Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Tα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν 18 μεγάλες πόλεις του κόσμου.


Δες φωτογραφίες από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν 18 μεγάλες πόλεις του κόσμου.
Μια που στη δική μας πρωτεύουσα, την Αθήνα, δεν θα στολίσουμε φέτος δέντρο λόγω της οικονομικής κρίσης , ας απολαύσουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των άλλων πόλεων.
Ρώμη, Ιταλία


Παρίσι, Γαλλία


Λισαβώνα, Πορτογαλία


Λονδίνο, Αγγλία


Πράγα, Τσεχία


Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Σάο Πάολο, Βραζιλία


Βαρκελώνη, Ισπανία


Τορόντο, Καναδάς


Στρασβούργο, Γαλλία


Βαρσοβία, Πολωνία


Βρυξέλλες, Βέλγιο


Βίλνιους, Λιθουανία


Ουάσινγκτον, ΗΠΑ


Μανίλα, Φιλιππίνες


Ρίο ντε Τζανέιρο , Βραζιλία


Σεούλ, Νότια Κορέα


Γουατεμάλα, Γουατεμάλα

 


 



         

 

Παίξε Μπριτζ! Ακόνισε το μυαλό σου και διασκέδασε!

 



Το μπριτζ είναι το πιο διασκεδαστικό και πιο έξυπνο παιγνίδι που έχει βρει ο άνθρωπος "Σώμερσετ Μωμ"
Βγές από το σπίτι. Έχεις την καλύτερη, αλλά και την πιο φτηνή διασκέδαση. Βρίσκεις παρέα, γνωρίζεις νέους ανθρώπους, δημιουργείς νέες φιλίες.
Ασκείς το μυαλό σου: Σε λίγο μόλις χρόνο το Μπριτζ βελτιώνει τη μνήμη σου εντυπωσιακά.
Ταξιδεύεις Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις της ομορφιές του κάθε τόπου.
Επικοινωνείς σε μια παγκόσμια γλώσσα, που σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις ανθρώπους απ' την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, ζωντανά ή και από το Διαδίκτυο.
Παίξε τώρα και συ Μπριτζ Είναι το "χόμπι - κόλλημα"!
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι με χαρτιά, αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Παίζεται από ''νέους'' από 8 μέχρι 108 ετών γυναίκες, άντρες και παιδιά.
Οι Πρωταθλητές δικαιούνται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ).
Ξεκίνα τώρα!
Παίξε Μπριτζ όπου και όποτε θέλεις: Υπάρχουν 40 όμιλοι σε 26 πόλεις της Ελλάδας, εκ των οποίων οι 15 είναι στην Αθήνα και λειτουργούν καθημερινά.
Στην Ελλάδα, παίζουν περισσότεροι από 3500 άνθρωποι.
Μαθήματα ξεκινάνε 9 Ιανουαρίου. όπου σε τμήματα των 20-25 ατόμων Παίζεις μπριτζ από την πρώτη στιγμή.

Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (www.hellasbridge.org), στο 210 7480400-1-2, καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 18:00. Θα ενημερωθείς για όλα τα σωματεία που μπορείς να παίξεις και συ. Σε περιμένουμε....

25 συμβουλές για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα..



Σας είναι δύσκολο να κάνετε πολύ καιρό δίαιτα ή να πηγαίνετε συστηματικά στο γυμναστήριο; Βρετανοί ειδικοί έχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος (ή έστω να δείχνετε πιο αδύνατοι) δίχως καν να προσπαθήσετε.




1. Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι.

Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.

2. Να πίνετε νερό.

Είναι εύκολο να μπερδέψετε την δίψα με την πείνα και να απλώσετε το χέρι σε ένα μπισκότο, ενώ στην πραγματικότητα θέλετε ένα ποτήρι νερό. Φροντίστε, συνεπώς, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο των οκτώ ποτηριών νερού που συνιστούν πολλοί ειδικοί, φροντίστε να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή στο ψυγείο, από το οποίο θα πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας.

3. Να τρώτε περισσότερα φασόλια και φακές.

«Όλα τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν αργά και σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αργεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της πείνας», λέει η διατροφολόγος δρ Ουέντυ Ντόϋλ. Προσπαθήστε να προσθέτετε διάφορα είδη οσπρίων στις σάλτσες για ζυμαρικά, στις σούπες και στα βραστά φαγητά με κρέας για να τα κάνετε πιο χορταστικά, δίχως να αυξάνετε την περιεκτικότητά τους σε λίπη ή θερμίδες.

4. Μην ξεχνάτε κανένα γεύμα.

«Η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις… κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.

5. Πάρτε χρώμα.

Το καφέ δέρμα πάντοτε μάς κάνει να δείχνουμε πιο αδύνατοι απ’ όσο το λευκό _ και η καλή εμφάνιση πάντοτε τονώνει το ηθικό, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προσέξετε με νέο κουράγιο τη σιλουέτα σας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ένα προϊόν αυτομαυρίσματος, για να μοιάζετε σαν να ολοκληρώσατε μόλις την ηλιοθεραπεία σας.

6. Περιορίστε το λάδι.

«Αν χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα μόλις μια κουταλιά της σούπας λάδι λιγότερο την ημέρα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχετε χάσει αρκετές θερμίδες, ώστε η ζυγαριά σας να σας δείχνει τουλάχιστον 4 κιλά λιγότερο», υπογραμμίζει η διαιτολόγος Τζούλιετ Κέλοου.

7. Να καθαρίζετε το σπίτι.

Δύο ώρες δουλειές του σπιτιού την εβδομάδα «καίνε» αρκετές θερμίδες ώστε να χάνονται περισσότερα από 3 κιλά τον χρόνο! Και όσο περισσότερες βαριές δουλειές κάνει κανείς, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει _ χώρια που το σπίτι θα λάμπει από καθαριότητα.

8. Φάτε πρωτεΐνες.

Μην αμελείτε τις λίγων λιπαρών πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο και το άπαχο κρέας. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Ερευνητικό Ίδρυμα Ρόουετ, στην Αμπερντήν, έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματικές στον κορεσμό της πείνας απ’ όσο οι υδατάνθρακες ή τα λίπη. Αν, συνεπώς, τρώτε λίγες πρωτεΐνες με το μεσημεριανό σας, θα ελαττώσετε τις πιθανότητες να τσιμπολογήσετε κάτι ανθυγιεινό το απόγευμα.

9. Να κάνετε μικρές αλλαγές.

Να κάνετε καθημερινά μία από τις αλλαγές που προτείνονται στη συνέχεια, και θα «γλιτώνετε» 120 θερμίδες χωρίς να νιώθετε πείνα _ αυτό είναι αρκετό για να χάσετε 5 κιλά σε έναν χρόνο!

Αντί για… Προτιμήστε…

4 χοντρές φέτες ψωμί με βούτυρο /4 μέτριες φέτες ψωμί με άλειμμα λίγων λιπαρών

2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανονική μαγιονέζα /2 κοφτές κουταλιές της σούπας μαγιονέζα λίγων λιπαρών

1 κουτί κανονικό αναψυκτικό /1 ποτήρι ανθρακούχο νερό ή 1 κουτί αναψυκτικό λάιτ

2 ποτήρια πλήρες γάλα/ 2 ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα

1 ψητή πατάτα με βούτυρο και τυρί /1 ψητή πατάτα με βραστά φασόλια


10. Να στέκεστε ευθυτενείς.

Σταθείτε με το πλάι μπροστά στον καθρέπτη και κάνετε τα εξής: σηκώστε τους ώμους και «ρίξτε» τους προς τα πίσω, πριν τους αφήσετε να έρθουν σε μια άνετη θέση. Ταυτοχρόνως, «σφίξτε» τους μυς της κοιλιάς και των γλουτών σας, και ωθήστε προς τα έξω το στήθος σας. Θα διαπιστώσετε αμέσως πως η κοιλιά σας γίνεται πιο επίπεδη και μοιάζετε πιο «μαζεμένοι». Δώστε, συνεπώς, ιδιαίτερη προσοχή στην στάση του σώματός σας, ό,τι κι αν κάνετε – και φροντίστε να στέκεστε με ίσια την πλάτη.

11. Να περπατάτε.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά αν περπατάτε 10 λεπτά την ημέρα περισσότερο, θα χάσετε 3 κιλά μέσα σε έναν χρόνο! Και είναι εύκολο να εντάξετε αυτό το δεκάλεπτο στο καθημερινό σας πρόγραμμα _ δεν έχετε παρά να μεταφέρετε μόνοι σας τα χαρτιά από το ένα γραφείο στο άλλο, να κάνετε μια μικρή βόλτα όταν έχετε διάλειμμα ή να ανεβοκατεβαίνετε με τα πόδια στους ορόφους. Το καλύτερο, δε, με τη βάδιση είναι ότι δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό _ απλώς ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, που να στηρίζει καλά τα πόδια.

12. Μην εγκαταλείψετε τις γλυκές γεύσεις.

Η δρ Άνν ΝτεΛόϋ, καθηγήτρια Διαιτητικής στο Queen Margaret University College, στο Εδιμβούργο, πιστεύει πως λίγες γλυκές τροφές μπορούν να κάνουν την δίαιτα πιο εύγευστη και πιο εύκολη. Προτιμήστε, όμως, όσες αποτελούν καλές πηγές και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως τα γιαούρτια φρούτων (είναι πλούσια σε ασβέστιο) και τα ξηρά φρούτα (είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες).

13. Προσοχή στις αγορές σας.

Ο φυσικός ιατρός Μάϊκλ Φαν Στράτεν συνιστά τον οδηγό που παρατίθεται στη συνέχεια σε όσους κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ: Χωρίστε το καρότσι σε τρία ισομεγέθη τμήματα. Γεμίστε το ένα με φρούτα, λαχανικά και σαλάτες, το δεύτερο με ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά. Στη συνέχεια, χωρίστε το τρίτο σε τρία τμήματα, το ένα εκ των οποίων θα είναι πολύ πιο μικρό. Γεμίστε ένα από τα μεγαλύτερα με κρέας, ψάρια, πουλερικά ή χορτοφαγικές εναλλακτικές λύσεις, το δεύτερο με λίγων λιπαρών γάλα, τυρί και γιαούρτι, και το τρίτο (το μικρότερο) με βούτυρο και λιχουδιές. «Με αυτό τον τρόπο, οι πειρασμοί στο ψυγείο σας θα είναι ελάχιστοι και ουσιαστικά δεν θα χρειασθείτε ποτέ δίαιτα, ενώ θα περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο νοσήσεως», επισημαίνει ο κ. Φαν Στράτεν.

14. Κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ.

Εντάξει, η λοιπή οικογένειά σας μπορεί να νομίζει ότι τρελαθήκατε, αλλά εάν κάνετε επιτόπιο τζόγγινγκ επί δύο λεπτά, τρεις φορές κάθε απόγευμα, μπορείτε να χάσετε ακόμα και 3 κιλά σε έναν χρόνο!

15. Να τρώτε καθισμένοι.

Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν το βάλετε σκοπό να μην τρώτε ποτέ στο πόδι, θα απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό και θα αποκτήσετε επίγνωση του τι και πόσο τρώτε.

16. Αλλάξτε τα κριτσίνια σας.

Αν είστε λάτρης των πάσης φύσεως κριτσινιών και τρώτε ένα πακέτο την ημέρα, αρκεί να τα αλλάξετε με μια ποικιλία λίγων λιπαρών για να χάσετε 2,5 κιλά μέσα σε έναν χρόνο.

17. Να τρώτε πολλές ίνες.

Όποτε είναι δυνατόν, να επιλέγετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και το καφέ ρύζι, συνιστά η διατροφολόγος Τζούντιθ Ουϊλς. Οι φυτικές ίνες δεν περιέχουν θερμίδες, και έτσι σας χορταίνουν χωρίς να αυξάνουν το σωματικό βάρος. Επιπλέον, επιβραδύνουν τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

18. Σηκωθείτε από την καρέκλα.

«Κάψτε» θερμίδες εύκολα, φροντίζοντας να σηκώνεστε από την θέση σας κάθε φορά που μιλάτε στο τηλέφωνο. Γενικά, αν στέκεστε όρθιοι επί μία ώρα περισσότερη την ημέρα, θα καίτε 50 θερμίδες περισσότερες _ ήτοι μισό κιλό μείον κάθε 10 εβδομάδες, χωρίς ουσιαστικά να κάνετε κάτι!

19. Να τρώτε αργά.

Να αφήνετε κάτω το μαχαίρι και το πιρούνι σας μετά από κάθε μπουκιά, ώστε κατ’ ανάγκην να επιβραδύνετε τον ρυθμό με τον οποίο τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε δραστικά τις πιθανότητες που έχετε να φάτε περισσότερο από το κανονικό.

20. Να αγοράζετε μικρές ποσότητες.

Εάν έχετε την τάση να παρατρώτε λιχουδιές, όπως τα γλυκά ή τα κριτσίνια, αρχίστε να αγοράζετε ατομικές μερίδες και όχι οικογενειακές συσκευασίες, συνιστά ο διαιτολόγος Λύντελ Κοσταίην. Και αυτό, διότι πιθανότατα θα… αδειάζετε με την ίδια λαχτάρα και το μικρό και το μεγάλο πακέτο. Και αν αυτό δεν σας πείθει, σκεφθείτε πως αν αντικαταστήσετε μια μεγάλη πλάκα από την αγαπημένη σας σοκολάτα με μια «παιδική», μπορείτε μέσα σε έναν χρόνο καθημερινής αντικατάστασης να χάσετε 55.000 θερμίδες _ ή περισσότερα από 15 κιλά!

21. Πετάξτε το τηλεχειριστήριο.

Το να σηκώνεστε αρκετές φορές κάθε βράδυ για να αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση αποτελεί μια θαυμάσια άσκηση, η οποία γίνεται δίχως να το αντιληφθείτε.

22. Ελέγξτε την πείνα σας.

Μην αρχίζετε το φαγητό εάν δεν σκεφθείτε πόσο πεινάτε. Να αποκτήσετε την συνήθεια να βαθμολογείτε την πείνα σας από το 1 έως το 10 _ κάθε φορά που θα συνειδητοποιείτε ότι η πείνα σας είναι κάτω από 5, αφήστε να περάσει λίγη ώρα πριν αρχίσετε να τρώτε.

23. Να διαλέγετε λίγων λιπαρών έτοιμα φαγητά.

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα έτοιμο φαγητό, να ελέγχετε την περιεκτικότητά του σε λίπη _ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% ή τα 5 γραμμάρια (gr) ανά 100 gr τροφής. «Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξασφαλίζετε πως δεν θα προσλάβετε πολλές θερμίδες από λίπη», επισημαίνει η δρ Ντόϋλ.

24. Προσέξτε τις καραμέλες για τον λαιμό.

Αν πιπιλάτε μία κάθε δύο ώρες, μπορεί να καταναλώνετε έως 80 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, μια ποσότητα που αναλογεί σε μία φέτα ψωμί. Για να καταπραΰνετε, συνεπώς, τον πονόλαιμο, προσπαθήστε να κάνετε και γαργάρες με αλατόνερο _ είναι καλύτερο και για τα δόντια σας!

25. Επιλέξτε έξυπνα το ποτό σας.

Να προτιμάτε τα ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θα «γλιτώνετε» αρκετές θερμίδες κάθε φορά που έχετε έξοδο.

Αντί για… Διαλέξτε… Γλιτώστε
1 ποτήρι μπύρα /Τζιν με τόνικ 35 θερμίδες
2 ποτήρια κρασί/ 1 ποτηράκι αφρώδες 100 θερμίδες
λευκό κρασί
1 ουίσκι με αναψυκτικό/ 1 ποτήρι γλυκό μηλίτη
 
πηγή:2lol.gr

Τι αποκαλύπτουν οι μουντζούρες σου;

 

 

 

Από μικρή, κάθε φορά που βαριόσουν ή στοχαζόσουν και μπροστά σου τύχαινε να βρίσκεται μολύβι και χαρτί, ασυνείδητα σχημάτιζες μουτζούρες, άλλοτε καλλιτεχνικές και άλλοτε απλές ή ολότελα σουρεαλιστικές...Τα σχολικά σου βιβλία είναι γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα ενώ ταυτόχρονα μιλάς στο τηλέφωνο για ζητήματα επαγγελματικά. Ακόμη και το πρωί, ενώ πίνεις το καφεδάκι σου και ελέγχεις τους λογαριασμούς που οφείλεις να πληρώσεις σχηματίζεις πάνω στους φακέλους κουκίδες, βάρκες και αεροπλανάκια. Πόσο τυχαίες είναι όμως οι μουτζούρες σου; Μήπως δείχνουν πολλά περισσότερα από.. βαρεμάρα;

Είτε πρόκειται για ζήτημα καρδιάς ή καριέρας, αν σχηματίζεις βέλη και στόχους ένα είναι σίγουρο: Δύσκολα θα αποτύχεις.
Τι αποκαλύπτουν οι δικιές σου μουτζούρες;
Περίπλοκα και λεπτομερή σχέδια
Εξαιρετικά λεπτομερή και περίπλοκα σχέδια δείχνουν εσωστρέφεια αλλά και εξαιρετικά μεγάλη αυτοπειθαρχία. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να σχεδιάζουν ασυνείδητα «μουτζούρες» σωστά καλλιτεχνήματα, προσέχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια είναι συνήθως άτομα εγκλωβισμένα στο «πρέπει» που αποφεύγουν να κάνουν λάθη και να ακολουθήσουν την καρδιά και το συναίσθημά τους.

Η ασφάλεια είναι το παν για εσένα κι αυτό φαίνεται στα σχέδια σου! Σπιτάκια στην εξοχή ή στην πόλη δείχνουν πως επιζητάς την οικογενειακή θαλπωρή.
Ρομαντική ψυχή δείχνουν οι ζιγκ-ζαγκ γραμμές που "ρέουν" αρμονικά σχηματίζοντας καμπυλωτές γραμμές. Αντίθετα, αν σχηματίζουν γωνία αποτελούν ένδειξη δυναμισμού.
Γράφεις συχνά το όνομά σου ή τα αρχικά σου; Μήπως ακόμη ψάχνεις τη ταυτότητά σου ή απλά θέλεις πάντα να είσαι το κέντρο της προσοχής;
Το πιο απλό σχέδιο, απλές καθαρλες γραμμές δείχνουν ξεκάθαρους στόχους και αυτοκυριαρχία!

Βέλη ή στόχος
Τι θέλεις να στοχεύσεις; Μήπως βγήκες στο κυνήγι της «προαγωγής» ή προσπαθείς με τα βέλη σου να θηρεύσεις τον νέο κούκλο κι ελεύθερο συνάδελφο του γραφείου; Αν το βέλος σχηματίζει γωνία τότε μάλλον πρόκειται για στόχο επαγγελματικό ή προσωπικό που θεωρείς εξαιρετικά σημαντικό ενώ αν τα βελάκια είναι πιο ρευστά ή διακοσμημένα, τότε μάλλον πρόκειται για υπόθεση καρδιάς και πάθους.

Σπιτάκια
Αυτή η κοινότοπη μουτζούρα υποδεικνύει την ανάγκη σου για ασφάλεια. Ένα σπιτάκι ατελές, δίχως παράθυρα για παράδειγμα, υποδεικνύει πως υπάρχει κάποια δυσάρεστη κατάσταση ή στεναχώρια στην οικογένεια ενώ αντίθετα το σχέδιο ενός ολοκληρωμένου σπιτιού δείχνει οικογενειακή ευτυχία.
Αν αντίθετα, συνηθίζεις να ζωγραφίζεις ένα σπιτάκι μέσα στην ερημιά, όπως για παράδειγμα στην κορυφή ενός λόφου, μάλλον είσαι άτομο που αισθάνεσαι και βιώνεις βαθιά τη μοναξιά.

Ιστός αράχνης
Πιθανότατα να συμβολίζει αίσθημα εγκλωβισμού ή και την επιθυμία σου να αιχμαλωτίσεις – σαν μια γυναίκα αράχνη- στα «δίχτυα σου» κάποιον που ποθείς.
Ονόματα ή αρχικά ονομάτων Αν γράφεις συνεχώς το όνομά σου ή τα αρχικά σου, μάλλον είσαι από τα άτομα που απολαμβάνουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Η μουτζούρα αυτή είναι επίσης η «αγαπημένη» των εφήβων και δείχνει την ανάγκη τους να αποκτήσουν ταυτότητα και να ανεξαρτητοποιηθούν.
Αν γράφεις συνεχώς το όνομα κάποιου άλλου, αυτό δείχνει πως τον έχεις συνεχώς μέσα στη σκέψη σου, είτε επειδή τον αγαπάς τρελά ή αν πρόκειται για συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, επειδή ίσως αντιμετωπίζει κάποια δυσάρεστη κατάσταση και καλείσαι να την αντιμετωπίσετε μαζί.

Αστεράκια

Το αστέρι είναι κι αυτό σύμβολο της φιλοδοξίας. Όπως έχει αποδειχτεί άνθρωποι που συχνά σχηματίζουν αστεράκια είναι αισιόδοξοι αλλά και καινοτόμοι. Τα αστεράκια που είναι ζωγραφισμένα συμμετρικά και βρίσκονται τακτοποιημένα μέσα στο συνολικό σχέδιο αποδεικνύουν ψυχική ισορροπία ενώ αν αυτά είναι ασσύμετρα και άτακτα τοποθετημένα παρουσιάζουν άτομο με δυναμισμό και τόλμη.
Εάν ζωγραφίζεις ένα μόνο μεγάλο και στολισμένο άστρο τότε μάλλον έχεις ξεκάθαρους στόχους και γνωρίζεις πολύ καλά πως θα τους πετύχεις.

Ζικ-ζακ
Αν τα ζικ-ζακ ρέουν ομαλά δίχως να σχηματίζουν μεγάλη γωνία δείχνουν μια ρομαντική προσέγγιση των πραγμάτων ενώ αντίθετα αν σχηματίζουν έντονες γωνίες αποτελούν ένδειξη δυναμισμού. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις τα ζικ-ζακ φανερώνουν την επιθυμία μας να προχωρήσουμε και να αναλάβουμε δράση.
Απλές γραμμές Οι ευθείες, απλές γραμμές είναι η πιο συνηθισμένη «μουτζούρα» των επιτυχημένων ανθρώπων. Φανερώνει έλεγχο συναισθημάτων και εστίαση σε ξεκάθαρους στόχους.

Αν συνηθίζεις να σχεδιάζεις προσωπάκια χαρούμενα ή σκυθρωπά, ασπρόμαυρα τετραγωνάκια, λουλούδια, πεταλουδίτσες, καρδούλες, καραβάκια κι αυτοκινητάκια ή αν αντίθετα φτιάχνεις κλίμακες και σκάλες, κάνε κλικ εδώ και διάβασε το Α μέρος του άρθρου για να μάθεις τι δείχνουν τα παραπάνω σχέδια για τις σκέψεις και το χαρακτήρα σου.

πηγή:womenonly

Πηγαίνουν ή όχι τα δάνεια σε μισθούς και συντάξεις;

Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε χθες το υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα της προωθούμενης περικοπής των επικουρικών συντάξεων αποδεικνύει τον βιαστικό, εξαναγκαστικό και επομένως αντιπαραγωγικό τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν στηρίχθηκε σε καμιά προγραμματική συμφωνία.

Κατά την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο δεν επήλθε συμφωνία, καθώς ήδη από την προηγουμένη η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί περικοπή συντάξεων, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, η τροπολογία για τις περικοπές επρόκειτο να κατατεθεί στα μέσα του Ιανουαρίου και οι ρυθμίσεις της να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Με τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να παραβιάσει την βασική υπόσχεσή της για αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης των συντάξεων και τα εκτός κυβέρνησης κόμματα να καταγγέλλουν πως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τα τρία κόμματα τα οποία μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι σαφές πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ζει τον πρώτο της σοβαρό τριγμό.
Αποτελεί και αυτό άλλη μια απόδειξη της ανωμαλίας, καθώς και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε πακέτο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την νέα κυβέρνηση, ως μέρος του γενικότερου εκβιασμού για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης, προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Επρόκειτο για έναν προϋπολογισμό που καταρτίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και ουσιαστικά ψηφίστηκε χωρίς να συζητηθεί στις λεπτομέρειές του, καθώς επρόκειτο για προαναγγελθέν γεγονός.

Άλλωστε και η ίδια η συζήτηση επί του προϋπολογισμού ουδεμία σχέση είχε με αυτό καθαυτό το θέμα και τις λεπτομέρειές του, καθώς αναλώθηκε σε παράλληλους μονολόγους αυτοκριτικής, κριτικής και δικαιολόγησης της παρούσας κατάστασης και του σχηματισμού της «κυβέρνησης ανάγκης».

Έτσι, οι μεν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, συνεχίζουν να φέρνουν νομοσχέδια βάσει του προϋπολογισμού, οι δε εταίροι από τη Νέα Δημοκρατία και του ΛΑΟΣ, ανακαλύπτουν τώρα πως ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε με κλειστά μάτια λόγω έκτης δόσης, περιλάμβανε, όπως ήταν φυσικό, μέτρα.

Αντιμέτωπος με την παράδοξη κατάσταση βρίσκεται και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, που χθες ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τις επικουρικές πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ξεκινώντας διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του και αναζητώντας διέξοδο μέσω κάποιων αλλαγών και αποδοχής αντιπροτάσεων.

Όσο για τον κ. Κουτρουμάνη, είπε χθες πως έχει ενημερώσει την τρόικα ότι πιθανόν οι ρυθμίσεις επί τους θέματος να καθυστερήσουν έναν ή δύο μήνες, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο υπουργικό συμβούλιο συμφώνησαν όλοι πως υπάρχει ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ήδη από χθες κυκλοφορούν διάφορα στοιχεία και αριθμοί, από όπου προκύπτει ότι αν δεν υπάρξει περικοπή επικουρικών συντάξεων, πολύ σύντομα τα Ταμεία δεν θα διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα για να συνεχίσουν να τις καταβάλλουν.

Με μια διαφορά: Οι επικουρικές συντάξεις είναι χρήματα που έχουν συνεισφέρει αποκλειστικά οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια του εργασιακού βίου και επομένως είναι εντελώς ανταποδοτικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις. Βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά το ύψος των συντάξεων, οπότε μπορεί κανείς να σκεφθεί πως είναι δυνατόν να καταλήξουν αυτές σε ψίχουλα – αρκεί να τις εγγυάται το κράτος!

Και τέλος, θα πρέπει κάποτε να μας πουν οι κυβερνώντες πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις δόσεις των δανείων.

Διότι ακούμε συνεχώς να επαναλαμβάνεται το επιχείρημα πως αν δεν λάβουμε την τάδε δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Αλλά αν οι συντάξεις… εξαερωθούν εντελώς, τότε γιατί παίρνουμε τις δόσεις των δανείων;

Η κυβέρνηση, αλλά και η τρόικα, οφείλουν να απαντήσουν ευθέως: Λαμβάνει ή όχι η χώρα τα δάνεια για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις;

Διότι αν τα δάνεια χρησιμεύουν στην καταβολή συντάξεων, τότε αυτές (οι ήδη κουτσουρεμένες) πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλονται χωρίς περαιτέρω περικοπές.

Ας απαντήσουν, λοιπόν, οι λεγόμενοι τεχνοκράτες. Και ας δώσουν επιτέλους λογαριασμό για το πού πηγαίνουν τα δανεικά που λαμβάνουμε ζώντας κάθε φορά ένα θρίλερ.

Papadimos, the next practor

Αν δεν ήταν ο Παπαδήμος να τους ανοίξει ως κεντρικός τραπεζίτης τις «πόρτες», οι οποίες έπρεπε να παραμένουν «σφραγισμένες», για να μην γίνουν «κερκόπορτες», κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ...
Κανένας δεν θα μπορούσε να μας βασανίζει σήμερα, αν δεν υπήρχε η συμμορία των Σημίτιδων και των άλλων πρακτόρων των γερμανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών.
Αυτής της συμμορίας μέλος είναι και ο Παπαδήμος...
Ο δήθεν «πετυχημένος» με το «βαρύ» βιογραφικό...
Πολύ «βαρύ»...
Τόσο «βαρύ», που σου πιάνεται η «μέση» ακόμα και να το σκεφτείς... Τόσο «βαρύ», που, μετά την απόλυσή του από την ΕΚΤ, αν δεν μπλεκόταν στα σημερινά δρώμενα, θα ήταν «τα απομεινάρια μιας ημέρας» του Ψυχικού.

Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί πραγματικά αναρωτιόμαστε για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, που το μόνο το οποίο έχει κάνει στη ζωή του είναι να μετράει κέρδη τοκογλύφων με μεθόδους που παραμένουν ίδιες μέσα στους αιώνες. Αναρωτιόμαστε τον λόγο για τον οποίο μπορεί να είναι σημαντικός ένας άνθρωπος με καριέρα οικονομολόγου ...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έσωσε ανθρώπους με κάποια δική του ιατρική επινόηση...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εφεύρε κάτι χρήσιμο, που να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να υπολογίζει τα κέρδη των τοκογλύφων...
Καριερίστας σε έναν κλάδο, που δεν αποτελεί καν επιστήμη.

Όταν μιλάμε για καριέρα οικονομολόγου, μιλάμε για το απόλυτα «τίποτε» με πολύ «ξύγκι».
Μιλάμε για έναν χώρο όπου μπορεί να είναι «θεός» ακόμα ο γύφτος Ρουμπινί.
Όταν μιλάμε για «επιφανείς» οικονομολόγους, μιλάμε για δουλικά τοκογλύφων και τέτοιο δουλικό ήταν και ο Παπαδήμος.
Αποτυχημένος μηχανικός ήταν σε μια εποχή όπου οι λιγοστοί μηχανικοί που υπήρχαν στην Ελλάδα διέπρεπαν.
Αποτυχημένος μηχανικός ήταν ο Παπαδήμος, ο οποίος βολεύτηκε στην μη επιστήμη των οικονομικών και στον μισθό βρέξει-χιονίσει.

Απλά πράγματα.
Ο Παπαδήμος επιχείρησε να γίνει μηχανικός την εποχή όπου οι οικονομολόγοι ήταν απλοί λογιστές.
«Κουτσομηχανικός» των ΗΠΑ, εφόσον το πτυχίο του δεν είχε την αντίστοιχη αξία με αυτό ενός ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου.
Εκείνη την εποχή αποφάσισε να κάνει το «άλμα» στις οικονομικές «επιστήμες».
Εκείνη την εποχή ένας μηχανικός θα μπορούσε να κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά μόνον για δύο λόγους. Είτε γιατί ήταν πλουσιόβλακας και ήθελε να χασομεράει, έχοντας μια δικαιολογία να το κάνει, είτε γιατί ήταν φτωχόβλακας, που δεν ήθελε να εργαστεί ως μηχανικός και ήθελε να τρυπώσει σε κάποια τράπεζα.

Ο Παπαδήμος ήταν το δεύτερο.

Ήταν ένας φτωχόβλακας, που γνώριζε ότι στην επιστήμη της μηχανικής δεν είχε περιθώρια διάκρισης. Επιπλέον ήταν ένας μισθοθήρας. Ήθελε ν’ αποφύγει τις κακουχίες του ρίσκου της επιχειρηματικότητας, που συνεπαγόταν εκείνη την εποχή το «μηχανιλίκι» και επεδίωκε το «τρύπωμα» σε κάποιον μεγάλο οργανισμό. Ως παιδί δημοσίου υπαλλήλου, άλλωστε, δεν είχε ποτέ και κάποιες άλλες εικόνες. Η συνέχεια απλά τον δικαίωσε, όχι επειδή ήταν ικανός, αλλά επειδή ήταν τυχερός. Έγινε οικονομολόγος-δουλικό σε έναν κόσμο ο οποίος άλλαζε και οι οικονομολόγοι από τελευταίος «τροχός» της άμαξας θα γίνονταν «επιστήμονες».

Αυτή είναι πάνω-κάτω η ζωή του. Η τύχη του τον «σέρνει» και η νοοτροπία του τον ανταμείβει.
Από τότε που υπάρχει ως άτομο είναι υπάλληλος του γλειψίματος...
Υπάλληλος, από αυτούς που σέρνονται σαν τα «σαλιγκάρια», κάνοντας καριέρες ανάμεσα σε γραφεία και φωτοτυπικά...
Υπάλληλος με το αφηρημένο αντικείμενο της οικονομικής «επιστήμης»...
Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν βλέπουν τα αφεντικά τους, δεν γνωρίζουν αν θα τους προάγουν ή αν θα τους απολύσουν...
Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν τους απολύεις, «χωράνε» όλη τους τη ζωή σε ένα χαρτόκουτο...
Συνάδελφος των απολυμένων της Λίμαν Μπρόδερς, εφόσον είχαν τα ίδια αφεντικά και τους ίδιους στόχους.
Πότε λοιπόν έγινε σημαντικός ένας τέτοιος άνθρωπος;
Εκτός αν σημαντικοί σε αυτόν τον κόσμο είναι μόνον οι χρήσιμοι για τους Ρότσιλντ και τους Ροκφέλερ.

Αυτός είναι ο Παπαδήμος με το «βαρύ» βιογραφικό, που εντυπωσίασε μόνον τον αγράμματο Βερύκιο και τον γαλατά του ΛΑΟΣ...

Απόσπασμα από το άρθρο "11-11-11"