Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Γεύμα στον ουρανό

Ένα γεύμα που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο για τους καλεσμένους προσφέρει μια βελγική εταιρεία. Είναι μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία το γεύμα, το πρωινό ή μια συνάντηση αποκτούν άλλη διάσταση σε ύψος 50 μέτρων από τη γη. Η εταιρεία προσφέρει ένα τραπέζι 22 θέσεων με σεφ, σερβιτόρο και ένα διασκεδαστή στη μέση, το οποίο στηρίζεται σε μια πλατφόρμα ου ανυψώνεται με τη βοήθεια γερανού στα 50 μέτρα ύψος.
Αν και η βάση της εταιρεία είναι το Βέλγιο, το περίεργο αυτό εστιατόριο μετακινείται σε διάφορα μέρη το πλανήτη όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Τόκυο κ.α.
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
Perierga.gr - Γεύμα στον ουρανό!
πηγή:perierga

Οι... φυσικοί λιποδιαλύτες που δεν γνωρίζατε


Για γρήγορο και ασφαλές αδυνάτισμα!Το χάσιμο λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα έχουν προ πολλού κριθεί και κατακριθεί και όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έντονη άσκηση και φυσικά την ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή. Αντί να ξοδέψετε τα χρήματά σας στα δεκάδες... λιποδιαλυτικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες, πάρτε μια… γέυση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τις τροφές εκείνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, (σχεδόν) ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες.

Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αχλάδια
Γιατί τα χρειάζεστε: Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Ζανέϊρο η προσθήκη του γλυκού αυτού φρούτου στην διατροφή μας κόβει την όρεξη, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως. Σε σχετική έρευνα που έγινε, γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, λάμβαναν λιγότερο αριθμό θερμίδων καθημερινά, χάνοντας περισσότερα κιλά από αυτές που δεν κατανάλωναν. Είναι επίσης πλούσια σε διαιτητικές ίνες (15% της ΣΗΠ), «γεμίζουν» το στομάχι και μας αποτρέπουν από το να φάμε παραπάνω απ’ότι πρέπει.

Πώς να τα φάτε: Καταναλώστε ένα αχλάδι πριν από κάθε γεύμα για να περιορίσετε την πείνα, αφού πρώτα το πλύνετε καλά. Έχετε στο νου σας ότι η μεγαλύτερη ποσότητα των ινών του βρίσκεται στον φλοιό.

Γκρέηπφρουτ
Γιατί το χρειάζεστε: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην κλινική Scripps στην Καλιφόρνια, τρώγοντας μισό γκρέηπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό τη βδομάδα. Το «παραδοσιακό» αυτό διαιτητικό φρούτο βοηθάει πραγματικά στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, κυρίως χάρη στην πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με την λιποδιάλυση. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο. Τέλος, είναι περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη.

Πώς να το φάτε: Μπορείτε να το δοκιμάσετε με κανέλλα που μειώνει την πικρή γεύση του, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Φασόλια
Γιατί τα χρειάζεστε: Τα φασόλια είναι γεμάτα από ένα ειδικό άμυλο, το λεγόμενο resistant starch (περίπου 10γρ. το φλυτζάνι), το οποίο έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση. Αν τα προσθέσετε στην διατροφή σας σε ένα γεύμα την μέρα, θα κάψετε μέχρι και 25% περισσότερο λίπος απο το συνηθισμένο. Αυτό έδειξε σχετική έρευνα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σωτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέστε δύο κονσέρβες φασολάκια. Κάντε τα σαν πουρέ και σερβίρετε.

Αμύγδαλα
Γιατί τα χρειάζεστε: Τρώγοντας μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, λένε σύγχρονες έρευνες. Άτομα που έτρωγαν καθημερινά για έξι μήνες αμύγδαλα, έχασαν ένα 18% του σωματικού τους λίπους. Αυτοί που ακολούθησαν μία δίαιτα με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών, αλλά αντικατέστησαν τα αμύγδαλα με υδατάνθρακες ίδιας θερμιδικής αξίας, έχασαν μόνο το 11%.

Πώς να τα φάτε: Μπορείτε άνετα να τα πάρετε στο γραφείο ή στον δρόμο σαν σνακ ή ακόμα να τα συνδυάσετε με γιαούρτι ή μούσλι.

Σοκολάτα
Και όμως, η «απαγορευμένη» για πολλούς γλυκιά απόλαυση, μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας. Μην βιαστείτε όμως να τρέξετε περιχαρείς στο περίπτερο και αν αγοράσετε τις κάθε λογής σοκολάτες. Αναφερόμαστε στην μαύρη σοκολάτα, μιας και αυτή μόνο έχει ευεργετικές ιδιότητες στην απώλεια λίπους, σύμφωνα πάντα με έρευνες από το πανεπιστήμιο της Ταϊβάν. Προσθέστε την με φειδώ στην διατροφή σας (χωρίς υπερβολές) και επωφεληθείτε από την δράση των αντιοξειδωτικών της ουσιών.

Λιώστε 30γρ. μαύρης σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αλείψτε την πάνω σε ένα κράκερ ολικής άλεσης (σχεδόν 98 θερμίδες).

Πράσινο Τσάι
Γιατί το χρειάζεστε: Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που ωφελούν την υγεία και καταπολεμούν την παχυσαρκία. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Είναι ιδανικό βοήθημα για τη δίαιτα, αφού βοηθά στην απώλεια βάρους και όταν καταναλώνεται τακτικά, μειώνει το αίσθημα της πείνας. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Προτιμήστε το υγρό απόσταγμα πράσινου τσαγιού, το οποίο περιέχει συμπυκνωμένες τις ωφέλιμες ουσίες του πράσινου τσαγιού και απορροφάται έως 400% ταχύτερα από τον οργανισμό.

Επίσης...

συνδυασμός ξυδιού και λεμονιού αποτελεί τον πιο δυνατό λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσθέσετε και μια κουταλία της σούπας λάδι (πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα) τότε έχετε ένα πλήρες λιποδιαλυτικό γεύμα!

* Το μηλόξυδο επίσης σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους.

* Η καφεϊνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες, σε μεγαλύτερο βαθμό από το πράσινο τσάϊ, βοηθώντας στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ'όλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες (ταχυκαρδίες, αύξηση πίεσης, πονοκέφαλοι κτλ.)

* Τέλος, το Μαγικό Υγρό που διώχνει το λίπος χωρίς καμία προσπάθεια είναι δωρεάν και -προς το παρόν - ανεξάντλητο. Το νερό, είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας άφθονο νερό κατά την διάρκεια της μέρας, αποφεύγουμε την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάμε την λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η ποσότητα αυτή ποικίλλει αναλογα με το βάρος του ατόμου, την άσκηση που κάνει και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ζέστη, υγρασία κτλ.)

Ελληνικές εφημερίδες: Χορηγός το ΔΝΤ


Οι δεσμεύσεις του Γιώργου
Οι εφημερίδες της βαρωνείας μιλούν για ανομία και θέλουν να συνετίσουν το λαό
Ο Ψωμιάδης ρωτά Τρέμη και Πρετεντέρη κι αυτοί κάνουν ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ
Η Έλλη Στάη ρωτά για το τι είναι ηθικό ....
Οι μίζες του μετρό και η υπερκοστολόγηση των Ολυμπιακών Αγώνων
 
 
πηγή: Kirkh70 μέσω γρεκι
 
 
 
 

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.1. Καλή ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.

4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!

6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.

7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.

8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.

9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το… 
πηγή:mikresepithimies

Ο Σόρος, και τι αρπάζουν οι «σωτήρες» μας!

 
  Αυτοί που… θα μας σώσουν, αυτοί και θα μοιραστούν τα ματωμένα ιμάτια της Ελλάδας. Η έρευνα του newsbomb.gr στα άδυτα των αδύτων του υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου αποκαλύπτει σήμερα συγκλονιστικά ντοκουμέντα:

   Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει αναθέσει στην εταιρεία LAZZARD (τραπεζικό επενδυτικό όμιλο) να διερευνήσει το έδαφος στο εξωτερικό για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και για την εκποίηση των πιο αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.

   Η LAZZARD παίζει και το ρόλο οικονομικού συμβούλου στην κυβέρνηση. Η LAZZARD έχει στενούς δεσμούς με τον γνωστό οίκο Rochild της Αμερικής, στέλεχος του οποίου είναι ο Σόρος, που είναι στενός φίλος με τον Άλεξ Ρόντος, που είναι στενός φίλος και συνεργάτης από τα παλιά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια αλυσίδα σχέσεων και συμπτώσεων που οδηγεί σ’ ένα αποτέλεσμα:

  Ο Σόρος που ήρθε για να... αγοράσει στην Αθήνα, ξέρει από πρώτο χέρι και τις μυστικές τιμές διαπραγμάτευσης της περιουσίας που θέλει να εκποιήσει το ελληνικό κράτος.

  Παράλληλα νομικός σύμβουλος στο Μαξίμου έχει αναλάβει η αμερικανική εταιρεία (και πάντως έχει συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν), DLA PIPER USA & INTERNATIONAL, η οποία έχει στο επιτελείο της, ως government affairs specialist (δηλαδή σαν άκρως σημαντικό σύμβουλο), τον Σκοπιανό, Meto Koloski.

  O Koloski ως πρόεδρος της Οργάνωσης United Macedonian Diaspora έχει πρωτοστατήσει σε κάθε ανθελληνική εκδήλωση Σκοπιανών στις ΗΠΑ. Στην περσινή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο που γιόρταζε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ο Koloski έστησε πανό που έγραφε «Shame on Greek terrorists for killing us diplomats».

   Επιστρέφοντας στη LAZZARD να πούμε ότι ο αμερικανικός εξοπλιστικός κολοσσός Lockheed Martin, που εδώ και 20 χρόνια έχει δέσει χειροπόδαρα την ελληνική οικονομία πουλώντας συνεχώς F16 είναι πελάτης της LAZZARD.

    Επίσης η LAZZARD ήταν σύμβουλος της ταλαίπωρης Ολυμπιακής όταν πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί στη MIG.......
 
 
Κώστας Χαρδαβέλλαςwww.newsbomb.gr

Το «τέρας» και οι… νταντάδες


  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ με γέννα διαρκείας. Κράτος και πολίτες «εργάστηκαν» σκληρά για να βγει και ν’ απλωθεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα της διαφθοράς. Και «προσκυνάει» ο πολίτης από γραφείο σε γραφείο, στα γκισέ αγέλαστων και ανέκφραστων, σε γραφεία προϊσταμένων και μιζαδόρων, προσφέροντας «λαδάκι».
Γνωστής προελεύσεως (απ’ τον ιδρώτα του) και άγνωστης μοιρασιάς (ακόμα και ο διευθυντής μπορεί να’ ναι στο κόλπο).


ΤΙ έγινε (κι απόγινε) και ξυπνήσαμε χωρίς… γραφειοκρατία (στα χαρτιά); Κι ήρθε ο κόσμος ανάποδα. Πώς να διώξεις την ιδέα, πώς να μη βάλεις στην άκρη κάτι τις για φακελάκι, για μίζα και για λάδωμα; Δεν κακολογούμε την Κυβέρνηση για τις προθέσεις της-κάτι έπρεπε να ξεκινήσει. Ούτε για αφέλεια-και το ΠΑΣΟΚ έπαιξε το ρόλο στη… γέννα και στην ανάπτυξη του «βρέφους». Ωστόσο, μας ήρθε ξαφνικό και αδιανόητο. Να σκοτωθεί το «τέρας» απ’ τους ίδιους που το γέννησαν;


ΑΣ είμαστε καλόπιστοι και να δεχτούμε πως κάτι σημαντικό και ιστορικό ξεκινάει (στα χαρτιά) και περιμένουμε. Κάποιοι φιλόδοξοι για μπίζνες και δουλειές τρίβουν τα χέρια. Οι χιλιάδες υπογραφές περιορίζονται δραστικά, τέλος η μίζα και το φακελάκι και μόνο η μηχανή θα λαδώνεται για να λειτουργεί το δημόσιο.
ΚΙ εκεί που ονειρεύονταν ο δύστυχος πολίτης, θυμήθηκε κάποιους (πολλούς) δημόσιους «λειτουργούς». Τα παραμάγαζα και τους στημένους πάγκους.

Στήθηκαν (το’ παμε) για να αρμέγουν, ρίζωσαν με το πότισμα και μόνο με τσουνάμι θα χάνονταν στη θάλασσα. Αυτά, λοιπόν, τα κα(κ)λομαθημένα ανθρωπάκια θα ενωθούν μπροστά στον «κίνδυνο». Θα ρίξουν πονηρή ματιά το ένα στο άλλο, θα συνεννοηθούν σαν πόρνες που τις καταργείς το «σπίτι» και θα αμυνθούν. Με νύχια και με δόντια. Με παρατημένα μολύβια και με το «δεν γίνεται» δόρυ και ασπίδα. «Δεν γίνεται» προς τον πολίτη, εκδίκηση προς το Κράτος, άμυνα για τη γραφειοκρατία που τους γέμιζε τις τσέπες.


ΘΑ (επι)ζήσει το «τέρας»; Θα το δούμε να ξεψυχάει; Θα παραμείνει στυγνός γραφειοκράτης πίσω απ’ τα… κάγκελα του γκισέ; Και, βέβαια, μόνο πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής αν δούμε «μερακλήδες» και αδιόρθωτους, σε κάτι θα ελπίζουμε. Δεν βλέπεις νεκρό το «τέρας»-ας το δεις, τουλάχιστον, «εσώκλειστο», σιδηροδέσμιο, ανενεργό και ακίνδυνο. Με τις νταντάδες που το λάτρεψαν να το ξυπνούν, να το ταΐζουν και να το νανουρίζουν, αλλά… πίσω απ’ τα σίδερα.

Τί είναι αναδιάρθρωση; Με απλά λόγια (video)


Σε συνεργασία με τον γνωστό οικονομικό αναλυτή κ. Γιώργο Καισάριο, οι αναγνώστες του ιστολογίου μας κατέθεσαν ερωτήσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αφού όλοι πλέον αναφέρονται στην πορεία της χώρας μας προς την αναδιάρθρωση.

Οι ερωτήσεις που συγκεντρώσαμε, ομαδοποιήθηκαν και παραδόθηκαν προς απάντηση στον Γιώργο Καισάριο, ο οποίος δείχνοντας την ευαισθησία του απέναντι στην αγωνία όλων, απαντά με απλά λόγια, κατανοητά και αποφεύγοντας την οικονομική ορολογία.
Οι ερωτήσεις που θεσατε ως αναγνώστες, είναι:

  1. Τι είναι ακριβώς αυτή η περιβόητη αναδιάρθρωση χρέους;
  2. Πότε και γιατί γίνεται αναδιάρθρωση χρέους;
  3. Τι συμβαίνει την επόμενη ημέρα της αναδιάρθρωσης χρέους;
  4. Είναι δυνατόν να θιγούν οικονομικά ή εθνικά συμφέροντα μέσα από μία αναδιάρθρωση χρέους;
  5. Για τους πολίτες τι επιπτώσεις υπάρχουν από μία αναδιάρθρωση χρέους;
  6. Οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν στα χέρια τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τι θα "πάθουν" όταν μέρος ή ολόκληρο το ποσό των ομολόγων αυτών... "κουρευτεί"; Θα αντέξουν; τι λένε τα νούμερά τους; Εάν δεν αντέξουν, τι θα συμβεί στον μέσο έλληνα;
  7. Ακούγονται διάφορα για την αναδιάρθρωση χρέους: Άλλοι λένε για κούρεμα του χρέους, άλλοι μιλάνε για αλλαγή των επιτοκίων δανεισμού με ταυτόχρονη επιμήκυνση, ενώ άλλοι την συσχετίζουν με την πτώχευση και την αναγκαστική επιστροφή στη δραχμή. Τι είναι αλήθεια από όλα αυτά ή μάλλον, ποια είναι η αλήθεια;
  8. Το κούρεμα των ομολόγων μέσα από μία αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τα ασφαλιστικά ταμεία; Μήπως κινδυνεύουν οι συντάξεις;
  9. Είναι κατάλληλος ο χρόνος σήμερα για να προχωρήσουμε σε ένα εγχείρημα τέτοιο; Πότε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυτή την αναδιάρθρωση του χρέους; Πριν ένα χρόνο ή τώρα;
  10. Μήπως υπάρχει και καλύτερη λύση από την αναδιάρθρωση; Μήπως η λύση της άρνησης πληρωμής του χρέους, ως επαχθούς και παράνομου, αποτελεί την δικαιότερη λύση προς τον Ελληνικό λαό;
  11. Πόσο δίκαιο και πόσο ηθικό είναι να αναδιαρθρώνεις ένα χρέος που πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι είναι παράνομο και επαχθές;
  12. Τι θα προτείνατε εσείς, σαν οικονομικός αναλυτής, σε όλους εμάς, που δεν έχουμε ιδέα από οικονομικά και οικονομικούς όρους; Είναι η αναδιάρθρωση η μοναδική λύση ή υπάρχουν και άλλες καλύτερες και συμφερότερες προς τους πολίτες λύσεις του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας;
  13. Τι έχετε να μας πείτε για τα όσα περί πτώχευσης ακούγονται; Ευσταθούν; Και αν όχι, που αποσκοπεί η διασπορά περί πτώχευσης;
  14. Εάν κάνουμε αναδιάρθρωση, θα έχουμε προβλήματα δανεισμού;
  15. Μήπως μία αναδιάρθρωση θα πρέπει να οδηγήσει σε και άμεση αναγκαστική αλλαγή του υπάρχοντος Συντάγματος, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα πολιτικά παρατράγουδα που δημιούργησαν το όλο πρόβλημα;
  • Αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτή την ανάλυση, ώστε να μάθουμε επιτέλους αυτά που μας κρύβουν και επίσης, να μάθουμε πως στην πραγματικότητα κάποιοι μας τρομοκρατούν.
Υ.Γ: Φυσικά μπορείτε να στείλετε και άλλες ερωτήσεις στον Γιώργο Καισάριο, για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις έννοιες, τις τυχούσες παρερμηνείες και το grosso colpo που σήμερα ζούμε ως... κομπάρσοι

Αποκαλύπτουμε τα σχέδια του Πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό


Στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας και του opengov και υπό το πρίσμα ότι το Antinews στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και σε αυτή την κρίση, καλούνται οι αναγνώστες του να προτείνουν στον Πρωθυπουργό, το τέλειο κυβερνητικό σχήμα εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού.
Για να βοηθήσουμε την αλάνθαστη κρίση σας αποκαλύπτουμε τις μυστικές πληροφορίες που είχε ειδικός συνεργάτης μας από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Το νέο σχήμα που σκέφτεται ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του έθνους πλην των δεξιών και αριστερών αρνητών του ΔΝΤ. Θα είναι ολιγομελές με μόνο 12 Υπουργούς για οικονομία αλλά και για συμβολικούς λόγους, καθώς τόσοι ήταν και οι Θεοί του Ολύμπου:
Πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Γ. Α. Παπανδρέου
1. Αναπληρωτής Πρωθυπουργός & Υφυπουργός Γαλακτομικών: Θ. Πάγκαλος
2. Υπουργός Μνημονίου, Οικονομικών και Τροϊκανών Γ. Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός με αντικείμενο τα «έσοδα»: «Στρατηγός» Τσουκάτος
Υφυπουργός με αντικείμενο τις «χορηγίες»: Α. Μαντέλης
3. Υπουργός Ναυτικών, Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γ. Καρατζαφέρης
4. Υπουργός Εσωτερικών, Εξωτερικών και πασών των Ρωσιών: Θ. Μπακογιάννη
5. Υπουργός της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ: Φ. Κουβέλης
6. Και Μυρσίνη εσύ δοξαστική: Μ. Ξενογιαννακοπούλου
7. Υπουργός Ανεργίας, Μοιρολογιού και εικαζόμενου νεφρού: Α. Λοβέρδος
8. Υπουργός Πολιτισμού: Βασίλης Διαμαντάκος (ο Ε. Βενιζέλος του Τατσόπουλου στο μυθιστόρημα «Τιμής Ένεκεν»)
Αναπληρωτής Υπουργός: Π. Τατσόπουλος
9. Υπουργός Υπανάπτυξης & Αλιείας: Α. Τσοχατζόπουλος
10. Υπουργός Διοδίων: Δ. Ρέππας
11. Υπουργός Παιδείας, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας: Α. Μέρκελ (μια πρωτοξαδέλφη της κανονικής, υπάρχει μνεία στο επικαιροποιημένο μνημόνιο)
12. Υπουργός Ενέργειας, Πετρελαίου και Τουρισμού: Μούσα Κούσα (τώρα που έμεινε άνεργος, θα τον έχουμε τζάμπα)
Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου θα εισηγηθεί επίσης την αλλαγή της ονομασίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως σε “Διαδικτυακή Λαοκρατία”

πηγή:kostasxan