Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Διαρροές πληροφοριών από Έλληνες πολιτικούς στις ΗΠΑ!



Οι ΗΠΑ ενημερώνουν πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο για κλεμμένες συνομιλίες τους που διαθέτει το Wikileaks
Συζητήσεις με υπουργούς, τον νυν πρωθυπουργό, αλλά και με πρώην πρωθυπουργούς, που καταγράφονταν, ίσως βρίσκονται στην κατοχή της Wikileaks
Τώρα αρχίζουν τα ωραία και θα γνωρίσουμε πολλούς απάτριδες «ευπατρίδες» πολιτικούς, στον ρόλο του υποταγμένου «ρουφιάνου»
  • Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στις κατά τόπους πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν νέο κύκλο ενημέρωσης ξένων υπηκόων των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα Wikileaks.
Ταυτόχρονα έχει σχηματιστεί ομάδα από Αμερικανούς διπλωμάτες σε ανώτερο επίπεδο με στόχο να βοηθήσουν τις ξένες πηγές των αμερικανικών αποστολών στο εξωτερικό οι οποίες -μερικές φορές με κίνδυνο της ζωής τους- ενημερώνουν για την πολιτική και οικονομική κατάσταση των χωρών τους προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόλι δήλωσε ότι «κάνουμε προσπάθειες για τα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τη δημοσιοποίηση των εγγράφων». Η ομάδα αποτελείται από 60 περίπου διπλωμάτες και ασχολούνται με την πιστοποίηση του πιθανού κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι πηγές των πρεσβειών.
Σε μερικές χώρες υπάρχει ο φόβος ακόμα και της φυλάκισης, σε άλλες χώρες είναι πιθανή η δημόσια διαπόμπευση των συνομιλητών των Αμερικανών διπλωματών.
Τα μέλη της ομάδας ενδέχεται να λάβουν αποφάσεις για μετακίνηση στις ΗΠΑ μερικών ατόμων που ζουν σε μη δημοκρατικά καθεστώτα, ενώ δεν αποκλείεται να προσφέρουν αυτή την επιλογή και σε πηγές που ζουν σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα. Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν πως «άθελά» τους προκάλεσαν ζημιά σε ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν να παίξουν ρόλο πληροφοριοδότη της Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί διπλωμάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο επικοινώνησαν με υπουργούς (πρώην και νυν), πολιτικούς και άλλους παράγοντες, στους οποίους ανέφεραν ότι οι συνομιλίες που είχαν με στελέχη της πρεσβείας ή με αξιωματούχους που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ή τη Λευκωσία έχουν καταγραφεί και κατά πάσα πιθανότητα περιλαμβάνονται στα έγγραφα που έχουν κλαπεί από ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται σε συγκεκριμένη αποθήκη στη Βιρτζίνια.
Πληροφορίες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τηλεγραφήματα περιέχουν πληροφορίες και συνομιλίες που αναφέρονται στον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά και τους προηγούμενους (Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη, Κώστα Μητσοτάκη, πιθανότατα και τον Ανδρέα Παπανδρέου).
Επίσης περιλαμβάνουν συζητήσεις και πληροφορίες με υπ. Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, αλλά και με βουλευτές. Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί «ανακουφίστηκαν» με τον τρόπο που αντιμετώπισε την αποκάλυψη των συνομιλιών του ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στον «ελληνικό φάκελο» του Wikileaks γίνεται λεπτομερειακή αναφορά στα εθνικά θέματα, στην τρομοκρατία, στις συζητήσεις για τους αγωγούς, ενώ φαίνεται πως καλύπτεται και ο ρόλος ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Κύπρο, ίσως και τη Σερβία.

πηγή: ας μιλησουμε επιτελους

Ακμή και παρακμή πολιτισμών σχετίζονται με τον καιρικές αλλαγές

 


Ισχυρή αντιστοιχία με περιόδους κλιματικών μεταβολών παρουσιάζουν οι περίοδοι ακμής και παρακμής στην ευρωπαϊκή ιστορία, κάτι που αποκαλύπτεται από τους δακτύλιους των δέντρων. Σε μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό Science, με τους επιστήμονες να έχουν εξετάσει 9.000 κομμάτια ξύλου από σύγχρονα δάση και αρχαίες τοποθεσίες, επισημαίνεται ότι ήπια και βροχερά καλοκαίρια ενδεχομένως βοήθησαν την άνοδο της Ρώμης, ενώ τα κύματα ψύχους φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην παρακμή της αυτοκρατορίας και την επέλαση του Μαύρου Θανάτου. Η ανάπτυξη των δέντρων επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις της ηλιοφάνειας, της θερμοκρασίας και της υγρασίας, και οι μεταβολές αυτές αποτυπώνονται στους δακτύλιους αύξησης που διακρίνει κανείς αν κόψει κάθετα έναν παλιό κορμό.
«Κοιτάζοντας 2.500 χρόνια προς τα πίσω, υπάρχουν παραδείγματα στα οποία η κλιματική αλλαγή επηρέασε την ανθρώπινη ιστορία» αναφέρει ο συγγραφέας της δημοσίευσης, ο Ουλφ Μπέντγκεν του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ερευνητικού Ινστιτούτου Δασών, Χιονιού και Τοπίου.
Η ερευνητική ομάδα αντιστοίχισε αρχικά τους δακτύλιους σύγχρονων δέντρων με μετεωρολογικές μετρήσεις για τα τελευταία 200 χρόνια. Αυτό τους επέτρεψε ουσιαστικά να δημιουργήσουν μια βάση αναφοράς ώστε να προχωρήσουν πίσω στο παρελθόν.
Οι μεταβολές της υγρασίας τα τελευταία 2.500 χρόνια υπολογίστηκαν με βάση 7.784 δείγματα δρυός από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ οι μεταβολές της θερμοκρασίας από 1.500 δείγματα πεύκου και αγριόπευκου από την Αυστρία.
Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι σε περιόδους ευημερίας και κοινωνικής σταθερότητας ο καιρός ήταν συνήθως καλός. Η άνοδος της Ρώμης για παράδειγμα από το 300 π.Χ έως το 200 μ.Χ συνοδευόταν από ήπια και βροχερά καλοκαίρια, ιδανικά για τους γεωργούς. Κάτι ανάλογο συνέβη με την περίοδο ακμής της μεσαιωνικής Ευρώπης από το 1000 έως το 1200 μ.Χ.
Αντίστοιχα, τα κοινωνικά δεινά φαίνονται να συνδέονται με αναποδιές του κλίματος. Οι παρατεταμένες ξηρασίες του 3ου αιώνα συνέπεσαν για παράδειγμα με πολιτικές αναταραχές και επιθέσεις βαρβάρων κατά της Ρώμης. Κάτι ανάλογο συνέβη το διάστημα από το 300 έως το 600 μ.Χ, όταν ξένες φυλές εισέρρευσαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από την ανατολή.
Ένα άλλο παράδειγμα ήταν οι κρύοι χειμώνες και τα υγρά καλοκαίρια που προηγήθηκαν του λιμού και της επιδημίας πανώλης που αποδεκάτισαν τους Ευρωπαίους στις αρχές του 14ου αιώνα.
Εκτός από τη σχέση κλίματος-πολιτισμού, η μελέτη αποκαλύπτει και άλλες ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχέση ανάμεσα στα δέντρα και τον άνθρωπο. Σε καιρούς ευημερίας, τα δέντρα που κόβονταν για την ξυλεία τους αυξάνονταν, αφήνοντας πίσω τους περισσότερα δείγματα για μελέτη.
Αντίθετα, σε περιόδους παρακμής, όπως η πτώση της Ρώμης, τα δείγματα μειώνονταν δραματικά ή ακόμα και εξαφανίζονταν.
πηγή :cosmos

12 τροφές που κάνουν καλό στην υγεία


Μία λίστα τροφίμων που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού και μάλιστα η ευεργετική τους δράση έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Food Technology.

Ιδού λοιπόν η λίστα:

1.    Κριθάρι: 11 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια απέδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων κριθαριού μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και ειδικά την LDL.

2.    Καστανό Ρύζι: Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

3.    Σίκαλη: Σύμφωνα με τις έρευνες, η σίκαλη βελτιώνει την γκλυκαιμική σύσταση των τροφίμων ενώ το ψωμί σίκαλης μειώνει την αίσθηση της πείνας πριν και μετά το φαγητό.

4.    Αμύγδαλα: 300 θερμίδες από αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος.

5.    Φουντούκια: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι καλό είναι να καταναλώνονται ολόκληρα και αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο φλοιό τους.

6.    Ελαιοκάρυδα: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Βιταμίνη Ε των ελαιοκάρυδων μπορεί να παρέχει νευρολογική προστασία, καθυστερώντας την ανάπτυξη της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα.

7.    Φυστίκια Αιγίνης: Τα φυστίκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως αποκάλυψε έρευνα του 2010.

8.    Καρύδια: Μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2.

9.    Μαύρα μούρα: Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα μαύρα μούρα είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή εντερικών όγκων σε ποντίκια.

10.    Βατόμουρα: Η καθημερινή πρόσληψη βατόμουρων βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σε παχύσαρκους μη διαβητικούς ασθενείς.

11.    Μπρόκολο: Το μπρόκολο σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη

12.    Τομάτες: Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση που κατανάλωναν καθημερινά δύο τομάτες είχαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης.

πηγή:cosmos

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας!


 Ο  Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, είναι ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού που θεμελίωσε τον υγιή μοναχισμό. Γεννήθηκε γύρω στο 251 στην Αίγυπτο από πλούσιους και ευλαβείς γονείς, οι οποίοι πέθαναν όταν ο Άγιος ήταν 20 ετών αφήνοντας του και την ευθύνη της μικρότερης αδερφής του. Από την παιδική του ηλικία τον διακατείχαν η ολιγάρκεια και η αυτάρκεια.
 Ήταν άριστος γνώστης της Αγίας Γραφής. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο των γονιών του και ακούγοντας την Ευαγγελική περικοπή κατά την οποία ο Χριστός απευθύνεται σε έναν πλούσιο νέο λέγοντας: «Ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε πώλησόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοί, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι», συγκινήθηκε και το έκανε πράξη. Μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς, εμπιστεύτηκε την αδερφή του σε ένα μοναστήρι και αναχώρησε για την έρημο, όπου έζησε ασκητικά, τρώγοντας λίγο ψωμί κάθε μέρα.
 Άσκηση και πνευματικός αγώνας
 Έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια σκληρής ασκήσεως, πνευματικού αγώνα, ακατάπαυστης προσευχής και φοβερών πειρασμών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Η αποδοχή που είχε ήταν ευρύτατη και μάλιστα έρχονταν σε αυτόν για να τους θεραπεύσει ακόμα. Θεράπευε τους ασθενείς "ου προστάζων, αλλά ευχόμενος και τον Χριστόν ονομάζων".
 Νυχθημερόν έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών, έφτασε στο βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Ο Άγιος Αθανάσιος και ο Μέγας Βασίλειος τον γνώρισαν στην έρημο και μάλιστα ο πρώτος έγραψε τον βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.
 Μάχη ενάντια στην ειδωλολατρία
 Στους φοβερούς διωγμούς των χριστιανών το 311 την εποχή του Μαξιμιανού, εγκατέλειψ�� τον μοναχισμό κι έδωσε σκληρή μάχη κατά της ειδωλολατρίας και της απάτης. Πολέμησε την αίρεση του Αρείου στην Αλεξάνδρεια το 335μ.Χ και αγωνίστηκε σκληρά για την Ορθοδοξία.
 Μαρτυρείται ότι, ενώ ο Άγιος βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έβλεπε τις ψυχές των ανθρώπων που εξέρχονταν από το σώμα τους, καθώς και τους δαίμονες που τις οδηγούσαν.
 Ο βίος του και η υποδειγματική συνέπειά του, αποτελούν αιώνια πηγή, απ' όπου μπορούν οι άνθρωποι κάθε εποχής να αντλήσουν ζωντανά διδάγματα. Θύμιζε στους μαθητές του ότι η ανθρώπινη ζωή είναι εφήμερη, σε αντίθεση με το μέλλοντα αιώνα. Κατέληγε λέγοντας ότι δε θα πρέπει να κοπιάζουμε για την απόκτηση πρόσκαιρων αγαθών αλλά για την απόκτηση αιώνιων αγαθών, που είναι αρετές όπως η αγάπη, η φρόνηση, η σωφροσύνη και η σύνεση.
 Ο Άγιος προέβλεψε με θαυμαστή ακρίβεια τον θάνατό του, ο οποίος συνέβη το 356μ.Χ, όταν ήταν 105 ετών. Η Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του στις 17 Ιανουαρίου.
 Δείτε το βίντεο με το απολυτίκιο του Αγίου Αντωνίου

Σβήνουν κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη


Μετά την Αγιά Σοφιά που την έχουν μετατρέψει σε πασαρέλα για επιδείξεις μόδας, οι Τούρκοι σβήνουν και κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη καταστρέφοντας μνημεία και παραδοσιακά κτίρια ελληνικών ιστορικών οικογενειών και δασκάλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο Φανάρι.
Μπουλντόζες του δήμου και του στρατού ισοπεδώνουν κυριολεκτικά τα παλιά ελληνικά χωριά και προάστια που βρίσκονταν προ του 1922 περιμετρικά των τειχών της Κωνσταντινούπολης και σήμερα πλέον εντός του πολεοδομικού ιστού της.
Έχει καταστρωθεί ειδικό σχέδιο για την ισοπέδωση όλων αυτών των ιστορικών ελληνικών κτιρίων της Κωνσταντινούπολης και να μην θυμίζει τίποτα το ελληνικό η πόλη, αλλά και για να ανεγερθούν μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία στους χώρους που δημιουργούνται από την εξαφάνιση των ελληνικών κτιρίων.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα χωριά Καλφάς (νέα ονομασία Mahmutbey/ Bakirkoy) και Μπογάζικοϊ, καθώς και τα άλλοτε χωριά της Μητρόπολης Δερκών.
Πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν τις ρίζες τους στο Βυζάντιο αποτελούν σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους και θυμίζουν την ύπαρξη της Ελλάδας και του Βυζαντίου στην Κωνσταντινούπολη.
Με το δεδομένο ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2010 οι Τούρκοι για αν ξεπεράσουν τις αντιδράσεις της Unesco περίμεναν να περάσει αυτή η χρονιά για να επιτεθούν φέτος σε ότι ελληνικό έχει απομείνει στην Κωνσταντινούπολη.

‘’Το ΝΑΤΟ επιβάλλει να μοιραστούμε το Αιγαίο’’

 «Πρώτιστο καθήκον σήμερα σε αυτές τις επικίνδυνες και εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές, είναι ο αγώνας για την ανεξαρτησία της πατρίδας», τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας στην εκδήλωση των επιστημονικών φορέων ενάντια στο Μνημόνιο, με τον τίτλο « Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους».
 
Διέβλεψε τον κίνδυνο, το ΝΑΤΟ να επιβάλλει στη χώρα μας να μοιραστούμε το Αιγαίο με την Τουρκία, ανησυχία την οποία συνδύασε με την επικείμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον, που θα συνοδεύεται, όπως είπε, από Εβραϊκό λόμπι. Μάλιστα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr και τη δήλωση- βόμβα Τούρκου αξιωματούχου
ο κ.Θεοδωράκης, διερωτήθηκε αν αληθεύουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Tί είδους μπίζνες είναι αυτές, αποφάσισαν να παραχωρήσουν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία, τι άλλο θέλουν;"
Η Άγκυρα, συνέχισε, έχει ''μυριστεί'' μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζο, Κύπρος και Κρήτη και έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα, ώστε το Καστελόριζο να εξαιρεθεί από την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Στρέφοντας τα πυρά του στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε για αλαζονεία και προσπάθεια φίμωσής του και εκτίμησε, ότι με το άρθρο 14 του μνημονίου η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία. «Η κυβέρνηση παραδίδει την Ελλάδα στην τρόικα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε πιστούς τοποτηρητές ξένης εξάρτησης όσους υπέγραψαν και στηρίζουν το μνημόνιο ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για όσους ψήφισαν τις αλλαγές στα εργασιακά.
Θα πρέπει να στηθεί, υπογράμμισε, πυραμίδα στην πλατεία Συντάγματος με τα ονόματα όσων ψήφισαν το νόμο αυτό, με μαύρα γράμματα, και να ονομαστεί «Στήλη της Ντροπής».
''Παράξενη αυτή η χώρα, για να γίνεις ελεύθερος πρέπει να θυσιάζεις τη ζωή σου'', υπερτόνισε ο κ. Θεοδωράκης, που χαρακτήρισε τον αγώνα εναντίον του μνημονίου απελευθερωτικό.
Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι δεκάδες επιτροπές στην Ελλάδα πήραν το όνομα «Σπίθα» (σ.σ το όνομα της κίνησής του), κατέληξε λέγοντας: «Ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος».
πηγή:newsbomb

Πασοκικός διάλογος

 

Το ΠΑΣΟΚ όπως γνωρίζετε όλοι είναι ένα κόμμα διαλόγου. Ακόμα και νερό να θέλει να πιει ο Γιωργάκης θα καλέσει την ΕΥΔΑΠ για διάλογο.

Θιασώτης του διαλόγου είναι και ο κλαψιάρης Λοβέρδος. Ο οποίος σε συμφωνία με την τρόικα παρουσίασε στους φαρμακοποιούς το σχέδιο του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Μετά κάλεσε τους φαρμακοποιούς για διάλογο. Όπως είχε γίνει και με τους φορτηγατζήδες οι δύο πλευρές βρήκαν τα κοινά σημεία και κατέληξαν σε συμφωνία.

Και αφού συμφώνησαν στις αλλαγές του σχεδίου ο Λοβέρδος αποφασίζει, μετά από πιέσεις της τρόικας, λέει, να εφαρμόσει το αρχικό σχέδιο.

Ο διάλογος τότε τι νόημα είχε αφού τελικά θα επέβαλε το δικό του σχέδιο;

Μα είναι φανερό. Η ουσία της δημοκρατίας βρίσκεται στον διάλογο. Και ο διάλογος έγινε. Δεν φτάνει που τους δέχθηκε να μιλήσουν θέλουν να ισχύσουν και αυτά που συμφώνησαν;

Το βασικό είναι ο διάλογος. Μετά έρχεται ο διαλογισμός. Για να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε την πασοκική πρακτική.

Το ίδιο, δηλαδή διάλογο, ζητούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και η κυβέρνηση τους το προσφέρει. Αχάριστοι, μην βγείτε μετά να πείτε ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει αυτά που θα συμφωνήσετε…

Δεν γίνεται να είναι μονά- ζυγά δικά σας. Και διάλογος και αποφάσεις. Ο λαός τον διάλογο, η τρόικα τις αποφάσεις.

Ενισχύονται οι φήμες για χειροπέδες σε κάποιους καμένους πολιτικά πολιτικούς.
Και θα βγει ο πασόκος σαν άλλος Ζαγορίτης να μας πει: «Τις χειροπέδες τις είδατε;»…

Και άντε να βρεις χειροπέδες πολυτελείας για τον Άκη. Γιατί έναν τέτοιο πολιτικό δεν τον αντιμετωπίζεις σαν κοινό άνθρωπο.

Ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για σκευωρία από μια αλήτικη συμμορία. Αλήτικη συμμορία είναι η κυβέρνηση. Φαντάσου τώρα να ήταν μισθωτός ή μικροσυνταξιούχος τι θα έλεγε για την κυβέρνηση.

Αδέρφια μου (πασόκοι) αλήτες, πουλιά…

Αλλά και τον Στρός Καν τον κατηγορούσαν. Και πήγε στο ΔΝΤ. Μόλις αποκαλυφθεί η σκευωρία ο Άκης θα γίνει γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Νύχτα έφυγε ο πρόεδρος της Τυνησίας. Να δώσει το σχέδιο πτήσης και σε πολιτικούς στην Ελλάδα.

Και αυτοί οι Τυνήσιοι… καθόλου δεν σκέφτονται το καλό της πατρίδας. Είναι εικόνα αυτή που βλέπει όλος ο πλανήτης; Άκου εξέγερση…

Τι πάει να πει πεινάνε; Και εμείς θα πεινάσουμε αλλά θα το υπομείνουμε στωικά.

Ο Περιφερειάρχης, τέως Νομάρχης, δεν θέλει το τείχος του Παπουτσή στον Έβρο.
Θα ντυθεί ο ίδιος Διγενής Ακρίτας και θα φυλάει τα σύνορα.

Στα πράσα πιάστηκαν τα παπαγαλάκια της αστυνομίας καθώς αποκαλύφθηκε με τρανταχτό τρόπο ότι μεταφέρουν αμάσητα ότι τους πασάρουν «οι πηγές» τους.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια (να μην μπερδευόμαστε, εκτός από τα παπαγαλάκια που συνήθως συχνάζουν στην τηλεόραση υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι) έχουν έναν και μοναδικό ρόλο. Την προπαγάνδα.

Γι΄ αυτό και επί της ουσίας δεν μεταφέρουν ποτέ προσωπικές απόψεις αλλά είναι κάτι σαν ζωντανά δελτία τύπου των κομμάτων ή των πολιτικών.

Οπότε όταν ακούτε ειδήσεις να τις φιλτράρετε. Να τις επεξεργάζεστε. Και να προσπαθήσετε να βρείτε τι θέλουν να πετύχουν.

Χαμός έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα. Για πρώτη φορά τα ΜΑΤ τα έβαλαν με τους χρυσαυγίτες.

Κάποιοι σίγουρα δεν θα μπόρεσαν να κοιμηθούν από τις τύψεις.

πηγή :Μικρός Φωκίων

Πως θα κυκλοφορούν σε λίγο οι πολιτικοί vol I

0___logo
Δείτε παρακάτω τη νέα ξεκαρδιστική σειρά φωτοσυνθέσεων του mojo 49 -->
1___ADONIS
2___LAFAZANIS
3___HATZIDAKIS
4___PANAGIOTOPOULOS
5___LOVERDOS
6___REPAS
7___BOUTARIS
πηγή:epikairo

Κάλτσες για το … μέτωπο !

Ξεκίνησε τον πόλεμο η Αλέκα και άρχισε να πλέκει κάλτσες για το μέτωπο. Δίνουμε όλοι ...
το παρών  στον  αγώνα,  «όλοι στις κάλτσες» που είπε παλιότερα ο ΓΑΠ! 
ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk
 
πηγή :greki

Σχέσεις … πάθους!





πηγή:togreki

Βιβλία

Κάρολος Κουν
«Για να γίνουν θαύματα πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα»

της ΛΟΥΙΖΑΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Μαρτυρίες, αυτοβιογραφικές σελίδες, αθησαύριστο υλικό, σύγχρονα κείμενα, παραστασιογραφία και πολλές φωτογραφίες αναβιώνουν την «εποχή Κουν» στο θέατρο
Τον Οκτώβριο του 1942 μια ανήσυχη αγριόπαπια άνοιξε δυναμικά τα φτερά της και διέσχισε τον γκρίζο κατοχικό ουρανό της Αθήνας. Αφετηρία της το θέατρο Αλίκη ...

 

Εξυπνα κινητά.Ετοιμάζεται αυτόματη φωνητική μετάφραση


Ο επικεφαλής της Google Ερικ Σμιντ επιδεικνύει κινητό με Androide
Μιλήστε στο «έξυπνο» κινητό σας και αυτό θα αναλάβει στη συνέχεια να μεταφράσει αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο, τα λόγια σας στη γλώσσα του αλλοδαπού συνομιλητή σας. Το αντίστροφο θα συμβεί, όταν εκείνος θα αρχίσει να σας μιλάει, οπότε αμέσως μετά θα ακούσετε τα λόγια του μεταφρασμένα στη γλώσσα σας. Την εντυπωσιακή -και ιδιαιτέρως χρήσιμη- δυνατότητα άρχισε να προσφέρει η Google στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) που «τρέχουν» το δικό της λειτουργικό σύστημα Android, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για ένα πειραματικό λογισμικό, που θα βελτιωθεί στην πορεία του χρόνου και αποτελεί μετεξέλιξη της μεταφραστικής δυνατότητας (Google Translate), την οποία η εταιρία είχε προσθέσει στα κινητά Android πριν ένα χρόνο περίπου. To νέο λογισμικό επιτρέπει στη συσκευή -αφού ο χρήστης πιέσει το πλήκτρο του μικροφώνου- να μεταφράζει «φωναχτά» τη συνομιλία δύο ανθρώπων. Προς το παρόν, το Google Translate μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μόνο μεταξύ αγγλικών και ισπανικών, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Βέβαια, διάφοροι παράγοντες, όπως η ιδιαίτερη χροιά των διαλέκτων, οι ποικίλοι θόρυβοι στο υπόβαθρο του περιβάλλοντος και η πολύ γρήγορη ομιλία κάποιου χρήστη, μπορεί να «μπερδέψουν» το λογισμικό, οπότε η μετάφραση να απέχει από την πραγματικότητα. Χρήστες από τουλάχιστον 150 χώρες ήδη χρησιμοποιούν την παλαιότερη δυνατότητα Translate των συσκευών Android, που υποστηρίζει 53 γλώσσες για μετάφραση κειμένου, καθώς επίσης αναγνώριση φωνής σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

Η μάσκα ύπνου που μιμείται την ανατολή!

 
 
 

 

 

Η LUMI είναι η πρώτη μάσκα ύπνου που όχι μόνο εμποδίζει το φως να μπει και να ξυπνήσει τον χρήστη της, αλλά επιπλέον αναλαμβάνει να τον ξυπνήσει… μιμούμενη την ανατολή του ηλίου!
Η μάσκα, έμπνευσης και κατασκευής ενός πολυμήχανου 22χρονου αμερικανού, όχι μόνο βοήθα τον κάτοχό της να κάνει έναν βαθύ ύπνο, αλλά επιπλέον αρχίζει να φωτίζει σταδιακά πάνω στα μάτια του με την ίδια φωτεινή ένταση που ξεπροβάλλει κι ο ήλιος μες από τις γρίλιες του παραθύρου μας.
Με τον τρόπο αυτό η μάσκα LUMI κάνει το πρωινό ξύπνημα όσο το δυνατόν πιο φυσικό κι… ανώδυνο. Όπως λέει και ο κατασκευαστής της, Τέιλορ Χάιντ, η μάσκα είναι ιδανική για ανθρώπους που πάσχουν από SAD (Seasonal Affective Disorder), γνωστή κι ως εποχική κλινική κατάθλιψη, μια διαταραχή που προκύπτει από τη μετάβαση από το φθινόπωρο στο χειμώνα, όταν οι ώρες που βλέπουμε το φως του ήλιου μειώνονται σημαντικά.
Ισως όμως το πραγματικό της «target group», να ειναι όσοι από εμάς απλα μισούν τα συμβατικά ηχητικά ξυπνητήρια...

 

«Ο Χριστός είπε στη Μαρία: Βγες από την κουζίνα...»


«Οσοι αρνούνται τις γυναίκες στην ιεροσύνη δεν έχουν καταλάβει τη Βίβλο. Παρερμηνεύουν τις διδαχές του Χριστού» λέει στο «Βήμα» η Μιράντα Θρέλφολ Χολμς, μία από τις πιο διάσημες σήμερα γυναίκες
ιερείς στη Βρετανία. Και εξηγεί: «Ο ίδιος ο Ιησούς κατέρριψε τα στερεότυπα για το φύλοενθαρρύνοντας τη Μαρία από τη Βιθυνία,την αδελφή του Λαζάρου, να βγει από την κουζίνα, να καθήσει δίπλα στους άνδρες μαθητές του και να διδαχθεί μαζί
τουςαντί να παίζει τον παραδοσιακό γυναικείο ρόλο σερβίροντας με την αδελφή της, τη Μάρθα».
Σήμερα η κυρία Χολμς πρωτοστατεί στον αγώνα για να χειροτονούνται οι γυναίκες (και) ως επίσκοποι στην Εκκλησία της Αγγλίας.

Μητέρα δύο παιδιών, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και ιερέας στο παρεκκλήσι του ιδρύματος, η κυρία Χολμς δηλώνει γενικότερα ενοχλημένη από τη θέση των γυναικών στη σύγχρονη δυτική κοινωνία. «Εγώ πιστεύω ότι η συζήτηση για το θέμα της χειροτονίας των γυναικών αντανακλά τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις για τις δυνατότητες των γυναικών και το τι συνιστά κατάλληλη “γυναικεία δουλειά”που υπάρχουν ακόμη στην παράδοσή μας. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές τώρα που η συζήτηση επεκτάθηκε στο ζήτημα της χειροτονίας γυναικών επισκόπων» υπογραμμίζει. Η Εκκλησία της Αγγλίας δέχεται γυναίκες ως ιερείς από το 1992. Ωστόσο η αναρρίχησή τους στον βαθμό του επισκόπου απαγορεύεται. Και συνιστά ένα άκρως επίμαχο ζήτημα που προκαλεί έριδες και ρήγματα.

«Τη δουλειά του ιερέα της ενορίας είναι εύκολο για τον κόσμο να την εξετάζει με όρους που σχετίζονται με το φύλο- είναι ένας ρόλος ποιμαντικός,που έχει να κάνει με τη φροντίδα και τη γαλούχηση» εξηγεί η κυρία Χολμς.
«Η δημόσια αντιπαράθεση όμως για το αν μπορούν οι γυναίκες να γίνουν επίσκοποισυνδέεται με τον ρόλο τους στη σημερινή κοινωνία:γυναίκες που καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις,που έχουν όραμα,που μιλούν και παίρνουν θέση σε σημαντικά ζητήματα για τον κόσμο.Ολα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τα παλαιά στερεότυπα».
Πώς θα ξεπεραστούν τα στερεότυπα; «Σταδιακά ξεπερνιούνται,κυρίως μέσω της θαυμάσιας δουλειάς που ήδη κάνουν οι γυναίκες κληρικοί στην Εκκλησία μας.Οι γυναίκες συνήθως πρέπει να είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες στη δουλειά τους για να θεωρηθούν απλώς ισάξιες». Δυστυχώς όλα αυτά «είναι τόσο παγιωμένα στον πολιτισμό μας που ο κόσμος δεν τα αναγνωρίζει ως προβληματική κατάσταση» μας απαντά. Για πρώτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών κληρικών όταν σπούδαζε στο Θεολογικό Κολέγιο του Σεντ Τζον στο Ντάραμ. Ως τότε πίστευε ότι το ζήτημα του φύλου δεν θα συνιστούσε τροχοπέδη στις επιδιώξεις της, όποιες και αν ήταν αυτές. «Απλά δεν ήταν κάτι που αποτελούσε μέρος των εμπειριών μου» λέει. Αλλωστε, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εφηβείας της και λίγο αργότερα αρνείτο την ύπαρξη του Θεού ή κάποιας ανώτερης δύναμης και τα θέματα της Εκκλησίας δεν την απασχολούσαν.

Οι συγγενείς της, αγνωστικιστές οι ίδιοι, εξεπλάγησαν στο άκουσμα της επιθυμίας της να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Και εκείνοι όμως και ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε στο πανεπιστήμιο, της προσέφεραν «άπλετη ηθική στήριξη» και την ενθάρρυναν στον δύσκολο δρόμο που διάλεξε. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην επιθετικότητα κάποιων ανδρών-μελών της Γενικής Συνόδου, του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Εκκλησίας της Αγγλίας. «Οι αντιδράσεις τους με εξέπληξαν και πολλές φορές είναι εξαιρετικά προσβλητικές» τονίζει. «Αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα δούμε στην Αγγλία γυναίκες επισκόπους» λέει.

Ισως η ίδια να είναι μία από αυτές, αν και επισήμως δεν εκφράζει καμία προσωπική φιλοδοξία.

Καλόγεροι, μεσαιωνικές αγορές και κρίση
Σε εποχή οικονομικής κρίσης η Θεολογία και η Ιστορία μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από ευχές και προσευχές. Παράδειγμα, το τελευταίο βιβλίo της αιδεσιμότατης Μιράντα Θρέλφολ Χολμς: έχει τίτλο «Καλόγεροι και αγορές» («Μonks and Μarkets», εκδόσεις Οxford University Ρress, 2005) και εξετάζει την ύστερη μεσαιωνική μοναστική ιστορία υπό το πρίσμα των οικονομικών σχέσεων του Μεσαίωνα.

Η αιδεσιμότατη Θρέλφολ Χολμς διδάσκει στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Ντάραμ, όπου εκτελεί και τα θρησκευτικά της καθήκοντα ως ιερέα στο παρεκκλήσι της σχολής. Είναι κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης WΑΤCΗ (Women and the Church) η οποία προωθεί τη χειροτονία των γυναικών στη Βρετανία.

 

Μήπως είσαι αναβλητική;


Μήπως τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή; Μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά;
Δίαιτα; Από Δευτέρα. Και η συγκεκριμένη Δευτέρα... δεν έρχεται ποτέ. Γυμναστήριο; Από Σεπτέμβρη οπωσδήποτε. Κι αυτός ο Σεπτέμβρης δεν έρχεται ποτέ. Πάντα προσπαθείς λίγο πριν βγεις στην παραλία, να χάσεις τα περιττά κιλά με το άγχος να σε κυριεύει.
Τον λογαριασμό του κινητού τον πλήρωσες; Δώρο γενεθλίων της κολλητής σου πήρες; Μήπως -μεταξύ μας- τα αφήνεις όλα για την τελευταία στιγμή;
“Οι περισσότεροι από εμάς συχνά αναβάλουμε. Η αναβλητικότητα γίνεται αντιληπτή όταν αφήνουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να κάνουμε κάτι. Υπάρχουν, όμως, και άλλες ενδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς που ενδεχομένως δεν τις είχες ποτέ συνδέσει με το αναβλητικό σου κομμάτι” λέει η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα και σε βάζει σε σκέψεις...
Κάνε το τεστ
-Μήπως είσαι διστακτική στο να πάρεις ένα ρίσκο ή να δοκιμάσεις κάτι καινούριο;
-Μήπως μένεις στο ίδιο σπίτι ή στην ίδια δουλειά για την οποία εκφράζεις βαθιά δυσαρέσκεια;
-Αρρωσταίνεις -πραγματικά και μεταφορικά, όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση;
-Αποφεύγεις αντιπαραθέσεις ή τη λήψη αποφάσεων;
-Μήπως κατηγορείς άλλους ή τις “καταστάσεις” για τη δική σου δυστυχία ή για το ότι δεν κάνεις αυτά που πρέπει;
-Κάνεις πάντα μεγαλεπίβολα σχέδια αλλά ποτέ δεν τα φέρνεις σε πέρας;
Μήπως απάντησες ναι;
“Αυτή η λίστα συμπτωμάτων υποδηλώνει ότι η αναβλητικότητα, ενώ αρχικά ακούγεται σαν κάτι απλό είναι στην πραγματικότητα μια συμπεριφορά αρκετά περίπλοκη. Συμπεριλαμβάνει συναισθήματα, δεξιότητες, σκέψεις και παράγοντες που δεν έχουμε συνυπολογίσει” υπογραμμίζει η κ.Ζάφειρα.
“Για να μπορέσεις να αλλάξεις κάτι πρέπει πρώτα να καταλάβεις πώς και γιατί συμβαίνει. Και η αναβλητικότητα είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ενώ σκοπός της είναι να κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη, συνήθως αποτέλεσμά της είναι να προσθέτει στην καθημερινότητά μας περισσότερο στρες από αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε και φοβερή αποδιοργάνωση”.
Τι συναισθήματα κρύβονται πίσω από αυτήν την συμπεριφορά;
1.  Το πιο πιθανό συναίσθημα είναι ο φόβος της αποτυχίας ή -μην σου ακούστει παράδοξο, της επιτυχίας!
2.  Ο θυμός και η επαναστατικότητα ενάντια στην άσκηση ελέγχου είναι άλλος ένας πιθανός λόγος.
3.  Η κατάθλιψη προκαλεί αναβλητικότητα και το αντίστροφο:η αναβλητικότητά μας μπορεί να μας “ρίξει”.
4.  H μόνιμη αναζήτηση ευχαρίστησης και η ανικανότητα του ατόμου να ασχοληθεί με έργα που του προκαλούν δυσαρέσκεια.
Τι μπορείς να κάνεις;

-Ξεκίνησε με την παραδοχή ότι η αναβλητικότητα δεν είναι το βασικό σου “πρόβλημα”. Επικεντρώσου στο πραγματικό “θέμα”, τους υποκειμενικούς φόβους και τις λανθάνουσες παράλογες ιδέες που κρύβονται πίσω από αυτήν τη συμπεριφορά και... άλλαξέ την!
-Οργάνωσε καλύτερα τον χρόνο σου.
-Κάνε μια λίστα με αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν.
-Βάλε ρεαλιστικούς στόχους.
-Μάθε να βάζεις προτεραιότητες.
-Κράτησε ένα ημερολόγιο με τις “δουλειές” που αποφεύγεις. Σημείωσε τί δικαιολογίες χρησιμοποίησες, τί σκέψεις και συναισθήματα είχες, τι κάνεις στη θέση αυτού που έπρεπε να γίνει, ποιό ήταν το αποτέλεσμα... και ίσως εκπλαγείς βλέποντας ότι αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζει μια εκπληκτική ακολουθία που δεν είχες φανταστεί.
-Να θυμάσαι ότι η προσωπική σου αξία δεν καθορίζεται από έναν βαθμό στις εξετάσεις ή μια εργασία ή ένα project στη δουλειά... Μείωσε το φόβο της αποτυχίας. Εξάλλου, η πραγματική αποτυχία είναι να μην προσπαθεί κανείς.
Όπως κατάλαβες η αναβλητικότητά σου δεν είναι ένα τόσο απλό θέμα. Τα πράγματα που μένουν απραγματοποίητα τελικά κάτι δηλώνουν για σένα. Και φυσικά είναι ένα “πρόβλημα” που λύνεται. Αρκεί να καταλάβεις τους λόγους που σε κάνουν αναβλητική. Το γιατί δηλαδή...

πηγή:tlife

Μαγιονέζα σπιτική

Μια από τις δημοφιλέστερες σάλτσες του κόσμου. Η μαγιονέζα συνοδεύει σαλάτες, κρεατικά και φυσικά ψαρικά. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 10-15 λεπτά για να την ετοιμάσεις.

    Συστατικά

  • 2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών
  • Σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
  • ελάχιστο αλάτι,
  • ελάχιστο πιπέρι λευκό
  • χυμός λεμονιού
  • μια κουταλιά βραστό νερό

   Τρόπος μαγειρέματος

      Ρίξε σε ένα μίξερ τους κρόκκους των αυγών, λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι
     Ανακάτεψε βάζοντας αρχικά το μίξερ στη μικρή ταχύτητα
     Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι μέχρι η μαγιονέζα να "στέκεται"
     Μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά βραστό νερό και να ανακατέψεις

Ντοματίνια γεμιστά με ψύχα καβουριού

Μπορείς να τα φτιάξεις και με καβούρι κονσέρβα. Αν πάλι είσαι τυχερή και βρεις φρέσκο καβούρι, βράστο για 10-15 λεπτά σε νερό και μετά ετοίμασε την συνταγή.

      Συστατικά

  • 8 ντοματίνια cherry (διαλέξτε τα πιο μεγάλα)
  • 175 γρ. ψύχα καβουριού (στραγγισμένη αν είναι έτοιμη σε κονσέρβα, καθαρισμένη και ξεψαχνισμένη αν βράσεις φρέσκα ή κατεψυγμένα καβούρια)
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα

      Τρόπος μαγειρέματος

        .  Άνοιξε τα ντοματίνια με προσοχή με ένα μικρό κουτάλι
 
         . Τοποθέτησέ τα όρθια σε μια πιατέλα

          . Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικα για τη γέμιση, εκτός από την πάπρικα

           . Γέμισε τα ντοματίνια και πασπάλισε τα με λίγη πάπρικα
 

Ομορφιά και εξυπνάδα πάνε μαζί

   
Οι εμφανίσιμοι άνδρες, αλλά και οι ωραίες γυναίκες σε κάπως μικρότερο βαθμό, δεν έχουν «ευλογηθεί» μόνο με μια προνομιακή εξωτερική εμφάνιση, αλλά επιπλέον φαίνεται πως, κατά μέσο όρο, είναι και πιο έξυπνοι σε σχέση με τους υπόλοιπους...κοινούς θνητούς. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται μια νέα έρευνα ενός ιαπωνικής καταγωγής ερευνητή της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αίσθηση με τις «πολιτικά ανορθόδοξες» έρευνές του. Μεταξύ άλλων, έχει ισχυριστεί ότι οι προοδευτικοί και οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι από τους συντηρητικούς και τους θρησκευόμενους.

Ο εξελικτικός ψυχολόγος Σατόσι Καναζάβα, που διδάσκει στο Τμήμα Μάνατζμεντ της London School of Economics, ο οποίος δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό “Intelligence” (Νοημοσύνη), σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου 17.400 ατόμων, οι οποίοι όλοι είχαν γεννηθεί στη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας του Μαρτίου 1958.

Η μελέτη του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο εμφανίσιμοι έχουν κατά μέσο όσο δείκτη νοημοσύνης (IQ) περίπου 14 μονάδες πάνω από το μέσο όρο, διαλύοντας έτσι τον μύθο ότι οι ωραίες ξανθές είναι απλώς…ξανθές. Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο ωραίοι και οι πιο ωραίες φαίνεται να προσελκύουν συντρόφους που δεν είναι κι αυτοί μόνο όμορφοι, αλλά και έξυπνοι επίσης. Τα παιδιά αυτά των προικισμένων ζευγαριών, κατά τον Καναζάβα, τείνουν να κληρονομούν αυτά τα βιολογικά-νοητικά πλεονεκτήματα, «χτίζοντας» έτσι μια γενετική «αλυσίδα» στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως δήλωσε ο Καναζάβα τους «Τάιμς του Λονδίνου», «η φυσική ελκυστικότητα σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με τη γενική νοημοσύνη... Η συσχέτιση αυτή είναι ισχυρότερη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες». Στη Βρετανία, ειδικότερα, όπως είπε, οι ωραίοι άνδρες έχουν IQ μεγαλύτερο κατά 13,6 μονάδες από τον μέσο όρο του πληθυσμού, ενώ οι ωραίες γυναίκες έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά 11,4 μονάδες.

«Ο ισχυρισμός ότι οι ωραίοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι είναι καθαρά επιστημονικός. Δεν έχει να κάνει με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ή να τους κρίνουμε», διευκρίνισε ο Καναζάβα. Ο ίδιος «αιρετικός» ερευνητής εξάλλου ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τις έρευνές του, τα κορίτσια της μεσαίας τάξης τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τα κορίτσια της εργατικής τάξης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστηρά όρια στο εξασθενές χρώμιο στο νερό

   Στη θέσπιση ορίων του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, έναν από τις μεγαλύτερους κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, προσανατολίζονται τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας με την συνδρομή κορυφαίων διεθνών επιστημόνων.

Εκπρόσωποι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Καλιφόρνια που έχει αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες όπως ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Δημήτρης Τριχόπουλος, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σε ένα διεθνές φόρουμ εμπειρογνωμόνων που διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

Στόχος ήταν η μελέτη του προβλήματος, οι ανθρωπογενείς και μη παράγοντες που το προκαλούν αλλά και η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα ρύπανσης στον Ασωπό ποταμό, τη Μεσσαπία της Εύβοιας αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Την άμεση λήψη μέτρων επιτείνουν τα εξόχως ανησυχητικά στοιχεία της πρώτης επιδημιολογικής μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στην περιοχή των Οινοφύτων, σύμφωνα με την οποία η εμφάνιση εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό συνδέεται με τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Κλειστό συνέδριο με γκρίνιες

Την προαναγγελία του επιστημονικού συνεδρίου, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με περιορισμένο αριθμό ελληνικών συμμετοχών, σε σημείο μάλιστα να υπάρξουν γκρίνιες και παρεξηγήσεις ακόμη και εντός των τειχών του ΥΠΕΚΑ, είχε κάνει η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη από τον Φεβρουάριο του 2010, παράλληλα με την ανακοίνωση και έναρξη υλοποίησης του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής του Ασωπού. Είναι αξιοσημείωτο ότι από το συνέδριο απουσίαζαν στελέχη του υπουργείου που έχουν βάλει την σφραγίδα τους στα θέματα ρύπανσης από εξασθενές χρώμιο όπως η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Παναγιώτης Μέρκος. Επισήμως και οι δύο απουσίαζαν στη Χαλκιδική για να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη δημόσια διαβούλευση για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός!

«Θέλουμε διεθνείς συνεργασίες»

«Διοργανώνοντας το σημερινό συνέδριο συνειδητοποιούμε ότι παρόμοιους προβληματισμούς με την ελληνική πολιτεία για το εξασθενές χρώμιο έχουν και άλλα κράτη και ότι η διεθνής συνεργασία και ανταπόκριση θα δώσει τα μέγιστα οφέλη» είπε η κ. Μπιρμπίλη, ανοίγοντας την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την εμπειρία και θα επιδιώξει συνεργασίες με τους πλέον καταρτισμένους οργανισμούς και ειδικούς διεθνώς.

Το ΥΠΕΚΑ εκτός από την νομοθετική ρύθμιση για τα όρια του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, σκοπεύει να εντείνει τις ενέργειες για παροχή εναλλακτικών πηγών πόσιμου νερού στις πληγείσες περιοχές. Ταυτόχρονα θα ζητήσει από τις βιομηχανίες τη κατάρτιση ενός σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων για την περιοχή των Οινοφύτων και φυσικά θα προωθήσει δράσεις για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στην περιοχή του Ασωπού και όπου αλλού υπάρχει ρύπανση. Προς το παρόν όμως οι δράσεις αυτές ακολουθούν ρυθμούς χελώνας!

Όριο τα 0,02 μg στην Καλιφόρνια

Ανάλογη κουβέντα, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και η πολιτεία της Καλιφόρνιας, η οποία συζητά την θέσπισή πολύ αυστηρών ορίων στο πόσιμο νερό (στα όρια της ανιχνευσιμότητας) που είναι το 0,02 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Επί του παρόντος οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στα οριστικά επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου αλλά η συζήτηση που έχει ξεκινήσει έχει δημιουργήσει πολλούς προβληματισμούς.

Όπως είναι γνωστό, η βλαβερή για την ανθρώπινη υγεία ουσία του εξασθενούς χρωμίου προέρχεται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες όπως είναι η βιομηχανική ρύπανση αλλά και από γεωλογικά προβλήματα όπως είναι η περιεκτικότητα των πετρωμάτων σε χρώμιο. Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται διεθνώς αυτόν τον καιρό σχετίζεται με την οικονομική και κοινωνική διάσταση του ζητήματος, όταν η ρύπανση οφείλεται σε φυσικά αίτια.

«Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση»; «Αντέχει μια πολιτεία να επωμιστεί το κόστος της απορρύπανσης αλλά και της παροχής καθαρού πόσιμου νερού»; διερωτώνται πολλοί. Στα ερωτήματα αυτά αλλά και σε πολλά άλλα καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες αλλά και οι ειδικοί από κάθε χώρα που αντιμετωπίζει ανάλογης φύσης προβλήματα. Το ερώτημα είναι καίριο και για την χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες αυτό τον καιρό αλλά ταυτόχρονα και πολύ σοβαρά προβλήματα ρύπανσης που εξαπλώνονται με ανησυχητικό τρόπο σε όλη τη χώρα.

Η νέα γενιά επεξεργαστών Intel απογειώνει την οικιακή ψυχαγωγία

   Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρώτη τους στο CES του Λας Βέγκας, η Intel παρουσίασε και στην Αθήνα τη νέα γενιά επεξεργαστών της, που φιλοδοξούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η δεύτερης γενιάς Intel Core επιτρέπουν σε μια σειρά νέων λειτουργιών επεξεργασίας γραφικών να ενσωματωθούν απευθείας στο τσιπ και υπόσχονται να προσφέρουν εντυπωσιακές τεχνολογικές δυνατότητες όσον αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία αρχείων βίντεο. Ετσι, για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορεί με τον φορητό του υπολογιστή να μετατρέψει μέσα σε 16 δευτερόλεπτα κάποιο βίντεο υψηλής ευκρίνειας και διάρκειας 4 λεπτών σε φορμά συμβατό με το iPod. Το 2011, περισσότερα από 500 συστήματα προσωπικών υπολογιστών (επιτραπέζιων και φορητών) θα εφοδιαστούν με τα νέα chipset, wireless chips και 20 νέους επεξεργαστές, όπως οι καινούριοι Intel Core i7, i5 και i3, τα chipsets της σειράς Intel 6 Series και τα adapters Intel Centrino, για σύνδεση με δίκτυα WiFi και WiMAX.

Με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών να ξεπερνούν πλέον παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο μονάδες την ημέρα -τη στιγμή πάντως που ολόκληρο το 2010 η ελληνική αγορά έμεινε συνολικά κάτω από το φράγμα του ενός εκατομμυρίου- η δεύτερη γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Intel Core αποτελεί τη πρώτη υλοποίηση του «visibly smart» microarchitecture. Ενός σχεδιασμού που δίνει έμφαση στις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και ο οποίος συνδυάζει για πρώτη φορά μέσα σε ένα τσιπ, την οπτική και την τεχνολογία των 3D γραφικών, με τους μικροεπεξεργαστές κορυφαίων επιδόσεων.

Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας Intel HD Graphics, σε καθεμία από τις στοιχειώδεις μονάδες πυριτίου που απαρτίζουν έναν επεξεργαστή δεύτερης γενιάς, επιτρέπει τη σημαντική αύξηση των επιδόσεων στον τομέα της επεξεργασίας γραφικών και αναβαθμίζει την απόδοση απαιτητικών εφαρμογών, όπως είναι η αναπαραγωγή υλικού υψηλής ανάλυσης και το gaming. Παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις τους, οι νέοι επεξεργαστές εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία όσον αφορά τα φορητά συστήματα.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Hellas, κ. Δημήτρης Κυριακού, η νέα τεχνολογία γραφικών που ενσωματώνουν οι καινούριοι επεξεργαστές εστιάζεται στις περιοχές εκείνες που αποτελούν σήμερα τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, όπως η αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, η επεξεργασία φωτογραφιών, το mainstream gaming, οι πολλαπλές λειτουργίες (multitasking), η κοινωνική δικτύωση και γενικότερα τα πολυμέσα.

Πηδούν τεράστιες φλόγες για το καλό!

   Ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο, παραμονή του Αγίου Αντωνίου, στο μικρό ισπανικό χωριό San Bartolome de los Pinares, περίπου 62 μίλια βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

Οι άνδρες του χωριού καβαλούν τα άλογά τους και μαζί με αυτά πηδούν πάνω από τεράστιες φωτιές που έχουν στηθεί μέσα στο χωριό. Ο θρησκευτικός αυτός εορτασμός ονομάζεται «Luminaria» και γίνεται προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων.

Το έθιμο πιθανολογείται ότι ξεκίνησε πριν από 500 χρόνια, και σκοπός του είναι η κάθαρση και η προστασία των αλόγων. Οι χωριανοί, συγκεντρώνουν από αρκετές μέρες πριν ξύλα και κλαδιά, με αποκορύφωμα την νύχτα της 16ης Ιανουαρίου.



Οι άνδρες, καθοδηγούν τα ζώα στη φωτιά υπό τον ήχο τυμπάνων και ισπανικής γκάιντας. Πηδούν ο ένας μετά τον άλλο πάνω από τις τεράστιες φλόγες, μέχρι τα μεσάνυχτα. Το γλέντι συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με άφθονο ποτό και φαγητό.



Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δεν τραυματίζεται ποτέ κανένα ζώο, αντιθέτως, οι φλόγες και οι καπνοί θα τα προστατεύουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά.



πηγή:protothema

ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ


ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. 

ΚΛΕΙΩ- ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΕΚ ΤΟΥ ΚΛΕΙΖΩ (ΔΟΞΑΖΩ, ΛΑΜΠΡΥΝΩ). ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΗΓΕΤΩΝ, ΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ. (ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΣΟΜΕΝΩΝ, ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ-ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ) ΑΡΑ Η ΚΛΕΙΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ‘ΚΛΕΙΣ’ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ‘ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ’, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΩΦΕΛΙΜΩΝ Η΄ ΟΛΕΘΡΙΩΝ. 

ΕΥΤΕΡΠΗ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΛΑ’Ι’ΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΚΟΛΩΝ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΒΑΚΧΙΚΟ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑ ‘ΕΥ’, ’ΕΥΟΙ’ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΠΟΙΟΥΝ, ΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ‘ΕΥΤΕΡΠΗ’=ΕΥ ΣΥΝ ΤΕΡΠΩ (ΤΕΡΠΝΟΣ) –ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΑΠΟ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ. 

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ‘ΜΕΛΟΣ’ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΙΤΑΙ ΕΚ ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ,ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΑ ΑΥΤΗ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ=Ο ΛΟΓΟΣ,ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ (ΘΥΡ-ΩΡΩΝ) ΤΩΝ ΔΙ-ΘΥΡΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΘΟΡΑ (ΙΑΠΤΩ-ΙΑΜΒΟΣ) ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΝ. ΤΕΛΟΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΑΖΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ‘ΕΥΦΥΗΣ’=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. 

ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ-ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, Ο ΧΟΡΟΣ=Η ΧΑΡΑ (Χ) ΤΗΣ ΟΜΗΓΥΡΕΩΣ (Ο), Η ΟΠΟΙΑ ΡΕΕΙ (Ρ) ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ (Ο) ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΕΣ (Σ). 
Η ΛΕΞΗ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΤΕΡΠΩ’ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ‘ΤΡΕΦΩ’ ΕΝΙΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΟΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΟΡ-ΔΕΣ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ. ΧΟΡΔΗ ΕΛΕΓΕΤΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ (ΧΟΡ-ΙΟΝ) ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΖΕΤΟ ΤΟ ΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΗΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ. 

ΠΟΛΥΜΝΙΑ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. ΣΤΗ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΛΟΓΙΑ. ‘ΤΥΝΗ.ΜΟΥΣΑΩΝ ΑΡΧΩΜΕΘΑ,ΤΑΙ ΔΙ’Ι ΠΑΤΡΙ ΥΜΝΕΥΣΑΙ…ΦΩΝΗ ΟΜΗΡΕΥΣΑΙ…’(ΣΤΙΧ.36-40). ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΠ’ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΡΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ‘ΦΩΝΗ ΟΜΗΡΕΥΣΑΙ’ ΕΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΟΜΗΡΕΩ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΕΧΥΡΙΑΖΩ, ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ-ΥΦΑΝΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΛΥ=(ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ‘ΥΜΝΙΑ’= ΥΦΝΟΣ, ΥΦΑΩ (ΥΦΑΙΝΩ) ΚΑΙ ΥΦΗ=Ο ΛΕΠΤΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ, Ο ΜΟΛΙΣ ΟΡΑΤΟΣ .ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΕΒΛΗΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΥΦ-ΑΣΜΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΑΣΜΑ..Ο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΠΝΟΗ-ΑΕΡΑΣ, ΗΡΘΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΙΔΑ, ΟΠΩΣ Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΗ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΟ ΕΧΟΥΣΑ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. 

ΚΑΛΛΙΟΠΗ-ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ Η ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ. Η ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ‘ΠΡΟΣΦΕΡΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΣΕΩΝ’ ΩΣ ΕΧΟΥΣΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠ’ΟΛΕΣ. ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΟ ΚΑΘΙΣΤΗ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗΣ. Ο ΑΓΚΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΗΡΙΖΕΤΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΡΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ Η ΛΕΞΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ‘ΚΑΛΩΣ’=ΚΑΛΛΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΟΨ,ΟΠΟΣ=ΦΩΝΗ (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΟΝ,ΕΠΟΣ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΙΤΙΚΟ ‘ΠΗ’ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ’ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΓΑΙ’ΕΣΤΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΝΟΠΙ ΠΟΝΤΟ…ΑΛΛΟΙ Δ’ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΗ ΜΕΜΙΓΜΕΝΟΙ…’ (ΟΔΥΣ.Τ 172). ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΑΥΤΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ‘ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ’. Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ‘ΚΟΙΝΗ’ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΑΝΕΥ ΙΔΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Η ΚΥΡΙΑ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. 

ΘΑΛΕΙΑ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΚΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ. Η ΜΟΥΣΑ ΘΑΛΕΙΑ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΟ ΕΧΟΥΣΑ ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΚΧΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ‘ΒΑΚΤΗΡΙΟΝ’. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΦΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΟ ΒΑΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ ΩΣ ‘ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ’. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΩΣ ΧΡΟΝΟ ΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΑΔΩΝ ΚΙ ΩΣ ΧΡΟΝΟ ΟΡΓΩΜΑΤΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ ΑΥΤΩΝ Η’ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΩΣ ΕΠΟΧΗ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ (ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΡΚΤΟΣ ΠΟΥ ‘ΔΕ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ’-ΙΛΙΑΔ.Σ485) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ, ΟΥΤΕ ΔΥΕΙ. Η ΛΕΞΗ ΘΑΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ-ΘΗ –ΘΑ, ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ‘ΘΑΩ’ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΕΠΩ (ΘΕΑ, ΘΕΩΜΑΙ, ΘΕΑΤΡΟΝ, ΘΑΥΜΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ‘ΘΗΛΑΖΩ’-ΘΗΛΗ, ΘΗΛΥΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΜΟΥΣΑ ‘ΘΑΛΕΙΑ’ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΛΟΥΣΑ, Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΠΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΚΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ‘ΧΑΡΙΤΩΝ’,ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ 2,778Δ). 

ΕΡΑΤΩ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ. Η ΜΟΥΣΑ ΕΡΑΤΩ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΜΑΝΤΙΚΗ ΛΥΡΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ‘ΕΥΓΟΝΙΚΗ’ ΚΑΙ Ν’ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ. Η ΕΡΑΤΩ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΛΕΚΤΙΚΑ. ΕΤΣΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΩΣ ΠΑΓΙΟ ΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. 

ΟΥΡΑΝΙΑ-ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ (ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΓΡΑΦΕΙ.’ΠΟΛΥ ΠΡΟ ΤΗΣ ΝΥΝ ΓΕΝΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣΑΝΤΑΣ’, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ (ΣΤΡΑΒΩΝ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΙΜΑΙΟΥ,ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ). ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΟΣΕΙΡΩΝ (ΟΥΡΕΑ ΜΑΚΡΑ). ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ (ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΩΤΟΣ) ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ (ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ). Η ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΤΟ ΕΝ ΤΩ ΣΥΜΠΑΝΤΙ ΦΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ‘ΝΥΚΤΑ’ (ΣΤΙΧ123) ‘ΕΚ ΧΑΕΟΣ Δ’ ΕΡΕΒΟΣ ΤΕ ΜΕΛΑΙΝΑ ΤΕ ΝΥΞ ΕΓΕΝΟΝΤΟ’.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ; Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΗ ΡΙΖΑ ΟΡ-, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΟΣ=ΒΟΥΝΟ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙ ΟΥΡΑΝΟΥ 1,19).Η ΛΕΞΗ ΟΜΩΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ‘ΑΝΑΞ’ Η ‘ΑΝΩ’, ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Η’ ΥΠΕΡΑΝΩ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Η ΑΙΤΙΩΔΗΣ ΣΧΕΣΗ ΦΥΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ‘ΜΟΥΣΙΚΗ’ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΕΛΕΓΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΥΡΟΥΝ ΤΗ ΡΟ’Ι’ΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ. 

ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΕ’Ι’ΚΟ, ΔΙΑΠΡΕΨΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ.

 πηγή: ellas

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 
 
 
 
 

 
Η Actosh απειλεί ότι θα επιτεθεί στη χώρα μας
Η οργάνωση, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, έστειλε προκήρυξη στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας στην οποία αναφέρεται, ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον περιοχών όπως το Μαυροβούνιο, αλλά και η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα ώστε να τις «επιστρέψει στην Αλβανία»

Τρόμο έχει προκαλέσει η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης ACTOSH, η οποία απειλεί ότι... θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Η οργάνωση, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, έστειλε προκήρυξη στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον περιοχών όπως το Μαυροβούνιο, αλλά και η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα ώστε να τις «επιστρέψει στην Αλβανία».

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης, η απρόσμενη εμφάνιση της οποίας ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Και αυτό γιατί πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συνδέσουν τον νέο αυτό «στρατό» (;) με τον UCK. Ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωση του θύμισαν «την οργάνωση φαξ», όπως την είχαν ονομάσει αρχικά. Η προκήρυξη της ACTOSH έχει μπει στο μικροσκόπιο αρχικά της Europol η οποία προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία για τη νέα οργάνωση, και φυσικά τα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Κοσοβάρο Kushtrim Mtirovica, εν δυνάμει τρομοκράτη, που χαρακτηρίζεται «πολύ σκληρός» και διαφεύγει τη σύλληψη.

Προτεραιότητα λοιπόν της Europol είναι ο εντοπισμός του αρχηγείου του «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας», όπως ονομάζεται αλλιώς η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η δύναμη που έχει ο «στρατός». Προβληματισμός επικρατεί και στη χώρα μας, αφού στο κείμενο της προκήρυξης αναφέρει ξεκάθαρα ότι εδάφη τα οποία ο συντάκτης θεωρεί ότι ανήκουν στην Αλβανία θα τα πάρουν πίσω με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα η Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται στο επίκεντρο του στόχου των τρομοκρατών.

Το κείμενο

Η προκήρυξη που έστειλαν στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας ΝΟΑ, με τίτλο «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο», εκτοξεύει πολλές απειλές εναντίον των χωρών για τις οποίες μιλάει, ενώ δίνει και πολλές υποσχέσεις προς τους συμπατριώτες τους, ότι εδάφη τα οποία τους ανήκουν θα γίνουν ξανά δικά τους. Η προκήρυξη-απειλή δεν είναι ακόμη γνωστό αν στάλθηκε με mail ή με φαξ, πράγμα το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις έρευνες τους. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές είναι υπογεγραμμένη από τον Kushtrim Mtirovica, τον οποίο «βλέπουν» σαν επικεφαλής της οργάνωσης. Το ΝΟΑ αρχικά δίσταζε να δημοσιεύσει το εν λόγω κείμενο καθώς υποψιαζόταν ότι επρόκειτο για φάρσα όμως τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν αληθινά. Η οργάνωση είναι υπαρκτή και ο εφιάλτης πέρα για πέρα αληθινός.

«Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», είναι η αρχή από το κείμενο που έστειλε στο Πρακτορείο ο «Στρατός για την Απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της Αλβανίας» ή αλλιώς στα αλβανικά ACTOSH όπως έχουν ονομάσει την οργάνωση οι ιδρυτές και τα μέλη της.

Οι δύο πρώτες γραμμές είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση και υποσχέσεις προς τους Αλβανούς πολίτες. Όλη η ανακοίνωση τους αποπνέει σιγουριά, δύναμη και υποδηλώνει την ύπαρξη ενός πολύ καλά οργανωμένου και ισχυρού στρατού, και ίσως είναι αυτό που έχει κάνει τους αποδέκτες του μηνύματος να τρομάζουν και να λαμβάνουν τα λόγια τους με σοβαρότητα. Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση σε συνέχεια των δηλώσεων της αναλύει ποια είναι τα εδάφη τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στην Αλβανία και θα τα αποκτήσουν εκ νέου χωρίς φόβο. Υποστηρίζει ότι το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο της ανήκουν δικαιωματικά, ενώ η Κοιλάδα του Βαρδάρη, η οποία είναι έδαφος του Μαυροβουνίου, ισχυρίζεται ότι πρέπει να είναι στην κατοχή των Αλβανών. Επίσης έχουν βάλει στο μάτι και κάποια ελληνικά εδάφη και θέλουν να τα «επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν», δηλαδή στην ιδιοκτησία τους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους. Ο επικεφαλής του αρχηγείου της ACTOSH συνεχίζει λέγοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή σχηματισμού μιας νέας σερβικής δημοκρατίας μέσω των διαδικασιών αποκέντρωσης. «Το Κόσοβο δεν είναι ούτε ανεξάρτητο ούτε αυτόνομο» προσθέτει, ενώ παρακάτω ρίχνει την ευθύνη στην Eulex για τη διαίρεση του βόρειου τμήματος του Κοσόβου. Σύμφωνα με την ACTOSH, η ηγεσία της Πρίστινας δεν ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και ενθαρρύνει τη διαίρεση του - και όλα αυτά με την έγκριση της Eulex. Λυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που τους οδήγησε στην ίδρυση αυτής της οργάνωσης και θέλουν να ανοίξει ο δρόμος ώστε το Βόρειο Κόσοβο να είναι πλέον υπό τη προστασία τους.

Πριν καταλήξει αναφέρει ποιες ομάδες θα «χτυπήσει» και ποιες δεν θέλει να μπουν εμπόδιο στο δρόμο που θα χαράξουν. Συγκεκριμένα, λέει ότι θα εμποδίσουν τη δραστηριοποίηση σερβικών παραστρατιωτικών ομάδων, της Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας, «θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλαβο-Έλληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», ήταν οι τελευταίες λέξεις της γεμάτης απειλές προκήρυξης.

πηγή:presstime












Είτε οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες, είτε η ΝΔ έχει πρόβλημα


Δεν ξέρουμε πως σκέφτεστε εσείς φίλοι μας, αλλά η δική μας λογική δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα. Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο, παρουσιάστηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, από περίπου 4% μέχρι περίπου 8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με το κοινό χαρακτηριστικό όλων να είναι ότι εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία κολλημένη κοντά στο 20%.

Πως είναι δυνατόν να επιβραβεύεται το ΠΑΣΟΚ από το λαό, όταν... αποδεδειγμένα τον εξαπάτησε πολιτικά για να αναλάβει την εξουσία και επί 15,5 μήνες μέχρι τώρα έχει βαλθεί να διαλύσει και να εξαθλιώσει την κοινωνία, υπέρ των τοκογλύφων και των οικονομικά ισχυρών του κρατικοδίαιτου συστήματος, καταπατώντας το υπάρχον κοινωνικό συμβόλαιο;; Όσο και να είναι ισχυρή η προπαγάνδα του Συστήματος ΠΑΣΟΚ, όσο και αν έχει περάσει στις συνειδήσεις το μήνυμα «μνημόνιο ή πτώχευση», δεν είναι λογικό να συνεχίσει να επιβραβεύεται το ΠΑΣΟΚ. Εκτός πια και αν δεν υπάρχει πραγματικά εναλλακτική λύση;;

Με δεδομένο μάλιστα, ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές η διαφορά περιορίστηκε στον πρώτο γύρο κοντά στο 2%, με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται πρώτη σε 33 νομούς και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι για μια ακόμα φορά εξαπάτησε το εκλογικό σώμα, υποσχόμενη ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα, τότε λογικά σκεπτόμενοι, θα έπρεπε η διαφορά, όχι απλά να έχει εκμηδενιστεί, αλλά να είναι πλέον υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χωράει στη λογική μας ότι, παρ’ όλα αυτά που συνέβησαν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλα χειρότερα που πρόκειται να συμβούν, ο λαός επιβραβεύει και από πάνω την κυβέρνηση, αυξάνοντας τη διαφορά υπέρ της!!!

Πάντως εκείνο που προκαλεί εντύπωση στον κόσμο είναι, αφενός η μη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των εταιριών δημοσκοπήσεων, παρά μόνο μια χλιαρή προσπάθεια για ερμηνεία τους και αφετέρου η μη σθεναρή επιδίωξη πτώσης της κυβέρνησης και διενέργειας εκλογών. Ο απλός πολίτης αναρωτιέται: Αφού έχει η Νέα Δημοκρατία καλύτερη λύση για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, γιατί τότε δεν ζητάει απομάκρυνση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών για να εφαρμόσει τη δική της καλύτερη λύση;; Θα πρέπει να αντιληφθούν εκεί στη Νέα Δημοκρατία πως η ένδειξη αδυναμίας και απροθυμίας ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών αποστρέφει και απομακρύνει το λαό από το κόμμα.

Εμείς πιστεύουμε κtaαι το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, πως αν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να καβατζάρει το δύσκολο έτος 2011, τότε η κατάσταση θα παγιωθεί στις σήμερα εξεγερμένες λαϊκές συνειδήσεις και το «ώριμο φρούτο» θα μείνει στερεωμένο πάνω στο κλωνάρι του για πολλά χρόνια.
πηγή:logiastarata