Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Είσαι μόνη; 3 απλά βήματα για να βρεις τον έρωτα του καλοκαιριού...



Είσαι μόνη; Θέλεις να εκμεταλλευθείς την ερωτική διάθεση του καλοκαιριού; Η ψυχολόγος Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου σε συμβουλεύει καταλλήλως... 
Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος όπου όλες οι αισθήσεις μας βρίσκονται σε εγρήγορση. Είμαστε γεμάτες ενέργεια και έντονη ερωτική διάθεση. Ο ελληνικός ήλιος και οι μαγευτικές παραλίες της χώρας μας δημιουργούν το καταλληλότερο ίσως σκηνικό για να αναπτυχθεί ένας νέος έρωτας!

Αν είστε μόνη, περνώντας την ώρα σας μέσα στο σπίτι ακούγοντας στο τηλέφωνο τις φιλενάδες σας να σας μιλούν για τις ξέγνοιαστες εξορμήσεις τους σε γραφικά νησιά, τις ξέφρενες βραδιές σε μπαράκια και για εκδηλώσεις δίπλα στη θάλασσα παρέα με τους αγαπημένους τους, να μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε
Οι σκέψεις επηρεάζουν τη διάθεση και τις συμπεριφορές μας, καθώς και τα ασυνείδητα μηνύματα που στέλνουμε στους γύρω μας μέσω της στάσης που κρατάμε απέναντί τους. Το γεγονός αυτό, είναι μείζονος σημασίας όταν θέλουμε να προσεγγίσουμε έναν άντρα που μας ελκύει.

Η απαισιοδοξία και οι αρνητικές σκέψεις μόνο εμπόδια μπορούν να δημιουργήσουν στην προσπάθειά σας να βρείτε τον καλοκαιρινό σας έρωτα! Αυτό συμβαίνει γιατί οτιδήποτε επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας καθημερινά, επηρεάζει την προσωπικότητά μας. Φαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μετά από λίγο καιρό μετατρέπονται σε πεποιθήσεις και έπειτα σε συμπεριφορές.

Όταν, για παράδειγμα, λέμε: «Δεν πρόκειται να βρω ποτέ τον κατάλληλο άντρα» ή «ένας αξιόλογος άντρας δεν θα γυρνούσε ποτέ να με κοιτάξει», τότε υποτιμάμε πρώτα εμείς οι ίδιες τον εαυτό μας, λειτουργούμε πίσω από τη σκιά των άλλων φοβούμενες ότι η δική μας άποψη μπορεί να μας εκθέσει και γενικά τείνουμε να λειτουργούμε, άθελά μας, με τέτοιον τρόπο ώστε να προβάλλονται τα αρνητικά μας στοιχεία και να υποσκελίζονται τα θετικά.
Η αυτοπεποίθηση αποτελεί απαραίτητο συστατικό για να ευοδωθεί ένας καλοκαιρινός έρωτας!

2. Κερδίστε τα βλέμματα με το μοναδικό σας στιλ
Οι άντρες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό μέσω της αίσθησης της όρασης και έτσι είναι σημαντικό να μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή του μέσω του προσωπικού σας στιλ. Βέβαια, η εμφάνιση είναι ένα «εργαλείο» προκειμένου να προσελκύσετε έναν άντρα, καθώς αυτό που θα τον κρατήσει τελικά κοντά σας είναι η προσωπικότητά σας!
Εκτός από το ντύσιμο, λοιπόν, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και ο αέρας που αποπνέετε. Τα μηνύματα που στέλνετε με τη γλώσσα του σώματος! Το στητό κορμί, το βλέμμα που κοιτάζει τον άλλο στα μάτια δίχως φόβο, καθώς και το ειλικρινές και αυθόρμητο χαμόγελο, μαρτυρούν μια γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της και γνωρίζει την αξία της.

3. Βγείτε από το σπίτι! 
Εάν δεν θέλετε να είστε μόνη όλο το καλοκαίρι, τότε αναλάβετε δράση. Βγείτε, διασκεδάστε με διαφορετικές παρέες και γενικότερα μην πείτε όχι σε καμία πρόταση για βόλτα και έξοδο. Δεν έχει νόημα το πόσο όμορφη ή συναρπαστική γυναίκα είστε, εάν αυτό αντανακλάται μόνο στον καθρέφτη του σπιτιού σας! Οργανώστε συγκεντρώσεις στο σπίτι σας, beach parties με τις φίλες σας και γενικότερα δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να περάσει ανέμελες στιγμές με καλή παρέα, όπου το φλερτ είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί!

Μάθετε να απολαμβάνετε το «εδώ και τώρα» και προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια και την καλή διάθεση που αποπνέει το καλοκαίρι και τολμήστε αλλαγές στην προσωπική σας ζωή. Καλή επιτυχία!

tlife.gr