Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

H νύχτα φεύγει, ο μισθός φεύγει, η σύνταξη φεύγει, η Τρόικα μένει και… και ο Χάρρυ Κλυνν έρχεται…

 



 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΤΟ «PRINCIPAL CLUB THEATRE» ΣΤΟ ΜΥΛΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ανδρέου Γεωργίου 35- Τηλέφωνα κρατήσεων - πληροφορίες - 2310 428088
 
H νύχτα φεύγει, ο μισθός φεύγει, η σύνταξη φεύγει, η Τρόικα μένει και… και ο Χάρρυ Κλυνν έρχεται…
Stand up κυρίες και κύριοι και...
υποδεχτείτε τον Χάρρυ Κλυνν!
Έκλεισε την αυλαία του Θεάτρου και επιστρέφει στο «τόπο του εγκλήματος» με πλήρη την εξάρτηση της σάτιρας. Την γλώσσα που κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει και την κόσα του χάρου… και «ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ!»
 
Και η κόσα κόβει πολύ… Και η σάτιρα πονάει πιο πολύ!
«ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο… ΧΑΡΗΣ;»
Δεν είναι θέατρo… standup and see ladies and gentlemen.
Αλίμονο για τους εχθρούς, καλή κουβέντα δεν θα πεί, αλλά με τους φίλους που θα έρθουν θα γίνουν όλοι μια παρέα.
Σολίστες μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, τραγουδίστριες…
Τα τραγούδια που τους διάλεξε ένα κι ένα. Τα πιο όμορφα έντεχνα, τα πιο ωραία λαϊκά!
Εικόνες του σήμερα, εικόνες του χθες, εικόνες του αύριο. Και το video στους πρωταγωνιστές!
Και ανάμεσα θα βγαίνει ο αρχηγός να σπέρνει το χιούμορ και τη σάτιρα και να θερίζει το γέλιο… ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ!
 
Να σπάει τις βιτρίνες της υποκρισίας και να ξεγυμνώνει τους «αυτοχρησμένους αυτοκράτορες της εξουσίας και του κατεστημένου!»
Όπως πάντα, έτσι και τώρα… Χάρρυ Κλυνν και πάσης Ελλάδος άμα λάχει να ’ουμ’!
Γιατί αυτός γέννησε τους ρόλους που δεν γέρασαν ποτέ. Ο Μέγας αλχημιστής της χαράς και του φωτός που πειραματίστηκε, δημιούργησε, επηρέασε, ξανά σε θέση μάχης… ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ.
Από την Παρασκευή 20 Απριλίου στο «Principal Club Theatre» στον Μύλο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με τους : Ηλία Κλωναρίδη, Μαίρη Δούτση, Δαμιανό Νικολαίδη, Ιροντίνα, Δημήτρη Μιναρετζή και την μπάντα των ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ με τους: Γιάννη Οικονομιδη, Χάρη Καπετανάκη, Δημήτρη Γιαλαμά, Δημήτρη Βαργιαμίδη, Γιώργο Κανακάρη, Oleg Chaly και Ιάκωβο Νικολαίδη.
 
Εισιτήρια μπάρ 10 ευρώ
Σε τραπέζια με ποτό 20 και 25 ευρώ.
Τηλέφωνα κρατήσεων - πληροφορίες - 2310 428088

Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ‏







Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε ο Γερμανός συγγραφέας John Von Helsing, ένα εξωγήινο σκάφος που συνετρίβει το 1936 σε ένα δάσος κοντά στο Φράιμπουργκ, περισυλλέχθηκε από τους Ναζί με τους εξωγήινους επιβάτες του! Πολλοί ερευνητές διαφωνούν με τον τόπο της συντριβής και ισχυρίζονται ότι έγινε στη Γερμανική Czernica, (σήμερα έδαφος της Πολωνίας) το καλοκαίρι του 1937, όμως όλοι συμφωνούν με τους τρείς εξωγήινους που βρέθηκαν μέσα στον ιπτάμενο δίσκο οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο... ναζιστικό συγκρότημα ‘’Der Riese" στα βουνά Gory sowie (τώρα στη νοτιοδυτική Πολωνία), που υπήρχε ένα εκτενές δίκτυο υπόγειων υπόστεγων, που συνδεόταν με σήραγγες.

Τα τρία περίεργα όντα είχαν ύψος ένα μέτρο, γκριζωπό δέρμα, τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι, άτριχο κεφάλι και σχιστά μαύρα μάτια. Το ένα ήταν ήδη νεκρό, το άλλο πέθανε μόλις έπεσε στα χέρια των Ναζί, ενώ το τρίτο απεβίωσε από άγνωστη αρρώστια 1,5 μήνα μετά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γερμανοί επιστήμονες να το κρατήσουν εν ζωή.
Η διαφορετικότητα της βιολογικής δομής του σώματός του εξωγήινου δεν μπορούσε να κατανοηθεί από τους ιατρούς ώστε το παράξενο πλάσμα να εγχειριστεί και να διατηρηθεί ζωντανό, όμως οι Ναζί ακόμα κι αν το γιάτρευαν δεν σκόπευαν να το απελευθερώσουν.
Τον ενάμιση μήνα που ο αιχμάλωτος εξωγήινος έζησε τραυματισμένος στη μυστική βάση, ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.



Οι Ναζί ήθελαν να τον βοηθήσουν. Ο μόνος λόγος για να του αποσπάσουν τις πληροφορίες που χρειάζονταν… από πού ερχόταν και πως θα έφτιαχναν αντίγραφα αυτού του τεχνολογικά ανώτερου σκάφους. Ένα σκάφος, που θα τους έκανε ανίκητους! Το εξωγήινο όν, αποκάλυψε ότι προερχόταν από το διπλό σύστημα αστέρων RA(γνωστό στη Γη ως μ-1) που βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, 73.1 έτη φωτός σε απόσταση. Ερχόταν όμως, από τις κρυφές υπόγειες βάσεις που είχε κατασκευάσει ο λαός του στην πολική περιοχή του καναδικού Baffin Island.
Η επικοινωνία ήταν αρκετά δύσκολή. Σε τεχνικά ζητήματα για την κατανόηση του ιπτάμενου δίσκου, ακατανόητη! Εκτός και αν το εξωγήινο ον δεν ήθελε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες. Όσο η άγνωστη ασθένεια, που προερχόταν μάλλον από τον τραυματισμό, προχωρούσε και η κατάσταση του αιχμαλώτου χειροτέρευε, ταυτόχρονα μεγάλωνε και η πίεση των Ναζί για περισσότερες πληροφορίες. Όμως εκτός από την αποκάλυψη ότι η συντριβή του σκάφους προκλήθηκε από κάποιο είδος τεχνικής δυσλειτουργίας, δεν υπήρξε κάποια άλλη κατανοητή πληροφορία.
Ο αλλοδαπός κρατήθηκε και ανακρίθηκε στην ίδια υπόγεια εγκατάσταση με το δίσκο, ο οποίος ήταν εξαιρετικά περίπλοκος για να επισκευαστεί ή για να δημιουργηθεί πλήρη αντίγραφο. Μετά το θάνατο του εξωγήινου και για αρκετά χρόνια, ο Χίτλερ και η επιστημονική του ομάδα στην τοποθεσία ‘’Base 211’’, προσπάθησαν να κατασκευάσουν ανθρώπινα αντίγραφα του κατεστραμμένου σκάφους. Επί σειρά ετών, τα δισκοειδή ιπτάμενα οχήματα Vril και Haunebu που κατασκευάστηκαν, μπόρεσαν να πετάξουν αλλά δεν μπήκαν ποτέ στην παραγωγή… λόγο αρκετών δυσλειτουργιών!

Λίγο πριν καταλάβουν τη περιοχή τα σοβιετικά στρατεύματα, το υπόγειο συγκρότημα ανατινάχτηκε και ο δίσκος με τα εξωγήινα πτώματα, θάφτηκαν σε μία από τις υπόγειες σήραγγες, που σφραγίστηκε με πολλούς τεράστιους βράχους. Τα εξωγήινα ευρήματα εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί μέχρι σήμερα, εν αγνοία της πολωνικής κυβέρνησης.
http://astrikiprovoli.blogspot.com

Ο προβληματισμός μεγαλώνει τον εγκέφαλο


Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο υπερβολικός προβληματισμός σχετικά με την λήψη μιας απόφασης μεγαλώνει το μέγεθος του εγκεφάλου.Έτσι λοιπόν τις επιπτώσεις της σκέψης στον εγκέφαλο εξέτασαν επιστήμονες από την Βρετανία, καταλήγοντας σε ενδιαφέρον συμπεράσματα, σχετικά με την αξία των «διεργασιών προβληματισμού» στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι άνθρωποι που τείνουν να σκέφτονται περισσότερο, έχουν περισσότερα κύτταρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, ονομαζόμενους εμπρόσθιους λοβούς, που σημαίνει διαφοροποίηση όσον αφορά το μέγεθος του εγκεφάλου.

Επίσης η μελέτη έδειξε ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι σκέφτονται υπερβολικά και πάσχουν από αδύναμη μνήμη και είναι πιο ευπρεπείς στην κατάθλιψη.

Μέλος της ομάδας του University College London (UCL), επικεφαλής της έρευνας περιέγραψε την διαδικασία ως εξής:
«Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα τηλεπαιχνίδι όπως το ‘‘Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος’’, και δεν είστε σίγουροι σχετικά με το ποια ακριβώς είναι η σωστή απάντηση. Ξέροντας αυτό, είναι πολύ πιο απλό να ζητήσετε τη βοήθεια του κοινού».

Έτσι στο πλαίσιο αυτό της έρευνας ερωτήθηκαν 32 εθελοντές σχετικά με το ποιες θα ήταν οι επιλογές τους σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις, που απαιτούσαν τη λήψη δύσκολων αποφάσεων -όπως να δουν δύο πολύ παρεμφερείς εικόνες μαύρων/γκρίζων αποχρώσεων και να πουν ποιας το χρώμα ήταν πιο «απαλό».

Επόμενο στάδιο ήταν να πουν πόσο σίγουροι ήταν για την απάντησή τους, με βάση μια κλίμακα από το 1 έως το 6. Αν και δύσκολο να εντοπιστούν οι διαφορές, οι εικόνες τροποποιήθηκαν έτσι ώστε κάποιος να μη δυσκολευτεί περισσότερο ή λιγότερο από κάποιον άλλο. Έτσι αυτοί που ήταν πιο σίγουροι για τις απαντήσεις τους, ήταν αυτοί που είχαν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα στο εμπρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου τους.

Το τμήμα δε αυτό, να πούμε ότι συνδέεται με πολλές εγκεφαλικές καθώς και πνευματικές λειτουργίες όπως είναι ο αυτισμός.

Ωστόσο προηγούμενες μελέτες έχουν ασχοληθεί με το πώς λειτουργεί το τμήμα κατά τη διάρκεια λήψης μιας απόφασης καθώς, ποτέ δεν έχει εξεταστεί, το αν υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις διαδικασίες που παρατηρούνται σε κάθε άτομο.

Η δρ. Ριμόνα Γουάιλ, του UCL, μία εκ των συντελεστών της έρευνας, εξέφρασε την πεποίθησή της για την αξία των εν λόγω πορισμάτων:
«Πιστεύω ότι είναι μεγάλη η σημασία αυτών των ευρημάτων για ασθενείς που πάσχουν από πνευματικά νοσήματα, οι οποίοι ενδεχομένως να μην γνωρίζουν πολλά για τα προβλήματά τους»
Kαθώς προσθέτει ότι υπάρχουν ελπίδες, πως θα βελτιωθεί η δυνατότητα των ασθενών στο να αναγνωρίζουν ότι έχουν κάποια πάθηση και να θυμούνται να παίρνουν εγκαίρως τα φάρμακά τους.
planitikos.gr

Έλενα Τζήκα: Αντώνης ο ιερόδουλος

Contact






 Έλενα Τζήκα .Γεννήθηκε το 1975 στο χωριό Κάτω Μηλιά του νομού Πιερίας όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.



Η Έλενα Τζήκα σπούδασε Ηλεκτρονική και Έντυπη Δημοσιογραφία στην Αθήνα ενώ διαθέτει και Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στις Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Θεσσαλονίκης ως Δημοσιογράφος-Aρθρογράφος, όπως εφημερίδες, ''Ελληνικός  Βορράς'', ''Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης'', TV Μακεδονία, Κανάλι 1, καθώς και περιοδικά ''Επιλογές'' της εφημερίδας Μακεδονίας, ''Ποιότητα Ζωής'' ''VIP NOREL'' κ.α.
Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή, καθώς το πρώτο μυθιστόρημα - ψυχογράφημα με τίτλο ''Αντώνης ο Ιερόδουλος'', κυκλοφόρησε το 2006 απο τον εκδοτικό οίκο ''Εμπειρία Εκδοτική''. Έχει διακριθεί με βραβεύσεις τόσο για την αρθρογραφική, όσο και τη συγγραφική της δραστηριότητα, στο πλαίσιο εκδήλωσης- βράβευσης του δήμου Κατερίνης για τους νέους συγγραφείς.
Παράλληλα με την αρθρογραφία και τη συγγραφή εργάζεται ως σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ είναι και συνεργάτης-συντάκτης του portal ''business-woman'' σε ειδικά θέματα Επικοινωνίας.
Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών ''UNESCO'' Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.


πηγή:businesswoman.gr/