Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Βαλεριάνα: Tο ηρεµιστικό της φύσης


 

       
Η βαλεριάνα είναι από τα πιο δραστικά βότανα, καθώς καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα χάρη στις αγχολυτικές της ιδιότητες, χαρίζοντάς µας την πολυπόθητη ηρεµία.

Ανθίζει από το καλοκαίρι µέχρι το φθινόπωρο κυρίως σε µέρη µε υγρά και ψυχρά κλίµατα. Μπορείτε να τη βρείτε σε αγρούς αλλά και να την καλλιεργήσετε µόνοι σας στον κήπο ή σε µια γλάστρα στο µπαλκόνι σας. Μαζέψτε τις ρίζες της το φθινόπωρο και φροντίστε να τις αποξηράνετε µακριά από το φως ή αναζητήστε τις σε βοτανοπωλεία και φαρµακεία.
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως για ηρεµιστικούς και κατευναστικούς σκοπούς, καθώς πρόκειται για ένα βότανο µε αγχολυτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες που θεωρείται ότι καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα σε περιπτώσεις νευρώσεων, κατάθλιψης, εξάψεων και υπερέντασης. Θεωρείται επίσης χρήσιµη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, νευραλγίας, κολίτιδας, υπέρτασης, κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων και δυσμηνόρροιας αλλά και σε κράµπες, ημικρανία, αϋπνία, πονόδοντο και νευρικό άσθµα.

Αν έχετε πονοκέφαλο και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτόν, τότε πιείτε ένα αφέψημα βαλεριάνας βράζοντας απλώς 10 γραµµάρια φύλλα ή ρίζα βαλεριάνας σε ένα λίτρο νερό. Για να καταπολεμήσετε την αϋπνία, αφήστε για 45 λεπτά µία χούφτα φύλλα βαλεριάνας σε δύο κούπες βραστό νερό, σκεπάζοντας καλά το σκεύος για να µην κρυώσει το αφέψημα. Πίνετε 3-4 φορές την ηµέρα καθώς και 30-45 λεπτά πριν από τον ύπνο.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι μεγάλες δόσεις βαλεριάνας προκαλούν κακοδιαθεσία. Η χρήση της πρέπει να γίνεται για µία εβδομάδα µόνο, µε διάλειµµα στη συνέχεια δύο-τριών εβδομάδων. Στο διάστηµα της «αποχής» επιτρέπεται η χαλάρωση στο µπάνιο µε αφρόλουτρο µε 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βαλεριάνας στο νερό.

Στη Γαλλία η βαλεριάνα αποκαλείται και «γατοβότανο» από τη συνήθεια που έχουν οι γάτες να τρώνε φύλλα βαλεριάνας, όταν αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές.
πηγή:myworld.gr

Το μεγάλο μας όπλο, είναι η πίστη μας
Ο πανταχόθεν και παντοιοτρόπως βαλλόμενος Ελληνισμός, κατόρθωσε στο πέρασμα της ιστορίας να παραμείνει όρθιος. Ενώ πολεμήθηκε συστηματικά κατόρθωσε να δημιουργήσει και να λαμπρυνθεί ακόμη περισσότερο. Πόσες φορές, έχει καταγραφεί από την ιστορία μία ακραία επιθετική -καλυμμένη ή απροκάλυπτη- στάση κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού; Πάντα, όμως, αυτός ο λαός κατόρθωσε να αντιπαρέλθει των δυσκολιών, των επιθέσεων και των γενοκτονιών που του επιβλήθηκαν και δικαιώθηκε.

Ποιο είναι το «συστατικό» αυτής της «επιτυχίας», ποια είναι η αιτία αυτού του μένους κατά μίας μικρής σε έκταση χώρας κι ενός μικρού σε πληθυσμό λαού; Πώς η μικρή χώρα κατορθώνει να γίνεται γίγαντας και πως ο μικρός πληθυσμός αντιστρέφει κάθε «λογικό» υπολογισμό; Ποια είναι η «συνταγή» που κατορθώνει τις τεράστιες μεταμορφώσεις και τις αβάσταχτες μετατροπές του Ελληνισμού που επί μονίμου βάσεως «χαλάει τα σχέδια» των ισχυρών της αδικίας, τους εκάστοτε φασίζοντες και επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις Θερμοπύλες και τις Πλαταιές;

Η απάντηση βρίσκεται σε μία μικρή λέξη, που εμπεριέχει έναν τεράστιο και ασύλληπτο πλούτο για όσους δεν την βιώνουν. Η πίστη… είναι το μεγάλο όπλο του Έλληνα. Η πίστη στην ελευθερία, η πίστη στο δίκαιο, η πίστη στον Θεό. Και αυτή η λέξη επανέρχεται κάθε φορά που αυτός ο λαός απειλείται, όπως συμβαίνει και σήμερα. Αν και είμαστε επιρρεπείς στο να παραβιάζουμε την ελευθερία στην καθημερινότητα του διπλανού μας, αν και είμαστε επιρρεπείς στο να αδικούμε για να ωφεληθούμε οι ίδιοι, αν και είμαστε επιρρεπείς στο να καθυβρίζουμε τον Θεό στον οποίο πιστεύουμε, ξαφνικά μεταμορφωνόμαστε και από πρόβατα γινόμαστε λιοντάρια!!!

Αυτή ακριβώς η πίστη μας (σε έννοιες που σε άλλους λαούς θεωρούνται δώρο και όχι δικαίωμα) είναι που ενοχλεί και που φοβίζει όλους εκείνους που κινούνται εναντίον μας. Και αυτή την πίστη μας έχουν προσπαθήσει –ιστορικά- να την διαβάλουν, να την αλλοιώσουν, να την σμικρύνουν ή και να την εξαφανίσουν, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Να νικήσουν τον λαό που νίκησε την ιστορία…! Σε αυτό τους τον σκοπό, οι «φίλοι», οι «σύμμαχοι» και οι εχθροί, πάντα βρίσκουν και χρησιμοποιούν λοβοτομημένους και εγκεφαλικά νεκρούς, απάτριδες και παραδόπιστους, που υπάρχουν σαν καρκινώματα (καλά κρυμμένα) σε όλες τις κοινωνίες και σε όλους τους λαούς. Και σαν ιστορικός κανόνας επαναλαμβάνεται πάντα μία άνιση μάχη που αναδεικνύει τον Έλληνα και τον Ελληνισμό. Ως ηλίθιοι οι εποφθαλμιώντες την Ελλάδα, επαναλαμβάνουν (με διαφορετικά πρόσωπα και προσχήματα) την ίδια επίθεση και πετυχαίνουν το ίδιο αποτέλεσμα… γνωρίζοντας την απρόσμενη ήττα. Θαρρείς και ο Θεός είναι σκανδαλωδώς στο πλευρό των πιο άτακτων «παιδιών» του, μέσα από ταπείνωση κατορθώνει τελικά να εξυψώσει τον αδούλωτο λαό.
Αυτή την πίστη μας την έχουν πολεμήσει με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και τα τελευταία 30 χρόνια (τα χρόνια της απόλυτης κατάπτωσης των «αρχόντων») και κατόρθωσαν να επιτύχουν σοβαρό –αλλά όχι καίριο- πλήγμα σε σημαντικότατους συνδετικούς κρίκους, διαβάλλοντας την εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας, βρωμίζοντας την ηθική και την σύνδεση του Έλληνα με τα Θεία, εισάγοντας «καινά δαιμόνια» στην καθημερινότητα αυτού του λαού, διαβρώνοντας συνειδήσεις και μεταλλάσσοντας την αντίληψη των πολιτών περί δικαίου και κράτους. Μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε πως το πλήγμα που κατόρθωσαν είναι ισχυρό και βαθύ, όχι όμως «θανατηφόρο».

Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να «μετρηθούμε» με την «δημοκρατία» για την δημοκρατία. Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της «ελευθερίας» που μας προσφέρουν και της ελευθερίας που πληρώσανε με το αίμα τους οι πρόγονοί μας. Καλούμαστε να αποφασίσουμε αν η γη που πατάμε μας ανήκει, αν η γη που βρίσκονται οι νεκροί πρόγονοί μας θα καταπατηθεί από τους σύγχρονους σταυροφόρους και οικονομικούς δολοφόνους. Γνωρίζουμε πως οι «μηχανισμοί» βρίσκονται στην διάθεση των κατοχικών δυνάμεων και των υπαλλήλων τους. Γνωρίζουμε πως εάν τολμήσουμε να αντιδράσουμε θα προσπαθήσουν να μας συνθλίψουν για να μην μεταφέρουμε το κακό παράδειγμα και σε άλλους λαούς. Γνωρίζουμε, όμως, πως δεν μπορούμε να ζούμε ούτε σαν σκλάβοι, ούτε χωρίς την ιστορική και με αίμα πληρωμένη περηφάνεια μας. Εκείνοι που δεν τολμούν να μας κηρύξουν ευθέως τον πόλεμο, προτάσσουν το χρήμα τους απέναντι στο Ελληνικό αίμα. Κι εμείς, οπλισμένοι με την πίστη μας, θα βρεθούμε απέναντί τους. Άραγε, θα χάσουμε οικειοθελώς όλα εκείνα που επί χιλιάδες χρόνια δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στον υπόλοιπο κόσμο ή θα σταθούμε στις επάλξεις αποφασισμένοι να τσακίσουμε εκείνους που –για μία ακόμη φορά- επιχειρούν να μας σκλαβώσουν; Θα επιλέξουμε το κάλπικο χρήμα και θα γίνουμε «νούμερα» στην ιστορία ή θα προτιμήσουμε να αποκαλύψουμε τα «νούμερα» της Νέας Τάξης; Θα επιλέξουμε Ελληνικά ή θα κιοτέψουμε;

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως η 7η Μαΐου θα είναι μία τελείως διαφορετική ημέρα για την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό. Βαρύ το φορτίο, αλλά έτσι έμαθε η ιστορία να τιμά τους Έλληνες που ξέρουν και δεν ξεχνούν την πίστη τους… που προτιμούν να αγωνίζονται για τα μεγάλα και όχι να κρύβονται πίσω από τα μικρά.


Tι προβλέπουν τα άστρα για τους πολιτικούς αρχηγούς την Κυριακή των εκλογών

TLife | The female side of life


 

 
Λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της πιο αμφίρροπης και σημαντικής εκλογικής αναμέτρησης μετά τη μεταπολίτευση και η ρευστότητα αποτελεί την επικρατέστερη «τάση» της κάλπης!
Είναι αλήθεια, το γεγονός ότι η επιλογή εκείνης της ημέρας για τη διεξαγωγή των εκλογών μόνο «επιτυχής» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μιλώντας την απλή αστρολογική γλώσσα, ούτε η super Πανσέληνος της 6ης Μαΐου, ούτε η αντίθεση Ερμή-Κρόνου αποτελούν τους καλύτερους οιωνούς!

Τι λένε τα άστρα για τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ημέρα των εκλογών

Ο Αντώνης Σαμαράς ως Δίδυμος στο ζώδιο, θεωρητικά θα είναι ο «κερδισμένος» της υπόθεσης, μιας και ο Δίας πολύ σύντομα (στις 11 Ιουνίου) επισκέπτεται το ζώδιό του. Ωστόσο ο κύριος Σαμαράς που έχει γεννηθεί στις 23 Μαΐου, επηρεάζεται άμεσα από την ηλιακή έκλειψη που θα γίνει «πάνω» στο γενέθλιο ήλιο του στις 21 Μαΐου και της οποίας η επιρροή ξεκινά 15 μέρες πριν από την εκδήλωση του φαινομένου, δηλαδή (μαντέψτε) στις 6 Μαΐου!! Αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι ο κύριος Καραμανλής στον Αύγουστο του 2009 εξαφανίστηκε από το προσκήνιο λόγω μιας έκλειψης αλλά και του Κρόνου στο ζώδιό του (είναι Παρθένος). Και φυσικά, μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά για τον πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά το πιθανόν είναι ότι τα ποσοστά του κόμματος θα είναι πολύ πιο χαμηλά από τις προσδοκίες του! Σε αυτή την κατάσταση συμβάλλει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι γεννημένος με σύνοδο Ήλιου-Άρη και όλη αυτή την περίοδο θα δέχεται την «παραπλανητική» επιρροή του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Ο Δίας στους Διδύμους από τις 11/06 θα αποτρέψει τα χειρότερα και ίσως φανεί βοηθητικός.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου (γεννημένος πρωτοχρονιά του 1957). Μάλιστα στο ίδιο ζώδιο έχει Σελήνη και Ερμή. Ο Ήλιος του στη 10η μοίρα του Αιγόκερου, δέχτηκε το ευνοϊκό τρίγωνο του Δία από τον Ταύρο, γεγονός που τον κατέστησε πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ωστόσο τόσο ο Πλούτωνας σε στενή προσέγγιση με τον γενέθλιο Ήλιο του, όσο και ο Ουρανός στις ίδιες μοίρες του Κριού σχηματίζουν μια σκληρή όψη τετραγώνου μεταξύ τους (που θα κορυφωθεί στο κοσμικό ωροσκόπιο στις 24 Ιουνίου, ίσως με την εξαγγελία νέων μέτρων από την Τρόικα) που μόνο εύνοια δεν προσδίδει στον κύριο Βενιζέλο!! Καθώς το «τετράγωνο» αυτό (που είναι «υπαίτιο» για την πολιτική-οικονομική κρίση) θα βρίσκεται εν ενεργεία για πολύ καιρό, θα είναι δύσκολο για τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να πετύχει τις προσδοκίες του! Ακόμα και αν καταφέρει τη συσπείρωση των οπαδών του την ημέρα των εκλογών, ο Ιούνιος -και όχι μόνο- θα είναι αρκετά σκληρός.
Κλείνοντας με τα παραδοσιακά «μεγάλα» κόμματα, γίνεται φανερό ότι παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν μέχρι τελευταία στιγμή, θα είναι πολύ μα πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι τους.
Και ας έρθουμε στους λεγόμενους «μικρότερους» ή «μικρούς»!
Ξεκινάμε με τον Πάνο Καμμένο, καθώς είναι ο μόνος από την «παρέα» που την ημέρα των εκλογών έχει μεγάλη «αβάντα» από τα άστρα, επειδή εκείνη την ημέρα ο διελαύνων Δίας θα βρίσκεται ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Ήλιο του (έχει γενέθλια στις 12 Μαΐου). Πρόκειται όπως ίσως γνωρίζετε για μια αστρολογική όψη εξαιρετικής τύχης, η οποία ωστόσο από μόνη της δεν λέει τίποτα αν ο αποδέκτης δεν εφαρμόσει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»!
Ταύρος στο ζώδιο είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη και μάλιστα έχει γενέθλια την ημέρα των εκλογών! Θα της κάνουν το χατίρι τα άστρα να την ξαναφέρουν στα έδρανα της βουλής; Ίσως! Τα πράγματα για εκείνη θα ήταν πολύ πιο εύκολα πάντως εάν «απέφευγε» την Πανσέληνο στις 6 Μαΐου, και δεν «έβγαζε» αυτή την όψη στη γενέθλια επιστροφή του Ήλιου που «κρατά» δώδεκα μήνες! Μην ξεχνάμε ότι στην Πανσέληνο ο Ήλιος είναι σε αντίθεση με τη Σελήνη, και όπως είπαμε πρόκειται για μια πολύ δυσμενή όψη!!
Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τη ΔΗΜ. ΑΡ. του κυρίου Κουβέλη, ο οποίος ως Παρθένος, με τον Άρη στο ζώδιό του ίσως να μην καταφέρει τελικά να κάνει την μεγάλη έκπληξη, συγκεντρώνοντας τα υψηλά ποσοστά που «έταζαν» οι δημοσκοπήσεις στο ξεκίνημα της πορείας του κόμματος.
Μια έκπληξη-αναμενόμενη ίσως- που μας περιμένει το βράδυ των εκλογών θα είναι τα μεγάλα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος ως Υδροχόος με Σελήνη στον Ταύρο (γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου), πρόκειται να απασχολήσει για αρκετό καιρό το πολιτικό σκηνικό της χώρας μακροπρόθεσμα! Επίσης, βραχυπρόθεσμα, δέχεται την εύνοια των άστρων και αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο.
Λέοντες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ευνοούνται ιδιαίτερα από τη θέση της Σελήνης στο Σκορπιό την ημέρα των εκλογών. Ο πρώτος ωστόσο, αναμένεται να είναι πολύ πιο ευχαριστημένος από την απόδοση του κόμματος του, απ’ ότι ο δεύτερος, στη διάρκεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Ο Σύριζα φαίνεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τις μέρες μετά τις εκλογές, καθώς το τρίγωνο Ερμή (στον Καρκίνο)-Δία (στους Ιχθύς) στον γενέθλιο χάρτη του κύριου Τσίπρα δείχνει ότι θα υπάρξει τάση για συνεργασίες.
Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα ως Σκορπιός, την ημέρα των εκλογών με την Πανσέληνο στο ζώδιό της, ίσως δει την άρνηση των ψηφοφόρων λόγω της άρνησης για συνεργασία με άλλα αριστερά κόμματα, ωστόσο το ΚΚΕ δεν φαίνεται να χάνει σημαντικά ποσοστά από τη παραδοσιακή δύναμή του.
Νέοι παίκτες στο προσκήνιο!
Τελειώνοντας αυτό το αφιέρωμα στις εκλογές, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στα μικρά εκείνα κόμματα, που είτε κάνουν τώρα την πρεμιέρα τους στον κοινό αγώνα, είτε υπάρχουν ως συνδυασμοί, αλλά δεν έχουν καταφέρει να δώσουν ισχυρή παρουσία στο κοινοβούλιο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι την αμέσως επόμενη περίοδο και μέσα από αυτούς τους «φαινομενικά μικρούς» συνδυασμούς, θα υπάρξουν αξιόλογα στελέχη που θα διεκδικήσουν και θα καταφέρουν να κερδίσουν μια καλή θέση στον πολιτικό στίβο!

Γιώργος Ματσάγγος
 
πηγή:tlife.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget