Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μαγιονέζα σπιτική

Μια από τις δημοφιλέστερες σάλτσες του κόσμου. Η μαγιονέζα συνοδεύει σαλάτες, κρεατικά και φυσικά ψαρικά. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 10-15 λεπτά για να την ετοιμάσεις.

    Συστατικά

  • 2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών
  • Σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
  • ελάχιστο αλάτι,
  • ελάχιστο πιπέρι λευκό
  • χυμός λεμονιού
  • μια κουταλιά βραστό νερό

   Τρόπος μαγειρέματος

      Ρίξε σε ένα μίξερ τους κρόκκους των αυγών, λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι
     Ανακάτεψε βάζοντας αρχικά το μίξερ στη μικρή ταχύτητα
     Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι μέχρι η μαγιονέζα να "στέκεται"
     Μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά βραστό νερό και να ανακατέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου