Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Είτε οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες, είτε η ΝΔ έχει πρόβλημα


Δεν ξέρουμε πως σκέφτεστε εσείς φίλοι μας, αλλά η δική μας λογική δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα. Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο, παρουσιάστηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, από περίπου 4% μέχρι περίπου 8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με το κοινό χαρακτηριστικό όλων να είναι ότι εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία κολλημένη κοντά στο 20%.

Πως είναι δυνατόν να επιβραβεύεται το ΠΑΣΟΚ από το λαό, όταν... αποδεδειγμένα τον εξαπάτησε πολιτικά για να αναλάβει την εξουσία και επί 15,5 μήνες μέχρι τώρα έχει βαλθεί να διαλύσει και να εξαθλιώσει την κοινωνία, υπέρ των τοκογλύφων και των οικονομικά ισχυρών του κρατικοδίαιτου συστήματος, καταπατώντας το υπάρχον κοινωνικό συμβόλαιο;; Όσο και να είναι ισχυρή η προπαγάνδα του Συστήματος ΠΑΣΟΚ, όσο και αν έχει περάσει στις συνειδήσεις το μήνυμα «μνημόνιο ή πτώχευση», δεν είναι λογικό να συνεχίσει να επιβραβεύεται το ΠΑΣΟΚ. Εκτός πια και αν δεν υπάρχει πραγματικά εναλλακτική λύση;;

Με δεδομένο μάλιστα, ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές η διαφορά περιορίστηκε στον πρώτο γύρο κοντά στο 2%, με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται πρώτη σε 33 νομούς και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι για μια ακόμα φορά εξαπάτησε το εκλογικό σώμα, υποσχόμενη ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα, τότε λογικά σκεπτόμενοι, θα έπρεπε η διαφορά, όχι απλά να έχει εκμηδενιστεί, αλλά να είναι πλέον υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χωράει στη λογική μας ότι, παρ’ όλα αυτά που συνέβησαν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλα χειρότερα που πρόκειται να συμβούν, ο λαός επιβραβεύει και από πάνω την κυβέρνηση, αυξάνοντας τη διαφορά υπέρ της!!!

Πάντως εκείνο που προκαλεί εντύπωση στον κόσμο είναι, αφενός η μη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των εταιριών δημοσκοπήσεων, παρά μόνο μια χλιαρή προσπάθεια για ερμηνεία τους και αφετέρου η μη σθεναρή επιδίωξη πτώσης της κυβέρνησης και διενέργειας εκλογών. Ο απλός πολίτης αναρωτιέται: Αφού έχει η Νέα Δημοκρατία καλύτερη λύση για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, γιατί τότε δεν ζητάει απομάκρυνση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών για να εφαρμόσει τη δική της καλύτερη λύση;; Θα πρέπει να αντιληφθούν εκεί στη Νέα Δημοκρατία πως η ένδειξη αδυναμίας και απροθυμίας ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών αποστρέφει και απομακρύνει το λαό από το κόμμα.

Εμείς πιστεύουμε κtaαι το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, πως αν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να καβατζάρει το δύσκολο έτος 2011, τότε η κατάσταση θα παγιωθεί στις σήμερα εξεγερμένες λαϊκές συνειδήσεις και το «ώριμο φρούτο» θα μείνει στερεωμένο πάνω στο κλωνάρι του για πολλά χρόνια.
πηγή:logiastarata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου