Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Απειλούν τον Παπανδρέου με... αποκαλύψεις


Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»).
Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια".
Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"...
Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής δημοσιεύεται εδώ.
Πρωθυπουργέ Γεώργιε Α. Παπανδρέου,
.
Είμαστε οι Anonymous. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι λαοί δύο χωρών της Μεσογείου ξεσηκώθηκαν ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα που τις κυβερνούσαν. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σε δυνάστες στυγνούς, αδίστακτους, που εξουσίαζαν τους λαούς τους με στέρηση των βασικότερων ελευθεριών που περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – ρητορική ερώτηση: σας θυμίζει άραγε τίποτα ή μήπως εσείς και οι κοντυλοφόροι που σας υποστηρίζουν τη θεωρείτε κενό γράμμα και περιττή; – , με βασανιστήρια, προβοκάτορες, μυστικούς μπάτσους, χαφιέδες, φακέλωμα και δολοφονίες αντιφρονούντων, δίκες που προσβάλλουν κάθε έννοια δικονομίας, βάναυση καταστολή διαδηλώσεων κ.ο.κ. Σας θυμίζουν άραγε κάτι οι πρακτικές αυτών των “ηγετών”; Θα έπρεπε. Αν δεν σας θυμίζουν κάποιον, σας συνιστούμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Τις πρακτικές που εφαρμόζετε κι εσείς ενάντια στον ελληνικό λαό εφήρμοσαν κι αυτοί. Κι οι λαοί τελικά ξεσηκώθηκαν. Ο ένας από αυτούς τους “ηγέτες” ήδη έπεσε. Ο άλλος πασχίζει, με μισθοφόρους, τραμπούκους και παρακρατικούς δολοφόνους να κρατηθεί για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία.
Έχουν όμως κι ένα ακόμα κοινό μ’εσάς αυτοί οι “ηγέτες”: είναι μέλη της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ανερυθρίαστα λέει πως προωθεί “προοδευτικές πολιτικές για ένα δικαιότερο κόσμο” (sic). Ο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, έκπτωτος τύραννος της Τυνησίας, διαγράφηκε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή μόνον όταν ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός και τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Τόσα χρόνια, η (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνής δεν ήξερε. Δεν άκουγε. Κάνατε όλοι σας – και εσείς προσωπικά κύριε Παπανδρέου – τα στραβά μάτια. Ξέρατε όμως τι κουμάσι ήταν ο Μπεν Αλί. Το καθεστώς του Μπεν Αλί ήταν ένα φίμωτρο για κάθε ευσυνείδητο δημοσιογράφο (143η θέση μεταξύ 173 κρατών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου – κι εσείς προς τα εκεί πάτε με περισσή μεθοδικότητα). Ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια.
Όπως ακριβώς κάνατε – και συνεχίζετε να κάνετε – τα στραβά μάτια και για τον άλλο “εντιμότατο” κύριο, τον Χόσνι Μουμπάρακ. Βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί τώρα απέναντι στο τσουνάμι της λαϊκής οργής. Εσείς βέβαια δε φτάσατε ακόμα στο σημείο να δώσετε εντολή (όπως πολύ θα ήθελαν οι “σοβαροί σας συνομιλητές” και συγκυβερνώντες Γεώργιος Καρατζαφέρης και Άδωνης Γεωργιάδης) στα ΜΑΤ και στους μπάτσους να ανοίξουν πυρ και να εκτελέσουν διαδηλωτές – και μόνο το ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι μπάτσοι σας είναι ένα τσούρμο ψυχάκηδες που δε διστάζουν στα καλά καθούμενα να δολοφονήσουν ένα 15χρονο παιδί είναι αρκετά ικανό φόβητρο προς το παρόν. Και δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να κατεβάσετε τους διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς διακόπτες. Άλλωστε, ξέρετε ότι η Vodafone θα σας βοηθήσει με “νόμιμες” συνακροάσεις σε βάρος χιλιάδων πολιτών. Κι αν τα βρείτε πολύ σκούρα, ε, δεν αμφιβάλλουμε ότι κι εσείς θα ακολουθήσετε τα χνάρια του Μουμπάρακ. Άλλωστε, φροντίσατε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών να δώσετε το στίγμα σας: παριστάνετε τους φίλους της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ειρήνης, αλλά τρέμετε στην ιδέα να πέσει και αυτός ο δικτάτορας.
Το ωραίο είναι ότι και αυτός ο παράφρονας τύραννος είναι μέλος του οργανισμού στον οποίο είστε πρόεδρος. Τόσα χρόνια κύριε Παπανδρέου, δε βλέπατε εσείς και οι υπόλοιποι στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τι είναι ο Μουμπάρακ; Τώρα το ανακαλύψατε και πέσατε από τα σύννεφα; Ήταν άραγε τόσο μεγάλη έκπληξη για εσάς κύριε Παπανδρέου; Το γελοίον δε του πράγματος είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύεστε και διστάζετε να τον διαγράψετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, παρ’όλο που βλέπετε τη φασιστική του νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο. Δε σας ψέγουμε όμως για το δισταγμό σας να διαγράψετε και αυτό το κάθαρμα. Σας ψέγουμε, εσάς προσωπικά και όλη σας την ομήγυρη, για το ότι ποτέ δε μιλήσατε και ποτέ δεν αποβάλατε αυτά τα δυο υποκείμενα.
Και δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοί οι δυο δικτάτορες: έχουμε και τον υπερεθνικιστή Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει κάθε βράδυ απανωτές ονειρώξεις με τη φαντασίωση ότι σφάζει όλους τους Παλαιστινίους και όλους τους επικριτές του ισραηλινού εθνικισμού· έναν φανατισμένο ρατσιστή πολεμοκάπηλο, πιστό στα “διδάγματα” του ψυχανώμαλου φασίστα Ραββίνου Μάρτιν Ντέιβιντ “Ραβ Μέιρ” Καχάνε (Rabbi Martin David “Rav Meir” Kahane). Δεν ξέρετε τι ήταν ο Καχάνε; Φανταστείτε να συνδυάζατε το νεοναζί τρομοκράτη Νικόλαο Μιχαλολιάκο (με τον οποίο χαριεντίζεται ο υποστηριζόμενος από εσάς νυν δήμαρχος Αθηναίων – να τον χαίρεστε) και τον παλαιάς κοπής παρακρατικό νεοναζί Κωνσταντίνο Α. Πλεύρη – αλλά σε εβραϊκή εκδοχή. Τέτοια μυαλά κουβαλάει ο Νετανιάχου κι εσείς συνεχίζετε να τον έχετε ως αξιότιμο μέλος και συνομιλητή στον οργανισμό του οποίου προεδρεύετε.
Είναι λοιπόν να απορείτε, κ. Παπανδρέου, που παραλλάξαμε έτσι το όνομα του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει το κόμμα σας; Όταν ανέχεστε και υποστηρίζετε φασίστες και στυγνούς δικτάτορες, όταν κάνετε τα στραβά μάτια σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος – ναι κ. Παπανδρέου, για τη δική σας κυβέρνηση μιλάμε τώρα – παραβιάζετε κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος με τη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής, με τη χυδαία κατασυκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης, με την προπαγάνδιση του φασισμού, της ξενοφοβίας και του σκληρού ρατσισμού του Λά.Ο.Σ., με την άτυπη συνύπαρξή σας στην κυβέρνηση με τον κρυφοναζιστικό εσμό του προαναφερθέντος κόμματος, είναι να απορείτε που λέμε ότι ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει το κόμμα σας είναι εθνικοσοσιαλιστικός;
Σας ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα και σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”) εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη ρατσιστική ρητορική στα κανάλια και στις εφημερίδες. Μαζέψτε τους ΜΑΤατζήδες. Μαζέψτε τους μπάτσους. Μαζέψτε τους υπουργούς και τους βουλευτές σας.
Μαζέψτε τους συγκυβερνώντες σας – δηλαδή τους κρυφοναζί (ενίοτε και φανεροναζί) του Λά.Ο.Σ. Μαζέψτε τους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες πολυθεσίτες “δημοσιογράφους” που έχετε για φερέφωνα. Αρκετά προκλητική είναι η ατιμωρησία που ο νυν Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θέσπισε για τη συντεχνία σας, τη συντεχνία των πολιτικών. Μην προκαλείτε άλλο, γιατί η Αίγυπτος είναι κοντά. Πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Κι αν εσείς ο “σοσιαλιστής” προτιμήσατε να μην πάρετε θέση ανάμεσα στο λαό της Αιγύπτου και στο δικτάτορα που έχετε για μέλος στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, εμείς οι Anonymous έχουμε ήδη κάνει τις επιλογές μας κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε με τους πολίτες. Εσείς αποδείξατε ότι το λαό τον θεωρείτε εχθρό. Και μεταξύ εχθρών μπορεί να υπάρξει μονάχα πόλεμος.
Να προσέχετε μόνο τι ζητάτε, γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να σας προσφερθεί. Κι αν εσείς κύριε Παπανδρέου έχετε στη διάθεσή σας “άνδρες” με χημικά όπλα των οποίων η χρήση κατά στρατιωτικού προσωπικού ή αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου και με πυροβόλα όπλα και σφαίρες (μιλάμε για τους ΜΑΤατζήδες με τα δακρυγόνα τους και τους πιστολάδες μπάτσους σας), εμείς έχουμε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: την ικανότητα να ενημερώσουμε όλη την υφήλιο για το ποιόν σας. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόσο ίδιος είστε με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί και τον Νετανιάχου. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε και για όλες τις παρανομίες στις οποίες συναινέσατε με την ψήφο σας στη βουλή. Αφού επιλέξατε λοιπόν κ. Παπανδρέου το μονοπάτι του πολέμου ενάντια στο λαό σας, θα σας πολεμήσουμε και εμείς. Όπως πολεμήσαμε και τον Μπεν Αλί. Όπως πολεμάμε το φίλο σας το Μουμπάρακ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε κι εσείς από εμάς. Και την ίδια τύχη με αυτούς τους τυράννους θα έχετε κι εσείς και όλοι οι αυλικοί σας.
Σημαντική ενημέρωση: Πληροφορηθήκαμε ότι χθες, 2 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίσατε τελικά να διώξετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τον “κύριο” Μουμπάρακ και το φασιστικό του κόμμα. Λυπούμαστε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να αναιρέσουμε ούτε λέξη από όσα έχουμε γράψει για εσάς και τον οργανισμό σας, γιατί γνωρίζατε τι άτομο είναι, γνωρίζατε εδώ και χρόνια πώς μεταχειρίζεται το λαό του. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο Αιγυπτιακός λαός για να αναθεωρήσετε τη στάση σας που υποδεχόσασταν τον τύραννο με ανοιχτές αγκάλες. Με άλλα λόγια, δράσατε πολύ αργά και η δράση σας είναι ανεπαρκής.
.
Είμαστε Λεγεών.
Δεν συγχωρούμε.
Δεν ξεχνάμε

πηγή:blognews

Η ζωή του Μιλόσεβιτς στις φυλακές της Χάγης

Wikileaks: Η ζωή του Μιλόσεβιτς στις φυλακές της Χάγης

«Άκουγε Σινάτρα και διάβαζε παθιασμένα δικαστικά θρίλερ»
Λεπτομέρειες για τη ζωή του πρώην ισχυρού άνδρα της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, αποκαλύπτει απόρρητο αμερικανικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από το Wikileaks.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ήταν ένας άνθρωπος που “πάνω από όλα” του άρεσε να ακούει Φρανκ Σινάτρα στο κελί του και “παθιασμένος” αναγνώστης δικαστικών θρίλερ. Σύμφωνα, επίσης με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Χάγη, ο Μιλόσεβιτς έκανε κάθε μέρα περίπατο στην αυλή της φυλακής ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και τηλεφωνούσε καθημερινά στη σύζυγό του.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς φυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 2002, κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο του στους πολέμους που οδήγησαν στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τη δεκαετία του '90. Πέθανε στις 14 Μαρτίου 2006, πριν λήξει η δίκη του, από καρδιακό επεισόδιο καθώς υπέφερε από υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Το τηλεγράφημα εστάλη το Νοέμβριο του 2003, ενώ η δίκη του πρώην προέδρου της Σερβίας έμπαινε στο δεύτερο έτος.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης που απέστειλε το τηλεγράφημα  είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της φυλακής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Τιμ Μακφάντεν, ο οποίος είχε καθημερινή επαφή με τον πρώην ηγέτη της Σερβίας.

Ο Μακφάντεν φέρεται να έκανε λόγο για "ασυνήθιστη σχέση" του με την σύζυγό του, Μίρα Μάρκοβιτς, κατά τις επαφές του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. "Ο Μιλόσεβιτς μπορούσε να χειραγωγήσει ένα ολόκληρο έθνος αλλά δυσκολευόταν να χειριστεί τη γυναίκα του που, αντιθέτως, φαινόταν ότι του ασκούσε μεγάλη επιρροή", δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεγράφημα.

Ο διευθυντής των φυλακών περιέγραψε, επίσης, τον Μιλόσεβιτς ως "ναρκισσιστή" που πίστευε ότι "περιβάλλεται από τρελούς" μέσα κι έξω από το δικαστήριο. "Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και πιστεύει ότι κερδίζει στο δικαστήριο, μια στάση που ευνοεί την τρέχουσα σταθερή κατάσταση της υγείας του", σημειώνεται στο τηλεγράφημα.

Όσον αφορά στην υγεία του, οι διπλωμάτες φαίνεται πως εκτιμούσαν ότι τα καρδιακά προβλήματά του ήταν "διαχειρίσιμα", μολονότι ήταν "σοβαρά" και "δύσκολα ελέγχονταν με φάρμακα". Συμπέραναν ότι η υγεία του θα μπορούσε να χειροτερεύσει αλλά "προς το παρόν είναι σε καλή φόρμα".

  πηγή:ελευθεροτυπίαΤηλέμαχος Ζαγρέας στο τραγούδι για την Τρανταφλιά

Σκεφτόμαστε έξυπνα, τρεφόμαστε υγιεινά

 Γράφει: Καραφυλλίδης Π. Ευμένης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Bsc (Hons), MSc, NYSCDN

 
Προβολή

Τέλειο σώμα τέλεια ζωή
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αδυνατίσουν, θα είναι αυτό που θα τους βοηθήσει να κατορθώσουν κάποια πράγματα - όπως μια καλύτερη δουλειά ή το γάμο - που στο παρελθόν ίσως να είχαν αποτύχει κιόλας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν γίνονται έτσι. Κάποιοι νομίζουν ότι αν τρώνε σωστές και υγιεινές τροφές ή αν αγοράσουν συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής θα αποκτήσουν ένα τέλεια σχηματισμένο σώμα όπως ακριβώς το έχουν ονειρευτεί.

Αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις έχουν αρνητικά αποτελέσματα γιατί οδηγούν σε απογοήτευση και σε διάψευση ελπίδων. Η αποτυχία επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας και μπορεί ακόμα να οδηγήσει και σε κατάθλιψη. Η κατάθλιψη μπορεί να μας οδηγήσει να θέσουμε ακόμα πιο αυστηρούς και μη πραγματοποιήσιμους στόχους και να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος.
Σκεφτόμαστε υγιεινά
Το σωστό βάρος ωφελεί την υγεία μας. Κάντε την υγεία σας και όχι τόσο την εμφάνιση σας σκοπό όταν σκέφτεστε το βάρος σας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος χωρίς να μάθουμε να τρώμε ισορροπημένα και υγιεινά. Το να χάσουμε βάρος με σκοπό να βρούμε το ιδανικό μας δεν ωφελεί πάντα και την υγεία μας. Ο πρωταρχικός μας στόχος όταν ελέγχουμε το βάρος μας πρέπει να είναι να χάσουμε κιλά σε σημείο τέτοιο που να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν χάσουμε 5-10% του βάρους του σώματος μας, μειώνουμε τους κινδύνους για παχυσαρκία, ενώ το αντίθετο μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν.

Τρώτε κανονικά. Εστιάστε στην υγιεινή διατροφή, η οποία πρέπει να είναι και απολαυστική. Σκοπός πρέπει να είναι να μειώσουμε τα λίπη και τις θερμίδες.

Μην στερείστε τίποτα. Προσπαθήστε να μην θεωρήσετε κάποια φαγητά απαγορευτικά και να μην σκέφτεστε αρνητικά π.χ ‘αυτό δεν πρέπει να το φάω’ ή ‘δε θα ξαναφάω τέτοιο φαγητό ποτέ’. Αυτή η απαγόρευση είναι που σας κάνει να θέλετε μανιωδώς τα συγκεκριμένα φαγητά. Και μόνο η σκέψη ότι δεν θα ξαναφάτε τα αγαπημένα σας φαγητά θα σας οδηγήσει να πέσετε με τα μούτρα όταν τα βρείτε μπροστά σας. Μπορείτε να δοκιμάζεται από όλα, με σύνεση, 2-3 φορές το μήνα για να μην αισθάνεστε και τύψεις.

Μην κατηγοριοποιείτε τα φαγητά σε καλά και κακά και θα αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να σκέφτεστε κάπως έτσι: ‘είμαι καλή όταν τρώω τα καλά φαγητά, αλλά είμαι κακιά όταν τρώω τα απαγορευτικά’. Αυτό μπορεί να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης μας σε κάποια θέματα όπως ‘όταν αισθάνομαι ψυχολογικά άσχημα πρέπει να φάω πατατάκια, μπισκότα και παγωτά’.

Αλλάξτε τη διατροφή σας, μην ακολουθείτε απλά μια δίαιτα. Αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι κάνετε δίαιτα, πείτε ότι κάνετε μια αλλαγή προς το καλύτερο στον τρόπο διατροφής σας.

Οι στόχοι σας πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμοι και ρεαλιστικοί. Δεν είναι παράλογο να θέσετε σαν στόχο να χάσετε 1 κιλό σε μια βδομάδα, παράλογος στόχος θα ήταν να θέλετε να χάσετε 40 κιλά σε ένα χρόνο. Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους αποκτούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και βέβαια καλύτερο αποτέλεσμα στη διατροφή μας.

Κάντε σταδιακές αλλαγές και όχι δραστικές και απότομες. Θα προσαρμοστείτε στην καινούργια σας διατροφή αν αυτό γίνει σταδιακά. Μην αλλάξετε όλες σας τις συνήθειες κατευθείαν, συγκεντρωθείτε στην κάθε μια ξεχωριστά. Αλλάξτε μια σας συνήθεια σε κάθε γεύμα ή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, π.χ στο πρωινό αντί να βάζετε διπλή στρώση βουτύρου στις φρυγανιές σας βάλτε μια ή αντικαταστήστε το βούτυρο με μαρμελάδα. Στο μεσημεριανό αντί για πατάτες τηγανητές αλλάξτε τις με πατάτες ψητές. Αν αλλάζετε ένα πράγμα κάθε φορά θα απαλλαγείτε από το αίσθημα της στέρησης.

Μην αποκτήσετε εμμονές. Αν κόψετε εντελώς το φαγητό ή κάνετε μια δίαιτα πείνας, αυτό δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, απλά θα χάσετε υγρά. Το να μην τρώτε σχεδόν τίποτα δεν είναι υγιεινός τρόπος ζωής. Αντίθετα έχει πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στον οργανισμό μας και οδηγεί αυτόματα σε διατροφικές διαταραχές.

Μην έχετε τύψεις. Για παράδειγμα το να γυμναζόμαστε κάθε μέρα δεν είναι εφικτό για όλους. Μην αισθάνεστε τύψεις γι αυτό, γιατί είναι κατανοητό. Να έχετε σαν στόχο να γυμνάζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Έτσι αν κάποια στιγμή καταφέρετε να πάτε στο γυμναστήριο περισσότερες φορές θα νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Οι ρεαλιστικοί στόχοι βοηθούν επίσης να μην αποκτάτε τύψεις. Για παράδειγμα, αν θέσετε σαν στόχο να χάσετε 5 κιλά την εβδομάδα, πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο, το αποτέλεσμα θα είναι να σκεφτείτε αρνητικά όταν δε θα το υλοποιήσετε. Αν όμως αποφασίσετε να χάσετε 1-2 κιλά την εβδομάδα, πράγμα εφικτό, και καταφέρετε να το κάνετε ή και να χάσετε λίγα παραπάνω θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε με τον εαυτό σας. Να ξέρετε ότι δεν θα χάνετε κάθε εβδομάδα τα ίδια κιλά. Όσο περνά ο καιρός θα χάνετε λιγότερα κιλά. Κάποια στιγμή θα παρατηρήσετε ότι θα μείνετε σταθεροί στα κιλά σας. Μην απογοητεύεστε όμως και μην το εκλάβετε σαν αποτυχία. Σκοπός σας πρέπει να είναι να μην παίρνετε παραπάνω κιλά.

Τα λάθη επιτρέπονται. Κανείς δεν είναι τέλειος. Το να μην τηρήσετε τη δίαιτά σας 1-2 φορές δεν σημαίνει ότι αποτύχατε ούτε ότι οι προσπάθειές σας είναι ανώφελες. Η πολύ αυστηρότητα είναι αυτή που οδηγεί στην αποτυχία. Να θυμάστε ότι ο συνδυασμός των φαγητών είναι αυτός που μετρά.

Να σκέφτεστε θετικά. Οι θετικές σκέψεις και ο ενθουσιασμός για ότι έχετε καταφέρει είναι αυτά που σας οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα και επιτυχία.

Κάντε τα πάντα με μέτρο. Το μέτρο και όχι οι ακραίες λύσεις είναι αυτό που έχει σημασία

Μην τυποποιείτε τις μεθόδους σας. Ότι δούλεψε για κάποιον φίλο σας στο να χάσει κιλά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δουλέψει και για σας. Ούτε ότι λειτουργεί σε εσάς σήμερα σημαίνει ότι θα ισχύει για πάντα.

Μάθετε από το παρελθόν. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να χάσουν κιλά και παλαιότερα. Μάθετε από τα προηγούμενά σας λάθη για να πετύχετε αυτή την φορά.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Όταν πραγματοποιείτε τον εβδομαδιαίο στόχο σας, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας π.χ ένα μασάζ ή λίγη σοκολάτα, ένα μπισκότο.


 
πηγή: iatronet.gr

Καλλιεργεί αχλάδια με... ανθρώπινη μορφή


Ο Κινέζος αγρότης Gao Xianzhang καλλιεργεί αχλάδια τα οποία μεγαλώνοντας παίρνουν τη μορφή ενός νεαρού ανθρώπου (σ.σ. εμάς μας θυμίζουν το Βούδα).

Χρειάστηκε περισσότερα από 6 χρόνια για να τελειοποιήσει την ιδέα του, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κάθε φρούτου για συγκεκριμένο διάστημα μέσα σε ένα καλούπι, που του δίνει σχήμα.


Ο Xianzhang ετοιμάζεται να εγάγει το προϊόν του στην Ευρώπη. Τα σχόλια των συγχωριανών του είναι πολύ θετικά, καθώς θεωρούν ότι φέρνουν τύχη. Αν και τα αχλάδια θα κοστίζουν 5 ευρώ το ένα, αναμένεται να γινουν ανάρπαστα.

πηγή: zougla.gr

Οι βρόμικοι πάγκοι της κουζίνας προκαλούν διατροφικές μολύνσεις


Γνωρίζατε ότι ο πάγκος της κουζίνας σας αποτελεί εστία μολύνσεων;

Η πιο κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή της Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Νικόλαο Σούλτο, είναι η στιγμή της μαγειρικής, καθώς ο ανεπαρκής καθαρισμός του πάγκου προκαλεί το 32% των μολύνσεων των τροφίμων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι αντίστοιχοι πάγκοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης παρουσιάζουν μειωμένο ποσοστό μολύνσεων, της τάξεως του 23%.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτο, ο οποίος συμμετέχει στο συνέδριο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε..Ι Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, οι μολύνσεις στις κουζίνες οφείλονται στην ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών.  Ο ίδιος τόνισε ότι είναι επιτακτική η γνώση, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι στομαχικές διαταραχές.

Στοιχεία έρευνας τα οποία παρουσίασε ο κ. Σούλτος κάνουν λόγο και για τη μόλυνση του νωπού κιμά. Συγκεκριμένα, σε δείγμα 100 τεμαχίων που αγοράστηκαν από κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ της Μακεδονίας εντοπίστηκε πληθυσμός μικροοργανισμών σε ποσοστό 15% πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Ο καθηγητής απέδωσε τη μόλυνση στη μηχανή που χρησιμοποιείται, αλλά και στην υγιεινή του καταστήματος.

πηγή: zougla.gr

Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου....και πως η Ελλαδα θα παραμεινει στο σκοταδι και στη φτωχεια!!!
Ο Δημος Γαυδου, η μητροπολη και η  αστυνομια διεκοψαν τις εργασιες για την ανεγερση του κτιριου. Σκεφτειτε , υπαρχουν εκει στο μικρο αυτο νησακι ανθρωποι με ποιοτητα και ενεργεια και θελουν να ιδρυσουν " Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών", και οι τοπικοι "αρχοντες" τι κανουν??? Αντι να αξιοποιησουν την πρωτοβουλια αυτων των ανθρωπων για ερευνα και πολιτισμο στο ξεχασμενο νησι τους και να προωθησουν το εγχειρημα, ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ???  Πηγαν και σταματησαν τις εργασιες παροτι ειχαν λαβει επιστολες απο το  συγκεκριμενο ινστιτουτο, τις οποιες μπορειτε να διαβασετε παρακατω...Βεβαια οι αντιδραστικοι σε καθε επιστημονικη , φιλοσοφικη και ελληνικη πρωτοβουλια ειναι οι γνωστοι ανθελληνες της Εκκλησιας...Τι φοβουνται αραγε ??? Εχουν δωσει την αδεια τους οι παπαδες για μουσουλμανικα τεμενη και αντιδρουν με μανια σε καθε τι ελληνικο...Γ Ι Α Τ Ι ???

Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου

Με αυτό το γράμμα, σας προτείνουμε την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του ΑνθρώπουΠ.Ι.Φ.Ε.Α.Α. – στη Γαύδο. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.
Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις.
Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα  συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου.

Προς Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριo ΑρναουτάκηΑξιότιμε Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριε Αρναουτάκη,
Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ.
Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί συνυπήρχαν με τους ανθρώπους. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας, πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
Η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων.
Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων. Σας ζητάμε να γίνετε ο προστάτης του εγχειρήματός μας και  επίτημος πρόεδρος του Συμβουλίου των Ιδρυτών του Ινστιτούτου. Επίσης, σας ζητάμε να παρέχετε υλική και οργανωτική υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη.
Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής.
Με εκτίμηση,

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΠΙΦΕΑΑ

Προς Σεβάσμιο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου ΑμφιλόχιοΣεβάσμιε Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιε,
Ευλογείτε!
Επικαλούμαστε τη χριστιανική σας ευσπλαχνία.
Ανήκουμε στην ενορία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Ζητούμε την ευλογία και την προστασία σας για την κατασκευή μιας νέας τοποθεσίας πολιτισμού, το Ναό του Απόλλωνα στη Γαύδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για την ιστορία της Ελλάδας κι έτσι αποφασίσαμε να ανεγείρουμε ένα μνημείο στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, πάνω στον οποίο βασίζεται η ενότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Αλοίμονο, η Γαύδος είναι το πιο φτωχό μέρος της Ευρώπης. Ζητούμε την βοήθειά σας  για την υλοποίηση των προθέσεών μας με τα μέσα της Εκκλησίας.
Είθε η Παναγία να βοηθήσει στο να επικρατήσει η Ειρήνη και η Γαλήνη στην Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Οι ενορίτες της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας

Εντολή από την Ελληνική Αστυνομία για “Διακοπή οικοδομικών εργασιών”

kαντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα

δειτε και την επιστολη της μητροπολης προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο 

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γνωστοποιείται ότι το τελευταίο διάστημα στην νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται Εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού», αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδυκτίου, είναι: «η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Έλληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας».
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνομε στην ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βίος μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκαθέου και των διονυσιακών τελετών, δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος.
Στην προσπάθεια αποχριστιανισμού, αποϊεροποίησης και απογύμνωσης του τόπου και της κοινωνίας μας ας κρατήσομε «πάντα ανοικτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας», μένοντας σταθεροί στις αιώνιες και διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του Γένους και της Ρωμιοσύνης, ακούοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «…αδελφοί, στήκετε, καὶ κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾿ επιστολής ημών» (Β΄ Θεσ. 2,15).
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Τελικα ειμαστε αξιοι της τυχης  μας σαν Ελληνες και σαν Ελλαδα...Γι αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο. Ποτε επιτελους θα κανουμε "αποδοχη της τεραστιας κληρονομιας μας"?Δειτε την ιστοσελιδα του ινστιτουτου , βγαλτε τα συμπερασματα σας και σχολιαστε Συνελληνες...
Ειμαστε οι αξιοι απογονοι των Αρχαιων προγονων μας? Ειναι τυχαιο που τους τιμουν ολοι οι λαοι του κοσμου, ενω εμεις τους θαβουμε με καθε ευκαιρια?  Γιατι ολα σχεδον τα μουσεια του κοσμου κοσμουντα απο ελληνικα μνημεια? Που ΝΑΙ, τα κλεψανε απο τη χωρα μας, αλλα τα τιμουν , τα σεβονται και τα αναδεικνυουν...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???

http://gavdosinstitute.ಓರ್ಗ್/
 

Γιόρτασε τα 126α γενέθλιά της

Η Κουβανή Χουάνα Μπαουτίστα ντε λα Κανδελαρία Ροδρίγκες, γνωστή και ως "Καντούλια"...γιόρτασε τα 126α γενέθλιά της, μαζί με τους στενούς της συγγενείς, ευχόμενη να φθάσει τα 130.
"Μου λένε ότι είμαι η γηραιότερη στη χώρα, εγώ δεν το βλέπω έτσι, πάντως ελπίζω να φθάσω και τα 130", δήλωσε η επόμενη - πιθανόν - κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες. Εκτός Κούβας, η ηλικία της "Καντούλια" δεν πιστοποιείται στα διεθνή αρχεία και έτσι, η Αμερικανίδα 114 ετών Μπέσι Κούπερ θεωρείται ως η "γηραιότερη σήμερα γυναίκα στον πλανήτη".

Χωρίς εύκολα να στέκεται ορθή, με σοβαρά προβλήματα όρασης, η υπερηλικιωμένη έχει πλήρη διαύγεια πνεύματος και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας, όπως πιστοποιούν γιατροί που επισκέφθηκαν τη γενέτειρά της, το χωριό Καμπεσουέλα.

"Είμαι ευτυχής με όσα μού προσφέρθηκαν, την ωραία μου οικογένεια και την ωραία μου πατρίδα", τόνισε η "Καντούλια", που ήλθε στη ζωή στις 2 Φεβρουαρίου

του 1885.

πηγή:real.gr δια tromaktikou

Σαλάτα για ψητά

Υλικά για τη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
½ ματσάκι  μαρούλι
1 ντομάτα ζουμερή
3 φέτες του τοστ (ή έτοιμο κρουτόν)
Τριμμένη παρμεζάνα (ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
Αλατοπίπερο

Υλικά για τη σως
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι μπαλσάμικο
Λίγη ρίγανη
Λίγο πιπεράκι

Παρασκευή

Πλένουμε καλά, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
Τρίβουμε το σκόρδο σε σκορδιέρα και το βάζουμε σε ένα γουδί. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα, η βάση της σως. Έπειτα ανακατεύοντας αργά ρίχνουμε λίγο λάδι  - λίγο ξύδι εναλλάξ, για να δέσει. Αφού δέσει το λαδόξυδο με το σκόρδο, ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και χτυπάμε καλά, με υπομονή, για να διαλυθεί το σκόρδο εντελώς.
Αν έχουμε φέτες ψωμί του τοστ, τις κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν αρκετά, τα βγάζουμε και τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά. Αν έχουμε έτοιμο κρουτόν, το ρίχνουμε κατευθείαν.
Έπειτα ρίχνουμε τη σως και από πάνω την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι και αφήνουμε τη σαλάτα 3 – 4 λεπτά πριν το σερβίρισμα, να απορροφηθούν τα υλικά

Η επανάσταση του Tweeter στην Αίγυπτο!


Απάντηση δίνει η Google στο κεντρικό μπλοκάρισμα των τηλεπικοινωνιών που προκάλεσε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να εμποδίσει το συντονισμό των κινητοποιήσεων του Αιγυπτιακού λαού, με μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει τη δημοσίευση φωνητικών μηνυμάτων στο Tweeter.
Είναι γνωστό ότι ήδη από τη προηγούμενη εβδομάδα οι αιγυπτιακές αρχές έχουν μπλοκάρει όλους τους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης καθώς κατάφεραν (το απίθανο) να διακόψουν τη  σύνδεση στο ίντερνετ μετά το κλείσιμο των τεσσάρων βασικών παροχέων ίντερνετ που εξυπηρετούσαν τη χώρα. Την ίδια στιγμή το μπλοκάρισμα επεκτάθηκε και στους παροχείς κινητής τηλεφωνίας, αφήνοντας τη χώρα σε απόλυτη απομόνωση.
Χθες ,ωστόσο, στο επίσημο blog της Google, ανακοινώθηκε η επιθυμίας της εταιρίας να δώσει φωνή στον Αιγυπτιακό λαό που θέλει να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Με μία συνεργασία μεταξύ της Google ,του Tweeter και του SayNow (υπηρεσία που απέκτησε μόλις πριν μια εβδομάδα η Google), μπορεί ο καθένας να πάρει τηλέφωνο σε συγκεκριμένους διεθνείς αριθμούς και να αφήσει εκεί ένα φωνητικό μήνυμα. Στη σελίδα Speak2tweet, μπορείς να ακούσεις τα μηνύματα που αναρτώνται. Το κυριότερο πρόβλημα ,βέβαια, παραμένει: το «κόψιμο» των τηλεπικοινωνιών και η δυσχερής αναζήτηση δικτύου. Από τη πληθώρα, ωστόσο, των μηνυμάτων που ανεβαίνουν, υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι να ακούσεις κάποιες δηλώσεις του Αιγυπτιακού λαού μάλλον θα χρειαστεί να έχεις και τις οι βασικές γνώσεις αραβικών, καθώς σπανίζουν τα μηνύματα στα Αγγλικά.

πηγή:ellispoint.gr

Η ζωή χωρίς χρήματα


της Μυρτώς Καμβυσίδη
Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν και οι τελευταίες προβολές (22-23/01) του ντοκυμαντέρ ΖΕΙΤGEIST 3 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, αλλά και σε όλους τους κινηματογράφους που προβλήθηκε ανα την Ελλάδα.
Το zeitgeist (πνεύμα της εποχής) καυστικό, όπως μας έχει συνηθίσει, διεισδύει στην καρδιά των σημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Καταπιάνεται με όλα· απο τα γονίδια και τη νευροφυσιολογία, μέχρι το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και τους κερδοσκοπους των αγορών. Φυσικά δεν έλειψε και μια μικρή αναφορά στο Ελληνικό πρόβλημα.
Στο τελευταίο μέρος, μας περιγράφει λεπτομερώς έναν νέο τρόπο ζωής, χωρίς χρήματα, (με μια Οικονομία Βάσει Πόρων) οπου όλα τα αγαθά θα είναι σε αφθονία, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία μας. Σύμφωνα με το περίφημο “Venus Project”, ιδρυτές του οποίου είναι ο Jacque Fresco & η Roxanne Meadows, κανείς μας δε θα χρειάζεται να δουλεύει…εκτός απο ένα 5% που μπορεί να το καλύπτουν κι εθελοντές.
Ωστόσο, ο Jacque Fresco παραδέχεται οτι σαν εμπνευστής αυτής της ιδέας, δε διεκδικεί κανένα αλάθητο κι υποστηρίζει οτι δε θα υπάρξει ποτέ κάποιο σύστημα που να είναι τέλειο. Παρα ταύτα, η εφαρμογή του Venus Project θα είναι αναγκαία σε κάποιες δεκαετίες λόγω των τρανταχτών ατελειών και παραλόγων του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος.
Εξάλλου, ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσεται! Ακόμα κι αν δε μπορεί να φτάσει το τέλειο, τουλάχιστον να προσπαθεί για κάτι καλύτερο..
Aκολουθεί ολόκληρο το ντοκυμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους!! Απολαύστε το!!!
 
 
πηγή: ellispoint.gr

Δημιούργησαν ανθρώπινες φλέβες στο εργαστηριο!

  Ύστερα από μακροχρόνια έρευνα, οι επιστήμονες των πανεπιστημίων Γιέιλ, Ντιούκ και Ανατολικής Καρολίνα κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, μια ανακάλυψη που δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα εν λόγω αγγεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, για παράδειγμα σε εγχειρήσεις "μπόι-πας" στην καρδιά ή για την αιμοδιάλυση των νεφροπαθών, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν φαίνεται να τα απορρίπτει.

Τα εργαστηριακά αγγεία θα μπορούσαν μελλοντικά να παράγονται μαζικά και να διατηρούνται στο ψυγείο των νοσοκομείων για καιρό, μέχρι να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο ασθενή.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Γιέιλ, Ντιούκ και Ανατολικής Καρολίνα, υπό την Σάνον Νταλ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", γνωστοποίησαν ότι η μέθοδός τους συνίσταται στην μεταφορά κυττάρων λείων μυών από δωρητές και στην μεταμόσχευσή τους σε σωληνοειδείς "σκαλωσιές" από πολυγλυκολικό οξύ (βιοδιασπώμενο πολυμερές). Μέσα σε οκτώ έως δέκα εβδομάδες, τα κύτταρα έχουν πολλαπλασιασθεί, παράγουν κολλαγόνο και σταδιακά αντικαθιστούν τις "σκαλωσιές" που αποσυντίθενται. Αφού απομακρυνθούν τα αρχικά μυϊκά κύτταρα, προκύπτει τελικά ένα νέο είδος αναπτυγμένου αιμοφόρου αγγείου από κολλαγόνο.

Τα  συγκεκριμένα αγγεία, που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε μαϊμούδες και σκύλους, δεν απορρίφθηκαν από τον οργανισμό τους και λειτούργησαν καλά επί έξι μήνες έως ένα χρόνο. Τα αγγεία μπορούν να συντηρηθούν σε αλατούχο διάλυμα μέχρι και ένα έτος, χωρίς να χάνουν την ισχύ και την ελαστικότητά τους. Αυτό σημαίνει, κατά τους ερευνητές, ότι μια μέρα οι γιατροί των νοσοκομείων θα μπορούν να παίρνουν "από το ράφι" αιμοφόρα αγγεία για χρήση σε ασθενείς.

Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα αρχίσουν σύντομα, ώστε να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η χρονική αντοχή των νέων αγγείων, σύμφωνα με την εταιρεία βιοτεχνολογίας και αναγεννητικής ιατρικής Humacyte, που συμμετείχε στην έρευνα και τη χρηματοδότησε. Μέχρι σήμερα, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν μεταμοσχεύσεις αγγείων από ζώα, δωρητές ανθρώπους και πτώματα ή να τοποθετούν συνθετικά αγγεία, που όμως συνήθως δεν λειτουργούν σωστά πάνω από δέκα μήνες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για αρτηριοσκλήρυνση, ανευρύσματα κ.α.

 Οι χειρουργοί θεωρούν ιδανική περίπτωση, αν μπορούν να πάρουν μια φλέβα από άλλο σημείο του αρρώστου (π.χ. από το πόδι του) για να την μεταφέρουν εκεί που χρειάζεται, για παράδειγμα στην καρδιά για τους καρδιοπαθείς ή στο χέρι για τους νεφροπαθείς. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό (λόγω παχυσαρκίας, ακατάλληλων φλεβών κ.α.) ή μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές (μόλυνση, θρόμβωση κ.α.), κάτι που ελπίζεται ότι θα αποφευχθεί με τα νέα αγγεία του εργαστηρίου.


πηγή:proto thema

Πόσο μικροί κι ασήμαντοι είμαστε οι κάτοικοι της Γης;

  Κι ενώ εμείς βολοδέρνουμε στον γήινο μικρόκοσμό μας, -άλλος λιγότερο, άλλος μέχρι τελικής πτώσης-, έρχεται μία νέα ανακοίνωση της NASA να μας θυμίσει πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε!

 
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler εντόπισε ακόμα 1.235 υποψήφιους πλανήτες γύρω από μακρινά άστρα, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη. To γεγονός ότι οι πλανήτες βρίσκονται σε αυτή τη ζώνη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει εκεί ζωή, αλλά αν σκεφτείτε ότι μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί μόνο δύο φιλόξενοι εξωπλανήτες, αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός 54 ακούγεται εξωπραγματικός!

  Η ύπαρξη των πλανητών που ανίχνευσε το Kepler στον ένα χρόνο λειτουργίας του δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής της προσπάθειας, οι ενδείξεις πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων.

  Από τους 54 υποψήφιους πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη, μόνο πέντε έχουν μέγεθος συγκρίσιμο με του δικού μας πλανήτη, ενώ οι υπόλοιποι είναι πολύ μεγαλύτεροι, ενώ από τους 1.253 όλοι τους περιφέρονται γύρω από το ίδιο άστρο, παρόμοιο με τον Ήλιο.

  Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια θα είναι εφικτή η μετοίκηση σε μία "νέα Γη", εύχομαι όμως οι άνθρωποι που θα έχουν την τύχη να το ζήσουν, να αντιμετωπίσουν το νέο τους πλανήτη με μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη. Να διδαχτούν από τα δικά μας λάθη και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος. Γιατί - όσο κι αν πληγώνει τον εγωκεντρισμό μας- , το Σύμπαν υπήρχε και θα συνεχίζει να υπάρχει και χωρίς εμάς!! Ισως μάλιστα να είναι και πολύ καλύτερο χωρίς πολλούς από εμάς!!!
Κώστας Χαρδαβέλλας

Φορέστε τον “σκούφο” σας και κατεβάστε... ιδέες

Πόσες φορές προσπαθείτε να βρείτε λύση σε ένα πρόβλημα και δεν μπορείτε γιατί το μυαλό σας έχει “κολλήσει”. Ξεχάστε το αυτό. Τώρα υπάρχει η λύση....


Απλά θα πρέπει να φορέσετε έναν σαν κι αυτόν που κατασκεύασαν αυστραλοί επιστήμονες. Το ηλεκτρονικό «κράνος» στέλνει ασθενή ηλεκτρικά ρεύματα στον εγκέφαλο και φαίνεται να απελευθερώνει το δυναμικό της σκέψης (χωρίς συνοδευτικούς πονοκεφάλους…).
 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, υπό τον διευθυντή του Κέντρου του Νου, Άλαν Σνάιντερ, που παρουσίασαν την εφεύρεσή τους στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», ισχυρίζονται ότι πέτυχαν να ενεργοποιούν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργική σκέψη, ενώ την ίδια στιγμή καταστέλλουν τη δραστηριότητα άλλων περιοχών που εμποδίζουν αυτές τις σκέψεις να αναδυθούν στο νου.
 
Όπως είπαν οι αυστραλοί επιστήμονες, η ανακάλυψή τους είναι ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας «ονειρικής συσκευής», που μελλοντικά θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν τον κόσμο κυριολεκτικά με νέα μάτια, απελευθερώνοντάς τους από τα δεσμά των παλιών αλλά «περιχαρακωμένων» νοητικών κατασκευών και νοοτροπιών. Η τεχνική της άμεσης ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης, όπως λέγεται η μέθοδός τους, στέλνει, ασθενή και -κατά τα φαινόμενα- αβλαβή ρεύματα (1,6 milliamber) στον εγκέφαλο.
 
Η συσκευή καταστέλλει τη δραστηριότητα στον αριστερό πρόσθιο βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την επεξεργασία των αφηρημένων εννοιών, την κατηγοριοποίηση και τις «ετικέτες» που βάζουμε στα πράγματα, ενώ αντίθετα ενεργοποιεί τον δεξιό πρόσθιο βρεγματικό λοβό, που σχετίζεται με την καινοτομική σκέψη και την έμπνευση. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε ο Σνάιντερ, «τεχνητά ωθούμε τον εγκέφαλο σε μια λιγότερο ‘φιλτραρισμένη’ αντίληψη του κόσμου, με λιγότερες προκατασκευασμένες εικασίες, πράγμα που είναι σημαντικό για να γίνουν δημιουργικά (νοητικά) άλματα».
 
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 60 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18 - 38 ετών, χωρισμένους σε δύο ομάδες, μια που φορούσε το «σκούφο» με τα ηλεκτρικά ρεύματα και μια όχι, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν μια σειρά από μαθηματικά και άλλα προβλήματα (παζλ κλπ). Όσοι εθελοντές δέχτηκαν τις ηλεκτρικές διεγέρσεις μέσω της συσκευής, είχαν στη συνέχεια τριπλάσιες πιθανότητες να «σκαρφιστούν» μια νέα ιδέα για να λύσουν κάποιο πρόβλημα, σε σχέση με όσους έπρεπε να βασιστούν απλώς στο μυαλό τους.
 
Πέρυσι, ο βρετανός ερευνητής Ρόι Κοέν Καντός του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είχε χρησιμοποιήσει μια ανάλογη ηλεκτρική διακρανιακή ηλεκτρική διέγερση, πετυχαίνοντας να βελτιώσει τις ικανότητες των ανθρώπων να μαθαίνουν μαθηματικά. Σχολιάζοντας τη νέα αυστραλιανή έρευνα, ο ίδιος είπε ότι αποτελεί απόδειξη πως η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της καινοτομικής και δημιουργικής σκέψης, ώστε κανείς να σκέφτεται «εκτός περιοριστικών πλαισίων», κάτι που χρόνια τώρα προωθεί ο Έντουαρντ ντε Μπόνο.
 
«Κράνη» αυτού του είδους, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσαν στο μέλλον να αποτελέσουν μια ασφαλή εναλλακτική λύση σε σχέση με την λήψη φαρμάκων βελτίωσης του νου.
 
 πηγή:newsit 

Το ΔΝΤ προβλέπει παγκόσμια αναταραχή


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη, ο επικεφαλής του διεθνούς νομισματικού ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, εξέφρασε τη ζωηρή του ανησυχία για τις μελλοντικές εξελίξεις στον κόσμο. Ο Στρος Καν συνέδεσε τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα με πιθανές κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις σε κράτη, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε πολέμους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν προστατευτισμό από την πλευρά των χωρών για να θωρακίσουν τα εμπορικά τους συμφέροντα. «Και ενώ οι εντάσεις μέσα στις χώρες επίσης αυξάνονται, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας μέσα στα κράτη-ακόμα και πολέμους», προειδοποίησε.
Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δύο επικίνδυνες ανισορροπίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Η ταχύτατη οικονομική ανάκαμψη των αναπτυσσόμενων χωρών σε σχέση με τη στασιμότητα που παρουσιάζουν οι αναπτυγμένες οικονομίες, σε συνδυασμό με την υψηλη ανεργία και το άνοιγμα του χάσματος μεταξύ των εχόντων και μη εχόντων είναι ένα επικίνδυνο μίγμα για κοινωνικές εκρήξεις.
Ζωγράφισε μια δυσοίωνη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις του κόσμου σχετικά με τα μέτρα που θα χρειαστεί να λάβουν στον τομέα της απασχόλησης. 400 εκατομμύρια νέοι αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία, χωρίς ιδιέταιρες προοπτικές απορρόφησης. Ο Κος. Καν τη χαρακτήρισε ως τη χαμένη γενιά. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ανπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες θα ρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα των κυβερνήσεων», σημείωσε.
Η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των τροφών και στην ενέργεια, απόρροια των φυσικών καταστροφών σε Ρωσία και Αυστραλία, και της αύξησης της ενεργειακής ζήτησης από τις αναπτυσσόμενες χώρες, αντίστοιχα, συνθέτουν ένα κλίμα απαισιοδοξίας για το μέλλον.

πηγή: ας μιλήσουμε επιτέλους

Έπεσε ο φερετζές και φάνηκε μουστάκι


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Είναι καιρός που προσπαθώ να πείσω κάποιους φίλους μου, νομοταγείς και (για την ώρα) βολεμένους μέσα στη λειτουργία του συστήματος, ότι η αιτία του κακού που έχει πλακώσει την κοινωνία μας, δεν είναι η αστοχία των χειρισμών των οικονομικών και εθνικών προβλημάτων, αλλά η διολίσθηση της Δημοκρατίας μας σε πολιτική (και οικονομική) ολιγαρχία.

Μία οικογενειοκρατούμενη ολιγαρχία, που αποφασίζει και δρά καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας, οι μηχανισμοί της οποίας της προσφέρουν την απαραίτητη νομιμοποίησηση, για να επιβάλλει στην κοινωνία το δικό της συμφέρον.

Αυτή την τερατώδη πλαστοπροσωπία, οι φίλοι μου αυτοί, δεν θέλουν να την πιστέψουν. Η ανάγκη της συντήρησης των κεκτημένων τους, δεν τους επιτρέπει να παραδεχτούν αυτά που βλέπουν και ακούν. Θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι αυτό το κακό που μας βρήκε, οφείλεται σε κάποιους κακούς χειρισμούς του ενός ή του άλλου και, όπως κάθε φορά, θα περάσει και όλα θα γίνουν όπως πρώτα, δηλαδή η βόλεψή τους θα συνεχιστεί.

Έτσι, λογικό είναι να μη πιστεύουν τις αλήθειες που, πολλοί σαν κι εμένα, τους δείχνουμε καθώς αυτές αποκαλύπτονται κάθε τόσο.

Έλα, όμως, που το ίδιο, με δικά του λόγια, το λέει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θεωρητικά θωρακισμένος (σαν καθηγητής Συνταγματολογίας) και πρακτικά υπερεξασκημένος (σαν, επί πολλά χρόνια, υπουργός και πρωτοκλασσάτο στέλεχος του Πα.Σο.Κ) όταν αποφαίνεται: «Το πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα καθιστά την Κυβέρνηση ένα μη δημοκρατικό όργανο, ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο που δεν λειτουργεί δημοκρατικά»!!!

Συνεχίζουν, λοιπόν, οι φίλοι μου αυτοί, να παίζουν το βιός τους στο ίδιο τραπέζι, του ίδιου παπατζή, που τους παίρνει εκατό και τους δίνει ένα, για να τους «αποδείξει» τη γνησιότητα του παιχνιδιού κι αυτοί το χαύουν !!

Θέλω να ιδώ όμως, πόσοι από αυτούς, θα συνεχίσουν να επικαλούνται το στερεότυπο «η νομιμότητα πρέπει να προστατευθεί», όταν πληροφορηθούν τη χθεσινή απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε ότι ο Νόμος 3838/2010 (που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας) είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

Με άλλα λόγια, πιο λαϊκά, κάποιοι θα πούν: «το κόμμα, κατούρησε το Σύνταγμα για μερικά ψηφαλάκια». Και εγώ θα συμπληρώσω: Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά….

Και, γεννάται το ερώτημα: Ποιά νομιμότητα πρέπει να προστατευθεί; Αυτή που πηγάζει από την κοινή λογική (που πάντα αποτελεί τη βάση κάθε θεμελιώδους νόμου) ή αυτή που πηγάζει από «ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο που δεν λειτουργεί δημοκρατικά»;;;

Τι θα κάνουν οι φίλοι μου, τώρα που ο φερετζές της λυγερής κορμοστασιάς, με τα γαλαζοπράσινα μάτια και τα φλογερά βλέμματα που την φλερτάρανε και την φαντασιώνονταν σε ανείπωτες περιπτύξεις, έπεσε, και φάνηκε μουστάκι;

Θα προσποιηθούν πως δεν το είδαν ή «θα’ ρθούν τα πάνω, κάτω;»


πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget