Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Ντοκουμέντο!


 Όλα ήταν προσχεδιασμένα.Η εξόντωση του ελληνικού λαού είναι απλά άλλη μια αναγκαία "παράπλευρη απώλεια"Η κυνική  δήλωση  του  επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάϊκλ Μπρούνο  και η  σοκαριστική ομολογία  του παραιτηθέντος  απο το ΔΝΤ  Ντέϊβ Μπαντού


Μάϊκλ Μπρούνο 
Ο ισραηλινός οικονομολόγος Peter Michael Bruno (Εβραϊκά: מיכאל ברונו)γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου  του 1932 και  πέθανε τα  χριστούγεννα (25η Δεκεμβρίου) του 1996. Ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγοςτης Παγκόσμιας Τράπεζας .Το "έργο" του  ήταν τόσο  ...σημαντικό,που  το πασίγνωστο   για τις  παρακρατικές και  παραοικονομικές  δραστηριότητές του "Ίδρυμα Rothchild" καθιέρωσε το  ειδικό βραβείο  "Michael Bruno" το οποίο  απονέμεται φυσικά  στους "ικανότερους" και "ευφυέστερους"  οικονομικούς   δολοφόνους της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας.
...Σε μια διάλεξή του  στο συνέδριο της Διεθνούς Οικονομική Ένωσης που έγινε στην Τύνιδα το 1995 , ο Μπρούνο πληροφόρησε  τους  500 συγκεντρωμένους  οικονομολόγους απο  68 χώρες, ότι αποκτούσε ολοένα  και μεγαλύτερη αποδοχή  "η ιδέα  πως μια .. αρκετά  μεγάλη κρίση  μπορεί να συγκλονίσει  απρόθυμους  διαμορφωτές της πολιτικής, έτσι ώστε  να θεσμοθετήσουν  μεταρρυθμίσεις  που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα ".
Ο Μπρούνο  ανέφερε  τη Λατινική Αμερική  ως το "κατ΄εξοχήν παράδειγμα των...
  ευεργετικών βαθιών κρίσεων", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία  στην Αργεντινή , όπου  ο πρόεδρος Μένεμ και ο υπουργός οικονομικών  Καβάγιο ( σχ. Κλασσικοπερίπτωσης:αυτόν δηλαδή που  πρόσφατα  μας παρουσίασε ο Παπαχελάς του Σκάϊ και του Σόρος ως  πολύτιμο συμβουλάτορα) προωθούσαν  τις ιδιωτικοποιήσεις "επωφελούμενοι  απο την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα της κατάστασης  έκτακτης ανάγκης"... υπο αυτό το πρίσμα   οι διεθνείς παράγοντες  έπρεπε να κάνουν  ακόμα  περισσότερα  για να επωφεληθούν  απο τις  υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις...να κόψουν προληπτικά  την  πρόσβαση  στην οικονομική βοήθεια ώστε οι κρίσεις να επιδεινωθούν...παρότρυνρ το ακροατήριο  να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή  ως το πρώτο στάδιο της δημιουργίας...ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ  χαριν των ευκαιριών που δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν απο τα ερείπια...

Η  φρικιαστική ομολογία του Ν.  Μπαντού
( ήταν κατι σαν τον σημερινό  Τόμσεν)

"Σήμερα παραιτούμαι  απο το προσωπικό  του ΔΝΤ, ύστερα απο 12 χρόνια  και έπειτα απο 1000 ημέρες εργασίας  στο εξωτερικό  ως αξιωματούχος του  ταμείου  κατα τη διάρκεια των οποίων, με όπλα  τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι  εναντίον των κυβερνήσεων  και των λαών  της Λατινικής  Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής. 
Για μένα  η παραίτησή  μου  είναι μια ανεκτίμητη  απελευθέρωση, επειδή  μα αυτόν τον  τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω  ότι  θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου  απο αυτό που στα μάτια μου είναι το  αίμα   εκατομυρίων  φτωχών και  πεινασμένων  ανθρώπων  (...)Ξέρετε, το αίμα  είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι.Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει  πάνω μου  κρούστα. 
Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό  σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας". 
Ο Μπαντού  συνέχιζε τεκμηριώνοντας  τις καταγγελίες του εναντίον  του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε  τις στατιστικές ως "φονικά" όπλα.Παρέθετε λεπτομερή  στοιχεία  για το πώς, ως  υπάλληλος του ΔΝΤ , είχε αναμιχθεί  σε εσκεμμένα  "στατιστικά σφάλματα" προκειμένου  να διογκωθούν  τα αριθμητικά στοιχεία  στις εκθέσεις  του Ταμείου  ώστε η χώρα* να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή  απ΄ότι ήταν  στην πραγματικότητα...το ΔΝΤ  είχε διογκώσει  τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό  κόστος. με συνέπεια η παραγωγικότητα της χώρας* να φαίνεται πολύ χαμηλή , παρ΄όλο που το ΔΝΤ  γνωριζε τα πραγματικά δεδομένα. 
Σε μία άλλη περίπτωση  , το ΔΝΤ  "επινόησε κυριολεκτικά απο το πουθενά, ένα  τεράστιο  απλήρωτο  κρατικό χρέος"(*σχ. Κλασσικοπερίπτωσης: στην λέξη "χώρα" μπορείτε να βάλετε εκτός απο την Ελλάδα και όποια άλλη  θέλετε  αρκεί να έχει περάσει απο εκεί το ΔΝΤ)... 
Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας απο μια χούφτα αξιωματούχων.Αντιμετώπιζε ολόκληρο το  πρόγραμμα  των διαρθρωτικών  προσαρμογών του ΔΝΤ ως μία μορφή  μαζικών βασανιστηρίων καθώς "κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν απο τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος  λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας.Όμως  εμείς  γελάμε  απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα." 
Μετά τη δημοσίευση  της επιστολής η κυβέρνηση του  Τρινιντάτ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες  και διαπιστώθηκε  ότι ήταν σωστές.
Το ΔΝΤ  είχε διογκώσει  και χαλκεύσει  στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα...
(Απο το βιβλίο  της Ν.Klein  "Το δόγμα του Σοκ" εκδ. Λιβάνη)

Στο ιστολόγιο  rodiat7.blogspot.com το οποίο επίσης  εχει αναρτήσει  την ομολογία του Μπαντού διάβασα  ένα  εύστοχο σχόλιο καθώς επίσης και μια  δήλωση  της Ν.Klein για την ελληνική  κρίση  που  αξίζει να διαβάσετε και εσείς:

...Βρήκα τη σελίδα του Davison L. Budhoo στο amazon.com και σκέφτηκα πόσο είναι κρίμα να χάνονται κάποιοι τόσο χρήσιμοι άνθρωποι και κάτι άχρηστα μορμολικια να ζουν ακόμα. Πόσα θα είχαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε τώρα.. τώρα που έσκασαν οι μπόμπες της οικονομικής εξολόθρευσης στα μέρη μας. Ισως πάλι να βάλουμε μυαλό και να ενδιαφερόμαστε για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και όχι να αδιαφορούμε για το κάθε κατακαημένο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται κι όσο μικρό και να είναι. 

Εκεί πέρα, στη Λατινική Αμερική, γινόντουσαν οι πρόβες για τα κοστουμάκια που έρχονται τώρα και μας τα φοράνε έτοιμα και καλοραμμένα σύμφωνα με τα γούστα τους αυτοί οι κυριλέδες. Οπως ακριβώς συνέβη και με τη δικτατορία το 1967, που μετέφεραν εδώ πέρα τα ίδια κόλπα που είχαν δοκιμαστεί πολύ παλιότερα πάνω στους λαούς της μακρινής Λατινικής Αμερικής.

ΣΗΜ.3. Βρήκα κι ένα άρθρο για τη Ναόμι Κλάιν στο ΒΗΜΑ (02/10/2010), όπου γράφει μεταξύ άλλων:
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η "εκπαίδευση". Κατ' αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας, η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου». «Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.
«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, παραμένει άγνωστο. Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαια, η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα "αγορά": την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».

Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα σε ενάμισυ μήνα!Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα σε ενάμισυ μήνα!
Κείμενο:  Queen.gr Φωτογραφίες:  
Υπάρχουν προγράμματα διατροφής που παρέχουν σε επαρκείς ποσότητες όλα τα απαραίτητα ενεργειακά και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μιας γυναίκας ενώ παράλληλα στοχεύουν στην κυτταρίτιδα. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό και αποφασιστικότητα, αν κανείς συνηθίσει σε μία τέτοια διατροφή, μπορεί να αποβάλλει το λίπος χωρίς να βλάψει τους μύες, χάνοντας περίπου ένα κιλό την εβδομάδα αν βρίσκεται πάνω από το όριο της ζυγαριάς για το ύψος του. Διαφορετικά με την προσθήκη άπαχων τροφών μπορεί να βελτιώσει ή και να αποβάλλει την όψη φλοιού πορτοκαλιού διατηρώντας το βάρος του. Εκτιμήστε λαχανικά όπως: αγκινάρες, κολοκυθάκια, καρότα, κρεμμύδι, μανιτάρια, μαρούλι, πιπεριές, ρόκα, σέλινο, σπαράγγια, φασολάκια. Από φρούτα: ανανάς, γκρέιπφρουτ (όχι μαζί με παυσίπονα!), βερίκοκα, κεράσια, μήλα πράσινα, πορτοκάλια και φράουλες (μόνο βιολογικές). Σημειώστε εδώ πως αν στο παρακάτω πρόγραμμα προστεθεί και η άσκηση τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Το πρόγραμμα, λοιπόν, έχει ως εξής:

Μέρα 1
Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι μούσλι ή νιφάδες βρώμης ή άλλα άψητα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως + 1 γιαούρτι ή 3/4 φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά,+ 1 κουταλάκι καρυδόψιχα ή 1 κουταλάκι σπασμένος λιναρόσπορος.
Σνακ: 1 ακτινίδιο ή 1 πορτοκάλι + 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με λάχανο, καρότο και 4 ελιές + 1/2 φλιτζάνι όσπρια (π.χ. φακές) + 1 βραστή πατάτα ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι (π.χ. μέσα στα όσπρια).
Σνακ: 8 φράουλες ή 1 μήλο + 1 μερίδα ανθότυρο (30 g) ή 1 γιαούρτι.
Βραδινό: Ατομική σαλάτα με διάφορα βρασμένα ή ωμά λαχανικά + 1 στήθος κοτόπουλου + 1 βραστή πατάτα ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι (από το μεσημέρι).

Μέρα 2

Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 1 φέτα ψωμί με 2 κουταλάκια ταχίνι και 1 κουταλάκι μέλι (εναλλακτικά: 1 λεπτή φέτα σπιτικό κέικ ή 2 μικρά κουλουράκια).
Σνακ: 1 πορτοκάλι ή 1 ακτινίδιο ή 2 φέτες ανανάς + 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα χόρτα + 1 μερίδα λιπαρό ψάρι (π.χ. σκουμπρί ή σολομός) με επιπρόσθετα λαχανικά + 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι.
Σνακ: Φρουτοσαλάτα με 2-3 φρούτα εποχής και 1/2 γιαούρτι.
Βραδινό: Ατομική σαλάτα με ωμά ή βρασμένα λαχανικά και/ή χόρτα+ 2 αβγά βραστά ή ποσέ ή ομελέτα με επιπρόσθετα λαχανικά + 1 μερίδα ανθότυρο.

Μέρα 3

Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι μούσλι + 3/4 φλιτζανιού γάλα + 1 κουταλάκι σπασμένος λιναρόσπορος ή 2 καρύδια.
Σνακ: 1 μπανάνα ή 2 ακτινίδια ή 1 μεγάλο μήλο + 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με διάφορα ωμά λαχανικά, 1 φέτα ανανά και 4-5 ελιές + 1 μερίδα ζυμαρικά (περίπου 1 φλιτζάνι) με ψαχνό κοτόπουλου ή τόνο ή ανθότυρο.
Σνακ: 8 φράουλες ή 1 μήλο ή 1/2 μπανάνα + 1 γιαούρτι ή 1 επιδόρπιο γιαουρτιού.
Βραδινό: Ατομικά σαλάτα ζυμαρικών (από το μεσημέρι) με λαχανικά, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα (αλλαντικό) και 1 κουταλιά τριμμένο κίτρινο τυρί.

Μέρα 4

Πρωινό: Φρουτοσαλάτα με 2-3 φρούτα εποχής, 2-3 κουταλιές γιαούρτι και 2 κουταλάκια καρυδόψιχα.
Σνακ: Σάντουιτς (2 λεπτές φέτες ψωμί, 1 φέτα τυρί τοστ, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα και προαιρετικά λαχανικά).
Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι και 4-5 ελιές + 2 βραστές πατάτες ή μέχρι 3/4 φλιτζανιού σκουρόχρωμο ρύζι + 1 γιαούρτι ή 1 μερίδα ανθότυρο ή άλλο λευκό τυρί σχετικά ανάλατο.
Σνακ: 1 ακτινίδιο ή 1 πορτοκάλι ή 10 φράουλες ή 1 χυμός λαχανικών.
Βραδινό: 1 μερίδα μπρόκολο και καρότα στον ατμό + 2 μικρά μπιφτέκια ζυμωμένα με παξιμάδι ή νιφάδες βρώμης.

Μέρα 5

Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 1 φέτα ψωμί με 2 κουταλάκια ταχίνι και 1 κουταλάκι μέλι.
Σνακ: 10 φράουλες ή 2 φέτες ανανάς ή 1 μικρή μπανάνα + 6 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο + 1 βραστό αβγό + 1 φέτα ψωμί. Εναλλακτικά, 1 μερίδα φασόλια ή φακές + 4 ελιές + 1 μερίδα ανθότυρο.
Σνακ: 1 γιαούρτι + 1 μήλο ή 1 ακτινίδιο ή 2 φέτες ανανάς.
Βραδινό: Ατομική σαλάτα ωμών ή βρασμένων λαχανικών + 1/2 μερίδα από το μεσημεριανό φαγητό + 1 κυπριακή ή μικρή αραβική πίτα αλειμμένη με 2 κουταλιές τυρί κρέμα ή spread τυριού ή λίγο ανθότυρο.

Μέρα 6

Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι μούσλι ή 1 μπάρα δημητριακών + 3/4 φλιτζανιού γάλα + 1 μήλο ή 1 αχλάδι ή 3 κουταλιές σταφίδες.
Σνακ: 2 ακτινίδια ή 1 πορτοκάλι ή 2 φέτες ανανάς + 1/2 χούφτα ανάλατοι κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι.
Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με διάφορα ωμά λαχανικά και προαιρετικά αβοκάντο ή μάνγκο ή ανανά + 1 μερίδα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας ή πέστο. Εναλλακτικά, ρύζι με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
Σνακ: 1 επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φρούτου ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Εναλλακτικά, γιαούρτι με μπανάνα ή 1 τυποποιημένο smoothie.
Βραδινό: 1 μερίδα βραστά λαχανικά ή 1 ατομική σαλάτα λαχανικών + 2 μικρά μπιφτέκια με κιμά πουλερικών ή 1 στήθος και 1 μπουτάκι κοτόπουλου.

Μέρα 7

Πρωινό: 2 μικρά κριθαρένια παξιμάδια ή 1 φέτα ψωμί + 2 κουταλιές ταχίνι ή spread τυριού + 1/2 ποτήρι χυμός φρούτων ή 1 ποτήρι χυμός λαχανικών.
Σνακ: 1 ακτινίδιο ή 1 πορτοκάλι ή 2 φέτες ανανάς + 3 καρύδια ή 8 αμύγδαλα.
Μεσημεριανό: Σαλάτα λαχανικών ή 1 μερίδα χόρτα + 1 μερίδα ψάρι ή θαλασσινά ή κόκκινο κρέας + γαρνιτούρα ρύζι ή πατάτα ή πλιγούρι. Για επιδόρπιο 1 μήλο με κανέλα.
Σνακ: 20-25 γραμμ. μαύρη σοκολάτα ή 1 μικρό γλυκό της αρεσκείας σας ή 1 γιαούρτι με 1 κουταλιά γλυκό κουταλιού.
Βραδινό: Σαλάτα λαχανικών + ομελέτα με 3 ασπράδια αβγών, 1 κρόκο, 1 κουταλιά τρίμμα φέτας ή 2 κουταλάκια τριμμένο κίτρινο τυρί και επιπλέον λαχανικά της προτίμησής σας + 1 φέτα ψωμί ή 1 κυπριακή πίτα.

Εάν πρέπει να χάσετε επιπλέον κιλά, κάντε το με ήπιο τρόπο και με ρυθμό που δεν θα υπερβαίνει τα 2 κιλά μηνιαίως, τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα, 4-6 ημερησίως. Καλό είναι να τρώτε κάθε 3-4 ώρες χωρίς να απολαμβάνετε αργά το βραδινό σας. Μην χρησιμοποιείτε όσο μπορείτε αλάτι και πινετε πολλά υγρά. Επιτρέπονται: το πράσινο τσάι, το κακάο, ο καφές και αφεψήματα της προτίμησής σου, σκέτα ή με λίγο μέλι. Εντάξτε στη διατροφή σας: λαχανικά, φρούτα, πράσινο τσάι, ωμό ελαιόλαδο, άψητους ξηρούς καρπούς κ.ά. Μην παραλείπετε τις φυτικές ίνες μέσω ανεπεξέργαστων φυτικών τροφών, οσπρίων αλλά και δημητριακών ολικής αλέσεως, περιορίζοντας δραστικά τα ζωικά κορεσμένα λιπαρά.
*Extra ενίσχυση για τις ημέρες περιόδου: Όταν αναμένεις περίοδο αλλά και κατά τις πρώτες ημέρες της, συνήθως η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιο έντονα, κυρίως εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών, των κατακρατήσεων υγρών αλλά και της επιβάρυνσης του κυκλοφορικού συστήματος. Καλό είναι να πένετε ροφήματα τύπου τσάι ή χαμομήλι και ιδίως πριν τον ύπνο!  Μόνο κατά τις ημέρες αυτές, θα πρέπει να τροποποιείς τη σύνθεση του διαιτολογίου σου ως εξής:

Πρωινό: 2 φρούτα + 1 κουταλιά κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι + 1 φλιτζάνι γάλα ή ξινόγαλο ή 1 γιαούρτι.
Σνακ: 1 φρούτο ή 1 χυμός φρούτων ή λαχανικών + 1 χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί.
Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα ωμών λαχανικών + 1 φλιτζάνι ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή πλιγούρι + κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή αβγό ή τυρί (προτιμήστε συσκευασμένο και βεβαιωθείτε ότι είναι χαμηλό σε νάτριο/αλάτι).
Σνακ: 1 φρούτο + 1 γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι ξινόγαλο. Εναλλακτικά: 1 μπάρα δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας ή - καλύτερα - 25 γραμμ. μαύρη σοκολάτα (όταν νιώθετε την ανάγκη).
Βραδινό: Χόρτα ή βρασμένα λαχανικά + ψάρι ή ψαχνό πουλερικού ή άπαχο κρέας.
Τέλος, αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά και μικρογεύματα, τα γλυκά, το αλκοόλ, τα βιομηχανοποιημένα ροφήματα και τα σνακ με πολλή ζάχαρη ή αλάτι- και κρατήστε σε χαμηλά επίπεδα τους υδατάνθρακες. Πάντα μα πάντα όμως πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε συμβουλευθείτε το γιατρό σας!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget