Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κουΐζ Καμμένου: O Νίκος Παπανδρέου και η Μύκονος


Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για την οικογένεια Παπανδρέου ο βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.

Κουΐζ Καμμένου: O Νίκος Παπανδρέου και η Μύκονος
Με σημερινή του ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει τις διακοπές του «πρίγκιπα» Νίκου Παπανδρέου στη Μύκονο, σε κότερο γνωστού προσώπου…
Αναρωτιέται δε, τι σχέση έχουν όλα αυτά με την εξαθλίωση των Ελλήνων και για ποιο λόγο έχουν ασυλία τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού.
Ποιος φιλοξενεί την οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, αναρωτιέται ο κ. Πάνος Καμμένος.
nikos-mykonos

πηγή:newsbomb,gr

Α. Salbuchi: 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων


 





Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Είναι ο ιδρυτής του κινήματος Second Republic, που γεννήθηκε μέσα από την συνειδητοποίηση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να πολεμήσουν οι λαοί, με όση δύναμη διαθέτουν, τον νέο παλιό παγκόσμιο δυνάστη, γνωστό με το όνομα "Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Salbuchi αποκαλύπτει τα 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και το τι σημαίνει το καθένα από αυτά.

1ο: Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατανοούμε και όχι απλώς να κοιτάζουμε. Να ακούμε με προσοχή, όχι απλώς να ακούμε ήχους. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγελαστεί από αυτά που θέλει η παγκόσμια δύναμη να κοιτάζουμε: "νόμιμα" ψέματα, μισές αλήθειες, παραπλανητικές ερμηνείες, ανυποστήρικτα δεδομένα και "αποδείξεις", σενάρια προκατασκευασμένα.


Μην αφήσετε τη δύναμη της συνήθειας να σας νικήσει.

Το ότι έχουμε συνηθίσει τα πράγματα όπως έχουν σήμερα δεν σημαίνει


α) ότι είναι αλήθεια
β) ότι είναι αδύνατο να αλλάξουν και
γ) ότι πρέπει να τα δεχθούμε.

2ο: Επαγρυπνείτε. Σαν μια πεινασμένη τίγρη στo πηχτό σκοτάδι της νύχτας, όπως έγραψε ο Άγγλος ποιητής Ουίλιαμ Μπλέικ ("Τίγρη, τίγρη που καις λαμπερή μέσα στης νύχτας τα δάση..."), τόσο αφυπνισμένοι πρέπει να είμαστε. Σαν μια τίγρη που καίει λαμπερή μέσα στη νύχτα.

3ο: Δείτε τον κόσμο γύρω σας όπως πραγματικά είναι. Ψάξτε για δυσδιάκριτες, κρυφές τάσεις, σύμβολα, καμπαλιστικούς αριθμούς, σημάδια, χειρονομίες, σαρδάμ, λάθη που κάνει η παγκόσμια δύναμη. Μάθετε να είστε υποψιασμένοι και να ξετρυπώνετε το ψέμα, στις μπλόφες τους, που βασίζονται στις τεχνικές και τις δυνατότητες του μαζικού ψυχολογικού πολέμου, που ελέγχει και εφαρμόζει η παγκόσμια εξουσία των ολιγαρχών μέσω των συμβατικών ΜΜΕ, του Χόλυγουντ, του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

4ο: Να χρησιμοποιείτε τη λογική σας. Να σκέφτεστε με τον δικό σας νου. Ακριβώς, με τον δικό σας νου και όχι με το νου του εχθρού σας. Μην τους αφήνετε να σας ξεγελούν.

5ο: Να είστε ήρεμοι. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύντροφός μας. Ήδη κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες, τις οποίες όλοι, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε σε αυτούς τους προβληματικούς καιρούς. Πρέπει να διατηρήσουμε το νου μας ψυχρό σαν πάγο και κοφτερό σαν ξυράφι. Αυτό θα το κατορθώσουμε όταν κατανοήσουμε τα πράγματα προτού τα δούμε να συμβαίνουν. Ο πανικός είναι πάντοτε το αποτέλεσμα ενός ξαφνικού και ακραίου κινδύνου, τον οποίο δεν αναμέναμε. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα ενός κινδύνου που δεν προβλέψαμε.

6ο: Να ενεργείτε μεθοδικά και διεξοδικά. Όταν διακινδυνεύονται πολλά, η καλύτερη σκέψη μας, να δράσουμε πάση θυσία, είναι πάντα καλύτερη από το να μην ενεργήσουμε καθόλου, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει κάποιο ρίσκο. Σε καιρούς πολέμου, όπως αυτού που βιώνουμε σήμερα, το ρίσκο είναι αναπόφευκτο.

7ο: Να είστε αισιόδοξοι. Να βλέπετε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Ακόμα και αν το βλέπετε γεμάτο κατά το 1/4, είναι πάλι καλύτερο από το να το βλέπετε μισοάδειο ή άδειο κατά τα 3/4. Ποτέ μην εγκαταλείπετε. Ακόμα και στο παρά πέντε, η σωτηρία μπορεί να μας έρθει ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Και κάτι σημαντικό: όταν έχουμε πίστη μέσα μας, τότε ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι απλά το κλείσιμο ενός κεφαλαίου ενός πολύ μεγάλου βιβλίου. Εξάλλου, αν το δούμε πιο μακροπρόθεσμα, ο κόσμος μας έτσι κι αλλιώς κάποτε θα τελειώσει.

8ο: Μοιραστείτε τις γνώσεις και πληροφορίες σας με συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γείτονες. Στον παράξενο και επικίνδυνο κόσμο που ζούμε σήμερα, μια από τις καλύτερες μορφές αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας συνίσταται στο να τους βοηθήσουμε να αφυπνιστούν. Όσο πιο πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αφυπνιστεί, τόσο το καλύτερο για αυτούς ως άτομα, αλλά επίσης τόσο το γρηγορότερο θα διαμορφώσουμε την απαραίτητη εκείνη μάζα ανθρώπων που θα σκέφτεται ελεύθερα και ανεξάρτητα, η οποία θα στρέψει την ροή του ρεύματος σε αυτούς τους πολυτάραχους καιρούς, καταστρέφοντας αυτή τη μυστική συμμορία τεράτων.

9ο: Υπερασπίστε τις πνευματικές αξίες σας: την οικογένεια, τους φίλους, την πίστη στον Θεό. Πολεμήστε τη σημερινή σκοτεινή, καταθλιπτική, αποκαρδιωτική, απελπιστική μηδενιστική θεώρηση του κόσμου.

Παρατηρήστε το Σύμπαν και όλα τα θαυμαστά πράγματα που περιέχει. Μελετήστε τα καλύτερα έργα που δημιούργησε ο Άνθρωπος από τα βάθη του χρόνου και μια διαφωτιστική βαθιά γνώση θα σας κυριεύσει. Υπάρχει ένας κατά πολύ ανώτερος συμπαντικός Δημιουργός και μια κατά πολύ ανώτερη Τάξη.

Διαβάστε τον Σαίξπηρ και τον Ουίλιαμ Μπλέικ, τον Ντοστογιέφσκι, τον Πλάτωνα και την Μητέρα Τερέζα, τους μύστες του χριστιανισμού, τους Έλληνες γνωστικούς, τα ιερά βιβλία της Ανατολής, τα Ευαγγέλια. Ακούστε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν, τον Βάγκνερ και τον Χέντελ.
Συλλογιστείτε παρέα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Μποτιτσέλλι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Ντύρερ. Εισχωρήστε στο πνεύμα - ακόμα κι αν αυτό γίνει απλά μέσα από τα δικά σας μάτια του νου - του ιερού χώρου ενός γοτθικού καθεδρικού ναού, ενός αρχαίου αιγυπτιακού ναού, ενός βουδιστικού ναού.
Μην πάψετε ποτέ στη ζωή σας να αναζητάτε το Άγιο Δισκοπότηρο. Μην αφήσετε ποτέ κανένα να σας πει ότι το κράτος σας δίνει τα δικαιώματά σας.Όποιος σας δίνει σήμερα τα δικαιώματά σας μπορεί να σας τα αφαιρέσει αύριο. Σαν παιδιά του επίγειου Σύμπαντος, τα δικαιώματά σας είναι αναφαίρετα και δωρισμένα από τον Θεό.


10ο:
Υπερασπίστε την περιουσία σας, το σπίτι σας και το εισόδημά σας. Μια πολλή πρακτική πρόταση. Το σπίτι σας και το χώμα που πατάτε είναι δικά σας. Η οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι το πιο ανεκτίμητο πράγμα που έχετε. Η υπεράσπισή τους με όλα - το τονίζω - ΟΛΑ τα μέσα που διαθέτετε, την οποιαδήποτε στιγμή ο οποιοσδήποτε, όσο ισχυρός και αν είναι, προσπαθήσει να σας τα αρπάξει με τη βία, δεν παύει να είναι πάντα μια πράξη νόμιμης αυτοάμυνας, ανεξάρτητα από τον "νόμο" και την "τάξη" της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών.Σήμερα, το κράτος-θύμα αεροπειρατείας που όλοι υφιστάμεθα μετατρέπεται, όλο και περισσότερο, στον χειρότερο εχθρό μας. Αυτό να το έχετε πάντα υπ' όψιν. Η υπεράσπιση αυτή αντιπροσωπεύει μια εκδήλωση της βούλησής σας να ασκείτε τη δική σας ατομική κυριαρχία.

Και αφού θα έχουμε κατορθώσει να υπάρξει μια μεγάλη κομβικής σημασίας ομάδα από δραστήριους ανθρώπους, οι οποίοι εκτιμούν και βάζουν ψηλά την ατομική τους κυριαρχία, θα συσπειρωθούμε όλοι, με σκοπό να αγωνιστούμε για κοινούς στόχους σε όλο τον κόσμο.

Τότε να ξέρετε ότι οι μέρες της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών θα είναι μετρημένες.



πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Πως θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας


 





Όπως πληροφορούμαστε, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 14 Ιανουαρίου 2012 και από ώρα 10.00 έως 18.00, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής διοργανώνεται ημερίδα,μοναδική στα Ελληνικά χρονικά στην οποία κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, όπως οι κ.κ. Γεννηματάς Π, Καισάριος Γ, Κατρούγκαλος Γ, Κιντής Α, Λυγερός Ν, Μαριάς Ν, Μπουραντάς Δ, Σακκάς Ι.-θα συζητήσουν την πρόταση που κατήρτισε μέλος της ΟΑΠΣ (Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιστών Σαρωνικού), με την οποία προτείνεται ένα σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση με θέμα: "η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις".
Την ημερίδα θα την παρακολουθήσουν σημαντικές προσωπικότητες και θα την καλύψουν τα Διεθνή και πατριωτικά ΜΜΕ.
Όπως μας έχουν ενημερώσει, δεν πρόκειται για διαλέξεις χωρίς αντίλογο αλλά για συλλογική προσπάθεια όπου οι επιστήμονες θα κληθούν να προτείνουν ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ οι οποίες στη συνέχεια θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άμεση εφαρμογή.
Το σχετικό σχέδιο εξόδου της χώρας με τις δικές της δυνάμεις, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μέχρι την ημέρα της παρουσίασής του θα έχει τελειοποιηθεί, παρουσιάζεται παρακάτω:

Η Ελλάδα, με τις δικές της δυνάμεις, μπορεί να εξέλθει της κρίσης.
Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, συνέχεια επεκτείνεται, απειλώντας και την ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δυσοίωνες εξελίξεις στις δυτικές οικονομίες, φαίνονται μη αναστρέψιμες, εφόσον προκαλούνται από την πρωτοφανή ιστορικά, ακατάσχετη κι ανεξέλεγκτη ροή, επενδυτικών κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες οικονομίες (B.R.I.C.S.) κι ιδιαίτερα στην Ασία, λόγω της εξευτελιστικά φθηνής κι απάνθρωπα εκμεταλλευτικής, αφειδώς προσφερόμενης, εργατικής δύναμης. Ο παγκόσμιος πλούτος, μεταναστεύει. Ανεπιστρεπτί.
Παρότι η χώρα μας φαίνεται έρμαιο στην τυραννία της Τρόικας και της τρικέφαλης κυβέρνησης ανδρεικέλων της. Παρότι είναι γενικευμένη η περιφρονητική απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου της “μεταπολίτευσης”. Παρότι η σκόπιμη συσκότιση ενημέρωσης και πληροφόρησης, η ολοκληρωτική προπαγάνδα, που επιβάλλουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, φαίνεται πανίσχυρη και κυρίαρχη. Πειστική διέξοδος, ύστερα από δυο χρόνια δυστυχίας, φτώχιας και καταστροφολογικών απειλών ούτε φαίνεται κι ούτε υπάρχει, με την επιβληθείσα κατοχική τοκογλυφία. Κατά κοινή κι αναμφισβήτητη παραδοχή.
Οπότε, ας εξετάσουμε και το παρακάτω σχέδιο-πρότασή μας, διεξόδου από την κρίση, με κάθε καλοπροαίρετη κριτική προκαταβολικά δεκτή και προστιθέμενη στην βελτιστοποίησή του. Μιάς κι αφορά στη σωτηρία της πατρίδας μας.

1. Α.Ο.Ζ. : ανακήρυξη, τιτλοποίηση και “μόχλευση”, εθνικής περιουσίας, δημόσιας ιδιοκτησίας.

Ύστερα από την παραδειγματικά επιτυχή ανακήρυξη και διαχείριση της ΑΟΖ,των αδελφών Κυπρίων Ελλήνων, όπως και πλείστοι έγκυροι αναλυτές προτρέπουν, πρέπει η Ελλάδα, άμεσα, να ανακηρύξει την ελληνική Α.Ο.Ζ. στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Όπου, πλήθος ερευνητών, εντοπίζουν, μεγάλα έως γιγαντιαία, κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η νομική πράξη ανακήρυξης, παράγει άμεσα αποτελέσματα κι οι όποιες αμφισβητήσεις, πρέπει να παραπεμφθούν κι εκδικαστούν σε διεθνή δικαστήρια από όποιον τις εγείρει.

Επομένως αυτής της ανακήρυξης, το ελληνικό δημόσιο μπορεί:
α) να εκδώσει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, πολυετούς (ενδεικτικά, τεσσαρακονταετούς) διάρκειας, με επιτόκιο διπλάσιο του οιουδήποτε, ισχύοντος, δωδεκάμηνης, διατραπεζικής (ΕΚΤ ή ΤτΕ ή άλλης) ελληνικής αναφοράς. Το ομόλογο αυτό, ύψους εκατό (100) δις, θα επιτρέπεται να καλυφθεί μόνον από ελληνικής εθνικότητας επενδυτές (Έλληνες ή ομογενείς).
β) Κατόπιν, ιδρύεται ανώνυμος εταιρεία,ειδικού σκοπού, αξιοποίησης και διαχείρισης του υποθαλασσίου ορυκτού αποθέματος της ελληνικής Α.Ο.Ζ., ιδίων κεφαλαίων ύψους 100 δις ευρώ, η οποία αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό, σε διαφόρων εθνικοτήτων εταιρείες, τις σχετικές έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων. Και,
γ), προχωρεί σε αναθέσεις-παραχωρήσεις εκμετάλλευσης, των όποιων κοιτασμάτων εντοπισθούν.
δ) Οι δε Έλληνες κι ομογενείς ομολογιούχοι, όποια στιγμή επιθυμούν, μετατρέπουν τις ομολογίες τους σε μετοχές. Σημ.: Η εταιρεία αυτή ουδέποτε θα εισαχθεί σε μετοχική διαπραγμάτευση, παραμένοντας, αποκλειστικά, εθνικής ιδιοκτησίας.

Τι επιτυγχάνουμε, με αυτές τις κινήσεις;
Ι) αποκαθιστούμε την εθνική αξιοπρέπειά μας στο Αιγαίο, με τρόπο καθολικά αποδεκτής νομιμότητας και οικονομικά επωφελέστατο, ειρηνικά. Με διεθνική συνεργασία και κάλυψη-στήριξη, απαλείφοντας τη διαμάχη περί υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.
ΙΙ) Προστατεύουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είτε σε έξοδό μας από το ευρώ είτε σε κατάρρευσή του-κι ενδεχομένως επαναπατρίζονται κεφάλαια- αφού θα έχουν τιτλοποιηθεί αντικρίζοντας τον εθνικό πλούτο μας.
ΙΙΙ) Αποτρέπουμε την ληστεία της πατρίδας μας από τους εγκληματίες τοκογλύφους.
ΙV) Κινητοποιούμε παγκόσμια τον ελληνισμό.
V) Ελάχιστο σκοπούμενο κι επιδιωκόμενο εισοδηματικό αποτέλεσμα είναι, η χρηματοδότηση των εθνικών υποδομών και των συστημάτων Παιδείας, Υγείας και Άμυνας (αθροιστικά 15-20 δις ευρώ, τρέχουσα κατάσταση και τιμές).
VI) Ταυτόχρονα, μικρές, απλές, ημερήσιες, ασφαλείς πράξεις, τοκοφόρες (repos) ή ανταλλαγής νομισμάτων (swaps), ικανοποιούν την όποια χρηματοδότηση του απομένοντος ομολογιακού δανείου και των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας,με αυτάρκεια.
VI) Ακόμη, η πολυμερής-διεθνική συνεργασία, θα προσφέρει την ποιοτικότερη κι ασφαλέστερη εφαρμοσμένη τεχνογνωσία, περιβαλλοντικής προστασίας, απαραίτητης λόγω υψηλής επικινδυνότητας, της σεισμογενούς περιοχής μας .

2. Μακροχρόνια, ενοικίαση, παραχώρηση-επανάκτηση,λιμένων και ναυπηγείων.

Όπως όλοι θυμούμαστε, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, ”μισθώνονταν” στον τότε σοβιετικό στόλο, το ναυπηγείο Νεώριον Σύρου, για τις επισκευαστικές του ανάγκες στη Μεσόγειο. Παρόμοια επιβάλλεται να πράξει η Ελλάδα και σήμερα,καθώς όχι μόνον αποκτά έσοδο σε χαλεπούς καιρούς της οικονομίας της αλλά και την ρωσική γεωπολιτική στρατηγική “προσοχή”.

Επίσης, γνωρίζοντας το κινεζικό ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές αγορές και (εξ αιτίας του) των ελληνικών λιμανιών ,μπορούμε να παραχωρήσουμε μακροχρόνια την χρήση τους, με απαραίτητη προϋπόθεση την πλειοψηφική απασχόληση Ελλήνων. Παρομοίως επίσης, θα στραφεί και η κινεζική “προσοχή” στην χώρα μας.

Οι ανωτέρω συμβάσεις, δύνανται να αποφέρουν σε ένα βάθος 30-40 ετών στην πατρίδα μας, άμεσα 100-120 δις ευρώ, έμμεσα και σε συνέργειες επιπλέον τόσα και επιπλέον ακόμα, με την τιτλοποίησή τους (ομολογιακές εκδόσεις).

3. Άμεση ενεργειακή απεξάρτηση!

Γνωρίζοντας πως η χώρα μας είναι απόλυτα ενεργειακά εξαρτημένη κι ως εκ τούτου εξουθενωτικά υπαγόμενη στις πληθωριστικές πιέσεις των ιλιγγιωδών κερδοσκοπικών διακυμάνσεων του πετρελαίου, κατανοούμε την ζωτικότητα της απεξάρτησής μας. Πολύ δε περισσότερο που η Γερμανία εκμεταλλευόμενη την οικονομική κατάρρευσή μας και τη δική της μονοκρατορία στην Ευρώπη, επιχειρεί-μέσα από την υπό ψήφιση στη Βουλή, Δανειακή Σύμβαση-να οικειοποιηθεί το φωτοβολταϊκό ενεργειακό απόθεμα της Ελλάδας. Με την αποικιακού τύπου δέσμευση πως, το πρόγραμμα “Ήλιος-Helius”, ύψους 20 δις και χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, θα συμπεριληφθεί στην αποπληρωμή των τροϊκανών, νέων, δανείων. Δηλαδή, με ελληνικής κυριότητας κεφάλαια,θα κατασκευαστούν έργα που θα παράσχουν την απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο (κατά δικές τους εκτιμήσεις),το δε ελληνικό έσοδο θα αποδίδεται στη Γερμανία-Τρόικα, ένεκα… αποπληρωμών!

Προφανώς, επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη κατασκευή εθνικού πανελλαδικού δικτύου φ/β,που με δανειακή χρηματοδότηση από την εταιρεία “ΑΟΖ”, όχι μόνο θα μας απεξαρτήσει ενεργειακά σύντομα αλλά και θα ενθαρρύνει την σχετική εγχώρια κατασκευή-επισκευή-έρευνα-τεχνολογία. Επίσης, η πολυμερής συνεργασία με ισπανικές, κινεζικές, αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες, θα αναδείξει τα ποιοτικότερα και οικονομικότερα, χαρακτηριστικά. Τέλος, η αποδέσμευση της μικρής-οικιακής παραγωγής για ιδιοκατανάλωση, θα κατακτήσει την κοινωνική συνείδηση, βοηθώντας περαιτέρω στον περιορισμό ρύπων.

4. Αποπληρωμή των γερμανικών πολεμικών οφειλών.

Όπως στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρουν, οι γερμανικές πολεμικές οφειλές κατά τη ναζιστική κατοχή, ανέρχονται στα εκατόν εξήντα δυο (162) δισ., άτοκα! Εξ αυτών, τα πενήντα οκτώ (58),άτοκα, αφορούν σε υπόλοιπο χρέους αναγκαστικού δανείου, του οποίου δυο δόσεις εξοφλήθηκαν επί Χίτλερ.Ειδικά δε αυτό το χρέος-δάνειο,αναγνωρίζεται κι από τον γερμανικό Τύπο, αναγόμενο σε 77 ή 92 δις ευρώ, κατά περίπτωση.

Η αποπληρωμή αυτών των οφειλών, σε σαράντα ετήσιες δόσεις,είναι αμελητέα εφικτή από την πανίσχυρη γερμανική οικονομία, είναι ηθικά, ανθρωπιστικά και πολιτισμικά επιβεβλημένη και, λειτουργεί συνεκτικά στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Μπορεί δε να “συμψηφισθεί”, ακόμη και μονομερώς από ελληνικής πλευράς, με το όποιο επιμέρους προς τη Γερμανία ή τις τράπεζές της, χρέος προσδιορισθεί, πιθανότατα μηδενίζοντάς το!

5. Τράπεζα ευρωπαϊκού Νότου, Μεσογείου, Βαλκανίων…

Όλα τα εκτεθέντα, θα διευκολύνονταν εάν συμπτύσσονταν, ενδοευρωπαϊκά, μέτωπο των περιφερειακών ή/και νότιων άμεσα πληττόμενων από την κρίση χωρών,που θα διαχειρίζονταν ανάλογες προσπάθειες, εθνικών διεξόδων. Θα ήταν εφικτό επίσης, στα πρότυπα της “ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων” ή της παρεμφερούς, ”παρευξείνιας τράπεζας”, να χρηματοδοτηθούν επεκτατικά αυτές οι πρωτοβουλίες, με συγκέντρωση πόρων και τεχνογνωσίας. Η «τράπεζα Αιγαίου», θα ήταν ίσως ένας πρόσφορος θεσμικός φορέας…

Η Ελλάδα, ακόμη, μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία σε επίπεδο βαλκανικών, ευρωπαϊκών ή/και μη, χωρών, για τη σύσταση ανάλογων χρηματοδοτικών προσπαθειών – “εργαλείων”, συνεισφέροντας στην ανακούφιση και σταθερότητα της περιοχής, ενισχύοντας και τη δική της ηγετική θέση, με ασφάλεια.

6. Η ευθύνη σε όλους μας!

Οι Έλληνες κι Ελληνίδες, σήμερα, υπό το κράτος του ζόφου και της δυσπραγίας, συλλογώνται και μάλιστα πλησιάζουν και, στην αυτοκριτική αναθεώρηση. Απότοκος των συζητήσεων και γραπτών που διακινούνται σχετικά, είναι κι όσα εντοπίζονται παραπάνω. Αναντίρρητα και πανθομολογούμενα, ο τόπος χρειάζεται κατεπειγόντως αλλαγή πλεύσης, για να διασωθεί. Κι όπως αποτελεί κοινή συνείδηση, αυτό δεν μπορεί να συμβεί με θαύμα ή από κάποιο σωτήρα. Απαιτείται η συμμετοχή όλων! Δηλαδή ή να τεθεί ερώτημα δημοψηφίσματος ή να αποτελέσει κριτήριο εκλογών, ένα δεσμευτικό πρόγραμμα, άμεσης εξόδου της χώρας από την κρίση! Με επίγνωση και καταμετρημένες τις συνέπειες, από όλους και για όλα.

Συνοψίζοντας:
Με τις εκτεθείσες μεθοδεύσεις, η Ελλάδα, αποκτά άμεση ρευστότητα πλέον των 100 δις,την επενδύει στην ηλιόλουστη θεϊκή κληρονομιά της και την κεφαλαιοποιεί στην αναγέννησή της. Αξιοποιώντας τις μοναδικότητες κι ιδιαιτερότητές της, την πολύτιμη “ασημαντότητα” του μικρού μεγέθους της, την θέση της στο μεταίχμιο Δύσης-Ανατολής, γεωπολιτικής κι οικονομικής. Απομένει, το ψυχικό σθένος, της ανιδιοτελούς, πατριωτικής εντιμότητας, για να αναστηθεί το έθνος μας και να διασωθεί ο λαός μας.

πηγή:kostasxan

Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.







Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.

Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;



Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να πέσουν οι μάσκες.



Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.



Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.



Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με περικοπές μισθών και δώρων. Τρομοκρατεί τους συνταξιούχους με περικοπές συντάξεων και περίθαλψης.



Τρομοκρατεί όλους τους ασφαλισμένους Έλληνες αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική περίθαλψη και...

φάρμακα.



Τρομοκρατεί τους πάντες με μισθούς πείνας και με «δώρο» την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.



Τρομοκρατεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη βία της χωροφυλακής αλλά και με συλλήψεις σε όποιον «εκινήθει».



Τρομοκρατεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με οικονομική τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τους κρατικούς φοροεισπρακτικούς-εκβιαστικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.



Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις λεηλατεί και την ιδιωτική περιουσία ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς.



Ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών (υπάλληλός τους άλλωστε) εξασφαλίζοντάς τους πάμφθηνα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.



Ο γενίτσαρος Λουκάς όντας γαλαντόμος εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες θέσεις και συντάξεις που παίρνει. Αλήθεια γιατί όσοι βρίσκονται στη Βουλή και στην κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Για να μας δείξουν και πόσο αγαπούν την Ελλάδα που τόσο κόπτονται για αυτήν;



Ο ΕΧΘΡΟΣ πλέον βρίσκεται εδώ. Είναι στο ΜΑΞΊΜΟΥ, είναι στα κυβερνητικά έδρανα του κοινοβουλίου, είναι στο προεδρικό μέγαρο… Είναι εδώ και κάνει κουμάντο. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους. Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;



Θα αφήσετε το παιδί σας να πεινάσει; Θα αφήσετε τον παππού σας να πεθάνει από το κρύο γιατί δεν έχει να πληρώσει θέρμανση; Θα αφήσετε τους ανθρώπους σας να πονούν και να κινδυνεύουν από κάποια ασθένεια γιατί δεν έχουν περίθαλψη; Θα αφήσετε την Ελλάδα στους κατακτητές; Θα αφήσετε τους γενίτσαρους να σφαγιάζουν ελληνικές ψυχές;



Θα αφήσετε τους Έλληνες χωρίς πατρίδα;



Πλέον ο αγώνας είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και θα πολεμήσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:



«ή ταν ή επί τας»



Στάθης Διομήδης



Aπό tsak-giorgis μέσω γρεκι

Η απίστευτη προφητεία ενός ναζί, πριν 66 χρόνια!

 

 

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αντίγραφο από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, όπως θα παρατηρήσετε του έτους 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 66 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Perierga.gr - Η απίστευτη προφητεία ενός ναζί
πηγή: tromaktiko

Απαλλαγείτε από τον βήχα με αφεψήματα

BLOG

 

  
Τα αφεψήματα δρουν μαλακτικά στο λαιμό και μαλακώνουν τον βήχα. Μια ιδέα είναι να φτιάξετε ένα ρόφημα από θυμάρι και φασκόμηλο, μέσα στο οποίο θα διαλύσετε μια κουταλιά μέλι.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, κάνετε επίσης εισπνοές πάνω από νερό μέσα στο οποίο βράζετε χαμομήλι ή ευκάλυπτο. Ο ατμός ενυδατώνει τις εκκρίσεις των βρόγχων, τις ρευστοποιεί και βοηθά στην αποβολή τους.


Πηγή: vita

Μύθοι και αλήθειες για την ψυχοθεραπεία





 





Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος απευθύνεται σε ψυχολόγους. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να...υπάρχουν κάποια «στερεότυπα» γύρω από την ψυχοθεραπεία και το πρόσωπο του ψυχολόγου, τα οποία συχνά μας αποτρέπουν από το να ζητήσουμε βοήθεια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ένα από αυτά τα στερεότυπα αφορά στο ότι θεωρείται ότι κάποιος πρέπει να έχει σοβαρά προβλήματα για να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να ξεκινήσει θεραπεία, ένας από τους οποίους μπορεί απλά να αφορά την ανάγκη του να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του. Όποιος κι αν είναι ο λόγος πάντως, είτε υπάρχουν μικρότερες είτε μεγαλύτερες δυσκολίες, καλό είναι να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να φτάσει στα όριά του για να ζητήσουμε βοήθεια σ’ αυτό που μας απασχολεί.

Άλλος ένας μύθος που υπάρχει γύρω από τη θεραπεία είναι ότι εμείς μόνοι μας μπορούμε καλύτερα να λύσουμε τα προβλήματά μας. Αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος «ξένος» αφού εμείς οι ίδιοι τα γνωρίζουμε καλύτερα. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά που μας δυσκολεύουν, δεν είναι όμως πάντα εύκολο να βρούμε λύσεις σ’ αυτά. Όταν λοιπόν τα προβλήματά μας επιμένουν ή επανέρχονται ή ο χρόνος περνάει και εμείς δεν αισθανόμαστε καλύτερα, τότε είναι καλύτερο να απευθυνθούμε σε κάποιο ειδικό.

Η άρνηση ενός προβλήματος δεν ακυρώνει την ύπαρξή του και τις άσχημες συνέπειές του πάνω μας. Είναι πιο υγιές λοιπόν να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να αναζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου, όταν οι δικές μας λύσεις φαίνονται να μην είναι αποδοτικές, από το να αφήνουμε τον εγωισμό μας να «σαμποτάρει» την επιθυμία μας να θεραπευτούμε.

Τέλος, υπάρχουν πολλά στερεότυπα γύρω από το ρόλο του θεραπευτή στη θεραπεία. Στη δημιουργία τους έχει συμβάλλει ανάμεσα στα άλλα και ο χώρος του κινηματογράφου, μιας και πολλές ταινίες παρουσιάζουν την ψυχοθεραπεία με διαστρεβλωμένο τρόπο. Συχνά για παράδειγμα έχουμε την εικόνα ενός ανέκφραστου θεραπευτή που δε μιλάει κι έτσι αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο ένας τέτοιος θεραπευτής θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του θεραπευτή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος της ψυχοθεραπείας και την εκπαίδευση που αυτός έχει.

Σε κάποια είδη θεραπείας (ψυχαναλυτικού τύπου) ο θεραπευτής είναι πράγματι πιο παθητικός απ’ ότι είναι σε άλλου τύπου θεραπείες (π.χ. γνωσιακού τύπου), όπου συμμετέχει ενεργά στη συνεδρία. Ακόμα όμως κι όταν έχει ένα πιο παθητικό ρόλο, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ο θεραπευτής έχει αυτό το ρόλο (π.χ. την ανάδυση βαθύτερων θεμάτων του ψυχισμού) και σε όλες τις περιπτώσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται εκεί για να μας βοηθήσει.