Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ακόμη πιο κοντά στον «αόρατο μανδύα»

Ερευνητές δημιούργησαν μηχανισμό που «έκρυψε» από τα μάτια έναν ολόκληρο... συνδετήρα

 
Ενας συνδετήρας είναι πλέον το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχουν καταφέρει να κάνουν αόρατο μέχρι στιγμής οι ερευνητές
Ενας συνδετήρας είναι πλέον το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχουν καταφέρει να κάνουν αόρατο μέχρι στιγμής οι ερευνητές
ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός μηχανισμού που να κρύβει τα αντικείμενα από την κοινή θέα κάνοντάς τα αόρατα έγινε σε εργαστήριο στη Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αρκετοί τέτοιοι μηχανισμοί, οι οποίοι στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να δημιουργήσουν μια αόρατη «τρύπα» στον χώρο, μέσα στην οποία είναι δυνατόν να κρυφτούν αντικείμενα. Η τρύπα αυτή παραμένει αόρατη επειδή το φως περνάει γύρω της όπως το νερό που κυλάει γύρω από μια πέτρα στο ρυάκι και μετά συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των λεγόμενων «μετα-υλικών»: πρόκειται για μεταλλικούς δακτυλίους ή σπειρώματα που έχουν χαραχθεί πάνω σε τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων και μπορούν να δρουν ως «κεραίες» οι οποίες επιδρούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αλλάζουν την πορεία της.

Ως σήμερα οι μηχανισμοί αυτοί είχαν καταφέρει να κρύψουν μικροσκοπικά αντικείμενα. Ομάδα ερευνητών από Πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Δανίας κατά φερε να αναπτύξει έναν διαφορετικό μηχανισμό που έκανε αόρατο έναν ολόκληρο... συνδετήρα. Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή ο συνδετήρας είναι ένα αντικείμενο αρκετά μεγάλο για να είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους μηχανισμούς, δεν χρησιμοποίησαν «μετα-υλικά» αλλά φυσικούς κρυστάλλους του ασβεστίτη, ενός διαφανούς ορυκτού που μοιάζει με γυαλί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση κρυστάλλων ασβεστίτη θα μπορούσε (θεωρητικώς) να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός μανδύα που θα έκανε αόρατα ακόμη και αυτοκίνητα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες με τους κρυστάλλους ασβεστίτη με στόχο τη δημιουργία τεχνητών κρυστάλλων που θα έχουν ιδιότητες «αορατότητας».
πηγή:tovima online


 

Νέο ηλιακό σύστημα με... στριμωγμένους πλανήτες

Ένα νέο, παράξενο ηλιακό σύστημα ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» στο οποίο οι πλανήτες περιφέρονται... “ασφυκτικά” στριμωγμένοι γύρω από το άστρο τους.
Η “απίστευτη” ανακάλυψη του ηλιακού συστήματος, που περιλαμβάνει έξι εξωπλανήτες, αποτελεί τη σημαντικότερη στο είδος της, από το 1995, όταν ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης. Αυτό γιατί ποτέ δεν έχει βρεθεί ταυτόχρονα τόσο μεγάλος αριθμός εξωπλανητών σε τροχιά γύρω από το ίδιο άστρο.
Το άστρο τους, που μοιάζει με τον ήλιο μας, σε απόσταση περίπου 2.000 ετών φωτός από τη Γη, είναι πιο «ηλικιωμένο» από το δικό μας, καθώς έχει ηλικία έξι έως δέκα δισεκατομμυρίων ετών.
Οι έξι εξωπλανήτες έχουν ακτίνα δύο έως 4,5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του δικού μας πλανήτη και μάζα δύο έως 13 φορές μεγαλύτερη. Πέντε από αυτούς βρίσκονται σε τρομερά κοντινές τροχιές στο άστρο τους -πιο κοντά από ότι ο Ερμής στο δικό μας ήλιο- με συνέπεια να είναι πιθανότατα υπερβολικά «καυτοί».
Το «έτος» για πέντε από αυτούς (δηλαδή μια πλήρης περιστροφή γύρω από το άστρο τους) διαρκεί από μόλις δέκα έως 47 μέρες. Στον έκτο και πιο μακρινό διαρκεί 118 μέρες.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες από τις πρώτες ενδείξεις, οι νέοι εξωπλανήτες μοιάζουν μάλλον με μικρούς «Ποσειδώνες» παρά με γιγάντιες «Γαίες».

Οι πυκνές ατμόσφαιρές μερικών πλανητών πιθανώς περιέχουν υδρογόνο και ήλιο όπως του Ουρανού, ενώ κανείς από τους έξι δεν πρέπει να μοιάζει με τη Γη. Δύο από τους εξωπλανήτες ενδέχεται να είναι βραχώδεις με νερό αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν αποκλείεται ακόμη, να υπάρχει και έβδομος πλανήτης που δεν έχει φανεί ακόμη.
Η ανακάλυψη, παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Nature”, από τους ερευνητές με επικεφαλής τον ειδικό στους πλανήτες Τζακ Λισάουερ του Κέντρου Ερευνών Ames της NASA.
Ο Κέπλερ έχει εντοπίσει ακόμη τουλάχιστον 1.200 πρόσθετους υποψήφιους εξωπλανήτες, κάτι που θα επιβεβαιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο έχει βρει ενδείξεις για ένα ακόμα σύστημα με τρεις εξωπλανήτες που ονομάστηκε «Κέπλερ-9», ενώ τον Ιανουάριο εντόπισε τον πρώτο σίγουρα βραχώδη εξωπλανήτη, ο οποίος ονομάστηκε «Κέπλερ-10». Το νέο ηλιακό σύστημα των έξι εξωπλανητών πήρε την ονομασία «Κέπλερ-11».

πηγή:enet.gr

Ζητούν να φτιάξουν ναό προς τιμήν του ...Απόλλωνα

Σάλος ξέσπασε με αφορμή την πρόταση για ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) στη Γαύδο.

Η πρόταση διατυπώθηκε από ομάδα Ρώσων και άλλων ξένων, στην πλειοψηφία τους πυρηνικών επιστημόνων που πριν δέκα χρόνια επέλεξαν τη Γαύδο για να ζήσουν με οικολογικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σπίτι τους, στον οικισμό Βατσιανά το έκτισαν οι ίδιοι. Εφτιαξαν ανεμόμυλο αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, ενώ νερό έχουν από αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.
Ωστόσο, η πρότασή τους συναντά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας όσο και του Δήμου Γαύδου. Ο βασικός λόγος των αντιδράσεων είναι ότι μέσα στην πρόταση περιλαμβάνεται και η ίδρυση ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα.
Ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης μιλώντας στο enet, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου, αλλά η απόφαση θα είναι αρνητική. "Θα τους πούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόταση
Η πρόταση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.gavdosinstitute.org, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.Στο γράμμα το οποίο έστειλαν προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου προτείνουν "την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου – Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. – στη Γαύδο" και εξηγούν: "Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια. Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις. Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου".

Σε επιστολή τους δε προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν:  "Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ".

Προσθέτουν επίσης ότι "η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων. Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων. Σας ζητάμε να γίνετε ο προστάτης του εγχειρήματός μας και  επίτημος πρόεδρος του Συμβουλίου των Ιδρυτών του Ινστιτούτου. Επίσης, σας ζητάμε να παρέχετε υλική και οργανωτική υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη. Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής".
Την επιστολή υπογράφει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΠΙΦΕΑΑ Αννα Σαμόχινα.

"Οχι" από την Μητρόπολη
Από την πλευρά της η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εξέδωσε προχθές ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "το τελευταίο διάστημα στη νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού» αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδικτύου είναι: 'Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας'.
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος".
πηγή: enet.gr

Πέθανε ο ποιητής Τάκης Βαρβιτσιώτης

Ο ποιητής Τάκης Βαρβιτσιώτης, μια από τις πιο αγαπημένες μορφές της Θεσσαλονίκης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 95 ετών. Ο πολυβραβευμένος Τάκης Βαρβιτσιώτης ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1999, ενώ είχε δημοσιεύσει 22 ποιητικές συλλογές. Στα 70 χρόνια που ασχολήθηκε με την ποίηση έχει λάβει ίσως τις περισσότερες διακρίσεις που έχουν ποτέ δοθεί σε Έλληνα ποιητή.
Γεννημένος το 1916 στη Θεσσαλονίκη (κατοικούσε στο ίδιο σπίτι, πίσω από την Αγία Σοφία, σχεδόν από τη γέννησή του), ο Τάκης Βαρβιτσιώτης σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διορίστηκε ως δικηγόρος το 1940. Έκτοτε παρέμεινε αφοσιωμένος στην ποίηση. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στα γράμματα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1936, στο περιοδικό «Μακεδονικές Ημέρες», και πιο δυναμικά μία δεκαετία αργότερα, όταν εκδόθηκε το περιοδικό «Κοχλίας».


Δημοσίευσε 22 ποιητικές συλλογές. Το έργο του μεταφράσθηκε σε πολλές ξένες γλώσσες και ο ίδιος μετέφρασε Γάλλους, Ισπανούς και λατινοαμερικανούς ποιητές. Ήταν μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Ποιητών και επισκέφθηκε, ως επίσημος καλεσμένος, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Είχε λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ Ποίησης, ενώ παρευρέθηκε και ως εκπρόσωπος τής Ελλάδας σε παγκόσμια συνέδρια και σε διεθνείς συναντήσεις συγγραφέων. Τιμήθηκε με το Βραβείο της Ομάδας των Δώδεκα, το Α΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης, το Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών, το Βραβείο Ουράνη, το Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης Φερνάντο Ριέλο, τον τίτλο του Ιππότη του Γαλλικού Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και το ευρωπαϊκό Βραβείο Χέρντερ. Το 1995 εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Μιχαήλ Εμινέσκου, που εδρεύει στην Ρουμανία, και του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Συγκέντρωσε, στα 70 και πλέον χρόνια της ενασχόλησής του με την ποίηση, τις περισσότερες ίσως διακρίσεις, που έχουν δοθεί σε Έλληνα ποιητή. Ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (ο οποίος, παρά τις πολλαπλές του διακρίσεις, δεν κατάφερε να βραβευθεί με τον Νομπέλ ποίησης, παρότι υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος) τον είχε χαρακτηρίσει «βαθύ γνώστη της λυρικής τέχνης».


Από το 1999 υπήρξε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.


Η νεκρώσιμος ακολουθεία θα τελεστεί αύριο στις 10 το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε: Να παραβρεθεί σύσσωμο στην κηδεία του, να αφιερώσει στη μνήμη του τη φετινή γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) και να θεσπίσει ένα ετήσιο βραβείο νέων Θεσσαλονικέων ποιητών, στη μνήμη του.
H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, που γεννήθηκε και έζησε ως το τέλος της ζωής του στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ . . .

Πρόσφατα στο Νταβός ερωτηθείς ο πρωθυπουργός αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση οφείλονται στην πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι: «ακόμα και με μηδενικό χρέος η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις «μεταρρυθμίσεις» που ήδη γίνονται… Πριν από ένα χρόνο κανένας δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε αυτά τα μέτρα και θα είχε αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα όμως όλοι έχουν διαπιστώσει ότι εννοούσαμε αυτά που λέγαμε και η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της»!!! Ποιο δημόσιο χρέος τους ανάγκασε και πράσινα άλογα. Προαποφασισμένη ήταν η εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Και τα σπαραξικάρδια δάκρυα και μοιρολόγια του Λοβέρδου ότι δεν θα έχει να πληρώσει τις συντάξεις, και η βαθιά θλίψη του ΓΑΠ για τα επώδυνα αλλά προσωρινά μέτρα ήταν στάχτη στα μάτια για τους αφελείς. Έκλεψαν συνειδητά τη λαϊκή ψήφο και έτσι δεν έχουν καμιά νομιμότητα. Με απίστευτη θρασύτητα και κυνισμό οι πολιτικοί απατεώνες που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο, με τη βοήθεια ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ και ΜΜΕ προχωρούν στην πιο βαθιά αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού, από το πόλεμο και μετά, σε βάρος του κόσμου της εργασίας και υπέρ των κερδών του κεφαλαίου. Μια πολιτική που εκτός από το ψέμα κινητοποιεί όλο και περισσότερο τη βία και την καταστολή! Να περιμένουμε δύσκολες μέρες. Ο αγώνας μας πρέπει να αναβαθμιστεί. Η απεργία στις 23/2 πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκής εξέγερσης. Τα παραδείγματα στη γειτονιά μας πληθαίνουν! 
Γ.Σεττας

 
πηγή :αλεπού του Ολύμπου

Ελληνικός Ονειροκρίτης



Αν δεις στον ύπνο σου παπά, να ξέρεις πως ο Γιώργος ψάχνει ελικόπτερο
  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Πάει χρόνος τώρα, ίσως και κάτι παραπάνω, που όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς ασχολείται με το χρέος της Ελλάδας.
Ευρωπαίοι, ασιάτες, αμερικάνοι, αυστραλιανοί, αφρικανοί, εσκιμώοι, ινδιάνοι άφησαν στην άκρη τα προβλήματά τους, μέχρι και την πορεία των αγαπημένων ποδοσφαιρικών ομάδων τους και λένε και ξελένε, κάνουν προγνώσεις, προσευχές όσοι μας δάνεισαν, ιεροτελεστίες στον Αμαζόνιο, “ανθρωποθυσίες” οι βραζιλιάνοι στο καρναβάλι τους, ανάβουν κεριά, λαμπάδες, δάδες να σωθεί η Ελλάδα. Να μειώσει το χρέος της, να ξαναβρεί η καθημερινή ζωή στη χώρα μας το ρυθμό της, να ξανανάψουνε τα τέλια στα μπουζούκια και τους μπαγλαμάδες.
Τέτοιες τιμές και δόξες, τόση προβολή από τα μίντια όλου του κόσμου δεν είχαμε ούτε όταν με τις ξιφολόγχες μονάχα αντιμετωπίζαμε το Γ΄Ράϊχ. Κάτι φαίνεται θυμάται η Μέρκελ, ίσως κανένα παραμύθι από τους παππούδες της στο Ρούπελ και ορθώθηκε σαν το τείχος του Βερολίνου απέναντί μας.
Για την διευκόλυνση των πιστωτών μας, με πρώτους τους ευρωπαίους, κυκλοφόρησε ο μέγας ονειροκρίτης.
Περιζήτητος.
Τις αμέσως επόμενες μέρες επανεκδίδεται σε 20 γλώσσες για 20η φορά.
Ένα δισεκατομμύριο τεύχη.
Παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων.
Στο Χόλλυγουντ, περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν για τον ονειροκρίτη και λιγότερο για τον κυνόδοντα που διεκδικεί και όσκαρ.
Μόνο στην κρεβατοκάμαρα του Καβαλιέρε (Μπερλουσκόνι) βρέθηκαν δέκα τεύχη, από δέκα διαφορετικές πρόσφατες ερωμένες, σε διάφορες γλώσσες.
Βέβαια οι μοντέλες του ιταλού πρωθυπουργού ψάχνουν τις σελίδες του ονειροκρίτη για άλλους λόγους. Αν θα συνεχίσουν να μπαινοβγαίνουν στην κρεβατοκάμαρα.
Όλοι οι άλλοι μονολογούν.
Θα μας ξοφλήσουν, δεν θα μας ξοφλήσουν.
Όλοι μαδάνε κι από μια μαργαρίτα.
Αξίζει να δούμε κάποιες εξηγήσεις-επεξηγήσεις από τον περιζήτητο αυτό ονειροκρίτη.
ΧΡΕΟΣ:Άν δεις στο όνειρό σου ότι χρωστάς, πάρε εορτοδάνειο. Να πας με την συμπεθέρα σου στο χωριό του Αη-Βασίλη την πρωτοχρονιά, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, το Πάσχα στα νησιά του Πάσχα κοντά στις νότιες ακτές της Αργεντινής και το καλοκαίρι με διακοποδάνειο να πας με την φίλη σου στη Χαβάη. Στη Χονολουλού.
ΣΟΥΣΤΑ: Ή το κάρο του παππού σου. Αν δεις στο όνειρό σου σούστα, πάρε καινούριο αυτοκίνητο. Κοντά ή λίγο πιό πάνω από 2000 κυβικά. Σαφέστατα με δάνειο. Να το παρκάρεις έξω από τα μπουζούκια ή στην πλατεία της πόλης όταν πηγαίνεις για καφέ, να σκάσουν οι εχθροί σου. Ανεβαίνουν αυτόματα οι μετοχές σου στο χρηματιστήριο των γυναικών. Αν το αυτοκίνητο είναι και γκαμπριολέ, τότε κυριολεκτικά θα σου φέξει. Περίμενε μαθήτρια λυκείου στο κάθισμα του συνοδηγού.
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ: Αν δεις στο όνειρό σου μία πιστωτική κάρτα, σημαίνει ότι θα είσαι και ο πρώτος μάγκας βγάζοντας σε κάθε τράπεζα από μια κάρτα. Τον πρώτο χρόνο. Τον δεύτερο, με την μία θα πληρώνεις την άλλη. Τον τρίτο χάνεις τον λογαριασμό. Τον τέταρτο, τα χάνεις όλα. Σπίτι, μαγαζί, αυτοκίνητο, γκόμενα. Ποιά θα σε πλησιάζει απένταρο.; Το ΙQ μιας γυναίκας κατά κανόνα είναι πολύ υψηλότερο από το δικό σου, με τις κάρτες και τους ονειροκρίτες.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Ή σούπερ-μάρκετ. Βλέποντας ανοιχτό φαρμακείο στον ύπνο σου, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε σούπερ-μάρκετ. Άδειασε όσα ράφια μπορείς, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί κάποια μέρα, όταν περάσουν τα μέτρα στη συνταγογράφηση και τους φαρμακοποιούς, να ανοίξεις κι εσύ ένα φαρμακείο. Το θέμα είναι να έχεις τα φάρμακα όχι την άδεια.
ΑΣΥΛΟ: Κάτι σαν το Άγιον Όρος ή το βουλευτικό αξίωμα. Μπορείς να το πεις και κράτος εν κράτη. Κανένα θρησκευτικό δόγμα, καμία αστυνομία, κανένας εισαγγελέας, κανένας… κανένας… κανένας μα κανένας δεν σε αγγίζει όπου υπάρχει άσυλο. Δηλαδή πανεπιστήμιο. Βράσε ρύζι Πολυχρόνη ,που δε γίναμε ευζώνοι. Κάπως αλλιώς λέγεται η λαϊκή αυτή έκφραση, αλλά δεν πειράζει. Άς το πούμε έτσι, μέχρι να έχουμε άσυλο στη βωμολοχία.
ΣΚΑΦΟΣ: Όταν έχεις σκάφος, λέγεσαι σκαφάτος. Καλό είναι αν δεις σκάφος στο όνειρό σου να το προσπεράσεις-το όνειρο-γρήγορα.
Σκαφάτος στην Ελλάδα σημαίνει φτωχός, πάμπτωχος. Άνθρωπος που με βάση τη φορολογική του δήλωση δεν έχει ούτε τον άρτον τον επιούσιον. Τα μισά από τα συσσίτια για τους πάμπτωχους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πηγαίνουν στους σκαφάτους, οι οποίοι ρωτάνε εαυτούς και αλλήλους γιατί αυτή η οικονομική κατάσταση σ΄ αυτή τη χώρα.
ΝΕΟΣ: Ούτε ο έφηβος, ούτε το παιδί, ούτε το παλληκάρι. Νέος στην Ελλάδα είναι αυτός που για λόγους φορολογικής ασυλίας, αλλάζει όνομα, ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, και ούτω καθεξής. Αν δεις νέο στο όνειρό σου ψάξε εκεί κοντά για κανένα πρόεδρο Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας ή Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας. Μιά στα νιάτα και μιά στα γεράματα που λένε.
Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ: Σήριαλ τηλεοπτικό. Αν δεις ξυπνητός, την «ζωή της άλλης» θα αισθάνεσαι κάποια απέχθεια για την ΞΕΝΙΑ. Αν δεις στον ύπνο σου την «ζωή της άλλης» τρέχα βρες μαύρη περούκα. Σαν κι εκείνη της ΞΕΝΙΑΣ. Πολύ γρήγορα θα γίνεις με περιουσία, με πολλά λεφτά. Πλούσιος. Διάσημος. Και με μια γιαγιά σαν την κ. Καλιφατίδη, περιζήτητος.
Αυτά και πολλά σαν αυτά στον ονειροκρίτη.
Οι τσιγγάνες σήκωσαν ψηλά τα χέρια.
Οι καφετζούδες τά ‘παιξαν...
Η Μέρκελ, ο Στρός Καν, οι του Δ.Ν.Τ. τά ‘παιξαν...
Οι Τροϊκανοί έφριξαν...
Με την κακία τους να μείνουν.


πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Ο αργός θάνατος μιας γλώσσας… στο facebook


Της Αφροδίτης Συνοδινού
Ελληνικά. Πανάρχαια γλώσσα, αποτέλεσε και τη βάση, το θεμέλιο για τη γέννηση πολλών άλλων γλωσσών, γραμματικών συστημάτων, συντακτικού αλλά και εννοιών. Δεν γράφω εθνικιστικά, δεν «πουλάω τουπέ» για την Ελλάδα ή την Ελληνική γλώσσα. Είναι μια κοινώς αποδεκτή αλήθεια όλα αυτά. Όπως είναι και μια πραγματικότητα η καταστροφή αυτής της γλώσσας.
Για την ακρίβεια, είναι ένας αργός, ύπουλος θρυμματισμός της γλώσσας, ως χειροπιαστό αντικείμενο, ως λέξεις, ως απόδοση των εννοιών αλλά και ως αποτύπωμα στο χαρτί, ή το «διαδικτυακό χαρτί», αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Σκεφτείτε, πώς ήταν η γλώσσα, ποια ήταν η μορφή και η όψη της στα αρχαία κείμενα, και πώς έχουμε φτάσει να τη βλέπουμε σήμερα. Οι διαφορές είναι οπτικές αλλά υπάρχουν και στο συντακτικό, τη γραμματική, ίσως και νοηματικά.
Γιατί άλλο να γράφεις “1 xero, oti den gnorizo tipote” και άλλο «ἓν οἶδα ὅ, τι οὐδὲν οἶδα». Αν προσπαθήσεις να γράψεις αρχαία στον τοίχο σου στο Facebook, για παράδειγμα, θα σου λείπουν στοιχεία, όπως τα σημεία στίξεως, θα σου κάνουν όμως και καζούρα οι υπόλοιποι friends… «Ου σπασικλάκι, τι γράφεις!!». Δεν είναι δηλαδή απλά ότι δεν μπορείς να γράψεις. Είναι πως και να καταφέρεις να γράψεις, δεν γίνεται αποδεκτό!! Επί πλέον, αλλάζουν και τα νοήματα. Τι θα πει  “1 xero oti den gnorizo tipote”; Αυτό ήθελε να πει ο συγχωρεμένος ο Σωκράτης όταν έλεγε «ἓν οἶδα ὅ, τι οὐδὲν οἶδα»; Φυσικά και όχι. Αλλά το νόημά του δεν ήταν μόνο στην ιστορία που κουβαλά το «ἓν», το «οἶδα» και η κάθε μια λέξη μόνη της. Είναι και στη συνολική εικόνα αυτής της φράσης, στους τόνους της και στην ομορφιά της. Ακόμη και το κόμμα (,) στο «ὅ, τι» μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα, τα πνεύματα υπάρχει λόγος που είναι έτσι!
Μικρές ψηφίδες ενός μεγάλου έργου τέχνης, που τείνουμε να καταστρέψουμε, στο όνομα της ταχύτητας, της συντομίας και του διαδικτύου. Greeklish λέει. Δηλαδή, θα χρησιμοποιώ τα ξένα σύμβολα για να γράφω ελληνικά, χωρίς ορθογραφία επομένως, και για συντομία (ξανά!) θα βάζω και αριθμούς. Γιατί το «θ» στα αγγλικά δεν υπάρχει. Οπότε θα βάλω το «8» και θα γράψω “8elo”. Και θα με καταλάβουν κιόλας…!!
Θυμάμαι πόσο γέλασα, όταν ένας καθηγητής μου είχε πει «θα επιστρέψουμε στη γραμμική Β΄ γραφή. Όσο πάμε και αφαιρούμε στοιχεία, γράμματα…». Κι όμως πόσο δίκιο είχε! Μια γλώσσα τόσο όμορφη οπτικά, νοηματικά, μια τέχνη να γράφεις Ελληνικά και κάτι τόσο δύσκολο, γιατί είναι δύσκολη γλώσσα, και του χτυπάμε έτσι τα θεμέλια… Πολλοί πιτσιρικάδες αγνοούν την ορθογραφία!
Τα Ελληνικά είναι όμορφα, όσο όμορφος είναι και ο δρόμος της φιλοσοφίας τους, αν έχεις την υπομονή να τον «περπατήσεις». Το χαρτί και το μολύβι είναι πάθος και επιθυμία. Πάθος και επιθυμία συνεπάγεται γοητεία!
Prospatheiste na grapsete ellinika sto PC sas, me tonous kai teleies. Diskolo e????!!!

πηγή: ellispoint.gr

ΑΝΓΚΕΛΑ «Φαραώ της Ευρώπης»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΑΝΓΚΕΛΑ «Φαραώ της Ευρώπης»» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το γερμανικό ...
 σχέδιο κατοχής της Ευρώπης και της Ελλάδας από τη δικτατορία των αγορών που ουσιαστικά θα οδηγήσει στο... Τέταρτο Ράιχ!!

Πισίνα για όλα τα γούστα!

Η πισίνα Badeschiff (πλοίο για κολύμπι) είναι σίγουρα η πιο παράξενη του Βερολίνου. Είναι ένα παλιό κιβώτιο μεταφοράς φορτίου (κοντέινερ) που μετατράπηκε σε πισίνα στον ποταμό Spree.

Το κολύμπι στον ποταμό ήταν αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων, αλλά πλέον τα νερά είναι μολυσμένα και δεν επιτρέπεται. Έτσι στα πλαίσια της ανάπτυξης της περιοχής δημιουργήθηκε ένα έργο που πραγματικά έδωσε ζωή.

Κατασκευάστηκε λοιπόν μια αποβάθρα που καταλήγει σε μια πισίνα μέσα στο ποτάμι. Το καλοκαίρι είναι μια ανοιχτή πισίνα και ο κόσμος απολαμβάνει το κολύμπι αλλά και διάφορες εκδηλώσεις με γνωστούς DJ στο μπαρ που λειτουργεί.
Το χειμώνα η κατασκευή καλύπτεται με μεμβράνη που δημιουργεί τρείς ξεχωριστούς χώρους που συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι υπάρχει χώρος υποδοχής-αναψυχής, σάουνες και φυσικά η πισίνα σκεπασμένη και με ζεστό νερό.


πηγή:ZooM.blogspot

Το σχέδιο «Πράσινη Γραβάτα»

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο «Πράσινη Γραβάτα» όπου προβλέπει κόψιμο μισθών, συντάξεων, αύξηση φορολογίας, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ξεπούλημα ... 
δημόσιων επιχειρήσεων, ιδιωτικοποίηση ΕΣΥ και ότι άλλο ενδέχεται να σκεφτούν ή επινοήσουν.
 
πηγή:greki

Ντρέπεστε για το χαμόγελό σας;


Καθώς γερνάμε τα δόντια μας αλλάζουν και με τη «βοήθεια» ορισμένων τροφίμων και κάποιων βλαβερών συνηθειών μας αποκτούν αντιαισθητικούς λεκέδες και δυσχρωμίες.

1. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα που σας υπόσχονται λαμπερό και κάτασπρο αποτέλεσμα! Μην αφήσετε τις πολυτελής και ευφάνταστες συσκευασίες να σας παραπλανήσουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στον οδοντογιατρό σας, για να σας προτείνει το καταλληλότερο.
2. Ορισμένοι επιλέγουν ακόμη τη μέθοδο που τους έμαθε η γιαγιά τους… με τη χρήση μαγειρικής σόδας, την οποία απλώνουν απαλά πάνω στα δόντια με μια οδοντόβουρτσα.
3. Τροφές όπως το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια και τα καρότα αυξάνουν την έκκριση σάλιου στο στόμα, που βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών που κατακάθονται στα δόντια και ευνοούν την ανάπτυξη πέτρας και τερηδόνας.
4. Το να μασάτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, επίσης αυξάνει την έκκριση σάλιου, μειώνοντας τους λεκέδες και τις δυσχρωμίες που σχηματίζονται στα δόντια.
5. Κόψτε το κάπνισμα. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποκτήσετε ένα… αποκρουστικό χαμόγελο! Για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου… που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά!
6. Οι οδοντίατροι λένε πως ό,τι μπορεί να λερώσει ένα άσπρο πουκάμισο, μπορεί να «λερώσει» και την οδοντοστοιχία σας! Καφές, τσάι, διάφορα ποτά και χυμοί. Τα αποτελέσματα από την κατανάλωσή τους φαίνονται με το πέρασμα των χρόνων όλο και πιο έντονα.
7. Φροντίστε να τα βουρτσίζετε καθημερινά και να ακολουθείτε τις οδηγίες του οδοντογιατρού σας κατά γράμμα.

πηγή: newsbeast.gr

Ευεργετική τροφή τα σαλιγκάρια


 Ευεργετική τροφή τα σαλιγκάρια 


Χρησιμοποιούνται ακόμα και για την παρασκευή φαρμάκων

Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα από την εποχή της Μινωικής Κρήτης, έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στις ευρωπαϊκές γκουρμέ κουζίνες, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων, ακόμα και καλλυντικών.

Ο λόγος για τα σαλιγκάρια που συγκεντρώνουν πολλά οφέλη για την υγεία. Τα 100 γρ. έχουν μόλις 60-90 θερμίδες λιγότερες από το κρέας διάφορων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών, βοηθώντας στη διατήρηση της σιλουέτας.

Το περιεχόμενο σε πρωτεΐνη είναι υψηλό και κυμαίνεται από 10% έως 16%, ενώ οι συγκεντρώσεις σε νερό φτάνουν το 73-89%. Το λίπος των σαλιγκαριών είναι ωφέλιμο, καθώς παρέχει στον οργανισμό τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός, μη μπορώντας να τα συνθέσει, πρέπει να τα λάβει με τη διατροφή του.

Παρεμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, δρουν προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος.

Όσον αφορά τα μέταλλα, το κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου. Ορισμένοι ερευνητές προτείνουν την κατανάλωση σαλιγκαριών ως εναλλακτική πηγή ασβεστίου και φωσφόρου, δύο πολύ σημαντικών συστατικών για την ανάπτυξη των οστών.

Το κρέας των ειδών αυτών αποτελεί καλή πηγή σεληνίου, το οποίο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας από καρδιοπάθειες και ίσως από τον καρκίνο του προστάτη, συμβάλλοντας, επίσης, στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, χημικές ουσίες (λεκτίνες) που απομονώθηκαν από το είδος Helix Pomatia μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρόβλεψη και την έγκαιρη διάγνωση των μεταστάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του οισοφάγου, του εντέρου και του προστάτη.


πηγή: newsbeast.gr

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσεις τέλειους γλουτούς!



Είναι από τα λίγα σημεία στο γυναικείο σώμα που σε απασχολεί τόσο πολύ. Ιδιαίτερα όταν θέλεις να φορέσεις το αγαπημένο σου εφασμοστό φόρεμα ή τζιν. Κακά τα ψέμματα.... Οι γλουτοί είναι σημείο taboo για κάθε γυναίκα και σημείο - στόχος για πολλούς άνδρες. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν στο Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) και συγκέντρωσαν τους πιο ειδικούς επιστήμονες για να βρουν τις καλύτερες ασκήσεις.

Οι επιστήμονες λοιπόν του Πανεπιστημίου του Wisconsic ανέλαβαν να φέρουν στην επιφάνεια αυτές τις ασκήσεις, με τις οποίες θα έχεις τα μέγιστα επιθυμητά οφέλη. Ο γυμναστής personal-trainer Επαμεινώνδας Κώνστας μας εξηγεί πώς κάθε μια από τις ασκήσεις παρακάτω μπορούν να βάλουν τους γλουτούς σε... φόρμα!

3 άνδρες και 3 γυναίκες από 15 εως 25 ετών κλήθηκαν να εκτελέσουν διάφορες ασκήσεις. Οι ερευνητές κατέγραφαν την αποτελεσματικότητά τους με τη βοήθεια ηλεκτρομυογραφήματος (ένα όργανο που καταγράφει την δραστηριότητα των μυών κατά την άσκηση) για να βγάλουν το Top 5 των ασκήσεων για γλουτούς!

Έκταση Ισχύου από γονυπετή στήριξη



Φωτο: Γυμνάστρια Ράνια Τζανακάκη


Η άσκηση αυτή είναι Νο 1 στην τόνωση της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας. Με την κίνηση αυτή του ποδιού γυμνάζεις τον μείζονα γλουτιαίο μυ και μάλιστα, όλη σου η προσπάθεια επικεντρώνει στους γλουτούς και μόνο στους γλουτούς.
Προβολές





Φωτό: Γυμνάστρια Σοφία Μπίλλια
Είναι η καλύτερη άσκηση για να γυμνάσεις τον μέσο γλουτιαίο μύ, όπως μας εξηγεί ο Επαμεινώνδας Κώνστας. Παράλληλα γυμνάζεις και τον δικέφαλο, για σφιχτούς και σέξι μηρούς. Ευτυχώς για εσένα μπορείς να εκτελέσεις την άσκηση με διάφορους τρόπους. Η παραπάνω είναι η πιο απλή, με τα χέρια στη μέση. Μπορείς αντίστοιχα να χρησιμοποιήσεις και βαράκια. Κρατώντας τα στα χέρια στο πλάι του κορμού κάνεις προβολή μπροστά και λυγίζεις το γόνατο.

Step Ups

Φωτό: Επαμεινώνδας Κώνστας

To μόνο που χρειάζεσαι είναι η φόρμα σου, και 2-3 σκαλοπάτια. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική άσκηση εκγύμνασης των γλουτών, αλλά και των μηρών (δικέφαλοι)!

Smart Tip: Ο Επαμεινώνδας μας δίνει ένα απλό μυστικό για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το κόλπο σε αυτή την άσκηση είναι το πόσο ψηλά θα σηκωθούμε από το έδαφος, 15-20 εκατοστά είναι αρκετά ώστε να ενεργοποιήσουν την συγκεκριμένες μυϊκες ίνες.

 Καθίσματα



Φωτό: Δημήτρης Παπαδήμας

Οι ειδικοί επιστήμονες υπέδειξαν στο ACE τα καθίσματα ως ιδανική άσκηση για τους γλουτούς. Στην συγκεκριμένη άσκηση, χρησιμοποίησε τη fit ball για να προστατέψεις την πλάτη και να οδηγήσεις τον κορμό κατά την άσκηση. "Αν και δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση για την καθ' αυτού ενεργοποίηση των γλουτιαίων μυών εντούτοις παραμένει μια απο τις πιο καλές ασκήσεις για την εκγύμναση του κάτω μέρους του σώματος" αναφέρει ο Επαμεινώνδας Κώνστας
Κάθισμα στο ένα πόδι

 

Φωτό: Γυμναστής Μιχάλης Μυλωνάκης

Όχι δεν είναι τιμωρία να στέκεσαι στο ένα πόδι. Για την ακρίβεια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γυμνάσεις τους γλουτούς. Όπως και στις προβολές μπορείς να εκτελέσεις την άσκηση αυτή με διάφορους τρόπους. Εδώ, με την βοήθεια του ιμάντα θα μπορέσεις να κάνεις την άσκηση πολύ πιο άνετα.

Ασκήσεις που αφήνουν τους γλουτούς σου αδιάφορους!

Από την ίδια έρευνα προέκυψαν φυσικά και οι ασκήσεις που δεν συμβάλουν σχεδόν καθόλου στους καλογυμνασμένους, σέξι γλουτούς! Οι ασκήσεις που είχαν την μικρότερη καταγραφή στο ηλεκτρομυογράφημα ήταν οι κάθετες και οι οριζόντιες πιέσεις ποδιών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τις βγάλεις από το πρόγραμμά σου. Τέτοιες ασκήσεις θα βοηθήσουν να δυναμώσεις τα πόδια


πηγή:tlife.gr













 

Με άλογο στην πύλη του Αδη

Τι θα λέγατε για ιππασία σ΄ ένα ατμοσφαιρικό και υποβλητικό φόντο; Η ιππασία στο φαράγγι των πηγών του Αχέροντα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να απολαύσετε μια φορά στη ζωή σας Κοντά στις πηγές προσφέρει τα άλογά της η Λαμπρινή Τσουγκάρη (τηλ. 6946-

220714) όπως και το «Ρony Club» (τηλ. 6972-993744), το οποίο διοργανώνει επίσης και πεζοπορίες, ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες στη φύση.

πηγή:τα νεα online

Τα ρόδα του χιονιά

Κρύο και χιόνι καλά κρατούν στη Νέα Υόρκη. Ολα όµως – η σχεδόν όλα – κινούνται σε φυσιολογικούς ρυθµούς: αεροπλάνα πετούν, τρένα πάνε κι έρχονται, Νεοϋορκέζοι µε φουλ εξάρτυση (µπουφάν, κασκόλ, γούνινες κουκούλες και γάντια) διασχίζουν βιαστικά τις µεγάλες λεωφόρους και... τριαντάφυλλα ανθίζουν. Κόκκινα και ροζ άνθη στολίζουν από χθες την Παρκ Αβενιου, τα οποία βέβαια δεν µοσχοβολούν, διότι απλούστατα είναι κατασκευασµένα από ατσάλι και χαλκό. Ούτε µπορείς να τα κόψεις, καθώς κάποια φτάνουν τα επτάµισι µέτρα. Αναµφισβήτητα όµως δίνουν χρώµα στο γκρίζο της τσιµεντούπολης. Υπεύθυνος γι’ αυτήν την ανοιξιάτικη νότα µέσα στο καταχείµωνο, ο αµερικανός καλλιτέχνης Γουίλ Ράιµαν και το έργο του «Τριαντάφυλλα».

πηγή:τα νεα online

Η µοναξιά του σχοινοβάτη στα 3.300 µέτρα

Ενα ολίσθηµα και θα έπεφτε από ύψος χιλιάδων µέτρων στο έδαφος. Παρ’ όλα αυτά ο Φρέντι Νοκ περπάτησε στο συρµατόσχοινο του τελεφερίκ στις ελβετικές Αλπεις σαν να πήγαινε βόλτα. Χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας διήνυσε απόσταση 1,5 χιλιοµέτρου µε αυτόν τον τρόπο µε µόνη βοήθεια µια µεγάλη δοκό για να διατηρήσει την ισορροπία του. Ο 45χρονος ακροβάτης του τσίρκου ξεκίνησε τη «βόλτα» του που διήρκεσε µία ώρα από τον σταθµό του τελεφερίκ στο βουνό Κόρβατς κοντά στο Σεν Μόριτς και έσπασε το ρεκόρ του Βιβλίου Γκίνες καθώς περπάτησε σε ύψος 3.300 µέτρων. Το 2009 ο Νοκ είχε συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό περπατώντας στο συρµατόσχοινο ενός τελεφερίκ στα βουνά της Γερµανίας.
πηγή:τα νεα online

17 μουσεία στον υπολογιστή σας μέσω google

Θέλετε να χαθείτε στα μάτια της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι; Ή να έχετε τον πίνακα σε κάθε οθόνη σας, ανεξαρτήτως μεγέθους και ποιότητας; Μπορείτε. Οπως και για χίλια ακόμα διάσημα έργα.
Οταν πρωτοεμφανίστηκε το Ιντερνετ, κάτι τέτοιο ήταν η απόλυτη εικαστική φαντασίωση. Σήμερα χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία και την παντοκρατορία του Google γίνεται πραγματικότητα. Το Artproject είναι η παγκόσμια διαδικτυακή «υπεργκαλερί» του Google, που έκανε χθες τα εγκαίνιά της στην γκαλερί Tate Britain, στο Λονδίνο. Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Google με 17 από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου είναι η ψηφιοποίηση και δωρεάν παροχή στο
www.googleartproject.com των μεγαλύτερων έργων τέχνης του πλανήτη.
Χάρη σε αυτή θα μπορεί κάποιος να δει στον υπολογιστή του περισσότερα από 1.000 διάσημα έργα τέχνης σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Αυτό, πέρα από ποιότητα προβολής, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «ζουμάρει» στο έργο βλέποντας λεπτομέρειες που φτάνουν μέχρι τη λεπτότερη πινελιά ή ακόμα και την πατίνα του έργου.
«Τα τελευταία 20 χρόνια ο κόσμος της τέχνης έχει εκδημοκρατιστεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με κορυφαία μουσεία προσφέροντας τεχνολογία αιχμής. Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερους να εξερευνήσουν την τέχνη σε νέα επίπεδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Engineering του Google Νέλσον Μάτος.
Στο GoogleArtProject μπορεί να επιλέξει κανείς ένα από τα 17 μουσεία και να περιηγηθεί σε αυτό διαδικτυακά και, χάρη στην τεχνολογία Street View, να γυρνά το ψηφιακό του βλέμμα σε κάθε γωνία της αίθουσας που διάλεξε. Να μάθει για την ιστορία, αλλά και τους καλλιτέχνες κάθε έργου με το κλικ ενός ποντικιού. Αλλά και να φτιάξει τη δικιά του προσωπική συλλογή με τα αγαπημένα του έργα, να τα συνοδεύσει με σχόλια και σημειώσεις, να την παρουσιάζει, αλλά και να τη «δωρίζει» σε όποιον θέλει. Δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό εκπαιδευτικό βοήθημα.
Κάθε ένα από τα μουσεία παρείχε εμπειρογνωμοσύνη και καθοδήγηση σε κάθε βήμα του έργου, από την επιλογή των συλλογών, έως την παροχή συμβουλών για την καλύτερη γωνία λήψης των φωτογραφιών, αλλά και τις πληροφορίες που θα το συνοδεύουν. Και κάθε μουσείο επέλεξε από ένα έργο για να φωτογραφηθεί σε εξαιρετική λεπτομέρεια με τη χρήση τεχνολογίας φωτογραφίας super high resolution ή «gigapixel» (με περίπου 7 δισ. Pixels!).
Η συλλογή περιλαμβάνει από τη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι έως και το «Νο Woman, Νο Cry» του Κρις Οφίλι, τα μεταϊμπρεσιονιστικά έργα βυζαντινής εικονογραφίας του Σεζάν, τις οροφές των Βερσαλιών, ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, τη συλλογή Whistlers, αλλά και έργα του Ρέμπραντ ανά την υφήλιο. Συνολικά έχουν συμπεριληφθεί 486 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πρόσφεραν τα αριστουργήματά τους
**Alte Nationalgalerie, Βερολίνο, Γερμανία
**Freer Gallery of Art, Smithsonian, Ουάσιγκτον DC, ΗΠΑ
**The Frick Collection, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
**Gemaldegalerie, Βερολίνο, Γερμανία
**The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
**ΜοΜΑ, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
**Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία
**Μουσείο Thyssen - Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία
**Μουσείο Kampa, Πράγα, Τσεχία
**National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
**Βερσαλίες, Γαλλία
**Rijksmuseum, Αμστερνταμ, Ολλανδία
**Μουσείο Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία
**State Tretyakov Gallery, Μόσχα, Ρωσία
**Tate, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
**Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία
**Μουσείο Van Gogh, Αμστερνταμ, Ολλανδία

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ