Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σε παραλήρημα… Η μεγάλη ηγέτιδα αφού…

 



…εγκατάλειψε τη μάχη για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μιας και δεν μπορεί καν να εκλεγεί βουλευτής και παρακαλεί να συμπεριληφθεί πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αφού τα...
σχολεία ακόμη και τώρα τέλη Γενάρη δεν έχουν βιβλία, αφού υπηρετώντας πιστά τρόικες και λέσχες πανηγύρισε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου δίνοντας συγχαρητήρια στο λάος, αφού, αφού, αφού… σε παραλήρημα.
 
πηγή:sibilla



Τα παιδιά ρε ξευτίλες, πως μπορείτε και τα βλέπετε στα μάτια;

Έχετε το θράσος και μιλάτε από πάνω... Τα παιδιά ρε ξευτίλες, πως μπορείτε και τα βλέπετε στα μάτια;

Συγκινητική έκκληση των Ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας προς το Ευρωκοινοβούλιο!

 



ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εμείς, οι Έλληνες της Ιταλικής Καλαβρίας, που ήρθαμε εδώ από την Ελλλάδα πριν χιλιάδες χρόνια, απευθυνόμαστε σ’ Εσάς Ευρωπαίοι και Σας λέμε:
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αν σήμερα η Ελλάδα είναι στο χείλος της αβύσσου, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στα εδάφη και τη θάλασσα ζουν σήμερα μόνον 10 εκατομμύρια Έλληνες και δεν κατορθώνουν να παράγουν τόσα όσα απαιτούν οι κανόνες της πλούσιας Ευρώπης.
Αυτοί είναι απόγονοι ενός πολιτισμού, του πιο πολύτιμου του κόσμου.
Ας βοηθήσουμε τους Έλληνες πριν...
εξαφανιστούν μέσω φυγής στη διασπορά από την υπέροχη πατρίδα τους.
Να τους βοηθήσουμε ΤΩΡΑ!
Για το Circolo Apodiafazzi
Καθηγητής Franco Mosino-Filelleno
Δόκτωρ Carmelo Giuseppe Nucera
Για την Υπεράσπιση και Διάδοση της Γλώσσας και του Πολιτισμού Ελλήνων καλαβρίας
Via Vescovado 89033 Bova- Reggio Calabria – Italia

APPELLO DEI GRECI D’ITALIA AL PARLAMENTO EUROPEO
Noi, Greci della Penisola Calabrese dell’Italia, qui da millenni venuti dalla Grecia,ci rivolgiamo a Voi. Uomini d’Europa, e Vi diciamo:
SALVATE LA GRECIA!
Se oggi la Grecia è sull’orlo dell’abisso, ciò è dovuto al fatto che su di un territorio e su un mare sconfinato vivono oggi soltanto dieci milioni di abitanti, e non ce la fanno a produrre tanto da poter obbedire alle norme dell’Europa ricca…..
Essi sono gli eredi della civiltà più qualificata e più degna di lode del mondo.
Aiutiamo i Greci, prima che essi scompaiano travolti nella fuga e nella diaspora dalla loro meravigliosa Patria.
AIUTIAMOLI PRESTO!
Per Il Circolo Apodiafazzi
Prof. Franco Mosino-Filelleno
Dott. Carmelo Giuseppe Nucera
Per la Difesa e la Valorizzazione
della Lingua e Cultura Greco-Calabra
BIBLIOTECA F.MOSINO –FILELLENO-BOVA
Via Vescovado 89033 Bova- Reggio Calabria – Italia
www.apodiafazzi.it apodiafazzi@alice.it 00393452542506 Fax 0030096545990 carmelogiusnucer
Mέσω "letteradaatene"
* Ευτυχώς που εμπόδιο στην ακροδεξιά κυβέρνηση των νενέκων ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ προβάλουν οι φιλέλληνες εκτός Ελλάδας!

Υπόδικος ο Γ. Παπανδρέου και το σύστημα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.


 

Του Γιώργου Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του...
φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Πανικό προκάλεσε σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Ο Παπακωνσταντίνου στον τοίχο

Το διαβιβαστικό του οικονομικού εισαγγελέα είναι καταπέλτης. «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», υπογραμμίζεται.

Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, η ολέθρια διακυβέρνηση του οποίου επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σε δεινή θέση περιέρχεται ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, ο οποίος, μαζί με τον τότε υφυπουργό -και νυν αναπληρωτή υπουργό- Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και άλλους, χαμηλότερου πολιτικού επιπέδου, συνεργάτες τους, είχε τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η παραιτηθείσα από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, οι δηλώσεις της οποίας είχαν δημοσιοποιήσει την παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να συρθεί η χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, είχε καταγγείλει ότι «οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βάλτερ Ράντερμαχερ [Σ.Σ.: πρόκειται για το Γερμανό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας] είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται συνεργαζόμενος με το Γερμανό διευθυντή της Eurostat προκειμένου να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς απώλειας της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της. Πρόκειται για κατηγορία που, εφόσον τεκμηριωθεί, οδηγεί απευθείας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με πιθανότατη την καταδίκη του.

Αντιδράσεις πανικού

Την κατηγορία της πολιτικής συνωμοσίας με ξένους κατά της Ελλάδας προσπαθεί να αντιστρέψει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και να τη μετατρέψει σε... επιχείρημα υπέρ του! Στην πανικόβλητη απαντητική δήλωσή του κάνει λόγο για «αμφισβήτηση των επικυρωμένων από τη Eurostat στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας», πράγμα το οποίο θεωρεί αδιανόητο, μες στον παροξυσμό δουλοφροσύνης του, την ίδια ώρα που η Ζωή Γεωργαντά έχει καταγγείλει από το Σεπτέμβριο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «αποδεχόταν τα στοιχεία που του έδινε ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, και τα έστελνε πίσω» ως στοιχεία πρ-ερχόμενα δήθεν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή!
Έστελναν, δηλαδή, οι Γερμανοί στον Γεωργίου τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα δικαιολογούσαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου και αυτός τα ενέκρινε, λέει η Ζωή Γεωρ-γαντά. Προσπάθεια «ποινικοποίησης της αλήθειας για τη δεινή θέση της χώρας» ισχυρίζεται ότι διαβλέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ευελπιστώντας να τη γλιτώσει.
Το... «μακελειό» του Λοβέρδου

Δεν είναι ο μόνος αυτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τελούν σε κατάσταση πανικού. «Έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά (!) συμφέροντα», δήλωσε πομπωδώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «ριγμένος» από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, Πάνος Μπεγλίτης. Τίθενται «σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή, μας λέει ο Μπεγλίτης, αν πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου! Ο κάθε υπουργός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει, δηλαδή, τον εαυτό του με το... «εθνικό συμφέρον»!

Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία... Ακόμη και ο Λουδοβίκος της Γαλλίας ταύτιζε με τον εαυτό του μόνο το κράτος, όχι το έθνος - και ήταν και απόλυτος μονάρχης, όχι απλός «κηπουρός» που ο Γιωργάκης έκανε υπουργό!

Πιο απολαυστικός, όμως, ήταν την Κυριακή το πρωί στο MEGA ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός μας απείλησε ότι... «θα γίνει μακελειό (!)», αν τολμήσει κανείς να παραπέμψει σε δίκη τον Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων για να βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας. Το διασκεδαστικό είναι ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, δημοσιευόταν στο Βήμα ολοσέλιδη συνέντευξή του, όπου έλεγε ότι «τώρα η παράταξη πρέπει να αλλάξει ηγεσία» και πως με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές απ' ό,τι με τον Γιώργο αρχηγό!

Κατά τα άλλα, ήταν έτοιμος να πρωτοστατήσει στο «μακελειό» για χάρη του Παπανδρέου! Ο φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του...

Η ουσία είναι, βεβαίως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Για τον εαυτό του, λοιπόν, νοιάζεται ο υπουργός Υγείας, να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ίδιος. Σωστά εκτιμά ότι, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείεται να τη γλιτώσει αυτός!

Πολιτική «μπόχα» συμμοριών

Σαν να μην έφτανε η κορυφαία υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό του Μνημονίου, ήρθε και η υπόθεση των συμμοριών τοκογλύφων και εκβιαστών της θεσσαλονίκης, για να αισθανθεί ο κόσμος ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή κατά των πολιτικών, των καθεστωτικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνούν μέσω αυτής.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε στη συμμορία. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας, εκπρόσωποι της παπανδρεϊκής πτέρυγας του κόμματος προσπαθούσαν να τον «χρεώσουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήταν πολιτικός φίλος.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Συνδεόμενος στενότατα με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία ήταν ο δημοσιογράφος - εισπράκτορας της συμμορίας.

Παρωνυχίδα, βεβαίως, μπροστά στα ανατριχιαστικά γεγονότα των εξεταζόμενων από τις δικαστικές Αρχές επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ατόμων που συνδέονται στενότατα τόσο με τον υπο δικαστική εκκρεμότητα περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, προερχομένων αμφοτέρων από τη ΝΔ, με τον εισαγγελέα, μάλιστα, να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου.

Απονομιμοποίηση κομμάτων

Η τόσο στενή σύνδεση στελεχών πολιτικών κομμάτων με συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος συνιστά νέο, ισχυρότατο πλήγμα απονομιμοποίησης του πολιτικού προσωπικού και του κομματικο- πολιτικού συστήματος. Υπάρχει ήδη διάχυτη στην κοινωνία η άκρα περιφρόνηση προς τους πολιτικούς λόγω της ληστρικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Έρχεται τώρα από πάνω και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη τους μετατρέπονται κυριολεκτικά σε κακοοιούς συμμοριών και γκάνγκστερ, οπότε ολοκληρώνεται η απαξίωση των κυβερνητικών κομμάτων.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αλληλοκάλυψή τους, γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που βρίσκονται έκθετοι σε παράνομες πράξεις, ώστε κανένας δεν τολμά να βάλει φυλακή τον άλλο. Φοβούνται -και δικαίως- ότι όποιος τιμωρηθεί θα «ξεράσει» όσα ξέρει για τους άλλους. Έτσι η μπόχα τούς πνίγει όλους.

"βαθύ κόκκινο" μέσω "Σίβυλλα"

ΚΚΕ> Το αγαπημένο κόμμα των νταβατζήδων και η lifestyle αντίσταση στη Τρόικα


 

Δεν υπάρχει μεγαλονταβατζής της χώρας που να μην ενισχύει το ΚΚΕ η να μην διατηρεί άριστες σχέσεις με την εκ Περισσού Αριστερά.

Πάρτε για παράδειγμα τον Μπόμπολα. Στα μαγαζιά του μεγαλοεργολάβου-μεγαλοεκδότη το ΚΚΕ δεκαετίες τώρα διατηρεί προνομιακή πρόσβαση, ιδιαίτερα στις κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες παραδοσιακά στελεχώνονται από Κουκουέδες.
Οι εφημερίδες του Ομίλου στηρίζουν δεκαετίες τώρα το ΚΚΕ.

Φιλική προς το ΚΚΕ ήταν επί μακρόν και η οικογένεια Αλαφούζου, όπου και δω οι εκπρόσωποι του κόμματος είχαν εύκολη πρόσβαση.

Το ίδιο και στις επιχειρήσεις του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και των λοιπών μεγαλοεπιχειρηματιών τους οποίους πολεμά δήθεν το ΚΚΕ.
Η αμαρτωλή Siemens αγόραζε και κουπόνια του ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ.

Αυτού του καπιταλιστικού βεληνεκούς οι χορηγοί, δεν επιτρέπουν στην Παπαρήγα να...
δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά του κόμματος, γιατί θα γελούσε ο κάθε πικραμένος.

Το ΚΚΕ ήταν αυτό που συμμετείχε στη ξεπουλημένη κυβέρνηση του βρώμικου ’89.

Το ΚΚΕ είναι αυτό που δεν αντέχει να αναγνωρίσει τον Άρη Βελουχιώτη.

Το ΚΚΕ είναι αυτό που συμπορεύεται με τα αστικά κόμματα σε μια συγκυρία που οι πολίτες εξαθλιώνονται καθημερινά και συχνά οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Το πόσο συστημικό κόμμα είναι το ΚΚΕ αποκαλύφθηκε περίτρανα με την δολοφονία του στελέχους του στη διάρκεια της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων.
Ένας αγνός κομμουνιστής έχασε τη ζωή του-από έμφραγμα είπαν-και το ΚΚΕ αντί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα περιορίστηκε σε μια, πέρα βρέχει, ανακοίνωση.

Εξίσου γελοία ήταν και η χθεσινή εικόνα του ΚΚΕ που μάζεψε 10 περαστικούς για να περικυκλώσουν το «Χίλτον», όπου διέμειναν στελέχη της Τρόικας.
Αυτή είναι η υποκριτική lifestyle αντίσταση του ΚΚΕ στην επέλαση της Τρόικας.
Υπάρχει πιο προδοτική, πιο ατιμωτική συμπεριφορά για τον αγνό και έντιμο οπαδό του κόμματος, κ. Παπαρήγα μου;

Νίκος Προκίδης-αναγνώστης
ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Υ.Γ> Φυσικά θα το ρίξετε και πάλι στο "αντικομμουνιστικό μένος" του γράφοντος, αντί να ξεστραβωθείτε...

Από το kourdistoportocali μοντάζ Γρέκι

Eπίθεση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου μέσα στη Βουλή...

 

Από τις παλιές καλές εποχές...
Τι του είπε ο Γ. Μιχελογιαννάκης μόλις τον είδε: "Είσαι δυσλεκτικός και κομπλεξικός. Σήκω φύγε...."

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Μια απίστευτη επίθεση δέχτηκε πριν από λίγα λεπτά στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο διάδρομο και πήγαινε προς το γραφείο του όταν διασταυρώθηκε με τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος μόλις τον είδε σταμάτησε και του είπε:...
"Είσαι δυσλεκτικός και κομπλεξικός. Σήκω φύγε....".

Εμβρόντητοι όσοι έτυχε να είναι παρόντες (άλλοι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής) παρακολούθησαν τη σκηνή και άκουσαν τα λογια του βουλευτή, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό.

Από το PRESS-GR

Σ.Ο.Κ.: Στρατηγική Ομάδα Κρούσης


 





Η Ελλάδα χρειάζεται μια Στρατηγική Ομάδα Κρούσης. Μπορεί αυτή η έκφραση να ξαφνιάσει ακόμα και τους ειδικούς των ενόπλων δυνάμεων, διότι το δεύτερο σκέλος αφορά συνήθως το τακτικό επίπεδο. Η εξήγηση είναι απλή, το πρώτο σκέλος δεν επαρκεί. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ένα think tank. Κι ο λόγος είναι ότι το θεωρητικό είναι ανίκανο ν’ αλλάξει τις καταστάσεις και σίγουρα τα δεδομένα που απασχολούν το λαό μας.

Η Στρατηγική σκέψη είναι απαραίτητη, όπως και ο στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά πρέπει να υποστηριχτούν και από τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Με άλλα λόγια, όλα αυτά είναι απλώς ιδέες όσο δεν υπάρχουν υλοποιήσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ομάδα κρούσης. Από την άλλη πλευρά, κινήσεις σε τοπικό επίπεδο δίχως στρατηγική ακόμα και αν είναι αποτελεσματικές δεν εξασφαλίζουν τίποτα σε ολικό επίπεδο.

Η έννοια της Στρατηγικής Ομάδας Κρούσης είναι λοιπόν ένα μείγμα ικανό να διαχειριστεί ένα στρατηγικό mix από την ιδέα έως την υλοποίηση της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολυμετωπικά και οι τοπικές προσεγγίσεις καταρρέουν διότι, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο ανταγωνιστικό όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματική εικόνα των άλλων προβλημάτων και δεν μπορούν να συνδυάσουν τη θεματολογία. Όταν δεν υπάρχει μία Στρατηγική Ομάδα Κρούσης δεν αντιλαμβανόμαστε τα κοινά στοιχεία που μπορούν να έχουν προβλήματα, όπως το θέμα της αναγνώρισης και της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας, οι κυπριακές προσφυγές, οι γερμανικές αποζημιώσεις, τα ακριτικά νησιά, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η απόρριψη των φραχτών, η απόδειξη του εθνικού θησαυρού που αποτελούν οι Καραθεοδωρήδες, η εθνική άμυνα, η πολεμική αεροπορία, οι εναλλακτικές ανάπτυξης οικονομίας, η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, η Καρυάτιδα, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Όντως είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν την συνεκτικότητα αυτής της θεματολογίας, ειδικά όταν τη συνδυάζουμε με επιστημονικές ανακαλύψεις και με την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες. Διότι όλοι μας κοιτάζουμε και λίγοι βλέπουν την πραγματικότητα, για να έχουν αποτελεσματικά οράματα και βέβαια υλοποιήσιμα. Τώρα ο καθένας έχει τα δεδομένα στα εθνικά και οικονομικά θέματα. Οι κατηγορίες δεν αλλάζουν τίποτα. Ο ελληνικός λαός θέλει έργα επί του πρακτέου.

Σε κάθε τομέα υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα μας μέσω των κινήσεων τους. Αν αυτές λοιπόν είναι συντονισμένες και όχι σπασμωδικές, τότε μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε τη χώρα δίχως να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Οι Έλληνες δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι λίγοι. Οι Έλληνες δεν είναι αντιδραστικοί, αλλά αντιστασιακοί. Τόσα χρόνια κατάφεραν να επιζήσουν μετά από γενοκτονίες, καταστροφές, πολέμους και είναι ακόμα εδώ για να προσφέρουν το έργο τους στην Ανθρωπότητα. Η μιζέρια της κοινωνίας δεν αλλάζει τίποτα ούτε καν τη σαθρότητα. Μπορεί να είμαστε άθλιοι, όπως θα έλεγε ο Victor Hugo, αλλά ο λαός μας κατάφερε άθλους. Έχουμε παρελθόν και το μέλλον μας ανήκει, διότι είμαστε ένας λαός του χρόνου. Και η εθνική μας στρατηγική πρέπει να είναι ΣΟΚ και ΚΛΕΟΣ.

Διάσημα μεταφυσικά φαινόμενα και η εξήγηση τους

 

Με αφορμή την πρώτη ημερίδα μεταφυσικής στην Αθήνα το Σάββατο που μας έρχεται, δείτε τις απαντήσεις σε διάφορα μεταφυσικά ερωτήματα….

 

Η μεταφυσική έχει χαρακτηριστεί και ως “φυσική του αύριο”. Πολλά από τα φαινόμενα που ερευνά, θυμίζουν σενάρια από ταινίες φαντασίες, όμως ίσως στο μέλλον να αποτελούν το καθημερινό και το συνηθισμένο.
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και υποψήφιος Διδάκτορας Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας βοήθησε να καταλάβουμε μερικά από αυτά.
1) Τι είναι η τηλεπάθεια, η 6η αίσθηση και τα εξωαισθητηριακά φαινόμενα;
mychannel.gr
Είναι η δυνατότητα του ανθρώπου (υπαρκτή ή μη) να συλλέγει πληροφορίες από ένα απομακρυσμένο περιβάλλον, δίχως να χρησιμοποιεί τις πέντε γνωστές αισθήσεις. Για κάποιους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον αισθήσεις, τις οποίες ο άνθρωπος χρησιμοποιεί αλλά που δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει: οπότε, μπορεί να υπάρχει 6η, 7η, 8η και ούτω καθεξής αισθήσεις.
Πάνω στο εν λόγω φαινόμενο έχουν γίνει πλήθος πειραμάτων, από απλά με χρήση καρτών Zener, πειράματα Ganzfeld, έως πιο σύγχρονα με χρήση εγκεφαλογράφων.
Τα περισσότερα εξ αυτών δείχνουν ότι όντως κάτι υπάρχει, το οποίο δεν εξηγείται από τους γνωστούς νόμους της συμβατικής επιστήμης.
2) Τι είναι τα Poltergeists;
mychannel.gr
Η λέξη poltergeist προέρχεται από τις γερμανικές λέξεις poltern, που σημαίνει “χτυπάω”, και geist, που σημαίνει “πνεύμα”, και αν και γερμανικής προέλευσης σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως στα Αγγλικά και τα Γαλλικά για να περιγράψει το “θορυβοποιό πνεύμα”, δηλαδή ένα πνεύμα ή ενέργεια που αποτελεί την αιτία για ένα πλήθος ανεξήγητων εκδηλώσεων, όπως έντονοι θόρυβοι, μετακινήσεις αντικειμένων, επαναλαμβανόμενοι κρότοι, ανυπόφορες οσμές, τρεμόπαιγμα φώτων, υλοποιήσεις αντικειμένων, άνοιγμα/ κλείσιμο πορτών και παραθύρων, κ.λπ.
Συνήθως το φαινόμενο εκδηλώνεται απότομα, κρατάει από λίγες μέρες έως κάποια χρόνια (τις περισσότερες φορές όμως μόνο για κάποιους μήνες) και στη συνέχεια εξαφανίζεται το ίδιο ξαφνικά.
Ως φαινόμενο είχε την τιμητική του τις δεκαετίες του 60’, του 70’ και του 80’, σήμερα όμως συναντάνται εξαιρετικά σπάνια. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, είναι στην κρίση του καθενός.
3) Πως βιώνεται ένα Deja Vu;
mychannel.gr
Η φράση είναι γαλλική και κατά προσέγγιση σημαίνει “αυτό το έχω ξαναδεί”.
Ως déjà vu ορίζουμε την έντονη αίσθηση που ένας άνθρωπος έχει ότι ένα γεγονός που τώρα βλέπει ή βιώνει έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Συνοδεύεται συχνά από ένα έντονο αίσθημα οικειότητας, αλλά κυρίως από ένα δεύτερο -και συχνά πιο έντονο- αίσθημα παραδοξότητας ότι “κάτι δεν πάει καλά”.
Δηλαδή, πρέπει να υπάρχει έντονος ο παράγοντας “αδύνατον”. Για παράδειγμα, όταν συζητάτε με έναν φίλο σας που βλέπετε και “ζείτε” καθημερινά και αισθανθείτε ότι έχετε ζήσει τη στιγμή ξανά στο παρελθόν, αυτό δεν είναι déjà vu.
Déjà vu είναι η αίσθηση ότι έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν αυτό που βιώνουμε τώρα, που όμως είναι πρακτικώς αδύνατον να το έχουμε ξαναζήσει.
4) Τι ονομάζουμε επιθανάτιες εμπειρίες;
mychannel.gr
Με τον όρο επιθανάτιες εμπειρίες αναφερόμαστε στην εμπειρία ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου, κατά την οποία έρχεται σε επικοινωνία με νεκρούς φίλους και συγγενείς του. Ως εμπειρία έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις εξωσωματικές εμπειρίες, μιας και οι δύο περιλαμβάνουν αποκοπή της συνείδησης από το σώμα, αιώρηση στο χώρο και συλλογή πληροφοριών από το περιβάλλον ενώ το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται σε κώμα.
Υπάρχουν πλήθος καταγεγραμμένες μαρτυρίες ιατρών και νοσοκόμων που αναφέρουν ότι ασθενείς σε κώμα που επανήλθαν, γνώριζαν καταστάσεις και περιστατικά που λάμβαναν χώρα κοντά τους ενόσω ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
5) Ποια η σχέση μεταξύ παραφυσικού, υπερφυσικού και μεταφυσικού;
mychannel.gr
Τέλος, ως προς τις διαφορές μεταξύ των όρων που χρησιμοποιούνται σήμερα στον χώρο μας (μεταφυσικό, παραφυσικό και υπερφυσικό), τα πράγματα είναι λίγο… ρευστά.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για την πλειονότητα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους φαινόμενα και οι τρεις όροι χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο. Είναι λάθος αυτό; Σίγουρα, όμως ποιο το νόημα να αντιτίθεσαι όταν το παραπάνω αποδεικνύεται πρακτικό για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται;
Αν πρέπει να “διορθώσω” κάτι μέσω αυτής της συνέντευξης είναι μόνο η χρήση του όρου μεταφυσικό. Αποτελεί συντόμευση της ορολογίας μεταφυσική φιλοσοφία, ενός από τους βασικούς κλάδους δηλαδή της φιλοσοφίας που ασχολείται με την πρώτη αρχή, τα αίτια, τον προορισμό και το τέλος του κόσμου.
Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε εδώ ότι ως όρος συνδέεται άμεσα με τον δικό μας Αριστοτέλη. Εμφανίστηκε τυχαία κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., όταν ο Ανδρόνικος ο Ρόδιος τον χρησιμοποίησε ως τίτλο για το βιβλίο του Αριστοτέλη Πρώτη Φιλοσοφία.
Σε τι βαθμό σχετίζονται λοιπόν οι όροι παραφυσικό και υπερφυσικό με αυτόν της μεταφυσικής φιλοσοφίας; Υπάρχει συσχετισμός σαφέστατα, μιας και η μεταφυσική φιλοσοφία εμπεριέχει (κατά κάποιον τρόπο) τους άλλους δύο όρους.
Ενώ, δηλαδή, οι φυσικές επιστήμες ασχολούνται με τον προσδιορισμό της πραγματικότητας με βάση την εμπειρία, η μεταφυσική φιλοσοφία ασχολείται με έναν υπερβατικό κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να ερευνηθεί μέσω της εμπειρίας, της παρατήρησης και του πειράματος.
Από την άλλη όμως, λανθασμένα ο όρος μεταφυσική συνδέθηκε με τον μυστικισμό και τη θρησκεία, μιας και ενώ ο μυστικισμός στηρίζεται σε ιδιαίτερης φύσης εμπειρίες και η θρησκεία στην πίστη, η μεταφυσική στηρίζεται στη λογική.
  • Info:
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., έχοντας βραβευτεί το 2011 με το βραβείο αριστείας της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ στα πλαίσια της διδακτορικής του έρευνας.
Στο χώρο της ακαδημαϊκής παραψυχολογίας έχει τιμηθεί με το Robert R. Coly Prize (2010) και την υποτροφία Eileen J. Garrett (2011) του Parapsychology Foundation (ΗΠΑ), ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 κατέχει θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στο scientific bulletin του διεθνή οργανισμού Parapsychological Association.
Στο συνέδριο MetaCON 2012 θα δώσει ομιλία με θέμα “Ψυχικές Έρευνες & Παραψυχολογία στην Ελλάδα”.
Το συνέδριο μεταφυσικής, το MetaCon, με τη βοήθεια ακαδημαϊκών, ερευνητών, συγγραφέων και γενικότερα εξερευνητών εναλλακτικής αναζήτησης, θα επιχειρήσει να φέρει κοντά όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για το άγνωστο.
Πηγή: cosmo.gr

H Ελλάδα του 1900-1910

H Ελλάδα μέσα από το φακό του Fred Boissonnas

Ο Φρεντ Μπουασονά, (1858-1946 Γενεύη) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος, έγινε γνωστός από την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου επί τριάντα περίπου χρόνια, μαζί με τον...συνοδοιπόρο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης. Στο μνημειώδες αυτό φωτογραφικό έργο/ντοκουμέντο αποτυπώνεται η Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Οι φωτογραφίες του Μπουασονά έχουν δύναμη, αλλά και τρυφερότητα, καθώς αναβλύζουν τη μεγάλη αγάπη του για τη χώρα μας. Όλες οι φωτογραφίες της gallery έχουν τραβηχθεί την πρώτη 10ετία του 20 αιώνα, δηλαδή πριν από 100 χρόνια περίπου.







H επιταγή που ξεχρεώνει την Ελλάδα.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ: Βρέθηκε ο Έλληνας που θα εξοφλήσει το χρέος της Ελλάδας...

Πριν λίγο μας ήρθε η επιταγή που έκοψε σήμερα το πρωί ο "ήρωας" Έλληνας, κάτοικος Ορεστιάδας. Δείτε πιο κάτω την επιταγή που παρέδωσε στη Τρόικα. Τέλος Φεβρουαρίου όλα θα γίνουν πολύ καλύτερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου...

πηγή:tromaktiko

Κοιτάξτε γύρω σας...

Κοιτάξτε γύρω σας...



Σήμερα δε θα σας προτείνω κάποια πόλη, χωριό ή λίμνη για να επισκεφτείτε. Σήμερα θα σας προτείνω μια βόλτα στους δρόμους της πόλης σας.Εκεί όπου καθημερινά αυξάνονται οι άστεγοι, τα συσσίτια, οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους, τα παιδιά που δεν τους επιτρέπουν κάποιοι να ονειρευτούν το αύριο. Ακούγοντας εχθές το βράδυ ειδήσεις, κάτι που δε σας συνιστώ να κάνετε πλέον, απόρησα πως είναι δυνατόν ακόμη να 'διαπραγματευόμαστε', αν θα μας κόψουν κι' άλλο τους μισθούς, τα επιδόματα, πότε θα πάρουν τα μνημεία μας, τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο!

ΠΏΣ είναι δυνατόν ακόμη να συζητάμε πόσο χαμηλά θα πέσουμε σαν χώρα και σαν άνθρωποι! Δεν έφτασε ο καιρός όλοι αυτοί που λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις 'εκ μέρους μας', να πούνε -φτάνει, ως εδώ ήτανε, τώρα αποφασίζουμε εμείς! Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάρετε, κάτι άλλο να μειώσετε!

Τι θα γίνει επιτέλους? Πολλοί πτυχιούχοι σήμερα δουλεύουν για λίγες ώρες σε καφετέριες για ένα χαρτζιλίκι. Ρώτησε κανείς αυτά τα παιδιά πόσο κουράστηκαν για να σπουδάσουν? Τι θυσίασαν? Και όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που χάνουν τη δουλειά τους, τους ρώτησε κανείς πως θα θρέψουν την οικογένειά τους?
Όχι βέβαια, κανείς!!!

Δε νομίζουν όλοι αυτοί οι 'μεγάλοι' ότι ήρθε η ώρα για δράση? Ήρθε η ώρα για να κάνουμε και κανένα καλό σ' αυτό τον τόπο. Εμείς οι Έλληνες μένουμε εδώ, όχι οι ξένοι ηγέτες και οι απεσταλμένοι τους, δε νομίζετε!

Συγκέντρωση ενημέρωσης από νομικούς της Σπίθας

 



Μας τρομοκρατούν με παράνομα χαράτσια για να τους αφήσουμε ανενόχλητoυς να ξεπουλήσουν την χώρα.
ΔΕΝ πρεπει να τους αφησουμε!

Ο εκβιασμός ότι θα κόψουν το ρεύμα,
αν δεν πληρωθεί το χαράτσι είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Πληρώστε μόνο το ρεύμα στη ΔΕΗ και ΟΧΙ το χαράτσι!

Τέρμα ο ραγιαδισμός!

ΟΧΙ στην κατάλυση των νόμων,
του Συντάγματος και στο
ξεπούλημα της χώρας!

Η προάσπιση της πατρίδας είναι υποχρέωση όλων μας!

Υπάρχει τρόπος!

Συγκέντρωση ενημέρωσης από νομικούς της Σπίθας
στην προξένου Κορομηλά 51 (ημιώροφος)
την Τέταρτη 1/2/2012 στις 18:30