Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Έρευνα: Τελικά τα μάτια αποκαλύπτουν την αλήθεια;


Λένε ότι αν θες να διαπιστώσεις αν κάποιος σου λέει ψέματα ή αλήθεια πρέπει να τον κοιτάξεις στα μάτια. Ισχύει όμως τελικά αυτή η θεωρία;

Αν λέτε συχνά ψεματάκια μην ανησυχείτε. Τα μάτια δεν μπορούν να αποκαλύψουν πότε λέμε ψέματα σύμφωνα με ένα έρευνα

Αν καταφεύγετε συχνά σε αθώα ή μη ψεματάκια τα μάτια σας δεν πρόκειται να σας προδώσουν, αν από την άλλη έχετε τη συνήθεια να κοιτάτε τον άλλον στα μάτια για να μάθετε αν σας λέει την αλήθεια, μην μπαίνετε στον κόπο: σύμφωνα με τους ειδικούς τα μάτια δεν προδίδουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

Ερευνητές από δύο πανεπιστήμια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα μάτια αποκαλύπτουν πότε λέμε ψέματα είναι μύθος.

Πολλοί ψυχολόγοι θεωρούν ότι όταν κάποιος έχει το βλέμμα του στραμμένο πάνω και δεξιά υπάρχουν περισσότερες πιθανότατες να λέει ψέματα, ενώ όταν κοιτάει προς τα πάνω και αριστερά, είναι πιο πιθανό να λέει την αλήθεια. Ωστόσο, οι ειδικοί από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Hertfordshire πραγματοποίησαν διάφορα τεστ και έτσι διαπιστώθηκε ότι η θεωρία αυτή είναι λάθος.

Η σχέση μεταξύ των κινήσεων των ματιών και της αλήθειας είναι ένα βασικό στοιχείο του νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP), μια μέθοδος που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας ψυχολογικές τεχνικές.

Ένα κομμάτι αυτής της μεθόδου ασχολείται με την εκπαίδευση των ανθρώπων ώστε να ανιχνεύουν τη σχέση μεταξύ των κινήσεων των ματιών και της σκέψης. Σύμφωνα με τη θεωρία, όταν βλέπουμε κάποιον να κοιτάζει προς τα πάνω και προς τα δεξιά, είναι πιθανό να οραματίζονται μια φανταστική ιστορία.


Από την άλλη, όταν κάποιος κοιτάει προς τα αριστερά, είναι πιθανό να προσπαθεί να ανακαλέσει μια πραγματική ιστορία στη μνήμη του. Για το λόγο αυτό, όταν οι ψεύτες κατασκευάζουν τη δική τους εκδοχή της πραγματικότητας, τείνουν να κοιτάζουν προς τα δεξιά.

Η θεωρία αυτή «δοκιμάστηκε» από τους ειδικούς οι οποίοι έβαλαν εθελοντές να λένε πότε την αλήθεια και πότε ψέματα, ενώ την ίδια στιγμή βιντεοσκοπούσαν τα βλέμματα τους.

Μια δεύτερη ομάδα εθελοντών στη συνέχεια κλήθηκε να παρακολουθήσει τις ταινίες και να προσπαθήσει να εντοπίσει τα ψέματα, παρακολουθώντας τις κινήσεις των ματιών.

H συγγραφέας της μελέτης Dr Caroline Watt, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε: «Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει ότι ορισμένες κινήσεις των ματιών αποτελούν ένδειξη ψεύδους, και μάλιστα η ιδέα αυτή ακόμα διδάσκεται σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια».

Η έρευνά μας δεν υποστηρίζει αυτή τη θεωρία και μάλλον είναι καιρός να εγκαταλείψουμε αυτή την προσέγγιση ως μέθοδο για την ανίχνευση του ψεύδους». Ο καθηγητής Ψυχολογίας Richard Wiseman, από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, δήλωσε: «Από τα αποτελέσματα της μελέτης δεν προέκυψε σχέση μεταξύ ψέματος και κινήσεων των ματιών».

3 φυσικοί τρόποι να καθαρίσετε τον αέρα του σπιτιού σαςΦρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας οικολογικά, γρήγορα και πάνω από όλα φθηνά. Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους...
 Όπως ο ανθρώπινος οργανισμός έτσι και η ατμόσφαιρα του σπιτιού έχει ανάγκη από…αποτοξίνωση. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω πως μπορείτε να απολυμάνετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με φυσικά σκευάσματα που θα φτιάξετε μόνοι σας αλλά και με άλλους φυσικούς τρόπους ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο καύσωνας σας κρατά αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι με κλειστά τα παράθυρα και ανοιχτό το κλιματιστικό.

Αιθέρια έλαια σε κεραμική συσκευή

Φτιάξτε ένα απολυμαντικό για το σαλόνι η το υπνοδωμάτιο σας χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια τα οποία θα τα βάλετε στην κεραμική συσκευή και με τη βοήθεια του ρεσώ θα αρωματίσετε, αλλά και θα απολυμάνετε την ατμόσφαιρα.

Τα αιθέρια έλαια
: Ευκάλυπτος (3 σταγόνες), λεβάντα(3 σταγόνες), αγριοκυπάρισσο (3 σταγόνες). Βάλτε τα παραπάνω αιθέρια έλαια στην κεραμική συσκευή και ανάψτε το ρεσώ αφού πρώτα έχετε προσθέσει λίγη ποσότητα νερού.

Κερί για τους καπνιστές

Αν δεν έχετε κεραμική συσκευή τότε αρκεί και ένα κερί. Ανάψτε ένα μεσαίο ή μεγάλο κερί και αφήστε το να κάψει για λίγα λεπτά. Αφού δημιουργηθεί μια κοιλότητα υγρού, βάλτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο ή 3 σταγόνες νεράντζι. Με αυτόν τον τρόπο θα φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού που είναι «βαριά» λόγω του τσιγάρου. Αν τώρα δεν έχετε αιθέρια έλαια βάλτε στο κερί μια τριμμένη φλούδα λεμονιού. Όσοι δεν είναι καπνιστές μπορούν να βάλουν στο κερί οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο (ιδανικά για απολύμανση της ατμόσφαιρας είναι η λεβάντα και ο ευκάλυπτος) ή να βάλουν ξύσματα λεμονιού.

Τα φυτά που απολυμαίνουν

Τα παρακάτω φυτά εκτός από διακοσμητικά μπορούν να παράγουν οξυγόνο αλλά και να απολυμάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας:

*H Δράκαινα: Υπάρχουν πολλά είδη που τα περισσότερα διαθέτουν πολλά χρωματιστά φύλλα. Η Δράκαινα χρειάζεται σκιά και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.

*Η φτέρη: Στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα που υπάρχει αρκετή υγρασία μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο φυτό που του αρέσει το νερό και είναι ανθεκτικό σε τέτοιες συνθήκες. Προσέξτε όμως, η φτέρη αγαπάει και το φως επομένως θα πρέπει να την έχετε κοντά σε παράθυρο.

*Ο κάκτος είναι μια καλή επιλογή για το σπίτι σας και το σπαθίφυλλο είναι ιδανικό αφού είναι γνωστό ότι μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα. Το συγκεκριμένο φυτό θα το βρείτε και σε πολλά γραφεία καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν την ιδιότητα του και για αυτό το έχουν σε περίοπτη θέση στο γραφείο τους. Τέλος ο κισσός και ο πόθος είναι φυτά που έχουν την ιδιότητα να απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα.

Αφαίρεσαν τους χάρτες των ελληνικών αποικιών από τα βιβλία της ιστορίας για να μην φαίνεται η Ελλάδα μεγάλη!
Γράφει η Κουσίδου Πελαγία, Δράκα 
Δεν έχει όριο πλεον ο... ''αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου...
Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλεον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών!!

Για ποιόν λόγο και απο ποιούς όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;

Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;

Ποιοί προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλεον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;

Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;

Eνδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω απόσπασμα απο το περιοδικό ''η Δράση'' τεύχος Ιούλιος- Ιούνιος 2012:

Αρχίζοντας μέ τή Γλώσσα τής Ε' τάξης (σελ. 23) βλέπουμε τόν άγιο Ιωσήφ χωρίς φωτοστέφανο νά αγκα­λιάζει τήν Παναγία, χωρίς φωτοστέ­φανο καί αυτή. Επίσης βλέπουμε τόν Χριστό σαν ενα απλό μωρό χωρίς φωτοστέφανο. Όλο τό βιβλίο έχει δυο φωτογραφίες γιά τά Χριστούγεννα. Συ­νεχίζοντας βλέπουμε ότι όλο τό κεφά­λαιο γιά τά Χριστούγεννα αναφέρεται στή μάγισσα Φρικαντέλα (σελ. 26). Βά­ζουν ένα παιδί μετανάστη (σελ. 24) νά θέτει σέ άμφιβολία γιά τό αν υπάρχουν άγγελοι, καί αύτοί μόνο για τους χορτάτους. Άκόμη (σελ. 29) βλέπουμε τά Θε­οφάνια νά είναι ένας άπλός αγώνας κολύμβησης. Βάζουν τά παιδιά νά φαντάζονται ότι είναι δέντρα (σελ. 31) όχι. πάντως νοήμονα όντα. Πλήση εγκε­φάλου έπίσης γίνεται (σελ. 11 καί 12) ειδικά γιά τούς έξωγήινους.

Στό Ανθολόγιο τής Γλώσσας Ε' (σελ. 154) ό Τα Κι Κο ό Κινέζος αναρωτιέται: « .. Τά μάτια του γιατρού ήταν γλυκά και τά μάτια τοϋ Χρίστου ήταν γλυκά». Τί ώραία βλασφημία! Παρουσιάζουν επίσης τό βάψιμο τών αυγών σάν παλιό' ειδωλολατρικό έθιμο πού πήραμε καί ότι ό Χριστός άπλώς σήκωσε τήν πλάκα καί βγήκε (σελ. 174, 175, 177).

Ό 'Άι-Βασίλης κάνει μπουγάδα μέ τά σώβρακά του (Δ'τάξη Γλώσσα σελ. 52). Τά παιδιά μαθαίνουν νά γράφουν Χαίκοΰ (Γ'τάξη, Γλώσσα σελ. 68) πού είναι επηρεασμένα άπό τό Βουδισμό Ζέν, άλλά όχι Όμηρο κ.τλ. Ελληνικά.

Διαβάζουμε (Γλώσσα, Β' δημοτικού σελ. 79) γιά τό ημερολόγιο τής Έβραιοπούλας Ροζίνας, γιά τό 1940 άλλά όχι κάποιου Έλληνα ήρωα π.χ. Κώστα Περρίκου.

Άπό τή Γλώσσα Α'Δημοτικου μαθαί­νουν τά παιδιά: πώς να μπαίνουν σέ ξένα σπίτια νά κρυφακούν, νά κρυφοκοιτάζουν τή νύκτα (σελ. 32, 34, 36, 38) όλα εικονογραφημένα. Στή Μελέτη Περιβάλλοντος Δ' τάξης (σελ. 17,18) νιώθουμε περήφανοι πού μιλάμε τά Τουρκικά. Τό Τουρκάκι Έκρέμ δοξάζει τόν Αλλάχ με άνύπαρκτο Χριστό.

Στά Μαθηματικά Γ'τάξης (σελ. 85) υπάρχουν μάγισσες, σεΐχιδες καί γενικά όλα τά ξενόγλωσσα ονόματα καί κυρίως άγοριών.

Κάνουν συνεχώς διαφήμιση (Μαθηματικά Γ'σελ. 102) στό Ταγκράμ, άλλά όχι στό αρχαιότερο Γεωμετρικό παιχνίδι τό "Λούκουλος" του Αρχιμήδη.

Στά Θρησκευτικά Δ' (σελ. 98, μάς κάνουν πλύση εγκεφάλου μέ τούς μετανάστες, παρουσιάζοντας τούς Έλληνες σάν ρατσιστές.

Στά Θρησκευτικά Ε'(σελ. 92) άναφέρουν σάν αιρετικό τόν Ρωμανό τό Μελωδό, ότι άντλοΰσε τά θέματά του άπό τά απόκρυφα Ευαγγέλια.

Πηγαίνοντας στήν Ιστορία (Δ'τάξη σελ. 79) άφαιροΰν τίς άποικίες τής αρχαίας Ελλάδας άπό όλο τό μεσογειακό χώρο και τήν δείχνουν σάν ψείρα.

Καλλιεργούν αισθήματα ήττοπάθειας των Ελλήνων (Ε'τάξη σελ. 11) ειδικά άπέναντι στούς Ρωμαίους, χωρίς νά μάς πουν ότι πολυπληθέστεροι Ρωμαίοι μαζί μέ Έλληνες προδότες πολέμησαν εναντίον λίγων Ελλήνων.

Τό διάταγμα τής ανεξιθρησκίας τοϋ Μ. Κωνσταντίνου τό δουλεύουν όπως θέλουν σάν τάχα νά μήν ισχύει στήν Ελλάδα (''στ. Ε' σελ. 22). Ρωτούν πονηρά τά παιδιά νά άναρωτηθοΰν γιατί ό Μ. Κωνσταντίνος άφησε τούς παλαι­ούς ναούς δίπλα στίς Χριστιανικές (σελ. 27, Ίστορ. Ε'). Γιατί άραγε;

Στήν άλωση της Κωνσταντινούπο­λης Βιβλίο Εργασιών Ιστορίας Ε' (σελ. 46), ρωτοϋν και ζητούν τά παιδιά να γράψουν τί τά εντυπωσίασε στόν Μωάμεθ τόν Πορθητή. (Βάζοντας δεύτερο στή λίστα τόν Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο).

Δίνουν ψευδή στοιχεία μέ μικρό Τουρκικό στρατό στήν άλωση, Ιστορία Ε'(σελ. 107) (άλλου γράφουν πάνω άπό 60.000, άλλού 100.000). Ιστορικά εμείς ξέρουμε ότι τό νούμερο ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Γράφουν (Ιστορία Ε'σελ. 106) ότι τήν άμυνα τής Κωνσταντινούπολης τήν άνέθεσε ό Πα­λαιολόγος στόν Ίουστινιάνη λές καί αυτός ήταν άπλός παρατηρητής, τονίζοντας τό με­γαλείο του Ίουστινιάνη καί του Μωάμεθ.

Αύτά τά βιβλία είναι όλα σαβούρες. Σέ τί vα πρωτοαναφερθεί κανείς; Καί αύτά είναι μόνο λίγα.

Η Ελλάδα του 1920 μέσα από έγχρωμες φωτογραφίες
Φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από το 1920 δημοσιεύτηκαν από το αρχείο...
του περιοδικού National Geographic. Γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό των Maynard Owen Williams και Wilhelm Tobien.


Οι φωτογραφίες απεικονίζουν Έλληνες και τις Ελληνίδες κάθε ηλικίας και σε κάθε μορφή δραστηριότητας, από έναν ιερέα αγιογράφο έως γυναίκες που παίρνουν νερό από το ποτάμι ή πλέκουν σε παρέες.


Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και ισούνται πράγματι όσο χίλιες λέξεις...
flashnews.gr

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Έλληνας Βο(υ)λευτής! Δείτε ΟΛΑ τα προνόμια τουςΤα ποσά που θα δείτε παρακάτω οχι μόνο προκαλούν αλλά εξοργίζουν. Σε εποχές που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν σταματάει να πληρώνει φόρους και χαράτσια και την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας αυτοκτονούν εξαιτίας του ανύρπακτου κράτους, ο Έλληνας πολίτης πληρώνει για κάθε εθνοπατέρα...
20.329€ τον μήνα!!!

Σύμφωνα λοιπόν με τον τελευταίο προυπολογισμό του κράτους (μετά τις "περικοπές" που είχαν), οι 300 βο(υ)λευτές εισπράττουν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ:

1. Βουλευτική αποζημίωση: 8.000€
2. Κοινοβουλευτικές επιτροπές: 1.100€ μέσο όρο
3. Οικογενειακή παροχή/εργοδοτικές εισφορές: 350€
4. Αυτοκίνητο: 1000€
5. Αεροπορικά εισιτήρια: 960€
6. Έξοδα κίνησης: 473€
7. Επίδομα οργάνωσης γραφείων και ταχυδρομικά τέλη: 2.263€
8. Επίδομα ενοικίου: 1.000€
9. Σταθερή τηλεφωνία: 983€
10.Κινητή τηλεφωνία: 200€
11.Δύο επιστημονικοί συνεργάτες (συνήθως συγγενείς) : 4.000€


Είναι ή δεν είναι λοιπόν η καλύτερη δουλειά του κόσμου, αν κρίνουμε και τον φόρτο εργασίας που ΔΕΝ έχουν; Και όλα αυτά τα νόμιμα! Αν συμπεριλάβουμε και τα πακέτα/μίζες που λαμβάνουν ορισμένοι απο υπουργικές θέσεις τότε αυτά τα ποσά εκτοξεύονται!

Τα σχόλια δικά σας...

πηγή:tromaktiko

Επιτέλους τέλος στην φαρσοκωμωδία της γιορτής της "Δημοκρατίας"Εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε καταργηθεί αυτή η κοσμική έκδήλωση όλου του κομματικού κατεστημένου όπου μαζεύονταν κάθε καρυδιάς καρύδι να συσφίξει τις σχέσεις του με τους υπολοίπους του συναφιού τους. Με αφορμή τι; Την κατ΄όνομα αποκατάσταση μιας Δημοκρατίας πάνω στα χαλάσματα της Κύπρου. Ντροπή!
Επιτέλους, κάποιος επιχειρεί να βάλει τέλος...
σ’ αυτή τη μεταπολιτευτική ξεφτίλα, τη λεγόμενη γιορτή για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η απόφαση του Κ. Παπούλια να μην πραγματοποιηθεί φέτος η γιορτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι μόνο γιατί δε μπορεί ο κόσμος που περνά δύσκολα να βλέπει τις φιέστες, αλλά και γιατί επρόκειτο για ένα απομεινάρι που κάποτε έπρεπε να εξαλειφθεί.

Κατ’ αρχάς δε μπορεί να δίνονται χιλιάδες ευρώ για ποτά, καναπεδάκια, χαβιάρια και άλλα… μεζεκλίκια που πηγαινοέρχονταν στο προεδρικό Μέγαρο κάθε τέτοια εποχή. Το απαιτεί η σημερινή κατάσταση.

Επίσης, δε μπορεί ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα να κάνει γιορτές. Πώς θα βγουν μετά στα καφενεία να δικαιολογήσουν τις φιέστες και τις σπατάλες όταν ζητούν περικοπές στους μισθούς των 600 ευρώ;

Από την άλλη, βαρεθήκαν 40 χρόνια τώρα να βλέπουμε ευτυχισμένους πολιτικούς μετά των συζύγων τους και δεκάδες άλλους δημοσιογράφους (τους κολλητούς), παρατρεχάμενους, συμβούλους, στρατιωτικούς κ.λπ. που έβαζαν τα… καλά τους για να πάνε στη δεξίωση. Και τι να κάνουν εκεί; Δημόσιες σχέσεις, συναντήσεις για μπίζνες, υποκλίσεις στους αξιωματούχους του κράτους, ευκαιρία για ρουσφέτια και άλλα τέτοια όμορφα.

Και φυσικά, οι γιορτές αυτές έδιναν τροφή επί ημέρες στις τηλεοράσεις. Τι είπε ο ένας, τι έκανε ο άλλος, τι και πόσα ήπιε ο δείνα, που κάθισε εκείνος, τι φόρεσε η άλλη, ποια ήταν η ομορφότερη, ποιος μίλησε με τον Πρόεδρο.

Θα χάσει και ο Ακης (που έτσι κι αλλιώς εκεί που βρίσκεται δε θα μπορούσε) την ευκαιρία να κάνει grande είσοδο με τη Βίκυ Σταμάτη και τα όμορφα συνολάκια της.

Θα χάσει και ο Τσίπρας μια ευκαιρία να συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι από την συμπαθητική  μετανάστρια από κάποια χώρα της Αφρικής, αλλά από τη… Ρένα Δούρου η οποία επίσης έχασε την ευκαιρία να πει τις εμπειρίες της για τη Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Τι να γιορτάσεις άραγε; Τη Δημοκρατία σε καιρούς κρίσης, κοινωνικής καταβαράθρωσης και απειλής διάλυσης της χώρας; Αλλά και γιατί να το κάνεις αυτό; Χρειαζόμαστε δεξιώσεις για να θυμόμαστε πότε αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία;

Σε λίγο θα καθιερώσουμε δεξίωση για το πότε μπήκαμε στην τρόικα, πότε θα βγούμε από το Μνημόνιο, πότε μας έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, η Δημοκρατία μας μάρανε;

Το μόνο στενάχωρο στην υπόθεση είναι ότι κάποιοι αγωνιστές πράγματι του αντιδικτατορικού αγώνα είχαν τη δική τους ημέρα. Τώρα θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να βρει ένα άλλο τρόπο, λιγότερο φανταχτερό για να τους ανταμείψει και να τους τιμήσει. Δεν είναι ανάγκη να οργανώνονται life style εκδηλώσεις για να κάνουν το κομμάτι τους οι πολιτικοί και οι γυναίκες τους. Δεν είναι αυτό το νόημα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Εύγε λοιπόν στον Πρόεδρο που αποφάσισε να κόψει την κωμωδία.


antinews.gr

Καλοκαιρινό party στην βεράντα


Τώρα που οι μέρες και οι νύxτες γίνονται πιο ζεστές, πρέπει να βρεις τρόπους να περάσεις καλά! Και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία! Είναι η ώρα να...
καλέσεις στο σπίτι φίλους για να διασκεδάσετε με δροσερούς μεζέδες, εύγευστα cocktail και πάνω απ’ όλα για να χαλαρώσετε!

Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ένα δείπνο στη βεράντα ή για ένα cocktail party, με ανοικτές πόρτες και παράθυρα, για να πλημμυρίσει το δροσερό βραδινό αεράκι όλο το σπίτι. Το καλοκαίρι άλλωστε, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για απλές καθημερινές γιορτές !

Συνήθως και μόνο η ιδέα του να προετοιμάσεις ένα party, φαίνεται βουνό. Αλλά τώρα το καλοκαίρι, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά!

Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποιες ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού και για το πως θα μπορέσετε να διασκεδάσετε αυτό το δύσκολο απ’ ότι φαίνεται για όλους καλοκαίρι, χωρίς να ξεπαραδιαστείτε!

Δώστε στο σπίτι σας καλοκαιρινό style!

Ένας εύκολος κι απλός τρόπος, για να ανανεώσετε οποιαδήποτε εποχή το σπίτι σας, είναι να αλλάξετε κάποια μικρά πραγματάκια από εποχή σε εποχή.

Αρχικά ξεκινάμε με το θέμα της διακόσμησης!

Κράτα στο μυαλό σου ότι η βασική τάση της σεζόν είναι τα έντονα χρώματα και ειδικά τα φλούο. Κίτρινο, πορτοκαλί, κοραλί, τιρκουάζ... Οπότε μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το πάρτι –από γιρλάντες μέχρι σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και μαχαιροπήρουνα- σε αυτές τις αποχρώσεις. Το χρώμα κάνει ένα χώρο ξεχωριστό και μια χρωματική αλλαγή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας και να του δώσετε καλοκαιρινό άρωμα.

Η οργάνωση σας βγάζει από μπελάδες!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι καλύτερο να είστε μια “τεμπέλα” οικοδέσποινα. Και αυτό σημαίνει, να κάνετε συγκεντρώσεις που να τις απολαμβάνετε κι όχι να τις υπηρετείτε.

Γι’ αυτό η οργάνωση, είναι το μυστικό κλειδί. Καθορίστε λοιπόν ένα σημείο στο σπίτι σας, όπως ένα ντουλάπι, όπου θα τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα για το party σας. Η βασική ιδέα είναι, να είναι όλα μαζεμένα εκεί, έτσι ώστε να τα οργανώνετε πιο εύκολα, να προετοιμάζεστε πιο γρήγορα και η απόφαση για το επόμενο party να είναι μια απλή υπόθεση. Επιπλέον οι καλεσμένοι σας θα ξέρουν ότι, αν χρειαστούν κάτι, θα το βρουν στο συγκεκριμένο χώρο και δεν θα σας ζαλίζουν διαρκώς με «φέρε το ένα ή το άλλο».

Μετά πάμε στο φαγητό, το οποίο σίγουρα δεν οφείλει να είναι εξεζητημένο. Τώρα άλλωστε το καλοκαίρι και ειδικά το βράδυ, το φαγητό δεν πρέπει να είναι σύνθετο και βαρύ. Αν δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε κάτι για τους καλεσμένους σας κι έχει πέσει πείνα στην παρέα, οι επιλογές από delivery είναι ατελείωτες και ικανές να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε απαίτηση.

Καροτάκια, αγγουράκια, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, 1-2 μπόμπες ή κανένα κεφτεδάκι ή λουκανικάκι αν αντέχεις, πατατάκια και τα σχετικά και είσαι έτοιμη. Άσε που αν εσύ βάλεις τον χώρο και οι καλεσμένοι είναι δικοί σου άνθρωποι, μπορείς κάλλιστα να ζητήσεις από μερικούς να έρθουν με το… ταπεράκι τους. Αν μοιραστούν οι ετοιμασίες το ίδιο θα συμβεί και με την κούραση και τα έξοδο.

Στη συνέχεια πάμε στα ποτά, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία της βραδιάς. Ξεκινώντας κάπως παράδοξα, υπογραμμίζουμε τη σημασία του πάγου, ειδικά καλοκαιριάτικα. Οπότε, ό,τι και αν κάνεις, φρόντισε να μην σου λείψει.

Από εκεί και πέρα, εκτός από τα αναψυκτικά, κρασί, μπύρες και αλκοόλ είναι απαραίτητα. Και μην μπερδεύεσαι. Σε σπίτι κάνεις το κάλεσμα, οπότε αν δεν έχεις όλη την ποικιλία των ποτών μην τρελαθείς. Δεν πας για… μπαρ!

Βέβαια, και εφόσον μιλάμε για φίλους, σίγουρα θα ξέρεις πάνω κάτω τι πίνει ο καθένας έτσι θα είσαι προετοιμασμένη. Άσε που αν κανείς από αυτούς έχει παράξενα γούστα, μπορείς να του ζητήσεις να φέρει και το… μπουκαλάκι του.

Το θέμα του επιδόρπιου συνήθως καλύπτεται από τους καλεσμένους, αλλά για να είσαι σίγουρη, μπορείς να "καλύψεις τα νώτα σου" έχοντας προμηθευτεί μερικά παγωτίνια που είναι ό,τι πρέπει για την εποχή.

Τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της βραδιάς είναι η μουσική. Το θέμα αυτό πλέον λύνεται πολύ εύκολα. Επειδή οι τιμές έχουν κάπως προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται να βρεις και επαγγελματία DJ που θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Αλλιώς, υπάρχουν τόσες συλλογές ή τρόποι να φτιάξεις δική σου playlist μέσω ίντερνετ που όλα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις.

Διαλέξτε αγαπημένα τραγούδια, που θα δώσουν κέφι στην παρέα σας. Αφιερώστε ένα απόγευμα, για να οργανώσετε τη μουσική σας. Ετοιμάστε ένα ελαφρύ και αιθέριο καλοκαιρινό playlist, που θα είναι ότι πρέπει για ένα Σαββατόβραδο. Ξαφνιάστε τους καλεσμένους σας με ανάλαφρες εναλλαγές στο στιλ μουσικής και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να το εμπλουτίσετε με κάποιες latin πινελιές, από σάμπα, σάλσα και μποσσανόβα.

Καλή διασκέδαση, λοιπόν!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget