Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων


Παρέμβαση ξένων δυνάμεων



Του Δημήτρη Καζάκη οικονομολόγου - αναλυτή

Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».

Με άλλα λόγια, και μόνο η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τις εντολές ξένων δυνάμεων και προς διευκόλυνση των δικών τους συμφερόντων εναντίον της χώρας και του λαού της, θεωρείται πράξη δωσιλογισμού και εθνικής προδοσίας χωρίς καν να χρειάζεται οποιαδήποτε απόδειξη δόλου ή προθέσεων. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος συμμετέχει ή στηρίζει μια δοτή κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμού ξένων δυνάμεων, τότε μπορεί να δικαστεί ως δωσίλογος ή εθνοπροδότης ανεξάρτητα με το τι νομίζει ο ίδιος για την πράξη του αυτή ή τι θεωρεί ότι εξυπηρετούσε.

H δίκη του 1945

Αυτά βέβαια ίσχυαν με βάση τον μετακατοχικό «Νόμο περί δωσιλόγων». Για την ιστορία, θα πρέπει να πούμε ότι, με βάση αυτήν τη Συνταχτική Πράξη, συγκροτήθηκε τελικά το Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε του δωσίλογους της ναζιστικής κατοχής. Η δίκη τους διήρκεσε από την 21η Φεβρουαρίου 1945 έως την 31η Μαΐου ίδιου έτους, οπότε και εκδόθηκε η σχετική απόφαση «περί επιβολής κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού». Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κηρύσσει ένοχους τους παρακάτω για το συγκεκριμένο αδίκημα: «1) Γ. Τσολάκογλου, 2) Κ. Λογοθετόπουλον, 3) Ι. Ράλλην, 4) Π. Δεμέστιχαν, 5) Δ. Πολύζον, 6) Σ. Γκοτζαμάνην, 7) κτορα Τσιρονίκον καί 8) Ι. Πασσαδακήν τοῦ ὅτι ἐν Ἀθήναις καί κατά τάς κατωτέρω ἀναφερόμενας χρονολογίας, καθ’ ἄς οἱ μέν τρεῖς πρῶτοι ἤσαν Πρωθυπουργοί, οἱ δέ λοιποί Ὑπουργοί καί διακεκριμένως ἕκαστος τούτων ἐγένετο συνειδητόν ὄργανον τοῦ ἐχθροῦ πρός διάδοσιν τῆς προπαγάνδας του, ἐξαίρων τό ἔργον τοῦ κατακτητοῦ καί προκαλῶν τήν ἠττοπάθειαν παρά τῷ Ἑλληνικῶ Λαῶ καί τήν περιφρόνησιν τοῦ Ἐθνικοῦ καί συμμαχικοῦ ἀγῶνος». Καταδικάστηκαν, δηλαδή, γιατί λειτούργησαν ως όργανα των κατακτητών, προωθώντας το έργο τους και προκαλώντας την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό.

Τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη χώρα μας; Έχουμε την ολοφάνερη παρέμβαση ξένων δυνάμεων, με τρόπο ιδιαζόντως ειδεχθή, για να επιβάλουν τη θέλησή τους και τα συμφέροντά τους στον ελληνικό λαό. Απαγόρευσαν ρητά την όποια προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία (δημοψήφισμα και εκλογές) προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η καταστροφική συμφωνία πτώχευσης της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Και απαίτησαν να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να περάσουν, ερήμην του ελληνικού λαού, όλες οι συμφωνίες για την ταχύτατη εκποίηση της χώρας. Κι όλα αυτά με τελεσίγραφα. Έφτασαν μάλιστα να απαιτούν τη γραπτή εγγύηση ότι η υπό δημιουργία νέα κυβέρνηση θα είναι απολύτως πιστή και υποτακτική στις εντολές τους.

Πρόκειται για δυνάμεις που απαιτούν να επιβληθεί ένα καθεστώς όπου η Ελλάδα θα στερηθεί της κυριαρχίας της προκειμένου να εφαρμοστούν οι καταστροφικές συνταγές της ευρωζώνης. Το λένε ανοιχτά Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, και κανένας επίσημος πολιτικός εκπρόσωπος της χώρας δεν έχει τολμήσει ούτε καν να φέρει αντίρρηση. Τελευταίο παράδειγμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκούιντο Βεστερβέλε. Αυτός ο κύριος σε συνέντευξή του στη «Hamburger Abendblatt» (8.11) απαντούσε χαρακτηριστικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο ήταν λάθος η αποδοχή της Ελλάδας στο ευρώ: «Δεν πρέπει να στρέφουμε τα μάτια μας πίσω για πάρα πολύ καιρό. Θέλω το σύμφωνο σταθερότητας να δαγκώνει. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλλονται κυρώσεις εάν μια χώρα παραβιάζει τη διαρκή σταθερότητα κατά τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Όσες χώρες θέλουν να πάρουν βοήθεια από την Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμες να χάσουν την εθνική κυριαρχία τους αν αυτό χρειάζεται».

Πιάσατε το νόημα; Δημιουργούν μια «Ευρώπη» που θα δαγκώνει όποιους λαούς και κράτη αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Ενώ όποια χώρα χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία. Πώς; Μα με την επιβολή της μόνιμης εποπτείας του «τεχνικού συμβούλου» κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και του στρατού επιτρόπων που τον συνοδεύει. Πότε άλλοτε υπήρξε μια τέτοια ένωση της Ευρώπης; Μόνο τότε που στους κατακτημένους Τσεχοσλοβάκους ο Γκέμπελς στα 1941 τους εξέθετε το μεγάλο όνειρο των ναζί να δημιουργήσουν την Ενωμένη Ευρώπη: «Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια δεν θα σκεφτόμαστε πλέον με όρους εθνών, αλλά ηπείρων, και ότι τελείως διαφορετικά, ίσως πολύ μεγαλύτερα, προβλήματα θα απασχολούν την Ευρώπη. Μη νομίζετε ότι, καθώς φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε μεμονωμένα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του παρόντος και με απλά ζητήματα πρακτικότητας. Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, έτσι κι ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων».

Γερμανική «τάξη»

Αυτό μας λένε και σήμερα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να διαταράσσει τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη, όπου το ευρώ αποτελεί βασικό πυλώνα και σύμβολο. Δεν μπορεί το συμφέρον ενός μικρού λαού και έθνους να αντιστέκεται στα συμφέροντα της «ευρύτερης τάξης πραγμάτων» των ευρωπαϊκών αποικιακών δυνάμεων, των τραπεζών και των αγορών.

Τι έπραξαν οι «δικές» μας πολιτικές δυνάμεις; Μα, έτρεξαν αμέσως να συμμορφωθούν κατά γράμμα. Δεν έχει σημασία πόσο εξωφρενικές και προσβλητικές είναι οι απαιτήσεις των κατακτητών της χώρας. Δεν έχει σημασία πόσο καταστροφικές είναι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα και τον λαό της. Έτρεξαν αμέσως να συμμορφωθούν. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις προβλέψεις του «Νόμου περί δωσιλόγων», τότε αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια ανοιχτή πράξη δωσιλογισμού. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε, σε εποχή ειρήνης, μια τόσο ανοιχτή εκδήλωση δωσιλογισμού.

Για να περάσει η συμφωνία ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και οι κολαούζοι της Ντόρας και του Κουβέλη, δέχθηκαν να προχωρήσουν σε μια κυβερνητική λύση που δεν προβλέπεται καν από το σύνταγμα της χώρας. Οι διαδικασίες κυοφορίας του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν έχουν καμιά συνταγματική ή άλλη νομιμοποίηση. Είναι τελείως αυθαίρετες και απόλυτα καθοδηγούμενες από το εξωτερικό. 

  Πότε και ποιος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να μαζεύει τα πρώην «μεγάλα» κόμματα και να τους λέει να τα βρουν; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε έναν ρόλο που υποδείχτηκε από το εξωτερικό και ούτε καν συνάδει με τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας; Αυτός είναι ο ρόλος του; Τοποτηρητής ξένων επιταγών και εντολών; Κι αν αυτός είναι ο ρόλος του, τότε γιατί εξοργίστηκε με εκείνους που στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τον φώναζαν «προδότη»; Γι’ αυτό πολέμησε σαν ανταρτοεπονίτης τούς ναζί στα νιάτα του; Για να τους κάνει πλάτες τώρα στη δύση της ζωής του; Ή μήπως δεν είναι ναζιστική η συμπεριφορά των Μερκοζί απέναντι στη χώρα και στον λαό της; Τι άλλο θέλει για να γίνει αυθεντικά ναζιστική; Τα κρεματόρια και τα Ες-Ες; Η τεχνολογία έχει προοδεύσει και οι αγορές έχουν ανοίξει. Σήμερα ο ναζισμός χρησιμοποιεί υπολογιστές και τράπεζες για να διαλύσει χώρες και να εξοντώσει λαούς.

Ό,τι και να λένε οι πολιτικές ηγεσίες, όσες δικαιολογίες κι αν επικαλούνται, το γεγονός ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν τανκς στους δρόμους (τουλάχιστον, όχι ακόμη) ούτε μελανοχίτωνες, αυτό δεν κάνει λιγότερο δωσιλογική και προδοτική τη στάση των επίσημων εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας. Και αρμόδιος να κρίνει και να δικάσει τη στάση τους είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Αφού βέβαια πρώτα απαλλαγεί από τη νέα κατοχή.

Το «εθνικό... συμφέρον»

Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά; Μα για να μη χάσει η Ελλάδα την 6η δόση και δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Έτσι ισχυρίζονται οι σύγχρονοι δωσίλογοι. Άλλωστε, αν πιστέψουμε τους εκάστοτε Κουίσλιγκ, όλες οι προδοσίες και οι δωσιλογισμοί τους έγιναν μόνο και μόνο για έναν λόγο: το «εθνικό συμφέρον».
Έτσι και σήμερα. Για το «εθνικό συμφέρον» φιμώνεται ο λαός και δεν του επιτρέπεται να εκφράσει γνώμη για τη συμφωνία 26ης-27ης Οκτωβρίου. Για το «εθνικό συμφέρον» στήνεται μια δοτή κυβέρνηση για να περάσει ερήμην του λαού ό,τι θέλουν οι επικυρίαρχοι. Για το «εθνικό συμφέρον» θα μπει η Ελλάδα στον γύψο των αγορών επ’ αόριστον και θα καταστραφεί ολοκληρωτικά ως χώρα. Όλα για το «εθνικό συμφέρον», που κατά διαβολεμένο τρόπο ποτέ δεν συμπίπτει με το συμφέρον της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι και τώρα. Το «εθνικό συμφέρον» επιτάσσει να πάρουμε ως χώρα την 6η δόση. Για ποιον αγωνιούν οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και των κολαούζων; Μα, για τους μισθούς και τις συντάξεις, μας λέει το παπαγαλιστάν. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις όλων εκείνων που πρωταγωνίστησαν στην καρατόμησή τους. Λες και πρόκειται για αδίστακτους δολοφόνους κατά συρροήν, που ξαφνικά εμφανίζονται να ανησυχούν για την υγεία των θυμάτων τους.

Η δόση στους τοκογλύφους και το μεγάλο ψέμα

Όσο για την 6η δόση θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό ότι χρειαζόμαστε την 6η δόση για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η 6η δόση χρειάζεται για να πληρωθούν αποκλειστικά τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια.

Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δισ. ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές, από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα περισσότερα νυν και πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων της «εθνικής συνεννόησης» έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα με κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Τους κόβετε για τύπους που δίνουν... του αγγέλου τους νερό; Λέτε να μην κόπτονται να εισπράξουν πάση θυσία τα κουπονάκια από τα ομόλογα ή να εξοφλήσουν στο άρτιο τα έντοκα γραμμάτια που έχουν αγοράσει οι ίδιοι ως «επένδυση» ή κάποιοι άλλοι γι’ αυτούς;

Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να φορτώνονται στα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 8 δισ. ευρώ ώστε να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, έως τις 31.12 του 2011.

Κράτος - μεσάζοντας

Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» τη στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν.
Το ελληνικό κράτος απλώς εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους, που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα.

Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6η δόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, σαν τη δημοπρασία που έγινε στις 8.10 για πώληση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων αντί 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,89%. Για να μαζέψουν όσα χρειάζονται για τους τοκογλύφους έως το τέλος του έτους, θα πρέπει κάθε εβδομάδα από εδώ και μπρος να κάνουν τέτοιες δημοπρασίες. Κι αν δεν μπορούν, τι άλλη λύση έχουν; Να πάρουν τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δισ. ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί να κοπούν κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεολύσια, και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών, για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν, το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω εντόκων γραμματίων 3μήνου και 6μήνου.

Δεκάρα στους δανειστές - Μονομερής διαγραφή

Αυτός είναι ο λόγος που η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος δεν αφορά τη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πληρωμή των τοκογλύφων.

Όσο πιο αποφασιστική είναι η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος τόσο πιο έντονα νιώθουν την πίεση οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Το ίδιο και με την 6η δόση. Αν δεν δοθεί, δεν τίθεται εν κινδύνω ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα τοκογλυφικά. Γι’ αυτό και πρέπει να απαιτούμε να μην εισπραχθεί, να σταματήσει εδώ και τώρα η καταβολή των δόσεων και να προχωρήσει το κράτος τουλάχιστον σε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές προκειμένου να διασώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να διασώσει τους πόρους του.

Μα τότε θα πτωχεύσει η χώρα, λένε κάποιοι. Μα είναι ήδη πτωχευμένη και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη αποφανθεί ότι αν τυχόν και γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) της 26ης Οκτωβρίου, θα υποβαθμίσουν επίσημα τη χώρα σε κατάσταση D (Default = Πτώχευση). Αν πάμε σε τέτοια πτώχευση, η χώρα θα καταρρεύσει σαν την Αργεντινή και χειρότερα. Ενώ αν πάμε σε μονομερή αναστολή πληρωμών με σκοπό τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα μπορέσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία να ελέγξουμε τις συνέπειες. Συνέπειες που δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον αποκλεισμό μας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αποκλεισμένοι είμαστε ήδη.
Όχι σε αργεντινοποίηση
Η ελεγχόμενη πτώχευση που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωκράτες είναι ακριβώς η ίδια που επιχείρησε να επιβάλει το ΔΝΤ μαζί με τις ΗΠΑ και στην Αργεντινή το 2001 με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση της κοινωνίας και της χώρας.
Ελεγχόμενη πτώχευση σημαίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και ανεξέλεγκτη ως προς τις συνέπειές της για τη χώρα και τον λαό της. Ενώ μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει στη χειρότερη περίπτωση πτώχευση με ελεγχόμενες συνέπειες που κυρίως αφορούν τις τράπεζες. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού είναι ελάχιστες και σε κάθε περίπτωση δεν συγκρίνονται με τη βαρβαρότητα και τον εφιάλτη μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης τύπου Αργεντινής.

Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή όταν ο Νέστορ Κίχνερ διέγραψε το 70% του δημόσιου χρέους της χώρας και ο λαός της γλίτωσε την απίστευτη μιζέρια και καταστροφή που βίωνε επί τριετία από την κατάρρευση της χώρας του το 2001 έπειτα από μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) όπως αυτή που θέλουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα σήμερα.

Η άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου, «γέννησε» το πραξικόπημα


Η άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου, «γέννησε» το πραξικόπημα


  • Καρατόμησαν την ηγεσία του Στρατού επειδή αρνήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες!
  • Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους!
  • Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011;
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Στα 14 χρόνια λειτουργία μας, είδαμε τον Στρατό να χρησιμοποιείται άλλοτε ως μέσο μπίζνας, κομπίνας και καταλήστευσης των ταμείων του κράτους, από πολιτικούς με of shore εταιρίες και μεθόδους αποπληρωμής αλά Goldman Sachs!

Μεθόδους που σου επέβαλαν να αγοράσεις οπλικά συστήματα, σου έβρισκαν τράπεζα να σου δανείσει, συμβόλαια συντήρησης του εξοπλισμού και εταιρίες να σου εκπαιδεύσουν το προσωπικό!
ΤΕΤΡΑΠΛΟ κέρδος δηλαδή, μιας και χωρίς μία αποκτούσες ένα πολυδιαφημισμένο οπλικό σύστημα για να κάνεις τον μπαμπούλα στην περιοχή!

Μόνο που σε όλο αυτό το αμαρτωλό σύστημα, ένα ποσοστό που ξεπερνούσε πάντα το 65%, όδευε σε κομματικά ταμεία, of-shore επιχειρήσεις, τσέπες πολιτικών καθώς και μεσαζόντων των οπλικών συστημάτων!

Και ο λαός, πλήρωνε πάντα ως… κύριος (για να μην χρησιμοποιήσω την πασίγνωστη διεθνώς ελληνική λέξη) τα κόλπα που οργάνωνε η Goldman Sacks και τα τσιράκια της!

Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο αμαρτωλό σύστημα να υπήρξαν ΚΑΙ στρατιωτικοί που «πάτησαν» τον όρκο τους και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Είμαι βέβαιος γι αυτό!

Όμως οι στρατιωτικοί αυτοί, είναι κατά την κρίση μου ελάχιστοι!
Λίγο περισσότεροι είναι αυτοί, που πιέστηκαν από πολιτικούς, ενέδωσαν και έβαλαν τελικά την υπογραφή τους έτσι ώστε να αγοράσουμε ότι ποιο άχρηστο είχε κατά καιρούς η παγκόσμια αγορά!
Σίγουρα όμως, δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι της κούρσας των εξοπλισμών! Σίγουρα δεν είναι αυτοί οι διοργανωτές του πάρτι της λεηλασίας της περιουσίας του Ελληνικού Λαού!

Χρηματοδότες – έμποροι όπλων, υπουργοί και Πρωθυπουργοί, είναι οι κατ εξοχής υπαίτιοι της τεράστιας και διαχρονικής αυτής λεηλασίας!

Όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι διαφεύγουν στον τέως υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη!

Ή για να είμαι ποιο δίκαιος, προσποιείται ότι του διαφεύγουν, διότι τα γνωρίζει πολύ καλά!

Το ΠΑΣΟΚ, με τις αγορές του «αιώνα» σε αμερικανικά κυρίως προϊόντα την δεκαετία του 80 και 90, σπατάλησε τρισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές Αμερικανικής Πραμάτειας της Goldman Sacks, και το μόνο που κατάφερε είναι να αμφισβητηθεί το μισό Αιγαίο, να χάσουν τη ζωή τους τρία παλληκάρια μας στα Ίμια και δέκα Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο!

Κατά τα άλλα, το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο στα κομματικά γραφεία, και οι βίλες των υπουργών γινόντουσαν ολοένα και ποιο χλιδάτες, άλλοτε από τα δωράκια των εμπόρων, άλλοτε από τις χρηματοδότριες τράπεζες και άλλοτε από το απ ευθείας μπαξίσι που έπαιρναν ως ΜΙΖΑ !

Μέσα σε ένα τέτοιο πανάθλιο και διεφθαρμένο κράτος-φέουδο, οι Στρατιωτικοί στην Ελλάδα, ούτε είχαν την δυνατότητα ούτε και κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών στις πολιτικές ηγεσίες!

Για την ακρίβεια, όχι «Πραξικόπημα» δεν μπορούσαν να κάνουν, αλλά ούτε καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για καθημερινά θέματα λειτουργίας του Στρατεύματος!

Η δομή, η σύνθεση και η λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως γνώμονα την ύπαρξή του μόνο και μόνο γιατί δίπλα μας βρίσκεται η Τουρκία!

Οι κομματικές αντιθέσεις είχαν εισχωρήσει και στο στράτευμα, το οποίο είχε γίνει μετά το 74, η απόλυτη εικόνα και ομοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας!

Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα μπορούσαν πέντε- δέκα Αξιωματικοί να κάνουν κίνημα στον στρατό, ή είναι άσχετος, ή είναι μεγάλος ψεύτης ή έχει δηλώσει «τρανσέξουαλ» και δεν πήγε καν στο Στρατό (συγχωρέστε με αλλά δεν άντεξα και το έγραψα)!

Διότι, όποιος υπηρέτησε έστω και ένα εξάμηνο στον Ελληνικό Στρατό, γνωρίζει καλά, ότι για να δοθεί μια διαταγή να κινηθούν άρματα και οχήματα του Στρατού, ισοδυναμεί στην ουσία με την … Ανάσταση του Λαζάρου!!!

Ποιο εύκολα μπορεί να αναστηθεί ένας νεκρός, παρά να κινηθεί μια μονάδα σε πολιτική ζώνη!

Ποιο εύκολα τετραγωνίζεις έναν… κύκλο, παρά να κάνεις κάτι στον Στρατό χωρίς να σε πάρουν είδηση… πριν καν το σκεφτείς!

Δεν θα αναλωθώ στο γιατί και στις γενεσιουργές αιτίες της αδυναμίας πραξικοπήματος στην Ελληνικό Στρατό, γιατί αυτές είναι γνωστές σε όλους, πλην ίσως του κ. Μπεγλίτη!!!

Από τη στιγμή που οι μισοί αξιωματικοί είναι εγγεγραμμένοι σε δεξιά κόμματα και οι άλλοι μισοί σε αριστερά, έναντι ποιων κύριε Μπεγλίτη θα «πραξικοπηματούσαν»; Έναντι των κομμάτων που τους τοποθέτησαν στις θέσεις τους ή έναντι των κομμάτων που αποτελούσαν τους… εγγυητές της θεωρίας … «μη πόλεμος» ;;;

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως! Αλλά στις Στρατιωτικές Αξίες του παραδοσιακού πολέμου! Όταν μιλάς σε έναν Έλληνα Αξιωματικό για Πραξικόπημα, είναι σα να προσπαθείς να μιλήσεις Κινέζικα σε έναν … Εξωγήινο!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριε Μπεγλίτη!

Κι ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο!


ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γιατί το είπε στις Κάννες; Γιατί το είπε ο Μπεγλίτης;

O λόγος είναι απλός!

Στην Ελλάδα, ο Στρατός είναι το εύκολο θύμα! Μπορείς να του φορτώσεις τα πάντα! Μέχρι που μπορείς να δίνεις συνεντεύξεις στο Mega την ώρα που οι Τούρκοι σκοτώνουν τα παιδιά μας και εσύ να κάνεις τον … Υπουργό!

Μπορείς να παίρνεις τη σημαία από ένα νησί και να λες ότι την πήρε ο αέρας!

Διότι όπως κατάφεραν οι πολιτικοί να μην υπάρχει συνέχεια στην πολιτική μας όταν αλλάζουν οι υπουργοί έτσι κατάφεραν να επιβάλουν την ίδια κατάσταση και στο Στράτευμα!

ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΣΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, φαίνεται από ένα και μόνο πράγμα:

Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ετοίμαζαν πραξικόπημα, τότε, με απλές ενδείξεις, ειδικά τούτες τις κρίσιμες ώρες, θα μπορούσε ο υπουργός να τους περάσει ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ !

Γιατί δεν έγινε αυτό;

Γιατί, καρατόμησε 20 ικανότατα στελέχη ;

Γιατί σήμερα όλοι οι… κατηγορούμενοι για Αποστασία αποστρατεύτηκαν με όλες τις τιμές και δόξες καθώς και όλες τις συνταξιοδοτικές παροχές;

ΓΙΑΤΙ πολύ απλά όλα αυτά ήταν παραμύθια!

Ούτε ποτέ τους στασίασαν και ούτε ποτέ τους συναντήθηκαν έστω και για λίγο οι 20 αυτοί αξιωματικοί!

Κοιτάχτε τον Γιάγκο και πείτε μου σας παρακαλώ, αν αυτός ο άνθρωπος, σας «κάνει» για αξιωματικός που μπορεί να προβεί σε πραξικόπημα!

Μην τρελαθούμε όλοι σε τούτη εδώ τη χώρα!!!

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;

Αν ήταν μια χώρα, που πλησίασε πολύ κοντά στην αλήθεια όσων συνέβησαν, αυτή ήταν η Γαλλία ! Στις δημόσιες συζητήσεις που έγιναν στην κρατική τηλεόραση, ο Παπανδρέου απογυμνώθηκε τόσο από Σοσιαλιστές όσο και από δεξιούς Γάλλους! Και κυρίως από Έλληνες που ζουν χρόνια στη Γαλλία και γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη χώρα!

Στην Ελλάδα το θέμα είχε καλυφθεί καλά και έπρεπε να τονιστεί προς της Γαλλία, ότι η υπογραφή των Φρεγατών μπορεί να αναθεωρηθεί αν συνεχίσουν να μιλάνε για την πραγματική πολιτική και τις αλλαγές στο Στράτευμα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ:

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 7 παρά πέντε το απόγευμα, στο Γαλλικό κανάλι 5 διεξαγόταν μια μεγάλη συζήτηση με πολλούς καλεσμένους, για τα φλέγοντα θέματα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος .

Ένας δημοσιογράφος - αναλυτής αποκάλυψε στα εκατομμύρια Γάλλων που παρακολουθούσαν την εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ΔΕΝ ήταν το πραξικόπημα! Αυτό μπορεί να βόλευε την Ελληνική Κυβέρνηση που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει χρόνο.

Όταν τον ρώτησαν όλοι οι παριστάμενοι, γιατί τότε τους αποστράτευσαν είπε επί λέξη:

"Ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα αποτέλεσε το γεγονός πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε τη συμμετοχή του στρατού, σε επικείμενες επιχειρήσεις προστασίας πολιτικών στη Βουλή και καταστολής εξεγέρσεως του πλήθους!!!"

Η συζήτηση στο σημείο αυτό άναψε και κατόπιν αφού είπαν όλοι τις γνώμες τους, το θέμα που ακολούθησε ήταν ότι η Ελληνική αστυνομία δεν επαρκεί και εμφανίζεται κουρασμένη...

Αυτή την συζήτηση ήθελε να σταματήσει με την εμφάνισή του ο Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ. Αυτή που άρχισε να γίνεται στη Γαλλία για την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή όχλου! Ήθελε να προλάβει τις διαστάσεις και να την σταματήσει εν τη γενέσει της, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει! Το συμβόλαιο ναυπήγησης Γαλλικών Φρεγατών! Το τελευταίο βέβαια… ξέχασε να το πει !!!

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι ξεκινά η δικαίωσή μας, που πολύ νωρίτερα είχαμε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το «άνοιγμα» της «Διαταγής Καταστολής Όχλου» από το Στρατό καθώς και της Ασκήσεως Παρμενίωνας που προέβλεπε την απομάκρυνση πολιτών και πολιτικών από το Κοινοβούλιο με ελικόπτερα του Στρατού!

Όλα όσα διαρρέονται εντέχνως για δήθεν πραξικοπήματα και στάσεις αξιωματικών, αποτελούν απίθανες ανοησίες του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και όσων ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Ο λόγος της καρατόμησης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ήταν ένας και μοναδικός!

Δεν ήθελε ο Στρατός, στην αλλαγή του νέου Αμυντικού δόγματος να αναλάβει τέτοιους επικίνδυνους ρόλους!

Ρόλους που έφερναν κοντά τις μνήμες του Πολυτεχνείου!

Τα ΜΑΤ, μετά από την κοροϊδία του υπουργού, κάνουν στην ουσία «λευκή» απεργία, και με τίποτε δεν έχουν το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες διαδηλώσεις, μιας και όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, «όχι μονό δεν πήραν αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά τους έκοψαν και περισσότερα»!

Έτσι, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα μικτό σχήμα Στρατού και Χωροφυλακής στην Ελλάδα, έδειχνε να ναυαγεί, αφού ειδικά από την πλευρά του Στρατού, έφτασαν σε σημείο να αρνηθούν να εκτελέσουν την διαταγή «καταστολής όχλου» του ΓΕΕΘΑ!

Τέλος, επειδή κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι για όλα αυτά δεν «βγάζουμε» κάποια ντοκουμέντα, προφανώς δεν σκέφτονται ότι οι διαταγές αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό αποδεκτών. Άρα, η ανάδειξη ενός τέτοιο εγγράφου, οδηγεί αυτομάτως και στην φωτογράφηση του ανθρώπου που το είχε... πριν από εμάς!

Τέτοια χάρη, δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ποτέ σε κανέναν!

Κλείνω όμως με κάποια ερωτήματα:

Τόσος θόρυβος, τόση ένταση και τέτοια διάσταση που έλαβε η αποκάλυψη μας αυτή, δεν σας προβλημάτισε που δεν απασχόλησε κάποιο παραδοσιακό ΜΜΕ;

Δεν σας προβλημάτισε που ΔΕΝ διαψεύστηκε ΠΟΤΕ από κανέναν;
Όταν διαψεύδουν στο υπουργείο Άμυνας, ακόμη και … ένα ψύλλου πήδημα, δεν σας προβλημάτισε ότι ΟΥΔΕΙΣ, μπήκε στον κόπο να πει ότι τέτοια διαταγή δεν υπήρξε ποτέ;

Ότι τέτοιο σενάριο στον Παρμενίωνα δεν έλαβε ποτέ χώρα;

Δεν σας προβληματίζει, πως μόλις ένα μεγάλο Γαλλικό κανάλι, αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της Διαταγής στην Ευρώπη, ο υπουργός Άμυνας αντί για να τη σχολιάσει μίλησε για μίζες και συμβόλαια με φρεγάτες και κυπατζίδικα Γαλλικά γραφεία;

Και πολύ περισσότερο, δεν σας προβληματίζει ότι ΔΕΝ ρωτήθηκε ποτέ –έστω και off the record- ένας εκ των Αρχηγών των τριών όπλων μας, αν διάβασε ποτέ τέτοια άκρως απόρρητη διαταγή;

H γνώμη μου είναι, ότι αν θέλουμε να σώσουμε την κατάσταση στη χώρα και να περισώσουμε την τιμή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τα κάθε λογής «σταγονίδια» … θα πρέπει άμεσα να εξοβελιστούν από το πολιτικό μας σύστημα όλοι αυτοί που ενέπλεξαν το Στρατό σε παιχνίδια «πραξικοπημάτων» και να δικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια!

Με το θέμα όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου, δεν θα ξεμπερδέψουν ε
ύκολα… 
 
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Βήχας είναι, θα περάσει

«Οι εκκρίσεις που ρέουν στο πίσω μέρος του ρινοφάρυγγα προκαλούν βήχα σε πολλούς ανθρώπους. Αυτές οι οπισθορινικές εκκρίσεις μπορούν να προκληθούν από αλλεργική ρινίτιδα, από ιγμορίτιδα ή από κάποια άλλη ίωση», λέει ο Παναγιώτης Μπίσιας, πνευμονολόγος, επιμελητής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Ανακούφισε το αναπνευστικό σου σύστημα με αιθέρια έλαια. Ρίξε οινόπνευμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε 1 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας, 2 ml αιθέριο έλαιο θυμαριού και 4 ml αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Μετά πρόσθεσε καυτό νερό και σκύψε πάνω από το μπολ σκεπάζοντας το κεφάλι σου με μια πετσέτα. Κάνε εισπνοές για 5 λεπτά και επανάλαβέ το 2 τουλάχιστον φορές τη μέρα για να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Tα βότανα βοηθούν

 
Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασες μια γρίπη αλλά σε ταλαιπωρούν ακόμα τα κατάλοιπά της; «Ενα πολύ αποτελεσματικό βότανο στην καταπολέμηση του βήχα είναι η αλθαία», λέει η Εφη Παπακωνσταντίνου, παθολόγος και βοτανοθεραπεύτρια. Θεωρείται πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις βρογχίτιδας λόγω της περιεκτικότητάς της σε γλίσχρασμα που την κάνει ιδιαίτερα μαλακτική και επουλωτική.

Πρόσθεσε 1-2 κ.σ. ρίζα αλθαίας σε 2 λίτρα νερό και άφησέ το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίξε μια χούφτα από μολοχάνθη. Αφησέ τα ίσα ίσα να βραχούν και πρόσθεσε 1 κ.σ. μέλι. Για να κάνεις το ρόφημα πιο καταπραϋντικό μπορείς να βάλεις και ρίζα γλυκόριζας.

Ανέπνευσε ελεύθερα

 
«Συχνά η ατμόσφαιρα στο χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε δεν εξαερίζεται σωστά ή δεν έχει τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας. Γι' αυτό οι βρόγχοι επιβαρύνονται και προκαλείται ο μη παραγωγικός βήχας ή ξερόβηχας», λέει η Ευαγγελία Δανιήλ, πνευμονολόγος.

Ο υγραντήρας παράγει ατμό που βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας στο δωμάτιό σου. Στον υγραντήρα μπορείς να προσθέσεις αιθέρια έλαια. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις υγραντήρα, απλά βράσε νερό σε ένα κατσαρολάκι, τοποθέτησέ το πάνω από το καλοριφέρ και πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.


πηγή:tosokaki

 

Aριστερόχειρες

Γιατί κάποιοι γεννιούνται αριστερόχειρες;
Είναι αναγκασμένοι να ζουν σ΄ένα κόσμο πλασμένο για εκείνους που ακολουθούν πιστά το παραδοσιακό ρητό: τα πράγματα πάνε δεξιά. Συνεπώς όλα τα κάνουν αντίθετα! Μια καθημερινή, απλή κίνηση μετατρέπεται σε μεγάλη ταλαιπωρία!

"Στιγματισμένοι και αποκλεισμένοι κοινωνικά", κάποτε!
Το ζήτημα των αριστερόχειρων παραμένει ένα μυστήριο για την επιστήμη. Για πολλά χρόνια αποτελούσαν τους μη φυσιολογικούς σε μια ανίδεη, γεμάτη προκαταλήψεις κοινωνία. Οι γονείς και οι δάσκαλοι εξανάγκαζαν ακόμα και μέσω της αποτρόπαιας οδού της βίας να μάθουν να γράφουν με το δεξί .

Οι επιταγές της χριστιανικής θρησκείας επιτάσσουν τους πιστούς να μην κάνουν το σταυρό τους με το αριστερό χέρι. Όι γραφές αναφέρουν ότι ο ληστής που μετανόησε βρισκόταν δεξιά του Εσταυρωμένου καθώς ο Ματθαίος υποδεικνύει το πυρ το εξώτερον για όσους βρίσκονται αριστερά. Μια σειρά από μαρτυρίες δείχνουν οτι το σκοτεινό αυτό μονοπάτι δημιουργήθηκε για την ομάδα αυτή.


Αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού!
Αποτελούν σήμερα περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ένας στους δέκα ανθρώπους κάνουν χρήση του αριστερού χεριού, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 600 εκατομμύρια άτομα βλέπουν τα γεγονότα από μια "αριστερή" οπτική γωνία.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση γεννήσεων παιδιών που είναι αριστερόχειρες. Σύμφωνα με το Ρώσο καθηγητή Βιολογίας Alexander Dubov "ο αριθμός των αριστερόχειρων που γεννήθηκαν το 2005 είναι διπλάσιος από αυτό που καταγράφηκε το 1990. Αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία το 2020 θα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο".


" Για όλα φταίει το γονίδιο;"
 
Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται αποκλειστικά αριστερόχειρες και άλλοι που κάνουν χρήση και των δυο χεριών.

Στον τέταρτο μήνα της κύησης ανακοινώνεται η βιολογική απόφαση το ποιον δρόμο θα ακολουθήσει το έμβρυο. Για έναν ανεξήγητο μέχρι τώρα λόγο το φαινόμενο παρατηρείται πιο συχνά στα αγόρια.



Σύμφωνα με τον Dr Clyde Francks, ερευνητή στο τμήμα Γενετικής του πανεπιστημίου Οξφόρδης " το γονίδιο LRRTM1 κατέχει ένα σοβαρό ρόλο στον προσδιορισμό των τμημάτων που καθοδηγούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Στους αριστερόχειρες το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου ελέγχει τα συναισθήματα και το δεξί την ομιλία. Στους δεξιόχειρες συμβαίνει το αντίθετο."


Το επόμενο βήμα της μελέτης είναι να διερευνηθεί η επίδραση του γονιδίου αυτού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ο καθηγητής και υπεύθυνος του προγράμματος δηλώνει: " Μέσω των χρήσιμων ευρημάτων που προκύπτουν , προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ανάπτυξη της ασυμμετρίας του , η οποία σχετίζεται και με ψυχιατρικές ασθένειες." Ωστόσο καθησυχάζει αυτούς που επιμένουν "αριστερά" ότι δεν πρέπει να ανησυχούν διότι η πλειονότητα των αριστερόχειρων δεν θα εμφανίσει ποτέ πρόβλημα .


"Τα ξεχωριστά ταλέντα των αριστερόχειρων" 
 
Στους εκλεγμένους της "αριστερής" συμπεριφοράς κυριαρχεί ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου παρουσιάζουν υψηλή αντίληψη ήχων και χρωμάτων. Για το λόγο αυτό διαπρέπουν στους δύσβατους χώρους της τέχνης, της ζωγραφικής, της μουσικής .

Επιπλέον διαθέτουν μνήμη ελέφαντα καθώς και μια μαθηματική αντίληψη, η οποία τους ωθεί να ενασχοληθούν με θετικές επιστήμες και με τα επιτεύγματά τους να παραμείνουν στις σελίδες της Ιστορίας ως μεγάλοι επιστήμονες. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί αριστερόχειρες έχουν έντονες μεταφυσικές ανησυχίες! Γνωρίζουν τι συνέβη σε ένα περιστατικό χωρίς να είναι παρόντες (διαίσθηση) και η ενόραση τους είναι αρκετά αυξημένη.

Οι διάφορες δεισιδαιμονίες του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από την ταμπέλα του χαρισματικού. Τα άτομα αυτά λάμπουν δια της εξαιρετικής αντίληψης που παρουσιάζουν! Τρία στα πέντε παιδιά, των οποίων ο δείκτης νοημοσύνης ξεπερνά το 130%, είναι αριστερόχειρες. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αγγίζουν με ταχύτερους ρυθμούς από τους υπόλοιπους συναδέλφους την κορυφή της επαγγελματικής επιτυχίας. Στατιστικά ένας στους πέντε που ανήκει στα διοικητικά στελέχη είναι άτομο που όλα βαίνουν "αριστερά".


"Τα αρνητικά στοιχεία των αριστερόχειρων" 
 
Μπορεί λοιπόν να απαρτίζονται από μια σειρά από πλεονεκτήματα, αλλά για να συμπληρωθεί το πορτραίτο είναι απαραίτητα όλα τα στοιχεία, ακόμα και αν είναι αρνητικά. Σύμφωνα με έρευνες ζουν λιγότερο χρονικό διάστημα από τους δεξιόχειρες: από λίγους μήνες μέχρι και εννέα χρόνια. Η ερμηνεία που δίδεται γι αυτό το στοιχείο είναι ότι είναι επιρρεπείς σε θανατηφόρα ατυχήματα, ιδιαίτερα όταν κάνουν χρήση μηχανισμών που εφευρέθηκαν από τους "αντιπάλους"!

Επίσης έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Abetray University με επικεφαλή τη Dr Lynn Wright, καταλήγει σε μια σειρά από συμπεράσματα: οι αριστερόχειρες αισθάνονται περισσότερο αμήχανα από τους υπολοίπους όταν παρευρίσκονται σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ντρέπονται, κοκκινίζουν . Η αμηχανία εντοπίζεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου και σώματός τους. Το άγχος τους φλερτάρει έντονα σε σημείο να οδηγούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους για να αναπνεύσουν και να ηρεμήσουν.


Κατά τη διάρκεια συζήτησης δεν εκδηλώνουν εύκολα τα συναισθήματα τους , ούτε αποκαλύπτουν με θάρρος την άποψή τους. Πληγώνονται εύκολα από την κακοπροαίρετη και αρνητική κριτική γι αυτό αποφεύγουν να πουν δημοσίως τα όσα σκέπτονται. Η επίπληξη αποτελεί μια πράξη , την οποία θεωρούν αγενή και απαράδεκτη. Στεναχωριούνται και αυτό συνοδεύεται από μια σειρά δυσκολιών κυρίως στην μαθητική ηλικία.


Η DR Lynn Wright υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα οφείλονται στις διαφορές που παρουσιάζουν τα τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου μεταξύ αυτών που επιμένουν "αριστερά" και αυτών που βλέπουν τη ζωή με το δεξί μάτι.


"Οι αριστερόχειρες διστάζουν. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η αριστερή πλευρά του σώματος τους δέχεται εντολές από το συναισθημάτων. Εξετάσαμε 46 αριστερόχειρες και 66 δεξιόχειρες. Οι πρώτοι μας έδωσαν απαντήσεις του τύπου: δεν μπορώ την επίπληξη, ανησυχώ για τα λάθη κλπ. Ήταν εμφανή τα απαισιόδοξα μηνύματα".
 
πηγή:kouinet.gr

Τροφή όταν πεινάμε

Ακούστε το σώμα σας. Τροφή όταν πεινάμε !
 




Πολλοι άνθρωποι ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν ως αργά αναρωτιούνται για τα παρακάτω:


Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να τρώω;

Γιατί το να τρώω κάθε 3-4 ώρες είναι ευεργετικό για μένα;
Τι γίνεται αν δεν μπορώ να φάω το γεύμα μου μέχρι αργά το βράδυ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν προ-καθορισμένες ώρες για να φάμε για έναν απλό λόγο. Διότι είναι σημαντικό να τρώμε όταν πεινάσουμε.
 Είναι επίσης σημαντικό να τρώμε με μέτρο αποφεύγοντας τις υπερβολές. Οι άνθρωποι με  πολυάσχολη ζωή και χρονοδιαγράμματα, είναι σχεδόν αδύνατο να ακολουθήσουν ένα καλό πρόγραμμα διατροφής τις σωστές ώρες. Το σώμα μας όμως χρειάζεται καλή διατροφή και είναι ευθύνη μας να βεβαιωθούμε ότι αυτό θα συμβεί είτε είναι στις πέντε, είτε στις δέκα το βράδυ.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές ιδιαίτερα υποβοηθητικές συμβουλές:

1. Να τρώτε κάθε 3-4 ώρες, με όχι περισσότερο από 4 ώρες διαφορά μεταξύ των γευμάτων. Το να τρώτε κάθε 3-4 ώρες θα βοηθήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να κρατηθούν σταθερά. Το σταθερό σάκχαρο στο αίμα βοηθά στην πιο αποτελεσματική καύση θερμίδων.

2. Φάτε κάτι 30 με 45 λεπτά πριν από τη άσκηση  και 45 λεπτά μετά από αυτή. Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια για να κάψει τα λίπη. Τρώγοντας κάτι μικρό (100-200 θερμίδες) πριν από την άσκηση θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για την άσκηση και θα  τροφοδοτήσει το σώμα σας με “καύσιμα”.  Μετά την άσκηση,  οι μύες σας είναι κουρασμένοι “φωνάζουν” για ενέργεια. Δώστε τους κάτι που να περιέχει 70% υδατάνθρακες και 20% πρωτεΐνη  (γύρω στις 200-400 θερμίδες)  Αυτό βοηθά στην ανάκτηση δυνάμεων και αν συνεχίσετε να το εφαρμόζετε θα καταστήσει τις μελλοντικές ασκήσεις σας πιο παραγωγικές.

3. Προσπαθήστε να καταναλώνετε πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και λίπη φιλικά προς την καρδιά (ψάρι με ωμέγα-3 λιπαρά) σε κάθε γεύμα. Αυτά θα δώσουν στο σώμα σας την ισορροπία που χρειάζεται.

4. Κάθε γεύμα σας πρέπει να περιέχει 400-600 θερμίδες. Το σώμα σας μπορεί να χωνέψει μόνο 500-600 κατ 'ανώτατο όριο κάθε φορά. Δυστυχώς, όταν υπερβάλουμε στην κατανάλωση τροφής, παίρνουμε υπερβολικές θερμίδες που αποθηκεύονται ως λίπος (ακόμα κι αν είναι καλές επιλογές).

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, δεν θα έχει σημασία η ώρα που θα φάτε αρκεί αν είναι να φάτε πριν πέσετε για ύπνο να φάτε κάτι ελαφρύ (πχ κρέας χωρίς λίπος και πολλά λαχανικά).  Το σώμα σας χρειάζεται τροφή και δεν έχει τόση σημασία ποια ώρα της ημέρας είναι.  Σε γενικές γραμμές, είμαστε λιγότερο δραστήριοι τη νύχτα και, συνεπώς, θα κάψουμε λιγότερες θερμίδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώτε το βράδυ. Σημαίνει όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τι τρώμε.

Είναι σημαντικό να τρώμε διαρκώς από λίγο ολόκληρη την ημέρα για να μη μας πιάσει λιγούρα ούτε να αισθανόμαστε πεινασμένοι το βράδυ κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία και αύξηση του σωματικού βάρους.