Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέος θρίαμβος του Βουβουζέλου Χειροτερίδη… Το έλλειμμα ξέφυγε κατά 4,43 δις!

 



ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ!
Νέος θρίαμβος του Βουβουζέλου Χειροτερίδη… Το έλλειμμα ξέφυγε κατά 4,43 δις!
Όχι υπουργός οικονομικών, ούτε για διαχειριστής ψιλικατζίδικου της γειτονιάς δεν κάνει ο κύριος Χαρατσόπουλος.
Ο άνθρωπος, που λέει ο λόγος, διακατέχεται από το σύνδρομο «χρυσάφι πιάνω στα χέρια μου και σκατό γίνεται!»
Τα συνολικά έξοδα του Δημοσίου ανήλθαν σε 110,8 δισ. ευρώ και τα...
έσοδά σε 85,9 δισ. ευρώ. Για αμοιβές προσωπικού δαπανήθηκαν 15 δισ. ευρώ, για πληρωμή τόκων 16,3 δισ. ευρώ, για κοινωνικές παροχές 7,3 δισ. ευρώ και για συντάξεις 6,5 δισ. ευρώ. Mε αυτά στοιχεία ο στόχος για έλλειμμα 9% του ΑΕΠ το 2011 μοιάζει με όνειρο απατηλό. Αυτό σημαίνει νέα μέτρα!
Και μετά πάλι νέα μέτρα και άντε ξανά μάνα νέα μέτρα στα νέα μέτρα, έως ότου κάμψουν πλήρως, όπως νομίζουν, το ηθικό του λαού μετατρέποντάς τον σε λαό επαιτών…
Τα φιλανθρωπικά συσσίτια και το κίνημα της πατάτας με τους «ευεργετούμενους» να συνωστίζονται και να μαλλιοτραβιούνται για ένα πιάτο φαί και για ένα τσουβάλι πατάτες, δίνουν το στίγμα της εικόνας που επιδιώκουν οι σύγχρονοι εθνοπροδότες ταγματασφαλίτες του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν 528.000 ανέργους μέσα σε 2 χρόνια!
Κι από δίπλα τα χαζοπαλίκαρα του Σαμαρά να σιγοντάρουν τον Παπαδήμιο βόθρο, σχεδιάζονας, όπως ομολογούν κορυφαίοι και των δύο αποκομμάτων, τη συνέχιση της συγκυβέρνησης και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!!!
Κούνια που σας κούναγε αποδεκατιστές, ποια τέσσερα χρόνια, ούτε τέσσερις μήνες δε θα βγάλετε… Και πολλούς λέω…
Αντί να παπαρολογείτε περί «αυτοδυναμίας», «συγκυβέρνησης» και άλλα «όνειρα απατηλά» θα σας συμβούλευα να αρχίσετε να σκέπτεστε και να μεθοδεύετε από τώρα τον τρόπο που θα δραπετεύσετε… Αν προλάβετε βέβαια, αφού όλοι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί, εκτός εκείνου του δρόμου που οδηγεί στο ΓΟΥΔΗ!
 
πηγή:xarryklynn ,μέσω sibilla

Πρόταση για να πέσει η τιμή βενζίνης

 



Ο καλυτερος τροπος ετσι ωστε οι εταιριες να ριξουν τις τιμες ειναι απλός.
Δεν βαζουμε βενζίνη από τις δυο... μεγαλυτερες εταιρίες bp kai shell, παρα μόνο απο τις υπόλοιπες.
Αυτες οι δυο βλέποντας να πεφτουν πολυ τα κερδη τους θα ρίξουν τις τιμες.
Έτσι στην συνεχεια αναγκαστικά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.
Ξεκιναμε λοιπον να το κάνουμε για μια εβδομάδα να δουμε τα αποτελέσματα;

Αναγνώστης

Πως φτιάχνω ΣΠΟΡΕΙΟ και πως μεγαλώνω φυτά, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!


Πως φτιάχνω ΣΠΟΡΕΙΟ και πως μεγαλώνω φυτά, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!

Πως φτιάχνω ΣΠΟΡΕΙΟ και πως μεγαλώνω φυτά, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!
Γράφτηκε ότι θα υπάρξει απόφαση που θα απαγορεύσει την ιδιωτική καλλιέργεια. Και άλλες φορές έχουμε ακούσει ανάλογα “παράλογα”, που στην πορεία τα “αλλάζουν”, τα διαμορφώνουν, αλλά ο στόχος είναι γνωστός…

Toν σπόρο τους, τον έριξαν και δουλεύει. Ας μάθουμε να φτιάχνουμε ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, για … καβάντζα!

Πιθανολογούμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να περάσει, μιας και δεν επηρεάζει πολύ κόσμο. Οι πολλοί μαντρώθηκαν στις πόλεις, τι τους νοιάζει που… δε θα έχουν κήπο; Σάμπως έχουν τώρα; Πέρασαν πολύ πιο επώδυνα μέτρα για πολλούς… Στην γιαγιά και στον παππού που παρέμειναν πίσω στην ύπαιθρο, θα κολώσουν; Εδώ δεν ντράπηκαν που έβαλαν το χέρι στην τσέπη τους… Το πως θα την εφαρμόσουν, δε νομίζουμε ότι θα βιαστούν.

Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά, που λέει και ο σοφός λαός…

Η Μάνα ελληνική Γη , σου δίνει πολλές λύσεις για να “φτιαχτείς” μόνος σου. Άλλωστε η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ είναι το ΒΑΣΙΚΟ που προτείναμε για την έξοδο από την… “κρίση” που μας φόρεσαν.

Αν είσαι αυτάρκης, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, ΞΕΡΕΙΣ και τι τρως. Γέμισε ο τόπος “βιολογικά προιόντα”. Πόσα από αυτά είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ; Ουδείς γνωρίζει.

Είχαμε κάνει λίγο παλιότερα, δύο δημοσιεύσεις για την “γιατρειά από λαχανικά” και τα τα “αγριόχορτα της Ελλάδος“.

Μετά από τον αναγκαστικά λίγο μεγάλο πρόλογο (συγχωρέστε μας), θα αφήσουμε να μιλήσουν οι “ειδικοί”. Το peliti.gr. Τους υπερευχαριστούμε για τις δημοσιεύσεις που κάνουν και έτσι μπορείς καθισμένος ακόμα και στον υπολογιστή σου, να “ψαρέψεις” συμπυκνωμένη εμπειρία ετών, πάνω σε πράγματα που οι παλιότεροι τα μάθαιναν από πάππου προς πάππου…

Νομίζετε ότι είναι δύσκολο να φτάξετε το δικό σας ΣΠΟΡΕΙΟ;  Θα σας… κοστίσει; Λάθος κάνετε!

Ξεκινάμε το ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ!!!
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ   ΣΠΟΡΕΙΟΥ

Χρειαζόμαστε:

* καλό φυτόχωμα για το σπορείο

* κύπελλα πλαστικά (του νερού) ή φυτοδοχεία του εμπορείου

* καφάσια μαναβικής (ρηχά)

* νάιλον (ή άλλο υλικό) για σκέπασμα

* παραδοσιακούς σπόρους
 


Τα κυπελλάκια που έχουμε, τα τρυπάμε σε 3-4 σημεία στη βάση τους, για να φεύγει το νερό και να αερίζονται.Επίσης, αν κάνουμε καφάσι με χώμα, βάζουμε το νάιλον κάτω και το τρυπάμε. (Τις τρύπες τις κάνουμε με πυρωμένο καρφί).Γεμίζουμε τα κυπελλάκια με χώμα, ελαφρώς πατημένο και σε ύψος τρία δάχτυλα πριν γεμίσει.

Ποτίζουμε το χώμα , βάζουμε τούς σπόρους, τους σκεπάζουμε και ξανα ποτίζουμε ελαφριά. Οι σπόροι είναι σε τόσο βάθος στο χώμα όσο και το ύψος τους. Δηλαδή τους  σπόρους της ντομάτας ίσα-ίσα τους σκεπάζουμε, ενώ  τους σπόρους του κολοκυθιού τους βάζουμε 2-3 εκατοστά στο χώμα.

Αν οι σπόροι είναι μικροί (π.χ. ντομάτα) σε κάθε κύπελλο βάζουμε 4-5 σπόρους, ενώ αν είναι μεγάλοι (π.χ. κολοκύθι) βάζουμε 2-3 σπόρους.

Ο χρόνος ζωής των σπόρων είναι γενικά 4 χρόνια ( όπως τα φασόλια), ενώ κάποιοι σπόροι (όπως η   ντομάτα και η  μελιτζάνα) αντέχουν 1 με 2 χρόνια.Είναι καλό όμως κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τους σπόρους.Τα κύπελλα τα βάζουμε σε καφάσια για εύκολη μεταφορά.

Αν κάνουμε σπορείο σε καφάσι  ακολουθούμε τα ίδια βήματα που κάναμε και στα κύπελλα.

Τα φυτά μας θέλουν άμεσο ηλιακό φως, για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.

Το χώμα πρέπει να είναι πάντα ελαφριά βρεγμένο.

Μεγάλωμα των φυτών

Το σπορείο θέλει ζεστό μέρος, όταν έχει κρύο και αν το έχουμε έξω το σκεπάζουμε το βράδυ.Κάποια φυτά βγαίνουν γρήγορα (π.χ. ντομάτα 10-15 ημέρες) ενώ κάποια άλλα βγαίνουν αργά(π.χ. πιπεριά 20-30 ημέρες).Ανάλογα με το ύψος του φυτού και το “ψήσιμο”, μεταφυτεύουμε σε χώρο καλά προετοιμασμένο.

Γενικά

Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν προσαρμοσθεί καλύτερα στις συνθήκες που υπάρχουν, στο πέρασμα των χρόνων και γι’ αυτό έχουν καλύτερη ποιότητα και απόδοση.

Δεν χρειάζεται υπερβολή στο νερό, καλύτερα να παρατηρούμε το μεγάλωμα των φυτών για να καταλάβουμε την φροντίδα που χρειάζονται.
 


Άντε και το φτιάξαμε το ΣΠΟΡΕΙΟ μας, πότε θα… φυτέψουμε;
View this document on Scribd

Αποστάσεις για “σωστό” φύτεμα.

View this document on Scribd

Ήρθε η ώρα της συγκομιδής ΣΠΟΡΩΝ.

Βασικές οδηγίες για τη συγκομιδή σπόρων

Αν θέλετε να συγκομίσετε σπόρους, αφήστε, τους πρώτους καρπούς να ωριμάσουν κανονικά π.χ. την πρώτη ντομάτα, τα πρώτα φασόλια κλπ. Οι πρώτοι καρποί παίρνουν τους περισσότερους χυμούς του φυτού και έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Είναι καλό να συλλέγουμε σπόρους και από τη μέση της καλλιεργητικής περιόδου και από το τέλος. Γιατί αν συλλέγουμε μόνο από την αρχή θα οδηγηθούμε σε πρώιμες ποικιλίες. Για φυτά με σπόρους που ωριμάζουν και ξηραίνονται πάνω στο φυτό, όπως το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα μαρούλια, τα κουκιά, κλπ. συγκεντρώστε μόνο τους σπόρους που έχουν ωριμάσει εντελώς. Το φυτό μπορεί να έχει αρχίσει να πεθαίνει προτού οι σπόροι είναι έτοιμοι για συλλογή. Κάντε τη συγκομιδή όταν οι σπόροι είναι ξεροί (όχι υγροί από την πρωινή δροσιά ή μετά από βροχή), μαζέψτε τους σπόρους λίγο πριν οι πρώτοι σπόροι αρχίσουν να σκάζουν και να πέφτουν στο έδαφος, όπως γίνεται με τα δημητριακά ή όταν ο λοβός γίνει καφέ και εύθραυστος όταν πρόκειται για φασόλια.
 Για ν’ αποφύγετε όμως τους μύκητες, είναι καλύτερα να μαζεύετε συνέχεια τους σπόρους προς το τέλος της καλλιέργειας του φυτού, έτσι ώστε οι ώριμοι σπόροι να μη μένουν στο φυτό για πολύ καιρό.
 Για τα φυτά με σαρκώδη καρπό, όπως κολοκύθες, πεπόνια, κ.ά. να είστε υπομονετικοί. Μαζέψτε μόνο τους ώριμους καρπούς. Το φυτό μπορεί να είναι εντελώς νεκρό ως την ώρα που θα είναι έτοιμο για συγκομιδή. Τις κολοκύθες τις αφήνουμε ένα μήνα αφού ωριμάσουν και μετά τις κόβουμε για να πάρουμε το σπόρο τους. οι κολοκύθες δεν μαλακώνουν αλλά, συνεχίζουν να ωριμάζουν για λίγους μήνες αφού κοπούν από το βλαστό.
 Για να συλλέξετε σπόρους μελιτζάνας κόψτε τους ώριμους καρπούς και αφήστε τους να μαλακώσουν τόσο που να μην τρώγονται πια. Για να επιταχύνεται τη διαδικασία μπορείτε να χαράξετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε τέσσερα σημεία, έτσι ώστε να αρχίσει να σαπίζει πιο γρήγορα.Οι σπόροι είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν διαχωρίζονται εύκολα από τη σάρκα, όταν τους τρίβετε κάτω από νερό. Παράδειγμα, μαζέψτε όλους τους σπόρους και τη σάρκα σ’ ένα μεγάλο δοχείο ή κουβά με νερό και απελευθερώστε τους σπόρους με τα δάχτυλά σας.
 Συνήθως οι ώριμοι και υγιείς σπόροι βυθίζονται, αν όμως οι σπόροι που επιπλέουν δείχνουν καλύτεροι από αυτούς που βυθίστηκαν ίσως τα πράγματα να είναι ανάποδα για το φυτό σας. (Μερικές φορές οι καλοί σπόροι κολοκύθας μπορεί να επιπλέουν ενώ οι νεκροί βυθίζονται). Αυτό διευκολύνει πολύ τον καθαρισμό των σπόρων απλά τρίψτε για να φύγει η σάρκα από τους καρπούς από το πάνω μέρος. Μετά προσθέστε καθαρό νερό, στριφογυρίστε το και πετάξτε αυτό το νερό. Συνεχίστε με λίγα ακόμη πλυσίματα μέχρι να απομείνουν μόνο οι σπόροι στον πάτο. Στραγγίστε τους και στεγνώστε τους αμέσως.
 Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τους σπόρους από το αγγούρι, με τη διαφορά ότι το αγγούρι δεν χρειάζεται να σαπίσει αρκεί να έχει ωριμάσει καλά. Προσέξτε ότι οι σπόροι δεν πρέπει να μείνουν για πολύ μέσα στο νερό γιατί μπορεί να απορροφήσουν υγρασία, να φουσκώσουν και ν’ αρχίσουν να βλασταίνουν. Μερικοί σπόροι ωφελούνται από περίοδο «ζύμωσης» μέσα στο νερό πριν τους καθαρίσετε από τον καρπό. Στην τομάτα π.χ. αυτή η επεξεργασία λέγετε ότι μειώνει τις πιθανότητες για κάποιες ασθένειες που προσβάλλουν τον καρπό κατά τη περίοδο της βλάστησης.
 Για να συλλέξετε σπόρους ντομάτας κόψτε τους ώριμους καρπούς στη μέση, αφαιρέστε το ζελατινώδες υγρό με τους σπόρους και βάλτε το μέσα σ’ ένα σουρωτήρι τσαγιού. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και τρίψτε απαλά με τα χέρια σας τη ζελατίνη. Απλώστε τους σπόρους σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.
 Για να συλλέξετε σπόρους πιπεριάς αφήστε τον καρπό πάνω στο φυτό ωσότου κοκκινίσει (άσχετα από την ποικιλία).Στις πιπεριές προτείνεται να συλλέγουμε από το δεύτερο καρπό και μετά. Κόψτε τον καρπό και αφαιρέστε τη σάρκα του. Τρίψτε ελαφρά τους σπόρους ώστε να διαχωριστούν και απλώστε τους σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
 Για το αντίδι ξεπατώστε το και βρέξτε το 2-3 φορές με το ποτιστήρι από βραδύς πολύ καλά. Το πρωί πριν στεγνώσει τελείως τινάξτε το και λιχνίστε το στον αέρα.
 Για να πάρουμε σπόρους από το καρότο, το ρεπάνι, τον μαϊντανό, το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τον άνηθο, το σέλινο, αφήνουμε ορισμένα φυτά να ωριμάσουν κανονικά και τα κρατάμε χωρίς να τα κόψουμε γιατί τον δεύτερο χρόνο θα μας δώσουν σπόρο.

Πως θα αποθηκεύσουμε τους ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ;;;
 

Ξήρανση των σπόρων.

Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι εντελώς στεγνοί πριν τους αποθηκεύσετε. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα αργά και σταθερά. Μετά τον καθαρισμό αφήστε τους σπόρους για μια εβδομάδα σ’ ένα ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος.

Βασικές αρχές που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Αφού στεγνώσουν οι σπόροι, να μην τους εκθέσετε σε υγρασία. Η εσωτερική υγρασία (όταν συσκευάζονται) είναι επικίνδυνη για τους αποθηκευμένους σπόρους. Αποφεύγετε την υπερβολική ξήρανση, γιατί συνήθως είναι πολύ απότομη και μπορεί να καταστρέψει το έμβρυο. Οι θερμοκρασίες πάνω από 38ο C μπορούν να προξενήσουν βλάβες στο σπόρο. Ανακατέψτε τους απλωμένους σπόρους μια φορά τη μέρα για να βεβαιωθείτε ότι θα στεγνώσουν ομοιόμορφα. Οι αποξηραμένοι σπόροι σπάνε αντί να λυγίζουν. Μετά αποθηκέψτε τους

σπόρους σε πάνινα σακουλάκια, μεταλλικά δοχεία, σε γυάλινα δοχεία ή αεροστεγή δοχεία, με κατάλληλες ετικέτες που να προσδιορίζουν τον σπόρο και τη χρονολογία της συγκομιδής.Αν συσκευάσετε τους σπόρους σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία, μπορείτε να προσθέσετε μέσα σ’ ένα τούλι μια ποσότητα ασβέστη για να συγκρατεί την υγρασία και να εμποδίζει την ανάπτυξη εντόμων.

Αποθηκέψτε σ’ ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Η υγρασία είναι ο πιο αρνητικός παράγοντας για τη βιωσιμότητα των σπόρων. Οι σπόροι μπορούν να επιβιώσουν στην έρημο πολύ περισσότερο απ’ ότι σ’ ένα δροσερό αλλά υγρό περιβάλλον. Για ν’ αποθηκεύσετε σπόρους σ’ ένα ράφι τους σπιτιού σας θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι κάτω από 18ο C και ο χώρος να είναι προστατευμένος από υγρασία.

Μέση διάρκεια και χρόνος βλάστησης λαχανικών

View this document on Scribd

Επίλογος

Σας φάνηκαν δύσκολα; Πόσο δυσκολότερα πράγματα κάνετε στη ζωή σας; Μια ΑΠΟΦΑΣΗ είναι όλα. Οσο μένουμε στη μιζέρια κι αφήνουμε άλλους να ορίζουν τις τύχες μας φοβισμένοι, μην περιμένετε “τα καλύτερα”. Πάρτε τη ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ!

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά το peliti.gr και το ftiaxno.gr για τις πληροφορίες που αντλήσαμε από εκεί, για τη δημιουργία της αναδημοσίευσης!
 

Το κατά της… “κρίσης” ypotheto