Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού τα δισεκατομμύρια που εισέπραξαν οι ΜΚΟ

 

 
Παλαιότερη επίσκεψη του ΓΑΠ σε ΜΚΟ
Εκατομμύρια μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την ώρα που ο Παπανδρέου μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά η χώρα ασφυκτιούσε από το Μνημόνιο και ο ελληνικός λαός πλήρωνε με αίμα την λιτότητα που επέβαλαν ο ίδιος και το ΔΝΤ (που το έφερε ο ίδιος).
Δείτε στη συνέχεια τις χρηματοδοτήσεις για το 2010. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ από το 2000 έως το 2010 κατασπαταλήθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου τέσσερα δις. δραχμές) δημοσίου χρήματος. Τα περισσότερα δόθηκαν το 2003, ήτοι 18.095.076 ευρώ! Ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 και ανέλαβε ξανά το 2009.
Στην σχετική λίστα ξεχωρίζει η ΜΚΟ της μητέρας του πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου (ΚΕΔΕ – Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με 929.510 συνολικά, την περίοδο 2000-2007.
Ποιοι χρηματοδοτήθηκαν το 2010 όταν η Ελλάδα ασφυκτιούσε στο Μνημόνιο;
Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
-Οικουμενική: 328.895 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
-Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης / Βόσπορος – Πολιτιστική Συνεργασία: 277.000 ευρώ.
-Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης»: 186.911 ευρώ.
-Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας: 156.485 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εξαγωγέων.
-Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΙΔΗΝΕ): 144.000 ευρώ.
-Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: 139.694,77 ευρώ
-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης (HUMANET): 108.320 ευρώ. Με έδρα τα Γιάννενα.
-Ιάσων – Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος: 99.941,50 ευρώ. Έδρα Αθήνα, πρόεδρος Γιάννης Λάτσιος.
-Νερό για τον άνθρωπο και την ειρήνη: 89.604,89 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Συρία και το Ιράν, ενώ συμμετέχει σε γκαλά για τον Γκάντι.
-ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: 70.000 ευρώ.
-Ανθρωπιστική και Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη και Συνεργασία: 51.183,71 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αίγυπτο.
-Μία Γη: 51.000 ευρώ. Με έδρα τον Βόλο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην υποσαχάρια Αφρική.
-Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική: 45.000 ευρώ.
-Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας ANCE: 43,724,37 ευρώ. Προωθεί την δημοκρατία, την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και των νέων, την ενσωμάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας κ.λπ. σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Πρόεδρος ο καθηγητής Γιώργος Παυλίδης.
Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
-Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπη «ΙΝΑ»: 37.087,05 ευρώ. Είναι πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και συμμετέχουν οι εταιρείες: ΣΒΒΕ, ΟΤΕ, INFOQUEST, HELLASCOM, NOKIA, ALTEC, INTRACOM, VODAFONE, FORTHNET.
-Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής: 31.902,67 ευρώ. Προωθεί την διεθνή συνεργασία και εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος με αντιπροσώπους σε 137 χώρες. Ιδρύθηκε από την Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη.
-Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (ΙΝΦΥΠΟ): 30.000 ευρώ.
-Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ): 22.247,56 ευρώ.
- Ίδρυμα Ορμύλια «Παναγία η Φιλανθρωπινή»: 18.000 ευρώ. Υλοποιεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής κατά του καρκίνου του μαστού και της μήτρας, ενώ, εκτός από το δημόσιο, το ίδρυμα Ορμύλια έχει χρηματοδοτηθεί και από την οικογένεια του εφοπλιστή Χατζηπατέρα. Το έχει επισκεφθεί η σύζυγος του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ και έχει βραβευτεί από τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
-Έλληνες Εθελοντές: 15.000 ευρώ. Έγινε γνωστή από την παρουσία της δίπλα στην φυλή των Καλάσσα στο Πακιστάν που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μέγα Αλέξανδρου.
-Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής: 11.107,21 ευρώ. Το 2008 διοργάνωνε 3ήμερες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη και 7ήμερες στη Ρωσία και ο τότε υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, επικέντρωσε διά αντιπροσώπου «τη συμβολή της αδελφότητας στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, που τόσο έχουμε ανάγκη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Που πήγαν τα λεφτά;

Όπως επισημαίνει το ΠΑΡΟΝ κανείς δεν ξέρει που πήγαν τόσο λεφτά, τελικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φάκελοι της πρώτης τριετίας πολτοποιήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο επί κυβέρνησης Σημίτη (2000-2002)! Από την άλλη μεριά στο διάστημα που πέρασε στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί ή μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες! Και αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος δεν είναι πλήρης, από την στιγμή που δεν εξετάσθηκαν οι υπάλληλοι που είχαν χειριστεί τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ. Άσε που κανείς δεν παρακολουθούσε που πήγαιναν τα λεφτά και πως τα ξόδευαν οι ΜΚΟ.Δηλαδή, γύρευε τι ακριβώς έχει συμβεί, τι μεγάλο φαγοπότι έχει πέσει.
Όπως σημειώνει ο ορκωτός λογιστής που έκανε τον έλεγχο στα προγράμματα ΜΚΟ, που χρηματοδοτήθηκαν τα έτη 2000-2002, « εντοπίζονται μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των καταγραφέντων ποσών και των πραγματικών πληρωμών. Οι αποκλίσεις αυτές στη στατιστική βάση της ΥΔΑΣ εμφανίζονται στα στοιχεία που αφορούν τα έτη 2000 έως και 2008. Για τα έτη 2009-2010 δεν σημειώνονται αποκλίσεις». Σ’ άλλο σημείο του πορίσματος, σημειώνεται ότι «εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερα ποσά οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ»!
Ο Γιώργος είχε σχέδιο και το έλεγαν “ΜΚΟ”
Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
Όπως έχουμε γράψει κι άλλη φορά στο Antinews το φαινόμενο «ΜΚΟ αλά ελληνικά» είναι δημιούργημα του Γιώργου Παπανδρέου. Η ιστορία με τις ΜΚΟ ξεκίνησε όταν ο Γ.Παπανδρέου έγινε υπουργός Εξωτερικών και άρχισε να χρηματοδοτεί ΜΚΟ φίλων, συνεργατών και συγγενών με υπέρογκα ποσά και χωρίς καμία διαφάνεια. Όταν στο πλαίσιο διαφόρων ρεπορτάζ που έγιναν την τελευταία δεκαετία, ρωτήθηκαν πρέσβεις και πρόξενοι για την ύπαρξη ό όχι του έργου που παρουσιάζουν στα χαρτιά οι ΜΚΟ που εμφανίζονται να δρουν στις χώρες που αυτοί υπηρετούν, εκείνοι απαντούσαν ότι δεν είχαν ποτέ καμία γνώση αλλά και καμία δυνατότητα ελέγχου. Δηλαδή, 12 χρόνια μετά, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια που έφυγαν από τα ταμεία του ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με στοιχεία που συζητήθηκαν στην Βουλή στο μεγάλο “πάρτι” που είχε στηθεί με τις “χρυσές” ΜΚΟ την εξαετία 1999 – 2004 μοιράστηκαν 68.971.978 ευρώ
Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε το ΥΠΕΞ επί Γ.Παπανδρέου; Συνήθως πρόσωπα που του είναι αρκετά οικεία. Νόμιμο; Ναι. Ηθικό; Μένει να απαντηθεί.
Στις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν υπάρχουν ονόματα όπως αυτό της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου, της συμβούλου του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αντιγόνης Δημητριάδη, του πρώην συμβούλου του Γρηγόρη Βαλιανάτου, του Άλεξ Ρόντου, του Χάρη Παμπούκη, του φίλου του Χάρη Παμπούκη Σπύρου Φλογαίτη, του πρώην δημοσιογράφου της «Εξόρμησης»Κώστα Τζεβελέκου, του φίλου του και πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, Νίκου Ευθυμιάδη, του Γιάννη Μπουτάρη, της Μαρίας Δαμανάκη….και πολλών άλλων.
Μία απλή ανάγνωση εξάλλου των ονομάτων των ιδρυτικών μελών των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν, καταδεικνύει ότι πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Γ.Παπανδρέου, ή του πολιτικού του μηχανισμού. Οι ΜΚΟ φαίνεται να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση και στην άνοδό του στο πολιτικό σύστημα.
Όταν πριν από 12 περίπου χρόνια η Μαργαρίτα Παπανδρέου έλεγε ότι ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός, όλοι χαμογελούσαν και θεωρούσαν ότι ως μάνα «δικαιολογείται να λέει μια κουβέντα παραπάνω». Σε μια μητέρα, όταν μιλά για το παιδί της, της συγχωρείται ακόμα και η αμετροέπεια.
Όταν αργότερα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, η μητέρα του τού έλεγε ότι πρέπει να αξιοποιήσει το όνομά της δυναστείας Παπανδρέου και να αρχίσουν να συγκεντρώνουν χρήματα, και πάλι δε δώσαμε σημασία.
Τελικά η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Παπανδρέου είχαν σχέδιο, που δούλεψε ρολόι (κι εξακολουθεί)..
Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
πηγή:antinews

Τι φοβάται και δεν φεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου;

      
XRIMANEWS.GRΜε ένα εκτενές και αποκαλυπτικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρεται στους λόγους που καθυστερούν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την εκκίνηση των εσωκομματικών διαδικασιών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
Η χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αποτελεί μάλλον την αφετηρία εξελίξεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος «αποκόμισε την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει την επόμενη εβδομάδα μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα διαφυλάξουν την ενότητα, την ανανέωση και τη δυναμική της παράταξης και θα τη βοηθήσουν να βρει την πολιτική της προοπτική και να ανασυγκροτήσει τη σχέση της με την κοινωνία».
Η πλευρά Παπανδρέου έδωσε βάρος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τη συζήτηση όλων των εξελίξεων ενώ ο κ. Βενιζέλος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε την υποψηφιότητά του αφήνοντας αιχμές για την εσωκομματική τρόικα των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι» υπάρχουν «καυτές εκκρεμότητες»:
«Ωστόσο τίποτε δεν θα γίνει χωρίς... εγγυήσεις. Η προσπάθεια του Παπανδρέου να παραμείνει κολλημένος στην προεδρική καρέκλα το προηγούμενο διάστημα σχετιζόταν με τον φόβο του για τον λογαριασμό της καταστροφής που προκάλεσε στη χώρα και για το ενδεχόμενο να κληθεί να καταβάλει το τίμημα.
Ο φόβος του δεν σχετίζεται απλώς με την πολιτική τιμωρία του, την οποία ήδη βιώνει είτε στις δημοσκοπήσεις είτε αδυνατώντας να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο χωρίς «γιούχα» είτε, εν τέλει, με την αναγκαστική αποχώρησή του.
Ο φόβος του Παπανδρέου σχετίζεται με το ενδεχόμενο δικαστικών ερευνών για τη νομιμότητα των πολιτικών πεπραγμένων του που κατέστρεψαν τη χώρα και ενδεχόμενων διώξεων. Εξ άλλου γνωρίζει πολύ καλά ότι:
• Με δική του πρωτοβουλία έφερε το ΔΝΤ στη χώρα διαμορφώνοντας την όποια «λύση» στην κρίση χρέους της Ελλάδας.
• Ο ίδιος αντισυνταγματικά –σύμφωνα με απόψεις διαπρεπών συνταγματολόγων– δέσμευσε τη χώρα με τους πρωτοφανείς όρους που αποδέχθηκε στις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα και στο μνημόνιο που τις συνόδευσε.
• Αυτόν και το περιβάλλον του «δείχνουν» οι αδιαφανείς διαδικασίες που συνόδευσαν το fast track και τις απόπειρες ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
• Αυτός και το περιβάλλον του θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του ελέγχου για την κίνηση των CDS και τη διακύμανση της τιμής των ομολόγων πριν και μετά τη μεθόδευση της διαδικασίας πρόσκλησης του ΔΝΤ, όταν οι σπεκουλαδόροι έκαναν πάρτι δημιουργώντας περιουσίες.
• Αυτός θα ελεγχθεί, αν γίνει μια έρευνα εις βάθος, για τη διαχείριση των τρομακτικά αυξημένων μουσικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ.»
Ο κ. Παπανδρέου πάντως προσπαθεί να ανατάξει το επικοινωνιακό του προφίλ αντικρούοντας ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές κατηγορίες μετά την αποδόμηση που έχει γίνει στο πρόσωπό του το τελευταίο διάστημα.

epikaira.gr

ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΓΩ ή Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 



Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος.
Ανήκω, δηλαδή, σ΄ εκείνη την κατάπτυστη τάξη που δυναστεύει την Ελλάδα, τους κοπρίτες, τους λουφαδόρους, τους μιζαδόρους, τους... (δεν μου έρχονται στο μυαλό άλλοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί).
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κι απέναντί μου βάζω τον Υπουργό. Τον όποιο Υπουργό. Ο οποίος μου αποδίδει (κι αυτός) τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά.
Κι αναρωτιέμαι. Πόσο καλύτερος είναι από εμένα ο κάθε Υπουργός της κάθε Κυβέρνησης;
Δουλεύω σχεδόν τριάντα χρόνια στο Δημόσιο και κατάντησα να αμείβομαι με 1.000 € (κι αν). Ο Υπουργός αμείβεται με πολαπλάσια ποσά (αλλά πολύ...πολλαπλάσια).
Προσφέρω υπηρεσίες 8 ώρες την ημέρα. Ο Υπουργός ΑΝ πηγαίνει στο γραφείο του δεν απασχολείται πάνω από 4-5 ώρες.
Πληρώνω μόνος μου την μετακίνησή μου . Του Υπουργού την πληρώνω εγώ.
Δεν μπορώ να ασκήσω δεύτερο επάγγελμα για να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Ο Υπουργός μπορεί να είναι παράλληλα συνταξιούχος, ή να εισπράττει εισοδήματα από άλλες πηγές (για τα νόμιμα μιλάω).
Είμαι σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, δέχομαι αυτοπροσώπως την κριτική του (πολλές φορές για λογαριασμό άλλων), ή την επίθεσή του. Ο υπουργός κλεισμένος πίσω από τις δρύινες πόρτες του Υπουργείου του, είναι αποκομμένος από τον πολίτη, προφυλαγμένος από τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα με πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Τα όποια λάθη μου κινδυνεύω να να τα πληρώσω ακριβά (μέχρι και απόλυση). Ο Υπουργός τα όποια λάθη του απλά "τα αναγνωρίζει" (εάν..) και.... αυτό ήταν. Αν τα λάθη του έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή εκατοντάδων, χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων δεν έχει καμία σημασία. Αποτελεί την μοναδική περίπτωση ανθρώπους που τα λάθη του δεν έχουν καμία επίπτωση στον ίδιο, αλλά στους άλλους.
Εφαρμόζω νόμους που άλλοι ψηφίζουν και είμαι υποχρεωμένος να τους υπερασπίζομαι κιόλας. Ο Υπουργός έχει την πολυτέλεια να κριτικάρει ακόμη και τους νόμους που ... ο ίδιος έχει εισηγηθεί(!).
Τελικά ποιος είναι ο παραγωγικός και ποιος ο κοπρίτης που πληρώνεται χωρίς να εργάζεται;
Εγώ ή ο Υπουργός;
 
πηγή:gekollias

Πως να αγοράσετε κρέας τα Χριστούγεννα χωρίς κινδύνους

 

 

 


Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) του υπουργείου Υγείας στην αγορά των τροφίμων με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τους καταναλωτές.

Ο ΕΦΕΤ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους καταναλωτές και δίνει συμβουλές για σωστές αγορές:
Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες – ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.
Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κλπ).
Κατά τις αγορές σας σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ θα πρέπει να προσέχετε:
Για την προμήθεια Κρέατος (αρνιά, κατσίκια κλπ) :
Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2º – 5º C για το νωπό και σε θερμοκρασία – 18º C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.
Ο καταναλωτής πρέπει πάντα να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Για όλα τα σφάγια αμνοεριφίων εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «ELLAS» ή «ΕL».
Για τα σφάγια αμνοεριφίων που προέρχονται από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» ή «ερυθρό» και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφονται τα αρχικά του ονόματος της κοινοτικής χώρας προέλευσης.
Τα σφάγια αμνοεριφίων εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
Τα σφάγια βοοειδή θα πρέπει, πέραν της σφραγίδας καταλληλότητας, να συνοδεύονται από πρόσθετη επισήμανση με τη μορφή ειδικής αδιάβροχης ετικέτας η οποία να είναι σταθερά προσαρτημένη επί του σφάγιου. Η πρόσθετη αυτή επισήμανση των βοοειδών θα πρέπει να περιλαμβάνει τον κωδικό αναγνώρισης του ζώου, την ημερομηνία σφαγής, τη χώρα γέννησης, τη χώρα εκτροφής και τη χώρα σφαγής του ζώου. Στην περίπτωση δε κρέατος βοοειδών που προέρχεται από ζώα που γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάγηκαν στην Ελλάδα θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα «χώρα καταγωγής Ελλάδα» και η ετικέτα να έχει πλαίσιο χρώματος «μπλε του ουρανού».
Για την προμήθεια Πουλερικών (Γαλοπούλες – Κοτόπουλα κλπ) και προϊόντων πτηνοτροφίας:
Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε ως καταψυγμένες.
Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη 2º – 4º C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη – 18º C ή και χαμηλότερη θερμοκρασία.
Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (είτε με τη μορφή σφραγίδας είτε, συνηθέστερα, σε καρτελάκι μιας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο επάνω στο κρέας).
Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).
Τα κατεψυγμένα πουλερικά, τα οποία προέρχονται από ομαδική συσκευασία και πωλούνται ασυσκεύαστα, μπορούν να πωλούνται χωρίς ατομική ένδειξη, με την προϋπόθεση ότι οι ενδείξεις της δεύτερης συσκευασίας θα έχουν μεταφερθεί στην προθήκη του καταψύκτη πώλησης.
Η διάθεση στην αγορά πτηνοτροφικών προϊόντων (πουλερικά, αυγά κλπ) με ενδείξεις περί ειδικού τρόπου παραγωγής τους (π.χ. «ελευθέρας βοσκής», «βιολογικής εκτροφής» κλπ) πρέπει να συνοδεύεται και από το ειδικό, κατά περίπτωση, σήμα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. – AGROCERT σε πιστοποιημένες εκτροφές ή εγκαταστάσεις.
Για την προμήθεια Γαλακτοκομικών Προϊόντων :
Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) θα πρέπει να αναγράφετε επάνω στη συσκευασία.
Η κοπή των τυριών (σε φέτες, κομμάτι κλπ) θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη.
Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.
Για την προμήθεια Αβγών :
Η καταλληλότητα του αβγού διαπιστώνεται από την ορθότητα των παραμέτρων που αναγράφονται στη συσκευασία – στην περίπτωση των συσκευασμένων αβγών – ή στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης – στην περίπτωση των αβγών που πωλούνται χύμα – δηλαδή : (α) στην ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, (β) στην κατηγορία ποιότητας, (γ) στην κατηγορία βάρους και (δ) στη μέθοδος εκτροφής. Τα αβγά, επίσης, σημαίνονται με τον κωδικό του παραγωγού.
Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη ράτσα της κότας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αβγού.
Αποφεύγετε να αγοράζετε αβγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
Αποφεύγετε να καταναλώνετε αβγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
Για τη καλή συντήρηση των αβγών που αγοράζετε μην τα πλένετε αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
 
πηγή:iatropedia

Από έκρηξη supernova τα υλικά της ζωής


 

Η μελέτη ενός σουπερνόβα που συνέβη στα τέλη καλοκαιριού σε ένα κοντινό γαλαξία προσφέρει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του Σύμπαντος αλλά και τη δημιουργία της ζωής. Ο υπερκαινοφανής αστέρας SN 2011fe στον γαλαξία Messier 101 εκτοξεύει πλήθος στοιχείων ανάμεσα τους και εκείνα που αποτελούν τα δομικά υλικά για τη δημιουργία της ζωής.

Η έκρηξηΗ τρομερή έκρηξη SN 2011fe συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στις παρυφές του γαλαξία Messier 101 (γνωστό και ως NGC 5457) ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 21 ετών φωτός από τον δικό μας γαλαξία. Η έκρηξη έγινε αμέσως αντιληπτή και πολλά επίγεια τηλεσκόπια καθώς και το διαστημικό τηλεσκόπιο Swift έστρεψαν το βλέμμα τους εκεί. «Εντοπίσαμε το σουπερνόβα μόλις 11 ώρες μετά την έκρηξή του και μέσα σε 20 λεπτά είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για τη στιγμή που συνέβη η έκρηξη» αναφέρει ο Πίτερ Νάγκετ του Berkeley Lab στις ΗΠΑ.

Τα υλικά
Η παρακολούθηση του φαινομένου αποκάλυψε το περιεχόμενό του. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έκρηξη εκτοξεύει στο διάστημα πολλά στοιχεία ανάμεσα στα οποία οξυγόνο, μαγνήσιο, ασβέστιο, πυρίτιο και σίδηρος. Η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα στοιχεία αυτά στο διάστημα είναι 16.000 χλμ/δευτ.

«Η κατανόηση του πώς αυτές οι τρομερές εκρήξεις παράγουν και αναμειγνύουν τα στοιχεία είναι πολύ σημαντική αφού όπως διαπιστώνουμε πολλά από τα στοιχεία που παράγονται και εκτοξεύονται στο διάστημα στις εκρήξεις σουπερνόβα είναι εκείνα από τα οποία αποτελείται η Γη αλλά ακόμη και εμείς οι ίδιοι. Όπως φαίνεται τελικά όλα και όλοι μας είμαστε προϊόντα των αστρικών εκρήξεων» υποστηρίζει ο Μαρκ Σάλιβαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

πηγή: tovima.gr

Ο Ωνάσης βοηθούσε τους Γερμανούς

            

Ξέρατε πως ο Ωνάσης έχει βοηθήσει όσο λίγοι το Γερμανικό κράτος; Ναι είναι γεγονός.

Όταν ο Ωνάσης βοηθούσε τους Γερμανούς

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο Ωνάσης ζητά από τη διαλυμένη Γερμανία να του ναυπηγήσει τάνκερ.
Οι Γερμανοί του απαντούν πως δε μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή, καθώς υπήρχε έλλειψη ρευστού και πως η λύση ήταν μια. Να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο για 30 τάνκερ, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση στην τράπεζα και να πάρουν τα χρήματα για την κατασκευή του ναυπηγείου.
Έτσι και έγινε ο Ωνάσης υπέγραψε μαζί τους το συμβόλαιο και οι Γερμανοί του κατασκεύασαν 30 πλοία.
Σκεφτείτε πόσο μεγάλη ώθηση έδωσε ένας Έλληνας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε μια οικονομία σχεδόν ανύπαρκτη.
πηγή:newsbomb

Καφές και φάρμακα


 

Για πολλούς από εμάς, η σκέψη του πρωινού ξυπνήματος δίχως καφέ είναι αβάσταχτη. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από ένας στους δύο ενηλίκους πίνει καθημερινά τρία φλιτζάνια καφέ κατά μέσον όρο.

Ο περισσότερος κόσμος σπανίως σκέπτεται πως η συνήθεια αυτή μπορεί να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες, πέρα από νευρικότητα ή δυσκολία στον ύπνο. Εντούτοις, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως το πιο δημοφιλές ρόφημα του πλανήτη δεν «ταιριάζει» με ορισμένα φάρμακα, επειδή εμποδίζει την απορρόφησή τους ή εντείνει τη δράση τους, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Σε πολλές περιπτώσεις, η αλληλεπίδραση οφείλεται στην καφεΐνη, αλλά μπορεί να παίξουν ρόλο και άλλα συστατικά του καφέ.

Μελέτες έχουν δείξει πως ο καφές μπορεί να επηρεάσει γύρω στα 12-15 φάρμακα – μεταξύ αυτών αντικαταθλιπτικά, οιστρογόνα, φάρμακα για τον θυρεοειδή και σκευάσματα για την οστεοπόρωση.

Το 2008, λ.χ., μελέτη έδειξε πως όσοι πίνουν καφέ λίγο πριν ή λίγο μετά τη λήψη λεβοθυροξίνης (είναι φάρμακο για τον θυρεοειδή), παρουσιάζουν μείωση έως 55% στην απορρόφησή του από τον οργανισμό τους. Αλλες μελέτες έχουν δείξει πως ο καφές μπορεί να μειώσει έως 60% την απορρόφηση του φαρμάκου αλενδρονάτη που χορηγείται για την οστεοπόρωση.

Υπάρχουν επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να αυξήσουν τη δράση του καφέ. Αυτή είναι η περίπτωση ορισμένων αντικαταθλιπτικών, αντιβιοτικών και αντισυλληπτικών φαρμάκων, τα οποία δεσμεύουν ένα ένζυμο (λέγεται CYP1A2) που μετέχει στον μεταβολισμό της καφεΐνης.

Συμπέρασμα: αν παίρνετε φάρμακα, ελέγξτε στο φύλλο οδηγιών χρήσης αν επηρεάζονται από τον καφέ – ειδάλλως, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Τα κροκοδείλια δάκρυα της μπουρζουαζίας για την φτώχεια

 







Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο Έθνος του Σαββάτου ένα μεγάλο αφιέρωμα για τους νεόπτωχους της Ελλάδας. Για τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, που κοιμούνται στο δρόμο, που βρίσκονται στα όρια της αυτοκτονίας. Είναι μια εικόνα που για τα μέσα ενημέρωσης «πουλάει» αυτές τις… άγιες μέρες. Κάθε φορά που έρχονται τα Χριστούγεννα αρέσκεται ο κόσμος να κάνει φιλανθρωπίες, έτσι για να σώσει την ψυχή του για όλη την υπόλοιπη χρονιά.



Έτσι και μεγάλες εφημερίδες όπως το Έθνος του Μπόμπολα, του εθνικού εργολάβου δηλαδή, κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή αφιερώματα στους φτωχούς.



Απλά φέτος έχει άλλη διάσταση η φτώχεια στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση και η λαίλαπα...

της χρεοκοπίας έχει σαρώσει τη χώρα. Επομένως, είναι συγκινητικά τέτοια αφιερώματα στους ατυχήσαντες της ζωής, τους άνεργους, όσους δεν έχουν ούτε για γάλα των παιδιών τους.



Το ίδιο φυσικά ισχύει και για άλλες εφημερίδες και κανάλια που «θυμούνται» να πουν και κανένα καλό λόγο φιλανθρωπίας αυτές τις ημέρες.



Όμως, αν κάτσει και το σκεφτεί κανείς όλο αυτό το σκηνικό θα βάλει τα γέλια. Μοιάζει με τις δήθεν φιλάνθρωπες κυράτσες των βορείων προαστίων που βγαίνουν στα κανάλια και τις εφημερίδες στολισμένες με χρυσά και διαμάντια και ζητούν από τον κόσμο να δώσει τον οβολό του για να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας. Όσο για τις φιλάνθρωπες κυρίες, το κομμάτι τους κάνουν και συνήθως δε βάζουν ποτέ το χέρι στην τσέπη, εκεί έχει καβούρια.



Από την άλλη, το Έθνος και οι άλλες εφημερίδες και εκπομπές στην τηλεόραση, θυμήθηκαν τους νεόπτωχους αλλά δεν ασκούν καμιά κριτική για τις δικές τους ευθύνες. Δηλαδή ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος κ.λπ δε φταίνε για την κατάντια της χώρας. Η σύγχρονη μπουρζουαζία που έβγαλε λεφτά από εθνικές προμήθειες και κομπίνες, δεν είναι βασικό σύμπτωμα της σαθρής χώρας;



Η διαπλοκή, οι γνωστοί και «νταβατζήδες» δεν έφαγαν καλά αφήνοντας τώρα τη χώρα στον άσο;



Το ένα δέκατο μόνο από τα έργα που έχει πάρει ο Μπόμπολας να τα έδινε στους φτωχούς δε θα χρειαζόταν να σπαταλήσει τόσα λεφτά για το αφιέρωμα που έκανε. Διότι δε θα υπήρχαν απλά φτωχοί και πεινασμένοι.



Κάνουν τις μωρές παρθένες και τους έκπληκτους όλοι εκείνοι που εδώ και 40-50 χρόνια τρώνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα. Με τα έργα που παίρνουν, τις εθνικές προμήθειες, τα θαλασσοδάνεια κ.λπ.



Κι εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Μπόμπολας ήθελε να δείξει το πόσο στεναχωρημένος είναι από το δράμα των φτωχών ας μειώσει τα διόδια. Ας δώσει στέγη σε ορισμένους κατατρεγμένους, ας μην οδηγεί τους δικούς του εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στο δρόμο κάνοντάς τους απίστευτες περικοπές ή απολύοντας κατά εκατοντάδες;



Τα κροκοδείλια δάκρυα από μακριά είναι και συγκινητικά και εύκολα. Όταν βγάζουν όμως την ουρίτσα τους έξω οι διαπλεκόμενοι, τουλάχιστον να μην το παίζουν και τεθλιμμένοι συγγενείς.



Αυτοί τα έφαγαν μαζί με τους πολιτικούς, όχι εμείς κύριε Πάγκαλε.



Ας μην κλαίνε λοιπόν για τους νεόπτωχους γιατί θα… βρέξουν την εφημερίδα τους.

γράφει ο Αριστερός Ψάλτης




Από το antinews μέσω apneagr