Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Μόλις πάρουν το πετρέλαιο του Αιγαίου θα τελειώσει η πολιορκία της χρεοκοπίας

  Πτώχευσαν την Ελλάδα και μετά βρήκαν τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου!
 • Του Γιάννη Τσαραγκλή
 • Η είδηση των ημερών είναι μία: Η θάλασσα της Κύπρου που συνορεύει με την θάλασσα της Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι κρύβει ένα θησαυρό δισεκατομμυρίων σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Κανονικά αυτή η είδηση θα έπρεπε να κάνει την Κύπρο και την Ελλάδα να πανηγυρίζουν μεθυσμένες για το πλούσιο μέλλον που τους υπόσχεται η εξόρυξη των πανάκριβων για την οικονομία και την ανάπτυξη, αγαθών.


  • Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε μία άτακτη χρεωκοπία με το λαό της να βαριανασαίνει από την υπερβολική φορολογία και η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει κι αυτή στο μνημονιακό κλαμπ της τρόικας επειδή η οικονομία της ...βρέθηκε ξαφνικά αδύναμη.

  • Η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο Χριστόφια ότι το οικόπεδο Νο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ έχει τόσο φυσικό πλούτο που υπόσχεται στην Κύπρο τρομερά έσοδα για τα επόμενα χρόνια, έκανε αυτομάτως το Αιγαίο την Νο 1 κόκκινη περιοχή από γεωπολιτική άποψη. Δηλαδή, είναι σαν ένας απολυμένος και έτοιμος να καταρεύσει οικογενειάρχης να τύχει τον πρωτοχρονιάτικο αριθμό του λαχείου και να έχει πρόβλημα πώς θα διαχειριστεί πλέον τον τεράστιο πλούτο του και να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις "των καλοθελητών" που τον πλησιάζουν.

  • Κύπρος και Ελλάδα μετά από αυτήν την αποκάλυψη ή θα γίνουν ζάπλουτες ή θα εμπλακούν σε πόλεμο με αφορμή τον πλούτο που κρύβει το Αιγαίο. Η αποκάλυψη του τρομερού κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ με τη βοήθεια του Αμερικανικού και Ισραηλινού λόμπυ, εξηγεί γιατί ξαφνικά οι δανειστές μας αποφάσισαν να μας πτωχεύσουν και να ζητήσουν τα δανεικά τους εδώ και τώρα ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να τα δώσουμε όλα μαζί.

  • Το κόλπο ήταν προμελετημένο. Όλοι λίγο πολύ, γνωρίζουν ότι τα κοιτάσματα στο Κουβέιτ έχουν εξασθενήσει και οι μεγάλες δυνάμεις αναζητούν νέες περιοχές στον πλανήτη για να στήσουν τις γεωτρήσεις τους. Διακόπτοντας τη ροή των δανεικών από τις αγορές προς την Ελλάδα, αυτομάτως θα δημιουργούσαν κρίση χρέους, αφού η χώρα μας θα έπρεπε το 2011 και κυρίως το 2012 να αποπληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων που λήγουν. Έτσι και έγινε. Με τη βοήθεια ή την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα πολιτική ικανότητα αυτήν την ιστορική κρίση χρέους, δανειστές και κυβέρνηση αποδυνάμωσαν την Ελλάδα μέσα σε 15 μήνες.

  • Στόχος τους ήταν κυρίως ο πλούτος του Αιγαίου και να φθάσουν την Ελλάδα στο έσχατο σημείο που θα τους παρακαλούσε να τον πάρουν, αρκεί να μην την αφήσουν να πτωχεύσει και χάσει ο δημόσιος υπάλληλος το μισθό και τη βολή του και ο ιδιωτικός υπάλληλος τη δουλειά του. Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα το κάνουν ήδη! Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά και τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ ανέλαβαν να ψηφίζουν τους πιο αντισυνταγματικούς, αντεργατικούς, φορομπηχτικούς, εξοντωτικούς νόμους που πέρασε ποτέ δημοκρατική κυβέρνηση στην ιστορία. Και ενώ βλέπουν ότι αυτοί οι νόμοι δεν αποδίδουν, αυτοί επιμένουν να τους ψηφίζουν και να τους εφαρμόζουν, γιατί στοχεύουν στην απώλεια της υπομονής του Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα έρθει -μετά από κάποιο καθοδηγούμενο δημοψήφισμα- και θα πει πουλήστε ό,τι ζητούν οι ξένοι αρκεί να σταματήσουμε την κατρακύλα.

  • Εκεί θα εμφανιστούν οι καλοθελητές και θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου του Αιγαίου, έναντι της βοήθειας που θα μας προσφέρουν για να βρούμε φθηνό δανεισμό και να επιστρέψουμε στις αγορές. Εάν συμφωνήσουμε, ως διά μαγείας, την επόμενη ημέρα θα υποχωρήσουν κατακόρυφα τα spreads, οι δανειστές δεν θα πιέζουν για το χρέος και ενδεχομένως την Ελλάδα να επισκέπτονται μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί όμιλοι και ιδιώτες που θα ενδιαφέρονται για μεγάλες επενδύσεις. Ήδη, την ίδια ημέρα που ο Δημήτρης Χριστόφιας ανακοίνωσε επίσημα τα ευρήματα από το Οικόπεδο 12, τον επισκέφθηκε το βράδυ στο γραφείο του κορυφαίος αμερικανός επενδυτής και του πρότεινε τουριστικές και όχι μόνο επενδύσεις στην Κύπρο ενός ιλιγγιώδους ποσού. Αυτό λογικά, θα συμβεί και στην Ελλάδα.

  • Εάν αρνηθούμε να παραχωρήσουμε χωρίς μεγάλες απαιτήσεις την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, δεν αποκλείεται ως μέσο πίεσης και μια πολεμική σύρραξη. Γιατί, τόσο στην Κυπριακή όσο και στην Ελληνική ΑΟΖ ο άγνωστος Χ παραμένει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την ΑΟΖ του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου και ως γνωστόν αμφισβητεί την ελληνικότητα πολλών περιοχών του Αιγαίου. Ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο των Αμερικανών και των Ισραηλινών να γίνουν οι "συνέταιροι" του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο. Το παζλ αυτό έχει πολλά ακόμη άγνωστα κομμάτια που ίσως να βρίσκονται στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στη Γάζα και κυρίως στην επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες είναι οι πραγματικές αξιώσεις Γαλλίας και Γερμανίας στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ανοίξει επίσημα τον φάκελο "ορυκτός πλούτος" στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα απαιτούν μια ισχυρή και πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα διαθέτει την ικανότητα να πάρει άριστα στην διπλωματία, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.Ρέππας και Γερουλάνος στη δίνη του κυκλώνα...

 

Υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση που ευνοεί επιχειρηματικά τον Αλκη Πέτα με την εταιρεία leasing στα αυτοκίνητα και συνδέεται με τον Ν. Παπανδρέου
Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Δύο υπουργοί και της σημερινής κυβέρνησης όπως φαίνεται θα δουν τα ονόματά τους να συνδέονται με το θέμα που άνοιξε για τον Νίκο Παπανδρέου, αδελφό του τέως πρωθυπουργού.
Πρόκειται για τον νυν υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Τον Ιούνιο που πέρασε (14 Ιουνίου 2011), οι δύο τους (ο κ. Ρέππας ήταν τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών) υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση (που βλέπετε δημοσιευμένη) για τη δυνατότητα των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων να μπορούν να μισθώνουν με leasing στις επιχειρήσεις, εκτός από Ι.Χ., και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους.

Ποιο είναι το θέμα; Στην αγορά αυτή...
κυριαρχεί η εταιρεία Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ που λειτουργεί υπό το σήμα AVIS-Πειραιώς Best Leasing και διοικείται από τον Αλκη Πέτα.

Ο κ. Πέτας όμως είναι και ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας στην Εκάλη που όπως έγραψε την Κυριακή το "Θέμα" την ενοικίασε (μέσα σε λίγους μήνες αφότου την αγόρασε από τον μουσικοσυνθέτη Φοίβο) στον κ. Νίκο Παπανδρέου. Αυτό συνέβη στα τέλη του 2010, λίγους μήνες δηλαδή πριν από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης των κ. Ρέππα και Γερουλάνου.

πηγή: press-gr

Ντίνος Χριστιανόπουλος – Εναντίον

 


Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος -μόλις έμαθε ότι θα τιμηθεί με το φετινό μεγάλο βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού- έκανε την εξής δήλωση:

«Ούτε θα εμφανιστώ, ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους». Άξιος, κύριε Χριστιανόπουλε, κι ας μη θεωρηθεί αυτό επιβράβευση εκ μέρους μου. (Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν.)
Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται…Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου – και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά – και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας…Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και...
την δίψα μας για λεφτά· ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Πότε μου δεν πάτησα σε υπουργείο, και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορία, που με γδέρνει.Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους· όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες – όλες το ίδιο σκατό…Είμαι εναντίον των κλικών. Προωθούν τους δικούς τους· τους άλλους, όλους τους θάβουν. Όποιοι δεν τους παραδέχονται, καρατομούνται. Κυριαρχούν οι γλύφτηδες και οι τζουτζέδες. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια.Είμαι εναντίον των κουλτουριάρηδων. Όλα τ’ αμφισβήτησαν, εκτός από τις τρίχες τους. Τους έχω μάθει για καλά. Xαλνούν τον κόσμο με την κριτική τους. Όλους τους βγάζουν σκάρτους και πουλημένους. Και μόλις πάρουν το πτυχίο, αμέσως διορίζονται στα υπουργεία· από παντού βυζαίνουν και ο ιδεαλισμός τους ξεφουσκώνει μέσ’ στα βολέματα του κατεστημένου.Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετούμε το τσιγάρο μας στο δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;Περιοδικό ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ,

αρ. 1, Ιανουάριος – Απρίλιος 1979Εγραψε ο PitsirikosΧτες ήταν γιορτή


Χτες το βράδυ, 4 άνθρωποι υψώσαμε τα ποτήρια μας και τα τσουγκρίσαμε στην υγεία του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Η απόφασή του να μην αποδεχτεί το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο του υπουργείου Πολιτισμού ήταν η πιο σημαντική πολιτική απόφαση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.Έχουμε μάθει να αποδίδουμε ευθύνες μόνο στους πολιτικούς, ξεχνώντας πως κι εμείς έχουμε ευθύνες για τις αποφάσεις μας. Εμείς επιλέγουμε τις προσωπικές μας κινήσεις. Εμείς επιλέγουμε και τους πολιτικούς.Βέβαια, γνωρίζοντας σε ποια χώρα ζω, δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να φανταστώ και τη συνέχεια – έχω προβλέψει πολύ πιο δύσκολα πράγματα.Είναι σίγουρο πως πάρα πολλοί συμπατριώτες μας -από το λογοτεχνικό σινάφι και όχι μόνο- δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον Ντίνο Χριστιανόπουλο την απόφασή του να μην αποδεχτεί το βραβείο και τα χρήματα.Ο λόγος είναι απλός: αφενός επειδή οι ίδιοι τα έχουν αποδεχτεί επί χρόνια -αφού πρώτα τα κυνήγησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο-, και αφετέρου επειδή χωρίς αυτά δεν θα υπήρχαν οι ίδιοι.Επίσης, πολλοί θα θεωρήσουν την κίνηση του Χριστιανόπουλου να μην αποδεχτεί το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο όχι ως προσωπική του επιλογή, αλλά σαν μια κίνηση που στρέφεται εναντίον τους – πάντα, ο βλάκας τα παίρνει όλα πολύ προσωπικά.Δεν μας είναι εύκολο να αποδεχτούμε πως κάποιος άλλος μπορεί να είναι πιο καλός από εμάς. Αυτό που συμβαίνει συνήθως -και όχι μόνο στην Ελλάδα- είναι να προσπαθούμε να τον μειώσουμε και να τον φέρουμε στα μέτρα μας, νομίζοντας πως έτσι ψηλώνουμε εμείς.Πάντως, η χτεσινή ημέρα ήταν γιορτινή. Το απόγευμα, μίλησα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και πανηγύριζε. Επίσης, ήταν πολύ συγκινημένη.Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος έδωσε κουράγιο σε πολύ κόσμο με την απόφασή του. Έδωσε κουράγιο σε ανθρώπους που συχνά αισθάνονται αποσυνάγωγοι και μόνοι.Ακόμα κι ένας άνθρωπος έχει τη δύναμη να αλλάξει όλο τον κόσμο. Πάντα το πιστεύω αυτό.Ποτέ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εμένα. Η μόνη μου σκέψη είναι πώς θα γίνω σαν κι αυτούς. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Εγραψε ο Pitsirikos

Συνελήφθη Έλληνας υπουργός

Συνελήφθη Έλληνας υπουργός από την ελβετική αστυνομία, υποστηρίζουν γερμανικά blogs!

Mια περίεργη είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο από γερμανικά blogs.

Σύμφωνα μ’ αυτή συνελήφθη πριν μερικές μέρες από τις ελβετικές αρχές –αστυνομία-Έλληνας υπουργός εν ενεργεία ο οποίος κρατήθηκε για ώρες.

Μάλιστα βρέθηκε πάνω του ένα σεβαστό ποσό που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Αυτός ήταν ο λόγος που κρατήθηκε για...
να αφεθεί ελεύθερος μετά από ώρες.

Οι Γερμανοί bloggers αφήνουν πολλά υπονοούμενα για τον συγκεκριμένο υπουργό και τα νταλαβέρια του στη χώρα των τραπεζών σ΄ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη…

Νίκος Παπαδόπουλος-αναγνώστης
φοιτητής στη Γερμανία

Ένα μεγάλο δολοφονικό ψέμα σε εξέλιξη
 


11:17 π.μ. (Πριν από 7 ώρες)σε μη κοινοποιημένους παραλήπτες

 Η Ελλάδα δεν έβαλε στα ταμεία της ευρώ τσακιστό από τα 80 δις του δανείου!Ένα μεγάλο, δολοφονικό, ψέμα σε εξέλιξη!

Ρωτάμε πόσες δόσες πήραμε από τη Τρόικα; Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχουμε λάβει ως σήμερα; Πότε πήραμε τα τελευταία λεφτά της βοήθειας-πρέζας;

Μας λένε ότι έχουμε πάρει 80 δις. Ας μας το αποδείξουν με στοιχεία οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου.

Ποια είναι η αλήθεια που μας κρύβουν;

Μήπως το γεγονός ότι δεν έχει μπει ούτε μισό ευρώ στα κρατικά ταμεία από τα 80 δις της Τρόικας;

Μήπως όλο το ποσό έχει πάει κατευθείαν...
στην εξόφληση των τοκοχρεολυσίων;

Μήπως τα 80 δις δεν πέρασαν καν από την Ελλάδα αλλά πληρώθηκαν απευθείας οι ξένες τράπεζες;

-Ναι, αλλά πως πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις θα ρωτήσει κάποιος;

Η απάντηση είναι: με τα έκτακτα χαράτσια! Ναι, με τα έκτακτα χαράτσια πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Με τα έκτακτα-μόνιμα χαράτσια και τις περικοπές των μισθών. Γι αυτό παίρνουν τα μέτρα οι μπάσταρδοι εξουσιαστές.

Ξέρει κανείς από σας σε ποια δόση βρισκόμαστε και πότε υποτίθεται ότι πήρε η χώρα τα τελευταία λεφτά του δανείου;

Η πότε και ποια είναι η επόμενη δόση;

Η 6η; Η μήπως η 1η του νέου δανείου;

Τι διάβολο συμβαίνει εδώ πατριώτες;

Και από ποιον περιμένετε την αλήθεια;

Μήπως από την κυρά Αθηνά Δρέττα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων που άλλη δουλειά δεν έχει σε μια χρεοκοπημένη χώρα, από το να τριγυρνάει από κανάλα σε κανάλα σαν τραγουδιάρα σε ηπειρώτικα πανηγύρια;

Που βρίσκετε η αλήθεια πατριώτες;
 
πηγή: kourdistoportocali


Επιχειρηματίας πουλάει το ελληνικό λάδι στο εξωτερικό και έχει θησαυρίσει

Ελληνικό ελαιόλαδο.... 82 ευρώ το κιλό!

 
Ελληνικό ελαιόλαδο.... 82 ευρώ το κιλό!
 

 Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter,
ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του... Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».


Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».


Λάδι πολυτελείας

Το πρώτα πράγματα που τραβάνε την προσοχή στο «λ» είναι το μπουκάλι του και η θήκη πολυτελείας. Θα μπορούσε να παραπέμπει σε άρωμα ή σε ένα ακριβό ουίσκι, σε καμία περίπτωση όμως σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα κόσμημα στο τραπέζι. Το μπουκάλι είναι χειροποίητο. Ακόμα και η ετικέτα πίσω μπαίνει με το χέρι, όπως και ο φελλός. Ηθελα να φτιάξω ένα προϊόν μαγικό, να σε ταξιδεύει στη γεύση», αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος και συνεχίζει: «Εκανα μια έρευνα αγοράς και έμαθα ότι η περιοχή Κριτσά Κρήτης είχε βραβευτεί δύο φορές σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για τη χαμηλή οξύτητα που έχει το λάδι της (κάτω από 08).
Τους προσέγγισα για να συζητήσουμε το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τυποποιητές για μένα. Αγκάλιασαν την προσπάθεια και ξεκίνησε η συνεργασία μας. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός ultra premium brand από ελληνικά χέρια με στόχο την παγκόσμια αγορά. Μπορώ να μιλήσω άφοβα για την ποιότητά του, καθώς το προϊόν μου έχει περάσει από επίσημες χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις. Πήρα, μάλιστα, και ασημένιο βραβείο στο New York Festival, αλλά στοχεύω στο χρυσό», τονίζει χαρακτηριστικά και οι πρωτιές του «Lambda» δεν σταματούν εδώ.
Είναι το πρώτο λάδι πολυτελείας στον κόσμο, το πρώτο λάδι στο οποίο αναγράφεται η ultra premium κατηγορία του, μια κατηγορία η οποία πήρε το όνομά της από τον ίδιο τον κ. Κολιόπουλο. Οπως αναφέρει: «Εφερα το premiumization που εφαρμόζεται χρόνια στα ποτά στο λάδι. Η κατηγορία ultra premium δεν υπήρχε, αλλά αποφάσισα να το πω εγώ έτσι».
Ακόμη, το «λ» είναι το πρώτο ελαιόλαδο που διατίθεται σε συσκευασία λευκών αποχρώσεων, σε αντίθεση με τα γήινα χρώματα που έχουν οι υπόλοιπες. Είναι το πρώτο σε τόσο ακριβή συσκευασία δώρου παγκοσμίως (€150 ή $180), αλλιώς €41 το μπουκάλι (500 ml), κι όπως τονίζει ο κ. Κολιόπουλος, το «λ» αναβαθμίζει εξίμισι φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό. Ο κ. Κολιόπουλος θεωρεί ότι το «Lambda» είναι η προστιθέμενη αξία που δεν δίνει η Ελλάδα στον εαυτό της, δηλαδή είναι μια ανάγκη που έχουν όλοι οι Ελληνες να λένε από τον καναπέ τους ότι έχουν το καλύτερο λάδι στον κόσμο και να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

«Εγώ απλώς το έκανα πράξη αυτό. Είναι ένα πάθος που είχα να φωνάξω ότι παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο. Δεν πρέπει να θεωρούμε το λάδι ακριβό γιατί σηκώνει “στις πλάτες του” 6,5 φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελαιολάδου στο εξωτερικό. Δηλαδή, από εδώ και πέρα ο Ελληνας παραγωγός-τυποποιητής όταν θα πάει να πουλήσει ξανά σε Αγγλους ή σε Γάλλους θα ανεβάζει αυτομάτως την αξία. Ο,τι κάνει δηλαδή εδώ και χρόνια ο Δυτικός. Η Ferrari, για παράδειγμα, είναι παράλογα ακριβή, όμως ο Ιταλός δεν αναρωτιέται ποτέ γιατί είναι ακριβή. Η Ferrari “σηκώνει” όλα τα ιταλικά αυτοκίνητα -και τη Fiat και την Alfa Romeo και τη Lancia- και ο Ιταλός ζητάει παραπάνω εξαγώγιμα».Ο δρόμος μέχρι τα «Harrods»Oπως συνηθίζει να αναφέρει ο δημιουργός και εμπνευστής του «Lambda», είναι το πρώτο λάδι που δεν φτιάχτηκε από ελιές, αλλά από βιβλία. Είναι καρπός εγκεφαλικής σκέψης. Hθελε να εξάγει το ελληνικό λάδι με ένα πρωτότυπο και πολυτελές τρόπο και η ιδέα υλοποιήθηκε μέσω του υπολογιστή. Βέβαια, όπως τονίζει: «Για να το λανσάρω το 2007, έστειλα 80 χειροποίητες κασετίνες με κούριερ σε trendsetters και δημοσιογράφους γκουρμέ.Στην Ντονατέλα Βερσάτσε, στον Ιαν Σράγκερ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του «Studio 54» και δημιουργός του πρώτου boutique hotel μαζί με τον Φίλιπ Σταρκ, στους “Los Angeles Times” και στους “New York Times”. Οχι απαραίτητα για να τους κάνω πελάτες, αλλά για να διαδοθεί το “Lambda” μέσω του word of mouth. Eγινε το πρώτο λανσάρισμα και ήρθε το πρώτο παγκόσμιο δημοσίευμα στο “Wallpaper” πέντε μήνες μετά. Ηταν ένας από τους στόχους μου, αφού κατά τη γνώμη μου αποτελεί την επιτομή του design το συγκεκριμένο περιοδικό. Ο διανομέας μου στην Αγγλία κατάφερε εν μέσω ύφεσης να το βάλει, παρόλο που υπήρχαν και άλλα λάδια στην Αγγλία. Ελέγχθηκε εξονυχιστικά για να αποδείξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι».Αλλά ο δρόμος μέχρι τα «Harrods» δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ελληνική γραφειοκρατία δημιούργησε τα πρώτα εμπόδια για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Οπως αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος «μέχρι την αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρχε η στήριξη της Πολιτείας. Ξεκίνησα μόνος μου με δικά μου κεφάλαια, γιατί αν ζήταγα επιδότηση για κάτι τόσο καινοτομικό θα ήταν μάταιο. Και τα προβλήματα δεν άργησαν. Είχα τον πρώτο μου δισεκατομμυριούχο πελάτη από το Μπέβερλι Χιλς και παρήγγειλε online. Δούλευα στο διαμέρισμά μου. Είχα μόνο χονδρική. Ηθελα να στήσω ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες για να πουλάω και λιανική.Στήνω το σύστημα και πάω στην εφορία να ζητήσω να μου επιτρέψουν να λειτουργήσω κανονικά. “Από το διαμέρισμά σου αποκλείεται να πάρεις λιανικό”, μου είπαν. Κάποια στιγμή ύστερα από δύο μήνες, και αφού πείστηκαν ότι πρόκειται για σημαντική δουλειά, μου έδωσαν την άδεια. Από το “Harrods” μέχρι εδώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Θα έπρεπε ίσως ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Ανάπτυξης να φτιάξουν ένα ειδικό συμβούλιο, το οποίο κάθε δύο-τρεις μήνες θα φροντίζει εξωστρεφείς επιχειρήσεις που φτιάχνονται με 3.000 ευρώ και αγοράζει την ιδέα ο ξένος».Σήμερα ο κ. Κολλιόπουλος μέσω της εταιρίας του Speiron, εκτός από το κλασικό μπουκάλι «λ», λανσάρει το πρώτο υπογεγραμμένο ελαιόλαδο στον κόσμο. Ο αγοραστής μπορεί να το παραγγείλει με την υπογραφή του σε μεταξοτυπία, ενώ περικλείεται σε χειροποίητη κασετίνα από λευκό λακαρισμένο μασίφ ξύλο, με δύο πλακέτες λευκόχρυσου σε αριθμημένο μπουκάλι, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το νέο εξαγωγικό του προϊόν που αναμένεται να εντυπωσιάσει εξίσου.
Πηγή: tsekouratoi
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget