Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Πραξικόπημα» Βενιζέλου

 



Ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο. Με απόφασή του καταργεί τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και ετοιμάζεται να φέρει με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό) τα 16 μέτρα-μαχαιριές για να ικανοποιήσει και τις τελευταίες (για την ώρα) απαιτήσεις της τρόικας, που στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φρόντισε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σε non paper που μοίρασε, να «βαφτίσει» ανερυθρίαστα τις νέες επώδυνες αποφάσεις «ελάχιστες δευτερεύουσες ενέργειες», ενώ στην κυβερνητική ζήτησε και την κατάργηση της δεύτερης ανάγνωσης των μομοσχεδίων.

Στο παιχνίδι του αντιπροέδρου εμπλέκεται για άλλη μια φορά ο Κάρολος Παπούλιας, μια και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εκδίδονται μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται...
για κύρωση εντός 40 ημερών στη Βουλή, χωρίς όμως να γίνει επί της ουσίας καμιά συζήτηση.

Το θέμα λοιπόν είναι θεσμικό και το ερώτημα είναι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και τα κόμματα αποδεχτούν αυτήν την παρεκτροπή που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Παπαδήμο.

Τα επίμαχα ζητήματα είναι:

- Οι αλλαγές στο μισθολόγιο - βαθμολόγιο.
- Η νομοθέτηση μηνιαίας παρακράτησης.
- Οι αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας.
- Η επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
- Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων στις ΔΕΚΟ.
- Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
- Το άνοιγμα των 350 επαγγελμάτων της οδηγίας Bolkenstein.
- Η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
- Η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών (ταξί, φορτηγά Δ.Χ.).
- Η σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ.
- Η ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.
- Η νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικίας και τη χρήση γης.
- Η απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
- Η εφαρμογή μόνιμου εσωτερικού οικονομικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο.
- Το νέο σύστημα δημόσιων συμβάσεων.
- Η κατάργηση της εισφοράς 0,4% υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Και ενώ αυτή η καυτή ατζέντα ετοιμάζεται, χθες η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής σημαδεύτηκε από... καβγαδάκια. Μπροστά σε έναν πρωθυπουργό που ζήτησε από τους υπουργούς του να μη... διαπληκτίζονται ενώπιόν του, εκείνοι (Χρυσοχοΐδης - Παπουτσής) έστησαν καβγά με αφορμή το νομοσχέδιο για την πειρατεία. Αποκορύφωμα ήταν η ιστορία με την απουσία των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, που, ενώ βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πήγαν να στήσουν θέμα. Το εξωφρενικό είναι ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας, αν και γνώριζε την επιστολή που του είχε αποστείλει εδώ και μέρες ο κ. Αβραμόπουλος, ποίησε την νήσσα.

Κόντρα υπήρξε και μεταξύ του Μ. Βορίδη και συναδέλφων του από το ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μετέχει στη συνεδρίαση ως άτομο, αλλά ως εκπρόσωπος του κόμματος που αποτελεί τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, υποστήριξε, με αφορμή το νομοσχέδιο για την πειρατεία, ότι «καλό θα ήταν να μη συνεννοούνται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους και μετά να τα μαθαίνουμε εμείς». Ο κ. Βορίδης φέρεται να τα έβαλε και με τον απόντα Γ. Ραγκούση, αναρωτώμενος γιατί εξακολουθεί να μιλάει για τα ταξί, αφού δεν ανήκουν πια στη δική του αρμοδιότητα.

Λίγη ώρα αργότερα, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στη γνωστή... παρασυναγωγή του κ. Παπανδρέου και άκουσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατεβάζει πλατφόρμα υποψηφίου και να κατηγορεί τους «συντρόφους» του για τη στοχοποίησή του. Στη συνεδρίαση, πάντως, η πλειοψηφία προσήλθε με βαριά καρδιά, ενώ φωναχτά διαμαρτυρήθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου, που αναρωτήθηκε τι νόημα έχουν όλα αυτά. Κατά τα λοιπά, οι κύριοι Ρέππας και Βενιζέλος ενοχλήθηκαν από τη σκληρή αντιπολίτευση της Ν.Δ. και ο μεν πρώτος, ως θεματοφύλακας του πασοκικού κράτους, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι «τράνζιτ», ενώ ο δεύτερος ότι δεν υπάρχει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.

Από την εφ. Δημοκρατία μέσω apneagr

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

 

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πιο διαδεδομένο έθιμο σε όλο τον κόσμο και ο στολισμός του ταυτίζεται με το πνεύμα των ημερών. Από την αρχαιότητα υπήρχε σε όλες τις θρησκείες η παράδοση να στολίζονται δέντρα ή κομμάτια δέντρων.Η λατρεία των δέντρων
Οι πρόγονοι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να αναζητηθούν στα ειδωλολατρικά έθιμα της λατρείας των δέντρων. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν το δέντρο στις τελετές τους ως σύμβολο αναγέννησης που σηματοδοτούσε το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της μητέρας Φύσης. Στην Αγγλία, όπως και στην Γαλλία, οι Δρυίδες στόλιζαν βελανιδιές με φρούτα και κεριά προς τιμήν των Θεών τους. Οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Εβραίοι έφτιαχναν γιρλάντες και στεφάνια από αειθαλή δέντρα ως σύμβολα της αιώνιας ζωής.
Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι ένα μίγμα της λατρείας του Σατούρνο και άλλων δοξασιών που αναμείχθηκαν με τις χριστιανικές. Υπάρχουν μαρτυρίες από το 336 μ.Χ ότι στις 25 Δεκεμβρίου στην Ρώμη γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνο και οι ρωμαίοι στόλιζαν διάφορα δέντρα με στολίδια όπως καρύδια ή άλλα φαγώσιμα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα Σατουρνάλια είναι ο πρόδρομος των Χριστουγέννων. Τον 4ο μ.Χ αιώνα καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως η ημέρα της γέννησης του Χριστού.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο

Ο Άγγλος ιερομόναχος Άγιος Βονιφάτιος ήταν αυτός που καθιέρωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση για να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα σαν σύμβολο των Χριστουγέννων.

Η παράδοση θέλει το ιδρυτή του Προτεσταντισμού Μαρτίνο Λούθηρο να είναι αυτός ο οποίος καθιέρωσε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ το 1882 στην Νέα Υόρκη στολίστηκε το πρώτο ηλεκτρικά φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα συνάδελφο του Τόμας Έντισον.
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα
Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το έφεραν στην χώρα μας οι Βαυαροί και στην Ελλάδα για πρώτη φορά στολίστηκε δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα το 1833.

Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος. Κάθε Χριστούγεννα έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο από άγρια κερασιά, πεύκο ή ελιά στο τζάκι όπου θα έκαιγε για όλο το 12ήμερο των γιορτών από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα. Σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλοτυχία και κυρίως προστατεύει το σπίτι από τους καλικάντζαρους που μπαίνουν από τις καμινάδες και κλέβουν ή κάνουν ζημιές στο νοικοκυριό.

Αναμφίβολα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι από τα πιο όμορφα έθιμα και κάθε χρόνο μικρά ή μεγάλα, φυσικά ή τεχνητά στολίζουν μια γωνιά του σπιτιού μας και δίνουν χαρά σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.

Σχέσεις...

 


Οι σχέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Δεν θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι πρέπει να μπορείς να ...είσαι καλά με τον εαυτό σου και μόνο με αυτόν. Θα προσθέσω όμως ότι είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε με άλλους και να μοιραζόμαστε. Αυτό είναι οι σχέσεις.
 
 Οι σχέσεις χτίζονται σε πολλά επίπεδα και προϋποθέτουν προσοχή, κατανόηση και σεβασμό στον τρόπο που ο άλλος βλέπει τον κόσμο κάτι που είναι απαραίτητο για την καλή επικοινωνία. Ο σεβασμός είναι ένα από τα δομικά συστατικά των σχέσεων . Όταν οι άλλοι αισθάνονται ότι αναγνωρίζετε την αξία τους ανταποκρίνονται περισσότερο και καλύτερα σε εσάς.
 
Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε με όλους μας. Ισχύει άραγε ότι αν σέβεσαι θα σε σεβαστούν; Όχι πάντα. Συχνά έχουμε την ανασφάλεια και την καχυποψία ότι μπορεί απλώς να μας αγνοήσουν η και να μας εκμεταλλευτούν. Γι αυτό και ο σεβασμός πρέπει να έχει αφετηρία εμάς. Αν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις δικές μας αρχές, ανάγκες και αξίες, τότε θα συμβεί το ίδιο και με τους γύρω μας. Αργά οι γρήγορα αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στις σχέσεις μας αλλά και στην αυτοπεποίθησή μας.
 
 Οι σχέσεις είναι ζωντανές. Εξελίσσονται, έχουν τις καλές και τις κακές στιγμές τους. Μια σχέση μπορεί να χτιστεί αμέσως και να τελειώσει εξίσου σύντομα και απότομα η να εξελιχθεί σε μακροχρόνια και να εμπλουτιστεί με αγάπη, εμπιστοσύνη κλπ. Είναι δύσκολο να το προβλέψουμε και γι αυτό και είναι μάταιο να θεωρούμε την οποιαδήποτε σχέση δεδομένη. Διατηρήστε πάντα το σεβασμό στον εαυτό σας και στον άλλον και δουλέψτε την κάθε σχέση που σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε και να εξελίξετε στη ζωή σας.

πηγή:myworld

'Eλληνες Πολιτικοί με τις ποδίτσες των Μασόνων

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τη μασονία στην Ελλάδα. Ποιοι είναι όμως οι μασόνοι πολιτικοί που μας κυβερνούν;

Δείτε ποιοι πολιτικοί μας είναι μασόνοι

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
Πρόκειται για την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας, τα μέλη της οποίας πρέπει να είναι και μέλη της λέσχης των ελευθεροτεκτόνων (μασόνων) προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία.
Οι περισσότεροι πολιτικοί και άνθρωποι που κατέλαβαν δημόσια αξιώματα στην Ελλάδα, ήταν μέλη της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων της Ελλάδος.
Ανάμεσα στα ονόματα των μασόνων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας περιλαμβάνονται μορφές όπως ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και ο εμπνευστής της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 Ιωάννης Μεταξάς.
Όσο για το ποιοι είναι οι μασόνοι πολιτικοί του σήμερα, μπορείτε να τους δείτε στις φωτογραφίες…
Το γεγονός ότι πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε μασονικού περιεχομένου τελετές, το αντιλαμβάνεται κανείς αν παρατηρήσει την χειραψία που κάνουν.
Πρόκειται για τη χειραψία των μασόνων, κατά την οποία είναι σε συγκεκριμένη θέση ο αντίχειρας...

πηγή:newsbomb.gr