Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί

Αυτά τα έργα τέχνης μπορεί να είχαν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής (όσο άντεχαν τα.. πόδια των «υλικών» για την ακρίβεια) ωστόσο εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν μέσα από τις φωτογραφικές στιγμές.
Για κάθε σχηματισμό επιστρατεύτηκαν δεκάδες και σε μερικές περιπτώσεις χιλιάδες άνθρωποι. Δείτε πέντε από τους πιο εντυπωσιακούς ανθρώπινους πίνακες που έχοευν γίνει.
Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί
Στρατιωτικό αεροσκάφος
Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί
Διαμάντι κατά την διάρκεια ελεύθερης πτώσης
Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί
Σημαία της Σιγκαπούρης
Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί
Πορτρέτο του προέδρου Γούντρου Γουίλσον, το 1918
Οι 5 πιο εντυπωσιακοί ανθρώπινοι σχηματισμοί
Το… ανθρώπινo Άγαλμα της Ελευθερίας

πηγή:newsbeast

Είστε έτοιμοι για το παγκόσμιο νόμισμα;


Ο Γάλλος οικονομολόγος, Φρεντερίκ Λορντόν, διαθέτει κάποιες πρωτότυπες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας. Ανάμεσα σε αυτές ανήκει η δημιουργία μιας Διεθνούς Ένωσης Διακανονισμών, ώστε να μην υπάρχουν εμπορικοί πόλεμοι, όπως άλλωστε πρότεινε στο παρελθόν ο Κέινς. Επίσης, ο Λορντόν εισηγείται ένα ευρώ δύο επιπέδων: Ενιαίο νόμισμα στις διεθνείς συναλλαγές των κρατών–μελών, αλλά με ευέλικτη ισοτιμία, κατά το πρότυπο της ICU, στο εσωτερικό τους.

Και ένας ακόμη οικονομολόγος όμως, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, επαναφέρει μια άλλη, ξεχασμένη ιδέα του Κέινς, την ιδέα για ένα παγκόσμιο νόμισμα, το περίφημο bancor. Η πρόταση του Στίγκλιτς είναι, βέβαια, αρκετά μετριοπαθής, καθώς στηρίζεται στη διεύρυνση ενός ήδη υπάρχοντος θεσμού, των όχι και τόσο εύηχων «Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων» (SDR’s) που εκδίδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.







   

Χάρρυ Κλυνν: ΓΑΠ, ο μέγας σταρχιδιστής!


‘Ολη η Ελλάδα καρφωμένη στην τηλεόραση να ακούσει τα νέα μέτρα κι ο μυαλοχυμένος διάβαζε με ύφος περισπούδαστο την έκθεση ιδεών που του γράψανε οι παρατρεχάμενοί του περί οδικού χάρτη και άλλων τινών διαγραμμάτων του κώλου…

Κάποιοι από τους υπουργούς κοίταζαν τα ρολόγια τους, ήταν ορισμένοι που τα κουνούσαν κιόλας…

Στον κόσμο του εν τω μεταξύ ο "ti-pinis-ke-den-mas-dinis", πλήρης η αφοσίωσή του στο ορνιθοπόνημα!

Κάποια στιγμή έχασε τη σελίδα 14 και τους διάβασε δύο φορές τη σελίδα 7!

Στα παπάρια του, το ύφος έχει σημασία και όχι αυτά που λες…

…Και μετά πήγανε όλοι μαζί στην Ακροθαλασσιά…


ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ...
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

(Χάρρυ Κλυνν)
Συγγραφέας-Ηθοποιός

Δημήτρης Ιατρόπουλος: "Έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν από τον χάρτη..."

Δυστυχώς αδελφέ μου, υπάρχει ένα 15%, όχι παραπάνω, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σωθεί η Ελλάδα! Είτε γιατί συνδέεται με τους εργατοπατέρες του βαθέως ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί μετέχει ευθέως ή πλαγίως στις "μέσα" λαμογιές, στηρίζει όλη αυτή την ανθελληνική χιονοστιβάδα που βιώνουμε.

Παράλληλα, κάποια άτυχα πλάσματα, που το ίδιο το Σύστημα τα έριξε στα γρανάζια των τοξικών ουσιών, χρησιμοποιούνται μαζί και με κάποιους συγκεκριμένους υπάλληλους των Υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, για τις προβοκάτσιες.

Είτε στις διαδηλώσεις, όπου τάχαμδήθεν τους, τα βάζουνε "με τους... μπάτσοι", ώστε να τρομοκρατηθεί απ' τα χημικά ο πολίτης και να μην ξαναδιαδηλώσει, είτε σε στημένες ενέργειες τάχα μου "αμφισβήτησης" των "επωνύμων", όπου δεν επιτρέπουν τίποτε να ανθίσει, να εκφραστεί, να προχωρήσει και μέσα στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα και έξω απ' αυτά...
Επιτέθηκαν ας πούμε προχτές στον Νομπελίστα της Ιατρικής στην Πάτρα.

Είχα την... τιμή να το ζήσω κι ο ίδιος πριν λίγες μέρες στην Κερατέα, όπου με φώναξαν για να στηρίξω με τις λιγοστές μου δυνάμεις την μάχη των κατοίκων και μόλις ανέβηκα να διαβάσω το ποίημά μου, το "
Φύγε ΤΩΡΑ!" που από εδώ, το "Ας μιλήσουμε επιτέλους" απλώθηκε σ όλη την Ελλάδα, μόλις λοιπόν πήγα να μιλήσω για Πατρίδα και Γλώσσα και είπα "Φύγε" στον Παπανδρέου,... όρμησαν να με... φάνε!
Και φυσικά με φώναζαν... "φασίστα" και τι δουλειά είχα εγώ να τους μιλάω για Ελλάδες και Γλώσσες και τα Νησιά μας, και τέτοια!
Υπάρχει λοιπόν κι αυτός ο "στρατός" που παρεμβαίνει όπου τον διατάξουν.

Κι ακόμη, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με το ένα εκατομμύριο οπλισμένους αλλοδαπούς, (τα άλλα τρία εκατομμύρια, μάλλον δεν έχουν -ακόμη- όπλα!) και σε ποιά σχέση βρίσκονται, με όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν απ΄το χάρτη...

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αδελφέ (και δεν βάζω κεφαλαίο άλφα, για να μη με ξαναπούνε... μασώνο, τα πράσινα πρακτοράκια), έχουμε και πολλούς ανθέλληνες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας και πολλή δουλειά μπροστά μας και πολύ δρόμο μέχρι να ξαναδούμε Φως Ελληνικό να φουντώνει, γιατί η Φλόγα δεν έσβησε, όσο για τις "Σπίθες" άστα να πάνε...

Υπομονή λοιπόν και τέτοια
κείμενα όπως αυτό εδώ του Κωνσταντίνου, προωθήστε τα όπου μπορείτε.. Εγώ, το αναδημοσιεύω αύριο όπως είναι, στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ", που κοστίζει μόλις... μισό ευρώ, και δεν θα το ανέφερα ποτέ, δεν κάνω ποτέ μου γκρίζα διαφήμιση, αν δεν επρόκειτο για το άρθρο αυτό του Κωνσταντίνου Μιχαήλ.

Καλό Σαββατοκύριακο
με Ελληνική Αγάπη,
ο Δημήτρης


Οδηγός διατροφής για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

"Αποτοξινωθείτε", βρείτε τη χαμένη σας ενεργητικότητα και να ξεφορτωθείτε εκείνα τα παραπανίσια κιλά, που δεν λένε με τίποτα να φύγουν. Οχι, όμως, με νηστεία αλλά με σωστή νηστίσιμη διατροφή






Η νηστεία στην εποχή Fast Food, του Junk και του Delivery κρύβει τα δικά της εμπόδια και πολλές παγίδες. Αν τρώτε νηστίσιμα και δεν προσέξετε το μέγεθος της μερίδας θα αποδειχτούν μάταιες η στέρηση και η καλή θέληση μαζί. Για παράδειγμα μια μερίδα φασολάκια σε εστιατόριο η σε πακέτο δεν είναι απαραίτητα διατροφικά "αθώα" αν δεν γνωρίζετε την περιεκτικότητά της σε λάδι αλλά και την ποιότητά της. Και επειδή ο οργανισμός δεν αναγνωρίζει τις υψηλοθερμιδικες τροφές για να ρυθμίσει ανάλογα την όρεξή του, εύκολα ένα υγιεινό γεύμα όπως αγκινάρες αλά πολίτα μπορεί να καταλήξει ο χειρότερος εχθρός της σιλουέτας αλλά και της ευεξίας σας. Μια άλλη συνηθισμένη παγίδα είναι να νιώθετε ότι κατά την διάρκεια της σαρακοστής είστε σε τιμωρία. Θυμηθείτε ότι κάνεις δεν σας επέβαλε την νηστεία. Μόνοι σας το αποφασίσατε και μόνοι σας θα το υποστείτε. Οπότε το να μπείτε σε κατάσταση αναμονής για την Κυριακή του Πάσχα και να ονειρεύεστε λίγο τα τσουρέκια, λίγο τα τσιμπολογήματα της σούβλας είναι λ-ά-θ-ο-ς και θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υπερφαγία (κοινώς θα τρώτε ό, τι βρεθεί μπροστά σας ) και ύστερα σε δίαιτες express (το έχετε ξαναδεί το έργο). Σαρακοστή σημαίνει αυτοσυγκράτηση, λιτότητα και νοστιμιές απλές αλλά και μια καλή ευκαιρία για «φυσική» αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κατ’ επέκταση από κορεσμένα λίπη και μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης, βελτίωση του λιπιδαιμικόυ σας προφίλ και των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης μέσα από την μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αλλά και απώλεια βάρους αν προσεχθεί το μέγεθος της μερίδας (ναι, η ποσότητα μετράει).
Τι πρέπει να προσέξουμε τις ημέρες του Πάσχα

1.H κατανάλωση αρκετής ποσότητας σαλατικών θα προκαλέσει ένα σημαντικό αίσθημα κορεσμού λόγω των φυτικών ινών και θα εμποδίσει τις μεγάλες ποσότητες στα κυρίως γεύματα. Ένα καλό tip είναι να αρχίσετε το γεύμα σας με μια λαχταριστή σαλάτα πριν το κυρίως πιάτο. 2.Μετριάστε το λάδι και τις ελιές. Αν και αποτελούν μια σημαντική πηγή καλών λιπαρών, που είναι ωφέλιμα για την υγεία και ιδίως για την καρδιά, δεν παύουν να προσφέρουν θερμίδες.

3.Τα θαλασσινά είναι μια πολύ καλή πηγή φωσφόρου, σιδήρου και βιταμινών Β. Ακόμα και αν έχετε υψηλή χοληστερόλη μπορείτε να τα καταναλώνετε πάντα με μέτρo (100-150 γραμ. ημερησίως είναι η συνιστώμενη πρόσληψη) μιας και η ενδογενής χοληστερόλη δεν επηρεάζεται από την χοληστερόλη των τροφών. Απλά έχετε το νου σας στις κρυφές πηγές αυγών και χοληστερόλης (π.χ. πίτες) 4.Προσοχή στα πολλά φρούτα. Η υπερκατανάλωσή τους (2-3 μερίδες φρούτα είναι η διατροφική σύσταση) θα επιφέρει απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης και αμέσως μετά απότομη μείωση (αντιδραστική υπογλυκαιμία) με αποτέλεσμα να πεινάσετε πιο γρήγορα, κάτι που βέβαια επιθυμείτε διακαώς να αποφύγετε. Προτιμήστε να συνδυάσετε 1 φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς η με νηστίσιμο τυρί για να αποφύγετε τα χειρότερα. 5.Προσοχή στις μεγάλες μερίδες. Θα σας το ξαναπούμε: είναι από τις περιπτώσεις που το μέγεθος μετράει. Το ότι μετριάσατε το λάδι στα νηστίσιμα φαγητά δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε μια τεράστια μερίδα. 6.Φροντίστε να έχετε τακτικά γεύματα για εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στον οργανισμό σας. Τα συχνά και μικρά (το τονίζουμε!) γεύματα θα μειώσουν την ανάγκη για γλυκό και για μεγάλες μερίδες στα κυρίως γεύματα. 7. Προσοχή στα πασχαλιάτικα και στα νηστίσιμα γλυκά. Ο χαλβάς και το τσουρέκι είναι από τις κύριες πηγές υδατανθράκων και λίπους γι’ αυτό προτιμήστε μικρές μερίδες (μέχρι 100 γραμ.) και καταναλώστε αμέσως μετά ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη για να ‘‘απεξαρτηθείτε’’ από την γεύση τους. 8.Μην τρώτε όρθιοι η μπροστά από τηλεόραση ακόμα και όταν καταναλώνετε τα σνακ σας. Το να καταναλώσετε 1 μικρό κομμάτι χαλβά μπροστά από την τηλεόραση η όρθιοι είναι μια συνήθης λανθασμένη διατροφική συμπεριφορά. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που έχουν υποπέσει σε αυτό το ατόπημα σπανίως θυμούνται αν και τι έχουν φάει. Τα μικρογεύματα και κυρίως τα γλυκά αποδίδουν και αυτά θερμίδες οπότε δώστε την πρέπουσα σημασία και σε αυτά σαν να επρόκειτο για ένα κανονικό γεύμα. 9.Το κόκκινο κρέας, το συκώτι και τα εντόσθια, όπως και τα αυγά και τα τυριά την ημέρα του Πάσχα είναι από της κύριες πηγές λίπους και χοληστερόλης. Προσπαθήστε να καταναλώσετε το κρέας (αρνί/κατσίκι/κοτόπουλο) χωρίς πέτσα, επιλέξτε τυρί χαμηλών λιπαρών και φυσικά (το επαναλαμβάνουμε) επιλέξτε μικρές μερίδες. Η διατροφική νοοτροπία ‘’μια ημέρα τον χρόνο είναι, οπότε δεν πειράζει να ξεφύγω’’ είναι αυτοκαταστροφική. 10.Αυξήστε την φυσική δραστηριότητα. Η φυσική δραστηριότητα συνδυαστικά με την νηστεία θα σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευεξία. Θυμηθείτε ότι η ελληνική διατροφή πλέον κατακλύζεται από κρέας και γαλακτοκομικά σε καθημερινή βάση. Οι 40 ημέρες νηστεία είναι απλά ένα πολύ μικρό διάλειμμα από τις τοξίνες και τα λιπαρά. Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος-διατροφολόγος

Ειδίκευση στην κλινική διατροφή και ανοσολογία

Μαστροποί και με την βούλα του δικαστηρίου

Μαστροποί και με την βούλα του δικαστηρίου





Μαστροποί και με την βούλα του δικαστηρίου. Ο χαρακτηρισμός που μόλις μια μέρα πριν είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Πάγκαλος για τους πολιτικούς που επί δεκαετίες εκμαύλιζαν – και όσο εξαρτάται από το χέρι τους συνεχίζουν να εκμαυλίζουν – τον λαό, βρήκε χθες την δικαίωσή του.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε υπέρ των προ του 2001 (παρακαλώ) συμβασιούχων και έκρινε ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν. Βρισκόμαστε στο 2011, αλλά έχουμε υπόλοιπα από το 1991! Διότι η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε σε καθαρίστριες που εργάστηκαν ως συμβασιούχοι μεταξύ του 1991 και του 1998 και είχαν καταθέσει αγωγές πριν από το 2001! Πριν δηλαδή, όπως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος, από την (περίφημη) συνταγματική αναθεώρηση του 2001, οπότε και δεν ίσχυε η απαγόρευση μονιμοποίησης συμβασιούχων – και επομένως τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Έχουμε μια πολιτική τάξη της οποίας οι πράξεις και παραλείψεις συνεχίζουν να κρίνονται από τα δικαστήρια είκοσι χρόνια μετά, χωρίς οι ίδιοι που προκάλεσαν αυτό το απαράδεκτο χάος να έχουν κριθεί ποτέ πολιτικά. 

Οι συμβασιούχοι δεν βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν χωρίς να τους βάλει κάποιος. Οι καθαρίστριες δεν έπιασαν σκούπα και φαράσι χωρίς να τις έχουν στείλει κάποιοι. Είναι οι ίδιοι «κάποιοι», που με την αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2001, (άρθρο 103) απαγόρευσαν την μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Έλαβαν μάλιστα αυτή την απόφαση, ενώ οι συμβασιούχοι, τους οποίους οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει, συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Και ενώ επί δεκαετίες παρίσταναν ότι λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας – χωρίς, βέβαια, να κάνουν τίποτε για να αναπτυχθεί η χώρα και να υπάρξουν πραγματικές θέσεις εργασίας – απλώς δημιουργούσαν θέσεις ομηρίας και κομματικής συναλλαγής.

Τώρα, πρέπει (οι ίδιοι) να εφαρμόσουν το Μνημόνιο.

Το οποίο επιβάλλει μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Ναι, αλλά οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Και χθες πανηγύριζαν και άνοιγαν σαμπάνιες έξω από το ανώτατο δικαστήριο – παρέα με τον γνωστό δικηγόρο τους. (Ο εθνικός ύμνος που ακούστηκε μας μπέρδεψε λίγο, αλλά στη χώρα δεν υπάρχει τίποτε πιο εθνικό από τον… διορισμό).
Οπότε; Οπότε οι μαστροποί δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε το Μνημόνιο, που επίσης ψήφισαν.

Όπως ψήφισαν το Σύνταγμα, όπως ψήφισαν ένα σωρό νόμους που δεν μπόρεσαν ποτέ να εφαρμόσουν. Όπως επέτρεψαν να «προσλαμβάνονται» άνθρωποι με ημερήσιες συμβάσεις.

Φυσικά, όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά τα χθεσινά στοιχεία αποτελούν κόλαφο (για τους μαστροπούς), όπως και η δικαστική απόφαση.

 Χθες η ΕΛΣΤΑΤ μας ενημέρωσε ότι η ανεργία τον Ιανουάριο σκαρφάλωσε στο 15,1%.
Επίσης, είναι οι ίδιοι που αναρίθμητες φορές έχουν καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τους ανώτατους δικαστές, προκειμένου να «ενημερωθούν», ώστε μετά να ετοιμάσουν μια έκθεση – μια από τις πολλές που «κοιμούνται» στα αρχεία της Βουλής.

Είναι οι ίδιοι (αυτοί που διόριζαν αβέρτα συμβασιούχους με αντάλλαγμα τις ψήφους τους) που τώρα δηλώνουν χολωμένοι, επειδή οι δικαστές αρνήθηκαν να προσέλθουν, περιφρουρώντας ουσιαστικά την διάκριση των εξουσιών. Την οποία δείχνουν, μέσα στην αλαζονεία τους, να έχουν κάποιοι ξεχάσει.

Φυσικά, είναι οι ίδιοι που δεν μπόρεσαν ποτέ να λύσουν το πρόβλημα των χωματερών, δεν μπόρεσαν ποτέ να εφαρμόσουν τους σχετικούς νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, μοίραζαν δεξιά-αριστερά υποσχέσεις περί μη εφαρμογής των νόμων και τώρα παρακολουθούν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Κερατέας.

Τέλος, είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν τον δήθεν κλεφτοπόλεμο κατά της κυβέρνησης που με την ψήφο τους στηρίζουν.

Την ώρα που δεν υπάρχει σάλιο, την ώρα που όλοι μιλούν για αναδιάρθρωση, χθες έστησαν άλλον έναν εσωκομματικό καυγά, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των κρατικών διαθεσίμων από τον ΟΔΔΗΧ. Αυτοί δηλαδή που διόριζαν συμβασιούχους, αυτοί που ενέκριναν τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, περνούν τώρα την ώρα τους ανταλλάσσοντας παροιμίες με τον αρμόδιο υφυπουργό.

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», οι μεν. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», ο δε. Ισχύουν και τα δύο. Αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Υπό αυτήν την έννοια, δεν αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν τα όργανα. Χθες το Πολιτικό Συμβούλιο, σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί δια της συνεδριάσεως οργάνων και επιτροπών.

Από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα είναι γενικό. Και δεν γίνεται ξεσκαρτάρισμα για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Δεν έχουν μπει κριτήρια για να μοιραστούν οι ταυτότητες στους μαστροπούς.
Εύκολο είναι. Πότε διορίστηκαν αυτοί οι συμβασιούχοι; Τότε και τότε και τότε. Ποιοι τους διόρισαν; Αυτοί και αυτοί και αυτοί. Ποιοι μοίραζαν stage, διαγκωνιζόμενοι μάλιστα μεταξύ τους; Αυτοί και αυτοί και αυτοί. Πάρτε τις ταυτότητες!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να σταματήσουν τουλάχιστον να κυκλοφορούν στα τηλεπαράθυρα, παριστάνοντας τους αθώους του αίματος και υποδυόμενοι τους αποστόλους της Κάθαρσης. Διότι μαστροπούς διαθέτουν όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις.

Και επιτέλους, πού ακούστηκε βεβαιωμένοι μαστροποί όχι μόνο να μην καταλήγουν στη φυλακή, αλλά να συνεχίζουν να διαφεντεύουν τον δημόσιο βίο της χώρας;

elzoni

Θα σπάσουν … αυγά!

Όταν η κυβέρνηση παρανομεί, η επανάσταση του λαού νομιμοποιείται

 

Πόσες φορές έχει παρανομήσει η σημερινή κυβέρνηση; Πάμπολλες. Τις περισσότερες τις γνωρίζει ο Ελληνικός λαός. Κάποιες άλλες, παραμένουν άγνωστες γιατί δεν ξέρουμε ακόμα σε όλο του το εύρος το ξεπούλημα που προωθήθηκε.

Τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει άλλη μια παρανομία. Ενώ η θητεία της λήγει το 2013, αυτή θα πάρει μέτρα που δεσμεύουν την επόμενη. Περιφρονείται ναι ή όχι καθαρά η όποια απόφαση του λαού στις επόμενες εκλογές με αυτόν τον τρόπο; Ότι και να αποφασίσει ο λαός, όποιον και αν επιλέξει στο μέλλον για κυβέρνηση, η σημερινή κυρίαρχη πολιτική ομάδα, παίρνοντας αποφάσεις που είναι νομικά δεσμευτικές, στην καλύτερη περίπτωση φέρνει εμπόδια, στο λαό και στις όποιες μελλοντικές επιλογές του.

Η κυβέρνηση, υπογράφοντας “γραμμάτια” για ...
χρονικό ορίζοντα πέραν της θητείας της, κινείται σε αντιδημοκρατικά πλαίσια, αφού ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα ορίζει, συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την εξάσκηση της εξουσίας. Το νόημα των διατάξεων του συντάγματος για θητεία ορισμένης διάρκειας και για εκλογές στη λήξη της, είναι να εφαρμόσει την όποια πολιτική του ο εκάστοτε κομματικός μηχανισμός, να κριθεί για τα πεπραγμένα από το εκλογικό σώμα και ο καινούργιος να αναλάβει τα ηνία αποφασίζοντας από την στιγμή εκείνη και στο εξής. Για αυτό και συνηθίζεται στο τέλος της θητείας, οι ‘εκλεγμένοι’ να μην λαμβάνουν πολύ σημαντικές αποφάσεις. Γιατί θα τους λείπει η “δημοκρατική νομιμοποίηση”

Στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης, που ανέτρεψε και την ελάχιστη “δημοκρατία” που απέμενε στο πολίτευμά μας, η εμμονή της να νομοθετεί, πέραν της θητείας που ορίζεται από το σύνταγμα, συνιστά εκτροπή και παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του καταστατικού χάρτη της χώρας.

Όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν σέβεται τους κανόνες, ακόμα και όταν είναι θεσμοθετημένοι, για ποιο λόγο να τους σεβαστεί ο λαός; Όταν ο αντίπαλος (το πολιτικό σύστημα είναι ένας από τους αντιπάλους του λαού), παίζει με πειραγμένα ζάρια, εμείς θα πρέπει να παίζουμε κανονικά, λες και δεν συμβαίνει τίποτα; Όταν ο άλλος προσπαθεί να σε κλέψει, χρέος δικός σου είναι να προστατευτείς. Η εξουσία σήμερα, δεν ακολουθεί ούτε τους κανόνες που θέσπισε ή ίδια. Το να ακολουθεί ο λαός αυτούς τους κανόνες, (που στο κάτω κάτω, μόνο ένα τμήμα του και έμμεσα μπορεί να ειπωθεί ότι έδωσε την συγκατάθεσή του για να υπάρχουν), αποτελεί επιλογή πορείας που οδηγεί στον όλεθρο.

(Το γεγονός ότι το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για τα παραπάνω μέτρα τοποθετείται χρονικά στην επέτειο της βύθισης του Τιτανικού, το εκλαμβάνουμε ως τυχαίο…)
 
γράφει η Δηιδάμεια

από το economist  μέσω apneagr

Όταν τα καλαμπούρια κάνουν πολιτική


Είναι αδύνατο πλέον να ασκήσει κανείς κριτική στη κυβέρνηση. Με τις χθεσινές του παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να τρελάνει τον ελληνικό λαό, αφού προηγουμένως δοκίμασε να τρελάνει την διεθνή κοινότητα. Δεν βγάζεις πλέον άκρη, δεν μπορεί να καταλαβαίνει αυτά που διαβάζει, εκτός αν συνειδητά αγωνίζεται να διαστρέψει, πέραν της γενικής πραγματικότητας και τα επιμέρους πολιτικά σημαινόμενα.
Το τελευταίο, αν συμβαίνει, είναι τερατώδες ....

και δεν το χωράει ο νους μου, καθώς οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση και σε ένα φριχτό πολιτικό τέλος την μεταπολίτευση. Θα γεννήσει απολιτικές αντιδράσεις και θα καταλήξει στον απόλυτο διασυρμό, όχι μόνον της πλουραλιστικής δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της πολιτικής επικοινωνίας και πρακτικής.

Όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ότι τα καλαμπούρια πια προφασίζονται ότι κάνουν πολιτική και είτε θα κάνεις καλαμπούρι στα καλαμπούρια, είτε θα σιωπήσεις, βιώνοντας την φρίκη του τέλους μιας εποχής απύθμενου λαϊκισμού και ελεεινής διαστροφής της πολιτικής. Φτάσαμε στο σημείο οι πρωθυπουργοί και η πολιτικο-επιχειρηματική τάξη που εκπροσωπούν, να θεωρούν ότι η προπαγάνδα και η απόλυτη σημειολογική αυθαιρεσία στον λόγο μπορούν να αντικαταστήσουν την πολιτική σκέψη και συνάρτηση, την επιστήμη και εν τέλει οποιαδήποτε μορφή λογικής. Αφού χρεοκόπησαν την χώρα αποφάσισαν να δολοφονήσουν την σχέση σημαίνοντος-σημαινομένου που δίνει νόημα στην ζωή. Τα σημαινόμενα και κυρίως η σχέση σημαίνοντος-σημαινομένου που αναπαριστά ο λόγος του κ. Παπανδρέου, δεν έχουν καμία σχέση με την εμπειρία, τόσο την καθημερινή όσο και την επιστημονική. Αυτό το στυλ πολιτικής παρουσίας καταστρέφει στην ρίζα της κάθε μέθοδο κατανόησης του πολιτικού φαινόμενου (συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας ασφαλώς), ισοπεδώνει τις σχέσεις  εξουσίας και ουδετεροποιεί απολύτως το κυβερνητικό διακύβευμα. Κάνει, με άλλα λόγια, αντιπολιτική.

Άρα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αν ήθελαν να είναι συνεπείς στην διατύπωση των συνθημάτων τους, θα έπρεπε, αντί για το «οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία», να του γράψουν να πει «οι αντιπολιτικοί στην εξουσία». Δυστυχώς εδώ οδήγησαν τα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τον τέταρτο δρόμο της παγκόσμιας διακυβέρνησης των χρηματιστών: στην ύβρι της πολιτικής. Σε ότι αφορά στο στυλ του πολιτικού λόγου, φτάσαμε, όσοι προτείνουμε μια ριζοσπαστική, αγωνιστική πλουραλιστική δημοκρατία, να είμαστε μειοψηφία. Η επιδείνωση της κοινωνικής κρίσης δυστυχώς τροφοδότησε με μπόλικη καύσιμη ύλη τον αριστερισμό, τον φασισμό, τον οικονομισμό και τον κυνικό νεοφιλελευθερισμό στα κατ’ όνομα μόνο πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

Μην βιαστείς να χλευάσεις την προσέγγιση αυτή, φίλε αναγνώστη και δώσε βαρύτητα στην έννοια του στυλ στην πολιτική, καθώς αυτό καθορίζει την ποιότητα των σχέσεων εξουσιαστών-εξουσιαζομένων. Ούτε να αναγάγεις την σημασία του στυλ στο επίπεδο της αμπελοφιλοσοφίας, όπως θα κάνει σίγουρα η κ. Παπαρήγα, η οποία δεν ευτύχησε να μάθει ότι και ο Λένιν κυριάρχησε και ευδοκίμησε κυρίως λόγω στυλ, και όχι απλώς  πανουργίας, γερμανικής επιτηδειότητας, επαναστατικού ταμπεραμέντου ή επειδή προκαλούσε σοκ και δέος στα πλήθη, με την παρουσία του. Ας το αφήσουμε όμως αυτό, καθώς το θέμα μας δεν είναι ο Λένιν, αλλά το στυλ στην σημερινή πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Το στυλ στην πολιτική δεν είναι η μορφή άσκησης της εξουσίας, ή απλώς ο ανθρωπομορφισμός των σχέσεων εξουσίας που δομούνται στην συγκυρία -  πόσο μάλλον το στυλάκι που υιοθετεί ένας ηγέτης για να προβάλλει την αναφερόμενη ταυτότητά του - αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος που τα εξουσιαστικά σημαίνοντα  εντός του πολιτικού λόγου, η πολιτική και διοικητική πρακτική, οι θεσμοί κλπ. παράγουν μήνυμα μέσω κοινωνικών σημαινομένων (ατομικό και συλλογικό συμφέρον, κέρδος ή απώλεια, και όλα όσα προσδιορίζουν την ταξική συνείδηση, την κοινωνική συνείδηση και την εθνική συνείδηση). Όταν υπάρχει σαφές στυλ στην πολιτική, τότε το εξουσιαστικό μήνυμα είναι λειτουργικό. Δεν μπορεί δηλαδή να επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου τα σημαινόμενα του προεκλογικού του προγράμματος, που αναπαριστούσαν μια άλλη πραγματικότητα για την χώρα, να τα συνδέει με τα σημερινά σημαίνοντα που είναι το προϊόν της χρεοκοπίας, την οποία «υπέγραψε» με το μνημόνιο. Άλλα πράγματα σήμαινε για την κοινωνία το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και άλλα η σημερινή ρητορεία και πρακτική των κυβερνώντων.

Αν δεν υπάρχει σαφές και συνεκτικό πολιτικό στυλ, τότε οι κοινωνίες έρχονται αντιμέτωπες με το χάος. Για να είναι λειτουργική, δηλαδή, μια οποιαδήποτε εξουσιαστική δομή θα πρέπει να διακρίνεται από περισσότερο ή λιγότερο συνεπές στυλ. Κάθε σημαίνον να αναπαριστά ένα συγκεκριμένο σημαινόμενο, σύμφωνα με κάποια πολιτική μεθοδολογία. Δεν μπορεί για παράδειγμα να λες ότι θα αναδιαρθρώσουμε την χώρα και όχι το χρέος, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζεις ότι η ΕΚΤ άφησε τα ομόλογα σου να «ναυαγήσουν» στα αζήτητα και σε οδηγεί πλέον σε υποχρεωτική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας. Δεν μπορεί να διαστρέφεις το κρίσιμο σημαίνον της αναδιάρθρωσης με ένα απολύτως υπερβατικό στυλάκι και να αναφέρεσαι στην αναδιάρθρωση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων σαν η χώρα να μην βρίσκεται υπό καθεστώς χρεοστασίου, αποκλεισμένη από τις αγορές και πλέον από την ΕΚΤ. Αυτό το δήθεν άνετο, αλλά μη συνεκτικό στυλ Παπανδρέου προκαλεί ανασφάλεια στους πάντες, καθώς, εάν η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιλέξει δεν οδηγήσει σύντομα σε ογκώδεις επενδύσεις, η χώρα θα αναγκαστεί, αφού αρνείται την ριζική αναδιάρθρωση χρέους, να προχωρήσει σε εξωτερική υποτίμηση με την έκδοση εθνικού νομίσματος.
Μόνον το ισχυρό στυλ, αυτό δηλαδή που συστήνει μια τάξη πραγμάτων εμπειρικά επιβεβαιωμένη ή/και εμπειρικά διαπιστούμενη, παράγει συνεκτικό κοινωνικό μήνυμα, με το οποίο μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, να νοιώθουμε ή να εκτιμούμε ότι μας συμφέρει ή όχι. Αν δεν υπάρχει τέτοιο στυλ τότε δεν εμφανίζεται απλώς η όποια επιμέρους πολιτική (ή καλύτερα ευκαιριακά μέτρα και μεταρρυθμίσεις επί μεταρρυθμίσεων) ως απειλή για συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, αλλά η ίδια η εξουσιαστική δομή στο σύνολό της ως κίνδυνος για ολόκληρη την κοινωνία. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα.

Ο λόγος του Γιώργου Παπανδρέου διακρίνεται από ένα μη-πολιτικό στυλ. Είναι απλώς ένα στυλάκι εξουσίας και γι’ αυτό ακριβώς επιχειρεί ο ίδιος να του δώσει την μορφή ενός δήθεν αντιεξουσιαστικού λόγου. Τα στυλάκια είναι αυθαίρετα και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να μεταβάλλονται διαρκώς, παίζοντας ένα «κοινωνικό θέατρο σκιών» στην κεντρική σκηνή της πολιτικής. Το στυλάκι αυτό-ορίζεται μέσω των μηχανισμών προβολής του και του σχετικού μάρκετινγκ και δεν προσδιορίζεται από τις κοινωνικές ορίζουσες της σχέσης σημαίνοντος-σημαινομένου. Δεν αναφέρεται σε κάποια τάξη πραγμάτων, αλλά παρεμβαίνει για να ακυρώσει με την προβαλλόμενη μοναδικότητά του οποιαδήποτε τάξη. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μία προσπάθεια να δημιουργεί ο φορέας του μία πρόσκαιρη εικονική πραγματικότητα, που θα ταιριάζει στην αναφερόμενη ταυτότητά του.

Με δύο λόγια, ο λόγος του κ. Παπανδρέου μοιάζει να προέρχεται από το εργαστήριο κάποιου στυλίστα της επικοινωνίας και δεν δομεί μήνυμα στο πλαίσιο ενός σαφούς πολιτικού στυλ που ορίζει σύμφωνα με τα εμπειρικά δεδομένα την σχέση σημαίνοντος-σημαινομένου σήμερα στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Είναι σαν το μήνυμα να προσπαθεί να υπερβεί την ίδια την discourse που το ορίζει. Αυτό καταλήγει το μήνυμα να μην προκύπτει από τον λόγο του φορέα του, αλλά από την παρουσία του και μόνο. Το μήνυμα, δηλαδή, της αλλαγής και της αναδιάρθρωσης στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, σχηματίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του. Ή, αν προτιμάτε, καθρεφτίζεται στο πρόσωπό του. Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της ομιλίας του, αλλά το συμπέρασμα ότι η χώρα δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο, ούτε θα μπορούσε να έχει άλλες επιλογές πέραν αυτών που έχει δρομολογήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το μήνυμα της αλλαγής και της προόδου είναι ο ίδιος και όχι ο πολιτικός φορέας του οποίου ηγείται. Η ανάδραση αυτής της σχέσης οδηγεί στην εγκατάλειψη κάθε ιδέας δημιουργίας πολιτικού στυλ, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί αναπόδραστα τον πρωθυπουργό να ταυτίζεται ολοένα και περισσότερο με ένα στυλάκι άσκησης εξουσίας, το οποίο δεν έχει ανάγκη να δικαιολογήσει την αιτιότητά του.

Ορίζοντας απολύτως αυθαίρετα και αντιφατικά την σχέση σημαίνοντος-σημαινομένου, νομίζει ότι φτιάχνει έναν κόσμο όπως τον επιθυμεί. Στο τέλος ζει μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που προκαλεί ως αποτέλεσμα η άσκηση της πραγματικής πολιτικής. Έτσι το πολιτικό καλαμπούρι δοξάζεται και προκαλεί εικονικά έναν αυτο-επιβεβαιούμενο μύθο. Μόνον που ο μύθος αυτός είναι ικανός, αργά ή γρήγορα, να οδηγήσει σε κοινωνικό χάος. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο απόλυτης ανικανότητας να συνεννοηθούμε. Οι λέξεις στην πολιτική από μόνες τους δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα ψάχνεις μέσα από την πολιτική πρόταση για να βγάλεις νόημα για δράση, αλλά τελικά θα καταλήξεις να ακολουθείς τα βήματα ηγετών και ηγετίσκων που αυτοσχεδιάζουν μια ασυναρτησία. Αυτό είναι το κόλπο του νέου αυταρχισμού στον κόσμο μας, που αυτήν την στιγμή δεν βλέπω πολλούς στην χώρα μας να το αντιλαμβάνονται και να προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με μεθοδολογικά συνεπή πολιτική δράση και όχι με γιαούρτια και αυγά, ή μέσω μιας ψευδο-επαναστατικής ρητορείας που δήθεν θα οδηγήσει στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος.

* διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
πηγή: activistis

Περισσότερες συμβουλές για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά!

Το λίπος που μαζεύεται στην κοιλιακή περιοχή ονομάζεται σπλαχνικό λίπος, γνωστό στους περισσότερους από εμάς ως λίπος της κοιλιάς.

Δεν έχει σημασία αν ο σωματότυπός μας είναι μεγάλος ή μικρός, το να χάσουμε το λίπος της κοιλιάς όμως, είναι μια επίπονη διαδικασία για όλους μας. Το έχω πει πάλι ότι το λίπος στην κοιλιά είναι επικίνδυνο για την υγεία.
Όσο περισσότερο λίπος της κοιλιάς έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να υποστείτε καρδιακή νόσο, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο ή υπέρταση.

Πως δημιουργείτε το λίπος της κοιλιάς;
* Η καθιστική ζωή χωρίς σωματική δραστηριότητα θα αυξήσει αναπόφευκτα το κοιλιακό λίπος.

* Μια ισορροπημένη, υψηλή σε θερμίδες δίαιτα, η υπερκατανάλωση τροφής κυρίως με υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και τα τρανς λιπαρά είναι μία σοβαρή απόδειξη.
* Άλλα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την έξαρση του κοιλιακού λίπους είναι το στρες (ορμόνες που παράγονται από το άγχος) και το κάπνισμα (το οποίο διεγείρει τις ίδιες ορμόνες όπως το στρες).
* Ένας άλλος παράγοντας είναι η γενετική σύσταση που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο αν θα είναι πιο επιρρεπείς κάποιοι στην απόκτηση λίπους στο στομάχι.

Πώς διώχνουμε το λίπος στην κοιλιά;
Δεν μπορείτε επιτόπου να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες ασκήσεις, όπως κοιλιακούς, αεροβική, steps, τρέξιμο και φυσικά καλή διατροφή, με στόχο να περιορίσετε το λίπος της κοιλιάς. Σημαντικό επίσης είναι και δίαφορες ασκήσεις με βάρυ, γιατί όπως έχουμε πει οι μυς καίνε λίπος μετά από ώρες αφότου ολοκληρώσετε κάποιο πρόγραμμα.
Όμως, η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι ένα από τα πιό σημαντικά πράγματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατο το χάσετε το λίπος σε αυτή την περιοχή του σώματος.

Αν δεν μπορείτε επιτόπου να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, η πραγματική και μόνη λύση είναι ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης και βάρη μαζί, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή.
Τώρα, διαβάστε προσεκτικά.
«Η άσκηση με μία υγιή διατροφή, που ελέγχονται οιθερμίδες κατά τη διάρκεια της δίαιτας είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά γρήγορα!"

Η αερόβια προπόνηση για 30 λεπτά έως μία ώρα κάθε ημέρα είναι επαρκής.
Αν μπορείτε να ενσωματώσετε αυτήν την άσκηση στην καθημερινότητά σας ακόμα καλύτερα.

* Περπάτημα από και προς την εργασία σας για 20-30 λεπτά με κανονικό ρυθμό ή ακόμα καλύτερα εάν έχετε ποδήλατο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αδυνατίσετε εύκολότερα και πιό γρήγορα.
* Κάντε τζόκινγκ, είναι μια άλλη καταπληκτική εναλλακτική λύση και ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το στρες.

* Αν βρείτε την αερόβια άσκηση που σας αρέσει τότε θα είναι πολύ πιό εύκολο να συνεχίσετε και να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.
Η προπόνηση με βάρη είναι απαραίτητη για την απόκτηση δυνατών μυών οι οποίοι, με τη σειρά τους, τονώνουν το μεταβολισμού σας - περισσότεροι μύες σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες - και έτσι η διαδικασία της καύσης από το λίπος της κοιλιάς, θα τείνει να είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λιγότερο σαν να είναι αγγαρεία.

* Λάβετε υπόψη ότι η προπόνηση με βάρη που κάνει μία γυναίκα, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει μυς με τον ίδιο τρόπο που ένας άντρας κάνει προπόνηση. Η γυναίκα έχει διαφορετική διαπλάση και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες για να έχει γερά κόκαλα και ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα.
* Οι ασκήσεις κοιλιακών θα τονώσουν και θα κάνουν πιό επίπεδη την κοιλιά, αλλά τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να είναι ορατά εάν δεν μειωθεί το κοιλιακό λίπος.
* Κάντε ένα περίπατο ή τρέξτε με μέτριο ρυθμό πριν από το πρωινό.

Συμβουλές για τη διατροφή σας:
Έχοντας μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή χωρίς στην πραγματικότητα να κάνετε εξαντρητική δίαιτα, βοηθά στον καθορισμό νέων μοντέλων τρόπου ζωής για να είστε και πιό υγιείς.

Εάν αυτό γίνει σκοπός της ζωής σας, τότε με τις διατροφικές σας συνήθειες θα μειωθεί το λίπος σας, θα πετύχετε την απώλεια βάρους χωρίς καμία τρομακτικό προσπάθεια και δεν θα ανησυχείτε για το ποιό διατροφικό πλάνο θα πρέπει να ακολουθήσετε.

* Προσέξτε και αποφύγετε, τα υδρογονωμένα τρόφιμα και άλλα προϊόντα που περιέχουν τρανς λιπαρά.

* Να τρώτε άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.
* Φάτε ψωμί ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι που περιέχει πολλές φυτικές ίνες και βοηθάει το πεπτικό σύστημα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο με το καστανό ρύζι σαν συνοδευτικό του γεύματός σας.

* Πίνετε άφθονο νερό για να μείνει ενυδατωμένο και να καθαρίσει το σώμα σας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στο να ρυθμιστεί η όρεξή σας.
πηγή : πλάνο δίαιτας

Η παράσταση έχει κιόλας τελειώσει!!!

 
Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
 
Να λοιπόν που τα φαντάσματα έπαυσαν να εμφανίζονται μεσάνυχτα…Ασώματα και αιθέρια περιπλανιούνται ανάμεσά μας καταμεσήμερο της σήψης και της παρακμής αναζητώντας λαίμαργα ανοιχτά παράθυρα, πόρτες γυρτές, άδεια μάτια, νεκρά οράματα και λεηλατημένες ελπίδες…

Να λοιπόν που τα φαντάσματα έπαυσαν να εμφανίζονται μεσάνυχτα…Κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε… ώρες αιχμής!
Μας ακολουθούν κατά βήμα, κατά σκέψη, κατά…
συμπεριφορά. Σε σώματα τυχαία προσδοκούν να κατοικίσουν, μορφή ανθρώπινη αναζητούν να οικειοποιηθούν, σε αδειανά όνειρα εφορμούν, διάτρητες ιδεολογίες επιχειρούν να καταλάβουν…
Μέλλον, παρόν και παρελθόν για τα φαντάσματα δεν έχει, μένουν ολότελα ασυγκίνητα μπρος στις αναπομείνουσες ανθρώπινες έννοιες που ορίζουν καλό και κακό, αγάπη και μίσος, ζωή και θάνατο!Μια οποιαδήποτε κατοικία τους αρκεί, ένα τυχαίο ομιχλώδες ενδιαίτημα, μια επιτακτική δικαιολογία για να στεγάσουν τη δολοφονία της ιστορίας, τον απαγχονισμό των δικαίων, και των αδίκων το μαρτυρικό θάνατο…


Να λοιπόν που τα φαντάσματα έπαυσαν να εμφανίζονται μεσάνυχτα…
Μέσα στο θόρυβο της καθημερινότητας, μέσα στη βοούσα ιδεολογία της επικυριαρχίας των μετρίων περιφέρονται τα φαντάσματα κι όπως αναζητούν το καταφύγιό τους σκοντάφτουν σε πτώματα μάγων και ιεροεξεταστών, σε ημέρες λοιμώδεις και εποχές πενθηφορούσες… Ισορροπούν ανάμεσα σε νεκρά κείμενα και ασήμαντους στίχους…

Ακολουθούν εικόνες πρόστυχες και αισχρούς ήχους και εμφωλεύουν στην ασθμαίνουσα καθημερινότητα του επιούσιου άρτου και οίνου…

Να λοιπόν που τα φαντάσματα έπαυσαν να εμφανίζονται μεσάνυχτα…
Ίσως μιαν άλλη μεσημβρινή νύχτα να αναζητούν, άλλους εφιαλτικούς όρθρους, άλλο εωσφόρο ξημέρωμα νεκρών ημερών…

Να λοιπόν που τα φαντάσματα έπαυσαν να εμφανίζονται μεσάνυχτα καθώς πέφτει βαριά η αυλαία του αδιαπέραστου φωτεινού σκότους μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους…Τρομοκρατούνται από των ζωντανών την αναίδεια…

Αηδιάζουν από τις ανίερες πράξεις των αρχηγών και των ηγητόρων…

Τα αποτρέπουν τα σαθρά πολιτικά επιχειρήματα…
Τα εξορκίζουν οι αμαρτίες του Ιερατείου και του λόγου ο καθημερινός θάνατος…
Το βλέπεις στα μάτια τους, το ζεις στην πνοή τους, το αντιλαμβάνεσαι από το φόβο και την αγωνία των κινήσεών τους…


Η παρουσία τους εξαϋλώνεται σε πραγματικότητα, σε πράξη καθημερινή, σε μεταπρατική συνουσία…
Δεν απομένει τίποτα από το υπερφυσικό, τίποτα από το απόκοσμο. Όλα παίρνουν το χρώμα της υπαρκτής απελπισίας…

Δεν έχει άλλο καταφύγιο από την περιπλάνηση, δεν έχει καμιά διαφυγή από το αποτρόπαιο και τ’ αποκρουστικό…

Πόσο αξίζει άραγε η επιστροφή σε μια Ιθάκη των καλοζωισμένων μνηστήρων;

Στην αποξηραμένη λίμνη των ιδεών και των ιδεολογημάτων, στην κατακεκαυμένη ζώνη με τα καπνίζοντα κούτσουρα των δέντρων, δίπλα στο μοναχικό παρασκευαστήριο των αισθήσεων ξεπροβάλει απαστράπτουσα η «σκηνή» του μαρτυρίου…

Και μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπων και πνευμάτων που σβήνει και χάνεται μέχρι την κορυφογραμμή της επόμενης μέρας που ποτέ δεν έρχεται…

«Περάστε κόσμε», ακούγεται οξύηχη και επίμονη η φωνή του κήρυκα, «η παράσταση έχει κιόλας τελειώσει… Δεν έχει τίποτα να δείτε… Σε τίποτα δεν μπορείτε πλέον να ελπίζετε, οι ηθοποιοί έχουν αποχωρήσει… Περάστε κόσμε… Όλα τα είδατε, όλα τα ζήσατε και όλα τα γνωρίζετε καλά, αφού εσείς τα δημιουργήσατε… Περάστε κόσμε, η παράσταση έχει κιόλας τελειώσει …»

Έκπληκτες οι άυλες μορφές, σχεδόν τρομοκρατημένες παραμένουν αναποφάσιστες στον εναύλιο χώρο… Η φωνή του κήρυκα αναιδής και προκλητική τις προκαλεί…

«Περάστε κόσμε… Περάστε… Δεν αξίζει η Ιθάκη, το ταξίδι είναι που αξίζει, έτσι δεν είπε ο ποιητής; Περάστε, ίσως συναντηθείτε με όλα όσα έχουμε κιόλας εμείς ξεχάσει… Ίσως ανακαλύψετε τον χαμένο χρόνο μας, τις τσαλαπατημένες αξίες μας, το εφιαλτικό αύριό μας… Περάστε νεκροί και ζωντανοί, περάστε… Η παράσταση έχει κιόλας τελειώσει… Περάστε…»

Οι φράουλες ασπίδα στον καρκίνο


Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα που έρχονται με την άνοιξη: οι φράουλες, με τη γλυκιά, υπόξινη γεύση και το έντονο κόκκινο χρώμα τους είναι από τα πιο λατρεμένες και υγιεινές απολαύσεις αυτής της εποχής. Παράλληλα όμως με την ικανοποίηση των γευστικών υποδοχέων, τα θρεπτικά τους συστατικά και η πλούσια αντιοξειδωτική δράση τις κάνουν ωφέλιμες και για την υγεία μας.

Ακόμα μία πολύτιμη ιδιότητα του αγαπημένου φρούτου αποκαλύπτεται. Η κατανάλωση φράουλας φαίνεται ότι εμποδίζει τη μετατροπή πρώιμων κυτταρικών βλαβών να μετατραπούν σε όγκο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ενωση για την Ερευνα κατά του καρκίνου (American Association for Cancer Research).

Μετά από μελέτες σε ζώα που έδειξαν ότι δρουν αποτρεπτικά στον καρκίνο, οι ερευνητές του καρκινικού κέντρου του Οχάιο αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη χορήγηση σκόνης από αποξηραμένες φράουλες σε ανθρώπους. Για την έρευνα επέλεξαν 36 άτομα από τρεις επαρχίες της Κεντρικής Κίνας, όπου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του οισοφάγου στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στις 29 από αυτές τις περιπτώσεις οι προ – καρκινικοί όγκοι των ασθενών επανήλθαν σε χαμηλότερα επίπεδα ως προς την επικινδυνότητά τους να εξελιχθούν σε κακοήθεις όγκους.
Τα ευρήματα, αν και σύμφωνα με τους ερευνητές δεν αποδεικνύουν κατά τρόπο απόλυτο ότι οι φράουλες προλαμβάνουν τον καρκίνο, είναι σημαντικά, επειδή δείχνουν μείωση σε ιστολογικό επίπεδο των πιθανοτήτων ανάπτυξης όγκων στον οισοφάγο. Επιπλέον, ίσως περιορίζουν και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων, οι φλεγμονές και ο γενετικός παράγοντας.
Οι ερευνητές της Πολιτείας του Οχάιο υπόσχονται να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς την έρευνα, που τους γεμίζει αισιοδοξία ότι η φράουλα μπορεί να γίνει ακόμη ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα για την πρόληψη του καρκίνου. Και η πρόληψη είναι πάντα σημαντικότερη από τη θεραπεία.

πηγή:tovima