Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας όταν ήταν στο λύκειο!

 Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο των ημέρων και από το αρχεία μας... ξεθάψαμε ένα άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Νέα πριν από ολόκληρα 20 χρόνια.

Όπως και να το κάνουμε, σήμερα είναι η μέρα του Αλέξη Τσίπρα. Από την άποψη ότι έχει πάρει την εντολή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για διερευνητικές επαφές, έτσι ώστε να δει αν μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Με αυτή την αφορμή ψάξαμε στο αρχείο μας και τι λαβράκι εντοπίσαμε; Κάτι που νομίζουμε ότι είναι ξεχασμένο απ' όλους. Και σας το παρουσιάζουμε σήμερα από το PLUS.

Βρήκαμε, λοιπόν, τον Τσίπρα όταν ήταν στο λύκειο! Και συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα πριν από 20 χρόνια!

Στις 21 Μαρτίου 1992 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν τότε πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Πολυκλαδικού Λυκείου Αθηνών.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην στήλη των Νέων «Η Ερώτηση της Ημέρας», με θέμα «Τι σας διδάσκουν οι νέες αλλαγές στην εκπαίδευση;».

Ο Τσίπρας ξεκινάει το σχόλιο του ως εξής: «Δυστυχώς στην Ελλάδα μόλις αλλάζει ο υπουργός, αλλάζουν και τα προγράμματα στην εκπαίδευση. Δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρχε μια συνεχής ροή. Να παρακολουθεί ένας υπουργός όσα έκανε ο προηγούμενος».

Να, λοιπόν, που οι εκλογές 20 χρόνια μετά τον φέρνουν σε θέση να είναι αυτός που προσπαθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση. Αν και όπως βλέπουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρει, όπως δεν καρποφόρησαν και οι προσπάθειες της ΝΔ.

Όπως και να έχει, δείτε τις φωτοτυπίες από εκείνο το δημοσίευμα των Νέων.


Το Λονδίνο αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα!

 

Για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει την ανικανότητα της… την αδιαφορία της, την αδράνεια της για οτιδήποτε έχει να κάνει για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και θέσεων. Αυτή τη φορά το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε, με την άγνοια του, στην κυβέρνηση των Σκοπίων να πραγματοποιήσει μία εξόχως σημαντική και συμβολικού χαρακτήρα παρουσία στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου με την ανοχή φυσικά των Βρετανών.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα, το Εθνικό θέατρο της Βίτολα θα παρουσιάσει στην «Μακεδονική» γλώσσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Globe to Globe – Henry VI Part 3, by William Shakespeare (12 Μαΐου 2012 – 13 Μαΐου 2012) παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας.
Δυστυχώς οι γείτονες μας δεν σταματούν να προωθούν την δική τους έκδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως τουλάχιστον αυτοί την βλέπουν, περνώντας σιγά-σιγά στο υποσυνείδητο των ακροατών τους ότι Μακεδονία είναι αυτοί, ότι ο μακεδονικός πολιτισμός είναι αυτοί, ότι η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η δική τους.

Εμείς φυσικά ως λαός και ως κράτος με αυτοκτονικές τάσεις, αρνούμεθα να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας και απλά όταν οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο προσπαθούμε να διαχειριστούμε όχι το πρόβλημα αλλά την αντίδραση του ελληνικού λαού που βλέπει με απογοήτευση τους αντιπάλους μας να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά οι πολιτικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου… Αφήστε τους, φωστήρες, να μας πάρουν και εδάφη εκτός από τη γλώσσα!

Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο στην Ευρώπη για την Ελλάδα…

 Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες (18 Μάη) στην Ιταλία το βιβλίο της Monia Benini για την Ελλάδα, με τίτλο “Ο πόλεμος της Ευρώπης” (La guerra dell’Europa).
Η Monia Benini δίνει την ευρωπαϊκή διάσταση στον πόλεμο του τραπεζικού συστήματος και της Ευρώπης εναντίον της Ελλάδας…
Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Υπάρχει ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη. Ένας πόλεμος χωρίς τουφέκια, χωρίς κανόνια, χωρίς βόμβες, αλλά με...τα αποτελεσματικά όπλα μαζικής καταστροφής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ένας πόλεμος που έρχεται από μακριά, απλώνεται και μεταδίδεται σε ευρωπαϊκές χώρες χάρη στις δυνάμεις κατοχής που φορούν λευκά κολάρα και γραβάτες... που πυροβολούν πληκτρολογώντας και μεταφέροντας εικονικά εξωφρενικά ποσά.
Αλλά η κρίση που βιάζει την Ελλάδα δεν έχει τίποτα το εικονικό. Είναι καθημερινή οδύνη, με ωμότητα, δραματική σε κάθε όψη της καθημερινής ζωής.
Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν βίωσε ποτέ ο ελληνικός λαός, ούτε ακόμη όταν είχε ξένη κατοχή.
Το βιβλίο καταγράφει με ντοκουμέντα τη νέα μορφή πολέμου που έχει πρωταγωνιστές, στρατηγικές, τακτικές και συγκεκριμένα θύματα.
Τα κτυπήματα των πρακτορείων rating, την τρόικα. Από τις αποφάσεις του ΔΝΤ και τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για όποιον θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα και δεν ικανοποιείται από τις “επίσημες” ανακοινώσεις.
Η Monia Benini μετά τα πτυχία στις ξένες γλώσσες και τις ευρωπαϊκές λογοτεχνίες, ακολουθεί τη δική της πορεία στις σχέσεις και λειτουργίες του διεθνούς περιβάλλοντος, με εξειδικευμένες σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, το Ινστιτούτο Διεθνούς πολιτικής του Μιλάνο, το Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας Don L. Sturzo στο Καλτατζιρόνε και το Πανεπιστήμιο Perpignan της Γαλλίας.
Στέλεχος του ιταλικού πολιτικού κινήματος “Per il Bene Comune” (Για το Κοινό Καλό), blogger (www.ilpuntotv.it) που ασχολήθηκε όχι μόνον με την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, με ειδικές εκπομπές (βίντεο-παραγωγές) με θέματα όπως MES, ACTA, τις αναρίθμητες πλέον αυτοκτονίες επιχειρηματιών και όχι μόνον, τους τελευταίους μήνες…
Η σελίδα του βιβλίου στο facebook: ΕΔΩ
πηγή:sibilla

Μάθαμε ποια είναι τα αφεντικά μας!

 

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους «Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν», διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! Στην Ευρώπη, κανένας δεν έβγαλε άχνα!
Για να καταλάβουμε, όμως που βασίστηκαν τα σχέδιά τους, πρέπει να ονομάσουμε τα «Χρηματοπιστωτικά Εργαλεία» που χρησιμοποίησαν οι «Αγορές» προκειμένου να Κερδίζουν Δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο, χωρίς επένδυση, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους τεράστιους πονοκεφάλους της Διοίκησης μιας Επιχείρησης που αποτελεί την πιο δύσκολη και την πιο πολύπλοκη δουλειά στον Κόσμο!
Οι Πολυεθνικές πρώτα, και οι Αγορές στη συνέχεια που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν Πετύχει τους Σκοπούς τους, που είναι η παγκόσμια Κυριαρχία και η Εξασφάλιση των τεράστιων Κερδών τους εκ του ασφαλούς, για ένα μοναδικό Λόγο: Πέτυχαν τους σκοπούς τους γιατί κατόρθωσαν και Τελειοποίησαν την πιο Δύσκολη Δουλειά στον Κόσμο:
Την Παραγωγική Διακυβέρνηση. Την Απόλυτη Οργάνωση!
Πιο απλά, την Αποτελεσματική και Παραγωγική Διακυβέρνηση ή το γνωστό Μάνατζμεντ των Εργασιών τους.
Η δύναμή τους δεν είναι τυχαία!

Η Κυριαρχία της Αγγλίας σε όλον σχεδόν τον κόσμο για μερικούς αιώνες, βασίστηκε ακριβώς σε αυτό το θεμελιώδες επίτευγμα: Της Απόλυτης Οργάνωσης και του Υπερβολικά Προσεκτικού Προγραμματισμού! Όλα τα Σχέδιά τους για οτιδήποτε έκαναν, ήταν σχεδιασμένο τουλάχιστον τρεις φορές:

Σχέδιο ένα, που Σχεδιάζεται με λεπτομέρεια να υλοποιηθεί σε ιδανικές συνθήκες.

Σχέδιο δύο, που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε δύσκολες συνθήκες και Σχέδιο τρία, που βασίζεται να υλοποιηθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες! Υποθέτουν τα πιο απίθανα σενάρια γεγονότων που θα μπορούσαν να συμβούν, ώστε να είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν! Δε τους αρέσουν οι εκπλήξεις!
Λειτουργούν όπως ακριβώς Λειτουργούν οι Στρατηγοί όταν ετοιμάζουν μια Πολεμική Εκστρατεία. Δε βιάζονται και προσπαθούν να προβλέψουν τα πάντα, ώστε με ένα χτύπημα να ξολοθρέψουν τον εχθρό…τελείως! Οι συγκυρίες μας λένε ότι μερικά κράτη αυτή την εποχή ετοιμάζονται να δώσουν ένα παρόμοιο καταλυτικό χτύπημα σε δύο Κράτη που τους δημιουργούν πονοκεφάλους και απειλούν την Απόλυτη Κυριαρχία τους. Θα το δούμε σύντομα!

Έτσι, οι πολυεθνικές φρόντισαν να ελέγχουν όλα τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια στον κόσμο και να φιλτράρουν κάθε Επιστημονική Εξέλιξη που θα μπορούσε να τους Ανατρέψει την Κυριαρχία τους στις Αγορές τους και να δημιουργήσει πιθανούς Ανταγωνιστές! Είτε αυτή αφορά τη διατροφή μας, την Υγεία μας, την Ενέργεια, τις Τηλεπικοινωνίες και ότι άλλο χρησιμοποιούμε για να επιβιώσουμε.

Δεν αφήνουν τίποτα να κυκλοφορήσει, αν δεν το εγκρίνουν! Για αυτό το λόγο το Διαδίκτυο εξελίχτηκε ως πιο επικίνδυνος εχθρός τους! Κάπως τους γλίστρησε μέσα από τα χέρια τους. Δε μπόρεσαν να προβλέψουν την διεισδυτικότητα των πιτσιρικάδων και την ικανότητά τους να βρίσκουν τις άκρες των λαβυρινθικών διαδρομών της πληροφορικής, βγάζοντας νόημα και σπάζοντας κωδικούς. Αυτά που όλοι γνωρίζουμε τώρα τα οφείλουμε στο Διαδίκτυο! Είναι η τρίτη προσπάθεια που κάνουν μέσω του Κογκρέσσου να περάσουν Νόμους για να έχουν και εκεί πρόσβαση και να προλαβαίνουν τις αποκαλύψεις. Οι δύο πρώτες προσπάθειες απέτυχαν μετά από την γενική κατακραυγή, όμως αυτοί οι Άνθρωποι δεν τους αρέσει να…χάνουν! Η ιστορία μας έχει δώσει παραδείγματα ότι δεν διστάζουν να προκαλέσουν πολέμους και να θυσιάσουν εκατομμύρια ζωές, προκειμένου να υπερασπίσουν τα κεκτημένα τους.

Έτσι, λοιπόν, γνωρίζοντας Πώς σκέπτονται οι Άνθρωποι, με τι συγκινούνται και με τι δε συγκινούνται, γνωρίζοντας ότι όλοι οι Πολιτικοί είναι ευάλωτοι στο χρήμα και στη δόξα, τους εξαγόρασαν, συμμάχησαν με τους Τραπεζίτες, και έτσι μας προέκυψαν οι λεγόμενες «Αγορές»!
Πρώτα από όλα, οι «Αγορές» επέλεξαν τους Στόχους που θα χρησιμοποιήσουν για να παίξουν τα Χρηματοοικονομικά παιγνίδια τους. Οι Στόχοι ήταν Κράτη που οι ίδιοι φόρτωσαν με τεράστια χρέη, ώστε να είναι ευάλωτα στους χειρισμούς τους. Ελπίζουμε, σύντομα, να Νομοθετηθεί η Απαγόρευση Χορήγησης Δανείων σε Πρόσωπα, Επιχειρήσεις και Κράτη, όταν οι Δανειζόμενοι δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα Δανειζόμενα. Θα πρέπει να Νομοθετηθεί ως μια σοβαρή Κολάσιμη Πράξη που να καταδικάζεται πολύ αυστηρά.

Έτσι, οι «φίλοι μας» επέλεξαν ως Στόχο για τα παιγχνίδια τους, τα υπερχρεωμένα Κράτη που ετοίμασαν, που τα ονομάζουμε: PIGS. Protugal, Ireland, Greece,Spain.
Οι Μελέτες τους και οι «προσομοιώσεις» τους, κατέληξαν να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η Ελλάδα.

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «Ασφάλιστρα Κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, να λειτουργούν και ως Επενδυτικά χαρτιά. Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Οι φίλοι μας, όμως, που έψαχναν πυρετωδώς για νέα παιγνίδια, σκέφτηκαν να μετατρέψουν και τα CDS σε επενδυτικά χαρτιά, η τιμή των οποίων θα κυμαίνονταν ανάλογα με τη ζήτησή τους! Έτσι, ο οποιοσδήποτε Επενδυτής, μπορούσε να έχει στη διάθεσή τους τα συγκεκριμένα Ασφαλιστήρια και να τα διακινεί στην Αγορά των Επενδυτικών χαρτιών και να κερδίζει από τις διακυμάνσεις της τιμής τους! Κάποτε έγραψε κάποιος, ότι όταν ένας έχει στην κατοχή του CDS, χωρίς να είναι κάτοχος ομολόγων, είναι σαν να επιτρέπουν οι Τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν τα ασφαλιστήρια των κατοικιών όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά το Ασφαλιστήριο του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, όταν η Αξία του Ασφαλιστήριου πάει στα ύψη, λόγω της συνεχούς διακίνησής του από χέρι σε χέρι, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας προκειμένου να εισπράξει την προσαυξημένη Αξία του που δεν είχε καμία σχέση με την αρχική του Αξία!

Ο στόχος είναι πάντα: Εύκολα τεράστια Κέρδη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες!

Η κίνηση αυτή καταστρατηγεί το «Ασφαλιστικό Συμφέρον» που πρέπει πάντα να υπάρχει στη σύναψη ενός Ασφαλιστηρίου. Είναι σαν να μπορείς να Ασφαλίζεις τη ζωή δέκα-δέκα Πακιστανών με συμβόλαια των 10.000 ευρώ και στη συνέχεια να τους καθαρίζεις όλους μαζί…για οικονομία για να εισπράττεις το Ασφάλισμα!
Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλώσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!

Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «Εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα Xρηματιστηριακής Δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-.
Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.

2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moodyʼs και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.

2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN
▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank- Ergasias, Εμπορική ▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs ▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

*BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ*
▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank- Ergasias, Εμπορική ▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moodyʼs και S&P

*NEUBERGER BERMAN
Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

*Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!*
Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις *3 Μαρτίου 2010*, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
*Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πούμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσσα τους*;

*Τζόρτζ Σόρος*
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ, *Μαντλίν Ολμπράϊτ*.

*Τζον Πόλσον*
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου Hedge Funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

*Στίβεν Κοέν* O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sothebyʼs (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

*Ντέιβιντ Αϊνχορν*
Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου Hedge Funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

*H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ*
*Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;*
● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον
κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

**ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

*Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν*
Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
Ο *Τζόσεφ Ακερμαν* είναι:
▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;
▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Βʼ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;
▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !
▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις *αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!*
▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
Όσο για εμάς; εμείς οι Έλληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!
Έτσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !
Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «Αγορές» και «Τοκογλύφους» και «Οικονομικούς Δολοφόνους» θα ξέρετε!
«Σιωπηλή Πλειοψηφία»

πηγή:kostasxan

Αυτά τα διαβάσατε στο πρόγραμμα του Τσίπρα;

 

 ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ενίσχυση της μειονοτικής παιδείας, με έμφαση στην υπέρβαση των γλωσσικών φραγμών και επαρκή διδασκαλία τόσο της τουρκικής όσο και της ελληνικής γλώσσας.
Κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα. Μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
Κατάργηση των δύο υπερνομαρχιών (Ροδόπης-Έβρου, Δράμας-Ξάνθης-Καβάλας) που δημιουργήθηκαν για να φαλκιδεύσουν την πολιτική βούληση των μειονοτικών Ελλήνων.
Επίλυση των ανοιχτών θεμάτων «ανιθαγενών» πολιτών με γνώμονα τη δική τους βούληση και όχι άλλες πολιτικές(;;;!!!) σκοπιμότητες από την πλευρά του κράτους. Και τώρα η …έκπληξη για τους μεταλλαγμένους Έλληνες που αποφάσισαν να αποκτήσουν μεταλλαγμένη Βουλγαροσκοπιανή ταυτότητα μετά την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο:
Επίλυση του θέματος των ανιθαγενών και των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ και ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών στις δύο πλευρές των συνόρων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ΠΟΜΑΚΙΚΗ γλώσσα; Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αποδεκτή η ανεξάρτητη Θράκη; Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος Γκρουέφσκι και τα δίνει ΟΛΑ στους μεταλλαγμένους Βούλγαρους;
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ -ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ- ΟΡΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος προτείνουμε την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών και κάθε μορφής σχολικής κατήχησης από την επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας, καθώς και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των εκπαιδευτικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της πρωινής σχολικής προσευχής και του εκκλησιασμού.
Για την οικονομία….
ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις

Οι μετοχοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση των αγορών έχουν ως συνέπεια, πέραν των άλλων, την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Διεκδικούμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απελευθερώσεις των αγορών σε στρατηγικής σημασίας κλάδους της οικονομίας.Να επανέλθουν στον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο οι επιχειρήσεις στρατηγικής, κοινωνικής και μεγάλης οικονομικής σημασίας και ν’ αναδιοργανωθούν στη βάση της αξιοκρατίας, της οικονομικής και κοινωνικής αποδοτικότητας, πέρα και έξω από κομματικές, πελατειακές σχέσεις και σχέσεις εξυπηρέτησης ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων (βλέπε Στόχους 11 και 13). Ένας σύγχρονος, διευρυμένος, αποδοτικός και δημοκρατικός δημόσιος τομέας της οικονομίας υπό κοινωνικό έλεγχο μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στην αύξηση της απασχόλησης, της συνολικής ανάπτυξης και της διαμόρφωσης νέων προωθημένων εργασιακών σχέσεων.


ΕΡΩΤΗΣΗ: που θα βρει τα ευρώ για να πάρει το κράτος πίσω τις ιδιωτικές επιχειρήσεις;
Τα Νεφελήμ ή θα έρθουν με διαστημόπλοιο από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ;

ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…

Θέσπιση 35ωρης εβδομαδιαίας εργασίας (5ήμερο-7ωρο), χωρίς ελαστικές διευθετήσεις και χωρίς μείωση των αποδοχών, στοιχείο που συνεπάγεται την ουσιαστική αύξηση των μισθών και του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων ενώ παράλληλα συντελεί στην εναρμόνιση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων των ζευγαριών. ’μεση εφαρμογή του μέτρου στις μεγάλες επιχειρήσεις και στο δημόσιο τομέα και σταδιακή -μετά από κατάλληλη προετοιμασία- εφαρμογή και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ειδική μέριμνα πρέπει να παρθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αύξηση του κόστους της υπερεργασίας και των υπερωριών, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά και να ευνοείται η πραγματοποίηση νέων προσλήψεων.
Κατάργηση του Ν. 3385/05 της ΝΔ και των νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα χρονικά όρια εργασίας και τις ευέλικτες διευθετήσεις του ωραρίου.
Μείωση του ετήσιου χρόνου εργασίας μέσω της αύξησης των ημερών άδειας.
Στη μείωση της ανεργίας η τεκμηρίωση δικαιώματος σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους στα 35 χρόνια εργασίας και ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και στα 30 χρόνια για τους εργαζόμενους στα χαρακτηρισμένα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ….

Ως προς την προστασία των ανέργων

Καταβολή του επιδόματος ανεργίας για 5 χρόνια, χωρίς περιορισμούς ως προς τον χρόνο απασχόλησης πριν από την απόλυση
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας ώστε να ανέρχεται στο 75% του τεκμαρτού μισθού ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης με ελάχιστο το 80% του κατώτατου μισθού. Χορήγηση στους εισερχόμενους για πρώτη φορά στην μισθωτή εργασία (νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία) βοηθήματος ίσου με το σημερινό ύψος του επιδόματος εφ’ όσον εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και δεν τους εξασφαλίζεται, εντός δύο μηνών εργασία σύμφωνη με τα προσόντα τους.
Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας για την κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων (μέχρι 5 χρόνια).
Επέκταση της χορήγησης του εποχικού επιδόματος που δίνει ο ΟΑΕΔ σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους.
Ο χρόνος ανεργίας να ασφαλίζεται για σύνταξη και υγεία.
Φορολογική απαλλαγή του συνόλου των ατομικών δαπανών για επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων και των εργαζομένων.
Εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ένταξη σε καθεστώς προσυνταξιοδότησης των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών ή εναλλακτικά διασφάλιση της απασχόλησής τους μέσω ειδικών προγραμμάτων σε τομείς ποιότητας ζωής, κοινωνικές υπηρεσίες, περιβάλλοντος, στο δημόσιο, στους Δήμους και στις Νομαρχίες.
Υποχρεωτική κάλυψη από τις επιχειρήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που απολύουν, εφόσον είναι μεγαλύτεροι των 55 ετών, για περίοδο μέχρι 5 χρόνια εφόσον γι’ αυτό το διάστημα παραμένουν άνεργοι.
Ειδικά προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή αυτοαπασχόλησης για τις γυναίκες. Προώθηση μέτρων για την συμφιλίωση της οικογενειακής ζωής και της εργασίας τους (ενίσχυση δικτύου παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, γονικές άδειες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, υποδομές κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένους, παιδιά και πολίτες με αναπηρίες κλπ)
Χορήγηση κάρτας απεριόριστων διαδρομών στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς στους ανέργους καθώς και εκπτωτικής πολιτιστικής κάρτας για την ψυχαγωγία τους.
Αναστολή της πληρωμής δόσεων στεγαστικών δανείων και επιδότηση ενοικίου στους ανέργους καθώς και απαλλαγή με τη συνδρομή του κράτους του 50% των λογαριασμών τους για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Αυξημένη εισφορά από τις επιχειρήσεις στο Λογαριασμό Αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που κλείνουν για τα μη πληρωμένα δεδουλευμένα και για τη χορήγηση αποζημίωσης απολύσεων από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος με τη σειρά του να απαιτεί την κάλυψή του κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης από τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των επιχειρήσεων.
Ενίσχυση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ώστε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς να πραγματοποιεί έγκυρες και αξιόπιστες έρευνες διάγνωσης των αναγκών σε προσόντα, δεξιότητες και ικανότητες σε επίπεδο νομού, προκειμένου να εξειδικεύονται σε τοπικό επίπεδο οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

ΤΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΛΕΞΗ…..

ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ


ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

Τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί να βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής σε ορισμένες μορφές αρθρίτιδας

 

από την Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος

Τα ιχθυέλαια
Τα ιχθυέλαια είναι λάδια που απαντώνται στους ιστούς των ψαριών. Περιέχουν ένα συγκεκριμένο είδος λίπους που ονομάζεται ωμέγα-3.

Τι είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά;

Ωμέγα-3 λιπαρά είναι ένα είδος λίπους που μπορεί να είναι σημαντικό για την καλή γενική υγεία. Ο οργανισμός μας δεν μπορεί να παράγει ωμέγα-3 λιπαρά, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται από τα τρόφιμα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά απαντώνται κυρίως σε λιπαρά ψάρια και σε ορισμένα λάδια ξηρών καρπών και σπόρων.

Πώς ενεργούν τα ωμέγα-3 λιπαρά για την αρθρίτιδα;

Ορισμένοι τύποι ωμέγα-3 λιπαρών μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή από αρθρίτιδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων με παρόμοιο τρόπο όπως και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Σε ποια είδη αρθρίτιδας κάνουν καλό τα ωμέγα-3 λιπαρά;

Δεν έχουν γίνει μελέτες για τα ωμέγα-3 λιπαρά σε όλες τις μορφές αρθρίτιδας. Οι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι χρήσιμα για άτομα με φλεγμονώδη αρθρίτιδα, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα ιχθυέλαια μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του λύκου (συστηματικού ερυθηματώδους λύκου). Τα ιχθυέλαια δεν έχουν εξεταστεί διεξοδικά σε άλλες μορφές αρθρίτιδας όπως η οστεοαρθρίτιδα, επομένως δεν είναι σαφές αν είναι χρήσιμα γι’ αυτές τις παθήσεις.

Άλλα οφέλη

Η μακροπρόθεσμη πρόσληψη ιχθυελαίου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εξάρτηση από τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα σε ορισμένες περιπτώσεις αρθρίτιδας. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου παρενεργειών από αυτά τα φάρμακα. Τα ιχθυέλαια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορούν να διαδραματίσουν επίσης κάποιο ρόλο στην πρόληψη και θεραπευτική αγωγή της κατάθλιψης.

Πού μπορώ να βρω ωμέγα-3 λιπαρά;

• Λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός, η ρέγκα, οι σαρδέλες και το σκουμπρί
• Λιναρόσπορος και λάδι κανόλας (ωστόσο τα λάδια αυτά δεν είναι τόσο δραστικά κατά της φλεγμονής όπως τα ιχθυέλαια)
• Καρύδια
• Τρόφιμα ενισχυμένα με ωμέγα-3, όπως οι μαργαρίνες και τα αυγά.

Η διατροφή με τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε οφέλη για την καρδιά και τη γενική σας υγεία. Ωστόσο είναι απίθανο να μπορείτε να προσλαμβάνετε αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά από τη διατροφή σας για μείωση της φλεγμονής χωρίς συμπληρώματα ιχθυελαίων.

Τι είδος συμπληρώματος θα πρέπει να επιλέξω;

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίων διατίθενται σε κάψουλες ή υγρό. Οι διαφορετικές μάρκες ποικίλλουν ως προς την ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών που περιέχουν οι κάψουλες, οπότε αξίζει να συγκρίνετε τις μάρκες. Ελέγχετε την ετικέτα για να δείτε την ποσότητα ωμέγα-3 που περιέχει κάθε κάψουλα (μπορεί να αναφέρεται ως ολικό ωμέγα-3 ή ως EPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), που είναι δύο μορφές ωμέγα-3). Το εμφιαλωμένο ιχθυέλαιο είναι γενικά ο πιο βολικός και λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να παίρνετε τη δόση που χρειάζεται για μείωση της φλεγμονής. Οι κάψουλες προτιμούνται από μερικούς ανθρώπους και είναι πιο εύκολο να τις παίρνετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε.

Τι δόση θα πρέπει να παίρνω για την αρθρίτιδα;

Η έρευνα υποδεικνύει ότι η δόση που χρειάζεται για μείωση της φλεγμονής είναι 2,7 γραμμάρια ωμέγα-3 (EPA συν DHA) ημερησίως. Αυτή η δόση συνήθως απαιτεί περίπου είτε:

• εννέα έως 14 τυποποιημένες κάψουλες 1000mg ιχθυελαίου ή πέντε έως επτά κάψουλες συμπυκνωμένου ιχθυελαίου ημερησίως, είτε

• 15ml εμφιαλωμένου ιχθυελαίου ή 5-7ml συμπυκνωμένου εμφιαλωμένου ιχθυελαίου ημερησίως.

(Σημειώστε ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να ωφελεί την καρδιά και τη γενική σας υγεία σε χαμηλότερες δόσεις. Ωστόσο αυτές οι δόσεις, γενικά, δεν θα ελέγχουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας).

Σε πόσο καιρό θα παρατηρήσω αποτέλεσμα;

Μπορεί να χρειαστεί να παίρνετε συμπληρώματα ιχθυελαίου τακτικά στη συνιστώμενη δόση για αρθρίτιδα για δύο έως τρεις μήνες πριν παρατηρήσετε βελτιώσεις στα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Αν δεν υπάρχει αλλαγή μέχρι τότε, τα συμπληρώματα είναι πιθανόν να μην είναι αποτελεσματικά για την αρθρίτιδα στην περίπτωσή σας.

Υπάρχουν τυχόν παρενέργειες;

Το ιχθυέλαιο είναι συνήθως καλά ανεκτό. Μια πιθανή παρενέργεια από συμπληρώματα ιχθυελαίων είναι η στομαχική διαταραχή (για παράδειγμα, καούρα, ναυτία, διάρροια). Αν παίρνετε υψηλές δόσεις άνω των 7 γραμμαρίων ωμέγα-3 λιπαρών την ημέρα, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος αιμορραγίας. Τα ιχθυέλαια δεν φαίνεται να αλληλεπιδρούν με φάρμακα που επηρεάζουν την αιμορραγία,

όπως η ασπιρίνη ή η βαρφαρίνη. Ωστόσο συνιστάται να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν πάρετε ιχθυέλαιο αν παίρνετε αυτά τα είδη φαρμάκων.

Προσοχή με τα ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών

Είναι σημαντικό να μην συγχέετε τα ιχθυέλαια με τα ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών (όπως το μουρουνέλαιο). Τα Iχθυέλαια από συκώτι ψαριών περιέχουν επίσης βιταμίνη Α. Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α μπορεί να προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν παίρνετε ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών στις δόσεις που συνιστώνται για την αρθρίτιδα μπορεί να υπερβείτε

τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Α. Παίρνετε μόνο τη δόση ιχθυελαίου από συκώτι ψαριών που συνιστάται στην ετικέτα. Για να αυξήσετε την πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών, θα πρέπει να παίρνετε αγνά ιχθυέλαια, όχι ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών.

Ενημερώστε το γιατρό σας

Πάντα να ενημερώνετε το γιατρό και το φαρμακοποιό σας αν κάνετε οποιεσδήποτε θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της λήψης ιχθυελαίων και άλλων φυσικών φαρμάκων. Μη σταματήσετε οποιεσδήποτε θεραπείες που κάνετε χωρίς πρώτα να συζητήσετε το θέμα με το γιατρό σας.

medlabgr.blogspot.com

Αποστομωτι​κή απάντηση από εκπαιδευτι​κό-στον Υπουργό


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες, με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μάς έφτασαν εδώ που μας έφτασαν». (από τον Τύπο)           και η αποστομωτική απάντησηΕίμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων.Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά πού πέφτουν.Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα, όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.
Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.
Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές απ' όπου πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση).Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή.Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου, που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.Λοιδορούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι "δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια".Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι "κοπρίτης".Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωσή μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά.Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σ΄ αυτήν τη χώρα..Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μη μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετία ψήφου, διότι θα καγχάσω)
Κε υπουργέ, είμαι σίγουρη ότι, εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ, η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν.
Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα ,ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους, αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση, αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας
χέρι.
Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές.Θα σας έλεγα "Ντροπή σας" , αλλά η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης, που ως φαίνεται δεν διαθέτετε.Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λίβελούς σας -άξιους δευτεροκλασάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαϊκής αξιολόγησής σας.Σοφία Λαμπίκη

O αρχαίος μαίανδρος και η σβάστικα. Αλήθειες, ψέμματα και εκμετάλλευση

 
Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο...Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην νοτιο δυτική Τουρκία, στην αρχαία Καρία της Μικράς Ασίας.

Ο αγκυλωτός σταυρός είναι συχνό μοτίβο σχεδίου στην σύγχρονη αρχιτεκτονική και σε έργα τέχνης στην Ινδία καθώς επίσης και στην αρχαία δυτική αρχιτεκτονική, αφού τον συναντάμε συχνά σε μωσαϊκά, ανάγλυφα, και άλλα έργα τέχνης σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τα σχέδια ιματισμού είναι συχνά διακοσμημένα με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του αγκυλωτού σταυρού συχνά συνδυασμένο και με μαιάνδρους.


Τα σχετικά σύμβολα στην κλασσική δυτική αρχιτεκτονική περιλαμβάνουν το σταυρό, το τρίποδο, ή το τρισκελές και την στρογγυλεμένη σβάστικα.

Το σύμβολο αγκυλωτών σταυρών βρέθηκε σε πολλά από τα ερείπια της αρχαίας Τροίας και σε μερικά από τα μωσαϊκά στην Πομπηία. Στην αρχαία Ελληνική τέχνη και την αρχιτεκτονική, καθώς και στην Ρομανική και Γοτθική τέχνη της δύσης, οι απομονωμένοι αγκυλωτοί σταυροί είναι σχετικά σπάνιοι, και ο αγκυλωτός σταυρός βρίσκεται συχνότερα ως επαναλαμβανόμενο στοιχείο σε μωσαϊκά και σε πεζούλια.

Ο αγκυλωτός σταυρός αντιπροσώπευσε συχνά τη διαρκή κίνηση, που απεικονίζει το σχέδιο ενός περιστρεφόμενου ανεμόμυλου ή νερόμυλου.

Μπορντούρες με συνδεδεμένους αγκυλωτούς σταυρούς ήταν ένα συνηθισμένο αρχιτεκτονικό μοτίβο στην αρχαια Ρώμη και συναντάται ακόμα και σε πιο πρόσφατα κτήρια ως νεοκλασικό στοιχείο. Σύνορα αγκυλωτών σταυρών είναι μια μορφή μαιάνδροι. Αγκυλωτοί σταυροί έχουν βρεθεί επίσης στην αγγειοπλαστική σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του αρχαίου Kush.

Μυθολογία – Η χειρώνειος ή μαιάνδριος λαβή

Ο βασιλιάς Πηλέας, ένας θνητός, νίκησε και παντρεύτηκε την θεά. Θέτιδα. Η προφητεία του Προμηθέα την ανάγκαζε να παντρευτεί θνητό, ώστε να μη γεννηθεί αυτός που θα ανέτρεπε τον παντοδύναμο Δία. Όταν ένα βράδυ ο Πηλέας είδε την θεά να χορεύει την ερωτεύτηκε, αλλά πως μπορούσε αυτός θνητός ν’ αποκτήσει τη Θέτιδα που ήταν μια θεά; Ρώτησε τον σοφότατο Χείρωνα που κατοικούσε ψηλά στο Πήλιο. «Εκείνος τον ορμήνεψε στο ίδιο μέρος σαν τη δει, τη νύχτα να χορεύει, να την αρπάξει όσο γίνεται σφιχτά στην αγκαλιά του». Να μην αφήνει τη λαβή όσο εκείνη κι αν άλλαζε μορφές: «κι ας γίνει φίδι, λιοντάρι ή φωτιά, νερό για να ξεφύγει». Ο Πηλέας στο πάθος του για τη θεά ξεπέρασε και νίκησε καρτερικά όλες τις θυμωμένες μεταμορφώσεις της, κρατώντας την με μια λαβή σφιχτά στην αγκαλιά του.
Ο Πηλέας νικά την πεντάμορφη θεά χρησιμοποιώντας τη “Χειρώνιο λαβή”, τον μαίανδρο, το διάσημο αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Η χειρώνειος λαβή έμεινε στην ιστορία και χρησιμοποιείται ακόμα στο άθλημα της πάλης για να δέσει ο ένας αντίπαλος τον άλλο.


Ο Αγκυλωτός σταυρός

Ο αγκυλωτός σταυρός, σβάστικα, ή μάλλον ο τετρα-αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα αρχαίο σύμβολο. Ο αγκυλωτός σταυρός, προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελείται από τέσσερα ελληνικά γάμμα (Γ) - γράμματα. Αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες έκαναν τατουάζ το σύμβολο, μαζί με το τετρασκέλιον (από τα τέσσερα σκέλη που απεικονίζει), στους οργανισμούς τους. Αρχαία ελληνικά αρχιτεκτονικά σχέδια είναι κορεσμένα με τη διασύνδεση τους ως σύμβολο. Επίσης είχε χρησιμοποιηθεί και από διάφορους εγγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς.

Στο δυτικό κόσμο, το σύμβολο γνώρισε μια αναβίωση μετά από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Σλήμαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας και το συνέδεσε με τις αρχαίες μεταναστεύσεις των Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίων. Τον συνέδεσε με τις παρόμοιες μορφές που βρέθηκαν στα αρχαία δοχεία στη Γερμανία, και θεωρητικολόγησε ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα "σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο των μακρινών προγόνων μας", και ότι συνδέει τους Γερμανικούς, Ελληνικούς και Ινδο-Ιρανούς πολιτισμούς.Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως παγκοσμίως και θεωρήθηκε ως σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας.

Η εργασία του Σλήμαν συνδυάστηκε με volkisch-κινήματα, για τους οποίους ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα σύμβολο της "άριας" ταυτότητας.

Μετά από την υιοθέτησή του από τους ναζί του Χίτλερ, ο αγκυλωτός σταυρός έχει συνδεθεί ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ με το φασισμό τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και το ολοκαύτωμα, μιας και η σημασιολογία του παραποιήθηκε και παρεξηγήθηκε.
πηγή:pelekis

Τα δύο μυστικά της μακροζωΐας

 

Σχετικά με το σύνδρομο της μακροζωίας, επισημάνθηκε, ότι η γενετική συμβολή (γονίδια) είναι στο 25% και τα περιβαλλοντικά αίτια συμβάλλουν στη γήρανση κατά 75%.

Η ευεργετική επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχική υγεία, ο ρόλος της σεξουαλικής ζωής ως ασπίδα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου, συζητήθηκαν σε ιατρικό συνέδριο και σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σεξ αλλά και η "σιέστα" αποτελούν τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και σημαντικό παράγοντα καλής υγείας και μακροζωίας.

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, οι άνδρες που διατηρούν ενεργό σεξουαλική ζωή κάνοντας σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και με μεγαλύτερο αριθμό επαφών την εβδομάδα βιώνουν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις, προστατεύονται από το στρες και τα καρδιακά επεισόδια, ενώ θεωρείται από τα καλύτερα είδη άσκησης για καύση θερμίδων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ανδρέα Μελιδώνη, η Ικαρία κρατά τα σκήπτρα της μακροζωίας με ποσοστά 1,1 των ανδρών και 1,6% των γυναικών να είναι άνω των 90 ετών. Εκτιμάται, ότι παγκοσμίως 102 εκατομμύρια είναι άνω των 80 ετών με προοπτική να γίνουν 161 εκατομμύρια το 2025 και 395 το 2050.

"Η άσκηση, ο περιορισμός πρόσληψης θερμιδών και η ρεσβερατρόλη (φυσική αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, κόκκινο κρασί, φραγκοστάφυλα, φυστίκια και βατόμουρα) ενεργοποιούν ιστόνες, απαλείφουν μεταλλάξεις κυττάρων, απενεργοποιούν ογκογονίδια και ευοδώνουν το σύνδρομο μακροβιότητας", είπε ο κ. Μελιδώνης.

Εχθροί της υγείας και μακροζωίας είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη με το 35,2% του πληθυσμού να είναι υπέρβαροι, το 22,5% παχύσαρκοι και το 10% να πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Η μέση κατανάλωση θερμίδων στη χώρα μας είναι 3.700 θερμίδες έναντι 3.100 τη δεκαετία του ΄70. Τα Ελληνόπουλα είναι από τα πλέον παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Ενδεικτικά στις ηλικίες 8 - 10 ετών, τα ποσοστά των υπέρβαρων παιδιών είναι 29% και των παχύσαρκων 13%. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το 2007 οι υπέρβαροι ήταν 1,6 δισεκατομμύρια και οι παχύσαρκοι 400 εκατομμύρια. Ωστόσο το 2015 εκτιμάται, ότι οι υπέρβαροι θα υπερβούν τα 2,3 δισεκατομμύρια και οι παχύσαρκοι τα 700 εκατομμύρια, ενώ 357 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και σύμφωνα με τον ΠΟΥ η προοπτική είναι, το 2025, να υπερβούν τα 500 εκατομμύρια.

Στο πλαίσιο των Ημερίδων Μεταβολισμού που διοργάνωσαν για 17η χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Πειραιά Τζάνειο παρουσιάστηκαν επίσης, τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, που δίνουν έμφαση στην εξατομίκευση των αγωγών, στη συμμόρφωση και στην επικοινωνία γιατρού - ασθενούς.

Στο σημαντικό θέμα της οικονομίας στην υγεία σε συνθήκες κρίσης, αναφέρθηκε στη σχετική του εισήγηση ο Λέκτορας Κυριάκος Σουλιώτης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, επέδειξε μια πρωτοφανή αύξηση σε ορισμένες κατηγορίες δαπάνης υγείας, όπως π.χ. στο φάρμακο όπου η μέση ετήσια αύξηση της περιόδου 2000-2008 ξεπέρασε το 11%, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ ήταν 3,5%. Αντιστοίχως, η Ελλάδα το 2009 κατείχε την πρώτη θέση στον ΟΟΣΑ στο δείκτη διενέργειας αξονικών τομογραφιών (320 / 1.000 κατοίκους), ενώ η Γερμανία χώρα που παράγει υψηλή απεικονίστική τεχνολογία, στην προτελευταία (49 / 1.000 κατοίκους).

"Ενώ αθροιστικά οι προϋπολογισμοί των εντασσόμενων ταμείων ανήλθαν το 2011 στα 7,8 δισ. Euro, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καλείται να προσαρμοστεί το 2012 σε έναν προϋπολογισμό εσόδων ο οποίος ανέρχεται σε 5,8 δισ. Euro, αν και σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα καταγεγραμμένο ρυθμό είσπραξης πόρων, αυτοί δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. Euro. Επιπλέον, ο νέος Οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των συσσωρευμένων υποχρεώσεων των εντασσόμενων φορέων, με τη διαιώνιση του προβλήματος αυτού να απειλεί ακόμη και τον πιο ουσιαστικό λόγο σύστασής του: Τη διαπραγματευτική του δύναμη λόγω του εύρους της ασφαλιστικής του βάσης", ανέφερε ο κ. Σουλιώτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαρκάρουν τα σπίτια επιδέξιοι κλέφτες...


Αν δείτε τα σημάδια αυτά έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο, τοίχο, κλπ, σβήστε τα αμέσως!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαρκάρουν τα σπίτια επιδέξιοι κλέφτες...

Κάποια... «μπουμπούκια» σας έβαλαν στόχο και ειδοποιούν συνθηματικά τους συναδέλφους τους.
Ευχή μας να μην τα δείτε ποτέ....
simadia
πηγή:newsbomb.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget