Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το Σύνδρομο Εργασιακής Εξουθένωσης (Burn out)

stress_007Με τον όρο burn out εννοούμε μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρές. Εάν το στρές συνδέεται με την εργασία σας,η εξουθένωση που μπορεί να αισθάνεστε ίσως συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα σας ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της εργασίας σας.

Το burn out σταδιακά επιδρά στην παραγωγικότητα και σας στερεί όποια ενεργητικότητα και καλή διάθεση προυπήρχε γεννώντας την αίσθηση «οτι δεν έχετε πλέον κάτι άλλο να προσφέρετε».
Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πλήξη στην εργασία τους ή ότι έχουν φορτωθεί περισσότερα καθήκοντα απ’οσα υπαγορεύει ο ρόλος της ή μπορούν να χειριστούν.

Συχνά μάλιστα , όταν δεν υπάρχει επιβράβευση για τις διαρκείς προσπάθειες που μπορεί να κάνει κάποιος, η απογοήτευση μεγαλώνει και η όρεξη για βελτίωση συρρικνώνεται. Ενώ λοιπόν τέτοια συναισθήματα είναι σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής, υπάρχουν περιπτώσεις που το διαρκές στρές έχει πιο σοβαρές επιρροές στον εργαζόμενο και τότε ίσως να μιλάμε για το σύνδρομο burn out.

Εάν υποφέρετε από burn out, είναι πιθανό να βιώνετε• Διαρκή κούραση κι αίσθηση εξουθένωσης
Την αίσθηση ότι «σέρνετε» τον εαυτό σας στη δουλειά
• Αναβλητικότητα για πράγματα που πρέπει να κάνετε
Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ίσως αρρωσταίνετε συχνά)
• Αλλαγές στην όρεξή σας καθώς και στον ύπνο
Διάφορους σωματικούς πόνους όπως μυικούς πόνους ή πονοκεφάλους• Αίσθηση αποτυχίας και αυτο-αμφισβήτησης
Τάση να αποσύρεστε και να περνάτε ώρα μόνοι• Απώλεια ελπίδων και αίσθηση ότι είστε παγιδευμένοι
Κυνισμό κι ολοένα αυξανόμενες αρνητικές σκέψεις
• Υπερκριτικότητα κι εκνευρισμό με τους συναδέλφους ή τους πελάτες σας
Την τάση να χρησιμοποιείτε το φαγητό, αλκοόλ ή άλλες ουσίες για να τα βγάλετε πέρα


Aπό τι προκαλείται το burn out ;• Από εργασίες που είναι μονότονες, πληκτικές και δεν προκαλούν την πνευματική διέγερση που χρειάζεστε
Υψηλές απαιτήσεις ή υπερβολικό φόρτο εργασίας• Απουσία επιβράβευσης και αναγνώρισης για την καλή σας δουλειά
Απουσία ελέγχου σε αποφάσεις που αφορούν τη δουλειά σας, π.χ βάρδιες, εργασιακά καθήκοντα.• Δυσλειτουργικές εργασιακές σχέσεις, π.χ κάποιος υπονομεύει τη δουλειά σας ή σας κριτικάρει «πισώπλατα».
Εργασία που δεν ταιριάζει με τις προτιμήσεις ή τα προσόντα σας.


Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
• Πρώτα απ’ολα, αναγνωρίστε ποιοί παράγοντες είναι εκείνοι που συντελούν στο burnout. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε το ζήτημα.
Εάν είναι δυνατό, συζητήστε το πρόβλημα σας καθώς και οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή έχετε με τον προιστάμενο σας. Ίσως μπορείτε να διαπραγματευτείτε κάποια λύση.• Αποφύγετε να δίνετε υπεβάλλουσα σημασία στη δουλειά σας. Η δουλειά θα έπρεπε είναι απλά ένα μέσο με το οποίο μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζωή είτε επειδή σας δίνει οικονομική ανεξαρτησία είτε επειδή απολαμβάνετε το αντικείμενο της εργασίας σας. Όταν όμως θυσιάζετε πράγματα όπως την κοινωνική σας ζωή, την οικογένεια σας ή την ψυχική σας ηρεμία για χάρη της δουλειάς, ίσως θα ήταν χρήσιμο να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητες σας.
Βρείτε αποτελεσματικότερους τρόπους διαχείρισης του χρόνου σας.Πολλοί αισθάνονται συνεχές άγχος στη δουλειά επειδή νιώθουν ότι έχουν πολλά πράγματα να κάνουν σε πολύ λίγο χρόνο. Θέστε μια λίστα προτεραιότητων και ακολουθήστε την . Δεν έχουν όλα τα εργασιακά καθήκοντα την ίδια προτεραιότητα.• Αποφύγετε την απομόνωση και ζητείστε τη συμπαράσταση και υποστήριξη της οικογένειας σας, των φίλων, των συναδέλφων σας. Η ανθρώπινη επαφή είναι συχνά ικανή να ελαφρύνει αρνητικά συναισθήματα αλλά και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα απο άλλη οπτική.


Εάν τα πράγματα έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, προσφέρετε στον εαυτό σας χρόνο ξεκούρασης ή ανάπαυσης. Πάρτε άδεια από τη δουλειά σας για να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Η υγεία σας, είναι πολύ σημαντικότερη από τη δουλειά σας και για να είστε αποτελεσματικοί στη δουλειά , πρέπει πρώτα απ’ολα να είστε υγιείς.

πηγή:e-psychology

Έτσι ξαφνικά ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε και …Βούλγαρος

 



Βούλγαρος καθηγητής υποστηρίζει ότι οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακών και πως ο Αλέξανδρος ήταν Θράκας, άρα είναι… Βούλγαρος.

Εκτός του Μ. Αλέξανδρου, Βούλγαροι είναι κατά τον καθηγητή ..... στο Πανεπιστήμιο του Βέλικο Τάρνοβο «Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος», Πλάμεν Παβλόφ, άλλοι μεγάλοι Βούλγαροι – Θράκες της αρχαιότητας ήταν ο Φίλιππος ο Β’, ο μυθικός βασιλιάς Ντόλονκ, ο μυθικός βασιλιάς Ρέζους, ο Ορφέα, τον Ζαμόξι, ο Σπάρτακος και άλλοι.
 
briefingnews.gr

Δείτε πόσο κάνει 111.111.111 επί 111.111.111


Ο πολλαπλασιασμός των 111.111.111 επί 111.111.111 μας κάνει....= 12.345.678.987.654.321!

Δείτε πόσο κάνει 111.111.111 επί 111.111.111

Απίστευτο...

πηγή:newsbomb

Το «πέτρινο» χωριό της Πορτογαλίας!



Το «πέτρινο» χωριό της Πορτογαλίας!

Το Piódão βρίσκεται στην πλαγιά της οροσειράς Serra do Acor, που δεσπόζει στην Κεντρική Πορτογαλία, και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα αλλά και πιο παράδοξα χωριά της χώρας λόγω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των σπιτιών αλλά και της ιδιαίτερης ομορφιάς του.



Όλες οι κατοικίες είναι χτισμένες εξ ολοκλήρου από πέτρα και παραπέμπουν σε παραδοσιακούς ορεινούς ξενώνες, ενώ τα παραθυρόφυλλα και οι πόρτες είναι βαμμένα σε έντονο μπλε χρώμα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις μπλε πέτρες που καλύπτουν τις στέγες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.



«Το χωριό μας είναι ένα από τα πιο όμορφα και συνάμα τυπικά παραδοσιακά πορτογαλικά χωριά. Είναι ορεινός προορισμός, με τα σπίτια να ''σκαρφαλώνουν'' στις πλαγιές του βουνού, χτισμένα από τοπικό σχιστόλιθο. Το μπλε χρώμα θυμίζει το βαθύ γαλάζιο της Μεσογείου…» λέει ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καφενείου της πλατείας.



Οι κάτοικοι, που δεν ξεπερνούν τους 180, ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τη μελισσοκομία, ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί εργάζονται στον αγροτουρισμό, που δείχνει να αναπτύσσεται ραγδαία.



Πηγή: perierga.gr

Παπαδόπουλος Ευγένιος

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ  να εκπροσωπήσω επάξια και αξιόμαχα την κοινωνία μου και την πατρίδα μου!


papadopoulos evgenios olympios 211x300 Παπαδόπουλος Ευγένιος: ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ να εκπροσωπήσω επάξια και αξιόμαχα την κοινωνία μου και την πατρίδα μου!Η απόφαση,αιφνίδια ομολογώ,για την συμμετοχή μου στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαίου ήταν όλη δική μου!Εισέπραξα ενστάσεις αλλά και ενθαρρύνσεις πάμπολλες!
Η ώθηση,όμως,ήταν της ψυχής,ήταν δηλαδή από εκείνες που δεν της εναντιώνομαι ποτέ!
Η παρουσία μου,λοιπόν,στις μεθαυριανές εκλογές είναι επιβεβλημένη εκ των έσω και βαθέων.
Εκείνες τις πρώτες ώρες,ομολογώ ,πως πάσχισα αναποτελεσματικά να διακρίνω κίνητρα και αιτίες!Την απάντηση την έχω σήμερα!Στρατεύομαι σε έναν,κατά την αίσθηση μου τουλάχιστον,‘’υπέρ πάντων αγώνα’’!

 Να προασπίσω με κάθε τρόπο την κοινωνία και την πατρίδα μου από τον όλεθρo!
Στον τόπο μου κινδύνευαν πλέον ακόμα και οι αγέννητοι!
Θεωρώ πως για τις αξίες μου σήμανε η ώρα μηδέν!

 Συνεπώς , το ΧΡΕΟΣ μου ως φύλακα και στρατιώτη είναι ΑΠΟΛΥΤΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ!
Απέμενε πλέον η επιλογή του ‘’άρματος μάχης’’ στο οποίο θα επέβαινα . Και η σημαία, βέβαια!
Αντίπαλοι οι Μνημονιακοί , οι ΑΝΤΙ-μνημονιακοί σύμμαχοι!
Τότε ήταν που γνώρισα τον Πάνο Κομμένο!
Τον ‘’απείθαρχο’’,τον ανατρεπτικό,τον αξιακό Πάνο Καμμένο!
Οι ‘’Ανεξάρτητοι Έλληνες’’ δεν υπήρχαν ακόμα και είπα μέσα μου αλλά και στους γύρω μου «αν αυτός ο ΕΛΛΗΝΑΣ ετοιμάσει χώρο θα ενταχθώ»!

 Ο Χρόνος και οι Ανάγκες έτρεξαν γρήγορα και πιεστικά!Μπροστά στο φάσμα των αιφνίδιων εκλογών οι ‘’Ανεξάρτητοι Έλληνες ‘’ξεφύτρωσαν εν ριπή οφθαλμού,ως από σπόρο αγιασμένοι.
Οι ευρύτερες ‘’αντιμνημονιακές δυνάμεις ’’ ενισχύθηκαν από έναν υπέροχο πρωταγωνιστή!

 Το μνημόνιο είχε πλέον απέναντι του έναν νεοέλληνα Οδυσσέα!Εφευρηματικό και γενναίο ΜΑΖΙ!
Πρωτομιλήσαμε μόλις το Μεγάλο Σάββατο και έκτοτε συστρατεύθηκα!
Σχεδόν αμέσως έλαβα και το χρίσμα του υποψηφίου Βουλευτή με τους ‘’Ανεξάρτητους Έλληνες’’.

 Συμπολίτες μου,των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζω ακόμα,είχαν ζητήσει την επιλογή μου,ως ‘’αιχμή του δόρατος ‘’ για να χτυπηθεί ο δικομματισμός στην Πιερία από έναν πολυσυλλεκτικό και μάχιμο Πιεριέα.
Προσδοκώ ,λοιπόν,την αξίωσή μου εκ μέρους της κοινωνίας μου!Μια κοινωνία που την υπηρέτησα και την υπερασπίστηκα ανελλιπώς και με κάθε τρόπο!
Πάντα φιλόξενος για τους απλούς ανθρώπους,οικοδεσπότης της υγιούς και μάχιμης κοινωνίας μου,επωμίσθηκα την ανάδειξη κάθε επιπέδου,συλλογικά και ατομικά,όλων των δημιουργικών στοιχείων του τόπου μου!

 Μέσα σε 7 χρόνια πέρασαν από την εκπομπή μου (ΔΙΟΝ επί Τύπου) 2.500 θέματα με την συμμετοχή περισσότερων από 5.500 προσκαλεσμένων.
Σύλλογοι , Σωματεία,Φορείς ,Επιστήμονες ,Δημιουργοί,Καλλιτέχνες και κυρίως ΝΕΟΙ! Συμπεριφορά πάντα εξευγενισμένη και απολύτως ελληνική!
Οι αξίες είχαν τον πρώτο λόγο!

 Απέναντι μου ήταν μόνον οι αμετανόητοι και στυγνοί εξουσιαστές.
Αυτή ήταν η διαχρονική μου πορεία!
Με κυρίαρχα ουσιαστικά την Γνώση, το Θάρρος και την Αξιοπιστία!
Σε λίγες ώρες περιμένω το τίμημα!

 Όπως κάθε φυσιολογική ψυχή προσμένω την δικαίωση!
Η πολιτική ωρίμανση είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη!
Την πολιτική την γνώρισα μέσα από τους Αγώνες,συνέπραξα με τον Εθελοντισμό,απέκτησα άποψη και κρίση για κάθε ζήτημα!
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ να εκπροσωπήσω επάξια και αξιόμαχα την κοινωνία μου και την πατρίδα μου!
Την ΕΝΤΟΛΗ περιμένω,ΜΟΝΟΝ αυτήν!
Χτες αργά το βράδυ μια ελληνίδα μου είπε ‘’αν γίνεις βουλευτής δεν θέλω να υπογράψεις τίποτα εναντίον τις κοινωνίας ,της θρησκείας και τις πατρίδας μου!’’
Την κοίταξα στα μάτια,κατάλαβε και ησύχασε!
Δεν θα την απογοήτευα ποτέ!!!
Από καρδιάς…

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με τους »Ανεξάρτητους Ελληνες»

Σ' ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ; ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΟΝΤΙ;

 






Σε έπιασε πονόδοντος μέσα στη νύχτα; Σου έσπασε κάποιο δόντι; Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει χρήσιμες συμβουλές που μπορείς να κάνεις άμεσα μέχρι να πας στον οδοντίατρο...



1. Πονόδοντος: Τοποθέτησε ψυχρά επιθέματα και αν αυτό δεν βοηθήσει, κάνε στοματοπλύσεις με χλιαρό νερό για να απομακρύνεις τα υπολείμματα της τροφής από την περιοχή που πονάει. Πάρε κάποιο αναλγητικό και κλείσε άμεσα ραντεβού με τον οδοντίατρό σου.



2. Αν αιμορραγούν τα ούλα: Κάνε άμεσα στοματοπλύσεις με αλατόνερο μέχρι να επισκεφθείς τον οδοντίατρο.



3. Ξεκόλλημα στεφάνης ή γέφυρας: Αν έχει ξεκολλήσει στεφάνη ή γέφυρα χρησιμοποίησε μια συγκολλητική ουσία οδοντιατρικής χρήσεως που μπορείς να προμηθευτείς άμεσα από το φαρμακείο και να κόλλησέ τη μέχρι την άμεση επίσκεψη στον οδοντίατρο.



4. Αιμορραγία μετά από εξαγωγή: Έβγαλες το δόντι που πονούσε, αλλά η αιμορραγία συνεχίζει. Με καθαρή γάζα πωματίζεις (ταμπονάρεις) την περιοχή. Αν η αιμορραγία συνεχίζεται χρειάζεται άμεση επικοινωνία με τον οδοντίατρο.




5. Σπάσιμο δοντιού: Φρόντισε να πάρεις κάποιο αναλγητικό. Μπορείς επιπλέον να βάλεις στο εναπομένον δόντι, οδοντικό κερί μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.



6. Δόντι το οποίο από χτύπημα βγήκε από την γνάθο: Ξέπλυμα του δοντιού από το αίμα με γάλα ή κρύο νερό και επανατοποθέτηση του δοντιού στη γνάθο και συγκράτηση με ελαφριά πίεση μέχρι να επισκεφθείς τον οδοντίατρο για να γίνει προσπάθεια σταθεροποίησης. Αν δεν μπορείς να τοποθετήσεις το δόντι στη θέση του, το τοποθετείς σε φυσιολογικό ορό και στην καλύτερη περίπτωση το κρατάς στο στόμα σε επαφή με σάλιο, με άμεση επίσκεψη στον οδοντίατρο.



7. Κακοσμία: Η λύση φυσικά βρίσκεται στην οδοντόβουρτσα. Βούρτσισε με οδοντόκρεμα με έντονη γεύση τα δόντια και τα σημεία σε επαφή με τα ούλα, καθάρισε την γλώσσα και τον ουρανίσκο και χρησιμοποίησε νήμα μεσοδόντια. Αν η κακοσμία συνεχίζεται επισκέψου άμεσα οδοντίατρο.




8. Έλκη στο στόμα: Αισθάνεσαι πόνο, ερεθισμό και τσούξιμο στα χείλη εσωτερικά, τα ούλα και γενικότερα το στόμα. Για να ανακουφιστείς προσωρινά, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι πάγου και διάλυμα από νερό και σόδα στην πληγή για μερικά λεπτά. Φυσικά μην αμελήσεις να επικοινωνήσεις με τον οδοντίατρο.