Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Το πρωτάθλημα της εξαπάτησης των αντιμνημονιακών


 


  • Όταν είσαι αντι-μνημονιακός δεν διαπραγματεύεσαι τα παλιά Μνημόνια, ούτε συμμετέχεις σε κυβερνήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν τα καινούρια Μνημόνια
Αυτό που μας διδάσκουν οι κυβερνήτες μας, των τελευταίων 30 χρόνων τουλάχιστον, είναι πως για να κυβερνήσεις μια χώρα πρέπει να είσαι πρωταθλητής στην παραπλάνηση και στην εξαπάτηση του λαού. Στο ψέμμα. Και στην διγλωσσία.
Την ηγεσία του ΠαΣοΚ την ξέρουμε πια καλά. Εχει χτυπήσει πρωτάθλημα για σειρά ετών στο άθλημα της πολιτικής εξαπάτησης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το “Συμβόλαιο με τον Λαό”, είναι τίγκα στο ψεμμα: Απλή αναλογική, δημοψηφίσματα, δημοψήφισμα παραμονής στην τότε ΕΟΚ, εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, τι δεν τάζει; (Μπαξές κυρ-εισαγγελέα μου διορισμένε και επαγγελματία μου, μπαξές. Οτι πρέπει για εφαρμογή, του άρθρου 162 του Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέα. Κατά συρροήν, εξακολούθησιν, και ιδιαιτέρως… και-πως-τα-λέτε-τα-δικά-σας-εσείς-για-να-μην-τα-πολυκαταλαβαίνουμε-εμείς.)
Η ηγεσία της ΝΔ όμως, εχει εδώ και μια διετία χτυπήσει νταμπλ. Πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί. Οχι δηλαδή οτι παλιότερα πήγαινε πίσω. Μην πάει ο νους σας στο κακό. “Πόλεμο με τους νταβατζήδες” υποσχέθηκαν και βρέθηκαν να κάνουν δώρα τα διόδια στους εθνικούς εργολάβους. “Σεμνά και ταπεινά” μας είπανε και κόβανε βόλτες με κότερα και δεχόντουσαν και δωράκια φριτέζες. Και τι δεν έκαναν οι ηγεσίες της ΝΔ για να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους εθνικούς πρωταθλητές της πολιτικής εξαπάτησης, την ηγεσία του ΠαΣοΚ, τα περασμένα χρόνια. Αλλά εδώ και μια διετία με το Μνημόνιο, σύντροφε πατριώτη μου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήγαν την πολιτική εξαπάτηση σε άλλο level. Επιστήμη.
Αρχικά μας είπαν πως είναι αντι-μνημονιακοί ορκισμένοι. Ετοιμοι για όλα. Οπλισμένοι για αντι-μνημονιακό αγώνα μέχρις εσχάτων. Με τις ταυτότητες στο στόμα. Και σιγά σιγά, κι αγάλια-αγάλια, άρχισαν οι παραλλαγές. “Διαπραγμάτευση”. “Ναι στους στόχους, όχι στα μέτρα”. “Αλλο μείγμα”, “Ζάππεια” και τέτοια. Καταψήφιζαν τον νόμο ως σύνολο, αντι-μνημονιακοί βλέπεις, αλλά ψήφιζαν τα μισά και βάλε επιμέρους άρθρα.
Κάπου τότε είχε γίνει και μια συζήτηση, λόγω και της μουρμούρας στα ιστολόγια, για συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες και τέτοια. Αλλά γρήγορα το καταλήξανε, αντι-μνημονιακώς πάντα, το ζήτημα. “Αυτά ρε τα κάνουν τα αριστερά κόμματα.” Κι έτσι η ηγεσία της ΝΔ δεν έκανε ούτε ένα αντι-μνημονιακό συλλαλητήριο.
Ομως δεν υπέστειλαν στιγμή την αντι-μνημονιακή αγωνιστικότητά τους. Τους εξοντώσανε στον αντι-μνημονιακό κλεφτοπόλεμο του ΠαΣόΚους. “Κυβέρνηση του Μνημονίου” τους ανεβάζανε και “κυβέρνηση του Μνημονίου” τους κατεβάζανε. Από το πρωί ως το βράδυ. Βέβαια για το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ, κακιά κουβέντα από το στοματάκι τους δεν βγήκε. Κακό μεν το ΠαΣοΚ, αλλά… όλα κι όλα. Οχι κακά λόγια για την Τρόϊκα. Μουγκαφόν.
Επειτα ξεκίνησε εκείνη η τιτάνια πολιτική σύγκρουση: συγκυβέρνηση ή όχι συγκυβέρνηση. Η οποία ταλάνισε το κόμμα της ΝΔ επί καιρόν. (Δεν θέλαν ρε παιδί μου να μπουν στην κυβέρνηση, δεν θέλαν. Το ανέκδοτο με την ωραία ηγουμένη και το “ε, μη σπρώχνεις κι εσύ Παναγία μου”, το ξέρετε; Ε, έτσι κάπως.) Ακούσαμε και τα “όχι στο λάθος” και άλλα παρόμοια αντι-μνημονιακά και πολύ αντι-Τροϊκάνικα. Ρίγος.
Υστερα ξεκίνησε και το βιολί με την ανα-διαπραγμάτευση πιο ζεστά. “Εναντίον είμεθα, αλλά αφού μας μπήκε, ας μην το βγάλουμε, θα νιώσουμε και χειρότερα τώρα. Θα διαπραγματευτούμε να μας το βάζουν με προφυλακτικό. Μέχρι τότε χαλαρώστε και απολαύστε το”. Κάπως έτσι.
Μετά, λόγω του ότι και χωρίς τα λεφτά της Τρόϊκας, αμάν πτωχεύουμε, αμάν συντάξεις, αμάν μισθοί, αμάν, αμάν κι αμάν, μπήκαν στην κυβέρνηση. Επιτέλους! Αλλά χωρίς να …μπουν. Η ΝΔ είναι ταυτοχρόνως κυβέρνηση χωρίς να είναι κυβέρνηση. Είναι βέβαια ταυτοχρόνως και αντιπολίτευση χωρίς να είναι αντιπολίτευση, θα μου πεις. Κι έτσι το πατσίζουν κιόλας κάπως. Πάντως “δεν συγκυβερνούν”. Απλώς μετέχουν. Και επ’ ευκαιρία σώζουν και την πατρίδα.
Και κάπου εκεί ακούσαμε, από τα πιο επίσημα χείλη του αρχηγού της ΝΔ, οτι πάντα συμφωνούσαν με την πρώτη δανειακή σύμβαση του πρώτου-πρώτου Μνημονίου. Και χαρήκαμε όλοι που επιτέλους η αξιωματική μας αντιπολίτευση βρήκε τον δρόμο της και ξεκαθάρισε πολιτικά στον εαυτό της, πως εννοούσε την αντι-μνημονιακότητά της.
Τώρα απλώς η αντι-μνημονιακή ηγεσία της ΝΔ μετέχει στην κυβέρνηση (προσοχή είπαμε, δεν συγκυβερνά), και την στηρίζει, ώστε να εφαρμοστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο. Για την σωτηρία της πατρίδος και πάντα αντι-μνημονιακά.
Και έτσι σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα χτυπήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα πολιτικής εξαπάτησης, με την συμμετοχή της σε αυτή την ψευδο-”κυβέρνηση” που θα φέρει την δεύτερη δανειακή και το δεύτερο Μνημόνιο: η ΝΔ θα είναι το πρώτο αντι-μνημονιακό κόμμα παγκοσμίως που θα εφαρμόσει ένα δεύτερο Μνημόνιο που θα επικυρώνει και το πρώτο Μνημόνιο. Που να ήταν και μνημονιακή δηλαδή.
Καλά, πάμε για παγκόσμιο σας λέω.

ΥΓ. Με τέτοιο αδαμάντινο πολιτικό ήθος, είναι μετά να απορείς γιατί έχουμε διαφθορά;

Ο κ. Παπανδρέου "είναι για λύπηση"...

 Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από την Ελλάδα
Το καλύτερο μάθημα ζωής, που έχω διδαχθεί, προέρχεται από τον πατέρα μου. Έλεγε με την χαρακτηριστική κυπριακή προφορά του πως «όταν ο άλλος είναι κάτω στη γη, εσύ δεν τον πατάς, αλλά του δίνεις ένα ποτήρι νερό»… Είναι μία συμβουλή που τηρώ και στη ζωή μου και στην καριέρα μου και λυπάμαι όταν βλέπω να «ποδοπατούν» ανθρώπους -ακόμα και όταν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να...
βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.
Κονταροκτυπήθηκα μαζί του όχι τώρα που δύει η πολιτική του καριέρα, αλλά όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την παθιασμένη και αδικαιολόγητη υποστήριξή του στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά χρόνια πριν, την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι «είναι ένας πολίτης του κόσμου», που έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως, ελάχιστη σχέση είχε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα πολιτικής, όπου ο πατέρας από τον πρωτότοκό του, είχαν απόσταση στις θέσεις τους από τη γη μέχρι τον Άρη. Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…
Στη συνέχεια με επηρέασε αρνητικά η στενή σχέση που ανέπτυξε με την αμερικανική γραφειοκρατία. Σε βαθμό που ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε. Θυμάμαι, μάλιστα, μία συνάντησή του με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, όταν η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής διπλωματίας τον «καθοδηγούσε» ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα θέματα της Γιουγκοσλαβίας. Αν και ως άνθρωπος αντιπαθούσα τον Μιλόσεβιτς, επειδή πίστευα πως κατέστρεφε τη χώρα και το λαό του, θύμωσα βλέποντας το απαράδεκτο θέαμα και το έγραψα για να ακολουθήσει σφοδρή διαμαρτυρία του αγαπητού Πάνου Μπεγλίτη, που τότε ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Μπορώ να καταλογίσω πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου και για την περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεωκοπίας. Δέχθηκα πολλές επιθέσεις από τους «Παπατζήδες» που έσπειρε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από τα μέλη του πολύ στενού περιβάλλοντός του, που με κατηγόρησαν ότι συνωμοτούσα με εκδότες και «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εναντίον του. Με τον αδελφό του, τον Νίκο Παπανδρέου, είχα μία ενδιαφέρουσα αλληλογραφία, που παραμένει απόρρητη (κατόπιν επιθυμίας του) όπου είχε θέσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την οικονομία, το Κυπριακό και το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, και άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παπανδρέου τα πέτρινα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Δεν με εξέπληξε η απάντηση του Νίκου προς τον συνάδελφο Χρήστο Ράπτη και απόρησα που μερικοί «έπεσαν από τα σύννεφα». Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.
Στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ τη λέξη… ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου -όπως και ο Κώστας Καραμανλής- όχι μόνο έκλεισε τον κύκλο του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε ποτέ να είναι πολίτης του κόσμου και, τώρα, θα έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.
Τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκα χωρίς καμία διαμαρτυρία την πολεμική των συνεργατών του που, δυστυχώς, ήταν εγκεκριμένη από τον ίδιο. Λάμβανα τα μηνύματα, αλλά δεν άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο έκανα την εργασία μου. Σίγουρα δεν του χρωστώ τίποτα, αν και η πολεμική πιστεύω ότι με έκανε ακόμα πιο προσεκτικό και πιο ακριβή στο πολύ δύσκολο οικονομικό ρεπορτάζ. Αυτός είναι που χρωστά την εξήγηση. Και αυτή η εξήγηση-απολογία αφορά το κάλεσμά του προς τους Ελληνοκύπριους να αυτοκτονήσουν, αλλά και τη συζήτησή του με τον τότε Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, για το πώς θα επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Και αυτή η εξήγηση θα είναι καλοδεχούμενη, όποτε αποφασίσει να την δώσει…
Είμαι βέβαιος πως θα λυτρωθεί…
"aixmi"

Ο "Κοντινός" στον πρωθυπουργό...

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ

 

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς κύριε...ΝΤΟΛΙΟ! Για ρίξε τώρα μια ματιά στο παρακάτω βίντεο της Γαλλικής Τηλεόρασης για να δεις τον κύριο....Θεόδωρο Μαργέλλο της Informed Judgement Partners και κοντινό του Παπανδρέου! Μιλάει για τα ...CDS:

Ο "Κοντινός" στον πρωθυπουργό...

Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ, του Jean Quatremer, με θέμα την Ελληνική κρίση.
Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των:
Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γ. Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ, Θεόδωρου Μαργέλλου και άλλων.
Δείτε τις δηλώσεις του "κοντινού", όπως αποκαλείται στο ντοκυμαντέρ, στον Έλληνα πρωθυπουργό ....


Υ.Γ
Το αρχικό Βίντεο είναι του
 
πηγή:exomatiakaivlepo μέσω sibilla

O Mπενύτο στο δρόμο που χάραξε ο γΑΠ…

 Στο Δ.Σ της Τράπεζας Αττικής διορίστηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου
Αυτή είναι η απόφαση διορισμού του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Γουβάλα στη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπ.Οικονομικών:
Αυτή είναι μια... είδηση του Capital.gr για την αντικατάσταση ενός μέλους του Δ.Σ της Τράπεζας Αττικής:
Ρίξτε και μια ματιά στο ...επίσημο site της Τράπεζας Αττικής που...κάνει καριέρα ως Attica Bank:
Θυμίζω ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, η ελεγχόμενη από το κράτος Τράπεζα Αττικής είναι αυτή που αποφάσισε να δανείσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Θυμίζω ότι την υπόθεση ερευνούν και οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι προκάλεσαν σάλο με τις καταγγελίες τους για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους.
Σημειώστε και το όνομα του μέλους που αντικατέστησε ο κ.Γουβάλας. Πρόκειται για τον Σπύρο Παντελιά ο οποίος μετά από πιέσεις αποχώρησε κι από τη θέση του αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Διαβάστε
εδώ.

Ξενίζει πάντως η διπλή ιδιότητα του Κωνσταντίνου Γουβάλα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπ.Οικονομικών.
Από parapolitiki μοντάζ Γρέκι
 

Κατηγορίες Π. Καμμένου κατά οικογένειας Παπανδρέου

Πάνος Πικραμένος
Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον Αντρίκο Παπανδρέου αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δημοσιεύει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook.

Ο κ. Καμμένος υπαινίσσεται ότι το ίδρυμα Institute for Climate and Energy Security στο οποίο προεδρεύει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, εμπλέκεται σε υποθέσεις «εσωτερικής πληροφόρησης» προς εταιρείες που, όπως λέει, ποντάρισαν στην πτώχευση του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα αναφέρει τον κ. Jeffrey D. Sachs, επίσης μέλος του ιδρύματος, το όνομα του οποίου παραπέμπει ευθέως στην επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs, λέγοντας ότι έχει αναλάβει σχετική προπαγάνδα και καλεί τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του να διαδώσουν τα όσα υποστηρίζει γιατί, όπως λέει, «μόνο έτσι θα αποτρέψουμε την παράδοση της χώρας στους κερδοσκόπους».
«Δείτε με προσοχή τα αστέρια του συμβουλίου υπο τον Αντρίκο, στίς επόμενες ημέρες θα καταλάβετε τι σημαίνει ο κάθε ένας, τι σχέση έχει με εταιρείες που πουλάν εσωτερική πληροφορία, με ιδρύματα του φίλου του ΓΑΠ Σόρρος, με εταιρίες που ποντάρουν στην πτώχευση του Ελληνικού λαού, και με «σοφές φίρμες» που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα όπως ο Jeffrey D. Sachs και φιλοξενήθηκε εχθές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ, ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ», καταλήγει η ανάρτηση του βουλευτή.

Όπως αποδεικνύεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Institute for Climate and Energy Security ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου είναι πρόεδρος και ιδρυτής του, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μεταξύ άλλων μετέχει και ο οικονομολόγος Jeffrey D. Sachs.

«Εργάζεσαι νομίμως στην εταιρεία Unigestion;»
Συνεχίζοντας την κατά μέτωπο επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αδελφού του Αντρίκου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, δημοσιεύει στο Facebook έγγραφα, για εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου με την ελβετική εταιρεία UNIGESTION και ερωτά τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού αν εργάζεται νόμιμα στην εταιρεία που συμβούλευε τους πελάτες της να επενδύσουν στην χρεωκοπία της Ελλάδας


«Αντρίκο Παπανδρέου, εργάζεσαι στην εταιρεία UNIGESTION?
Έχεις δηλώσει τις απολαβές σου στην εφορία όπως όλοι οι Έλληνες?
Έχεις άδεια όπως προβλέπεται απο το Πανεπιστήμιο ενώ πληρώνεσαι ως καθηγητής να κάνεις άλλες business?
Ξέρεις ότι η εταιρεία καθοδηγούσε πελάτες της σε ποντάρισμα για χρεωκοπία της χώρας που ο αδελφός σου ήταν πρωθυπουργός?

Συμβουλεύεις για πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδελφός σου δεσμεύοντας κονδύλια της Ε.Ε?Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρεται στην «πράσινη ανάπτυξη» και σε συνέδριο που, όπως λέει, διοργάνωσε ο Αντρίκος Παπανδρέου με κρατικούς χορηγούς την εποχή που ο αδελφός του ήταν πρωθυπουργός», γράφει ο κ. Καμμένος στο Facebook.

«Πράσινα» συνέδρια με κρατική χορηγία

Συνεχίζοντας την επίθεσή του με ένα κείμενο γεμάτο υπαινιγμούς ο κ. Καμμένος αναφέρεται στην «πράσινη ανάπτυξη» και σε συνέδριο που, όπως λέει, διοργάνωσε ο Αντρίκος Παπανδρέου με κρατικούς χορηγούς την εποχή που ο αδελφός του ήταν πρωθυπουργός.


«Αυτή την Ελβετική εταιρεία σας Αντρίκο, γιατί την κάνατε , μήπως σας παρέσυρε η σύζυγος του συνεταίρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην πράσινη ανάπτυξη που έχει άλλες 5 εταιρείες στον ίδιο Ελβετό δικηγόρο?
Χρήματα από το Λονδίνο πώς πάνε από τον Νεοδημοκράτη οργανωτή συνεδρίων στον δικηγόρο που συστεγάζεστε και κατά διαβολική σύμπτωση οργάνωσε μαζί σας το συνέδριο για την πράσινη ενέργεια με κρατικούς χορηγούς?
Δεν είχα σκοπό να βγάλω σήμερα έγγραφα αλλά θα κόψω το μεροκάματο από τα trolls που εργολαβικά προσπαθούν να απαξιώσουν την έρευνα……», λέει ο κ. Καμμένος και αποκαλύπτει ένα έγγραφο του Ινστιτούτου για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security), ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου φέρεται ως μέλος του ΔΣ.
Μία ημέρα νωρίτερα, στρεφόμενος προσωπικά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο ανεξάρτητος βουλευτής τον κατηγόρησε, πάλι από το Facebook, ότι ως πρωθυπουργός απαγόρευσε να απαντηθούν ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στη Βουλή, περί κερδοσκοπίας, έκανε λόγο για παράνομη μισθοδοσία του Αντρίκου Παπανδρέου από εταιρεία και τον προκάλεσε να ζητήσει από τον νυν πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, να δωθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των αγοραστών CDS, δηλαδή όσων ποντάρισαν στην πτώχευση της Ελλάδας, μία διαδικασία, κατά την οποία σύμφωνα με τον κ. Καμμένο εμπλέκεται η εταιρεία του Αντρίκου Παπανδρέου.«Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ?
• 1. Γιατί ως πρωθυπουργός παράνομα και αντισυνταγματικά απαγόρευσες να απαντηθεί η ερώτηση-κατάθεση εγγράφων για τα CDS και τους κερδοσκόπους των 26 δις$ που χάρισες από το Τ.Τ?
2. Γιατί με εντολή σου ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ την διακομματική επερώτηση παράνομα και κατα παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής απο τον Ιούλιο ?• 3. Διέταξες το υπουργείο οικονομικών να ερευνήσει την μή δηλωθήσα στην Ελλάδα εταιρεία του αδελφού σου στην Ελβετία I4CENSE?
• 4. Διέταξες έρευνα για την μή δηλωθήσα παράνομη μισθοδοσία του αδελφού σου στην εταιρεία Unigestion που ο ίδιος αποδέχτηκε και που πόνταρε επίσημα η εταιρεία στην πτώχευση της χώρας?• 5. Ενώ γνωρίζεις την κοινή έδρα και διασύνδεση της άνω εταιρείας με αυτή του φίλου σου που τρώτε σούσι στο Λονδίνο γιατί δεν καταθέτεις στη δικαιοσύνη όπως εγώ?
6. Γιατί δεν ζητάς δημόσια απο τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να Δώσει απο την τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς για τους αγοραστές των CDS?
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…….» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Καμμένου.

πηγή:zougla.gr

Ανεβάστε τη λίμπιντο του συντρόφου σας


Τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση, αλλά και το άγχος είναι οι κυριότερες αιτίες που οι άνθρωποι δεν έχουν διάθεση για ερωτική επαφή…

Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλή διάθεση για ερωτική επαφή, αλλά τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι άνδρες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το γυναικείο φύλο, και κατ’ επέκταση για την σεξουαλική επαφή.
Όσο υπάρχει η οικονομική αβεβαιότητα αλλά και η έλλειψη εργασίας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους σεξολόγους, τόσο περισσότερο ο άντρας επηρεάζεται ψυχολογικά, με άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική του ζωή.

Εάν εσείς θέλετε να ανεβάσετε την λίμπιντο του συντρόφου σας ή του συζύγου σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.
Καταρχήν θα πρέπει να συζητάτε μαζί του για ότι τον απασχολεί. Με στοργικό τρόπο προσπαθήστε να τον προσεγγίσετε και τονίστε πάνω απ όλα ότι θα είστε δίπλα του ανά πάσα ώρα και στιγμή για οτιδήποτε θελήσει. Κάντε τον να νιώσει οικεία μαζί σας, χωρίς να του μιλάτε απότομα. Η γλυκιά ομιλία σας είναι σίγουρο ότι θα τον φέρει πιο κοντά σας. Θα πρέπει επίσης να του δώσετε να καταλάβει ότι για εσάς είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος. Έτσι μόνο θα σας ανοιχτεί και θα σας μιλήσει για οτιδήποτε τον απασχολεί.

Μετά από λίγο να ξέρετε ότι θα έρθει πρώτος και θα σας πει το πρόβλημά του. Μόλις λύσετε από κοινού αυτό που τον απασχολεί να είστε σίγουρες, ότι θα έρθει πιο κοντά σε σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ερωτική επαφή είναι και… εγκεφαλική.

• Κάντε αποχή! Τι εννοούμε; Για ένα μήνα καλό θα είναι να μην δείξετε ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η ερωτική επαφή. Έτσι όλο αυτό το διάστημα θα έρθετε πιο κοντά με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, επιλέξτε να κάνετε περιπάτους ή βόλτες ή πηγαίνετε σε κάποιο σινεμά. Η ανάγκη για ερωτική επαφή με τον καιρό θα γίνει πιο έντονη και μάλιστα θα αποκτήσει μία πιο σημαντική έννοια και για σας και για το έτερον σας ήμισυ.

• Κάντε του ένα χαλαρωτικό μασάζ! Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ένα ωραίο μασάζ, αυξάνει την σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, ενώ μειώνει τα επίπεδα ορμόνης που συνδέεται με το άγχος και το στρες. Δύο φορές την εβδομάδα κάντε ένα τέλειο μασάζ στο σύντροφό σας. Δεν θα αποτελέσει μόνο μία αισθησιακή εμπειρία, αλλά θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει.. Έτσι θα του δώσετε το βήμα να πάρει τα πάνω του και να σας δει με «άλλο»… πιο ερωτικό μάτι!

πηγή:mychannel.gr

Μικρά μυστικά για να ξεγελάσετε το χρόνο

 
Με καταπολέμηση της μυϊκής γήρανσης και κατανάλωση τροφών που παρατείνουν τη ζωή... μπορούμε – τώρα που γίναμε μεγαλύτεροι κατά έναν χρόνο – να αντισταθούμε στο αδυσώπητο βιολογικό ρολόι.

Οι μύες μας αποτελούν φυσιολογικά το ήμισυ του σωματικού βάρους μας. Η ωρίμαση των μυών ολοκληρώνεται στο τέλος της τρίτης δεκαετίας της ζωής (κορυφαία μυϊκή μάζα).
«Η διατήρηση της κορυφαίας μυϊκής μάζας και της μυϊκής ισχύος είναι πολύ προσωρινό φαινόμενο» τονίζει ο καθηγητής Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Λυρίτης.

«Μετά το 40ό έτος της ηλικίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αρχίζει να χάνονται προοδευτικά η μυϊκή μάζα και η μυϊκή ισχύς. Εκτός από όσους δουλεύουν χειρωνακτικά, στους υπολοίπους η κορυφαία μυϊκή μάζα δεν διατηρείται εάν δεν συνοδεύεται από συστηματική άσκηση».
Ειδικά στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, η μείωση της μυϊκής μάζας είναι εμφανής. «Επειδή, όμως, συνοδεύεται από σύγχρονη αύξηση του λιπώδους ιστού, μπορεί να ξεγελά ως αύξηση του σωματικού βάρους» επισημαίνει ο κ. Λυρίτης.

«Στην ακραία της μορφή, η κατάσταση αυτή ονομάζεται σαρκοπενική παχυσαρκία και έχει μεγάλη σημασία, γιατί οι γιατροί δεν την αναγνωρίζουν ως αιτία οστεοπόρωσης και επιδείνωσης άλλων παθήσεων».
Ο δρ Κριστόφ ντε Ζεζέ, συγγραφέας ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία με τον τίτλο «Ο μυς, η άθληση και η μακροζωία», αναφέρει: «Νομίζει κανείς ότι διατηρεί σταθερό το βάρος του ενώ η σύνθεση του σώματός του έχει αλλάξει. Στην πραγματικότητα, έχει περισσότερο λίπος (που είναι παράγων κινδύνου) και λιγότερο μυ (που είναι παράγων προστασίας)».

Ο οστικός μεταβολισμός επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση και αυτό οδηγεί σε οστική απώλεια. «Η μυϊκή αδυναμία ελαττώνει τα φορτία που ασκούνται στα οστά και μέσω του μηχανισμού αυτού του “μηχανοστάτη” αυτά οδηγούνται σε αυξημένη οστική απώλεια» λέει ο κ. Λυρίτης.«Η σαρκοπενία επιδεινώνει επίσης τα καρδιαγγειακά, τα αναπνευστικά και τα νευρικά νοσήματα, ενώ βλάπτει τη λειτουργία του αρθρικού χόνδρου και προκαλεί αρθρικούς πόνους (οι μύες είναι η καλύτερη προστασία των αρθρώσεων από τους μικροτραυματισμούς)».

Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται δυσανάλογα σε ανθρώπους με σαρκοπενία ύστερα από μέτρια μόνο κόπωση. Η σαρκοπενία χειροτερεύει επίσης την αναπνευστική λειτουργία, ιδίως σε άτομα με προβλήματα όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Η λήψη κορτιζόνης, ακόμα και σε εισπνεόμενα, χειροτερεύει τη μυϊκή λειτουργία, επιτείνοντας τη σαρκοπενική παχυσαρκία.
Ο νευρομυϊκός συντονισμός άλλωστε είναι απαραίτητος για την καλή κινητικότητα. Οι άνθρωποι με σαρκοπενία έχουν μεγάλη τάση για πτώσεις και ατυχήματα. Επιπλέον, οι μυϊκοί πόνοι περιορίζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Επιβράδυνση
Πώς μπορεί κανείς να επιβραδύνει τη μυϊκή γήρανση; «Καλό είναι το πρόβλημα να αναγνωρίζεται όσο το δυνατόν ενωρίτερα» συμβουλεύει ο κ. Λυρίτης. «Ειδικά απλά τεστ μας επιτρέπουν να διαγιγνώσκουμε τη σαρκοπενία στις προχωρημένες μορφές της, όχι όμως στα αρχικά στάδια».

Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πρόληψη της σαρκοπενίας της σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 40 ετών με:

1) συστηματική άσκηση,
2) πρόσληψη επαρκούς βιταμίνης D καθημερινά (ειδικά για τις γυναίκες, λήψη βιταμίνης D 800 UI καθημερινά μετά την εμμηνόπαυση)

3) λήψη αρκετών πρωτεϊνών με την τροφή καθημερινά.
Η άσκηση πρέπει να περιλαμβάνει αεροβική γυμναστική και ειδικά προγράμματα μυικής ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα ή καθημερινό γρήγορο περπάτημα επί 30 λεπτά.

Οσον αφορά τις πρωτεΐνες, ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Μυολογίας στο Παρίσι δρ Βενσάν Μουλί συνιστά τουλάχιστον 1,2 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους καθημερινά (δηλαδή, περίπου 70 γρ. πρωτεΐνης εάν ζυγίζει κάποιος 70 κιλά).

Για να τις υπολογίσετε σε τροφές, 100 γρ. κόκκινου κρέατος ή πουλερικών έχουν 20,5 γρ. πρωτεΐνης, ψαριού 20,1, αυγού 12,6 γρ., γιαουρτιού 5 γρ., τυριού 26 γρ., γάλακτος 3,3 γρ., γαρίδας17,5 και φασολιών βρασμένων 4,1 γρ.

Μικρές αλλαγές
Η πηγή της νεότητας δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά – σύμφωνα με τον δρα Φαίδωνα Λίντμπεργκ, ειδικό παθολόγο - διαβητολόγο, διακεκριμένο επιστήμονα στις Σκανδιναβικές χώρες – υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και μεγαλύτερη.

«Το γεγονός ότι τα γονίδια καθορίζουν μοιρολατρικά τη μακροβιότητα και τις ασθένειες που θα υποστούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας είναι ένας ισχυρισμός που διαψεύδεται τα τελευταία χρόνια» σημειώνει.«Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και το περιβάλλον μπορεί να επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό η έκφραση του γενετικού υλικού που διαθέτουμε. Ολα τα γονίδια έχουν έναν “διακόπτη” που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί, ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας».

Ο καθένας μας έχει καθημερινά ευκαιρίες για επιλογές στον τρόπο ζωής και συνεπώς τη διαχείριση των γονιδίων που έχει. «Η παγίδα για πολλούς ανθρώπους είναι ότι προσπαθούν να κάνουν πολλές και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους από τη μια μέρα στην άλλη» λέει. «Σύντομα απογοητεύονται και επιστρέφουν στην παλιά τους νοοτροπία και συνήθεια. Η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνουν μικρές αλλαγές και να τις επαναλαμβάνουν τόσο συχνά, ώστε να τους γίνουν συνήθεια».

Η άσκηση π.χ. πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, προκειμένου να έχουμε ελπίδα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με καλή υγεία. «Δεν μιλάμε για τη σκληρή άσκηση (οι πρωταθλητές έχουν γενικά μικρότερη διάρκεια ζωής από τον μέσο όρο του πληθυσμού), αλλά για την καθημερινή κίνηση που σε κάνει λίγο ιδρωμένο» υποστηρίζει ο δρ Λίντμπεργκ.Βιολογικοί μηχανισμοί γήρανσης
Υπάρχουν έξι βασικοί βιολογικοί μηχανισμοί που μπορούν, όπως εξηγεί ο δρ Λίντμπεργκ, να επηρεάσουν τη διαδικασία γήρανσης.

1.Περιορισμός των θερμίδων. Το λιγότερο φαγητό είναι ό,τι καλύτερο για να παρατείνει κανείς τη ζωή. Μια συνειδητή διατροφή πρέπει να είναι θρεπτική, όχι όμως πλούσια σε θερμίδες.
Ενας καλός κανόνας είναι να τρώτε 20% λιγότερο από αυτό που πραγματικά θέλετε. Οι περιορισμοί αυτοί εφαρμόζονται από τους Ιάπωνες που έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης παγκοσμίως.

Οι λιγότερες θερμίδες έχουν θετική επίδραση σε μια σειρά χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως καρδιαγγειακές νόσοι, διαβήτης τύπου 2 και ορισμένες μορφές καρκίνου. Πολλά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι που μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων είναι λιγότερο επιρρεπείς σε χρόνιες φλεγμονές.

2.Οξείδωση. Το σώμα μας γερνά μέσω μιας χημικής διαδικασίας που λέγεται οξείδωση. Η απάντηση υπάρχει στη φύση, μέσα από τα αντιοξειδωτικά -«φρουρούς». Οι φυτικές τροφές περιέχουν μια σειρά ουσιών που λειτουργούν συνεργικά για την πρόληψη της οξείδωσης.

Να ξέρετε επίσης ότι:
Το τσιγάρο έχει ουσίες που προκαλούν οξείδωση στο σώμα.

• Το στρες και η στέρηση ύπνου επιταχύνουν την οξείδωση του οργανισμού.

• Εάν τρώτε λιγότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο (π.χ. κόκκινο κρέας) αυτό μπορεί να μειώσει την οξείδωση.• Τα μονοακόρεστα λίπη (ελαιόλαδο, αβοκάντο, αμύγδαλα κ.ά.) είναι λιγότερο ευαίσθητα στην οξείδωση από τα πολυακόρεστα και θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή λίπους στη διατροφή.

3.Μεθυλίωση.Ολα τα γονίδια στο γενετικό υλικό μας έχουν έναν «on - off» διακόπτη που ρυθμίζει τη λειτουργία τους, δηλαδή την έκφρασή τους. Οταν αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί σωστά, αυξάνεται η ποσότητα των ουσιών - αποβλήτων.

Ενας μετρήσιμος δείκτης της ανεπαρκούς μεθυλίωσης είναι το ποσό της ομοκυστεΐνης, που μετράται με απλή εξέταση αίματος.
Τρεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το φολικό οξύ (Β9), η Β12 και η Β6, προωθούν τη φυσιολογική μεθυλίωση και μειώνουν τον σχηματισμό της επιβλαβούς ομοκυστεΐνης. Ερευνητές έχουν παρατηρήσει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ της ομοκυστεΐνης και αυξημένου κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Nα ξέρετε ότι:
Πρέπει να προσλαμβάνετε βιταμίνες του συμπλέγματος Β μέσα από την καθημερινή σας διατροφή. Η απορρόφηση της βιταμίνης Β12 από τις τροφές μειώνεται με την ηλικία, ενώ η ανάγκη για βιταμίνες Β αυξάνεται με το στρες. Σε τέτοιες περιόδους, μπορεί να έχετε ανάγκη από συμπληρώματα.

4.Το νερό είναι ένα συστατικό όλων των χημικών αντιδράσεων στο σώμα. Συχνά, όμως, δεν ακούμε τις ανάγκες του σώματός μας και ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό (ιδίως οι ηλικιωμένοι).

Να ξέρετε ότι:
• Κατά μέσον όρο έχετε ανάγκη από 2 λίτρα νερό την ημέρα.

• Για να εξασφαλίσετε ότι το νερό δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, συνετό είναι να επενδύσετε σε ένα καλό φίλτρο στην κεντρική πρόσληψη. Τo πόσιμο νερό θα πρέπει να αποθηκεύεται σε γυάλινα μπουκάλια και όχι σε πλαστικά που περιέχουν ανεπιθύμητες ουσίες με ορμονική δράση.

5. Γλυκοζυλίωση. Το ροδοκοκοκκίνισμα του κρέατος και το καραμέλωμα της ζάχαρης είναι μερικά παραδείγματα της χημικής διεργασίας που ονομάζεται αντίδραση Maillard ή γλυκοζυλίωση.

Σε μαγειρεμένο φαγητό σε υψηλές θερμοκρασίες, οι πρωτεΐνες γίνονται λιγότερο εύπεπτες και δεν παρέχουν όλα τα αμινοξέα στον οργανισμό. Αρα, το σώμα δεν μπορεί να παρασκευάσει τις νέες πρωτεΐνες που χρειάζεται.

Επιπλέον, το 10%-20% των γλυκοζυλιωμένων πρωτεϊνών απορροφάται από το έντερο και περνά στο αίμα. Οι πρωτεΐνες αυτές (advancedglycationendproducts) είναι απόβλητα που συσσωρεύονται στα κύτταρα και διαταράσσουν την κανονική λειτουργία τους.

Η γλυκοζυλίωση προκύπτει όχι μόνο στο παραψημένο φαγητό αλλά και μέσα στο σώμα μας, όταν το σάκχαρο στο αίμα αντιδρά με τις πρωτεΐνες του σώματος. Οσο μεγαλύτερο είναι το γλυκαιμικό φορτίο της διατροφής σας τόσο μεγαλύτερη και η ζημιά. Αυτός είναι ένας λόγος για να αποφεύγει κανείς τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως σάκχαρα και άμυλα.
Να ξέρετε ότι:
• Στόχος σας πρέπει να είναι να καταναλώνετε γύρω στο 60% των τροφών ωμά ή ελάχιστα μαγειρεμένα. Τα υπόλοιπα να υποβάλλονται σε όσο πιο ήπια θερμική επεξεργασία γίνεται (βράσιμο στον ατμό ή ψήσιμο σε φούρνο θερμοκρασίας 80-100C είναι προτιμότερα από τηγάνισμα ή ψήσιμο στη σχάρα).

• Προβλήματα υγείας, όπως ο καταρράκτης, είναι άμεσο αποτέλεσμα της διαδικασίας Maillard, στην οποία φαίνεται να οφείλονται επίσης εν μέρει η νόσος του Αλτσχάιμερ, καρδιακές, νευρολογικές και νεφρικές νόσοι και ορισμένες μορφές καρκίνου.

6. Χρόνιες φλεγμονές. Μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια της ζωής μας και εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση, χωρίς να υπάρχει οξεία βλάβη από τραύμα ή λοίμωξη με βακτήρια ή ιούς. Αυτό συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά ή όταν υπάρχει συχνή ενόχληση από το περιβάλλον (π.χ. από κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, περιβαλλοντικές τοξίνες κ.ά.). Ολες οι ασθένειες που λήγουν σε -ίτιδα οφείλονται σε χρόνια φλεγμονή (κολίτιδα, αγγειίτιδα, αρθρίτιδα κ.λπ.).
Να ξέρετε ότι:
Το κάπνισμα προκαλεί χρόνια φλεγμονή.
• Για να αντιμετωπιστεί η χρόνια φλεγμονή στο σώμα, να καταναλώνετε αρκετά ωμέγα-3 από λιπαρά ψάρια. Αλλες αντιφλεγμονώδεις ουσίες είναι η κουρκουμίνη (χρωστική ουσία στην κουρκούμη, συστατικό του κάρι), το πράσινο τσάι και ουσίες που βρίσκονται σε λαχανικά, φρούτα (ιδίως βατόμουρα), στα καρύδια, σε όσπρια και καρυκεύματα. Η πρωτεΐνη, ιδίως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η τροφική δυσανεξία μπορεί να είναι σημαντική αιτία χρόνιας φλεγμονής (μπορείτε να βρείτε τυχόν δυσανεξία με ειδικές εξετάσεις αίματος).

Τέλος, πρόσφατες έρευνες από τα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και της Νότιας Καρολίνας έδειξαν ότι:

* Ο γάμος είναι καλός για την υγεία των ανδρών, αλλά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τις γυναίκες. Γυναίκες που δεν έκαναν νέο γάμο ύστερα από διαζύγιο, ζουν όσο και εκείνες που ξαναπαντρεύτηκαν.

* Αυτοί που ενδιαφέρονται για την εργασία τους, ζουν περισσότερο από όσους είναι αδιάφοροι γι’ αυτό που κάνουν.

* Τριάντα λεπτά τζόκινγκ την ημέρα επί λίγους μήνες κάνει τα εγκεφαλικά κύτταρα πιο νέα και εύρωστα.
sosto-lathos.blogspot.com

Και ξαφνικά "πληροφορία" για δημοσιογράφους που τα "παίρνουν"


 

  • Των Φώτων …φωτίστηκαν κάποια μυστικά κονδύλια
Και μέσα από τον πυκνό κουρνιαχτό της μεγίστης σύγκρουσης πολιτικής - εκδοτών, εμφανίστηκε πληροφορία που έχει κάνει πολλές καρδιές να σπάσουν.
Σύμφωνα με αυτή -και μιλάμε γα πολύ σοβαρή πληροφορία- έχουν διαρρεύσει από τα αρχεία δημόσιας υπηρεσίας ατράνταχτες αποδείξεις για χρηματισμό δημοσιογράφων από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» της.

Η συγκεκριμένη πληροφορία αναφέρει ότι στα ντοκουμέντα που διέρρευσαν, αναφέρονται φαρδιά-πλατιά ονόματα γνωστά που αν δουν το φώς της δημοσιότητας θα καταρρεύσει άπαρτο κάστρο σαν χάρτινος πύργος!!
Η πληροφορία αυτή έχει φτάσει σε αρκετά δημοσιογραφικά γραφεία και όπως είναι φυσικό, οι πάντες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα στοιχεία αυτά!Σχόλιο ιστολογίου:
Και για όσους δεν κατάλαβαν, τα ονόματα δεν θα γίνουν γνωστά, αλλά η "διαρροή" είναι πολύ πειστική για όσους συμμετείχαν ως τώρα σε διάφορα payroll. Ο νόμος της ομερτά έχει διάφορες εκφάνσεις, ενίοτε γκρίζους εκβιασμούς, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις "αιφνίδιους θανάτους"... Η περίφημη λίστα που ακούμε χρόνια τώρα, αλλά κανείς δεν την δημοσιοποιεί (μην ξεχνάμε ότι έχει "διαρρεύσει" πάρα πολλές φορές), επανήλθε για να παίξει τον γνωστό της ρόλο... αυτόν του "μπαμπούλα". Σωστά παιδιά; Είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψουν οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι το καράβι που βουλιάζει. Οι "καπεταναίοι" αποφάσισαν να τους πάρουν όλους μαζί στο βυθό. Και εάν δεν κάνουν όσα "πρέπει" τότε... μπορεί να υπάρξουν διαρροές και ονοματεπώνυμα. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η ελευθερία, ζήτω η "ελεύθερη" δημοσιογραφία!!!

πηγή:kostasxan

Το μόνο που θα φέρουν οι εκβιασμοί είναι… ελικόπτερα, κ. Παπαδήμο


 


Οι μάσκες έπεσαν για τον τεχνοκράτη, σωτήρα, γνώστη της οικονομίας, άνθρωπο που θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα. Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο αναφερόμαστε ο οποίος ούτε 40 ημέρες δε χρειάστηκε για να αποδείξει ποιους εξυπηρετεί και ποιο είναι το σχέδιο όσων των επέβαλαν στη θέση του πρωθυπουργού.Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, δεν μπορούμε να συζητούμε με αμετακίνητα κεκτημένα, είπε ο κ. Παπαδήμος κι έδωσε το πράσινο φως για τον ύστατο εκβιασμό. Ή πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία το Μάρτιο ή πρέπει να μειωθούν δραματικά οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, είπε.Άλλες λύσεις προφανώς δεν υπάρχουν. Δύο χρόνια τώρα που τα λέγαμε ήμασταν οι εχθροί της πατρίδας.Εν πάση περιπτώσει, ο πρωθυπουργός είπε και το άλλο αμίμητο. ‘Η συμφωνούμε με τους κοινωνικούς εταίρους για τις οδυνηρές θυσίες ή αυτές θα επιβληθούν...

με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ζητά η τρόικα.<><> <><> <><> <><> <><>
Ο κ. Παπαδήμος με τους ... κοινωνικούς εταίρους

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή για την ελληνική κοινωνία. Πρέπει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να πληρώνονται με μισθούς πείνας, να καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας, να κοπούν δώρα και επιδόματα, να συναινέσουμε όλοι δηλαδή στο βιασμό μας.Και τα ερωτήματα από τη στάση αυτή του κ. Παπαδήμου είναι πολλά. Αν και δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να απαντηθούν. Ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του, αυτή που του καθορίστηκε από τα αφεντικά του, τις αγορές και τους επιχειρηματίες.Ερώτημα 1ο: Λένε ότι θα υπάρξει αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αν μειωθεί το εργατικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα ή θα δουλεύουν περισσότερο οι Έλληνες όταν θα παίρνουν 500 ευρώ το μήνα;Ερώτημα 2ο: Θα μειωθεί η ανεργία, λέει η τρόικα. Σιγά που νοιάστηκε ο Τόμσεν για τους ανέργους. Με τις πολιτικές τους δεν οδηγήσαμε την ανεργία στο 20%; Και ποιος επιχειρηματίας θα προσλάβει κόσμο αυτή την περίοδο. Διότι το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει έσοδα, όχι ότι είναι ακριβοί οι υπάλληλοί του.Ερώτημα 3ο: Διαλύοντας και τον ιδιωτικό τομέα ποιος θα αγοράζει στα μαγαζιά; Ποιος θα καταναλώνει όταν η αγοραστική του δύναμη θα έχει πληγεί; Δε θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δε θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι εξαιτίας της αναδουλειάς;Ερώτημα 4ο: Αν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί δε θα καταρρεύσουν τα ταμεία; Κι αν αυτά καταρρεύσουν δε θα πάμε σε νέες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξεις;Ερώτημα 5ο: Τα μέτρα που κυοφορούνται θα βάλουν την Ελλάδα σε νέο κύκλο ύφεσης για πολλά χρόνια. Κι επίσης θα οδηγήσουν σε νέα κατάρρευση των εσόδων του κράτους. Ποιος θα πληρώνει φόρους όταν δεν έχει να πάρει γάλα για το παιδί του;Προφανώς ο κ. Παπαδήμος ως διακεκριμένος οικονομολόγος να βλέπει αυτά τα ερωτήματα και να τα θεωρεί αφελή. Ο άνθρωπος παίζει τους αριθμούς στα δάχτυλα, σιγά μη νοιαστεί για το γάλα και το ψωμί του παιδιού μου ή για το σπίτι που θα έρθει να το πάρει η τράπεζα.Ίσως από την άλλη, η επίσκεψή του την Πρωτοχρονιά στα κέντρα αστέγων να είχαν κι άλλο νόημα. Αφού όλοι οι Έλληνες σε λίγο θα είμαστε άστεγοι και πένητες θα μπορεί κι αυτός να είναι πρωθυπουργός των φτωχών.Και το τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Ποιους νομίζει ότι εκβιάζει ο κ. Παπαδήμος όταν λέει ότι τα μέτρα θα καθοριστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή με Διατάγματα; Έχουμε Χούντα και δεν το ξέρουμε;Το μόνο που έχει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Φτάνουν οι εκβιασμοί. Δε βάλαμε τον κ. Παπαδήμο προστάτη των οικογενειών μας. Εντολοδόχος και «φυτευτός» είναι. Αν δε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να σηκωθεί και να φύγει. Διότι ούτε αυτός θα προλάβει το ελικόπτερο όταν η λαϊκή οργή τον κυνηγήσει.Από antinews μοντάζ Γρέκι
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget