Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα.





Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου.
Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα.
Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου. Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».

Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;
Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…

Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας




Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε.

Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η 'γενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός:Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό;

Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (του δικού μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.
Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο - όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:
η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την 'επιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

Στάση πληρωμών λοιπόν!

Τώρα!

Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν...)
* Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κοίτα μακάκα λαέ, ποια πλουσιόπαιδα διαπραγματεύονται για λογαριασμό σου...



Από το "κουρδιστό πορτοκάλι"


Oι ζάπλουτοι διαπραγματευτές του κατώτατου μισθού σου...

Κοίτα, μακάκα λαέ, ποια πλουσιόπαιδα διαπραγματεύονται για λογαριασμό σου, τον κατώτατο μισθό των 350 ευρώ την ώρα που εσύ βουλιάζεις απαθής στον καναπέ σου.


Ένας δοτός πρωθυπουργός που κρατούσε 13 ολόκληρα χρόνια κενή τη θέση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να μη χάσει μια από τις πολλές συντάξεις του, χωρίς να πατήσει το πόδι του επί 13 χρόνια.


Τώρα θέλει να... μας πείσει ότι είναι ένας αγνός και ταπεινός άνθρωπος που ήρθε να σώσει την πατρίδα.

Ποια είναι τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία;


Γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα;

Είναι δυνατόν να κυβερνά την Ελλάδα και να μην έχουμε δει το πόθεν έσχες του;


Πέρα από την οικία στο Παλιό Ψυχικό-είναι γείτονας του Μήτσου Ρέππα, του Μπόμπολα και άλλων πολλών-δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι καταθέσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εάν έχει αγοράσει ομόλογα, μετοχές κλπ.



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

venizelos-yacht


Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Ο κ Βενιζέλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. Άλλα εισοδήματα: 74.443 η σύζυγος. Ακίνητα: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009 .Μετοχές: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει για το 2009 εισοδήματα 122.113,94 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση και 6.926,15 ευρώ (μη τεκμαρτά) από άλλες πηγές. Ως εκ τούτου, τα έσοδα του κυρίου Παπανδρέου εμφανίζουν μικρή αύξηση, καθώς το 2008 δήλωνε εισοδήματα 126.205 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς και εισόδημα 551 ευρώ από άλλες πηγές.
Η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άντα Παπανδρέου, δηλώνει φέτος εισοδήματα 2.045,83 ευρώ, έναντι 10.165 ευρώ το 2008.
Τα ακίνητα του ζεύγους Παπανδρέου δεν εμφανίζουν μεταβολή: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιράζεται με την σύζυγό του την οικία τους στη Νέα Ερυθραία
(365 τ.μ.) με ποσοστό 50% ο καθένας, σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990 με αγορά εκ μέρους του κου Παπανδρέου και δωρεά και αγορά για τη σύζυγό του.
Η κ. Άντα Παπανδρέου δηλώνει ακόμη διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.
Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις του Γιώργου και της Άντας Παπανδρέου σε πιστωτικά ιδρύματα, σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα με 51,435,49 ευρώ, καθώς και λογαριασμό στην ALPHA BANK ύψους 9.944,75 ευρώ. Η σύζυγός του έχει δύο λογαριασμούς στην Εμπορική Τράπεζα με καταθέσεις 19.311,06 ευρώ και 636,80 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη χρονιά, ο τότε Πρωθυπουργός είχε δηλώσει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα ύψους 35.114 ευρώ και 11.874 ευρώ (από κοινού με την σύζυγό του), ενώ η Άντα Παπανδρέου δήλωνε καταθέσεις στην Εμπορική Τράπεζα ύψους 19.508,30 ευρώ. Η σύζυγος του κου Παπανδρέου, διατηρεί επίσης μερίδιο αμοιβαίων κεφαλαίων στην ALPHA BANK, αξίας 228.000 ευρώ, στην ίδια αξία με το 2008.
Ο κ. Παπανδρέου, δηλώνει τέλος ένα αυτοκίνητο 1985 κ.ε. που αποκτήθηκε το 1996.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Οι βουτιές του Αντώνη Σαμαρά


Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει έσοδα από βουλευτική αποζημίωση 107.150 ευρώ και από λοιπά εισοδήματα 110.695 (σύνολο: 217.845) ενώ η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού δήλωσε έσοδα 53.924. Συνολικά έσοδα και οι δύο:
271.769 ευρώ. Όσον αφορά στα ακίνητα ο κ. Σαμαράς εκποίησε το 2009 ένα διαμέρισμα στην οδό Μουρούζη 335 τ.μ., με αποθήκη 11 τ.μ., στα οποία κατείχε το 50% και εισέπραξε 78.848 ευρώ.

Την ίδια χρονιά απέκτησε την επικαρπία σε έτερο διαμέρισμα και πάλι στην οδό Μουρούζη 153 τμ ενώ αγόρασε αγροτεμάχιο 3.126 τμ στην περιοχή Κοκκινόλακα Μεσσηνίας αξίας 110.000 ευρώ με εισοδήματα προηγούμενων ετών.

Ο κ. Σαμαράς από παλιά έχει στην κατοχή του οικόπεδο στην Κηφισιά, 2 αγροτεμάχια στην Πουνταζέζα Λαυρεωτικής και ένα στην Εύβοια ενώ η σύζυγός του επίσης από παλιά δηλώνει ένα διαμέρισμα και ένα κατάστημα στο Ναύπλιο, ένα διαμέρισμα κι ένα γραφείο στην Αθήνα, μια οικία κι ένα οικόπεδο στην Εκάλη και ένα ακόμη οικόπεδο στην Καλλιθέα. Καμία μεταβολή δεν καταγράφεται στο πόθεν έσχες του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά την κατοχή μετοχών, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έχει 3500 μετοχές της ΑΝΕΝ κι η σύζυγός του 300 μετοχές της Smartstore.
Όσον αφορά τις καταθέσεις ο κ. Σαμαράς έχει: 8.951 στην Εθνική Τράπεζα και 285.467 ευρώ στην KBC Bank (σύνολο: 294.418) ενώ η σύζυγός του έχει λογαριασμούς σε 4 τράπεζες κι συγκεκριμένα 9.312 στην άλφα, 3.775 στην Eurobank, 618 ευρώ στην HSBC και 4000 λίρες Αγγλίας στην Λαϊκή.
(σύνολο: 13.705 ευρώ). Σύνολο καταθέσεων και των δύο: 308.123 ευρώ και 4000 λίρες Αγγλίας. Τέλος, ο κ. Σαμαράς δεν έχει στην κατοχή του οχήματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Τα έσοδα του κυρίου Καρατζαφέρη από τη βουλευτική του αποζημίωση είναι 102.324 ευρώ, ενώ από λοιπά εισοδήματα είναι 165.750 ευρώ. Το σύνολο των εισοδημάτων του είναι 268.074 ευρώ. Τα έσοδα της συζύγου του Παρασκευής Καρατζαφέρη από λοιπά εισοδήματα είναι 6.000 ευρώ.

Ο κύριος Καρατζαφέρης εμφανίζεται κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προέρχεται από κληρονομιά η δωρεές. Μαζί με την σύζυγο του Παρασκευή διαθέτουν 21 ακίνητα εκ των οποίων τα 13 ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα ο κύριος Καρατζαφέρης διαθέτει 5 διαμερίσματα και ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, μία οικία και ένα διαμέρισμα στο παλαιό φάληρο, μία εξοχική κατοικία στις Λιβανάτες της φθιώτιδας που αγόρασε το 2005, 2 βοσκότοπους στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Σοφικό Κορινθίας, ένα οικόπεδο στη Μεγαλόπολη ενώ έχει την επικαρπία σε υπό ανέγερση ακίνητο 553 τετραγωνικών στη συμβολή των οδών Ηρας και Τερψιχόρης στο παλαιό Φάληρο.
Η σύζυγος του έχει την επικαρπία σε 3 διαμερίσματα και 2 καταστήματα σε Αθήνα, Καλλιθέα και Μάτι Αττικής, ενώ διαθέτει το 16,67% οικίας και βοσκοτόπου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Η κυρία Καρατζαφέρη πάντως το 2009 αγόρασε αποθήκη 69 τετραγωνικών στην Κορινθία έναντι 46.266 ευρώ. Οι καταθέσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ ανέρχονται σε 22.385 ευρώ και έιναι όλες στην εθνική τράπεζα, όπως και της σύζυγοι του που είναι 49.000 ευρώ.

Η κυρία Καρατζαφέρη μετέχει επίσης σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο 17.608 ευρώ. Το 2009 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πούλησε ένα ΙΧ 3.700 ΚΥΒΙΚ΄ΒΝ ΈΝΑΝΤΙ 26.500 ευρώ και αγόρασε ένα άλλο, θωρακισμένο, με 15.000 ευρώ. Νέο αυτοκίνητο απέκτησε και η σύζυγος του αξίας 20.000 ευρώ. Συνολικά τα εισοδήματα του κυρίου Καρατζαφέρη για το 2009 ανήλθαν στο ποσό των 268.074 ευρώ εκ των οποίων τα 102.324 προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση. Τα εισοδήματα της συζύγου του ήταν 6.000 ευρώ.











ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Eίχε δηλώσει κατηγορηματικά "δεν ξαναψηφίζω νέα μέτρα"... ΤΩΡΑ η νέα κωλοτούμπα;;



Θα μπορούσε να λέει...

- Τι ήθελα και δήλωσα ότι δεν ξαναψηφίζω νέα μέτρα... Τώρα που θα τα ψηφίσω
ποια δικαιολογία να βρω για τη δική μου κωλοτούμπα;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος "press-gr"

Οι εξελίξεις και οι αυξανόμενες απαιτήσεις-εκβιασμοί...

 

Του Νίκου Κοτζιά (press-gr)

1. Οι τούμπες για την εξαπάτηση του κοινού συνεχίζονταιΟι δυνάμεις που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το σημείο όπου έχει φτάσει η χώρα, εξακολουθούν να προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, ενώ, ταυτόχρονα, εξαγγέλλουν μονόδρομους. Επί δύο χρόνια επέμεναν ότι δεν μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται όταν χρωστά. Τώρα, κάτω από την πίεση της αγανακτισμένης κοινής γνώμης ανακάλυψαν ότι... «διαπραγματεύονται» και μάλιστα όλοι μαζί ως μια γροθιά. Επίσης, ο ακόμα μη παραιτηθείς καταστροφέας της Ελλάδας με περίσσιο θράσος ενόχου εμφανίζεται ότι τάχα είχε διαπραγματευτεί το 2009-10 τον χαμό της Ελλάδας χωρίς να λέει, ασφαλώς και δεν έχει να λέει, ποιες ακριβώς προτάσεις της άλλης πλευράς απέρριψε και ποιες δικές του προτάσεις «επέβαλε» στους δανειστές.
Ανάλογα, ο νυν πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, έγινε περίγελος διατυπώνοντας τη γνώμη εντός της Βουλής ότι σε διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να τεθούν κόκκινες γραμμές. Βέβαια, κατόπιν, αφού ως φαίνεται τον ενημέρωσαν επικοινωνιολόγοι, ξεχύθηκαν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου να ενημερώνουν για το πόσο έχει τάχα κατακοκκινίσει -ως άλλη παπαρούνα- η πολιτική του εξαιτίας των ατέλειωτων κόκκινων γραμμών που έθεσε στους εταίρους μας.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ανάλογα παραδείγματα από την στάση που κρατούν οι κατέχοντες υπεύθυνες θέσεις (κατοχή που δεν τους κάνει αυτόματα και υπεύθυνους).Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι άλλα συμφωνούν με την διαπλοκή και την τρόικα, και άλλα λένε στον Ελληνικό λαό. Άλλα λένε όταν είναι να επιβάλουν μέτρα και άλλα αφού τα περάσουν.
Το Κόμμα του Μνημονίου (πολιτικά κόμματα, διαπλοκή, τρόικα, φιλομνημονιακά ΜΜΕ) υπερασπίστηκε το διάστημα 2010-11 με πάθος τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα. Με όλους τους τρόπους προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι αυτά όλα ήταν αναγκαία και μονόδρομος. Όταν ο λαός άρχισε να σκέφτεται περισσότερο, στήριξαν βίαιες χημικές επιθέσεις. Κατόπιν, που η πραγματικότητα απέδειξε με σκληρότητα ότι όλα αυτά ήταν αποτυχημένα, ένα κομμάτι του Κόμματος του Μνημονίου άλλαξε τακτική. Πέρασε στο σχέδιο «Β». Δηλαδή στην πολιτική της υποκριτικής παραδοχής των αδυναμιών του Μνημονίου, ενώ ετοιμάζονται να στηρίξουν μια ακόμα χειρότερη παραλλαγή του. Όμως, δεν περιορίζονται σε αυτή την υποκρισία. Στο όνομα της εκ των υστέρων ανειλικρινούς κριτικής σε πρακτικά αποτελέσματα του Μνημονίου, οι τύποι αυτοί θέλουν, τώρα, να καθορίζουν το είδος και την ένταση, έκταση, επιχειρηματολογία της κριτικής στο Μνημόνιο. Στα ίδια πλαίσια με όλα τα μέσα επιδιώκουν να αποσιωπηθεί η πραγματική και ουσιαστική κριτική στο Μνημόνιο και να προβληθεί η δική τους ως αυθεντική και επαρκής. Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα του πώς επιδιώκεται να ελέγχεται η δημόσια συζήτηση, αλλά και δείγμα της σχιζοφρένιας της ελληνικής (και τροϊκανής) διαπλοκής.
2. Προσπάθειες αποπροσανατολισμούΤις προηγούμενες δέκα ημέρες το Κόμμα του Μνημονίου προσπάθησε να εμφανίσει ως αποκλειστικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης που γίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, την αποτροπή της ξένης εποπτείας και του κουρέματος των 13ων και 14ων μισθών. Μάλιστα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σε ΜΜΕ ότι δεν μπορεί να συναινέσει στο κόψιμο των μισθών των ελλήνων πολιτών. Η αλήθεια, βέβαια, είναι διαφορετική. Αντιστρατεύεται τη λογική ότι μπορεί κανείς να περάσει μια άθλια πολιτική με έναν συνδυασμό από λίγο υπερβολή σε πραγματικά γεγονότα και απόκρυψη της ουσίας του ξεπουλήματος σε άλλα πεδία πίσω από αυτή την υπερβολή. Ως προς τους μισθούς είναι γνωστό ότι έχουν μειωθεί πολλαπλώς. Ότι στο δημόσιο ήδη έχουν κοπεί οι 13οι και 14οι μισθοί. Και πάνω από όλα, ότι όλοι αυτοί οι υποκριτές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κάνουν τις ως άνω προαναφερόμενες δηλώσεις έχουν ψηφίσει δεκάδες κοψίματα μισθών, συντάξεων, ολόκληρων κεφαλιών.
Η υποκρισία σχετίζεται και με το γεγονός, ότι υπάρχει ήδη επιτροπεία στην Ελλάδα. Βέβαια, κάθε επιτροπεία, όπως και κάθε σχέση, μπορεί να γίνει πιο εντατική, σκληρή, εξαρτώμενη. Και αυτό επιδιώκουν οι Γερμανοί με τις προτάσεις τους. Όμως, ουσιαστικά στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο τον έχει η ξένη επιτροπεία. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι η πολιτική που αποφασίζει η τρόικα. Στην ίδια την Ελλάδα τα υπουργεία ελέγχονται από την τρόικα, τον Ράιχενμπαχ, ενώ ειδικό ρόλο παίζει ο γερμανός υφυπουργός Φούχτελ. Εξάλλου υπάρχουν και οι έλληνες ραγιάδες οι οποίοι ενημερώνουν «καταλλήλως» τους τροϊκανούς, όπως το ΙΟΒΕ, μέλη της Δράσης, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη.
Στην ουσία πίσω από αυτή την υποκρισία κρύβεται η προσπάθεια να δώσει το ελληνικό κράτος στους τραπεζίτες 30 δισεκατομμύρια ρευστότητα επιπλέον από τα 80 δισεκατομμύρια που ήδη έχουν πάρει. Και παρά τα 110 δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος να διατηρήσουν την διεύθυνση και θεμελιακή ιδιοκτησία τους οι τραπεζίτες, παρόλο που η αξία των τραπεζών σήμερα δεν ξεπερνά τα 2-3% των δανείων που πληρώνουμε εμείς οι πολίτες προκειμένου να σωθούν οι τραπεζίτες ως ιδιοκτήτες και όχι οι τράπεζες.
3. Οι νέοι ακραίοι εκβιασμοίΤο κύριο κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι αυτά που υποτίθεται ότι θέλει να αποφύγει ξαφνικά η κυβέρνηση ήδη έχουν ριζώσει σε ένα βαθμό στον ελληνικό αυλόγυρο, αλλά ότι επίμονα η προπαγάνδα του Κόμματος του Μνημονίου τα πρόβαλε με δύο στόχους. Ο ένας ήταν να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως να αντιστέκεται, για πράγματα που ήδη έχει παραδοθεί σε σημαντικό βαθμό. Αφετέρου, που είναι και το κύριο, να υπάρξει προπέτασμα καπνού για θεμελιακά ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση υποχωρεί κατά κράτος στις πιέσεις των ξένων και ιδιαίτερα των τραπεζιτών. Πρόκειται για τρία κεντρικά ζητήματα. Το πρώτο είναι η παραίτηση του ελληνικού κράτους των δικαιωμάτων του επί των ελληνικών ομολόγων και η υπαγωγή τους στο αγγλικό δίκαιο. Το δεύτερο αφορά την τύχη των τραπεζών στις οποίες το ελληνικό κράτος θα δώσει άλλη μια ένεση χρηματοδότησης. Το τρίτο είναι η απαίτηση των τροϊκανών να κατοχυρωθεί στο ελληνικό νομικό σύστημα η υποχρέωση της χώρας να προκρίνει ακόμα και σε κατάσταση πτώχευσης την αποπληρωμή των δανειστών! Αυτά τα τρία θέματα η ελληνική κυβέρνηση, επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά της προσπάθησε να τα κρύψει πίσω από τα της επιτροπείας.
Ως προς το αγγλικό δίκαιο, η κυβέρνηση δια στόματος υπουργών της σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές εμφάνισε την απώλεια του δικαιώματος να αποφασίζει το ελληνικό κοινοβούλιο κυρίαρχα για κουρέματα ως μικρής σημασίας. Είτε αυτό λέχθηκε από άγνοια, είτε σκοπίμως, αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο «πολύ» θέλει να διαπραγματεύεται. Διότι για ζητήματα που εκτιμά κανείς ότι δεν μετράνε, είναι λογικό να μην διαπραγματεύεται. Εξίσου σημαντική απώλεια είναι εάν κανείς χάσει ακόμα και το δικαίωμα της αυτοκτονίας που το κατέχουν ακόμα και τα ζώα της άγριας ζούγκλας. Ας σκεφτεί κανείς τους Ελέφαντες οι οποίοι επιλέγουν σε πιο λασπώδη μέρος θα βυθιστούνε. Για ένα κράτος η αυτοκτονία είναι με μια έννοια η επιλογή του ίδιου να οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί να πιέζουν τους εταίρους με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχαν από την χρεοκοπία της χώρας, τους έχει παραδώσει το δικαίωμα απόφασης χρεοκοπίας της Ελλάδας και βρίσκεται υπό συνεχή εκβίαση. Η απαίτηση που παρουσίασαν οι Γερμανοί στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ήταν η ενσωμάτωση στο ίδιο το ελληνικό δίκαιο της πρωτοκαθεδρίας της εξυπηρέτησης των δανειστών ακόμα και σε συνθήκες πτώχευσης. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα πτωχεύσει, ακόμα και τότε, δεν θα μπορεί ουσιαστικά να διαγράψει τα χρέη της, αλλά ούτε καν να «ταΐζει τον λαό της.
Ως προς την απαίτηση ειδικής νομοθέτησης των δικαιωμάτων των δανειστών, και της πρωτοκαθεδρίας των δικαιωμάτων τους, αυτή σημαίνει ότι εάν οι της τρόικας αποφασίσουν να σταματήσουν την δανειοδότηση της Ελλάδας, ουσιαστικά, δηλαδή, την αναχρηματοδότηση των τοκοχρεολυσίων προς αυτούς (αφού τα τρία τελευταία χρόνια από τα δάνεια που έχουμε πάρει το 87,1% έχει πάει σε αυτά, και τα υπόλοιπα στις τράπεζες) τότε η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει (!) να πληρώνει τους δανειστές και να σταματήσει κάθε δημόσια δαπάνη στο εσωτερικό της χώρας. Με άλλα λόγια, ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση το υπέρτατο κριτήριο να είναι οι απαιτήσεις τους και όχι η σωτηρία του λαού. Με μια τέτοια ρύθμιση, επιπλέον, η Ελλάδα παραδίδει και το τελευταίο της χαρτί, αφού είναι γνωστό ότι χωρίς τα τοκοχρεολύσια η χώρα είναι σε θέση να διασφαλίσει από τα εσωτερικά της έσοδα την επιβίωση των πολιτών της. Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα θέλουν να υποσκάψουν οι νέες προτάσεις.

To λάιφστάιλ θρηνεί στο Μεταγωγών

 

Aλλος με χειροπέδες προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο, άλλος πουλάει το σπίτι του για να μην πάει φυλακή, άλλος λουφάζει και περιμένει τη σειρά του. Το λάιφστάιλ πέθανε, λένε. Δεν πέθανε τώρα, διορθώνω. Εχει πεθάνει από καιρό, τώρα εξαπολύθηκε η δυσωδία των πτωμάτων του.

Η εγχώρια βιοτεχνία του λαϊφστάιλ, εκδότες, μοντελίστ, δημοσιογράφοι, μοντέλες, γλάστρες, τηλεπερσόνες, πάρτι άνιμαλ, ντίλερ, κοθώνια,...
θύματα, γεννήθηκε στη δεκαετία του ’80 και άνθησε όσο κυκλοφορούσε ορμητική η δίψα της ανόδου, ο θαυμασμός για την αρπαχτή, και άφθονο μαύρο χρήμα. Εξέπνευσε όταν μαράθηκαν όλα αυτά. Παρήγαγε αέρα. Ηταν μια φούσκα, Η φούσκα, που μέσα της όμως περιείχε τον τοξικό αέρα του θράσους, του κυνισμού, την υπόσχεση της επιτυχίας, κι εντέλει τον αέρα της ματαίωσης και της διάψευσης.

Εξέφρασε το ήθος του μαύρου χρήματος, του χρήματος της αρπαχτής και του χρηματιστηρίου, δηλαδή τα χρυσά χρόνια του πρώτου ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα χρόνια του εκσυγχρονισμού και της ολυμπιακής ευφορίας. Εντουτοις η αναμφίλεκτη επιρροή του εφαρμοζόταν ενδοφλέβια στα λαϊκά πλήθη, στους πελάτες: σε αυτά το Κλικ και οι επίγονοι έκαναν ενέσεις μαγκιάς και σεξισμού. Τα λαϊκά παιδιά από τις δυτικές συνοικίες και τη διψαλέα επαρχία ρουφούσαν συνταγές ανόδου διατυπωμένες σε καλιαρντο-ποπ, τα λαϊκά παιδιά κατανάλωναν τα εγχειρίδια της καλής κατανάλωσης και πείθονταν ότι δεν ζούσαν στο Μπουρνάζι αλλά στη Σάντα Μόνικα ή στο Μανχάταν. Κι αυτά τα διαβουκολευμένα πλήθη προσγειώνονταν άτσαλα από τον κόσμο του Κλικ στον κόσμο του σκληρού μεροκάματου, κι από κει στον κόσμο της πικρής χρεοκοπίας.

Τώρα όλοι μυρίζουν τη δυσωδία των πτωμάτων. Στην 25ετία της τροχιάς τους όμως πολύ λίγοι διείδαν τη σχέση αυτού του αισθητικού και πνευματικού σκουπιδιού με την σαθρή κοινωνία που εξέφραζε. Οι εκδότες και σκουπιδογεννήτριες εκαλούντο στα τηλεπάνελ να σχολιάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική σκηνή, εκαλούντο ως τιμητές της ελληνικής κοινωνίας, είχαν και έχουν στενές σχέσεις με κορυφαίους πολιτικούς, νυν και πρώην υπουργούς, έπαιρναν υπερδάνεια από τις «κουτές» τράπεζες, άντλησαν δισεκατομμύρια δρχ. από το Χρηματιστήριο, μπαινόβγαιναν στις επαύλεις του μεγάλου χρήματος, έκαναν μπίζνες και κολεγιές. Οι ισχυροί τούς χρησιμοποιούσαν, σαν διασκεδαστές, σαν πλυντήρια, σαν βαποράκια, σαν παπαγάλους. Αλλά και συναγελάζονταν, έπιναν και γελούσαν μαζί· διότι είχαν κοινό το έθος και την κουλτούρα. Μεγαλοπαράγοντες και φτωχοδιάβολοι μοιράζονταν τον ίδιο πολιτιστικό ορίζοντα, είχαν ίδιες αισθητικές αναζητήσεις, ίδιες πνευματικές ανησυχίες. Αργά τη νύχτα, μετά το Μέγαρο των χορηγιών, μετά τα ακριβά ρεστωράν, όλοι κατέληγαν στον Μαζωνάκη και την Πέγκυ Ζήνα. Ολοι.

Ολοι, οι ίδιοι, συνωστίζονταν στα αριθμημένα και στα VIP των γηπέδων, γαύροι και βάζελοι, χειροκροτητές προέδρων και συνδαιτημόνες λαμογιών, περιστοιχισμένοι από μπράβους και νονούς. Ολοι, οι ίδιοι, έκαναν ρεζερβέ στα στέκια της Μυκόνου, κι αργότερα έχτιζαν φαραωνικές επαύλεις αυθαίρετες στις αλωθείσες Κυκλάδες. Οι ίδιοι που πηδούσαν από κότερο σε κότερο.

Την είχε καταλάβει ο Τσουκάτος τούτη τη γενετική σχέση, είχε δει ότι κι ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμούσε το Κλικ για συνεντεύξεις περί αειφορίας και free μαριχουάνας, εξ ου και συμβούλευσε τον εκσυγχρονιστή Σημίτη να συνάξει το ΠΑΣΟΚ στο μοδάτο Βαρελάδικο ― όπερ και έπραξε ο καλβινιστής πρωθυπουργός. Ας είναι.

[edit: O K. Σημίτης την τελευταία του ουσιαστική συνέντευξη πριν τις εκλογές 2000 και την πρώτη μετεκλογική την παραχώρησε στο Nitro. Στο ίδιο έδωσε συνέντευξη και ο Κώστας Μητσοτάκης]

Ας ξύσουμε τη φτενή χρυσομπογιά, που γράφει κλικ, μαξ, φλας, νίτρο, φρι πρες, σταρ, δεν ξέρω γω τι. Ο τσίγκος, από κάτω, είναι χτυπημένος με τατουάζ «ΠΑΣΟΚ for ever», «χρήμα über alles», «σκυλοπόπ», «κλεπτοκρατία». H βιοτεχνία μεταποιούσε φτηνά υλικά και τα πουλούσε σαν Greek Dream. Η κλεπτοκρατία χρειαζόταν όργανα ιδεολογικής κυριαρχίας πολυδύναμα, πέρα από την επίσημη προπαγάνδα. Το λάιφστάιλ ήταν αυτό ακριβώς το όργανο υπόγειας, αθέατης, διαβρωτικής προπαγάνδας, όργανο εκμαυλισμού και κυριαρχίας: πλάσαρε την παράγκα για παλατάκι, κι ο φτωχοδιάβολος μες στην παράγκα χόρταινε την απληστία του με ηδονοβλεψία και ψευδαίσθηση: μπορούσε να ξοδέψει τρία μηνιάτικα ή ένα διακοποδάνειο για μια βδομάδα στη Μύκονο, να κολυμπήσει πλάι στα σελέμπριτι και να ψωνίσει Gavalas.

Πολλοί βιοτέχνες του λάιφστάιλ κυκλοφορούν ακόμη στα μήντια, ξεπουπουλιασμένοι, κυνηγώντας το μεροκάματο του κλόουν με το πλατινένιο ρινοδιάφραγμα, άλλοι ξεπλένονται ως δημοσιογράφοι αφού ξέπλυναν χρήμα, άλλοι υποδύονται τους ξινούς τιμητές και τις Αντουανέτες. Οι περισσότεροι ξέπεσαν. Η παράγκα κατέρρευσε, τα σελέμπριτι θρηνούν στο Μεταγωγών και στα πρωτοδικεία, ξεπουλάνε Ντόλτσε ε Καμπάνα, Καγιέν, Λέξους και σπίτια.Οι μαικήνες τους κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Μαζί με την παράγκα όμως καταρρέει και η χώρα που τους ανέχθηκε, τους έθρεψε, τους μιμήθηκε και τους θαύμασε.

Από το vlemma

13ος & 14ος μισθός -> Το μεγάλο ψέμα...



Ζούμε εποχές μεγάλης ξεφτίλας. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν διστάζουν, πια, μπροστά σε τίποτα. Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα ότι, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της, η τρόικα ποτέ δεν έθεσε -πραγματικά- θέμα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού.

Ούτε και κανένας άλλος το έθεσε, δηλαδή. Η όλη υπόθεση δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια συμπαιγνία. Αρχιερέας της, ο πρωθυπουργός. Φυσικοί αυτουργοί, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Ηθικοί αυτουργοί, η τρόικα, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και οι φίλοι τους, που -με τη διφορούμενη στάση τους- έπαιξαν το παιχνίδι των «δικών μας». Α! Και τα media, βεβαίως-βεβαίως.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήρθε για να...
πάρει εξαιρετικά επώδυνα μέτρα, τα οποία θα σπρώξουν τον Έλληνα βαθύτερα στη φτώχεια, ώστε να μη χάσουν ευρώ από τα υπερκέρδη τους οι ξένοι δανειστές μας. Το γνώριζαν οι πολιτικοί αρχηγοί, από την πρώτη στιγμή, ότι θα έβαζαν την υπογραφή τους -είτε σε μια κόλα χαρτί, είτε στη Βουλή- σε νέο ορυμαγδό χαρατσιών, που πλέον οδηγούν συμπολίτες μας ακόμη και στο θάνατο από την πείνα. Κυριολεκτικά.

Το γνώριζαν. Και φοβούνταν. Ήταν τρομοκρατημένοι. Διότι γνώριζαν, επίσης, ότι ο κόσμος έχει χωθεί μέχρι τα μπούνια στην απελπισία. Και, αυτή τη φορά, κάποιος θα τους δάγκωνε το λαρύγγι.

Έκαναν το κλασικό κόλπο. Για μια ακόμη φορά. Εφηύραν ένα χειρότερο εχθρό. «Θα σας κόψουμε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας». Και στον ιδιωτικό τομέα. Εφηύραν κι ένα επιχείρημα, ότι μόνο έτσι -λέει- θεωρούν οι ξένοι πως η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα. Κι αυτό το -απολύτως φανταστικό- λυσσασμένο σκυλί, το άφησαν λυτό. Το έλυσαν και το έριξαν σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες. Να μας τρομοκρατούν. Πρωί. Μεσημέρι. Βράδυ. Να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε, βουτηγμένοι στο άγχος. Σε περισσότερο άγχος από αυτό με το οποίο ζούμε ούτως ή άλλως. Να αναρωτιόμαστε πώς διάολο θα πληρώνουμε τις χίλιες-δυο υποχρεώσεις μας, χωρίς τα δώρα; Πώς; Αφού, κι αυτά πια, δεν τα περιμένουμε για να πάμε ένα ταξίδι, για να αγοράσουμε κάτι παραπάνω για τον εαυτό μας, αλλά για να βουλώσουμε τρύπες.

Άφησαν το λυσσασμένο σκυλί λυτό, για να μας τρομοκρατήσουν και να το θεωρήσουμε μεγάλη τους επιτυχία, όταν -τώρα- μας σερβίρουν ότι «αντιστάθηκαν ηρωικά», πως είπαν όχι στους ξένους, πως γλίτωσαν τα δώρα και τα επιδόματά μας. Και, να τους πούμε και ευχαριστώ, όταν -τώρα- μας λένε ότι θα τη «γλιτώσουμε» με πολύ λιγότερα. Και κανείς να μη σκεφτεί ότι για αυτά τα «πολύ λιγότερα» -που λέμε σήμερα κι ευχαριστώ- θα βάζαμε φωτιές στους κάδους της πλατείας Συντάγματος αν δεν είχε προηγηθεί η τρομοκρατία τους.

Σίγα μην ενδιαφερθούν οι κουστουμαρισμένοι απόγονοι του Μακιαβέλι που όλα αυτά στοιχίζουν χρόνια από τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Μην έχετε αμφιβολία. Ο συνταξιούχος που έζησε μέσα στην τρομοκρατία όλων των τελευταίων εβδομάδων, έχασε χρόνια από τη ζωή του. Κι αυτό το κρίμα είναι στο λαιμό τους.

Τι θα μας σερβίρουν σήμερα, λοιπόν; Αφού μας πουν πόσο ήρωες είναι που έσωσαν δώρα και επιδόματα, θα μας αποκαλύψουν αυτό που εξ αρχής είχαν σχεδιάσει. Το έχουν ήδη συμφωνήσει, με διαβεβαιώνει η πηγή μου (και είναι σε θέση να γνωρίζει). Απλά, χτες τα οριστικοποίησαν και σήμερα θα μας τα σερβίρουν.

Είναι τόσο καλοί μαζί μας, λοιπόν, που δε θα μειώσουν καν τον κατώτατο μισθό. ΑΛΛΑ, θα διευρύνουν σημαντικά τη δυνατότητα προσλήψεων με μισθό χαμηλότερο από το βασικό. Μην ξεχνάτε ότι ήδη γίνονται προσλήψεις κάτω από τον κατώτατο. Αρκεί ο προσλαμβανόμενος να είναι νεότερος των 25 ετών. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη πώς ακριβώς θα διευρυνθεί αυτή η δυνατότητα. Μπορεί να πουν ότι οι προσλήψεις με τους μισθούς της πείνας θα αφορούν τους κάτω των 30 ετών… Ή, μπορεί, να πουν κάτι ακόμη αθλιότερο: θα μπορεί οποιοσδήποτε να προσληφθεί με πενταροδεκάρες, αρκεί να… συναινέσει ο ίδιος!

Στο ίδιο «σερβίτσιο» θα χωρέσουν, βεβαίως-βεβαίως, η σφαγή των επικουρικών (οι οποίες θα περνούν, πλέον, μέσα από ένα και μοναδικό Ταμείο) και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές.

Αλλά, είπαμε: Το κρίμα στο λαιμό τους.
γράφει ο Γιώργος Χριστοφορίδης

από το newsbomb μέσω apneagr

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ρέππας μοιράζει 120 χιλ. ευρώ σε προβολή

 



Οι μισθοί απαξιώνονται, οι συντάξεις κόβονται , απολύσεις έρχονται αλλά το Δημόσιο συνεχίζει ατάραχο. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ψάχνει ανάδοχο για να αναλάβει την διαφήμιση.

Το έργο, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, αφορά την προβολή και προώθηση των εργασιών και αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Προσφορές υποβάλλονται μέχρι τις 21/2. .
Τρεχάτε κόσμε

Σε λίγο ο Ρέππας θα ζητήσει...

διαφήμιση για την εφεδρεία στην οποία διέπρεψε.
Μωραίνει κύριος ων βούλεται απολέσει

Από kafeneio

Έκαψαν μπροστά στη βούλη την Γερμανική σημαία... (Βίντεο)



Μια ομάδα από τους διαδηλωτές πριν από μερικά λεπτά, έκαψε την γερμανική σημαία μπροστά στη βουλή, ενώ παρέδωσαν στις φλόγες και μια σημαία με τη ναζιστική σβάστικα.

"Παραιτήσου", "δημοκρατία εδώ και τώρα", "αφήστε το...

λαό να μπει στη Βουλή, να αποδείξουμε δημοκρατία τι θα πει" είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται μπροστά στην βουλή...

Από Nonews

Βίντεο από το κάψιμο της γερμανικής σημαίας στο προαύλιο της βουλής

Από ΠΡΕΖΑ TV

Φωτιά στις γερμανικές και ναζιστικές σημαίες από τους διαδηλωτές που μπήκαν στο προαύλιο της τροϊκανής βουλής της πρώην Ελλάδας…
 


πηγή:Σίβυλλα

Υπερμεγέθης μπαταρία μπορεί να τροφοδοτεί σχεδόν 1.400 νοικοκυριά



H βελγική εταιρεία Solvay, γίγαντας της χημικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο, ικανή να... παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για σχεδόν 1.400 νοικοκυριά.

Βασισμένη σε μια μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων, ή PEM, η γιγάντια «μπαταρία» πλησιάζει σε ισχύ το 1 Megawatt. Το σύστημα «έχει παράξει 500 MWh [μεγαβατώρες] στη διάρκεια περίπου 800 ωρών λειτουργίας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Η κυψέλη PEM λειτουργεί σε «σταθερό ρυθμό» σε εγκαταστάσεις που διατηρούν από κοινού στην στην Αμβέρσα η Solvay και η γερμανική BASF, αναφέρει τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σύστημα τροφοδοτείται με αέριο υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρόλυση του θαλασσινού νερού. Πάνω στη μεμβράνη, ιόντα υδρογόνου, δηλαδή πρωτόνια, ενώνονται με μόρια οξυγόνου και σχηματίζουν νερό, που είναι και το μόνο παραπροϊόν που προκύπτει από την αντίδραση.
Η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου έχει το δυναμικό να αξιοποιηθεί σε μια πληθώρα εφαρμογών, από φορτιστές κινητών τηλεφώνων μέχρι αυτοκίνητα και πλοία και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι κυψέλες που λειτουργούν με υδρογόνο θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την προβλεπόμενη μετάβαση στη λεγόμενη οικονομία του υδρογόνου. Παρόλα αυτά, οι εμπορικές εφαρμογές τους παραμένουν προς το παρόν περιορισμένες.
Η κυψέλη PEM της Solvay αναπτύχθηκε με επενδυτικά κεφάλαια 5 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία ένα σημαντικό μέρος καλύφθηκε από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του Βελγίου και της Ολλανδίας.




Αποκάλυψη: Δωροδοκούσαν Έλληνες γιατρούς για δέκα χρόνια

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, Έλληνες γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία δωροδοκούνταν...
για περισσότερο από μια δεκαετία από την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Smith and Nephew, ώστε να «πριμοδοτούν» τα προϊόντα της, σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία θα πληρώσει ένα πραγματικά πολύ μεγάλο πρόστιμο, περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο διακανονισμού, που συνήψε με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Να αναφέρουμε τέλος ότι οι κατηγορίες επικεντρώνονται στη χρήση «αφανών» τραπεζικών λογαριασμών από αντιπρόσωπο, που συνεργαζόταν με θυγατρικές της Smith and Nephew, ώστε να προωθεί χρηματικά ποσά στους γιατρούς και η δίωξη γίνεται στο πλαίσιο του αμερικανικού νόμου «περί Πρακτικών Αλλοδαπής Διαφθοράς» (Foreign Corrupt Practices Act).
greekfinanceforum.com

Το απόλυτο όνειρο του Διογένη



Οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας γελούσαν με το γεγονός ότι ο Διογένης ζούσε σε ένα βαρέλι. Αλλά η οικιστική Rollit ενότητα, που δημιουργήθηκε...
από φοιτητές του γερμανικού Πανεπιστημίου της Καρλσρούης, μόνο να τον κοροϊδέψει δεν ήθελε. Έτσι κατασκεύασε μια κατοικία που μοιάζει με ένα βαρέλι, αλλάείναι ευρύχωρο και για πολλαπλές χρήσεις.



xsefoto.blogspot.com