Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Χρήσιμες οδηγίες για να ξεχωρίσετε και να αντιμετωπίσετε την Ηλίαση και την ΘερμοπληξίαΓράφει ο Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D.
Με τις υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ηλίαση και την θερμοπληξία. Για να δούμε τι είναι και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Ηλίαση

Η ηλίαση είναι η διαταραχή που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο με ακάλυπτο το κεφάλι και τον αυχένα. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην γη, ο κίνδυνος ηλίασης είναι μεγαλύτερος.

Συμβαίνει σε κουρασμένα άτομα και κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Εμφανίζεται όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη και άμεση και οφείλεται στην ευαισθησία που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην θερμότητα.

Τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής αλλά και βαριάς. Οι ελαφριές μορφές ηλίασης εκδηλώνονται με αίσθημα γενικής κόπωσης, ζάλη και αναπνευστική δυσχέρεια. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και σε ορισμένες περιπτώσεις ωχρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούνται φουσκάλες στο δέρμα. Η βαριά μορφή ηλίασης εκδηλώνεται με γενική κατάπτωση, ίλιγγο, ναυτία ή και εμετό, κοκκίνισμα στο πρόσωπο, επιτάχυνση του σφυγμού και της αναπνοής, πυρετό (38°-39°), σπασμούς και απώλεια αισθήσεων.

Συμπτώματα:

Κόκκινο και ζεστό πρόσωπο
Γρήγορος και δυνατός παλμός
Πόνος στο κεφάλι, αδυναμία, ζαλάδα, ίλιγγος, παραισθήσεις, παραλήρημα
Έξαψη, εμετός, υψηλός πυρετός
Σε βαριές περιπτώσεις, εμφανίζονται σπασμοί και απώλεια συνείδησης

Αντιμετώπιση:

Όταν κάποιος πάθει ηλίαση πρέπει:
Να του ανασηκώσουμε ελαφρά το κεφάλι.
Να του δροσίσουμε το κεφάλι και τον αυχένα με νερό.
Να του δώσουμε να πιει κρύα ποτά (όχι οινοπνευματώδη) ή χυμούς φρούτων μέχρι το σώμα να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Τις ημέρες καύσωνα να παραμένετε σε δροσερούς χώρους (κλιματιζόμενους) και να μην έχετε έντονη δραστηριότητα τις μεσημεριανές ώρες.

Θερμοπληξία

Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την εσωτερική του θερμοκρασία (36,8+/-0,4 0C), με τη βοήθεια θερμορρυθμιστικών μηχανισμών που έχει.

Σε υψηλές θερμοκρασίες το σώμα αποβάλλει θερμότητα περιορίζοντας τις καύσεις του, με διεύρυνση των μικρών αγγείων, με αύξηση της εφίδρωσης και με επιτάχυνση της αναπνοής. Η αποβολή θερμότητας γίνεται αναλογικά με αγωγή στο 33% , με ακτινοβολία στο 45% και με εξάτμιση στο 22%.

Η θερμοπληξία είναι μία εξαιρετικά επείγουσα ιατρική κατάσταση, απειλητική για τη ζωή η οποία οφείλεται σε ανεπάρκεια ή σε δυσλειτουργία των θερμορρυθμιστικών μηχανισμών. Εκδηλώνεται με εγκεφαλικές διαταραχές , υψηλότατο πυρετό και απουσία εφίδρωσης.

Για να συμβεί θερμοπληξία σε κάποιον άνθρωπο θα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα τα εξής: Υψηλή εξωτερική θερμοκρασία με υψηλή υγρασία, (ώστε να εμποδίζεται η απώλεια θερμότητας με εξατμίσεις) και προδιατεθειμένος οργανισμός.

Συμπτώματα:

Πυρετός,
εμετός,
διάρροια
Διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος
Απουσία εφίδρωσης
Απώλεια αισθήσεων
Πιθανότητα πρόκλησης εμφράγματος του μυοκαρδίου
Σε ακραίες περιπτώσεις, κωματώδης κατάσταση και θάνατος

Μέτρα για την πρόληψη της θερμοπληξίας:

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο.

Προτιμούμε σκιερά και δροσερά μέρη, ντυνόμαστε ελαφρά με άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Αποφεύγουμε χώρους με συνωστισμό.

Κάνουμε χλιαρά ντους, πίνουμε πολλά υγρά.

Καλό θα είναι να έχουμε πάντα μαζί μας ιαματικό νερό σε μορφή σπρέι και να ψεκάζουμε συχνά τα σημεία του σώματος μας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Σε έντονη εφίδρωση, φροντίζουμε για την λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό.

Αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά, καταναλώνουμε μικρά, ελαφρά γεύματα, χωρίς λιπαρά, αλλά με πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία σε ζεστούς χώρους με άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Δεν περνάμε και δεν τρέχουμε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο, αποφεύγουμε τις μεγάλες διαδρομές με τα μέσα συγκοινωνίας.

Τέλος, ζητάμε την συμβουλή του γιατρού μας για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Οι πιο ευπαθείς ομάδες σε υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νεογνά και τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Ειδικά όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ. νοσήματα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα συνεχίσουν την αγωγή και σε ποια δοσολογία, διότι μερικά φάρμακα έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.

Προδιαθεσικοί παράγοντες

Ηλικία άνω των 65 ετών.
Καρδιακή ανεπάρκεια . χρόνια ασθένεια των νεφρών ή του ήπατος (ήπαρ=συκώτι).
Χρήση αλκοόλ και άλλων κατασταλτικών φαρμάκων.
Χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, φαινοθειαζινών, αντιπαρκινσονικών. ορισμένων αντιαλλεργικών κλπ
Ιστορικό παλαιότερης θερμοπληξίας.
Μοναχικά εξασθενημένα άτομα.
Υπέρβαρα άτομα.
Ερασιτέχνες απροπόνητοι αθλητές σε κοπιώδεις αθλητικές δραστηριότητες (π.χ σε μαραθώνιο).
Εργασία κάτω από πολύ υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αντιμετώπιση συμπτωμάτων θερμοπληξίας:

Μεταφέρουμε τον θερμόπληκτο σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό.
Αφαιρέστε ταχέως τα ρούχα του ασθενούς.

Του βρέχουμε το πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος με κρύο νερό. Ψεκάστε το σώμα με δροσερό νερό (150C). Η χρήση πάγου είναι καλό να αποφεύγεται αλλά θα πρέπει να επιχειρείται αν η θερμοκρασία δεν πέφτει.
Χρησιμοποιείστε ανεμιστήρες ή οποιοδήποτε μέσο μπορεί να διοχετεύσει αέρα με μεγάλη ταχύτητα. (Προσοχή στο συνδυασμό νερού και ανεμιστήρα! Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας).

Βάλτε τον ασθενή σε πλάγια θέση ώστε να είναι σε έκθεση μεγάλη επιφάνεια του δέρματος του στη ροή του αέρα.

Του βρέχουμε το πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος με κρύο νερό.
Τοποθετούμε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του.
Κάνουμε εντριβές στα άκρα του με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.

Αν μπορεί να πιει, του δίνουμε πολλά υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού
Εννοείται ότι ειδοποιείτε το 166. Ο θερμόπληκτος πολλές φορές χρειάζεται νοσηλεία σε Εντατική Μονάδα.

Οι «παγίδες» των δροσερών ποτώνΑυτό που πολλοί αναζητούν το καλοκαίρι είναι ένα δροσερό ποτό που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.
Τα αναψυκτικά που είναι πρωταθλητές σε κατανάλωση το καλοκαίρι, είναι από τα πιο επικίνδυνα για το σώμα, αφού και αρκετές θερμίδες έχουν λόγω της ζάχαρης, αλλά και πολλά άλλα συστατικά, συνήθως καρκινογόνα.

Αυτό που μπορεί να είναι αθώο εν μέσω καύσωνα, είναι πέραν του νερού, το τσάι, τα light αναψυκτικά η τα αναψυκτικά με φυσικά γλυκαντικά όπως η stevia.

Τα κοκτέιλ πίσω από το ελκυστικό παρουσιαστικό τους, κρύβονται αρκετές θερμίδες και πολύ ζάχαρη. Σκεφτείτε ότι μία pina colada έχει 880 θερμίδες , δηλαδή 8 φορές περισσότερες θερμίδες από μία δόση ρούμι. Προτιμήστε κοκτέιλ με ελαφριά σύνθεση και με όσον το δυνατό λιγότερη ζάχαρη.

Τα περισσότερα ποτά «ενέργειας» περιέχουν καφεΐνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα πιο πολλά «ενεργειακά ποτά» έχουν φορτωθεί με υπερβολική καφεΐνη και ζάχαρη, με αποτέλεσμα να σας δίνουν μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη ενέργειας, αλλά στο τέλος να καταρρέετε . Όταν χρειάζεστε πραγματικά μια ώθηση, πείτε πράσινο τσάι ή καταναλώστε μια χούφτα καρύδια.

Ο μύθος του "Εθνάρχη" ΚαραμανλήΕπί 60 και πλέον χρόνια (τουλάχιστον από το 1949!) πλανιέται πάνω από την έρευνα της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ένα ερώτημα-«φάντασμα»: 
Ηταν άραγε...
μασόνος υψηλού βαθμού ο «ψευτοεθνάρχης» ή όχι;

 Πάρα πολλά έχουν γραφτεί έκτοτε από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, αλλά είναι γεγονός ότι ούτε ο Καραμανλής διέψευσε ποτέ όσο ζούσε αυτή τη φήμη, αλλά ούτε και κανένας από το στενό του περιβάλλον (απ’ τα θλιβερά εκείνα ανθρωπάκια που αναδείχτηκαν στην πολιτική και τη δημοσιογραφία μόνο και μόνο ανεβαίνοντας στους ώμους του «γίγαντα» Καραμανλή...) αρνήθηκε την τεκτονική ιδιότητα του «θεού» του...

Σήμερα λοιπόν εμείς αποκαλύπτουμε πώς, γιατί και πότε ο Καραμανλής υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους μασόνους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: ενδυόταν τα... «αρχιερατικά λιλιά» (!), κατέβαινε στις «στοές», «έκρουε την σφύραν» και έψελνε μαζί με τους υπόλοιπους «αδελφούς» του το «ουζαί, ουζαί, ουζαί», προς δόξα του περίφημου Μ.Α.Τ.Σ., του Μεγάλου Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος!...

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1949, λίγο πριν λήξει ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος (που ο ίδιος ο ΟΗΕ αποκάλεσε τότε «συμμοριτοπόλεμο» και ανταρσία των κομμουνιστών, για να καταλάβουν την εξουσία στην Ελλάδα). Ήταν 23 Ιουλίου του 1949, όταν ο 42χρονος τότε υπουργός κοινωνικής προνοίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προέβη σε κάτι το πρωτοφανές, κάτι που για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους συνέβαινε: νομιμοποίησε το Τεκτονικό Ίδρυμα, δημοσιεύοντας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το περίφημο Βασιλικό Διάταγμα «περί αντικαταστάσεως Καταστατικού
του Τεκτονικού Ιδρύματος»!

Το άρθρο 5 του κατάπτυστου διατάγματος Καραμανλή ήταν λες και γράφτηκε στην ίδια τη μασονική στοά, αφού όριζε πως οι πόροι του Τεκτονικού Ιδρύματος «αποτελούνται εκ των εισοδημάτων της περιουσίας αυτών, εκ δωρεών, κληρονομιών ή κληροδοσιών ή εισφορών του Κράτους, Δήμων και Κοινοτήτων, Ναών ή Μονών, εκ προαιρετικών τεκτονικών εισφορών υπέρ αυτού ή υπέρ των υπ’ αυτών ιδρυομένων φιλανθρωπικών καταστημάτων»!...

Ξεσηκώθηκε τότε η Εκκλησία της Ελλάδος! Μάλιστα η Ιερά Σύνοδος απείλησε ακόμα και με... δυναμικές κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση δεν έπαιρνε αμέσως πίσω το απαράδεκτο διάταγμα του υπουργού κοινωνικής προνοίας!... Και ήταν λογικές αυτές οι αντιδράσεις, αφού με το διάταγμα Καραμανλή ο τεκτονισμός καθίστατο «κράτος εν κράτει» και αποκτούσε όχι απλά πανίσχυρη νομική υπόσταση, αλλά μετατρεπόταν σε «σκληρό πυρήνα» της εξουσίας, πάνω ακόμα κι από το ίδιο το κράτος και την εκκλησία!... Ο Καραμανλής κατηγορήθηκε τότε ως μασόνος, αλλά ο ίδιος ΠΟΤΕ
δεν διέψευσε αυτή την «κατηγορία», ενώ σε άλλες – ελάσσονος σημασίας – περιπτώσεις ήταν λαλίστατος!...

Τελικά, ο Καραμανλής αναγκάστηκε να πάρει πίσω το διάταγμά του, ύστερα από παρέμβαση του βασιλιά Παύλου, στις 23 Δεκεμβρίου του 1949. Είδε τότε πολύ εύστοχα το παλάτι ότι κινδύνευε η συνοχή τού, ούτως ή άλλως πολύ εύθραυστου, κράτους, που μόλις είχε βγει από τη διπλή περιπέτεια ενός παγκοσμίου και ενός εμφυλίου πολέμου... Ο Καραμανλής τότε εξοργίστηκε από τη βασιλική αυτή ανάμειξη, αλλά δεν εξωτερίκευσε το μεγάλο μίσος που έτρεφε στην άβυσσο της ψυχής του κατά της
εκκλησίας . Περιορίστηκε απλά να ορκιστεί στον... Μ.Α.Τ.Σ. ότι θα ερχόταν η μέρα που θα έκανε «κάτι μεγάλο» για την πολυαγαπημένη του Μεγάλη Στοά της Ελλάδος!...

Ήρθε λοιπόν η μέρα που ο Καραμανλής πραγματοποίησε το τεκτονικό όνειρό του! Την ώρα
που έσβηνε ο ελληνισμός της Τουρκίας, με το «πογκρόμ» κατά των ελληνικών μαγαζιών της Κωνσταντινούπολης και με τους βιασμούς των Ελληνίδων γυναικών των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, την ώρα που χανόταν σιγά-σιγά η Κύπρος και τα Ελληνόπουλα της νήσου έχυναν το νεανικό τους αίμα από τα πυρά του Εγγλέζου δυνάστη, ο Καραμανλής... «αγρόν ηγόραζεν»! Είχε να ασχοληθεί με πολύ πιο «σοβαρά» πράγματα, όπως π.χ. με τη «δικαίωση» του Τεκτονικού Ιδρύματος, στο οποίο κι ο ίδιος ανήκε... Μετά λοιπόν από εντολή της Μεγάλης Στοάς του Λονδίνου (που του είπε «να μην καθυστερεί άλλο»!) ο Καραμανλής – σαν πρωθυπουργός πια – έσπευσε να φτιάξει νέο Βασιλικό Διάταγμα , με το οποίο το ίδρυμα των μασόνων προσδιοριζόταν πλέον ως... «φιλανθρωπικό» και – για να μην αντιδράσει η εκκλησία στα σχέδια αυτού του Σατανά – φρόντισε πονηρά να εξαιρέσει τούτη τη φορά από τον κατάλογο των δωρητών τους ναούς και τα μοναστήρια ...

Ιδού λοιπόν η πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μασονία, όπως την αποκαλύπτουμε
εμείς εδώ για πρώτη φορά ολοκληρωμένη! Ο Καραμανλής λοιπόν, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930 (πιθανόν λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 1935), κι ενώ ήταν δικηγόρος στις Σέρρες, προσχώρησε στον τεκτονισμό. Μυήθηκε τότε στη στοά «Αριστοτέλης» των Σερρών, έχοντας για «παραστάτες» του επιφανή μέλη της κοινωνίας της μακεδονικής αυτής πόλης. Ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο ότι αμέσως μετά ροωθήθηκε για βουλευτής και εξελέγη αμέσως, προφανώς έπειτα από τη μαζική κινητοποίηση των «αδελφών τεκτόνων» της περιοχής υπέρ της εκλογής του. Απέκτησε
έτσι ο ελλαδικός τεκτονισμός έναν ακόμα εκπρόσωπό του στο κοινοβούλιο (τα άλλα, ότι υπήρξε δήθεν εκπρόσωπος του «κυρίαρχου λαού», είναι... «τρίχες κατσαρές»!). Και, βέβαια, από εκεί και έπειτα η πολιτική του πορεία εκτινάχθηκε στα ύψη...

Επί γερμανικής κατοχής ο Καραμανλής συνέχισε την τεκτονική του δράση, αν και υπόγεια , και εξάλλου ήταν ανακατεμένος με διάφορα παρασκηνιακά παιχνίδια εκείνη την εποχή (συμμετοχή του στη Σοσιαλιστική Ένωση διανοουμένων, πιθανές μαυραγορίτικες» ασχολίες, συνεργασία με τις ναζιστικές αρχές κατοχής κτλ.). Και φυσικά, ύστερα απ’ την απελευθέρωση της χώρας και την υπουργοποίησή του, ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός στην ιστορία του έθνους, ο οποίος στράφηκε δημόσια υπέρ του
τεκτονισμού (με το περίφημο διάταγμά του, του έτους 1949)! Τυχαίο; Μόνο αφελής μπορεί να πιστέψει ότι δεν ήταν από τότε ευνοούμενος και όργανο της διεθνούς εβραιομασονίας...

Ο Καραμανλής λοιπόν έκανε το μέγιστο δώρο στην ελληνική μασονία, με το νέο διάταγμά του, του 1955 (που εφαρμόστηκε την επόμενη χρονιά, το 1956). Όλοι τότε στο πολιτικό παρασκήνιο τον θεωρούσαν κάτι σαν πολιτική «μαριονέτα» της Μεγάλης Στοάς και άλλωστε ο ίδιος φρόντιζε να ακολουθεί πιστά τη γραμμή του διεθνούς τεκτονισμού: πρέσβευε και εφάρμοζε «τυφλά» τον αντικομμουνισμό, τη συμμαχία με τις μασονοκρατούμενες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, την άνευ όρων προσχώρηση και υποταγή της Ελλάδας στην – τεκτονικής έμπνευσης – ΕΟΚ, αλλά και φανατική υποστήριξη της δήθεν «ανεξαρτησίας» (στην πραγματικότητα, διχοτόμησης)
της Κύπρου, που επίσης είχαν επεξεργαστεί στα εργαστήρια των στοών τεκτονικοί «εγκέφαλοι»...

Παράλληλα, ο ίδιος όχι μόνο δεν ηρνείτο την τεκτονική του ιδιότητα, αλλά προέβη σε κάτι πρωτοφανές (ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο): μετά τη νίκη του στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 1958, έδωσε στη φιλικά προσκείμενη προς τον ίδιο εφημερίδα «Ακρόπολις» να δημοσιεύσει μια φωτογραφία του, η οποία τον απεικόνιζε πίσω απ’ το γραφείο του . Ε, λοιπόν, μπροστά του (πάνω στο γραφείο του) είχε τα δύο κατ’ εξοχήν σύμβολα της μασονίας, το σφυρί και το μυστρί!!! Η δημοσίευση αυτής της
φωτογραφίας-ντοκουμέντο προκάλεσε τότε μεγάλο πολιτικό θόρυβο, αλλά κανένας δεν τόλμησε να τα βάλει ανοιχτά με τον «μεγάλο αδελφό»...

Δεν έκρυβε λοιπόν την τεκτονική του ιδιότητα ο Καραμανλής και, ίσα-ίσα, ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτήν . Βέβαια, όντας μια ζωή δειλός, δεν το έλεγε ευθέως, όμως έκανε τα πάντα για να το δείχνει έστω και με έμμεσο τρόπο... Έτσι, επί της πρώτης του κυβερνητικής οκταετίας (1955-1963), ιδρύθηκαν ένας σωρός τεκτονικά (και παρατεκτονικά) ιδρύματα, υπό το κάλυμμα δήθεν «φιλανθρωπικών» σωματείων, καθώς και μια σειρά νέων μασονικών στοών σε όλη την ελλαδική επικράτεια. Στενός
συνεργάτης εξάλλου τότε (αλλά και αργότερα) του Καραμανλή ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας, Γεώργιος Ράλλης, που επίσης υπήρξε υψηλόβαθμος – 33ου βαθμού – τέκτονας...

Έτσι, το 1956, από τον Μεγάλο Διδάσκαλο Αλέξανδρο Τζαζόπουλο, ιδρύθηκε η Ελληνική
Αντικαρκινική Εταιρεία, στη διοίκηση της οποίας μετείχαν ανέκαθεν κορυφαίοι μασόνοι γιατροί (βέβαια, είναι γεγονός, ότι σ’ αυτήν συμμετέχουν και πολλοί μη τέκτονες, που αγνοούν τις καταβολές της). Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν η ως άνω εταιρεία πραγματοποίησε πανελλήνιο αντικαρκινικό έρανο, επικεφαλής του ανέλαβε ο τότε αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β΄. Αυτός όμως παραιτήθηκε, αμέσως μόλις έμαθε ποιοι ήταν οι ιδρυτές της εν λόγω οργάνωσης...

Με το όνομα του Τζαζόπουλου έχει συνδεθεί και η διείσδυση στον ελλαδικό χώρο της τόσο αινιγματικής «υπερστοάς» Μπένε Μπερίτ, στην οποία – ως γνωστόν – συμμετέχουν μόνο Εβραίοι στο θρήσκευμα. Ο (ευνοούμενος του Καραμανλή) Τζαζόπουλος κάλεσε επίσημα στην Ελλάδα τον ίδιο τον επικεφαλής αυτής της «στοάς των στοών», Γουΐλιαμ Γουέξλερ, ο οποίος συναντήθηκε – μεταξύ άλλων – και με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.), Ιωσήφ Λόβιγγερ... Έτσι, εισήχθη στη χώρα μας η Μπένε Μπερίτ, γεγονός που χαροποίησε τον Τζαζόπουλο, ο οποίος έπειτα
έστειλε και... σχετική αναφορά στη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου!!!

Πρέπει εδώ να σημειωθεί η τεκτονική ιδιότητα ενός ακόμα στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επί χρόνια υπουργού Νικόλαου Μάρτη, ο οποίος μάλιστα «διαφήμισε» την τεκτονική του ιδιότητα, ρίχνοντας κάποτε (ως υπουργός βιομηχανίας) το καθαρά μασονικό σύνθημα «Κτίστε, κτίστε, κτίστε»! Το σύνθημα αυτό, που αφορούσε την ανοικοδόμηση της Ελλάδας μέσω του καραμανλικού αναπτυξιακού προγράμματος, βγήκε μάλιστα και σε σχετικό βιβλίο – με τον ίδιο τίτλο – του εν λόγω υπουργού. Πάντως, για την ιστορική δικαιοσύνη, πρέπει οπωσδήποτε να πούμε ότι ο Μάρτης εξέδωσε και το, μεγάλης εθνικής αξίας, έργο «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», στο οποίο αποδεικνύεται η ελληνικότητα της μακεδονικής γης μέσα από εβραϊκές
πηγές. Το βιβλίο αυτό κατέρριψε την προπαγάνδα των Σκοπίων και αποτέλεσε επί χρόνια βασικό ελληνικό «όπλο» στο εξωτερικό για την προάσπιση του ελληνικού χαρακτήρα της Μακεδονίας και της ιστορίας της .

Αργότερα, μετά το 1974, ο Καραμανλής μπορεί μεν να «άλλαξε μυαλά» σε πολλά θέματα, παρέμεινε όμως ακλόνητος στη φιλική του διάθεση προς τον τεκτονισμό. Την εποχή εκείνη υπήρχαν άμεσες επαφές και «αδελφική ομόνοια» ανάμεσα στους Έλληνες τέκτονες και την περίφημη ιταλική στοά “Propaganda-2” (P2), που στις αρχές της δεκαετίας του 1980 βρέθηκε αναμεμειγμένη σε σκάνδαλα ποικίλης φύσης: διασυνδέσεις της με μυστικές υπηρεσίες (βασικά με την αμερικανική CIA), ρόλος της στη ΝΑΤΟϊκή αντικομμουνιστική επιχείρηση “Gladio” (όπως λεγόταν στην Ιταλία το τοπικό δίκτυο του πανευρωπαϊκού παραστρατιωτικού προγράμματος “Stay Behind”), προβοκατόρικη ανάμειξή της στην ντόπια τρομοκρατία (βασικά λέγεται ότι επηρέαζε άμεσα τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες»),
σχέσεις με τη μαφία (εμπόριο όπλων και ναρκωτικών) και τόσα άλλα... Επί δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας Καραμανλή (1974-1980), αλλά και επί πρωθυπουργίας Ράλλη (1980-1981), ανώτατα στελέχη της P2 επισκέφτονταν τακτικά την Ελλάδα (γιατί άραγε;)...

Στις 25 Ιουλίου 1979 μία εφημερίδα της ελληνικής επαρχίας (η «Αλήθεια» του Ηρακλείου) κατήγγειλε δημόσια ότι επί απόβασης του «Αττίλα 1» στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, μια μασονική στοά της Αθήνας, η Μεγάλη Ανατολή, είχε στείλει κρυπτογραφικό σήμα στις «αδελφές στοές» της Κρήτης, για να... παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και να τις αναφέρουν επειγόντως! Σύμφωνα με την εφ. «Αλήθεια» η ελληνική μασονία ευθύνεται για την κατά λάθος
κατάρριψη από τους Ελληνοκύπριους του μεταγωγικού αεροπλάνου της Ελληνικής Αεροπορίας – στη διάρκεια της κυπριακής τραγωδίας – με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό επίλεκτοι άνδρες του στρατού... Να σημειωθεί ότι το μοιραίο αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο των... Χανίων!!! Κι όμως, η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στην τόσο σοβαρή αυτή καταγγελία...

Ο... «δημοκράτης» Καραμανλής, την ίδια εποχή που νομιμοποιούσε το ΚΚΕ, χωρίς όμως να πληρώσει για τα εγκλήματά του, και παρέδιδε την Ελλάδα στο έλεος της ιδεολογικής τρομοκρατίας των πάσης φύσεως «άπλυτων» αριστεριστών, κυνήγησε ανελέητα όσες εφημερίδες ασκούσαν αντιμασονική γραμμή! Επί πρωθυπουργίας του λοιπόν, από το 1974 έως το 1980, έκλεισαν οι κάτωθι εφημερίδες, που δεν συμβιβάστηκαν με το «νέο πνεύμα» της «μεταπολίτευσης» του καραμανλισμού: «Ελληνικόν Μέλλον», «Μεσογειακή Αλληλεγγύη», «Αθηναϊκή», «Εθνική Επιταγή» και «Νέα Εφημερίδα»...

Εναντίον τους εξαπολύθηκε σωρεία προπαγανδιστικών μεθόδων, δικαστικές περιπέτειες, αλλά και «μποϊκοτάζ» του τότε πρακτορείου τύπου...

Τη σύνδεση καραμανλισμού-μασονίας κατήγγειλε στη δεκαετία του 1970 η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που με πρωτοσέλιδό της έγραψε για τον Γεώργιο Ράλλη: «Μασόνος ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Ράλλης»! Στο ρεπορτάζ της επικαλέστηκε την έρευνα του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου – πρώην τέκτονα, σύμφωνα με τον ίδιο – που την περίοδο εκείνη ξεσκέπασε πολλά από τα μυστικά και τα μυστήρια του τεκτονισμού στην Ελλάδα. Επίσης, σύμφωνα και με τη μαρτυρία του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα, ο τότε υπουργός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ,
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους μεγάλους δωρητές των μασόνων»...

Τέλος, μνεία αξίζει να γίνει στις συγκινητικές προσπάθειες του Πανέλληνα συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη, ο οποίος με τα συγκλονιστικά του έργα, ήδη από τη δεκαετία του 1970, είχε προβεί σε σπουδαίες αποκαλύψεις για τη συμπαιγνία Καραμανλή-τεκτονισμού, καθώς και για τον πλήρη έλεγχο που ασκούσε πάνω στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο ελλαδικός εβραϊσμός και οι μασονικές στοές...

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
πηγή:tromaktiko
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget