Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη περιλαμβάνονται στα σύνορα της Τουρκίας!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τη διχοτόμηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό χάρτη
 
Το USE Efficiency είναι η επίσημη ιστοσελίδα για τους μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνω δεξιά έχει ένα χάρτη των χωρών που συμμετέχουν στο site, η χώρα μας εκπροσωπείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου η Ελλάδα φαίνεται μισή απ’ όση είναι. Για την ακρίβεια, ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη έχουν περιέλθει στην Τουρκία! Θα πείτε ότι έγινε κάποιο «λάθος»! Ίσως να λέγαμε και εμείς «λάθος» εάν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο αυτό το «λάθος» στα σύνορα της Ελλάδας σε χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έχουμε δει στο παρελθόν να μας λείπει η Κρήτη, η Ρόδος, η Χίος, όλο και κάτι μας… κόβουν οι… αγεωγράφητοι Ευρωπαίοι στους χάρτες τους). Και φυσικά το κωμικοτραγικό αυτή τη φορά είναι, ότι λείπει από τον ελληνικό χάρτη η μισή Μακεδονία και η Θράκη ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης! Μιλάμε για τρελά καραγκιοζιλίκια δηλαδή, εκτός εάν…Επίσης, επειδή τελευταία (εδώ και ένα 8μηνο) ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια για Κεντρική – Δυτική Μακεδονία και Θράκη, τα οποία έχουν να κάνουν με το υπέδαφος (χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο) και τις ορέξεις του κυρίου Τζωρτζ Σόρος για… επενδύσεις, και αυτά συνδυάζονται με κάποια παλαιότερα σενάρια για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ρωμαίικης «δημοκρατίας» στην περιοχή με εδάφη ελληνικά, τουρκικά και βουλγάρικα και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη [ας μην πούμε προς το παρόν περισσότερα, κάποιοι παπάδες εκεί στο Αριστοτέλειο ελπίζουμε να το πήραν το μήνυμα], επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω χάρτης δεν είναι και τόσο… τυχαίος! Τυγχάνει και «ταιριάζει» απόλυτα με κάποια απ’ όσα έχουμε ακούσει από πολύ σοβαρά χείλη.

Προς το παρόν απαιτούμε να γίνει άμεσα επίσημη παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να διορθωθεί (και) αυτός ο χάρτης!


πηγή:αρμα πολιτων

13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για το 2011. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών της χώρας. 
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με ελεύθερο θέμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές με ένα ποίημα ή ένα διήγημα ή και τα δύο. Η συμμετοχή είναι προαιρετική. 
Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν σε φακέλους από τους Διευθυντές των σχολείων ή απευθείας από τους μαθητές έως....
 την 20η Μαρτίου 2011, στη διεύθυνση: Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οδός Γερανίου 41 (2ος όροφος), Τ.Κ. 104 31 Αθήνα (τηλέφωνο: 210- 3302550). 

Ο Μπέννυ το είπε αλλά την έκανε ...γυριστή

         
Τον Βαγγέλη  Βενιζέλο  είχαμε να τον ακούσουμε  από τον καιρό των εσωκομματικών εκλογών, κατά τις οποίες έχασε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ.
Έκτοτε είχε σιωπήσει εκκωφαντικά. Μέχρι και δικοί του φίλοι ομολογούν πως έχει ήδη παραδώσει τις φιλοδοξίες του, καθιστάμενος ένας από τους πειθήνιους υπουργούς του υποταγμένου στο ΔΝΤ υπουργικού συμβουλίου.
Μάλιστα κατά πληροφορίες μας, πρώην ....
 εσωκομματικοί συνοδοιπόροι, του διαμήνυσαν ότι δεν αρκεί να έχει στο μυαλό του διαφοροποιήσεις που θα ήθελε να τις εμπιστευτεί στον κλειστό του περίγυρο, αλλά επιβάλλεται να βγει και να κάνει τις απαραίτητες ρήξεις με την παραπαίουσα (κατ' εκτίμησή τους) ηγεσία.
Και μάλιστα επικαλούμαστε προσπάθεια επανασυνένωσης του πρώην Βενιζελικού μηχανισμού ( με παραίνεση και του ετέρου Καππαδόκη - Ανδρέα Λοβέρδου) πριν από λίγους μήνες, που δεν θεωρήθηκε επιτυχής (από τα 28 στελέχη που προσκλήθηκαν, παραβρέθηκαν μόνο 13).
Φαίνεται όμως ότι ο Μπέννυ αποφάσισε να κάνει μια νέα εκκίνηση στην προσπάθειά του να  δείξει ότι ακόμα είναι πολιτικά ζωντανός. Και επέλεξε να εκμεταλλευτεί το δράμα των απεργών πείνας - μεταναστών και να ρίξει εμμέσως ευθύνες στον υπουργό Εσωτεριών κ. Ραγκούση.
Είπε ότι:  «Θα ήταν τραγική εξέλιξη να υπάρξει έστω και μία απώλεια. Θα ασκήσω όλη την επιρροή μου στους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί μια λύση»
Και τότε δέχτηκε την αντεπίθεση του Ραγκούση: «δεν ζήτησε να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος» που τον κάλεσε να διευκρινίσει «αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών»
Και εκεί ο πολύς Βενιζέλος μάλλον έκανε .... την πάπια, προτιμώντας να μην απαντήσει.
Μέχρι εδώ έφτασε η επανάστασή του.
Μάλλον ... βάρυνε πάρα πολύ.... και έγινε μαλθακός.


πηγή:ακτιβιστής

Στην υγειά του Everybody φτωχού κακομοίρη!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο "φτωχός" ξάδελφος Μιχάλης Λιάπης πήρε «Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ  το 2008  ως "άπορος"  βουλευτής και  υπουργός !
Καλοφάγωτα Μιχάλη και να μην ξεχάσεις να ευχηθείς  «Στην υγειά του Everybody φτωχού κακομοίρη»!
πηγή:greki

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Είσαστε Ξευτίλες!


Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Ιατρόπουλου στους «Πνευματικούς Ανθρώπους» του τόπου
 • Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;
Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;
Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;
Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;
Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.
Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..
Ότι εμείς οι πέντε-δέκα, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θα έχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;
Και σερνόσαστε ακκιζόμενοι στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;
Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;
Η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..
Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να «δημιουργείτε», αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;
Για ποιους «παράγετε πολιτισμό»; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα Άλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;
Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!
Αντί να βγείτε, με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή αντιστασιακή κραυγή, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, εσείς κρυφτήκατε ακόμα πιο βαθιά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!
Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή, να γλείψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και να είναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε ως επιτυχημένοι σφουγγοκωλάριοι, τον επόμενο «αυθέντη».Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα «πρόγραμμα» απ’ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν «Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη», που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.
Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια, και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!
Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!
Την παλιά εκείνη μαγνητοταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».
Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες και τους νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους του Περικλή Γιαννόπουλου, του Λορέντζου Μαβίλη και του Γιώργου Σαραντάρη, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!
Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.
Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι, δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.
Είσαστε Ξευτίλες!

Χάρρυ Κλυνν: Ο Γιώργος έχει ύψος 1,95 και ασχετοσύνη 2,20


Τι μπορεί να κάνει ο τεράστιος Χάρρυ Κλυνν όταν αντιμετωπίζει τον τιτανο-τεράστιο Γιώργο Παπανδρέου; Αυτή είναι μία απάντηση που ίσως θα έπρεπε να την δώσουμε εμείς, πριν μας παρουσιάσουν στον κυβερνητικό θώκο κάποιες σπίθες σαν φωτιές, που οι ίδιοι ένοχοι πολιτικοί θα μας (ξανα)βάλουν…Γνωστός για το χιούμορ του, γνωστότατος για την πολιτική του σάτυρα, με περισσότερο γνωστός επειδή συνήθιζε να μην ντρέπεται για τις σκέψεις του, επειδή ταίριαζαν με τις δικές μας.Τα έλεγε ο τεράστιος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυνν!!! Αλλά ποιος τον άκουγε; Τον παίρνανε στην πλάκα… Αυτός όμως δεν σταματούσε και τα ξανάλεγε. Ο "Δάσκαλος" τα έλεγε στα σοβαρά…Διαβάστε μερικά πολύ πετυχημένα πρόσφατα αποφθέγματά του στο twitter (πρόσφατα) και στο τέλος διαβάστε με προσοχή, τι έλεγε το... 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!
Μη χάσετε το τέλος, έχει σημασία!!! Προσέξτε το.
Ξεκινάμε λοιπόν:

 • Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
 • Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
 • Aκρίβεια σου λέει μετά. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!
 • Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.
 • Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
 • Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
 • O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.
 • Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.
 • Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.
 • ΓΑΠ: Έχει ύψος 1.95 και ασχετοσύνη 2.20!
 • Όσο κακό κάνανε τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα από τότε που έγινε ελεύθερο κράτος, δεν το έκαναν οι Τούρκοι σε 400 χρ. υποδούλωσης!
 • Μην τραβάτε περισσότερα από τρία καζανάκια την ημέρα, θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης!
 • Έχετε δει τις καινούργιες φωτογραφίες του ΓΑΠ; Νομίζω ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν καθόλου. Τον δείχνουν με τα χέρια στις δικές του τσέπες!
 • Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι!
 • Όποιος είναι σε θέση να πληρώνει τα σημερινά τραπεζικά επιτόκια, μάλλον δεν του χρειάζεται το δάνειο!
Ας διαβάσουμε όμως και τις «κατά Χάρρυ Κλυνν προφητείες». Ένα κείμενο απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»…

Σε μία εποχή που το γέλιο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο έρχεται ο Χάρρυ Κλυνν με τους συνεργάτες του να εξορκίσει με τη σάτιρα και το γέλιο τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας.Η οικονομία, η πολιτική και οι πολιτικοί, η Τρόικα, η διεθνής οικονομική κρίση, η Ευρώπη, η συμπεριφορά των Ελλήνων, βομβαρδίζονται από τα πυρά της ανελέητης σάτιρα του Χάρρυ Κλυνν, χαρίζοντας στους θεατές αβίαστο «λυτρωτικό» γέλιο…Με μία σατυρική θεατρική παράσταση, ένα πολύ καλό αντίδοτο στην κατάθλιψη που έχουμε περιπέσει, είναι η τελευταία προσφορά του δικού μας Χάρρυ Κλυνν.

Τίτλος παράστασης: Ουστ κοπρίτες

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ
ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΖΕΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΝΑΡΕΤΖΗΣ
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο: 9:30 και Κυριακή 7:30 ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ και ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στο θέατρο ΒΙΛΚΑ - Γεωργίου Ανδρέου 21 – Θεσσαλονίκη
Μήπως θα έπρεπε να πάμε όλοι μας;

Φόβοι για μεταφορά ισλαμιστικών συγκρούσεων στην Ελλάδα

Φόβος για εισροή στην Ελλάδα ακραίων ισλαμικών στοιχείων επικρατεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ως αποτέλεσμα, εδώ και μερικές εβδομάδες, το Υπουργείο οργανώνεται κατ’ αρχήν για την αποκοπή της εισόδου εξτρεμιστών από Αίγυπτο και Λιβύη καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται στη σύσταση Ισλαμιστικών μονάδων που θα δράσουν με ορμητήριο την Ελλάδα.
Στη μάχη αυτή, σημαντικό ρόλο θα έχει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το οποίο σε συνεργασία με την FRONTEX αναλαμβάνει πλέον την θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.
Δέκα χρόνια φυλάκιση για το Kalashnikov Όπως ήδη αναφέραμε σε άλλο ρεπορτάζ, οι ιπτάμενοι Λιμενικοί, διασώστες κλπ, θα επιβιβάζονται πλέον με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στα αεροσκάφη της FRONTEX η οποία διαθέτει σημαντικό αριθμό αεροσκαφών αλλά και πλωτών μέσων για την εποπτεία των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πληροφορίες περί μεταφοράς των ισλαμιστικών συγκρούσεων στην Ελλάδα, ήταν και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο το Υπουργείο πέρασε εσπευσμένα σε άσχετο νομοσχέδιο διάταξη, σύμφωνα με την οποία η κατοχή Kalashnikov θεωρείται πλέον κακούργημα και επισύρει ποινή φυλάκισης δέκα ετών και άνω.
Ανταρτοπόλεμος ισλαμιστικών ομάδων
Οι Ελληνικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ανταρτοπόλεμο των ισλαμιστικών ομάδων μέσα στη χώρα, ενώ διέρρευσε ταυτόχρονα ότι οι αλλοδαποί εξτρεμιστές έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες της Europol που έφθασαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι στις ισλαμιστικές ομάδες εισχώρησαν τρομοκράτες.
Οι πληροφορίες αναφέρονται στην ακροαριστερή οργάνωση στην Alshabaab η οποία όπως είναι γνωστό αποδίδουν και διασυνδέσεις με την AL KAINTA ενώ προειδοποίησαν ήδη τις Ελληνικές Αρχές ότι μέλη της οργάνωσης βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.
Μετά από τις πληροφορίες αυτές, έντονη είναι η ανησυχία τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο ΝΑΤΟ, αναφέρουν διάφορες πηγές ενώ προσθέτουν ότι οι τρομοκράτες έχουν εξοπλίσει με σύγχρονα όπλα τους ισλαμιστές όπως και τους Σομαλούς πειρατές.
Σύμφωνα με καλή πηγή, το 70% των όπλων που χρησιμοποιούν πλέον ο Σομαλοί Πειρατές προέρχονται από την Βοσνία. Διάφοροι έμποροι όπλων, τους τελευταίους μήνες κάνουν χρυσές δουλειές στον κόλπο του Aden.


πηγή:blognews

«Παίζοντας» με τα χρώματα

Δύο ταλαντούχοι φωτογράφοι, οι Lindend Gledhill και A.Connah, ειδικεύονται στη φωτογράφιση χρωμάτων αναμεμιγμένων με νερό. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.
Μέσω ηχητικών δονήσεων, προκαλούν αναπήδηση των αραιωμένων χρωμάτων. Παράλληλα, ο ήχος προκαλεί την ενεργοποίηση της φωτογραφικής μηχανής ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα
Perierga.gr - Παίζοντας με τα χρώματα

πηγή:perierga

Οι χρεοκοπημένοι που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η εκ μέρους του υπουργού των Εσωτερικών χθεσινή ανακοίνωση περί περικοπής κατά 20% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα, αποσκοπεί χωρίς αμφιβολία στην ικανοποίηση του κοινού αισθήματος και επομένως μόνο προπαγανδιστική αξία έχει.
Η ουσία βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, αλλού. Στο γεγονός ότι τα κόμματά μας είναι εντελώς χρεοκοπημένα, έχουν δανειστεί τα μαλλιά της κεφαλής τους, δανείζονται κάθε φορά βάζοντας ως εγγύηση την επόμενη κρατική χρηματοδότηση, οι κατά καιρούς – όχι, βέβαια, τώρα, καθώς θα τους έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες – οικονομικές εξορμήσεις τους αποδίδουν ελάχιστα, δεν έχει λειτουργήσει καμιά πομπώδης εξαγγελία περί διαφάνειας, κουπονιών και πιστωτικών καρτών.
Φυσιολογικό είναι να διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν κόμματα που ουδέποτε κατάφεραν να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους, να κατεβαίνουν κάθε φορά στις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα νοικοκυρέψουν τη χώρα.
Επομένως, η συζήτηση περί περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά μοιάζει πάρα πολύ με την συζήτηση περί περιορισμού του αριθμού των βουλευτών. Πρόκειται για την ίδια λογική: Αφού τα κόμματα αποδείχθηκαν άχρηστα, γιατί να τα πληρώνουμε; Αφού οι βουλευτές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή, τι να τους κάνουμε τόσους πολλούς.
Στην πραγματικότητα, η λογική αυτή της περικοπής δεν συμβάλλει στην ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας της πολιτικής μας ζωής και του πολιτικού μας προσωπικού.

Αν τα κόμματα δεν αλλάξουν σε επίπεδο δομής και λειτουργίας, αν δεν πάψουν να είναι σπάταλοι γραφειοκρατικοί οργανισμοί, τότε και τα λιγότερα χρήματα χαμένα πάνε.
Αν το επίπεδο του πολιτικού μας προσωπικού δεν βελτιωθεί, τότε και τα λιγότερα χρήματα που θα πηγαίνουν σε μικρότερο αριθμό βουλευτών, πάλι χαμένα θα πηγαίνουν.
Θα χρησιμοποιούνται απλώς για να συντηρείται η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής λειτουργίας, ένα είδος βιτρίνας, που όμως δεν θα έχει βάθος και, όπως αποδεικνύει η σημερινή άθλια κατάσταση, θα αποδεικνύεται περισσότερο βλαβερή, παρά ωφέλιμη.
Όχι τυχαία, όλες οι έρευνες, ελληνικές και διεθνείς, αποτυπώνουν μια απαξιωτική άποψη του λαού για τα κόμματα, που βρίσκονται μονίμως στον πάτο της εμπιστοσύνης.

Θα αλλάξει αυτή η εικόνα αν οι πολίτες πληροφορηθούν πως πληρώνουν λιγότερα χρήματα από πριν για κάτι που αποστρέφονται; Τι θα πουν δηλαδή; Εντάξει, είναι όλοι τους άχρηστοι, αλλά τουλάχιστον μας κοστίζουν λιγότερο;
Θα πάψει ο κόσμος να πιστεύει ότι τα κόμματα τα πήραν από την Ζήμενς; Θα πάψουν να πιστεύουν ότι το 2% από τις μίζες πήγαινε στα κόμματα; Θα πάψουν, όπως έχει προκύψει και από έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, να φέρνουν τα κόμματα πρώτα στην γενική κατάταξη που ακούει στο όνομα «χειρότερες εστίες διαφθοράς στη χώρα»;
Αυτό είναι το θέμα; Ή να αποκτήσουμε επιτέλους κόμματα και πολιτικούς χρήσιμους για το Κοινό Καλό;
Φυσικά, αυτό είναι εντελώς ουτοπικό. Διότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που πριν από 150 χρόνια είχε γράψει ο Εμμανουήλ Ροΐδης, για τα κόμματα:   «Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες.  Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ής πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου. Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως κόμμα ήθελεν είναι ο ακόλουθος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι. Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου. Οι ημέτεροι φατριάρχαι, προς σχηματισμόν ή ενίσχυσιν κόμματος, στρατολογούν εκ τριόδων μισθοφόρους, τους πληρώνουν δια δημοσίων χρημάτων, ήτοι δια θέσεων περιττών. Των τοιούτων μισθοφόρων επί τοσούτων επολλαπλασιάσθη,  προϊόντος του χρόνου, ο αριθμός και το θράσος, ώστε κατέστησαν σήμερον η μόνη αξιόμαχος δύναμις της Ελλάδος, προς της οποίας (…) και κυβέρνησης και Βουλή και ολόκληρον το έθνος κύπτουν γόνυ μετά τρόμου».
Εκατόν πενήντα χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Το είδαμε και στις καταθέσεις των Χριστοφοράκου και Κουτσενρόιτερ, ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. Ο τελευταίος είχε πει, επικαλούμενος την μαρτυρία του Χριστοφοράκου, ότι «συνηθίζεται στην Ελλάδα η χρηματοδότηση των κομμάτων να γίνεται κυρίως μέσω μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα» και πως «το σύστημα στην Ελλάδα έτσι λειτουργεί».
Τον Ιανουάριο του 2008  και ενώ μόλις πριν από ένα μήνα είχε παραιτηθεί – αποπεμφθεί ο Χριστοφοράκος από την Ζήμενς, μέσα στη Βουλή όλοι διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους υπέρ της καθαρότητας των κομμάτων τους. «Τα οικονομικά των κομμάτων διέπονται από νόμους και είναι διαφανή», έλεγε ο Θ. Ρουσόπουλος. «Οι οικονομικοί πόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι φανεροί, γι’ αυτό και το Κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωνε ο Γ. Ραγκούσης.
Μετά ήλθαν οι ομολογίες αυτών που στριμώχτηκαν, αλλά και πάλι απάντηση για το πού πήγαν τα χρήματα δεν έχουμε λάβει.
Αυτό, κ. Ραγκούση, δεν θεραπεύεται με επικοινωνιακά τρυκ περί περικοπών στην χρηματοδότηση. Εκτός και αν απλώς γίνεται επειδή έχουν περικοπεί τα πάντα. Απαλλαγή πάντως και αθώωση δεν επιτυγχάνεται. Η άφεση αμαρτιών έρχεται μετά την Ομολογία και την Κάθαρση.
Και επιτέλους, πρέπει να δοθεί κάποια απάντηση στην γλαφυρή περιγραφή Χριστοφοράκου, όπως αυτή προκύπτει από τις έξι απολογίες του στην Εισαγγελία του Μονάχου, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2009, που δεν θα κουραστώ να δημοσιεύω ξανά και ξανά:
«Η συμφωνία για το 2% με τη μητρική δεν ήταν στον αέρα, υπήρχε και αντισυμβαλλόμενος, και συγκεκριμένα τα ίδια τα κόμματα. Για τα οποία άλλωστε, σε τελική ανάλυση, προορίζονταν τα χρήματα. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται, δέχεσαι συχνά τηλεφωνήματα από το κόμμα και σε παρακαλούν να τους δώσεις οικονομική ενίσχυση».
«Στην Ελλάδα κατά το παρελθόν η χρηματοδότηση των κομμάτων λειτουργούσε ως εξής: Οι χορηγίες στο κόμμα αποτελούν μέρος της χρηματοδότησης των κομμάτων. Από κάποιον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων είχε γίνει σχετική επισήμανση στον Τύπο. Τώρα κάθε άτομο μπορεί να κάνει χορηγίες σε κάθε κόμμα μόνο μέχρι 15.000 ε τον χρόνο».
«Θέλω να σας εξηγήσω πώς λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το λεγόμενο σύστημα άσκησης επιρροής σε σχέση με τις χορηγίες στα κόμματα στην Ελλάδα: Όπως ίσως γνωρίζετε, ο κρατικός μηχανισμός ξεκινώντας από τα υπουργεία και φθάνοντας μέχρι τις απλές υπηρεσίες, είναι διογκωμένος και γεμάτος υπεράριθμους υπαλλήλους. Στον μηχανισμό αυτό γίνονται διπλές τοποθετήσεις, όταν γίνεται αλλαγή της κυβέρνησης, ενώ δεν είναι δυνατόν να απολυθούν οι προηγούμενοι υπάλληλοι, επειδή έχουν μονιμότητα. Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη στους «παλιούς» αυτούς υπαλλήλους. Έτσι τοποθετεί δικούς της «ανθρώπους εμπιστοσύνης» οι οποίοι αποκτούν και αυτοί με τη σειρά τους την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Πριν από τις εκλογές, το κόμμα που κυβερνάει γεμίζει όλες τις κενές θέσεις με δικούς του ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει τις ψήφους τους. Από την άλλη πλευρά κάνει τις προσλήψεις για την περίπτωση που χάσει τις εκλογές. Ώστε να δυσκολέψει τη ζωή της κυβέρνησης που θα τη διαδεχτεί. Η νέα κυβέρνηση, όμως, βρίσκει ξανά διάφορους τρόπους κάνοντας… ειδικές προσλήψεις. Έτσι λοιπόν δεν είναι εύκολο για κάποιον ξένο (και η Ζήμενς ήταν ξένη, παρότι δραστηριοποιείται στη χώρα) να κατανοήσει τις σχέσεις εξουσίας που υπάρχουν εντός της δομής των υπηρεσιών – αρχών. Όταν πρόκειται να ασκηθεί επιρροή για τη λήψη κάποιας επιθυμητής απόφασης ή όταν κάποιος θέλει να αμυνθεί εναντίον κάποιας άλλης, το πιο απλό θα ήταν να γνωρίζει ποιο είναι το πρόσωπο που αποφασίζει. Αυτό όμως δεν είναι ευκρινές απ’ έξω. Για τον λόγο αυτό και πριν ο Pribilla και οι διευθυντές ON/ICN αποφασίσουν για το 2%, είχαμε δώσει στους εξωτερικούς συμβούλους (δηλαδή εταιρίες PR, Consultants, επιχειρηματίες και πολιτικούς στην Ελλάδα) την οδηγία να μην προβαίνουν σε επιμέρους πληρωμές για έργα και να προτιμούν καλύτερα μια γενική λύση, η οποία συνίστατο στο να βρεθεί το «κεφάλι» και επομένως να πληρωθεί ο φορέας λήψης της απόφασης στη χώρα».
«Τα κόμματα διέθεταν τον σχετικό μηχανισμό και γνώριζαν πού και ποιος μοχλός θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Πρόκειται επομένως για «υποχρέωση» του κόμματος. Το κόμμα ξέρει πώς ασκείται η επιρροή. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Οι υπάλληλοι γνωρίζουν  ακριβώς τι απόφαση πρέπει να πάρουν, όταν τους τηλεφωνήσουν πολιτικοί του κόμματος και υπουργοί. Αν δεν συμπεριφερθούν όπως θέλουν οι πολιτικοί, η καριέρα τους γρήγορα οδηγείται σε αδιέξοδο. Αν, αντίθετα, συμπεριφερθούν έτσι όπως είναι επιθυμητό, τότε έχουν γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη, παίρνουν καλύτερες θέσεις και μισθούς και ενδεχομένως εξασφαλίζουν και ανέσεις, όπως ένα μεγάλο υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ο καθένας που έχει εξελιχθεί στο σύστημα αυτό, γνωρίζει πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Αυτό ισχύει από τον πιο απλό υπάλληλο μέχρι τα πιο υψηλά επίπεδα. Γι’ αυτό πληρώνονται τα χρήματα στα κόμματα».
πηγή:ελεύθερη ώρα

Τι ετοιμάζει το πολιτικό σύστημα την Τρίτη;


Ποιοί λόγοι ανάγκασαν τον Σαμαρά να δεχτεί την συνάντηση με τον Παπανδρέου;Οι εξελίξεις στην παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αποτυχία των επιλογών της, αλλά ούτε φυσικά μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό για τις ερχόμενες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται άμεσου εθνικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η «είδηση» πως η κυβέρνηση απέστειλε μήνυμα στο ΔΝΤ στο οποίο ανέφερε πως «η Ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή», μόνο ως κακό προμήνυμα εξελίξεων για την Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί, αφού εισάγεται πλέον ο όρος «πτώχευση» στο λεξιλόγιο των (δια)κυβερνώντων τη χώρα…Η κλήση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ κάνει κάτι τέτοιο.Η ανησυχία, όμως, γύρω από τους λόγους αυτής της προς συνάντηση κλήσης έγινε απολύτως ορατή, περισσότερο από ποτέ, τη στιγμή που ο πρόεδρος και αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
 • Για ποιόν λόγο άλλαξε την αρχική του αρνητική στάση ο κύριος Σαμαράς;
 • Τι του διεμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου και δέχτηκε να συναντηθεί με τον ασθμαίνοντα Γιώργο Παπανδρέου;
Οι λόγοι που προβάλουν, ως αιτιολογικό αυτής της συνάντησης – ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, είναι απολύτως σαφείς και άκρως ανησυχητικοί:
 1. Ανακοίνωση για πολιτική συνεργασία, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης μίας κοινωνικής εξέγερσης που θα ισοπεδώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
 2. Αδυναμία συνέχισης λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης και ανακοίνωση - συμφωνία για την διενέργεια εκλογών .
 3. Ανακοίνωση κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, αφού είναι γνωστό στους παροικούντες των τραπεζικών θεμάτων πως παρά τα τεράστια οικονομικά στηρίγματα της κυβέρνησης, οι τραπεζίτες διατηρούν μία «εικονική πραγματικότητα», που δεν μπορεί πλέον να αποκρυφθεί .
 4. Ανακοίνωση – παραδοχή της πλήρους οικονομικής αποτυχίας των κυβερνητικών επιλογών και έκκληση για από κοινού αντιμετώπιση (ενιαίο πολιτικό μέτωπο) στην Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει αυτόν τον μήνα στην Ευρώπη .
 5. Ανακοίνωση για Ελληνική στήριξη σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη, με ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τις σχέσεις της με τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο .
 6. Ανακοίνωση – ενημέρωση για πιθανά συμφωνηθέντα στα γεωπολιτικά και εν γένει Ελληνοτουρκικά θέματα, με κύριο θέμα την συνδιαχείριση του Αιγαίου και την μη ανακήρυξη της ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου.
Ποιός από αυτούς τους λόγους μπορεί να έχει αναγκάσει τον Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί (ενώ υπενθυμίζουμε πως αρχικά είχε αρνηθεί) συνάντηση με κάποιον ο οποίος –κατά το έλασσον- αποπειράται να διαμοιρασθεί τις απολύτως προσωπικές του ευθύνες;ΠροσωπικάΕκφράζω προσωπικές απορίες και επιφυλάσσομαι έντονα ακόμη και για τα όσα θα κοινοποιηθούν προς όλους εμάς τους πολίτες, το βράδυ της Τρίτης, στα δελτία των οκτώ. Πολύ περισσότερο, δε, φοβάμαι πως η Τετάρτη θα αποτελέσει ημέρα έναρξης μίας νέας Σταύρωσης της χώρας και των πολιτών της…

Κωνσταντίνος

Πώς χτίστηκε ο πύργος του Άιφελ

Είναι ένα από τα διασημότερα και αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως. Το σύμβολο της Γαλλίας ολοκληρώθηκε το 1889 και μέχρι το 1930 ήταν το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Έχει ύψος 300 μέτρα και ζυγίζει 10000 τόνους!
Μερικά χρήσιμα στοιχεία:300 εργάτες δουλέψανε για 2 χρόνια για να κατασκευαστεί ο πύργος.
Χρειάστηκαν 15000 σιδερένια τμήματα και 2,5 εκ. πριτσίνια.Αποκλίνει το πολύ 12 εκατοστά στη διάρκεια ισχυρών ανέμων.Το ύψος του διαφοροποιείται έως και 15 εκατοστά ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Η βαφή του απαιτεί 40 τόνους χρώμα!

Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel
Perierga.gr - Eiffel


πηγή:perierga
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget