Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

δίλημμα(;)



του Θανάση Νικολαΐδη 
«Η ιδιοκτησία είναι κλοπή» έλεγε ο Προυντόν (γάλλος συγγραφέας), πριν από 150 χρόνια. Κι ύστερα ήρθε ο…
κομουνισμός. Ξόρκισε το κακό κι όλα έγιναν κοινά και οι άνθρωποι ίσοι. Με κάποιους πιο ίσους απ’ τους άλλους και πρώτους μεταξύ ίσων. Κι έμεινε ο Μαρξ στα χαρτιά πάνω στο ράφι και η νομενκλατούρα στην εξουσία. Με την κοινωνική ανισότητα «βουβή», τον χωροφύλακα να βολτάρει πάνω σε τρομαγμένες ψυχές και τον χαφιέ να παραμονεύει.

ΚΙ ύστερα; Ήρθε (στην Ελλάδα) ο…σοσιαλισμός. Μαχαίρι σε χέρια νηπίου και με τον ρωμιό να ξεσπαθώνει τινάζοντας τα δεσμά του. Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν και οι διορισμοί πήγαιναν σύννεφο. Δειλοί και τρομαγμένοι στην αρχή (οι διορισμένοι) ξεθάρρεψαν ρίχνοντας πονηρές ματιές τριγύρω. Δεν είδαν εχθρό να παραμονεύει, ούτε τιμωρία να τους απειλεί. Το πήραν ζεστά και «οικειοποιήθηκαν» τα κοινά. Θεώρησαν το Κράτος δικό τους! Με τα υπάρχοντά του (κινητά και ακίνητα), τον δημόσιο πλούτο δικό τους για διαχείριση απ’ τους ίδιους, με την γραφειοκρατία τείχος προστατευτικό.

ΚΙ άρχισαν να το μεταχειρίζονται ως απόλυτοι διαχειριστές. Πρόλαβαν και το κατάντησαν για (ξε)πούλημα και τώρα αμύνονται…σθεναρά. Μη χάσουν τον παράδεισο που’ γινε κόλαση για τους άλλους, χαθεί το (υπ)έδαφος για μπίζνες «κρατικές» και τα εργαλεία εκμετάλλευσης και πλουτισμού.

«ΚΡΑΤΙΚΗ δαπάνη» ο μαθητέμπορας διαφήμιζε στο σχολείο την πραμάτειά του για ιδιαίτερο στο σπίτι, ο πολεοδόμος για τη μίζα του, ο (μεγαλο)γιατρός του ΕΣΥ για το φακελάκι, το τραβολόγησαν κατά το συμφέρον και για να φουσκώσουν το πουγκί τους, μέχρι που το κατάντησαν με κράτος να μη μοιάζει.

ΕΙΔΑΜΕ τους ιδιώτες και τρομάξαμε. Για τα κόλπα και κολπάκια τους σε καιρούς ασυδοσίας, αλλά όλα είναι σχετικά σ’ αυτόν τον κόσμο και «το μη χείρον βέλτιστον», πέρα από θεωρίες που δεν εφαρμόζονται και καταργημένους κανόνες. Σήμερα σκάνε μύτη οι ξένοι και ντόπιοι επενδυτές και «επενδυτές», ξυπνάει μέσα μας ο λανθάνων σοσιαλισμός και αντιδρούμε. Να συνεχίσουμε «κρατικά», μην πλακώσουν ιδιώτες. Μη δώσουμε τα άγια τοις κυσί-να τα λυμαίνονται «εργαζόμενοι» ζημιογόνων κρατικών εταιριών και συνδικαλιστές, διευθυντάδες, παράγοντες και υπουργοί.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ η ιδιωτική πρωτοβουλία και μας γνέφει φιλικά. Οι στρατηγικοί επενδυτές έτοιμοι να μας κατασπαράξουν. Κι εμείς…κατασπαραγμένοι απ’ το «σύστημα» και τους δημόσιους «λειτουργούς», ρίξαμε τη ματιά στην κοιτίδα του καπιταλισμού. «Κλέψε την εφορία» σου λένε οι Αμερικάνοι «αλλά, αν σε πιάσουν, θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά σου». Είδαμε και τον ανταγωνισμό των εταιριών (σταθερής-κινητής) τηλεφωνίας και τις (χαμηλές) τιμές λόγω ανταγωνισμού και πήραμε θάρρος. Τα καρτέλ, βέβαια, δεν τα…προσέξαμε, αλλά το δίλημμα το ξεπεράσαμε, μιας και οι καιροί δεν περιμένουν.

Πόσο είναι το μέγεθος ενός φυσιολογικού πέους; Η απόλαυση συσχετίζεται με το μέγεθος;



Άπειρες συζητήσεις και σχόλια γύρω από το θέμα που τα περισσότερα το μόνο που καταφέρνουν είναι να θολώνουν το τοπίο. Ποια είναι η πραγματικότητα; Τελικά από το...μέγεθος εξαρτάται η ικανοποίηση μιας γυναίκας ή πρόκειται περί μύθου που το μόνο που καταφέρνει είναι να ταλαιπωρεί την αντρική ψυχολογία;

Ο Dr Θάνος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας εξηγεί... την αλήθεια!

ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ;

-Το μέγεθος του πέους χαρακτηρίζεται από το μήκος και από τη διάμετρό του.
-Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα (κλείσιμο της εφηβείας) κυμαίνεται κατά μέσο όρο 12-15 cm σε στύση.
-Η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.
-To μέγεθος αυτό παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
-Πραγματικές μικροφαλλίες είναι σπάνιες και χαρακτηρίζονται όταν το μήκος είναι μικρότερο από 10cm σε στύση.
-Το μέγεθος του πέους δεν εκτιμάται ποτέ όταν βρίσκεται σε χάλαση.
-Τα υπερμεγέθη πέη είναι δυνατόν να εμφανίσουν λόγω της γεωμετρίας τους στυτικά προβλήματα, εξαιτίας της αυξημένης αιμάτωσης που απαιτούν.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ; 


Οι μύθοι και οι αντιλήψεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μιλούν και δείχνουν τον μεγάλο φαλλό που εκφράζει τον “σούπερ” άντρα, τροφοδοτώντας τις φαντασιωσικές φοβίες του αντρικού πληθυσμού με το άγχος και την αγωνιώδη σύγκριση του πόσο μεγάλο και περήφανο είναι. Οι συσχετίσεις αυτές μιας κοινωνικής κουλτούρας που σηματοδοτεί τη λατρεία του αντρικού οργάνου και την υποταγή της γυναίκας σε αυτό, σκιαγραφούν τη διαφυλική ανταγωνιστική επικράτηση όταν και η γυναίκα προσπαθώντας να αμφισβητήσει την αντρική κυριαρχία στο κρεβάτι, του δείξει ότι υπολείπεται σε εκατοστά.

Η εκδραμάτιση αυτής της λογικής απέχει πολύ από την πραγματικότητα που θέλει να εκφράζει με τις σωστές ιατρικές και επιστημονικές εκτιμήσεις, τη μη συσχέτιση μεγέθους πέους και σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας. Όσο κι αν σήμερα πολλά περιοδικά καλούν τους άντρες να δούνε το μέγεθος του πέους τους και να τους υποσχεθούν μέσα από αυτό θαυμάσιους γυναικείους οργασμούς, η αλήθεια σταματάει στην πραγματική σωματική επαφή και την τεχνική της σεξουαλικής πράξης, που ο εραστής σεξουαλικός σύντροφος προσφέρει απόλαυση και ηδονή στη γυναίκα με όλη τη σεξουαλική του μαγεία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ;


-Η αύξηση του μεγέθους το πέους είναι εφικτή μόνο μετά από χειρουργική επέμβαση.
-Διάφοροι μύθοι οι οποίοι προβάλλουν ως δυνατότητα αύξησης του πέους φαρμακευτικά σκευάσματα είτε συσκευές είναι ανακριβείς.
-Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις συνήθως γίνονται για αισθητικούς λόγους και για βελτίωση της αυτοεκτίμησης του άντρα.
-Απαραίτητο είναι πριν από τη χειρουργική επέμβαση να προηγείται ψυχομετρική εκτίμηση και ενδεχόμενη ψυχιατρική προσέγγιση, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό νεαρών κυρίως αντρών, ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή με το άγχος του φόβου της μικροφαλλίας που τους καθηλώνει και τους δημιουργεί πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα, αγγίζοντας την καθημερινή τους έκφραση, οργανώνοντας ακόμη απελπιστικές σκέψεις αυτοκτονίας, αν μάλιστα ένα αγόρι βιώσει μια τραυματική εμπειρία σεξουαλικής επαφής, με γυναίκα που ανώριμα και ρηχά του αμφισβητεί το γεννητικό του μόριο.

-Οι χειρουργικές επεμβάσεις διακρίνονται σε 2 είδη:

1. Χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους και διαφόρων ειδών πλαστικές του δέρματος του εφηβαίου. 

2. Χειρουργικές επεμβάσεις πάχυνσης του πέους, είτε με τοποθέτηση αυτόλογου λίπους που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από το κοιλιακό τοίχωμα, είτε με τοποθέτηση δερμολιπώδους μοσχεύματος, το οποίο λαμβάνεται είτε από τις βουβωνικές είτε από τις γλουτιαίες πτυχές αμφοτερόπλευρα.

tlife.gr

Καλοκαιρινά σπορ με πολύ φαντασία!




Zorbing στο νερό
Ταξίδι πάνω στο νερό μέσα σε μια πλαστική μπάλα! Ο μοναδικός τρόπος για να... περπατήσετε στην επιφάνεια της θάλασσας!

Water jet Packing

Με το πάτημα ενός κουμπιού όχι απλά περπατούν πάνω στο νερό αλλά πετούν και πολλά μέτρα ψηλά. Το πατάς και πετάς! 

Υποβρύχιο Χόκεϊ


Για να μην καίγεσαι από τον ήλιο στα επίγεια γήπεδα.

Ping Pong χωρίς ρακέτες

Tι να τις κάνεις τις ρακέτες όταν έχεις τα χέρια σου;


Ψαροβολία


Για όσους δεν το ξέρουν στην Αυστραλία είναι εθνικό σπορ και υπάρχει και φεστιβάλ με ψάρια τόνους. Το ρεκόρ του καλύτερου ψαροβόλου είναι 25 μέτρα.


Foot βόλεϊ


Πρόκειται για μίξη βόλεϊ και ποδοσφαίρου πάνω σε τραμπολίνο. Για τους φανατικούς και τον δύο σπορ!

Γεννιόμαστε χαμογελαστοί



Γνωρίζουμε πώς να χαμογελάμε και να κλαίμε πολύ πριν γεννηθούμε. Ψυχολόγοι μελετητές της εμβρυακής ζωής απέδειξαν ότι οι κινήσεις των μυών του προσώπου αναπτύσσονται στη... διάρκεια των εμβρυακών σταδίων σε ολοένα πιο σύνθετες εκφράσεις. Οι νέες παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά του εμβρύου θα συμβάλουν στη διάγνωση της υγείας του αγέννητου βρέφους.

Η ζωή μέσα στο σώμα της μητέρας εξασφαλίζει στο αγέννητο βρέφος τροφή και προστασία. Με τον τοκετό εγκαταλείπει το γνωστό του περιβάλλον κι έρχεται σε ένα νέο κόσμο όπου το ίδιο είναι υποχρεωμένο να εκφράσει τις ανάγκες του. Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα νεογέννητα έρχονται εντελώς απροετοίμαστα στον κόσμο – το κλάμα και το χαμόγελο θεωρούνταν τυχαίες αντιδράσεις. Νέες έρευνες της προγεννητικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας αποκαλύπτουν ότι τα έμβρυα δεν μένουν άπραγα στο διάστημα της κύησης.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την εξέλιξη των εκφράσεων του εμβρύου με διαδοχικές βιντεοσκοπήσεις και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι πρώτες κινήσεις των μυών του προσώπου εμφανίζονται ήδη στην 24η εβδομάδα της κύησης και τις επόμενες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο σύνθετες ώσπου εξελίσσονται σε πραγματικές εκφράσεις.

HomeΥγεία Λίφτινγκ στα δόντια; Και όμως γίνεται - ΒΙΝΤΕΟ


Μπορούμε να κάνουμε λίφτινγκ στα δόντια μας; Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την εικόνα τους; Είναι επώδυνο; Πόσο διαρκεί; 
Το iatropedia.gr σας παρουσιάζει σήμερα μια συνέντευξη με τη χειρουργό – οδοντίατρο κ. Δέσποινα Κωστομοίρη που εξηγεί απλά και κατανοητά τι είναι το λίφτινγκ δοντιών και πως αλλάζει την εικόνα των δοντιών μας.

Δείτε στο www.iatropedia.com το βίντεο που θα λύσει όλες σας τις απορίες!

7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά το φαγητό



Διαβάστε 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά το φαγητό...

1. Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν... αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

2. Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

3. Μην πιείτε τσάι: Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες...

4. Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.

5. Μην κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.

6. Μην περπατήσετε/Μην περιφέρεστε: Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.

7. Μην κοιμηθείτε αμέσως:
Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.


frappedoupoli.blogspot.gr

Μικροί εξωτικοί παράδεισοι στην Πολυνησία!




Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα συνεχή κύματα καύσωνα μας κάνουν να ονειρευόμαστε τροπικά νησιά και εξωτικές παραλίες. Μερικά από τα πιο ομορφα νησιά του κόσμου, που μοιάζουν σαν ένα κομμάτι παράδεισου που έπεσε στη Γη βρίσκονται στην εξωτική Πολυνησία. Ας δούμε όμως ιδίοις όμμασι τι κάνει τα τροπικα αυτά νησιά τόσο εντυπωσιακά.

1. Χουαχίνε
Γνωστό και ως το Νησί-Κήπος, λόγω της εντυπωσιακής τροπικής του βλάστησης και των κρυστάλλινων νερών που το περιβάλλουν. Επίσης είναι και το πιο ήσυχο ίσως νησί της Ποληνυσίας, αφού δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων των τουριστικών γραφείων. Ουσιαστικά αποτελείται απο δύο νησιά, το Χουαχίνε-Νούι (= μεγάλο χουαχίνε) και το Χουαχίνε-Ίτι (= μικρό Χουαχίνε) τα οποία ενώνονται με μία γέφυρα και μπορούν να εξερευνηθούν σε μία με δύο μέρες.
2.Μούρεα
Μικρό νησί για οικονομικές διακοπές. Μοιάζει στη μορφολογία και τα αξιοθέατα με την Αϊτή, μόνο που οι διακοπές στο Μούρεα είναι πολύ πιο φθηνές. Είναι αρκετά ήσυχο νησί και ιδανικό για ήρεμες διακοπές, αν δε σας ενοχλούν οι κότες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί, ή οι μαζικές επιθέσεις των κουνουπιών τα βράδια, που υπάρχουν σε αφθονία στην ενδοχώρα του νησιού.
3.Νήσος Μαουπίτι
46χιλιόμετρα δυτικά του Μπορα-μπόρα, αποτελεί ένα αρκετά ήσυχο νησί, στη μέση μίας λιμνοθάλασσας, το οποίο δε διαθέτει πεντάστερα ξενοδοχεία, ούτε μεγάλο τουρισμό, ενω ο επισκέπτης μπορεί να αφεθει στην φιλοξενία των κατοίκων.
4.Ταχίτη
Αποτελεί παγκόσμιο προορισμό για σπα στα πολυτελή θέρετρα του νησιού. Περιτριγυρισμένο από ένα σκηνικό φυσικής ομορφιάς και αρώματα λουλουδιών, δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό για χαλάρωση. Απολαύστε λουτρά με φρέσκα λουλούδια, νερού βροχής, ή ακόμα και μια μάσκα σώματος με φύλλα μπανανόδέντρου. Επίσης, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχετε μείνει στο παρελθόν, αυτά τα παραδοσιακά μπανγκαλόου με καλαμοσκεπές είναι σκαρφαλωμένα πάνω από τα τιρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας, ενω σε πολλά από τα δωμάτια, τα τροπικά ψάρια κολυμπούν ακριβώς απο κάτω και μπορείτε να τα δείτε μέσα από το γυάλινο δάπεδο της καλύβας.
5.Μπόρα-Μπόρα
Είναι ένα ηφαιστειακό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, περιτριγυρισμένο απο κοραλλιογενείς υφάλους και πρασινογάλαζα νερά και είναι ίσως το πρώτο απο τα νησιά του συμπλέγματος, αφού στη γλώσσα των πολυνήσιων το όνομά του σημαίνει «πρωτότοκο». Είναι ίσως το πιο δημοφιλές νησί της περιοχής και αποτελεί ιδανικό και συχνό προορισμό για νεόνυμφους.
6.Σαμόα
Αποτελείται απο τον συνδυασμό δύο νησιών, του Ουπόλου και του Σαβάϊ και είναι δημιούργημα απανωτών ηφαιστειακών εκρήξεων. Και τα δύο νησιά καλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλούσια βλάστηση, αν και σχεδόν καμία από αυτές δεν θυμίζει το τροπικό δάσος που καλύπτε το νησί πριν από την άφιξη των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης των νησιών καλύπτεται πλέον απο φυτείες ή ημι-καλλιεργημένα δάση, παρέχοντας τρόφιμα στους ντόπιους. Εφόσον η Σαμόα κατοικείται για πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις γύρω από τα χωριά μοιάζουν με βαθιά, σκοτεινή ζούγκλα για ένα ξένο.

iefimerida.gr

Μοναδική πρωτοβουλία - Έτσι θα ξεχρεώσει σε λίγους μήνες η χώρα μας...



"ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ" - Η πρωτοβουλία του Πέτρου Νομικού που πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες 
Πρόκειται καθαρά για μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στόχο έχει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών αλλά και πολιτών που θέλουν να συνεισφέρουν στην εξόφληση του Ελληνικού χρέους. Ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον...
αρκετοί συμπολίτες μας, ενώ πριν λίγες μέρες ο Β. Μαρινάκης συνέβαλε με δωρεά 168,5 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχεί σε διαγραφή χρέους 1,4 εκατ. ευρώ! 


Δείτε πιο κάτω πως λειτουργεί:
Το GDF είναι ένας καθαρά πατριωτικός οργανισμός. Μη-πολιτικός, μη-κυβερνητικός και μη-κερδοσκοπικός. Το GDF τηρεί πλήρη διαφάνεια και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας του Delaware . Υπόκειται στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ για Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, γεγονός που το εξαιρεί από οποιαδήποτε πολιτική επιρροή. Δεν έχει υπαλλήλους, βασίζεται σε εθελοντές και πατριώτες με συνείδηση, ενώ τα κόστη λειτουργίας του είναι μηδαμινά. Αυτό που η GDF κάνει είναι απλό και είναι γραμμένο στους κανονισμούς μας.
Τι κάνουμε

Τι κάνουμε: Το ελληνικό χρέος επηρεάζει όλους εμάς με διαφορετικούς τρόπους. Το να κατανοήσουμε ότι το εθνικό χρέος αγοράζεται και πουλιέται από οικονομικούς παράγοντες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που χρωστάμε, είναι πολύ σημαντικό.

Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου € 24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου € 3,000.

Το GDF δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που χρωστά η ελληνική κυβέρνηση. Το GDF, στη συνέχεια, θα βοηθήσει να μειωθεί το χρέος ακυρώνοντας αυτά τα ομόλογα.

Το GDF προτρέπει, επίσης, τον κόσμο να ψηφίσει διαδικτυακά και να επιλέξειπροϊόντα που θα φέρουν το λογότυπο GDF και θα συνεισφέρουν το 50% της αξίας των κερδ ών τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους, με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα : www.greecedebtfree.org

Γυμναστική στην άμμο




Επιλέξτε ένα ή περισσότερα σπορ που γίνονται στην παραλία και συνδυάστε αποτελεσματικά τη διασκέδαση με την άσκηση και το κάψιμο θερμίδων.
Beach volley

To beach volley είναι ένα άθλημα-παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς πολύ καλή φυσική κατάσταση για να παίξει ερασιτεχνικά, ενώ ο εξοπλισμός είναι μόνο η μπάλα και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Είναι το μόνο άθλημα όπου οι αντίπαλοι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους (υπάρχει το φιλέ ανάμεσα τους) και κάθε προσπάθεια ολοκληρώνεται μετά τη στενή συνεργασία 3 συναθλητών.

Με το βόλεϊ μπορούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, την αντοχή και την αλτικότητα, ενώ γυμνάζει πολύ καλά χέρια και πόδια. Οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μία ώρα παιχνιδιού (ανάλογα με την ένταση) κυμαίνονται από 280-450.

Beach tennis

Όταν ξεκινήσει κανείς το beach tennis, γίνεται τρόπος ζωής και προσφέρει χαρά, ευεξία και σωματική δραστηριότητα. Κανείς δεν μπορεί να το βαρεθεί, διότι εξελίσσεται συνεχώς, αφού δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούργια πράγματα.

Το πλεονέκτημα του αθλήματος είναι ότι δεν χρειάζεται να οργανώσεις μια ολόκληρη ομάδα, αφού ένας φίλος-αντίπαλος είναι αρκετός. Ακόμη, έχει χαμηλό κόστος για την αγορά εξοπλισμού, αφού το μόνο που απαιτείται είναι μια ρακέτα.

Ποια είναι τα οφέλη

-Θεωρείται πολύ καλή φυσική δραστηριότητα για το κάψιμο θερμίδων και σωματικού λίπους. Με μία ώρα άσκησης καίγονται περίπου 400-500 θερμίδες, ανάλογα βέβαια με την ένταση του παιχνιδιού.

Είναι αερόβια άσκηση και γυμνάζει πολύ καλά την καρδιαναπνευστική λειτουργία.

-Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αντοχή.

-Γυμνάζει μεγάλες μυϊκές ομάδες, κυρίως τα κάτω άκρα. Αποτελεί επίσης καλή άσκηση για τον κορμό και τα χέρια, με έμφαση βέβαια στο χέρι που κρατάτε τη ρακέτα.

-Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι συμμετέχουν πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, και αυτό έχειαποτέλεσμα την απόκτηση καλοσχηματισμένων και δυνατών μυών.

-Ως άθλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και κουραστικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάγεται στην άμμο, η οποία κάνει τις μετακινήσεις πιο επίπονες.

-Εκτονώνει το στρες. Διασκεδάζει, ψυχαγωγεί και είναι ένα άθλημα το οποίο σας φέρνει κοντά στη φύση.

-Βελτιώνει την πνευματική και σωματική λειτουργία.

-Αυξάνει τη συναισθηματική υγεία και προσφέρει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Γνωριμία και κανόνες παιχνιδιού

1. Το παιχνίδι παίζεται με 2 ή 4 παίκτες. Οι διαστάσεις του γηπέδου πρέπει να είναι 16 μέτρα επί 8. Το φιλέ που χωρίζει το γήπεδο σε δύο μέρη τοποθετείται σε ύψος 1,70.

2. Οι ρακέτες είναι μικρότερες και πιο ελαφριές από τις κλασικές.

3. Το σύστημα βαθμολόγησης είναι το ίδιο με αυτό του τένις.

Ποδόσφαιρο στην άμμο

Είναι καθαρά αντρικό σπορ που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γυμνασμένους και... λιγότερο γυμνασμένους. Ως σπορ που παίζεται στην άμμο, απαιτεί αρκετή προσπάθεια και δύναμη. Γυμνάζει πολύ καλά τα πόδια, τους γλουτούς, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους.

Βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση. Για να παίζετε ποδόσφαιρο θα χρειαστεί να οργανώσετε μια ομάδα και, λόγω της σωματικής επαφής των συμπαικτών, οφείλετε να είστε προσεκτικοί. Με μία ώρα παιχνιδιού θα καταναλώσετε περίπου 500-600 θερμίδες.

Ρακέτες στην παραλία

Ο πρωταγωνιστής των καλοκαιρινών σπορ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και δεν χρειάζεται να διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση για να το ξεκινήσετε, μια και είναι πολύ εύκολη η εκτέλεση της άσκησης.

Γυμνάζει τους μυς των κάτω άκρων, ενώ στο άνω μέρος του κορμού γυμνάζει κυρίως την πλευρά του χεριού που χρησιμοποιούμε. Βελτιώνει επίσης το συντονισμό και τη φυσική κατάσταση.

Άτομα με προβλήματα στα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη - καλό είναι να τις αποφεύγουν. Ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μισή ώρα είναι 250-350.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για όλα τα σπορ

-Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό όση ώρα κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

-Μην παραλείπετε να φοράτε αντηλιακό.

-Ακολουθήστε το σπορ της αρεσκείας σας. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με περισσότερα από ένα, διότι με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσετε διαφορετικούς μυς κάθε φορά και, το βασικότερο, με διαφορετικό τρόπο.

-Αποφύγετε τα σπορ τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος. Προτιμήστε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Μην παραλείπετε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

-Πριν ξεκινήσετε κάποιο σπορ, ελέγξτε προσεκτικά το χώρο εκγύμνασης να είναι καθαρός από σπασμένα γυαλιά ή αιχμηρά αντικείμενα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

-Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε όσους βρίσκονται στην παραλία. Αν χρειαστεί, απομακρυνθείτε λίγο.

-Αποφύγετε οποιοδήποτε σπορ αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το γεύμα σας. Μην ξεκινάτε την άσκηση χωρίς να έχετε κάνει λίγη προθέρμανση. Μετά το τέλος, μπορείτε να κάνετε λίγες ασκήσεις διατάσεων.

πηγή:myworld.gr