Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

5 είδη χορού για αδυνάτισμα, ευεξία, σύσφιγξη! Διαλέξτε...



Χάστε τα περιττά κιλά, αποκτήστε ευλυγισία και υγεία, συσφίξτε το σώμα σας και διώξτε το στρες χορεύοντας...

Με τον χορό εκφραζόμαστε, εκτονωνόμαστε και διασκεδάζουμε. Τι άλλο μπορεί όμως να μας προσφέρει αυτή η ευχάριστη συνήθεια; Ο χορός μας βοηθά να χάσουμε κιλά, να «γεμίσουμε» τον οργανισμό μας με ενέργεια, να αποκτήσουμε ευεξία αλλά και να φτιάξουμε ένα καλλίγραμμο κορμί. Διαβάστε παρακάτω 5 είδη χορού και τι μπορεί να σας προσφέρει το καθένα. Διαλέξτε λοιπόν είδος χορού που σας ταιριάζει και αποκτήστε το σώμα που θέλετε αλλά και βελτιώστε τη διάθεση σας.

Salsa: Γραμμωμένο σώμα

Ρυθμικός και σέξι χορός που χορεύεται σε ζευγάρια και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο Πουέρτο Ρίκο. Ο χορός εκφράζεται με δυναμικές κινήσεις των χεριών, των γοφών και με κίνηση του στήθους και του θώρακα.

→Γραμμωμένο σώμα το καλοκαίρι; Η διαιτολόγος συμβουλεύει

Τι κερδίζουμε: Κερδίζουμε ενέργεια, καίμε πολλές θερμίδες, δυναμώνουμε τα οστά, βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και αποκτούμε ένα γραμμωμένο σώμα.


Tango: Όμορφες γάμπες


Αισθησιακός χορός που βασίζεται στα συγχρονισμένα βήματα του ζευγαριού. Είναι ένας χορός με πάθος, ιδιαίτερο στυλ και με αρκετό αυτοσχεδιασμό. Ο καβαλιέρος κατευθύνει τα βήματα και η ντάμα τον ακολουθεί.

Τι κερδίζουμε:
Αποκτούμε δυνατές και όμορφες γάμπες, σώμα ευλύγιστο, ταπεραμέντο και μας προσφέρει ευεξία, πάθος αλλά και μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας.



Καποέιρα: «Κάψιμο» λίπους και ενδυνάμωση


Ο χορός έχει τις ρίζες του στην Βραζιλία και ήταν ένα είδος άμυνας για τους Αφρικανούς σκλάβους. Η καποέιρα είναι συνδυασμός χορού και πολεμικής τέχνης με αέρινες κινήσεις αλλά ταυτόχρονα και πολύ απαιτητικός χορός. Έχει λατρευτεί από πολλούς stars και βασίζεται σε δυνατές κλοτσιές, ακροβατικές κινήσεις και μπλοκαρίσματα. Το ρυθμό πάντα τον δίνει η μουσική.



Τι κερδίζουμε: «Καίμε» πολύ λίπος, δυναμώνουμε πλάτη, κοιλιά, πόδια, χέρια, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς αλλά και αποκτούμε πλαστικότητα στις κινήσεις μας και καλύτερη αυτοσυγκέντρωση.





Hip hop aerobic: Κατά του στρες


Γρήγορος χορός με κοφτές κινήσεις, στριφογυρίσματα, φιγούρες που χρειάζονται ισορροπία και ανεβοκατεβάσματα του κορμού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του χορού. Όλες οι παραπάνω κινήσεις διακατέχονται από ένταση και πάθος και γίνονται πάντα σε συγχρονισμό με τη μουσική.

Τι κερδίζουμε: Μας βοηθά να τονώσουμε το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα και να δυναμώσουμε τους μυς μας. Ακόμη με το hip hop aerobic κάνουμε μια αεροβική άσκηση που μας εκτονώνει και μας απαλλάσσει από το στρες.


Barre a terre : Σύσφιγξη του σώματος 


Χορογραφημένες κινήσεις που γίνονται συνήθως στο πάτωμα. Ο χορός αυτός συνδυάζει κινήσεις του κλασσικού μπαλέτου με τις κινήσεις τους εκφραστικού χορού. Με το barre a terre οι ασκήσεις γίνονται αργά σε σχέση με ένα συνηθισμένο πρόγραμμα αεροβικής βάζοντας μάλιστα το μυαλό να σκέφτεται περισσότερο.

Τι κερδίζουμε: Η σπονδυλική στήλη ελευθερώνεται με αποτέλεσμα να ψηλώνουμε, οι μύες να δυναμώνουν και η αντοχή μας να μεγαλώνει. Θα αποκτήσουμε ευλυγισία αλλά και σύσφιγξη.



“Αγαπώ την Ελλάδα” – Ρώσικο κίνημα στο facebook



“Σε αυτό το γκρουπ δημοσιεύονται τα πάντα για την Ελλάδα. Φωτογραφίες, άρθρα, εμπειρίες, επίσης, μπορείτε να μας πείτε για τις ελληνικές ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι (το πιο νόστιμο στον κόσμο), κρασί, ξενοδοχεία, ψυχαγωγία, εργασία, διακοπές, νησιά, ναούς … Αν σας αρέσει η Ελλάδα, όπως σε εμάς”.

Με το σύνθημα αυτό, Ρώσοι φιλέλληνες δημιούργησανσελίδα στο Facebook, σαν ένδειξη συμπαράστασης στις θυσίες του ελληνικού λαού εν μέσω κρίσης, αλλά και προκειμένου, να προωθήσουν τα ελληνικά νησιά, τις θάλασσες και τον “επίγειο παράδεισο” – κατάλληλο για θερινές διακοπές – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το γκρούπ έχει τον τίτλο “Я люблю Грецию – Αγαπώ την Ελλάδα” και ήδη μετράει 422 μέλη, ενώ οι δημιουργοί έχουν αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από ελληνικά νησιά, αλλά και ένα πεντάλεπτο βίντεο παρουσίασης του ελληνικού φυσικού κάλλους.

Από τη Ρωσία… με αγάπη

Φίλοι της σελίδας εμφανίζονται να είναι όσοι έχουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μεταξύ αυτών, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, φοιτητές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες.

Ο μοσχοβίτης, δημοφιλής ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, δηλώνει λάτρης της Ελλάδος. Αυτές τις ημέρες γύρισε από την περιοδεία του στην νότια Ρωσία και στο Σότσι, όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Μέσω της σελίδας “Αγαπώ την Ελλάδα” απηύθυνε έκκληση να βοηθηθούν οι κάτοικοι της πόλης Κρίμσκ – Έλληνες και ντόπιοι – που επλήγησαν από καταστροφική πλημμύρα. “Στην Ελλάδα πηγαίνω τακτικά, έχω συγγενείς, φίλους εκεί… Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι πάντα για μένα το ταξίδι της ψυχής… δεν νιώθω ποτέ έτσι αν πηγαίνω κάπου αλλού, ενώ έχω ταξιδέψει αρκετά”, υποστηρίζει.

Ένας άλλος μοσχοβίτης ηθοποιός, ο Γιάννης Πολίτοβ, που αυτές της ήμερες βρίσκεται στα γυρίσματα νέας ταινίας δράσης, γράφει στο Facebook:

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα στην Ελλάδα… Αυτό ήταν το 1995. Έφτασα στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο για την κατασκήνωση για τα παιδιά από τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών. Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και βγήκα έξω, ήθελα να φιλήσω αμέσως αυτήν τη γη… Δεν ξέρω τι ήταν… ή η ναυτία μου από την απότομη προσγείωση, ή το ελληνικό αίμα μου και οι μνήμες που αποτυπώθηκαν στα κόκαλα μου… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και για όλη τη ζωή μου. Η Ελλάδα είναι το μέρος όπου θα ήθελα να γεράσω… Σε ένα άνετο μικρό εξοχικό σπίτι στις ακτές του Αιγαίου, με τη σύζυγό μου και τα εγγόνια μου. Ελλάδα, σ ‘αγαπώ!”.

Η Κατερίνα Αραμπατζή, αρχισυντάκτρια και εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Η Ελλάδα στα ρώσικα”, αναφέρει ότι το να μιλά κανείς για την Ελλάδα είναι σαν να λέει ένα ποίημα.

“Η χώρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στους ανθρώπους και ίσως για αυτό σήμερα τα βάλανε μαζί της”.

Η Κατερίνα ποστάρει στη σελίδα “Αγαπώ την Ελλάδα” όχι μόνο τα δημοσιεύματα της εφημερίδας της αλλά και διάφορα άλλα που αφορούν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο δημοσιογράφος και φωτογράφος Αλεξάντερ Τιγνι-Ριάτνο μιλάει στις αναρτήσεις του με θαυμασμό για την Ελλάδα. “Για μένα η Ελλάδα είναι απλά η μεγαλύτερη μου αγάπη και δεν έχω λόγια να το εκφράσω”.

Η Άννα Ζεζλόβα μένει σήμερα στην Πολώνια, είναι μουσικός αλλά κατάγεται από τη Οδησσό, μια πόλη σημαντική για τον Ελληνισμό. “Μπήκα στην ομάδα, γιατί απλά … αγαπώ την Ελλάδα”, αναφέρει.

«Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη!»




του Σπύρου Ριζόπουλου
Τρία πράγματα στη ζωή δεν γυρίζουν πίσω. Ο χρόνος που χάθηκε, τα λόγια που ειπώθηκαν και οι ευκαιρίες που έφυγαν. Αρχίζω να σχηματίζω... την εικόνα πως η τριμερής συγκυβέρνηση χάνει τρία στα τρία. Απόδειξη για αυτό, η χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών.

Καμία απόφαση, καμία θετική έκπληξη αλλά και κανένα μέτρο εντός του 2012, όπως έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν. Προφανώς ήταν μια συνάντηση σε ένα κλίμα «ζεν χαλαρότητας», διότι είτε το ομολογούν, είτε όχι, παραμένουν θιασώτες της διάσημης παπανδρεϊκής ρήσης «μην πειράζετε τα μπάνια του λαού». Το κακό είναι ότι οι υπόλοιποι, εταίροι και δανειστές, δεν κάνουν μπάνια. Ζητούν λοιπόν να «δουν φως» κι όσο δεν βλέπουν, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε πως θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι.

Σε κάθε περίπτωση, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιληφθώ πως μια κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης», κάτω από έκτακτες περιστάσεις μπορεί να λειτουργεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι…. βουτιές!

Χάθηκε μια ολόκληρη εβδομάδα με το να μπαινοβγαίνει το «χαράτσι» των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το πρωί έβγαινε (στις πρωινές ενημερωτικές που βλέπει το «πόπολο») και το βράδυ ξανάμπαινε (στα δελτία ειδήσεων που τα παρακολουθούν με περισσότερη προσοχή και οι «έξω»). Τελικά το «χαράτσι» θα παραμείνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά η βδομάδα χάθηκε με ένα λάθος θέμα και με μια ειλημμένη απόφαση από την προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς.

Εν τω μεταξύ, ουδείς γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα, της φορολόγησης του πετρελαίου. Ισχύουν τα λόγια που ειπώθηκαν κατά το παρελθόν για εξίσωση τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ή τα λόγια που ειπώθηκαν χθες πως δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εντός του έτους; Σας λέω με βεβαιότητα πως η εξίσωση θα γίνει, αλλά η κυβέρνηση ροκανίζει από πολύ νωρίς την αξιοπιστία της. Και κυρίως δημιουργεί την εντύπωση πως δεν μπορεί να διαχειρίζεται την κρίση με ένα πιο δημιουργικό τρόπο σε σχέση με αυτά που συνέβαιναν πριν. Δημιουργικός τρόπος σημαίνει αντί να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου, παίρνω μια γενναία απόφαση. Καταργώ το πετρέλαιο θέρμανσης ως τύπο πετρελαίου. Αυτό σημαίνει χτυπώ πραγματικά το λαθρεμπόριο. Ούτε «εξισώσεις», ούτε τίποτα. Διότι με εξισωμένες τιμές δεν είναι λογικό να υπάρχουν δύο τύποι πετρελαίων, που το ένα θα είναι καλύτερης ποιότητας (κίνησης) και το άλλο δεύτερης ποιότητας (θέρμανσης). Καταργείς τον ένα τύπο, έχεις ένα πετρέλαιο, σε μια τιμή, για όλες τις χρήσεις. Δεν ξέρω βέβαια τι γνώμη έχουν οι λαθρέμποροι για μια τέτοια απόφαση που τους «κλείνει το σπίτι»…

Περίμενα τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» να δείξει πως ξέρει να αξιοποιεί ευκαιρίες. Περίμενα δηλαδή να μου πει ποιες αποκρατικοποιήσεις θα κάνει μέχρι τον Δεκέμβρη, έχοντας σύμμαχο την κοινή γνώμη. Περίμενα να μου πει ότι δεν θα αναλώνει χρόνο στο γραφειοκρατικό «ράβε – ξήλωνε» με διεθνείς διαγωνισμούς αλλά με απευθείας διακρατικές διαπραγματεύσεις θα κλείνει συμφωνίες. Αυτό σημαίνει συμφωνώ με τα Αραβικά Εμιράτα και αναλαμβάνουν σε ένα μήνα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Περίμενα να μου πουν οι τρεις αρχηγοί των πρόγραμμα των επισκέψεών τους τον Αύγουστο. Σε ποιες χώρες θα πάνε για να προσελκύσουν επενδύσεις αλλά και να συζητήσουν προτάσεις για την αγορά του ελληνικού χρέους, ώστε να μην εξαρτόμαστε από το πώς ξυπνάει κάθε μέρα η κ. Μέρκελ. Περίμενα επίσης να μου πουν τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο Υπουργός Οικονομικών όταν θα πάει τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ για το IMF. Ποιες άλλες συναντήσεις θα κάνει; Θα δει Δημοκρατικούς και Ρεμπουπλικάνους; Ποιους και με ποια ατζέντα; Ξέρει να εκμεταλλευτεί την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί για την Ελλάδα;

Δυστυχώς χθες δεν άκουσα τίποτε για όλα αυτά. Άκουσα μόνο ότι οι τρείς συμφώνησαν. Ναι, αλλά σε τι; Στο να αφήσουν το χρόνο να κυλάει; Αν οι ευκαιρίες χάνονται, αν ο χρόνος χάνεται και το μόνο που μένει είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», τότε οι αρχηγοί να μην απορούν που ήδη ακούγεται ψιθυριστά (και από Σεπτέμβρη μάλλον φωνακτά) πως « δεν πάνε καλά».

ΥΓ1: Η διαφήμιση πριν δυο – τρία χρόνια που έλεγε «το χάσαμε το κορμί, πατριώτη», νομίζω συνοψίζει άριστα την κατάσταση της κυβέρνησης.

ΥΓ2: Οι Ιταλοί που είναι μάγκες και δεν χάνουν «κορμί» με τίποτα, έχουν καταφέρει το εξής καταπληκτικό. Ουδείς τους κατηγορεί ως «μαύρο πρόβατο» και πηγή του κακού για την ευρωζώνη, ο Μόντι έχει πείσει τους πάντες πως είναι ένας δεύτερος Ντράγκι και την ίδια στιγμή καταστρώνουν οργανωμένο πλάνο επιστροφής στη λιρέττα! Για να καταλάβω δηλαδή… Εμείς θα πέσουμε μαχόμενοι υπέρ ενός ευρώ από το οποίο θα την έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι; Αυτό λέγεται Σχέδιο;

spirosrizopoulos.com

«Μπλε» πανσέληνος τον Αύγουστο




Ένα ιδιαιτέρως σπάνιο φαινόμενο θα λάβει χώρα την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού.

Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο, την «Μπλε», η οποία θα γίνει μέσα στον Αύγουστο με την πρώτη στις 2 Αυγούστου και την πιο «σπάνια» στις 31.

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια.


Προϊστορία: 

Ήταν το 1883 όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία. Σε απόσταση 600 χιλιομέτρων μακριά, ο κόσμος άκουσε την έκρηξη σαν βολή κανονιού. Ισοδυναμούσε η έκρηξη με βόμβα ισχύος 100 μεγατόνων. Στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη. Τότε το φεγγάρι έγινε μπλε και ήταν τόσο σπάνιο το γαλάζιο πρόσωπο της σελήνης που αντίκριζαν οι άνθρωποι σε σημείο που το μπλε φεγγάρι έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του «σχεδόν ποτέ».

«Με αυτή λοιπόν την έννοια χρησιμοποιείται και η φράση “μπλε Σελήνη” για να χαρακτηρίσει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σε έναν μήνα. Η δεύτερη δηλαδή πανσέληνος σε έναν μήνα ονομάζεται “μπλε Σελήνη” παρ’ όλο που ένα τέτοιο φαινόμενο, αν και ασυνήθιστο δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο» υποστηρίζει ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.
πηγή:zougla

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!


 11 tips καλοκαιρινής υγιεινής για να αποφύγεις μυκητιάσεις και κολπίτιδες



    Φύγαμε για την παραλία! Δεύτερο μαγιό πήρες; Έλεγξες αν η παραλία έχει ντουζιέρα; Έβαλες στην τσάντα σου το άνετο βαμβακερό σου εσώρουχο; Είναι κάποιες μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες που αν δεν τις λάβεις σοβαρά υπόψη σου, μπορεί να χαλάσεις τις διακοπές σου.

    Συμβουλές υγιεινής για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες τώρα το καλοκαίρι... 


    1. Ένα μαγιό ποτέ δεν είναι αρκετό... Το ξέρεις ίσως καλά! Το θέμα όμως είναι αν το τηρείς πραγματικά. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, αλλά και την υγιεινή των γεννητικών οργάνων και του κόλπου. Η υγρασία που μένει στο μαγιό μετά το μπάνιο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν μύκητες των γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα ή ακόμη και ουρολοίμωξη...

    Διάβασε επίσης
    Ουρολοίμωξη! Τι την προκαλεί; Πώς μπορείς να την αποφύγεις; Τι πρέπει να κάνεις;


    2. Και δεν είναι μόνο το μαγιό σου! Τα εσώρουχα, αλλά και τα στενά ρούχα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ευαίσθητη περιοχή με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό! Προτίμησε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα και απόφυγε τη συχνή χρήση στενών παντελονιών. Η πίεση στο σημείο, η τριβή με συνθετικά υφάσματα που θα αυξήσει τη θερμότητα τοπικά μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα εμφάνισης μυκητιάσεων, κολπίτιδας ή και ουρολοίμωξης. 



    3. Μη μένεις στην παραλία με τις ώρες χωρίς ένα ντους φρεσκαρίσματος. Δεν είναι μόνο το νερό της θάλασσας και το νωπό μαγιό που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Και ο ιδρώτας από τη ζέστη και την ηλιοθεραπεία δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση μηκυτιάσεων. Σκέψου επίσης, πως για να επαναλάβεις την αντηλιακή σου κρέμα πρέπει πάντα να κάνεις ένα ντους. Το λάδι και η αντηλιακή κρέμα μπορεί να αποτελέσουν ένα φιλμ, που φυλακίζει όλα τα μικρόβια πάνω στο σώμα σου. 

    Διάβασε επίσης
    Κολπίτιδα! Τι την προκαλεί; Tips για να μειώσεις τις πιθανότητες να την εμφανίσεις


    4. Το καλοκαίρι κάνεις ντους σχεδόν κάθε μία ώρα... Το πρωί που ξυπνάς, πριν κατέβεις στην παραλία, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, πριν βγεις το βράδυ κτλ. Μια από όλες,χρησιμοποίησε ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.Παράλληλα μην ξεχνάς να πλένεις με άφθονο νερό τα γεννητικά όργανα...

    Smart Tip
    : Φυσιολογικά το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται. Τα ισχυρά αντισηπτικά και οι κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου και να προκαλέσουν κολπίτιδα.



    5. Βρήκες την ειδυλλιακή αμμουδιά... Δεν θέλεις να φύγεις ποτέ από τη θάλασσα! Πετσέτα για να ξαπλώσεις πήρες; Καλό είναι να αποφύγεις την άμεση επαφή με την άμμο, όπου μπορούν και επωάζονται οι μύκητες γεννητικών οργάνων, συντηρείται ανεπιθύμητη υγρασία στο σώμα και επιτρέπει σε βρομιές να έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές. Διάλεξε μια παχιά πετσέτα για να αποφύγεις την επαφή με την άμμο.




    6. Πως συμβαίνει και κάθε χρόνο οι δύσκολες μέρες σου συμπίπτουν με τις διακοπές, παραμένει ένα μυστήριο. Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να κάτσεις στην ξαπλώστρα και να κοιτάς τις φίλες σου να πλατσουρίζουν στα νερά! Κανείς δεν θα σου απαγορέψει να κολυμπήσεις με ταμπόν! Όμως χρησιμοποίησε ταμπόν όσο το δυνατόν λιγότερο και κάθε φορά, όχι περισσότερο από οκτώ ώρες. 

    Μην ξεχνάς: Το ταμπόν δεν αντικαθιστά τη σερβιέτα. Περιόρισε τη χρήση του σε ειδικές περιπτώσεις όπως, π.χ. το κολύμπι.



    7. Τρελαίνεσαι να βυθίζεις τα πόδια στην άμμο... Να περπατάς ανέμελα δίπλα στο κύμα και να σχηματίζεις πατουσάκια πίσω σου! Καλό είναι να είσαι προσεκτική το καλοκαίρι γιατί οι μύκητες των ποδιών παραμονεύουν. 

    - Διατήρησε τα πέλαμτά σου στεγνά και σκούπισε σχολαστικά με την πετσέτα ανάμεσα στα δάκτυλα μετά το μπάνιο. 

    - Μην φοράς ποτέ τα ίδια παπούτσια δεύτερη μέρα, τα οποία πρέπει πάντα να αερίζεις καλά και σε καθημερινή βάση. 

    - Αν χρειαστεί να φορέσεις κάλτσες, καλό είναι να έχεις στο νου σου να τις αλλάζει τακτικά. 

    Διάβασε επίσης
    Ωραία είναι να περπατάς ξυπόλητη! Τους μύκητες τους σκέφτηκες όμως;



    8. Η προστασία από τον ήλιο δεν πρέπει να σου διαφεύγει ποτέ! Ποτέ όμως... Ξέρεις πως ο ήλιος δεν είναι πάντα φιλικός! Γι' αυτό ηλιοθεραπεία ποτέ τις μεσημεριανές ώρες. Μείνε μακριά από  την παραλία μεταξύ 11:00 και 16:00, πάρε πάντα μαζί σου νερό και υγρά για να πίνεις και μισή ώρα πριν βγεις στον ήλιο φρόντισε να βάλεις αντηλιακό και να επαναλαμβάνεις κάθε δύο ώρες για όσο διάστημα βρίσκεσαι εκτεθειμένη στον ήλιο. Προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τον καρκίνο του δέρματος, φροντίζεις ώστε να μένει νέο και σφριγηλό και αποτρέπεις την αφυδάτωσή του...

    Διάβασε επίσης
    Σπίλοι ή ελιές: είναι επικίνδυνες;



    9. Καλοκαίρι, διακοπές, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και... ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ! Απολαμβάνεις το καλοκαιρινό σεξ όσο τίποτα άλλο! Η εποχή είναι η πιο... καυτή τόσο για την θερμοκρασία περιβάλλοντος, όσο και για την λίμπιντό σου! Μην παρασύρεσαι όμως σε ατοπήματα υγιεινής και καθαριότητας. Δεν είναι κρίμα εσύ να έχεις πάρει όλα τα μέτρα και να έχεις προβλήματα εξ' αιτίας της αμέλειας του αγαπημένου σου; Απαιτούμε (πρόσεξες το ρήμα; δεν ζητάμε, απαιτούμε) από το αγόρι μας να κάνει μπάνιο πριν από κάθε ερωτική επαφή. Σε αντίθεση με εκείνον, είσαι πιο εκτεθειμένη σε μολύνσεις που μπορεί να προσβάλλουν τα γεννητικά σου όργανα.

    Διάβασε επίσης
    Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα! Ποια είναι; Πώς θα τα προλάβεις;



    10. Σιδέρωσε το! Όπως σιδερώνεις τα εσώρουχά σου για να "σκοτώσεις" τους μικροοργανισμούς, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το μαγιό! Οι ειδικοί μιλούν για την πιο συχνή και ταυτόχρονα πιο επικίνδυνη αμέλεια. Ποτέ το μαγιό κατ' ευθείαν από την απλώστρα. Πέρασέ το με το σίδερο στην περιοχή που έρχεται σε επαφή με τα γεννητικά όργανα και διώξε κάθε κίνδυνο. 
    Kαι όπως είπε και ο γυναικολόγος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου είναι το σίδερο. 



    11. Αλλού ξαπλώνεις... με άλλη στεγνώνεις! Δεν παίρνουμε ποτέ ΜΟΝΟ ΜΙΑ πετσέτα μαζί μας. Γιατί σε αυτή την περίπτωση ό, τι απέφυγες από την αμουδιά με την παχιά πετσετούλα σου, θα το φέρεις σε επαφή με το σώμα αν σκουπιστείς με αυτή την ίδια πετσέτα. Η πετσέτα λοιπόν που θα... στρωθεί για να υποδεχτεί το καλομαυρισμένο σώμα σου, δεν πρέπει ποτέ να είναι η ίδια με εκείνη που σκουπίζεις το νερό βγαίνοντας από τη θάλασσα.