Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου

 

    Η πορεία του Νίκου Παπάζογλου, από τη συνάντηση με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Μ. Ρασούλη με την "Εκδίκηση της γυφτιάς" μέχρι τα αγαπημένα live στο Λυκαβηττό. Ακούστε τα μουσικά βήματα της διαδρομή του.

Ο Νίκος Παπάζογλου που έφυγε σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο, ήταν από τους πιο χαμηλών τόνων, αυτούς που φαίνονταν λιγότερο – αν όχι καθόλου – στα ΜΜΕ, αλλά από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.


Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα γκρουπ από το 1965 ως το 1970. Την ίδια εποχή έγραψε μερικά από τα πρώτα του τραγούδια, τα οποία είχε τραγουδήσει ο Πασχάλης.


Το 1972 με το συγκρότημά του Zealots – όλοι Θεσσαλονικείς μουσικοί – εγκαταστάθηκε στο Aachen της Δυτικής Γερμανίας. Έγραψαν έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Μιλάνο αλλά δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά και υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων.


Συναντιέται με τον Μ. Ρασούλη το 1976, όταν συμμετέχει στους “Αχαρνής” του Διονύση Σαββόπουλου.





Η “παρέα” των βορείων – Ρασούλης, Ξυδάκης, Σαββόπουλος, Παπάζογλου- φτιάχουν το 1978 την θρυλική “Εκδίκηση της Γυφτιάς”. Την ηχογραφούν στο δικό του στούντιο “Αγροτικόν” που είχε στήσει στην Τούμπα.



Από την "Εκδίκηση", το "Κυρ διευθυντά των δίσκων" σε στίχους Μ.Ρασούλη                                            



 


"Κανείς εδώ δεν τραγουδά" από τον ίδιο δίσκο




"Τρελή κι αδέσποτη"




Η "Εκδίκηση"  κυκλοφόρησε το 1978





Δημιουργεί μια ορχήστρα από ερασιτέχνες μουσικούς και από κάποιους φίλους του επαγγελματίες μουσικούς. Είναι η “Λοξή Φάλαγγα” που κάθε χρόνο όλο κι αλλάζει λίγο τη σύνθεσή της γιατί ο Παπάζογλου προτιμούσε την ερασιτεχνική ειλικρίνεια από την επαγγελματική δεξιοτεχνία και τις ασφαλείς εκ των προτέρων ενορχηστρώσεις.


Το 1983 κατεβαίνει στο ZOOM όπου παίζει για σαράντα ημέρες. Ωστόσο δεν πήγε πολύ καλά με αποτέλεσμα να βάλει κι από τη τσέπη του χρήματα για να πληρωθούν οι μουσικοί που είχαν αφήσει στο μεταξύ τα μεροκάματά τους στη Θεσσαλονίκη για να έρθουν μαζί του. Έκτοτε δεν ξανάπαιξε στην Αθήνα για μεγάλα διαστήματα, εκτός από τα γνωστά live του. Το 1983 κυκλοφορεί ο δίσκος “Τα Δήθεν” και τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί το “Χαράτσι”.

"Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια" από τα "Δήθεν" 






"Όλοι δικοί μας είμαστε" από τον ομώνυμο δίσκο του 1984
- με τον Μ. Ρασούλη και τον Χ. Νικολόπουλο






Το "Χαράτσι" του 1984 περιλαμβάνει μερικά από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια.


Ο "Υδροχόος"






"Αύγουστος", από τα πιο αγαπημένα






"Λεμόνι στην πορτοκαλιά" σε στίχους Ρασούλη






Το 1986 κυκλοφόρησε το “Μέσω νεφών” και παράλληλα συμμετείχε στο “Πότε Βούδας, Πότε Κούδας” των Ρασούλη – Βαγιόπουλου και στο “Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι” του Σαββόπουλου.


"Μέσω Νεφών": "Ο μοναχός άνθρωπος" σε στίχους Λ. Ανδρέου






"Στη ρωγμή του χρόνου" σε στίχους Μ. Ρασούλη και μουσική Ν. Ξυδάκη






"Φύσηξε βαρδάρης"






1986: "Πότε Βούδας, Πότε Κούδας" σε στίχους Μ. Ρασούλη




Το 1988 έρχεται η συνεργασία με το Μάνο Χατζιδάκη στην μπουάτ “Σείριος” και βεβαίως στο δίσκο “Στο Σείριο Υπάρχουνε Παιδιά”.


Τα "Σύνεργα" κυκλοφορούν το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991).


"Μάτια μου" από τα "Σύνεργα" σε στίχους του Ορφέα Περίδη






"Απόψε σιωπηλοί" σε μουσική και στίχους Β. Αλλαγιάννη (1990)





Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" - στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.


Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη". Την ημέρα της κυκλοφορίας του δίσκου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".


"Αχ Ελλάδα" σε στίχους Μανώλη Ρασούλη (1991)

Ο Παπάζογλου άνοιξε το δρόμο και για άλλους Θεσσαλονικείς, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Μικρές Περιπλανήσεις, ο Γιάννης Μήτσης, η Μελίνα Κανά και άλλοι.

"Στιγμές" από το "Μάΐσσα Σελήνη"

Οι προσωπικοί του δίσκοι


* 1984 Χαράτσι (Lyra)
* 1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
* 1990 Σύνεργα (Lyra)
* 1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
* 1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
* 2005 Μάΐσσα






Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Νίκο Παπάζογλου



Η τρόικα να απαιτήσει την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων

 
  • Εάν πράγματι θέλουν να σώσουν την οικονομία, γιατί δεν ξεκινούν από τα Ελληνικά κόμματα;
  • Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, για να αναγκαστούν να στραφούν την κοινωνία, να την εκφράσουν και να δώσουν διέξοδο στη χώρα
Του Σάββα Καλεντερίδη

Το 1974, μετά από μια επταετή περίοδο ανωμαλίας, που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, οι πολιτικοί ανέλαβαν και πάλι τα ηνία της χώρας, ανοίγοντας τον κύκλο της λεγόμενης Μεταπολίτευσης.

 Θα μπορούσαμε να πούμε δε ότι η τραγωδία της Κύπρου ήταν ο παράγοντας που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τον πολιτικό μετασχηματισμό, τη δημιουργία νέων κομμάτων και την εγκαθίδρυση ενός πολιτικού συστήματος, που ορίζει της τύχες της χώρας μας τα τελευταία 37 χρόνια. Με άλλα λόγια, για ό,τι καλό ή κακό μας συνέβη όλα αυτά τα χρόνια, την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί και τα κόμματα, που έχουν και τη συνολική ευθύνη για την τύχη και την πορεία της χώρας και του έθνους στο μέλλον.

Όσον αφορά τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα κόμματα και οι πολιτικοί έδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία να παρακολουθήσουν την πορεία των γεωπολιτικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα, αντί να επωφεληθεί, αναγκάστηκε να πληρώσει τίμημα, κυρίως στο Αιγαίο και τη Θράκη.


 Για το Αιγαίο δεν θα πούμε τίποτα, αφού έχουμε κάνει αρκετές αναφορές σε προηγούμενα άρθρα μας. Θα αναφερθούμε όμως στη Θράκη, όπου η Ελλάδα, υπακούοντας στη νατοϊκή λογική, που θεωρούσε τους σλαβόφωνους Πομάκους ως εν δυνάμει απειλή σε μια ευαίσθητη περιοχή που συνόρευε με την ομόγλωσση Βουλγαρία, ένα κράτος που ανήκε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, το 1952 δέχτηκε να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα τα Πομακόπουλα.
Ο στόχος ήταν να εκτουρκιστούν οι Πομάκοι, για να ελέγχονται από τη σύμμαχο Τουρκία και με τον τρόπο αυτόν να εξαλειφθεί η ‘απειλή’ για τη Συμμαχία. Όμως, παρόλο που από το 1989 διαλύθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και η Βουλγαρία, που μέχρι τότε, σύμφωνα με τη νατοϊκή λογική, ήταν «απειλή» και ήταν ο λόγος που καθιστούσε επιτακτική την τουρκοποίηση των Πομάκων, τα κόμματα και οι πολιτικοί της Ελλάδος, αυτό που αποκαλούμε πολιτικό σύστημα, δεν κατόρθωσαν να διαχειριστούν ούτε καν αυτό το σχετικά απλό -πλην όμως πολύ σημαντικό για τη συνέχιση της εθνικής μας κυριαρχίας στη Θράκη- ζήτημα.
Έτσι, το ελληνικό κράτος, συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική που επιλέχτηκε για να αντιμετωπίσει τον ‘κομουνιστικό κίνδυνο’ που προερχόταν από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ενώ αυτό έχει διαλυθεί εδώ και δεκαετίες. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού από τη μια πλευρά καταστρέφεται η γλώσσα και ο πολιτισμός των αυτοχθόνων Πομάκων και από την άλλη, το τουρκικό κράτος δημιουργεί μέρα με τη μέρα συνθήκες συνδιοίκησης και στο μέλλον ποιός ξέρει τί στην ελληνική Θράκη. Για όσους δε αναρωτιούνται γιατί χαρακτηρίζουμε απλό το θέμα αυτό, έχουμε να πούμε ότι η μονομερής καταγγελία των εκπαιδευτικών συμφωνιών που μας υποχρεώνουν να διδάσκουμε στα Πομακόπουλα όχι τη μητρική τους γλώσσα, αλλά τη γλώσσα ενός άλλου λαού, που ήλθε ως κατακτητής τους στην περιοχή, θα έλυνε το ζήτημα άπαξ δια παντός.
Όσον αφορά στη διαχείριση των άλλων θεμάτων, που σχετίζονται με τον εθνικό πλούτο, την παιδεία, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, το κράτος πρόνοιας και τον ίδιο τον πολίτη, η κατάσταση είναι ίσως χειρότερη. Εκεί, οι πολιτικοί και τα κόμματα κατάφεραν κάτι που θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχει κανείς. Ενώ η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΟΚ-Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, οι πολιτικοί και τα κόμματα, αντί να επωφεληθούν και να εκσυγχρονίσουν τη χώρα, διέλυσαν -με σχέδιο;- τη δημόσια διοίκηση, τους συνεταιρισμούς, τη βιομηχανία και τις παραγωγικές δομές, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, με άλλα λόγια διέλυσαν την ίδια τη κοινωνία, με αποτέλεσμα η χώρα να οδεύει προς την χρεοκοπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την κοινωνία, για τα εθνικά μας θέματα και για τον Ελληνισμό.

Κατά την άποψή μας, ανεξάρτητα από προθέσεις, αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την καταστροφή της χώρας, είναι τα κόμματα και ο διχαστικός άνευ πολιτικών αρχών κομματισμός του κράτους, των ενόπλων δυνάμεων, των πανεπιστημίων, των σχολείων, των καφενείων -ποιος δεν θυμάται άραγε τα πράσινα και τα μπλε καφενεία- της ίδιας της κοινωνίας. Τα κόμματα, που αντί να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, από την οποία θα πρέπει να αντλούν την πολιτική αλλά και την οικονομική τους δύναμη, με την γενναία χρηματοδότησή τους από τον κρατικό κορβανά, που θεωρητικά έγινε για να μην είναι έρμαια των οικονομικών παραγόντων και να διατηρήσουν την ηθική τους υπόσταση και υπεροχή (!), κατάντησαν να είναι διαφθορεία και μηχανισμοί διχασμού της κοινωνίας και καταστροφής της χώρας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, παίρνοντας δύναμη από την κρατική χρηματοδότηση, που υποτίθεται ότι έγινε για να τους απαλλάξει από οικονομικές εξαρτήσεις, κόμματα και πολιτικοί χρησιμοποίησαν τη δύναμη αυτή για να εξουσιάσουν τους οικονομικούς παράγοντες, εξασφαλίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη για τα μαύρα τους ταμεία, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά από σκάνδαλα τύπου SIEMENS, υποβρυχίων κλπ. Να μην αναφερθούμε δε διεξοδικά σε περιπτώσεις που τα κονδύλια του κράτους, που δόθηκαν ως επιχορηγήσεις στα κόμματα, χρησιμοποιήθηκαν, μέσω της χρηματοδότησης ομάδων και μηχανισμών, για να γκρεμίσουν το ίδιο το κράτος, όπως έγινε το Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα, τη βραδιά που το κράτος παραδόθηκε ανήμπορο σε τέτοιους μηχανισμούς που κατ’ ουσίαν χρηματοδότησε το ίδιο.

Με άλλα λόγια, για να σταματήσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη με άλλους πρωταγωνιστές κάθε φορά, και μια που δεν είναι δυνατόν να το κάνουν τα ίδια τα κόμματα-διαφθορεία, ‘ευχής’ έργο θα ήταν οι "τροϊκανοί" να επιβάλλουν άμεσα την ολοκληρωτική παύση χρηματοδότησης των κομμάτων και των κάθε είδους «ιδρυμάτων» των πρώην πολιτικών, για να υποχρεωθούν τα κόμματα να ανακαλύψουν και πάλι τους πολίτες και την κοινωνία. Γιατί κόμματα και πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς και θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους στην κοινωνία και στους πολίτες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την πολύπλευρη κρίση που διέρχεται.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την Παρασκευή, 15 Απριλίου

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα


Γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Εχέδωρος
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή …καταστράφηκε.
Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η …επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε …κονιορτοποιήθηκε.
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το …ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης…

                     

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες- όπως μας διδάσκουν- έλαβαν και αυτοί, το φως εξ …ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα… Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – αυτή που διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους …Φοίνικες.Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα, πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που φοβίζει τους ιστορικούς; Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.; Μήπως η αλήθεια, η πραγματικότητα, αποτελεί εμπόδιο και φόβος στα σχέδια κάποιων ‘εκλεκτών’ που επιδιώκουν την τύφλωση των λαών; -Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο
από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής γραφής και μάλιστα στην πρώιμη φάση της.
«Είναι το μοναδικό έγγραφο-εύρημα όπου τα σήματα του δεν έχουν ιδεογραφικό χαρακτήρα (με μορφές ανθρώπων, ζώων, του ήλιου κ.ά.) και παρουσιάζουν προχωρημένο χαρακτήρα αφαίρεσης, άρα είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας», είπε ο κ. Χουρμουζιάδης.

Η ανακοίνωση του μοναδικού προϊστορικού ευρήματος εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους-συνέδρους, ενώ ο κ. Χουρμουζιάδης διατύπωσε το ερώτημα: «θα μπορέσουμε, άραγε, να μάθουμε ποτέ αν αυτά τα σήματα ήταν η πρώτη αρχή ενός διηγηματικού λόγου ή του λόγου μιας εξουσίας;»

 πηγή:nightly-visitor

Ο χορός των χιλίων χεριών

Perierga.gr - Ο χορός των χιλίων χεριώνΟ χορός των χιλίων χεριών είναι ένας παραδοσιακός θρησκευτικός χορός αρκετα διαδεδομένος στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας. Αναφέρεται στη βουδιαστική θεότητα του ελέους που παρατηρεί, ακούει τον κόσμο και προστρέχει σε βοήθεια των αδυνάτων.
Στο συγκεκριμένο βίντεο μια ομάδα Κινέζων χορευτών και χορευτριών εκτελεί εντυπωσιακά συγχρονισμένες φιγούρες. Είναι απίστευτα όμοσρφο θέαμα και ακόμη πιο εκλπληκτικό το γεγονός ότι η ομάδα των 21 ατόμων που συμμετέχουν, είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το φαγοπότι των πρασίνων συμβούλων καλά κρατεί…

Τον Ιανουάριο του 2010 και πριν το Μνημόνιο, είχαμε αποκαλύψει, το ρόλο του κυρίου Βασιλάκου, «συμβούλου» της κυρίας Μπιρμπίλη, που αφενός παρείχε υπηρεσίες σε «εθνικό» μας μεγαλοεργολάβο και αφετέρου αναλάμβανε «δουλειές» ως σύμβουλος του Δημοσίου, με την εταιρεία του Network Consulting.

Είχαμε καταλήξει το άρθρο με σύσταση στον Κο Παπανδρέου να μην μειώνει μισθούς Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά να περιορίσει τις αναθέσεις μελετών προς Συμβούλους από το Δημόσιο και τους φορείς του ! Μα πόσοοοο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ!
 
Έκτοτε πέρασε ένας χρόνος, η κοινή γνώμη στράφηκε στο Μνημόνιο, και ο κύριος Βασιλάκος τοποθετήθηκε Πρόεδρος της (δήθεν ανεξάρτητης) Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με ... υψηλότατο μισθό... 
 
Ο κος Βασιλάκος μεταβίβασε (λόγω ασυμβίβαστου) τις μετοχές του της NETWORK CONSULTING GROUP στο συνεταίρο του Κο Σάββα Σειμανίδη. (ΦΕΚ 1978/18.Μαρτ.2010)
Ο συνέταιρος λοιπόν (ή πρώην συνέταιρος, ή έμπιστος αχυράνθρωπος, ή πείτε το όπως θέλετε), ο κύριος Σάββας, τι κάνει από τότε; Πιστεύετε ότι αγωνίζεται για να επιβιώσει η εταιρεία αυτούς τους χαλεπούς καιρούς; Όχι αγαπητοί αναγνώστες.
 
Με Απόφαση της κυρίας Μπιρμπίλη, ο συνεταίρος ο Σάββας τοποθετήθηκε σε Ομάδα Εργασίας ως…..εκπρόσωπος του συλλόγου αιολικών, ΕΣΗΑΠΕ, δηλαδή του κου Περιστέρη!
 
Θα μου πείτε ότι δεν σας προκαλεί εντύπωση. Έχετε πάθει ανοσία!
 
Πάμε λοιπόν παρακάτω για να δείτε αθλιότητα: Ο συνεταίρος ο Σάββας, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση παροχής Συμβουλών με την κρατική ΓΑΙΑΟΣΕ!
 
Τι συμβουλές; Έρευνα για φωτοβολταικά στα ακίνητά του ο ΟΣΕ. Και πόσο κοστίζει η έρευνα; 27. 600 € συν ΦΠΑ για 6 μήνες, δηλαδή 4600 ευρώ καθαρά το μήνα!

Μα καλά δεν ντρέπεστε κύριοι; Ο λαός υποφέρει και εσείς............συνεχίζετε να διασπαθίζετε το υστέρημά του; Γιατί δεν χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ τις στρατιές μηχανικών του που κάθονται; 
 
Και τι μπορεί να πετύχει ο ΟΣΕ με αυτές τις «συμβουλές» ; Υπάρχουν 3 εκδοχές:
1. Τίποτα απολύτως, αφού ο ΟΣΕ δεν μπορεί να επενδύσει, όντας χρεοκοπημένος.
2. Τίποτα απολύτως, δεδομένου ότι αυτή η αμειβόμενη υπηρεσία είναι… ΔΩΡΕΑΝ στην αγορά των φωτοβολταικών (όλες οι εταιρείες την προσφέρουν δωρεάν και αμείβονται από τον πελάτη για την εγκατάσταση).
3. Τίποτα απολύτως, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη ΔΕΗ όλα τα δίκτυα έχουν ήδη κορεστεί από τις αμέτρητες αιτήσεις ιδιωτών και αγροτών!
 

ΥΓ1: Ευχόμαστε να μην ακούσουμε για …DEAL του ΟΣΕ με τον «μεγαλοεργολάβο» εργοδότη του Συμβούλου, για να πάρει τσάμπα ακίνητα του ΟΣΕ με το πρόσχημα των φωτοβολταικών…

ΥΓ2: Επαναλαμβάνουμε προς τον Κο Παπανδρέου: Αντί να μειώνετε μισθούς & συντάξεις , μειώστε τις αρπαχτές από τους κρατικοδίαιτους συμβούλους του Δημοσίου και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες!
 

Πως να αποτοξινώσετε το σώμα σας - Το κλειδί για καλύτερη υγεία!

 

Το σώμα μας δέχεται καθημερινά πολλές τοξίνες από διάφορες τροφές και οτιδήποτε πίνουμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Παρακάτω υπάρχουν 10 τρόποι για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση του σώματος.

Η άσκηση από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για αιώνες και η διατροφή με θρεπτικές ουσίες, πέρα από την αποτοξίνωση, βοηθάει στη βελτιστοποίηση της υγείας και στην αποφυγή πολλών ασθενειών.

Πώς Γίνεται η αποτοξίνωση;Βασικά, αποτοξίνωση σημαίνει καθαρισμός του αίματος. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την απομάκρυνση τοξινών από το αίμα, που στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω των εντέρων, των πνευμόνων, των λεμφαδενών και του δέρματος. Ωστόσο, όταν το σύστημα αυτό τίθεται σε κίνδυνο, οι "ακαθαρσίες" δεν φιλτράρονται σωστά και κάθε κύτταρο στο σώμα επηρεάζεται αρνητικά.

Πώς ξέρετε εάν πρέπει να Αποτοξινωθείτε;Ο καθένας θα πρέπει να προβαίνει σε αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ένα μικρό αποτοξινωτικό πρόγραμμα ή ολόκληρο το σώμα καθαρίζει καιείναι γενικά ασφαλές. Στην πραγματικότητα, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μία αποτοξίνωση είναι ευεργετική για την υγεία. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για τις θηλάζουσες μητέρες, τα παιδιά και τους ασθενείς με χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες, καρκίνο ή φυματίωση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με το αν η αποτοξίνωση είναι κατάλληλη για εσάς.

Πως μπορείτε να ξεκινήσετε;Αποβάλτε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, τα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη, τα οποία λειτουργούν ως τοξίνες στο σώμα και θέτουν εμπόδια στην διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού. Επίσης, περιορίστε τη χρήση των χημικών που βασίζονται στα καθαριστικά οικιακής χρήσης και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της υγείας (αφρόλουτρα, σαμπουάν, αποσμητικά και οδοντόκρεμες), χρησιμοποιώντας φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας για την καλή υγεία είναι το στρες, το οποίο ενεργοποιεί το σώμα σας να απελευθερώσει τις ορμόνες του στρες στο σώμα σας. Αν και αυτές οι ορμόνες μπορούν να προσφέρουν την "αδρεναλίνη" για να κερδίσετε παραδείγματος χάριν, έναν αγώνα ή να κλείσετε μία συμφωνία, σε μεγάλες ποσότητες δημιουργούν τις τοξίνες και επιβραδύνουν τα ένζυμα αποτοξίνωσης στο συκώτι. Έτσι είναι μια καλή ιδέα για την απεξάρτηση από αγχωτικές καταστάσεις της ζωής μαζί με την αποτοξίνωση του σώματός σας. Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για την ανακούφιση του στρες.

Ποιό πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι καλύτερο για εσάς;Πολλά προγράμματα παίρνουν περίπου 7 ημέρες, διότι, το σώμα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να καθαρίσει το αίμα. Ένα καλό πρόγραμμα, είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη πενθήμερη δίαιτα αποτοξίνωσης ώστε να επιτρέψει στο πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί. Χρήσιμες συμβουλές όπως, τα συμπληρώματα, τα βότανα, η άσκηση και μία υδροθεραπεία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος.

Για 3-7 ημέρες να πίνετε μόνο χυμούς από φρέσκα φρούτα και χυμούς λαχανικών και νερό, για να απελευθερωθούν αποτελεσματικά οι τοξίνες.
Προγράμματα αποτοξίνωσης με συμπληρώματα, που περιέχουν συνήθως φυτικές ίνες, βιταμίνες, βότανα και μέταλλα υπάρχουν στην αγορά, ακολουθώντας βέβαια και τις οδηγίες χρήσης.


10 τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί:Μετά από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας καθημερινά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, και τρόπου ζωής.

1. Τρώτε άφθονες ίνες, συμπεριλαμβανομένου του καφέ ρυζιού και βιολογικής καλλιέργειας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Παντζάρια, ραδίκια, αγκινάρες, λάχανο και μπρόκολο, είναι άριστα τρόφιμα για αποτοξίνωση.

2. Καθαρίστε ο ήπαρ με βότανα, όπως η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού.

3. Πάρτε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το ήπαρ να διώχνει τις τοξίνες.

4. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

5. Αναπνεύστε βαθιά ώστε το οξυγόνο να κυκλοφορεί καλύτερα στο αίμα σας.

6. Διώξτε το άγχος τονίζοντας τα θετικά συναισθήματα.

7. Κάντε υδροθεραπεία με ένα πολύ ζεστό ντους για πέντε λεπτά, αφήνοντας το νερό να τρέξει στην πλάτη σας. Ακολουθήστε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό τρεις φορές, και στη συνέχεια ξαπλώστε στο κρεβάτι για 30 λεπτά.

8. Εάν έχετε τη δυνατότητα βρείτε μια σάουνα και καθίστε μέσα ώσπου να ιδρώσετε , ώστε το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.

9. Γερό βούρτσισμα του δέρματος και πλύσιμο των ποδιών για να αφαιρεθούν οι τοξίνες από τους πόρους σας. Ειδικές βούρτσες είναι διαθέσιμες σε καταστήματα προϊόντων.

10. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για αποτοξίνωση; Η άσκηση. Μία ώρα κάθε μέρα. Επίσης προσπαθήστε να κάνετε πολεμικές τέχνες, είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει ασκήσεις ειδικά για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό, όπως και πολλές άλλες ασκήσεις με συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Τα παραπάνω θα βοηθήσουν σημαντικά στην καλυτέρευση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, σε συνδυασμό με ένα καλό
πρόγραμμα αποτοξίνωσης, πολύ σημαντικό και ευεργετικό, που έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.



πηγή :πλανο διαιτας

Το ΔΝΤ ζητάει την απόλυση των οικονομολόγων του, λόγω ανικανότητας!!!




Τον περασμένο μήνα, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολογήσεων του ΔΝΤ, εξέδωσε μια συγκλονιστική έκθεση. Σύμφωνα με αυτήν, το ΔΝΤ κατηγορείται ότι απέτυχε να αναγνωρίσει τους παράγοντες που οδήγησαν στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από την εποχή του μεγάλου κραχ, όπως απέτυχε να προειδοποιήσει τα μέλη του, ώστε να πάρουν μέτρα.

Η έκθεση σημειώνει πως αρκετοί σημαίνοντες οικονομολόγοι είχαν προειδοποιήσει ξεκάθαρα, πριν το 2007, ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει κινδύνους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Raghuram Rajan, που στη πραγματικότητα ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, όταν προειδοποιούσε για την επερχόμενη οικονομική αστάθεια το 2005. Οι προειδοποιήσεις όμως αυτές συνάντησαν αδιαφορία, και δεν συμπεριλήφθηκαν σε καμία επίσημη ανακοίνωση, αναφορά, ή πρόταση του ΔΝΤ προς τα κράτη μέλη του.

Το ΔΝΤ αξίζει ένα μπράβο που επέτρεψε μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της δράσης του στα χρόνια πριν από τη κρίση. Καλά θα ήταν να βλέπαμε κάτι ανάλογο και από τη Federal Reserve, το υπουργείο Οικονομικών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγορών, και εκ μέρους άλλων παρόμοιων φορέων και οργάνων. Πάντως να είσαστε όλοι σίγουροι, πως ακόμη κι αυτή η ανεξάρτητη αξιολόγηση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κάποια θεμελιακή αλλαγή στο ΔΝΤ.

Ένας λόγος για αυτό είναι πως η έκθεση δεν ξεκαθαρίζει το ποια ήταν η βάση της κρίσης. Και κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο, αφού τα γεγονότα αποδεικνύουν μεγάλη ανικανότητα από πλευράς του ΔΝΤ να αναγνωρίσει τη δυναμική της κρίσης.

Οι φούσκες ακινήτων που οδηγούσαν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, και αλλού, βρίσκονταν στο επίκεντρο της κρίσης. Οι φούσκες αυτές προκάλεσαν οξύτατες αποκλίσεις στις τιμές ακινήτων, τόσο σε σχέση με το παρελθόν όσο και σε σχέση με τα ενοίκια. Δεν υπήρχε περίπτωση αυτές οι τιμές να παραμείνουν σε αυτά τα ύψη. Το μόνο ερώτημα ήταν πότε θα σκάσει η φούσκα;

Επιπλέον, δεν υπήρχε περίπτωση να σκάσει η φούσκα και να μην περάσουμε σε πτώση της ζήτησης και αύξηση της ανεργίας. Στη περίπτωση των ΗΠΑ, οι φούσκες στα ακίνητα είχαν ανεβάσει τα έξοδα κατασκευής κατά 4 μονάδες του ΑΕΠ, ενώ οι δαπάνες κατανάλωσης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Η οικοδομική υπερδραστηριότητα εξαιτίας της φούσκας, σήμαινε πως μόλις αυτή σκάσει, η τάση θα πέσει απότομα. Άρα, η κατάρρευση της φούσκας θα άφηνε ένα κενό 8-10 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Στις ΗΠΑ, αυτό το χάσμα σε ετήσια ζήτηση, αντιπροσωπεύει μεταξύ $1.2 και $1.5 τρισεκατομμύρια.

Ποιοι μηχανισμοί θα κάλυπταν αυτό το χάσμα σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΔΝΤ; Τα πράγματα είναι απλά. Το προσωπικό του ΔΝΤ επέδειξε ανικανότητα. Ένα από τα προβλήματα που υπογράμμισε η έκθεση αξιολόγησης ήταν και το πρόβλημα της ομαδικής σκέψης (groupthink). Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν τα αφεντικά τους, και οι όμοιοί τους, αντί να πουν την δική τους άποψη.

Οι προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του groupthink, είναι πολύ ωραίες, αλλά όλοι ξέρουμε πως κανένας οικονομολόγος του ΔΝΤ δεν θα διακινδύνευε τη καριέρα του μη λέγοντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι ανώτεροί του. Αν όμως θέλουμε τους οικονομολόγους του ΔΝΤ και άλλων οργάνων να σκέφτονται ανεξάρτητα, θα πρέπει να ξέρουν ότι η δουλειά τους θα κινδυνεύει μόνο όταν θα λένε αυτά που θέλουν να ακούν οι προϊστάμενοί τους.

Όταν αναφέρω τη παραπάνω πρότασή μου σε συζητήσεις μαζί τους, διάφοροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι αστειεύομαι. Όταν τους πείθω ότι μιλάω σοβαρά, θεωρούν πως η άποψή μου να καθίστανται υπεύθυνοι και να απολύονται επειδή δεν αναλύουν σωστά την οικονομία, είναι κάτι το απάνθρωπο και άδικο.

Στη πραγματικότητα όμως, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο το πλανήτη έχουν δει τις ζωές τους να καταστρέφονται εξαιτίας κάποιων οικονομολόγων, που δεν ήξεραν τι κάνουν.

Απαράδεκτο λοιπόν είναι να τιμωρούνται με απολύσεις και ανεργία κάποιοι απλοί εργαζόμενοι, που δεν έφταιξαν σε τίποτα, ενώ οι οικονομολόγοι, τα λάθη των οποίων τους οδήγησαν στην ανεργία, να παραμένουν στο απυρόβλητο, και να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Θράκη: Πρόστιμο σε τζαμί έσβησε η κυρία Διαμαντοπούλου

 
Καλά νέα για τους κατοίκους της Σμίνθης από την Άννα Διαμαντοπούλου.
H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης. Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά.
Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού. Με βάση πληροφορίες που έμαθε το περιοδικό Αζινλίκτσα η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που θα χαροποιήσει τους Σμινθιώτες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς.
Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.
Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ, ζήτησαν πολιτική λύση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον τύπο.
Σχόλιο: Φανταζόμαστε ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρχει και για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ! Αν λοιπόν δεν υπάρξει ανάλογη μεταχείριση εκεί, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να αλλαξοπιστήσουμε…


Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ!

Όπως φαίνεται η κρίση και οι περικοπές δεν ισχύουν για όλους. Λίγες μόνο ώρες από την παρουσίαση των νέων μέτρων λιτότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο Lear Jet της κυβέρνησης με προορισμό την Ουάσινγκτον.
Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ!
Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα στην περίπτωση που γινόταν με πολιτική πτήση θα ΜΑΣ κοστίσει 150.000 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με άνεση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του και ο γιός του που τον συνοδεύουν στο ταξίδι.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη ναυαρχίδα του VIP στολίσκου της Ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.
H δαπάνη αυτής της πτήσης, δεδομένου ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος για συνομιλίες με τους επιτελείς του ΔΝΤ εκτός των συνεργατών συνοδευόταν και από τον μεγαλύτερό του γιο.

Την ίδια στιγμή το μέσο κόστος της θέσης «Business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση κοστίζει 1.200 ευρώ.

Μια μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατευθύνεται στην πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου.
Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση μέχρι την Ουάσιγκτον. Πέντε λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα ήλεγχε το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωση.
Στις πέντε και μισή ένα μαύρο αυτοκίνητο εμφανίζεται και από μέσα βγαίνουν δύο άτομα της αερονομίας οι οποίοι παίρνουν θέση μπροστά από το αεροπλάνο. Στις έξι παρά τέταρτο η μαύρη BMW φτάνει έξω από τον χώρο της VIP αίθουσας.
Από το αυτοκίνητο αποβιβάζονται ο Υπουργός Οικονομικών, ο γιός του η ιδιαιτέρα του και η στενή του συνεργάτης Λεμονιά Παπαδάκου η οποία δε λείπει από κανένα υπουργικό ταξίδι. Από ένα άλλο αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο καθηγητής Οικονομικών Γ. Ζανιάς καθώς και τα άλλα μέλη της υπουργικής συνοδείας.

Εκτός από το πλήρωμα στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν άλλα οκτώ άτομα το οποίο το οποίο στις έξι παρά δέκα το απόγευμα απογειώθηκε από την Ελευσίνα, για το υπερπολυτελές ταξίδι, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα εξαθλιώνοντας την καθημερινότητα των Ελλήνων.
 πηγή: newstoday