Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η νέα γενιά επεξεργαστών Intel απογειώνει την οικιακή ψυχαγωγία

   Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρώτη τους στο CES του Λας Βέγκας, η Intel παρουσίασε και στην Αθήνα τη νέα γενιά επεξεργαστών της, που φιλοδοξούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η δεύτερης γενιάς Intel Core επιτρέπουν σε μια σειρά νέων λειτουργιών επεξεργασίας γραφικών να ενσωματωθούν απευθείας στο τσιπ και υπόσχονται να προσφέρουν εντυπωσιακές τεχνολογικές δυνατότητες όσον αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία αρχείων βίντεο. Ετσι, για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορεί με τον φορητό του υπολογιστή να μετατρέψει μέσα σε 16 δευτερόλεπτα κάποιο βίντεο υψηλής ευκρίνειας και διάρκειας 4 λεπτών σε φορμά συμβατό με το iPod. Το 2011, περισσότερα από 500 συστήματα προσωπικών υπολογιστών (επιτραπέζιων και φορητών) θα εφοδιαστούν με τα νέα chipset, wireless chips και 20 νέους επεξεργαστές, όπως οι καινούριοι Intel Core i7, i5 και i3, τα chipsets της σειράς Intel 6 Series και τα adapters Intel Centrino, για σύνδεση με δίκτυα WiFi και WiMAX.

Με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών να ξεπερνούν πλέον παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο μονάδες την ημέρα -τη στιγμή πάντως που ολόκληρο το 2010 η ελληνική αγορά έμεινε συνολικά κάτω από το φράγμα του ενός εκατομμυρίου- η δεύτερη γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Intel Core αποτελεί τη πρώτη υλοποίηση του «visibly smart» microarchitecture. Ενός σχεδιασμού που δίνει έμφαση στις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και ο οποίος συνδυάζει για πρώτη φορά μέσα σε ένα τσιπ, την οπτική και την τεχνολογία των 3D γραφικών, με τους μικροεπεξεργαστές κορυφαίων επιδόσεων.

Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας Intel HD Graphics, σε καθεμία από τις στοιχειώδεις μονάδες πυριτίου που απαρτίζουν έναν επεξεργαστή δεύτερης γενιάς, επιτρέπει τη σημαντική αύξηση των επιδόσεων στον τομέα της επεξεργασίας γραφικών και αναβαθμίζει την απόδοση απαιτητικών εφαρμογών, όπως είναι η αναπαραγωγή υλικού υψηλής ανάλυσης και το gaming. Παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις τους, οι νέοι επεξεργαστές εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία όσον αφορά τα φορητά συστήματα.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Hellas, κ. Δημήτρης Κυριακού, η νέα τεχνολογία γραφικών που ενσωματώνουν οι καινούριοι επεξεργαστές εστιάζεται στις περιοχές εκείνες που αποτελούν σήμερα τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, όπως η αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, η επεξεργασία φωτογραφιών, το mainstream gaming, οι πολλαπλές λειτουργίες (multitasking), η κοινωνική δικτύωση και γενικότερα τα πολυμέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου