Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Quo vadis Domine; Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;Γιώργος Αδαλής
Μια πανστρατιά δημοσιογράφων, δημοσκόπων, αναλυτών και καθηγητών , έχει εξαπολύσει «νυν υπέρ πάντων αγών», για τη Σωτηρία της Πατρίδας!

Ποιοι είναι αυτοί;

Μα ποιοι άλλοι;

Ολοι δαύτοι που έσωζαν την Πατρίδα τα τελευταία 30 χρόνια!

Ανεπάγγελτοι κομματάνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, που δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους και χωρίς κανένα ένσημο,προσπάθησαν να λύσουν ακόμη και το … Ασφαλιστικό!

Δημοσιογράφοι που έμαθαν «γράμματα», στα υπόγεια των κομμάτων, γιατί ως αγράμματοι, έπρεπε να … διαχειριστούν τις τύχες μας με τον καλύτερο τρόπο!

«YESmen» που χωρίς καμιά επιλογή, χωρίς καμιά απολύτως εναλλακτική λύση, προπαγανδίζουν δεκαετίες τώρα, τα
κόμματα, και τους εργολάβους δημοσίων έργων που τους βάφτισαν«διαμορφωτές της κοινής γνώμης»!

Ολος αυτός ο συφερτός σήμερα, προσπαθεί να πείσει τον Ελληνα, ότι το συμφέρον του είναι «η παραμονή μας στο Ευρώ και μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, που θα εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας»!!!!

Ανθρωπάρια
συνυπεύθυνα και συνένοχα με τα εξαμβλώματα του πολιτικού μας συστήματος!

Κάποια απλά συνυπεύθυνα γιατί ποτέ δεν έψαξαν τι συμβαίνει με τα μαύρα ταμεία των κομμάτων και κάποια αρκετά συνένοχα, γιατί γνώριζαν καλά τις μπίζνες των υπουργών και αντάλλασσαν την παραμονή τους στο «πόστο τους», με την σιωπή τους!

Και αυτά στη πιο αθώα εκδοχή τους! Γιατί υπήρχε και η πιο ένοχη, που σύντομα θα κληθούν ορισμένα από αυτά τα ανθρωπάρια να λογοδοτήσουν για τα «μαύρα ταμεία της Ελληνικής Δημοσιογραφίας»!

Την Δευτέρα 7 Μαΐου , την επόμενη μέρα των εκλογών, αισθάνθηκαν για πρώτη φορά, την καυτή ανάσα του κόσμου στο σβέρκο τους!

Κάτι που ήταν πρόδηλο στα πρόσωπά τους , στη φωνή τους και στη γραφή τους!

Και αμέσως εξαπέλυσαν έναν αγώνα για να σηκώσουν στις πλάτες τους το καταρρέον σύστημα!

Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο, δεν συμφωνούσα με καμία θέση του, σε θέματα Εθνικά, ειδικά όταν στο Συνασπισμό ήταν ο Φώτης Κουβέλης, και η συνιστώσα του συνεργαζόταν στενά με το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ που «ξεχαρβάλωνε» τη χώρα!

Θα συμφωνήσω μαζί με τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους σε ένα μόνο πράγμα!

Ότι η Ελλάς είναι σε κίνδυνο!

Μόνο που στην θέση αυτή, την έφεραν οι ίδιοι, με τις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές στήριξης των λωποδυτών και των απατεώνων που καταλήστεψαν τούτη τη χώρα!

Πράγματι η Ελλάδα κινδυνεύει, αλλά κινδυνεύει από αυτούς και τα αφεντικά τους!

Προχτές μάλιστα έγιναν ρεζίλι διεθνώς, όταν τους έκραξε στην υφήλιο το Αλ Τζαζίρα, με εκτενέστατο ρεπορτάζ για τις σαθρές σχέσεις, δημοσιογράφων, καναλιών και πολιτικών κομμάτων!

Προσπαθούν λοιπόν όλη την εβδομάδα να μας πείσουν ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για την πρώτη θέση, με τις ... έγκυρες δημοσκοπήσεις των εταιριών, που τρεις μήνες πριν τις εκλογές ...κατάφεραν το εξής ακατόρθωτο: ΔΕΝ έπεσαν μέσα σε καμία πρόβλεψη!!!
Εδιναν –σχεδόν-αυτοδυναμία στη ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με –κοντά- στο 20 , τρίτο το Συριζα και κάπου στα ψιλά τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Καμμένου!

Κανένας δημοσκόπος δεν «βρήκε» το μοναδικό πολιτικό φαινόμενο της Μεταπολίτευσης! Ένα νεοσύστατο κόμμα, αμέσως μετά την ίδρυσή του, να παίρνει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές!Αυτό είναι πρώτη φορά που συνέβη στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία και ως σαν να μην έφτανε που ΔΕΝ κατάφεραν να το εντοπίσουν οι δημοσκόποι, ακολούθως, δεν βρέθηκε ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος, να το σχολιάσει έστω και αρνητικά! Αν και αυτό αποτελούσε την πολιτική αναζήτηση μετά το 1981, ως φαινόμενο, δεν κατάφεραν ούτε να το εντοπίσουν αλλά ούτε και ασχολήθηκαν με αυτό. Γιατί προφανώς τους πόνεσε!

Αναλογικά σήμερα λοιπόν, και λαμβάνοντας υπ όψιν το πάγιο ποσοστό λάθους τους τα τελευταία δέκα χρόνια (που κυμαίνεται μεταξύ 10-12%) , γιατί να μην σκεφτώ, ότι αφού δίνουν μια μονάδα (μ.ο.) μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται τουλάχιστον … 11 μονάδες της ΝΔ !!!

Ειδικά εδώ στους aegeantimes.gr, όποιος γράψει ένα άρθρο , ακολουθούν περίπου δέκα άσχετα σχόλια που βρίζουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι με τις Εθνικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνώ και σε ορισμένα σημεία δεν έχουν ξεκαθαριστεί αρκετά πράγματα, ειδικά μετά την αποχώρηση Κουβέλη!

Αλλά αλήθεια αγαπητοί μου νεοδημοκράτες και πασόκοι,

Μήπως θυμάστε ποιο κόμμα και ποιος αρχηγός του κατέβαζε από τους … μιναρέδες τους υποψήφιους για να τους κάνει βουλευτές;

Πως έγινε υποψήφια Νομάρχης η Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν ;; Ξεχνάτε ότι στα Εθνικά θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και τώρα φοβάστε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύσει το ... Εθνος;

Πως βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ άνθρωποι που δήλωναν ότι αισθάνονται Τούρκοι και σήμερα ο Σαμαράς, μιλά για Εθνική πολιτική, ξεχνώντας ότι μέχρι χτες, έψαχνε κι αυτός στους μιναρέδες, μπας και βρει κανέναν να πάρει τους ψήφους των μουσουλμάνων;

Τα δύο αυτά κόμματα, διέλυσαν κάθε είδους εθνικής ταυτότητα με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ, όπου απίθανοι υπουργοί του όπως ο Ν.Σηφουνάκης, δεν ήθελαν ούτε τον σταυρό στη Σημαία! Απίστευτοι τύποι που τα έβαζαν με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, την ώρα που τα συντρόφια τους, καταλήστευαν τα ταμεία του κράτους!

Και η προπαγάνδα καλά κρατεί, γιατί για την Ρεπούση του Φώτη Κουβέλη, που συνεργαζόταν άψογα με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ της Μαριέττας-Γιαννάκου Κουτσίκου, για να εκδίδει βιβλία εξαμβλώματα της ιστορικής αλήθειας, δεν μιλάει κανείς!

Πολύ απλά, διότι θέλουν τον Κουβέλη, να τον χρησιμοποιήσουν ως δεκανίκι τους, στο σχέδιο παράδοσης της χώρας στους Τραπεζίτες!

Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά με τον Τσίπρα, αλλά ο ... «Τσάβεζ, της Ελλάδας» όπως τον αποκάλεσαν, ούτε χόρεψε ζεϊμπέκικα με τον συχωρεμένο τον Ισμαήλ Τζεμ, ούτε κολοτούμπες έκανε μπροστά στον Ερντογάν και ούτε έγινε Κουμπάρος στο γάμο της κόρης του! Αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και η ΝΔ του Κ.Καραμανλή.

Δεν είχε ο Τσίπρας προσωπικό σύμβουλο τον Τούρκο υπουργό Οικονομίας και στέλεχος του ΔΝΤ, Κεμάλ Ντερβίς αλλά το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη!

Δεν είπε ο Τσίπρας «ας αφήναμε τα Σκόπια να ονομάζονται όπως θέλουν» αλλά ο Κ.Μητσοτάκης της ΝΔ.

Δεν ήταν ο Συνασπισμός που παρέδιδε την δασοπροστασία στους Τούρκους που κατηγορούνται ανοιχτά για εμπρησμούς Ελληνικών Δασών αλλά η Κυβέρνηση Παπαδήμου του Βαγγέλη και του Αντώνη!

Δεν ξεχαρβάλωσε το Στρατό ο Τσίπρας αφήνοντας τον χωρίς ανταλλακτικά και καύσιμα αλλά ο Παπαδήμος και το ΠΑΣΟΚ με την υψηλή επιστασία της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά!

Δεν εξευτέλισε μισθολογικά τους Ελληνες πιλότους (και τους στρατιωτικούς γενικά) ο ΣΥΝ αλλά αυτοί που σήμερα κατηγορούν τους ... άλλους!

Αυτά όμως κατά τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους αποτελούν ... «Ελληνοτουρκική φιλία» ενώ οι θέσεις του Τσίπρα, αποτελούν προδοσία!!!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, γιατί το σύστημα πλέον ζορίζεται αρκετά!

Και με δεδομένη την βούληση του λαού για «επανάσταση στις κάλπες», είναι βέβαιο ότι «οι καθεστωτικοί» ήδη θα έχουν σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα να έχουν έτοιμη μια βαλίτσα κι ένα εισιτήριο ... one way!!! Χωρίς επιστροφή!

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος αποτελούν τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα ΔΕΚΑ χρόνια, πολύ απλά διότι έκαναν επίσημες θέσεις τους, την βούληση του λαού!

Ακόμη κι αν σχηματίσει Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με δεκανίκια αριστερά, θα είναι βραχύβια ! Πολύ βραχύβια! Τόσο βραχύβια πουβλέπω τα μέλη της να ... «συνοστίζονται» στα αεροδρόμιο για να εξασφαλίσουν μια θέση σε αεροπλάνο με προορισμό την πόλη ... «Οπου Νάναι».

Και ένα τέτοιο εξάμβλωμα, θα οδηγήσει τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, σε τεράστια επιτάχυνση της διάλυσής τους, πολύ απλά, διότι μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ξεκαθαρίσει κάτι το οποίο, Τσίπρας , Καμμένος το έχουν κάνει ήδη!

Θα υπακούσουν στην Τρόικα για νέες περικοπές και επιβολές πρόσθετων φόρων;

Θα άρουν το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ή μόλις βγουν στην εξουσία θα παραδώσουν το βιος των ανυπεράσπιστων Ελλήνων βορά στις τράπεζες και στους δανειστές μας;


Σας καλώ να παρατηρήσετε την εβδομάδα που έρχεται, την «κολοτούμπα» ακόμα και δημοσιογράφων που έδωσαν μάχες προεκλογικά κατά του Μνημονίου, καθώς και πως θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν την εξής άποψη: «ας δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στον δικομματισμό»! Παρακολουθείστε το φαινόμενο αυτό και θα καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι πλέον η διείσδυση της χούντας των δανειστών μας, ακόμη και σε φίλα προσκείμενους προς το λαό δημοσιογράφους!

Θα εκπλαγείτε!

Κλείνοντας αυτό το άρθρο , ο λαός έστειλε μήνυμα , που λέει, ότι μόλις βρεθεί κάποιος που θα σκίσει το μνημόνιο, θα τον κάνει ηγέτη για τα επόμενα ΕΙΚΟΣΙ χρόνια! Δεν έδωσε εντολή για επαναδιαπραγμάτευση αλλά για κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη, από μηδενική βάση , από άτομα που δεν είναι πολιτικά και βιολογικά, ξεπουλημένοι!

Δεν γνωρίζω αν την διαπραγμάτευση αυτή είναι ικανοί να την κάνουν ο Τσίπρας, ο Καμμένος ή κάποιος άλλος!

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα, είναι ότι δεν είναι ικανοί ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς !

Κι αν δεν άκουσαν την Τετάρτη πριν τις εκλογές που τους έγραψα ότι ο πρώτος θα χάσει 30 μονάδες και ο δεύτερος θα χάσει 15, ή έκαναν ότι δεν άκουσαν, τότε να προσέξουν καλύτερα τούτη την Τετάρτη, γιατί τα «μερομήνια» δίνουν το 30 να γίνεται 37% και το 15% να γίνεται 16%.

Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό να τα ξαναπούμε! 

πηγή:aegeantimes

Μάγοι και Κατάρες στην Αρχαία ΕλλάδαΚατάρες, ομοιώματα, ερωτικά φίλτρα, φυλακτά, δεισιδαιμονίες, μαντζούνια, μαγγανείες. Οι μελέτες φέρνουν στο φως εντυπωσιακά στοιχεία για τη μαγεία ως φαινόμενο.... και νοοτροπία στην αρχαιότητα. Δυστυχώς οι πρακτικές της μαγγανείας συνεχίζονται μέχρι σήμερα στον «πολιτισμένο» τεχνολογικό, ορθολογιστικό κόσμο μας, όχι από τίποτε περιθωριακούς τύπους, αλλά από φαινομενικά σοβαρούς, ερευνητές του αγνώστου ή του μεταφυσικού, της μαγείας ή του φανταστικού. Μαντζούνια, σύμβολα, λιβάνια, λάδια, ψυχικές επιθέσεις, κατάρες, χίλιες δυο
μαγγανείες, πάντα με το προσωπείο της αυθεντίας.

> «Αναθέτω στη Δήμητρα και την Κόρη αυτόν που με κακολόγησε ισχυριζόμενος ότι κάνω δηλητήρια κατά του άντρα μου. Να ανεβεί κι αυτός κι όλο του το σόι στο ιερό της Δήμητρας καιόμενος και ομολογώντας και να μην τον σπλαχνιστούν ούτε η Δήμητρα ούτε η Κόρη ούτε οι άλλοι θεοί».

> «Αφέντη Ποσειδώνα,σου παραδίδω τον άντρα που έκλεψε τον σόλιδο και έξι νομίσματα του Μουκόνιου. Μακάρι να πιεις και να πάρεις το αίμα του κλέφτη,αφέντη Ποσειδώνα».

> «Καταδέω τον Σμινδυρίδην προς τον Ερμήν τον Εριόνιον και προς την Περσεφόνην και προς την Λήθη. Καταδέω τον νου του,τη γλώσσα του,την ψυχή του και όσα κάνει εναντίον μου σε σχέση με τη δίκη που ο Σμινδυρίδης έχει ξεκινήσει εναντίον μου».

Αιώνες πριν, το αρχαιοελληνικό παρελθόν δεν περιελάμβανε μόνο τη δημιουργία έργων υψηλής τέχνης και την ανάπτυξη της φιλοσοφικής σκέψης, είχε και μια λιγότερο λαμπερή πλευρά. Στην καθημερινή ζωή και στον αγώνα για την επιβίωση οι δεισιδαιμονίες κατείχαν σοβαρή θέση. Η μαγεία δεν ήταν άγνωστη στην αρχαία Ελλάδα, το αντίθετο. Μπορεί να ήρθε από την Ανατολή, μπορεί να διαποτίστηκε από το Ελληνικό πνεύμα, ταυτόχρονα όμως παρέμεινε αυτό που ήταν: μαγεία. Οσο για τις λέξεις «Αμπρα κατάμπρα» που όλοι κάποτε έχουμε χρησιμοποιήσει, υποψιάζεται κανείς ότι ανάγονται σε αρχαίους μαγικούς λόγους όπως το όνομα του δαίμονα Αβρασάξ και η παλινδρομική φράση «ΑΒΛΑΝΑΘΑΝΑΛΒΑ»;

Για ένα διεφθαρμένο άτομο λένε ότι είναι «εξώλης και προώλης», κάτι το οποίο όμως αποτελεί παρεφθαρμένη μορφή μιας στερεότυπης φράσης που εμφανίζεται σε αρχαίες κατάρες. Ενώ αν κάποιοι έχουν βρεθεί στον έβδομο ουρανό, ας γνωρίζουν ότι πρόκειται για κατάλοιπο της αρχαίας αντίληψης περί επτά ουρανών, η οποία επίσης ανάγεται στην αρχαία μαγεία. Η επιβίωση αυτών των φράσεων στη νεοελληνική γλώσσα, δηλωτική της σημασίας που είχε στην αρχαιότητα η μαγεία ως φαινόμενο και νοοτροπία, είναι ένας από τους λόγους που έχει ωθήσει τη σύγχρονη έρευνα στη μελέτη του αντικειμένου. Όπως συνέβη με τον κύκλο ομιλιών με θέμα «Η μαγεία στην αρχαία Ελλάδα», ο οποίος διοργανώθηκε από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών σε επιμέλεια της δόκτορος Αφροδίτης Αβαγιανού και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων στο πεδίο της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας.

«Σύντομα κείμενα, γραμμένα στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε μολύβδινα πινακίδια τοποθετημένα σε τάφους συνήθως οργισμένων νεκρών, “άωρων και βιαιοθανάτων”, δηλαδή προσώπων που είχαν πεθάνει πριν από την ώρα τους και με βίαιο τρόπο, είναι τα μαγικά κείμενα της αρχαιότητας,γνωστά ως κατάδεσμοι» λέει ο καθηγητής στο Αll Souls College της Οξφόρδης κ. Αγγελος Χανιώτης. Προσθέτοντας πως η κατάδεση- δηλαδή το δέσιμο του αντιπάλου και η παράδοσή του στην επενέργεια των καταχθόνιων δυνάμεων- συνδεόταν με διάφορες τελετουργίες. H επιλογή του μολύβδου σαν το μέσο που θα φέρει την κατάρα δεν είναι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα βαρύ, ψυχρό και γκρίζο μέταλλο που συνδέεται και με τον πλανήτη Κρόνο.

Η κατασκευή ομοιωμάτων του αντιπάλου, η λεγομένη καταπασσάλευση - και το κάρφωμά τους, το κλείσιμό τους σε ομοιώματα φερέτρων, η απαγγελία μαγικών εκφράσεων και η τελετουργική εναπόθεση του καταδέσμου σε τάφους ή σε άλλες εισόδους του κάτω κόσμου, για παράδειγμα σε πηγάδια, ανήκαν σε αυτές. Σήμερα αν επισκευφθείτε το μουσείο του Κεραμεικού στην Αθήνα θα δείτε τέτοια παραδείγματα.

Οι υποχθόνιοι θεοί Εκάτη, Ερμής, Περσεφόνη, Δήμητρα, Ερινύες και γενικά οι δαίμονες του Κάτω Κόσμου ήταν αυτοί που επικαλούνταν οι κατασκευαστές των καταδέσμων.

Όσο για τους λόγους προσφυγής στη μαγεία ήταν πολλοί, με το ερωτικό πάθος να κυριαρχεί- ο Σωκράτης ωστόσο ειρωνευόταν τις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν γοητείες αγάπης, φίλτρα, επωδές και ίυγγες, δηλαδή το πτηνό σουσουράδα δεμένο σε έναν τροχό τον οποίο περιέστρεφαν - , αλλά χωρίς να υπολείπεται και η αντιπαλότητα σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο. Είτε προς το ίδιο είτε προς το αντίθετο φύλο, ο σκοπός όσων χρησιμοποιούσαν την ερωτική μαγεία ήταν να φέρουν στην αγκαλιά τους το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να κάνουν κακό σε όσους στέκονται εμπόδιο μεταξύ αυτών και του προσώπου που ήθελαν.

Εικόνα 2. Ελεφάντινη σφραγίδα με τρεις σκορπιούς. Φυλακτό αποτροπαϊκό (2000- 1800 π.Κ.Ε.)
Εικόνα3. Φιδόμορφο βραχιόλι από τη Ρήνεια (1ος αιώνας π.Κ.Ε.), αιτία κατάρας εναντίον αυτών που το έκλεψαν. Εικόνα 4. Ανάγλυφο με παράσταση ζωόμορφων φτερωτών φαλλών και επιγραφή «τούτο εμοί και τούτο σοι».Οι μάγοι:
Ποιοι ήταν όμως οι μάγοι; Ήταν μία εκ των έξι φυλών των Μήδων, όπως επεξηγεί η ιστορικός - Βυζαντινολόγος δόκτωρ Αναστασία Βακαλούδη. «Θεωρείται ότι οι Ελληνες μπορεί να τους γνώρισαν ως θρησκευτικούς αξιωματούχους στον στρατό του Κύρου και να κατονόμασαν γενικά με τον όρο “μαγεία” την ακατανόητη γι΄ αυτούς γλώσσα, τις παράξενες πρακτικές που χρησιμοποιούσαν και βέβαια την ενασχόλησή τους με τις απόκρυφες τέχνες.

Όταν οι Έλληνες γνώρισαν τους μάγους,τον 6ο αιώνα π.Κ.Ε., εποχή των Αχαιμενιδών, είχαν το όνομα “Μαγουσαίοι” και ισχυρίζονταν ότι ήταν απόγονοι των Μάγων ιερέων του ιδρυτή της περσικής πυρολατρίας Ζωροάστρη (άλλωστε και οι Πέρσες ονομάζονταν Μαγώγ)» λέει η ίδια.
Στην πορεία όμως οι Μαγουσαίοι διαφοροποιήθηκαν, με σημαντικότερη απόκλιση την καλλιέργεια της λατρείας και των θεών του Κακού, ενώ ήταν οι πρώτοι οι οποίοι συστηματοποίησαν την τέχνη της επίκλησης των κακοποιών δαιμόνων με «επωδές». Δαίμονες «υπήρχαν» στην αρχαιότητα ήδη από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή εποχή. (Η λέξη προέρχεται από το ρήμα δαίω και δαίνυμι και σημαίνει ο διανέμων, ορίζων τις τύχες των ανθρώπων.)

Στον Ομηρο η ίδια λέξη σήμαινε μία θεϊκή, άγνωστη και απρόσωπη δύναμη τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει εντυπωσιακά φαινόμενα, ενώ στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και σύμφωνα με τον Ησίοδο οι δαίμονες ήταν θεότητες μεταξύ των θεών και των ανθρώπων.

Εικόνα 5 - Ελεφάντινη σφραγίδα σε σχήμα μύγας, αποτροπαϊκής σημασίας (Φουρνί Αρχανών,2000-1800 π.Κ.Ε.)
Εικόνα 6- Χάλκινα ομοιώματα σκανίου (Δήλος,1ος αιώνας π.Κ.Ε.). ανδρών από τη Δήλο και μολύβδινοι τροχοί (1ος αιώνας π.Κ.Ε.) για να «δεθούν» εραστές, Εικόνα 7- Προβασκάνιο από τη Ρήνεια,που παριστάνει δύσμορφο ιθυφαλλικό άνδρα μεταφέροντα τον τεράστιο φαλλό του επί τροχού.Η Εκάτη:
Δίπλα στους Ολύμπιους θεούς άλλωστε άρχισαν σιγά σιγά να κερδίζουν έδαφος και κατώτερες θεότητες, δημιουργήματα της λαϊκής πίστης, με ιδιαίτερη την περίπτωση της Εκάτης, υποχθόνιας θεάς, της οποίας η λατρεία έλαβε μεγάλη έκταση. «Η Εκάτη έγινε δημιουργός και υποκινήτρια κάθε είδους φρικώδους φαντασίωσης. Εκεί όπου υποχωρούσαν με τρόμο οι ουράνιοι θεοί και δαίμονες εκείνη βρισκόταν στο στοιχείο της.Πριν από κάθε εμφάνισή της ακούγονταν ουρλιαχτά σκύλων,βροντές και φοβερή βοή. Κατόπιν εμφανιζόταν εκείνη ξαφνικά στον άνθρωπο,για να του προξενήσει κακό,με τρομακτικές μορφές,όπως πελώριας γυναίκας με φίδια αντί για μαλλιά κρατώντας πυρσό στο ένα χέρι και ξίφος στο άλλο» σημειώνει η κυρία Βακαλούδη.

Τον 4ο αιώνα π.Κ.Ε. η θεωρία του Πλάτωνα περί των δαιμόνων, τους οποίους θεωρούσε κάτι μεταξύ θνητού και αθανάτου και με αποστολή να μεταφράζουν τις θελήσεις των θεών στους ανθρώπους αλλά και να μεταφέρουν τις επικλήσεις των τελευταίων προς τις θεότητες, υπήρξε καθοριστική για την κυριάρχηση της λατρείας των δαιμόνων στην Ελλάδα. Ο Αριστοτέλης εξάλλου έβλεπε την περσική μαγεία ως φιλοσοφία, όπως επίσης τις θεωρίες των Βαβυλωνίων, των Ασσυρίων και Χαλδαίων, των γυμνοσοφιστών των Ινδιών και άλλων. Σημειώνεται ωστόσο ότι και οι δύο εξέφραζαν την αποστροφή τους για τη μαύρη μαγεία που στόχευε στη βλάβη και στον θάνατο των ανθρώπων. Εξάλλου τα εγκλήματα μαγείας και φαρμακείας τιμωρούνταν πολύ αυστηρά από την πολιτεία.

Εικόνα. Χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι με πομπή λεοντοκέφαλων δαιμόνων (Τίρυνθα,15ος αιώνας π.Κ.Ε.).
Τα φυλακτά:
Οι πλέον φημισμένες μάγισσες φαρμακίδες στην Ελλάδα ήταν Θεσσαλές, οι οποίες θεωρούνταν ότι είχαν τη δυνατότητα να κατεβάζουν τη Σελήνη από τον ουρανό και να τη φυλακίζουν ή να προκαλούν έκλειψη Ηλίου! Δεν είναι περίεργο λοιπόν που όλοι κατέφευγαν σε φυλακτά για να τους προστατεύουν από το Κακό. Ειδική ομάδα φυλακτών εξάλλου υπήρχε για την προστασία των γυναικών από ασθένειες, οι οποίες προκαλούνταν λόγω, υποτίθεται, μετακινήσεων της μήτρας. Τα συγκεκριμένα φυλακτά λοιπόν, αποτροπαϊκά του κακού, εξόρκιζαν τη μήτρα να μείνει στη θέση της: «μένειν επί τω τόπω». Και «είναι μάλλον περιττό να αναφέρω σε ποια σύγχρονη έκφραση διαιωνίζεται ο εξορκισμός “έλα μήτρα στον τόπο σου”» σημειώνει ο κ. Χανιώτης.

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούσαν οι κατάδεσμοι μεταξύ αντιδίκων στο δικαστήριο όπου οι κατάρες έρχονταν επομένως ως αρωγοί της προσδοκίας για δικαιοσύνη.Ενδιαφέρον έχει, όπως επισημαίνει ο κ. Χανιώτης, ότι αρχικώς καμία από αυτές τις τελετουργίες δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στο δίκαιο και στο άδικο. Κάτι που άρχισε να αλλάζει από την Κλασική εποχή με τον Ευριπίδη να είναι ο πρώτος που διακρίνει την καθαρότητα του σώματος από την καθαρότητα της ψυχής. «Τα χέρια μου είναι καθαρά μα η ψυχή μου έχει μίασμα» όπως λέει χαρακτηριστικά η Φαίδρα στον Ιππόλυτο. Οι λόγοι αλλαγής της νοοτροπίας δεν ήταν ωστόσο θρησκευτικοί αλλά κοινωνικοί.

Άλλη μία ιδιαίτερη κατηγορία κατάρων είναι αυτές που έχουν βρεθεί σε μικρά μολύβδινα ελάσματα στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και αφορούν την απόδοση των αθλητών στα διάφορα αγωνίσματα. Πολλά από αυτά έχουν βρεθεί στο γυμνάσιο και στον ιππόδρομο κάτω από το έδαφος. Οι αντίπαλοι αθλητές, αλλά θα προσθέσω και άλλοι που μπορεί να είχαν συμφέρον (όπως στοιχήματα) έγραφαν κατάρες στα ελάσματα για να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα στον αντίπαλό τους ή στα άλογά του την μέρα των αγώνων και κατόπιν τα έθαβαν στον αγωνιστικό χώρο.

Από τα τέλη του 7ου αιώνα π.Κ.Ε. ο Δράκων έχει κάνει τη διάκριση μεταξύ του φόνου εκ προμελέτης και του φόνου εξ αμελείας και σιγά σιγά η ικεσία γίνεται ισχυρή όταν συνοδεύεται με το επιχείρημα της δικαιοσύνης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όμως η μαγεία ουδεμία είχε σχέση με το δίκαιον. Διατηρώντας έναν δικό της χώρο μέσα στις λαϊκές παραδόσεις κατόρθωσε να επιζήσει και στην εποχή του Χριστιανισμού αναπροσαρμοζόμενη κάθε φορά στις νέες συνθήκες. Η κυριότερη μορφή κατάρων κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού είναι αυτές που συναντάμε σε επιταφίους, όπου ο νεκρός προειδοποιεί, αλλά και συχνά καταριέται όποιον θα διαταράξει τον «ύπνο» του για να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τον δικό του τάφο.

πηγή: e-rodios

Διέταξε ο Νίξον τη δολοφονία του Αρ. Ωνάση;; Σύμφωνα με το βιβλίο που εξέδωσε ο δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, φέρεται να είχε διατάξει τις δολοφονίες του Σαλβαδόρ Αλιέντε, του Φιντέλ Κάστρο και του Αριστοτέλη Ωνάση! Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Μέσα από το βιβλίο «Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον», ο βετεράνος δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, παρουσιάζει το Νίξον, ως έναν κυνικό και αδίστακτο άνθρωπο που διατηρούσε μακροχρόνιου δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και που ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Φιντέλ Κάστρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε και Αριστοτέλη Ωνάση. Στόχος για την εξόντωση του Έλληνα κροίσου ήταν η ανατροπή της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την κατ΄αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της. Για την περίπτωση του Κουβανού ηγέτη και τα στοιχεία για το σχέδιο της δολοφονίας του , ήρθε από την πλευρά της CIA, το 2007, μέσα από την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων σε δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου. Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , εδωσε εντολή την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνική καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του. Πάντως οι ιστορικοί αναμένουν με ενδιαφέρον το 2017 που θα γει και ο επίσημος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 1 εκατομμυρίων εγγράφων της CIA για τη δολοφονία του Τζόν Κένεντι. Από το hellasxg

   Σύμφωνα με το βιβλίο που εξέδωσε ο δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, φέρεται να είχε διατάξει τις δολοφονίες του Σαλβαδόρ Αλιέντε, του Φιντέλ Κάστρο και του Αριστοτέλη Ωνάση!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Μέσα από το βιβλίο «Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον», ο βετεράνος δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, παρουσιάζει το Νίξον, ως έναν κυνικό και αδίστακτο άνθρωπο που διατηρούσε μακροχρόνιου δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και που ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Φιντέλ Κάστρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε και Αριστοτέλη Ωνάση.

Στόχος για την εξόντωση του Έλληνα κροίσου ήταν η ανατροπή της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την κατ΄αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της. Για την περίπτωση του Κουβανού ηγέτη και τα στοιχεία για το σχέδιο της δολοφονίας του , ήρθε από την πλευρά της CIA, το 2007, μέσα από την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων σε δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου.

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , εδωσε εντολή την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρος Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του.

Πάντως οι ιστορικοί αναμένουν με ενδιαφέρον το 2017 που θα γίνει και ο επίσημος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 1 εκατομμυρίων εγγράφων της CIA για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

πηγή: hellasxg


«Ιωάννης Καποδίστριας - Ο Άγιος της Πολιτικής»Τις ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από το έργο «Ιωάννης Καποδίστριας Ο Άγιος της Πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών...
«Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Το χθες και το σήμερα με βάση τις ανέκδοτες επιστολές του πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τη συλλεκτική έκδοση «Ιωάννης Καποδίστριας Ο Άγιος της πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδοτική πρωτοβουλία ανήκει στον συγγραφέα και Δ/ντα Σύμβουλο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΕΛΑΙΑ κο Ιωάννη Κορνιλάκη.

Η εκδήλωση παρουσίασης των ανέκδοτων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ ( Μεσογείων 151, Μαρούσι).

Μυστικά διατροφής για καλές επιδόσεις στις ΠανελλαδικέςΗ σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αποδώσουν καλύτερα στις εξετάσεις τους και να θέσουν υπό έλεγχο το στρες.Όπως εξηγεί ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, η άρτια προετοιμασία των μαθητών περνάει από τον προγραμματισμό, όχι μόνο του ίδιου του διαβάσματος, αλλά και από αυτόν στη διατροφή.

«Σκοπός είναι η επίτευξη καλής γενικής υγείας και θρεπτικής κατάστασης», λέει. «Γι' αυτό είναι απαραίτητο να κάνουν πολλά, αλλά μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας».

Ο κ. Μπερτζελέτος παρέχει τις εξής συμβουλές για να πάνε όλα καλά:

* Να ξεκινάνε την ημέρα με ένα καλό πρωινό. Την ημέρα των εξετάσεων πρέπει να φάνε ένα καλό, αλλά όχι βαρύ πρωινό (δεν πρέπει να περιέχει πολλά λιπαρά, σάλτσες και βούτυρο). Να προτιμήσουν κάποια από: γάλα, αρτοσκευάσματα, μέλι, αυγό, ψωμί.

* Να αποφεύγουν τις μέρες των εξετάσεων το πολύ φαγητό. Δεν πρέπει να τρώνε πολύ μεγάλες ποσότητες ούτε πολλά λιπαρά, για να αποφύγουν τις πεπτικές διαταραχές.

* Να τρώνε απλά για μεσημέρι. Να αποφεύγουν τα βαριά και λιπαρά γεύματα (όπως πίτσες, κρέμες γάλακτος, μαγιονέζες, «βαριά μαγειρευτά») διότι είναι δύσπεπτα και να προτιμούν απλά φαγητά (κρέας ή ψάρι με σαλάτα, ζυμαρικά με λίγη σάλτσα, πουλερικά).

* Να συνοδεύουν τα γεύματά τους με σαλάτες, που είναι δροσιστικές-ενυδατικές και προστατεύουν από την αύξηση του σωματικού βάρους.

* Για βράδυ να τρώνε ελαφρά, δίνοντας έμφαση σε εύπεπτα τρόφιμα, που δεν «πέφτουν βαριά» στο στομάχι και δεν διαταράσσουν τον ύπνο. Πρέπει επίσης να τρώνε υδατάνθρακες (π.χ. μια μικρή μακαρονάδα με λίγο τυρί).

* Να τρώνε τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα. Εκτός από τα τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), οι μαθητές χρειάζονται δύο ή τρία σνακ (δεκατιανό, απογευματινό και προ του ύπνου).

«Τα σνακ έχουν ξεχωριστή σημασία, διότι βοηθούν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του διαβάσματος χάρη στην ενέργεια που μπορούν να προσφέρουν», λέει ο κ. Μπερτζελέτος. «Αυτό το επιτυγχάνουν κυρίως χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχουν, οι οποίοι αποτελούν το «καύσιμο» του εγκεφάλου».

Καλές επιλογές για σνακ είναι τα αρτοσκευάσματα (λ.χ. κουλούρι τύπου Θεσσαλονίκης), τα λαχανικά (κυρίως τα καρότα), τα φρούτα (μπανάνες, φρούτα εποχής), τα αποξηραμένα φρούτα, οι μπάρες δημητριακών, καθώς και μικρή ποσότητα από «ελαφριά» γλυκά (όπως ζελέ, κρέμα καραμελέ, παγωτό απλό χωρίς σιρόπι ή κρέμα γάλακτος, απλή σοκολάτα).

Άλλες συμβουλές

* Να πίνετε άφθονο νερό

* Μην το παρακάνετε με τον καφέ (μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση με αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως εκνευρισμό, ταχυκαρδίες)

* Να φοράτε άνετα ρούχα, διότι ένα ζευγάρι στενά παπούτσια ή μια πολύ σφιγμένη ζώνη αποτελεί, χωρίς να το καταλαβαίνετε, πρόσθετο στρεσογόνο παράγοντα

* Να κάνετε συχνά και μικρά διαλείμματα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείτε τις δυνάμεις σας και θα αξιοποιείτε καλύτερα τις αποδοτικές ώρες, στη διάρκεια των οποίων προτιμότερο είναι να διαβάζετε ό,τι θεωρείτε δυσκολότερο, αφήνοντας για τις υπόλοιπες ώρες τα ευκολότερα κομμάτια της ύλης.

* Μην αλλάξετε τους βιολογικούς σας ρυθμούς. Να μπαίνετε για ύπνο όσο πιο κοντά γίνεται στις ώρες που συνηθίζατε πριν από τις εξετάσεις. Μισή ώρα πριν ξαπλώσετε, θα βοηθούσε η κατανάλωση λίγου ζεστού γάλακτος, καθώς και ένα ζεστό ντους, ενώ αντενδείκνυται η κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών κατά τις βραδινές ώρες.


πηγή:dete.gr

Διώξτε 10 χρόνια από πάνω σας χωρίς κόποΔιώξτε από πάνω σας μια δεκαετία και αποκτήστε όμορφο, νεανικό και σφριγηλό δέρμα χωρίς κόπο με 5 απλά βήματα.Θέλετε να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι αποκτώντας ένα όμορφο, νεανικό και σφριγηλό δέρμα; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε 5 απλά βήματα που συνιστούν και οι επιστήμονες μετά από έρευνες οι οποίες έχουν διεξαχθεί.

1ο βήμα: Επιλέξτε ψάρια


Προσθέστε στη διατροφή σας «παχιά» ψάρια (σκουμπρί, σολομός, σαρδέλες) καθώς αυτά είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα. Τα ω3 ενυδατώνουν το δέρμα και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ακόμη προσφέρουν ένα σφικτό και λείο δέρμα .

Τι λένε οι επιστήμονες: Τα λιπαρά ω3 μπορούν, σύμφωνα με έρευνα, να μας προστατεύσουν από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, αφού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία στον οργανισμό μας. Βέβαια πάντα πρέπει να προστατευόμαστε από τον ήλιο με αντηλιακό.

2ο βήμα: Ελαττώστε τη ζάχαρη

Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που προσλαμβάνουμε καθημερινά από γλυκά, κέικ, καφέδες μπορεί να μας…γεράσει πρόωρα.

Τι λένε οι ειδικοί: Δερματολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρη ενδέχεται να προκαλέσουν φλεγμονές με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους των κυττάρων της επιδερμίδας. Επιπλέον μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των ρυτίδων στο πρόσωπο.

3ο βήμα: Καθίστε στον ήλιο αλλά…

Ο ήλιος είναι γνωστό ότι έχει βλαβερές επιδράσεις στην επιδερμίδα που όμως μπορούν να αποφευχθούν αρκεί να είστε προετοιμασμένοι.

Τι λένε οι ειδικοί: Οι καφέ κηλίδες της ηλικίας σας μπορούν να μειωθούν χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο δείκτη προστασίας. Το ιδανικό είναι ο δείκτης του αντηλιακού να κυμαίνεται 30-35 ώστε το δέρμα σας να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ακτίνες UVB και UVA. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με ρετινόλη (μορφή της βιταμίνης Α) για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα.

4ο βήμα: Τέλος το τσιγάρο

Το τσιγάρο εκτός από τις γνωστές συνέπειες που επιφέρει στον οργανισμό μας προκαλεί μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα μας, αλλά και στα δόντια. Σταματήστε το τσιγάρο και δείτε πολύ σύντομα την επιδερμίδα σας να ξαναγεννιέται και να αποκτά την παλιά όμορφη και υγιής όψη της.

Τι λένε οι ειδικοί: Ο καπνός περιέχει τοξίνες που προκαλούν ρυτίδες, άτονο δέρμα και άσχημη αναπνοή.

5ο βήμα: Αποκτήστε καλή σεξουαλική ζωή

Το σεξ μπορεί να σας διώξει το άγχος, να σας κάνει να κοιμάστε σαν…πουλάκι αλλά και να αποκτήσετε διάθεση για απλά καθημερινά πράγματα. Με το σεξ γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι και η ευτυχία αντανακλάται στο πρόσωπο μας. Ένα πρόσωπο που σίγουρα δείχνει και αισθάνεται πιο νέο και ζωντανό.

Τι λένε οι ειδικοί: Αν το σεξ σε ένα ζευγάρι είναι ικανοποιητικό τότε και οι 2 διώχνουν από επάνω τους 7 χρόνια ο καθένας. Όσοι δεν απολαμβάνουν το σεξ όσο θα ήθελαν τα αποτελέσματα στο πρόσωπο τους είναι απογοητευτικά καθώς όχι μόνο δε μειώνουν την ηλικία τους, αλλά μπορεί και να φαίνονται μεγαλύτεροι από αυτή.

Tip:
Να φοράτε πάντα όμορφα χρωματιστά ρούχα (θα κάνουν κοντράστ με τη θαμπάδα του προσώπου που αποκτάμε με τα χρόνια) και να μην επιλέγετε μαύρα και γενικότερα σκουρόχρωμα ρούχα. Ιδανικό χρώμα για λάμψη είναι το κόκκινο. 

πηγή:lifezone.gr

Προσοχή: Νέο κόλπο ληστών για να αρπάζουν αυτοκίνητα!Ένα χαρτάκι στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου είναι το νέο «όπλο» των ληστών για να κλέβουν αυτοκίνητα!

Προσοχή: Νέο κόλπο ληστών για να αρπάζουν αυτοκίνητα!
Ήδη πολλοί πολίτες έχουν πέσει στη φάκα των ληστών, όπου «χτυπούν» με αυτό το κόλπο.
Ποιο είναι, λοιπόν, το σχέδιο; Απλό...
Οι δράστες, συνήθως βάζουν στόχο αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Ο πολίτης, ανυποψίαστος τοποθετεί τις σακούλες στο πορτ μπαγκάζ. Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή. Ωστόσο, τότε βλέπει από τον καθρέφτη ένα χαρτάκι που είναι κολλημένο στο πίσω τζάμι του οχήματος. Κατεβαίνει να το αφαιρέσει έχοντας, φυσικά, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μίζα.
Τότε, είναι η ώρα που «χτυπούν» οι δράστες. Μπαίνουν μέσα, πατούν γκάζι και γίνονται καπνός, πριν προλάβει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αντιδράσει.
Μάλιστα, στο όχημα βρίσκονται τσάντες, με προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά σπιτιού αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος!
Στην περίπτωση, λοιπόν, που δείτε κολλημένο ένα χαρτάκι απομακρυνθείτε από το σημείο και αφαιρέστε το αρκετά μέτρα μακριά...

πηγή:newsbomb

ΔΩΡΕΑΝ Πιστοποίηση για Ανέργους με το πρόγραμμα Training Voucher του ΟΑΕΔ“ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (TRAINING VOUCHER)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"

Είσαι άνεργος και θέλεις να αποκτήσεις Δωρεάν την πιστοποίηση KeyCERT;

Τώρα μπορείς μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ, χρησιμοποιώντας την δική σου επιταγή κατάρτισης «training voucher».

Οι Ωφελούμενοι άνεργοι θα συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 100 ωρών, λαμβάνοντας επίδομα 500€ μετά το τέλος της εκπαίδευσης και της εξεταστικής διαδικασίας, για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικού πληροφορικής KeyCERT.

Αν θέλεις να συμμετέχεις στο πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ.

Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη για την επιλογή των ανέργων που θα γίνει μετά τις 25 Μαΐου.

Μετά την επιλογή σου μπορείς να προσθέσεις στο βιογραφικό σου το κλειδί της επιτυχίας, το πιστοποιητικό πληροφορικής KeyCERT..

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα κάλεσε στο τηλέφωνο 210.3390623 και στο 210.3392367Φτιάξε το δικό σου μποστανάκι με ένα...κλικ!


Πως θα γίνετε "αγρότης" δίχως να ξυπνάτε χαράματα και πως θα προμηθεύεστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για το τραπέζι σας διχως καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι αλλά...πραγματικότητα!

Οι απάντησεις βρίσκονται στο www.gineagrotis.gr ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει στόχο να φέρει σε άμεση επαφή - επικοινωνία τους παραγωγούς και τους καταναλωτές μέσω του internet.

Το εγχείρημα ανήκει στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος και συγκέντρωσε μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους με κοινό όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο αστικό κέντρο και στην ουσία προωθεί την ένννοια του "αποκλειστικού αγρότη" κάθε οικογένειας.

Νέοι αγρότες, αναλαμβάνουν, για λογαριασμό των καταναλωτών, την καλλιέργεια και παραγωγή όλων των εποχιακών λαχανικών και φρούτων σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Με ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές διαδικασίες σας εξασφαλίζουν γευστικά προϊόντα με πλούσια αρώματα και πραγματική γεύση για εσάς και τα παιδιά σας.ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ www.gineagrotis.gr

Ο τρόπος για να γίνετε αγρότης είναι απλός και εύκολος. Μέσω μιας πλατφόρμας μεταφέρει εικονικά τον καταναλωτή στο περιβόλι - το γνωστό «μποστάνι»- που είχε κάθε οικογένεια παλαιότερα σε κάθε χωριό. Αυτό το περιβόλι, το καλλιεργεί εικονικά κάθε καταναλωτής, ενώ στην πράξη εφαρμόζει το πρόγραμμα σποράς και καλλιέργειας ο συμβεβλημένος αγρότης.

Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Δέσμευσε τον χώρο σου. Φτιάξε το δικό σου περιβόλι – «μποστάνι».


2. Σπείρε τα λαχανικά σου. Δυνατότητα επιλογής από πολλά είδη εποχιακών λαχανικών, φρούτων και φρέσκων μυρωδικών.

Διαμόρφωσε τον “μπαξέ” σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

3. Παράλαβε τα προϊόντα στο χώρο εργασίας ή κατοικίας σου κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Το κόστος της υπηρεσίας είναι ετήσιο. Υπάρχουν διαθέσιμα 3 πακέτα αγοράς περιβολιών ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού τα οποία ξεκινούν από 14,20 ευρώ ανά εβδομάδα και φθάνουν έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Περιλαμβάνει την ενοικίαση του εδάφους, τις υπηρεσίες καλλιέργειας και το κόστος εβδομαδιαίας παράδοσης στον χώρο του πελάτη στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για ένα ολόκληρο έτος (12 μήνες) (μέγιστο όριο 52 αποστολές το έτος).Είναι σημαντικό πως η καλλιέργεια γίνεται στα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας δίχως χημικά και η εταιρεία QWAYS Ελληνικές Διαδρομές έχει αναλάβει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων σε όλα τα στάδια. Επίσης ο κάθε "αγρότης" έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το μποστάνι του και να συνομιλήσει με τον αγρότη που έχει υιοθετήσει.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΕWSIT O EMΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δημήτρης Κουτσολιούτσος "το gineagrotis.gr ξεκινησε ως μια ιδέα ανατροπής της αγοράς στα νωπά λαχανικά. Εχει σκοπό να ενώσει τους αγρότες με τους καταναλωτές και η κάθε οικογένεια στα αστικά κέντρα να μπορέσει να απολάυσει βιολογικά λαχανικά σε οικονομικές τιμές. Η σελίδα μας λειτουργεί ένα μήνα και υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Περισσότεροι από 450 αγρότες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα και περίπου 1500 οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αυτο που πρέπει να γίνει σαφές είναι οτι οι καλλιέργειες είναι βιολογικές δίχως χημικά".


Σύντομα θα παρέχεται και η δυνατότητα παραγγελίας φρέσκων αυγών από τις "υιοθετημένες" κότες, καθώς και κρεάτων από τα "υιοθετημένα" κατσίκια και πρόβατα.


πηγή:newsit

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget