Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Γ.Γ. καταναλωτή... κατανάλωσε 30.000 ευρώ

Δαπάνες για νέους υπολογιστές, νέους εκτυπωτές, γραφικές ύλες, μελάνια αλλά και καινούργια πολυτελή έπιπλα εγκρίθηκαν τους τελευταίους μήνες...
από τον Πρόεδρο Δ. Σπυράκο συνολικής αξία 30 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος προς τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη και στον οποίο παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την καταναλωτική μανία του προέδρου της γενικής γραμματείας καταναλωτή.

• 16/9/11 Έγκριση κονδυλίου ύψους 4.392,58 ευρώ για την προμήθεια επίπλων γραφείου για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

• 31/10/11 Έγκριση κονδυλίου ύψους 5.972,88 ευρώ για την αγορά νέων υπολογιστών με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

• 8/11/11 Έγκριση δαπάνης ύψους 4699,58 ευρώ για την αγορά μελανιών για εκτυπωτές και 3.024, 03 ευρώ για την προμήθεια χαρτιών εκτύπωσης Α4 στην Γενική Γραμματεία.

Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κακοδιοίκηση και διαγωνισμούς «ημετέρων» προς ίδιον όφελος από τον γενικό γραμματέα καταναλωτή κάνει λόγο και ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος με ερώτηση του στη Βουλή κατηγορεί τον κ. Σπυράκο για δαπάνες εις βάρος του Δημοσίου για την επίπλωση του γραφείου του, για νεοδιορισθέντες υπαλλήλους παχυλά αμειβόμενους εν μέσω κρίσης, αλλά και για την αγορά ενός τελευταίας τεχνολογίας τηλεφωνικού κέντρου στην Γραμματεία.

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται ο Α. Ντινόπουλος, στους δικηγόρους που εργάζονται για λογαριασμό του προσωπικού δικηγορικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, προΐσταται η... σύζυγός του.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ , ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη, για το κόστος της επίπλωσης του κ. Σπυράκου, για το ποιος είναι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο γραφείο του κ. Σπυράκου μετά το 2009 και τέλος, πόσο κόστισε το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εγκαταστάθηκε στις 21/11/11 στη Γραμματεία.
πηγή:tromaktiko

Πως μπορώ να αποφύγω τη σκληρή γαλοπούλα όταν τη μαγειρεύω;

Λόγω της διαφορετικής σύστασης του στήθους, σε σχέση με το μπούτι της γαλοπούλας, συμβαίνει όταν τη ψήνουμε στο φούρνο, να παραψήνεται και να στεγνώνει. Αυτό συμβαίνει καθότι το στήθος δεν έχει πολύ λίπος, ούτε κολλαγόνο σε αντίθεση με τα μπούτια.

Πιο αναλυτικά, το κολλαγόνο [πρωτείνη που ενισχύει τη δομή των μυών] υδρολύεται στους 68 βαθμούς κελσίου, κάνοντας το κρέας μαλακό και ζουμερό. Το στήθος από την άλλη είναι πλούσιο σε μυοσίνη [πρωτείνη] που υδρολύεται και δίνει νοστιμιά στο άπαχο κρέας, στους 40 βαθμούς. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξουμε ότι υπάρχει άλλη μια πρωτείνη στο στήθος, είναι η ακτίνη, όπου στους 60 βαθμούς, αφαιρεί όλα υγρά από τις ίνες, κάνοντας το κρέας στεγνό και σκληρό.
Μια γευστική λύση είναι να περιχύνουμε χυμό πορτοκαλιού στο στήθος καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος, διαφορετικά μπορείτε να ξεκινήσετε με το ψήσιμο των μπουτιών και αργότερα να προσθέσετε το στήθος.

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Αποκαλυπτικό βίντεο της RT

Διαδώστε το και τρίψτε το στη μούρη των ανθελλήνων που προσπαθούν να ξεπουλήσουν και να υποδουλώσουν τη χώρα και τους πολίτες της!Ο Παπαδήμος υπάλληλος της Νέας Τάξης!Μεγαλοφοροφυγάδες και διαφθορές ήταν μέσα στο παιγνίδι για την οικονομική υποδούλωση..Οι μάσκες έπεσαν!Βρείτε τόπο να κρυφτείτε!

Τολμούν οι πολιτικοί να μας δείξουν τις περιουσίες τους;
  • Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε
Τη δημοκρατία πολύ συχνά την πιάνετε στο στόμα σας, κύριοι και κυρίες του κομματικού πολιτικού συστήματος, αλλά ελάχιστα την τιμάτε. Καθόλου δηλαδή δεν την τιμάτε την δημοκρατία.
Κι όχι μόνο δεν την τιμάτε επειδή μας έχετε αφαιρέσει ως λαό την παραμικρή ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα να παίρνουμε μέρος στην εξουσία που εσείς θέλετε να ασκείτε ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ μόνοι σας. Αλλά δεν την τιμάτε την δημοκρατία ακόμα και σε ζητήματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται λιγώτερο σημαντικά από την ισονομία και την ισοκρατία. Οπως για παράδειγμα την λογοδοσία σας.
Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να λογοδότησε κάποιος πολιτικός στον λαό με κάποιο τρόπο. Ούτε κάποιος βουλευτής-νομοθέτης. Ούτε κάποιος δικαστικός. (Και η δικαστική εξουσία, πολιτική εξουσία είναι για όσους ξέχασαν τι είναι δημοκρατία, και επιεικώς μεταξεταστέοι).
Και δεν θυμάμαι επίσης να έχει λογοδοτήσει στον λαό και κανένας από όλους εκείνους που διορίζετε διοικητές και προέδρους και παραπροέδρους και συμβούλους σε δεκάδες θέσεις κάθε που αλλάζει η κυβέρνησή σας. Από το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ μέχρι τα ΙΚΑ τα ΣΥΚΑ και τις γιαλαντζί “ανεξάρτητες” αρχές σας, ο θεός να τις κάνει.
Δεν λογοδότησε ποτέ και κανένας σας στον λαό.
Ξέρω, δεν “προβλέπεται” θα μου πείτε. Τι ωραία! Και σε ποιο εγχειρίδιο της δημοκρατίας “το λέει” αυτό το “δεν προβλέπεται να λογοδοτούν οι εκλεγμένοι στον λαό” ωρέ δημοκράταροι λεβέντες μου;
Λέει ωρέ θεοί της δημοκρατίας το εγχειρίδιο να ασκείτε εσείς την εξουσία οι ίδιοι και οι ίδιοι και μάλιστα χωρίς λογοδοσία στο λαό; Και το αντίστοιχο εγχειρίδιο της Χούντας και της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, τι λέει ω! διαπρεπή μου παλληκάρια εσείς και κόρες λαμπρές;
Εχουμε μερικούς από σας που τους αρέσει να παινεύονται και μπροστά στις κάμερες: “τριάντα χρόνια με τιμά ο λαός με την ψήφο του”. Ρε παλληκάρι, ποιους να διάλεγε ο λαός δηλαδή; Αφού όποτε πήγαινε να ψηφίσει ο λαός στις εκλογές, ο αρχηγός σου ΕΣΕΝΑ και κάτι παρόμοια φυντάνια έβαζε στο μενού, ε, στο ψηφοδέλτιο. Ολο το μενού κατεβάσαμε ως λαός κι αλλαγή και προκοπή δεν είδαμε. Τιμή θα ήταν να διαλέγαμε ΕΜΕΙΣ τους υποψηφίους. Οχι ο αρχηγός σου. Φανταστικέ μου δημοκράτη!
Κι αφού ΔΕΝ δουλέψατε 30 και 40 χρόνια ορισμένοι (κι ο δήμαρχός μας ο προηγούμενος 17, και του βρίσκουνε και “ορφανές καταθέσεις” τώρα) κι ήσασταν όλο στην εξουσία κι αρχόντοι μας, δεν δικαιούμαστε εμείς ως λαός μετά από αυτή την λεηλασία, να σας ελέγξουμε; Να δούμε τι αποχτήσατε όλα αυτά τα χρόνια καμάρια μας που σας μισθοδοτούμε και πως το αποκτήσατε; Κι εσείς και οι μέχρι και τρίτου βαθμού συγγενείς σας;
Ανοίξτε αφού είσαστε σίγουροι για την εντιμότητά σας (εμείς είμαστε ως λαός σίγουροι για το αντίθετο, πολύ σίγουροι δηλαδή) τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και δημοσιεύστε το πόθεν έσχες σας όλων αυτών των ετών. Να δούμε και τις περιουσίες τις δικές σας και του μπατζανάκη και του κουμπάρου σας.
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσες καταστροφικές αποφάσεις που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις σας;
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσους νόμους ξεπουλήματος και εκποίησης και παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας που νομοθέτησε η βουλή;
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσες και τόσες δικαστικές αποφάσεις-σκάνδαλα όπως εκείνη που έβγαλε συνταγματικό το Μνημόνιο; (Οι Γερμανοί του αΡεοδρομίου, Αρειε Πάγε μου, θα πλερώ ΦΠΑ, ή μπα…;)
Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε. Δείξτε μας.
Που μου θέλετε κι αναδρομικά!

Τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή μας


 
Η ενέργεια είναι το Α και το Ω στο σημερινό κόσμο. Πάνω σ’ αυτή επενδύονται τεράστια κεφάλαια, ασύλληπτα για τον κοινό νου.

Η κάθε μια από τις πρώτες είκοσι εταιρείες σ’ αυτό τον τομέα τζιράρουν κεφάλαια που υπερκαλύπτουν το ΑΕΠ αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι προφανές ότι ο ενεργειακός τομέας έχει τις δυνατότητες να επηρεάζει όχι μόνο τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μεμονωμένων χωρών, αλλά και αυτής της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκηνής.

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του ενεργειακού «θιάσου» μεταφέρεται για τις επόμενες τρεις τουλάχιστον δεκαετίες στην Μεσόγειο. Αυτό δείχνουν όλες οι έρευνες των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Ονόματα χωρών που μέχρι τώρα τα ακούγαμε στο τέλος των εγχώριων δελτίων ειδήσεων, στο κομμάτι των διεθνών ειδήσεων, σύντομα θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα καλύπτουν ακόμα και αυτές τις εγχώριες πολιτικές ειδήσεις, με τις οποίες παραδοσιακά ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων.

Ρωσία, ΗΠΑ, Ισραήλ , Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία,Γερμανία , αλλά και Κίνα, Ιαπωνία , Κορέα θα ακούγονται ως ονόματα περισσότερο από αυτά των πολιτικών μας.

Ήδη με το «άνοιγμα» της Κύπρου στην διεθνή αγορά για τις αδειοδοτήσεις των θαλάσσιων οικοπέδων στην ΑΟΖ της , έγινε αμέσως αντιληπτό πως το ενδιαφέρον ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά όρια της Μεσογείου και αυτά της Ευρώπης ή των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Το ενδιαφέρον για τα ενεργειακά αποθέματα σε φυσικό αέριο της Μεσογείου φτάνει μέχρι την Άπω Ανατολή.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια μέσω του ενεργειακού τομέα στη Μεσόγειο δεν θα αφορούν πλέον μοναχά τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας-ΗΠΑ.

Κολοσσιαίες εταιρείες από Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα έχουν ήδη αγοράσει τις έρευνες στα οικόπεδα της Κυριακής ΑΟΖ και προετοιμάζονται να υποβάλουν ενδιαφέρον όταν ανοίξει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα.

Οι δύο πρώτες χώρες ενδιαφέρονται για το φυσικό αέριο της Μεσογείου για ένα και μοναδικό σκοπό: να είναι ενεργειακά ανεξάρτητες και κυρίως να απεξαρτητοποιηθούν από τη γειτονική και ανταγωνιστική Κίνα.

Η τελευταία βλέπει την εμπλοκή της καθαρά επενδυτικά αφού το να έχει χέρι στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι μακροχρόνιος στρατηγικός στόχος της.

Παράλληλα, η Κίνα έχει πολλά συμφέροντα στην ήπειρο της Αφρικής τα οποία θέλει να διπλοκλειδώσει με παρουσία στη Μεσόγειο.

Γίνεται αντιληπτό πλέον, πως τα γεωπολιτικά παιχνίδια που θα παιχθούν στην περιοχή μας θα είναι κάτι περισσότερο από… συνηθισμένα! Τουλάχιστον όπως τα γνωρίζαμε έως σήμερα.

πηγή:kostasxan

Σενάρια για το 2012


Τα σενάρια του 2012 και η ασφάλεια των καταθέσεων σε δολάρια...

Εντός του 2012, με πιθανότερο το πρώτο τρίμηνο και ενδεχομένως το πρώτο εξάμηνο, θα έχει διαφανεί οριστικά το μέλλον την Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης.

Τα πιθανά σενάρια των εξελίξεων που θα λάβουν χώρα είναι πολλά, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη. Πιθανότατα θα δρομολογήσουν εξελίξεις και για την αρχιτεκτονική της ίδιας της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα πιθανά σενάρια των εξελίξεων θα μπορούσαν να οριστούν σε τέσσερα-πέντε γενικά πλαίσια, με βάση μια πρόσφατη έκθεση της PWC, αλλά και άλλων παρόμοιων σε έναν συγκερασμό που επιχειρεί η στήλη. Κατ’ αρχήν θα δούμε τα σενάρια της ευρωζώνης και μετά πιθανές αναδιαρθρώσεις στην δομή της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα πέντε συν δυο σενάρια...
Σενάριο Ένα: Η ΕΚΤ αναλαμβάνει δράση, αγοράζει ομόλογα μαζικά, ρίχνοντας τα επιτόκια δανεισμού και διοχετεύει ρευστότητα σε τράπεζες. Προκύπτει αύξηση της ζήτησης και αυτό κάνει τα σημάδια της κρίσης να υποχωρήσουν. Προσωρινά ή μόνιμα είναι άλλο θέμα. Βλέπε: Αποτελεί η εκτύπωση χρήματος οριστική λύση;...
Επιπτώσεις στην Ελλάδα: Επί της ουσίας το σενάριο αυτό επαναφέρει με τεχνητό τρόπο τις προ 2008 συνθήκες, χαμηλών επιτοκίων και εύκολου δανεισμού. Αυτό θα δώσει «ανάσα» στην ελληνική οικονομία, αλλά μικρής και αμφίβολης διάρκειας. Η κρίση πλέον έχει αποκαλύψει το ελληνικό πρόβλημα πρωτίστως, αλλά και το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας των υπόλοιπων νοτίων. Για τους νότιους το σενάριο αυτό θα είναι ευνοϊκό, μόνο αν έχουν ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Στην παρούσα φάση οι ιδανικές συνθήκες για το νότο είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική πειθαρχία και να αυξηθεί η ζήτηση στο βορρά προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση προϊόντων και από το νότο.

Σενάριο Δυο
: Ελεγχόμενες χρεοκοπίες για μια σειρά υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης.
Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα: Η Ελλάδα κινείται ήδη σε αυτή την τροχιά και πληρώνει ήδη το κόστος της ύφεσης. Η γενίκευση της λύσης αυτής δημιουργεί συνθήκες βαθιάς ύφεσης για όλη την ευρωζώνη. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο οι ελεγχόμενες χρεοκοπίες θα φέρουν το χρέος σε αντιμετωπίσιμα επίπεδα. Κλειδί πάλι είναι οι μεταρρυθμίσεις των μη ανταγωνιστικών οικονομιών. Βαθιά ύφεση στην υπόλοιπη ευρωζώνη σημαίνει δυσκολία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών που είναι το ζητούμενο για την ελληνική έξοδο από την κρίση.
Σενάριο τρία: Επιστροφή στην δραχμή και διατήρηση του ευρώ. Κατά την PWC αυτό σημαίνει διψήφια ύφεση και πληθωρισμό επιπέδου 30%.

Επιπτώσεις στην Ελλάδα: Στην Αργεντινή τη χρονιά της χρεοκοπίας και της αποσύνδεσης του πέσο από το δολάριο, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 50%. Η ισοτιμία του νέου πέσο ξεκίνησε από ένα πέσο προς ένα δολάριο και σε μερικούς μήνες είχε φτάσει το ένα δολάριο προς τέσσερα πέσο. Αυτό σημαίνει εν ολίγοις πως η αξία σε ό,τι προσμετρούταν σε πέσο είχε πέσει στο ένα τέταρτο σε μερικούς μήνες.

Οι υποστηρικτές της δραχμής διατείνονται πως θα λάβουν ώθηση οι ελληνικές εξαγωγές και η τουριστική κίνηση. Την περίοδο του ευρώ η τουριστική κίνηση δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε από 11-12 εκατ. το χρόνο το 2000 σε 15-16 εκατ. μετά την Ολυμπιάδα μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει η τουριστική υποδομή να εκμεταλλευτεί την όποια αύξηση ή αν π.χ. με διπλάσιο αριθμών επισκεπτών θα εισπράττουμε τα μισά από ό,τι τώρα; Η Ελλάδα μέχρι σήμερα βουλιάζει ενάμισι μήνα το καλοκαίρι και μετά είναι άδεια. Για να αυξηθεί η τουριστική περίοδος χρειάζεται να αναπτυχθούν νέες εκδοχές τουριστικού προϊόντος. Χρειάζεται ανοιχτά λιμάνια και αεροδρόμια 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο... Η δραχμή δεν εγγυάται την εξάλειψη της επαναστατικής γυμναστικής της «παλαβής» αντισυστημικής αριστεράς που όπως και στη Λατινική Αμερική αποτελεί ένα βασικό παράγοντα υπανάπτυξης μιας οικονομίας.

Μια χώρα σαν την Ελλάδα, ακόμη και αν με θεραπεία - σοκ εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις, έχοντας ένα αδύναμο νόμισμα, δύσκολα θα μπορέσει να προσελκύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων που έχουν φύγει έξω, πόσο μάλλον ξένες επενδύσεις. Πως θα δημιουργηθεί παραγωγικός ιστός που θα στηρίξει εξαγωγές;

Σενάριο Τέσσερα: Η Γαλλία και η Γερμανία αποχωρούν από το ευρώ και ιδρύουν νέα νομισματική ζώνη των προθύμων.

Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα: Το ερώτημα που θα τεθεί σε αυτή την περίπτωση είναι αν οι νότιοι θα διατηρήσουν ένα φθηνό ευρώ ή θα επιστρέψουν στα εθνικά νομίσματα. Αν συμβεί αυτό η Ελλάδα αντί της ζώνης της Γερμανίας θα περάσει στη ζώνη της Ιταλίας ή της Γαλλίας. Ή εκτός της Ευρώπης στη ζώνη της Τουρκίας. Ούτε το μέγεθος, ούτε η ανταγωνιστικότητά της, της επιτρέπουν άλλο ρόλο. Δεν είναι τυχαίο πως η ελληνική ανεξαρτησία ήταν πάντα υπό ξένη κηδεμονία.

Σενάριο πέντε: Διάλυση του ευρώ και επιστροφή όλων στα εθνικά νομίσματα. Οι αναταράξεις από τα δυο τελευταία σενάρια θα γίνουν αισθητές στην παγκόσμια οικονομία.

Επιπτώσεις για την Ελλάδα: Αρκετοί ιδίως κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι πιστεύουν πως θα επιστρέψουμε στις δεκαετίες της ευημερίας του ’90 ή του ’80.

Μάλλον στη δεκαετία του ’50 θα επιστρέψουμε και θα αναζητούμε το νέο Παπάγο να μας οδηγήσει με στιβαρό χέρι κάπου, θα αναζητήσουμε επίσης ένα νέο Μαρκεζίνη να στήσει οικονομικό ιστό από την αρχή.

Οι εποχές έχουν αλλάξει όμως, καθώς ο ψυχρός πόλεμος δεν καθιστά αναγκαία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις προστάτιδες δυνάμεις κλπ. Οπότε οψόμεθα...

Το μεγάλο σενάριο...

Μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, το εργαστήρι όπου όλος ο κόσμος προβλέπει τις επιπτώσεις της παρούσας κρίσης, αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο.
Μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, λόγω εξόδου της Ελλάδας ή χωρίς αυτή σαν αιτία, θα δρομολογήσει πιθανά μια παγκόσμια αναταραχή.
Υπάρχει μια μεγάλη ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία η οποία έχει να κάνει με το συνολικό χρέος της Δύσης και οι ρίζες της βρίσκονται στην εδώ και δεκαετίες μετανάστευση θέσεων εργασίας από τις δυτικές ανεπτυγμένες οικονομίες στις αναπτυσσόμενες.
Υπάρχουν δυο σχολές αντιμετώπισης του προβλήματος αυτή την περίοδο. Η μία είναι η Γερμανική που λέει ναι στην παγκοσμιοποίηση αλλά με λιτότητα και πειθαρχία για να αντέξουμε στην πίεση των ασιατών.
Η άλλη είναι η αμερικάνικη των δημοκρατικών κυρίως αλλά και των κρυποκεϊνσιανών «λαϊκορεπουμπλικάνων» των τελευταίων κυβερνήσεων που επιλέγει τον πληθωρισμό του χρέους και εκλιπαρεί ή πιέζει τους Κινέζους να μην χειραγωγούν υποτιμητικά το γουαν, για να αρχίσουν να επανέρχονται οι θέσεις εργασίας στη Δύση.
Το τέλος της παγκοσμιοποίησης
Μια ανατροπή, που θα προκαλούσε η διάλυση της ευρωζώνης πιθανόν να οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης τη Δύση, με κατεύθυνση την διαγραφή χρέους, κάτι που θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με κατάληξη τη θέσπιση ορίων στην παγκοσμιοποίηση.

Ενώ οι ΗΠΑ είναι δανειζόμενος και η Κίνα δανειστής, στην περίπτωση της ευρωζώνης το πρόβλημα είναι πως οι βόρειοι είναι δανειστές και οι νότιοι δανειζόμενοι, άρα έχουν αποκλίνοντα συμφέροντα νομισματικής πολιτικής. Έχουν όμως συγκλίνοντα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα. Να δούμε ποια θα επικρατήσουν...
Όλα τα παραπάνω σενάρια έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές. Είναι δύσκολο προς το παρόν να προσδιοριστούν πλήρως. Υπάρχουν διάφορες απόψεις και συμφέροντα αλλά όχι ένα σχέδιο κάποιων σκοτεινών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο και από αυτή την άποψη, τόσο επενδυτικά όσο και ψυχαγωγικά (με την έννοια της αγωγής της ψυχής...) θα υπάρχουν ευκαιρίες αλλά και κίνδυνοι προσεχώς... Αλί σε όσους κολυμπούν στην μακαριότητα της άγνοιας, θα πληρώσουν το κόστος της μεταβολής χωρίς να καταλάβουν τι γίνεται να απολαύσουν, τουλάχιστον την Χεγκελιανή εκδοχή της ιστορίας, που είναι η πορεία αυτοσυνείδησης της ύλης.

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν διεστραμμένο Δυτικο-ευρωπαίο ή ημεδαπό ούτε καν να πλησιάσει τα παιδιά μου!!!

Προς κάθε ανώμαλο που βρίσκεται εντός της ΒουλήςΒασιλική Μαύρου:Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν διεστραμμένο Δυτικο-ευρωπαίο ή ημεδαπό ούτε καν να πλησιάσει τα παιδιά μου!!! (Video )
«Μου θυμίζει μια ταινία που είδα πρόσφατα... Μετά τον πόλεμο στην Ιταλία παρελαύνουν οι στρατιώτες που πολέμησαν και οι Ιταλίδες μάνες με τα παιδάκια τους και τους χειροκροτούν. Κάποιοι τα χαϊδεύουν, τους πιάνουν τα ποδαράκια κλπ καταλαβαίνετε τώρα... Και μάλιστα οι Ιταλίδες μάνες τα σπρώχνουν κιόλας! Μια Αμερικανίδα μάνα βλέπει το σκηνικό και ρωτάει: "μα τι μάνες είναι αυτές; Να σπρώχνουν τα παιδιά τους;" και μια άλλη Ιταλίδα της απαντά: "ε, τι να κάνουν; Από το να τα δούνε νεκρά...."»
(τάδε έφη Καρατζαφύρερ)

Δεν θα απαντήσουμε εμείς στον χυδαίο αθλητή της κολοτούμπας και προπαγανδιστή της ηττοπάθειας και της εθνικής εκπόρνευσης, αλλά μία επώνυμη Ελληνίδα ΜΑΝΑ, η οποία αν δεν το κατάλαβε, του στέλνει μαζί με όλες τις άλλες Ελληνίδες ένα τελεσίγραφο.
Έφτασε ο καιρός, να πάνε στα τσακίδια ή στον Μπαρόζο και τον Ρομπάϊ (που μπορούν να ...εκτιμήσουν τα περί παιδοφιλίας παραδείγματα), αυτός και οι υπόλοιποι δωσίλογοι της τρικομματικής χούντας καθώς...
επίσης και κάθε άλλος αριστεροδέξιος εθνομαγαριστής εντός ή εκτός κοινοβουλίου.

Ανοικτή επιστολή μιας Ελληνίδας μάνας προς κάθε ανώμαλο που βρίσκεται εντός ή εκτός του Ευρωκοινοβουλίου της Βουλής των ...Ελλήνων, αλλά και πρός κάθε έναν που προσπαθεί να καλλιεργήσει στον Έλληνα πνεύμα και φρόνημα ηττοπάθειας και εκπόρνευσης ως "αναγκαίο κακό".

Προς κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ,
Με αφορμή την συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 στις 13/12/11, όπου ανέφερε ότι είμαστε στη θέση των μανάδων που πρέπει να εκπορνεύσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα (!),
καλώ, προσκαλώ και προκαλώ ΟΛΕΣ τις Ελληνίδες μητέρες, γιαγιάδες και μέλλουσες μανούλες να ορθώσουν τη φωνή τους -με όποιον τρόπο μπορούν- και να κάνουν σαφές σε κάθε επίδοξο διεστραμμένο Δυτικο-Ευρωπαίο ή ημεδαπό που θεωρεί ότι η φτώχεια θα μάς οδηγήσει στο να εκπορνεύσουμε τα παιδιά αυτής της χώρας, πως οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ από την αρχαία ήδη εποχή προτιμούν να πεθάνουν τα παιδιά τους και οι ίδιες παρά να λυγίσουν στη δύναμη οποιουδήποτε εισβολέα!!
Οι Σπαρτιάτισσες δέχονταν μόνο τη Δόξα ή το θάνατο από τα παιδιά τους στα πεδία των μαχών, οι Σουλιώτισσες τα έπαιρναν μαζί τους στο γκρεμό προκειμένου να μην παραδοθούν, οι Αντάρτισσες πήραν τα όπλα για τη Λευτεριά!

Εγώ προσωπικά δηλώνω:
 
1) Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν διεστραμμένο Δυτικο-ευρωπαίο ή ημεδαπό ούτε καν να διαννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να πλησιάσει τα παιδιά μου!!!
 
2) Οι οικονομικές δυσκολίες όχι μόνο δεν θα με οδηγήσουν στην εκπόρνευση των παιδιών μου αλλά με έχουν ήδη βγάλει στο δρόμο, στον υπέρτατο αγώνα για την ανατροπή της συγκεκαλυμμένης δουλείας στην οποία μάς έχουν οδηγήσει οι πολιτικοί μας από τη δολοφονία του Καποδίστρια και μετά, αλλά και για την αποτίναξη κάθε πλαστού χρέους απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια!
 
3) Προειδοποιώ κάθε επίδοξο διεστραμμένο εισβολέα αλλά και όποιον από τους πολιτικούς νομίζουν ότι έχουμε τα πάντα για πούλημα, ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Η οικογένειά μου και εγώ όχι μόνο δεν είμαστε προς πώληση αλλά είμαι διατεθειμένη και ικανή -αν χρειαστεί- να κόψω οποιοδήποτε κεφάλι, οποιουδήποτε έχει αρρωστημένες βλέψεις για τα παιδιά μου!
 
4) ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ κανένα νομικίστικο τερτίπι μπορεί να σκαρφιστεί οποιοσδήποτε αήθης διαννοηθεί να με διώξει ποινικά για το κείμενο αυτό!
Είμαι σίγουρη, ότι θα βρεθούν δεκάδες γυναίκες και άντρες δικηγόροι, οι οποίοι οικοιοθελώς θα υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμά μου να προστατεύω την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μου!
Όχι μόνο σας επιτρέπω αλλά και σας παρακαλώ να διαδώσετε με κάθε τρόπο τις δηλώσεις μου αυτές (σε blogs, ιστότοπους, εφημερίδες, κ.α.), ώστε να διαβαστούν από όσους περισσότερους γίνεται εντός και εκτός συνόρων!
Θα χαρώ ακόμα περισσότερο εάν, όσοι συμφωνείτε, το προσυπογράψετε!

Μετά τιμής,
Βασιλική Ιακ. Μαύρου
μητέρα τριών παιδιών (3-10-13 χρόνων).

(Υ.Γ.: Το επίμαχο βίντεο υπάρχει στο webtv του ΑΝΤ1, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κυκλοφορήσει παντού! Παρακαλείται όποιος γνωρίζει τον τρόπο, να το επισυνάψει στο κείμενό μου.Ευχαριστώ!)

Τρίτη 13/12/2011 Αντ1 (εκπομπή Παπαδάκη)
"ε, τι να κάνουν; Από το να τα δούνε νεκρά...."
Δείτε ποιοί είναι αυτοί που ανέλαβαν εργολαβικά την σωτηρία της πατρίδας μας
Από klassikoperiptosi (μέσω ΤaXalia)

Όχι άλλοι σωτήρες 


Για άλλη μια φορά ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής δέχθηκε άδικη κριτική για τους 100 υπαλλήλους που είχε για να κάνουν like στο facebook.

Ο πρώην αρχιυπάλληλος των τραπεζών και της τρόικας καταλαβαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας φρόντισε, όσο μπορούσε, να μειώσει τα ποσοστά της.

Αντί να του πούμε μπράβο που έδωσε δουλειά σε 100 ανθρώπους καθόμαστε και γκρινιάζουμε για σπατάλες και άλλες τέτοιες αηδίες.

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο ο ίδιος άνθρωπος είχε εκατοντάδες συμβούλους. Και βοηθούς των συμβούλων. Και βοηθούς των βοηθών των συμβούλων.

Αν συνέχιζε να είναι πρωθυπουργός θα κατάφερνε στο τέλος να έχει προσλάβει όλους τους ανέργους. Αλλά τέτοιοι είμαστε. Μην δούμε άνθρωπο να κάνει καλό.

Βγήκε ο κλαψιάρης Ανδρέας και σαν να ήταν απών από την χώρα είπε ότι η κυβέρνηση του Γιωργάκη έκανε καινοτόμες φλυαρίες.

Ο ίδιος φρόντισε την φλυαρία να την κάνει μελόδραμα με εκκωφαντικά δάκρια. Και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ήταν συνεπέστατος στην καταστροφική φλυαρία.

Η οποία φλυαρία είχε και έχει κάποια απτά αποτελέσματα. Ανεργία, πείνα, φτώχια, φόρους, ξεπούλημα… η πολλή καινοτομία μας κατέστρεψε.

Αλλά γιατί να μην λέει αρλούμπες ο Ανδρέας; Στις δημοσκοπήσεις είναι ο εκλεκτός, μαζί με τον Μπένι, για την θέση του Γιωργάκη.

Δεν έχουμε ελπίδα αδέρφια. Αφού υπάρχουν ψηφοφόροι που θεωρούν ότι ο Λοβέρδος ή ο Μπένι θα μπορούσαν να αποτελέσουν ελπίδα σωτηρίας καλά να πάθουμε.

Το τραβάει η όρεξη μας το αγγούρι.

Ο αρχηγός πρωτοπόρος κωλοτούμπας δήλωσε ότι σε δύο μήνες θα είναι αντιπρόεδρος. Τρελαίνεται να βλέπει τον μπουμπούκο υπουργός χωρίς ο ίδιος να είναι στην κυβέρνηση.

Αλλά γιατί μόνο ένας απλός αντιπρόεδρος; Να γίνει πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας και βασιλιάς και αυτοκράτορας…

Είναι τόσο χάλια οι πολιτικοί και η πολιτική σήμερα που δικαίως ο Καρατζαφέρης ονειρεύεται πρωθυπουργία. Εξάλλου περίμενε κανείς ότι θα έπαιζε τον σωτήρα εντός κυβερνήσεως μαζί με τους άλλους (τρομάρα μας) σωτήρες;

Και θα πάμε ολοταχώς προς μία λαϊκή δικτατορία. Όχι όπως την εννοεί το ΚΚΕ… αλλά εκ του ΛΑΟΣ.

Φαντάζομαι ότι το πρώτο οικονομικό μέτρο που θα επιβάλλει είναι να καθοριστεί η ταρίφα προς τους ξένους όταν μας χαϊδεύουν τα παιδιά.

Εκεί θα διαφέρει και από τους άλλους. Γιατί οι τροϊκανοί μας έχουν φλομώσει στα αγγούρια και τους πληρώνουμε και από πάνω, αντί να μας δίνουν κανένα χαρτζιλίκι.

Ποια κυβέρνηση θα μας πάρει τα νέα μέτρα; Του Παπαδήμου λένε κάποιοι. Η επόμενη λένε άλλοι. Λες και μας νοιάζει ποιος θα μας αποτελειώσει…

Το θέμα είναι αν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη, όχι το ποιος θα παίζει τον σαδιστή υπάλληλο της τρόικας και των τραπεζών…

Φιλοδοξία τώρα και αυτή των πολιτικών. Θα κάνουν προεκλογικό αγώνα για το ποιος θα έχει την χαρά να μας πάρει τα μέτρα και να υπογράψει την άτακτη χρεοκοπία…

Έχεις και την αριστερά να συμμετέχει στο πανηγύρι. Το μεν ΚΚΕ δέχεται μόνο μια κομμουνιστική επανάσταση θεωρώντας ότι κάθε άλλη προσπάθεια βοηθάει το σύστημα ο δε ΣΥΡΙΖΑ βάζει ως στόχο να πάρει η αριστερά το μπόνους εδρών αντί του Σαμαρά.

Για το ΚΚΕ τι να πεις. Συμμετέχει στο σύστημα κανονικότατα και το υπηρετεί πιστά βάζοντας πλάτη πολλές φορές και παράλληλα περιμένει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού να στηρίξει μια ανατροπή του συστήματος, αλλά μόνο μέσα από τις γραμμές του.

Ίσως θα έπρεπε να μάθει το ΚΚΕ ότι οι μειοψηφίες οδηγούν την ιστορία όπως και να μάθει ότι το αλάθητο του πάπα είναι αποκλειστικό προνόμιο του ποντίφηκα.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείς να πεις… βάζει στόχους με προοπτική. Ωραία και δεν πήρε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης το μπόνους. Τι θα το κάνει η αριστερά;

Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα. Να υπάρχει ένα πραγματικό σχέδιο και πρόγραμμα που να μπορεί να δίνει ελπίδα σωτηρίας. Με συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο να μας το πούνε κιόλας. Μην το κρατήσουν μυστικό…

Κομμωτήριο η «τριμελής κυβέρνηση». Ειδικότητα της το κούρεμα γουλί σε μισθούς, συντάξεις και επικουρικές.

Όσοι πληρώνουν με πιστωτική θα έχουν έκπτωση στο ΦΠΑ. Πάλι για τους πλούσιους δουλεύει η κυβέρνηση. Γιατί ποιος άλλος σήμερα μπορεί να βγάλει πιστωτική κάρτα ή ποιος έχει λεφτά για αγορές;

Μικρός Φωκίων

Με τις υγείες μας! Όταν τους εθελοντές bloggers του ΠΑΣΟΚ τους είχαν για μ@λ@κες νεροκουβαλητές, ο Παπανδρέου…


 

…είχε προσλάβει 100 άτομα για να διαχειρίζονται Facebook και Τwitter!


Ούτε ένα, ούτε δύο!


Εκατό άτομα είχε προσλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου για να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του σε Facebook, Twitter και λοιπά social media!


Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» χωρίς όμως να αναφέρει πόσα χρήματα έπαιρναν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι!


Το ερώτημα βέβαια είναι τι ακριβώς χρειαζόταν ο πρώην πρωθυπουργός 100 άτομα για να γράφουν... το πολύ ένα status και να κάνουν ένα tweet την ημέρα!


Αλλά Γιώργος είναι αυτός...!

"mediagate" μέσω "Σίβυλλα" μοντάζ "Γρέκι"
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget