Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Kότες και κοτέτσια



Το να έχεις τις δικές σου κοτoύλες, όπως και το να έχεις το δικό σου λαχανόκηπο, σου δίνει ένα αίσθημα ικανοποίησης και σου παρέχει αυτάρκεια. Άμα ζείτε σε πόλη, σίγουρα δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις κότες, λόγω των μυρωδιών και τις βρωμιάς. Αν όμως μένετε σε ένα χωριό ή σε κάποια κωμόπολη της επαρχίας και έχετε το χώρο, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το κοτέτσι σας και να τρώτε φρέσκα αυγά και κοτόπουλα.

Στο ftiaxno.gr θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εκτροφή και περιποίηση των κοτόπουλων. Οπότε μας μένει το πως θα φτιάξουμε το κοτέτσι μας. Βασικά δεν χρειάζονται και πολλά. Μπορείτε με ότι υλικά περισσεύουν στο κτήμα σας, να φτιάξετε ένα. Ένα μικρό σπιτάκι για τις κότες, μια περίφραξη και είστε έτοιμοι. Αν όμως θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε πιο όμορφα και πιο περίπλοκα κοτέτσια. Πάρτε μερικές ιδέες από το παρακάτω βίντεο.
Aν σας άρεσε κάτι από τα παραπάνω δείτε και σε αυτή την ιστοσελίδα πολλά σχέδια για κοτέτσια. Αν δείτε την ιστοσελίδα, παρατηρήστε μια κατηγορία που έχει σχέδια για κινούμενα κοτέτσια. Πρόκειται για μικρά κοτέτσια, τα οποία έχουν μικρές ρόδες και μπορεί κάποιος να τα μετακινήσει εύκολα μέσα στο χώρο του. Γιατί όμως να φτιάξετε ένα κινούμενο κοτέτσι; Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:
  • Οι κότες λιπάρουν το έδαφος με τα κόπρανα τους, συνεπώς το έδαφος γίνετε πιο γόνιμο. Έτσι μπορείτε να λειπάρετε όλο τον κήπο σας.
  • Επειδή το κοτέτσι κινείται και η κοπριά δεν συσσωρεύεται, δεν θα έχετε πολλές άσχημες μυρωδιές, σε σχέση με ένα κοινό κοτέτσι.
  • Αν ο γείτονας κάνει παράπονα για το θόρυβο και την δυσοσμία, απλός μετακινείτε το κοτέτσι πιο μακριά.
  • Οι κότες θα έχουν συνεχώς άφθονη τροφή από τα χορτάρια και έτσι θα κάνετε οικονομία στην τροφή τους.
Αν πειστήκατε, ξεκινήστε αμέσως ;)

πηγή:fugazi.gr

Φυσικη Καλλιεργεια – Mεθοδος Fukuoka



Το συχνό σεξ μας κάνει… εξυπνότερους



Έρευνα απέδειξε ότι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα.

Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας. Κι όμως σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγχωτικές αλλά άβολες καταστάσεις εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου και έτσι με αυτό το σκεπτικό ήθελαν να δουν κατά πόσο συμβαίνει το ανάποδο. Εάν όντως δηλαδή μεγαλώνει ο εγκέφαλός μας σε καταστάσεις αγχωτικές μεν αλλά ευχάριστες όπως η σεξουαλική συνεύρεση.

Έτσι, η ερευνητική ομάδα του Πρίνστον πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων με ποντίκια για να το εξακριβώσει. Αρχικά οι επιστήμονες χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε τρεις ομάδες: Στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά ποντίκια, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δύο βδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα αρσενικά ποντίκια που έκαναν σεξ σε τακτική βάση, ο εγκέφαλός τους μεγάλωσε καθώς επίσης και οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους. Σαν πιθανή εξήγηση του φαινομένου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα έμπειρα σεξουαλικά ποντίκια είχαν λιγότερο άγχος και ήταν πρόθυμα να τρώνε το φαγητό τους σε ξένο περιβάλλον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια.

Eάν θέλετε λοιπόν η σύντροφός σας εκτός από όμορφη να παίρνει πιο εύκολα στροφές τότε μη δείχνετε έλεος.

Πηγή: ygeianews.gr