Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Δείγμα νέου σοσιαλισμού! Καταπληκτικό δώρο του Γ. Παπανδρέου στον Ε. Βενιζέλο!

Δείγμα νέου σοσιαλισμού!                                                                        



Ο κόσμος καίγεται και το μο@#ί χτενίζεται, λέει ο λαός…
Τι ήθελε τις σάουνες και τα γυμναστήρια ο αθεόφοβος τροϊκανός γΑΠ;
Όμως, νέος νεοφιλελεύθερος αρχηγός έχει ήδη αποφασίσει και τις λεπτομέρειες διαδοχής (Γραμματέας πασοκ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωπος τύπου και...
σια), έχει αποφασίσει και για την μεγάλη κληρονομιά του γΑΠ, τις δύο (2) σάουνες!
Η μία θα γίνει εστιατόριο και η δεύτερη μαγειρείο με ειδικότητα στις μακαρονάδες!
 
"Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Σχεδιασμένη η πτώχευση των λαών για να έλθει η Παγκόσμια Κυβέρνηση!

 

 


O διεθνής Αμερικανός αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην Eλληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis, (για το ‘Athens International Radio 104.4 FM’) μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα!

Είχε προβλέψει προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη!

Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’.

Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!) και τελικά την επιβολή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από την διεθνή ελίτ…

Ο κ. Τσάπμαν δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας πασίγνωστος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής.

Μεταφέρω
από το ιστολόγιό του:

Ο κ. Chapman, επίσης γνωστός ως ‘The International Forecaster’ (είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του), είναι 74 ετών.

Γεννήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northeastern διαχείριση επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε τρία χρόνια στον Αμερικάνικο Στρατό στον τομέα της Αντικατασκοπίας, κυρίως στην Ευρώπη.

Μιλά Γερμανικά και Γαλλικά και είναι εξοικειωμένος στα ισπανικά. Έζησε στην Ευρώπη για έξι χρόνια, τρία χρόνια στην Αφρική, ένα χρόνο στον Καναδά και ένα χρόνο στις Μπαχάμες.

Ο Chapman έγινε χρηματιστής το 1960 και αποσύρθηκε το 1988. Τα 18 από αυτά τα χρόνια είχε δική του χρηματιστηριακή εταιρεία. Ήταν, ίσως, ο μεγαλύτερος χρηματιστής σε χρυσό και ασήμι, στον κόσμο κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Όταν αποσύρθηκε είχε πάνω από 6.000 πελάτες.

Ξεκινώντας το 1967, ο Chapman άρχισε να γράφει άρθρα σχετικά με τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και την πολιτική, τα οποία έχουν τυπωθεί και ανατυπωθεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε πάνω από 200 δημοσιεύσεις.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης και εκδότης του ‘The International Forecaster’ (“Διεθνής Προβλέπων”), όπου συλλέγονται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο, με 10.000 επενδυτές και χρηματιστές μηνιαία, ενώ μέρη από τις δημοσιεύσεις του διαβάζονται από 60 διαφορετικούς δικτυακούς τόπους εβδομαδιαίως, παρουσιάζοντας τις ιδέες του σε πάνω από 10 εκατομμύρια επενδυτές την εβδομάδα.

Αρχαία τοιχογραφία μέ θέμα τό Φρέαρ τής Αποκάλυψης πού βρίσκεται στήν αυλή τής Ιεράς Μονής Διονυσίου, στο Άγιον Όρος...

Τό άνοιγμα τού φρέατος τής αβύσσου, παραβολική απεικόνιση ενός μεγάλου πολέμου μέ χρήση πυρηνικών όπλων ( μανιτάρι σήμερα ), καί μέ ανθρώπους μέ φτερά ( αεροπλάνα ) να πετούν γύρω του, είναι μία πολύ προφητική προσέγγιση αυτών πού συνέβησαν στούς δύο Παγκόσμιους Πολέμους μέ κύριο αίτιο τήν πολεμική μηχανή τής Γερμανίας, καί ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου πάλι από τήν Γερμανία μέ τήν Οικονομική της τώρα μηχανή καί Δύναμη!

Παρακάτω όλη η συζήτηση:

Helen Skopis: Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ‘International Forecaster’ Μπομπ Τσάπμαν, πρόβλεψε προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη. Τι τον έκανε να το πιστεύει τότε; Του μίλησα για να το μάθω.


Bob Chapman: Ήξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην Ευρωζώνη και "μαγείρευαν" τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία κι η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι ήθελαν να έχουν επιτυχία και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα σε μια περιορισμένη περιοχή 14 μελών.

HS: Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι μόνο Eλληνικό κι ότι η Ελλάδα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι μόνο Eλληνικό το πρόβλημα;

BC: Όχι βέβαια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να'χε δημιουργηθεί εξ αρχής η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.

HS: Γιατί δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ αρχής;


BC: Γιατί νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Απαρτίζουν σχεδόν το 40-45% του συνολικού ΑΕΠ στην περιοχή κι αν συμπεριληφθεί και η Γαλλία, πιάνουμε τα 70%.

Οπότε, όλοι οι άλλοι είναι στην ουσία ελλειμματικοί παίχτες. Εξ άλλου, δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες στη συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε να κρατήσουν το χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας...Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.


HS: Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για 20 με 25 δις Ευρώ για την περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;

BC: Οπωσδήποτε. Αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, διότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη. Δείτε τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθνονία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Δανία και τις PIIGS δηλαδή, τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Όλες έχουν πρόβλημα και απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό το χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως τις συσκέψεις Σμισθόνιαν στις αρχές της δεκαετίας του '70 και θα μαζευτούν, θα υποτιμήσουν τα νομίσματα και θα....(γυρίσουν το νόμισμά τους ? ) Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.

HS: Τι προβλέπετε για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;

BC: Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν. Όπως έγραψα στην αυριανή έκδοση του International Forecaster, Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διαφυλάξει την εργασία του. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% του Δημοσίου είναι σημαντικές. Έχει ξεφύγει ο έλεγχος, όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

HS: Και η Ευρώπη; Έχει μέλλον;

BC: Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν το "ένα επιτόκιο για όλους". Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια, όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε τα προβλήματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Ξανοίχτηκαν πολύ με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν χαμηλά επιτόκια που δεν είναι φυσιολογικό γι’ αυτές τις χώρες. Γι 'αυτό θεωρώ ότι στο τέλος, το Ευρώ θα "σπάσει".

HS: Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στο νόμισμά της;

BC: Δε θα χρειαστεί ( να είναι μόνον αυτή ), γιατί στο τέλος πιστεύω πως όλοι θα επανακάμψουν ( στο νόμισμά τους…). Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα δήλωνα πτώχευση.

Και τα άτομα στην Ελλάδα, και η Goldman Sachs που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι’ αυτά που έκαναν.

HS: Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την Κυβέρνησή μας.

BC: Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η Goldman Sachs.

Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να κάνουν τα βιβλία τους να φανούν εντάξει ενώ δεν ήταν, κι έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και θα συνέχιζαν.

Έδωσαν ψευδή στοιχεία...

HS: Όμως ο μέσος πολίτης, καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;

BC: Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με το μηχανισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν επιλογή.

Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες. Έχουμε την κλοπή του ιδιωτικού Federal Reserve που φορτώνουν στον Αμερικανό φορολογούμενο 23,7 τρις δολάρια! Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο; Νομίζω πως μπορούν να τα διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν.

Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε οι μόνοι, είναι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι περίπου το ίδιο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε υποτίμηση, με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα.

Όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση.

Αυτό θα γίνει, αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.

HS: Σε ποια χρονική στιγμή προβλέπετε να γίνει αυτό, κ. Τσάπμαν;

BC: Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

HS: Όταν λέτε πόλεμο, μιλάτε για Παγκόσμιο Πόλεμο;

BC: Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.

HS: Πόσο θα διαρκέσει;

BC: Το πιο ελκυστικό θύμα, λόγω της προπαγάνδας που γίνεται, είναι το Ιράν φυσικά. Αν εμπλακεί το Ιράν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Και θα γίνει χαμός.

HS: Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά; Γιατί γίνεται αυτό ανά τον κόσμο;

BC: Κατ’αρχήν σχηματίστηκε Η ΕΕ, και μετά η Ευρωζώνη, με πρόθεση να διευρυνθεί σ’όλη την ΕΕ.

Πρόσφατα, η ΕΕ πέρασε αυθαίρετα ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μια προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο λόγος που γίνονται αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν αποδιοπομπαίος τράγος, ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών είναι όπως είπα και νωρίτερα, για να γίνει η σύσκεψη όπου όλοι θα κάνουν υποτίμηση και θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους. Όταν γίνει αυτό, θα προκύψει ύφεση από την υποτίμηση.

Όταν γίνει αυτό, ο κόσμος σ’όλο τον πλανήτη θα γονατίσει. Και τότε ο στόχος των διεθνιστών, είναι να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Αυτό επιδιώκουν, γι’αυτό τα βιώνουμε αυτά. Δεν είναι βλάκες. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.

HS: Μιλάτε για έλεγχο...

BC: Για τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο ( των λαών ). Το χρήμα είναι δευτερεύον.

HS: Πώς μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;

BC: Να ενημερώνεται γι’αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ρωτήστε τον… Θα σας το πει….

πηγή:kostasxan
 

Έτσι ξεπούλησε την χώρα ο Παπανδρέου

 



Η μεγάλη προδοσία του Γ. Παπανδρέου με τα ελληνικά πετρέλαια και το ξεπούλημα της χώρας που σχεδίαζε
Δείτε σε 2 βίντεο όλη την αλήθεια με την εθνική προδοσία!

Το Wikilieaks προκαλεί σεισμό στο ελληνικό πολιτικό κι επιχειρηματικό σύστημα, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη... παραμιλάει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα μας. Δείτε πώς ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με συγκεκριμένους αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, εδώ και χρόνια έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε η χώρα είτε να μείνει καταχρεωμένη είτε υπόδουλη σε εκείνους....
Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών...
των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το planet-greece κλπ.

Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!



Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…

Δείτε, λοιπόν, σε ακόμη ένα βίντεο, πώς η Χίλαρι Κλίντον, αποκάλυψε όλη τη συνωμοσία που είχε στηθεί σε βάρος της χώρας:



Τώρα ξέρετε ποιοι είναι οι πρωτεργάτες της Εθνικής μας προδοσίας και πλήρους οικονομικής υποδούλωσης.

Θα γίνουν τελικά εκλογές ή μήπως...;



Δεν πρέπει να ξαφνιαστούμε, εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου ενεργοποιήσει νόμους της χούντας

Άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ φαίνεται πως παίρνει η Ελλάδα και αυτό αφορά στην προκήρυξη εκλογών, η οποία γίνεται ανεπίσημα 2 μήνες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησής τους, σύμφωνα με τις φήμες των παπαγαλοειδών ΜΜΕ.

Το ζήτημα και η μεγάλη ερώτηση είναι: Θα γίνουν τελικά εκλογές ή απλά προκηρύσσονται για να «εκτονωθούν οι πολίτες» (όπως αρέσκεται να λέει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς) και να ξεπεραστεί το μεγάλο εμπόδιο της κυβέρνησης, που ονομάζεται 25η Μαρτίου; Θα γίνουν οι εκλογές ή θα υπάρξει κάποιο «γεγονός» που θα «εξαναγκάσει» την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου τις αναβάλλει;

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Έλληνες πολίτες που πιστεύουν ακράδαντα πως η εκλογολογία αποτελεί όπλο αποπροσανατολισμού και δεν πιστεύουν πως η τρόικα θα επιτρέψει την πτώση μίας κυβέρνησης στην οποία ασκεί απόλυτο έλεγχο. Οι εκλογές, εάν γίνουν, είναι απολύτως βέβαιο πως θα συνθλίψουν την κυβέρνηση του τραπεζοϋπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου, ενώ θα αλλάξουν ριζικά και τον πολιτικό χάρτη, στέλνοντας τα «κόμματα εξουσίας» οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο (ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για σοβαρή πιθανότητα πολιτικής εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ). Λογικά, λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θέλει ο υπάλληλος των τραπεζών Λουκάς Παπαδήμος, είναι να δώσει την δυνατότητα και την δύναμη πολιτικής έκφρασης που θα ισοπεδώσει την κυβέρνησή του, η οποία ενδιαφέρεται και ικανοποιεί μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών (βλ. τελευταίο παράδειγμα τα 90 και πλέον δις. ευρώ που θα καταλήξουν στις τράπεζες και θα πληρωθούν από τους πολίτες της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν στους κατόχους ομολόγων κι επίσης θα πληρωθούν από τους Έλληνες πολίτες).

Αφού, όμως, η τρόικα, ο Παπαδήμος και οι συγκυβερνώντες (λέμε τώρα) με αυτόν, δεν επιθυμούν εκλογές οι οποίες ίσως αποβούν μοιραίες για τους ίδιους (μην ξεχνάμε πως η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αλλά και η εκτροπή του πολιτεύματος την οποία ομολόγησε ο Προκόπης Παυλόπουλος θα οδηγήσουν σε δεινότατη θέση και ίσως στην φυλακή πολλά από τα υφιστάμενα πολιτικά –και άλλα- πρόσωπα), για ποιόν λόγο προκηρύσσουν (έστω και άτυπα) την ίδια τους την καταστροφή;

Πιστεύουν οι σημερινοί πολιτικοί και οι λοιποί κυβερνώντες πως θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, επειδή δεν ανακοινώνουν πριν τις εκλογές τα νέα φορολογικά –και άλλα- μέτρα; Ή μήπως πιστεύουν πως θα μπορέσουν να ξεγελάσουν για μία ακόμη φορά τον Ελληνικό λαό;

Και πως μπορούν οι Έλληνες να ξεχάσουν τις παρεμβάσεις της τρόικας και τις φασίζουσες υποδείξεις τους, οι οποίες παραβιάζουν σειρά ιδρυτικών άρθρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Πώς μπορούν οι Έλληνες να ξεχάσουν πως οι "φίλοι" και οι "εταίροι" επιθυμούν διακαώς να καταστρατηγήσουν τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, φτάνοντας στο απόλυτο άκρο να δέχονται εκλογές στην Ελλάδα, αλλά μόνο εάν δεν αλλάξει τίποτε από όσα (παράνομα) έχουν αποφασισθεί; Εκλογές χωρίς επιλογές, φυσικά δεν μπορούν να ισχύουν ως δημοκρατικό αποτέλεσμα... αν φυσικά μπορεί πλέον να ισχυριστεί κανείς πως οι "κυβερνώντες" την Ευρώπη έχουν έστω και την ελάχιστη σχέση με την Δημοκρατία.

Μήπως δεν σκοπεύουν να ξεγελάσουν –για μία ακόμη φορά- τους πολίτες, αλλά έχουν σαν στόχο την τρομοκράτησή τους (με την βοήθεια των κατάλληλων παπαγάλων –πολιτικών και οικονομικών- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι θα «ζωγραφίσουν» την Ελλάδα της απόλυτης εξαθλίωσης στην περίπτωση που ο Παπαδήμος δεν ξαναγίνει πρωθυπουργός);

Μήπως στοχεύουν σε δημιουργία κλίματος εθνικής έγερσης απέναντι σε έναν ιστορικό εχθρό (μην ξεχνάμε πως πολύ πρόθυμα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Τουρκία θα δημιουργούσε ένα θερμό επεισόδιο, αφού και η ίδια έχει μεγάλη ανάγκη εθνικής συσπείρωσης, λόγω των πολιτικών και οικονομικών της προβλημάτων);

Πέρα από τις υποθέσεις, πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις Παπαδήμου που βλέπει τον εαυτό του στη θέση του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές (όποτε αυτές γίνουν και εάν γίνουν), πως έχουν παρθεί ήδη αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, αυτές οι αποφάσεις θέλουν να παραμένει η παρούσα πολιτική σκηνή, προκειμένου να μην διαταραχθεί το "πνεύμα συνεννόησης" που έχει αναπτυχθεί από την τοποθετημένη κυβέρνηση της Ελλάδας και τις "δάνειες δυνάμεις". Δεν πρέπει να αιφνιδιάσει κανέναν μία ξαφνική στροφή στα μέτρα αστυνόμευσης, είτε λόγω φόβου κοινωνικής έκρηξης, είτε λόγω του φόβου ενός πραξικοπήματος (τα ξένα έντυπα συνεχίσουν να επιμένουν πως υπάρχει πιθανότητα πραξικοπήματος στην Ελλάδα), όσο και εάν το τελευταίο δείχνει πως βρίσκεται στη φαντασία πολλών εκτός της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Δεν πρέπει, επίσης, να ξαφνιάσει κανέναν μας ένα αποτέλεσμα της κάλπης, το οποίο θα δίνει αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα εξουσίας ή με ελάχιστους νεοτερισμούς διατηρήσει τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς εντός της Βουλής (θεωρείται άραγε απίθανο να ψηφίσουν τα δέντρα ή και τα πουλιά, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι συμφωνίες της τρόικας με την κυβέρνηση Παπαδήμου;)

Τί μέλλει γενέσθαι λοιπόν; Θα τολμήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου να καταστείλει τις λειτουργίας του Συντάγματος, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των οικονομικών τρομοκρατών που φέρονται αποφασισμένοι να κατακλέψουν την Ελλάδα; Προφανώς ο τραπεζοϋπάλληλος δεν έχει καμία διάθεση να βρεθεί αντιμέτωπος με τους εντολείς του (οι οποίοι φαίνεται να είναι αρκετοί, αλλά όχι ο Ελληνικός λαός). Και ίσως θα έπρεπε όλοι μας να κατανοήσουμε πλέον πως το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα δεν αφορά το φαινόμενο χρέος. Με την Ελλάδα και την Κύπρο να τοποθετούνται στο κέντρο των πηγών ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες (οι κακές γλώσσες μιλάνε για τουλάχιστον 200 χρόνια), είναι πασιφανές πως το χρέος είναι απλώς ένα εργαλείο για να εξασφαλισθεί είτε η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας (μέχρι πριν έναν χρόνο θεωρείτο γραφικός όποιος ισχυριζόταν κάτι τέτοιο) είτε η εξασφάλιση του νομίσματος (γιατί άραγε ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να "δέσει" την Ελλάδα με το δολάριο;) το οποίο θα αποτελέσει και την νομισματική μονάδα αγοράς του. Και προκειμένου να εξασφαλισθούν οι ενδιαφερόμενοι φρόντισαν πριν από χρόνια να τοποθετήσουν τα πιόνια τους στην ενεργειακή - γεωπολιτική σκακιέρα.

Μέσα από όλα αυτά, εύλογη είναι η απορία όλων: Κι εμείς πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτούς τους σχεδιασμούς; Πώς μπορούμε να παίξουμε στο παιχνίδι - πόλεμο των ισχυρών, δηλαδή της Γερμανίας και των ΗΠΑ; Η απάντηση είναι βέβαιο πως δεν βρίσκεται στα πρόσωπα των σημερινών ελληνόφωνων πολιτικών, που έχουν καταλάβει το Εθνικό Κοινοβούλιο και το έχουν μετατρέψει σε άντρο ληστοσυμμορίας που νομοθετεί εις βάρος της χώρας και των πολιτών, παραβιάζοντας κατ' εξακολούθηση το Σύνταγμα.

Η απάντηση είναι σαφές πως βρίσκεται στην πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, στην (κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αριθμητικά) απομάκρυνση των απολύτως υπευθύνων για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην δημιουργία μίας Ελληνικής κυβέρνησης που θα τολμήσει να εκπροσωπήσει θαρραλέα την Ελλάδα, τους Έλληνες, αλλά και τον πλούτο της χώρας.

Σε μία τέτοια περίπτωση - εξέλιξη είναι βέβαιο πως η Γερμανία θα καταρρεύσει (μεσοπρόθεσμα), αφού θα είναι μία χώρα χωρίς ενεργειακές πηγές και απόλυτα εξαρτώμενη από εισαγόμενη (αμερικανική, ρωσική, κυπριακή και Ελληνική) ενέργεια. Με τους κατάλληλους διπλωματικούς και πολιτικούς χειρισμούς (εάν διδαχθούμε από την περίπτωση της Κύπρου και του κοιτάσματος "Αφροδίτη") μπορούμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε την πληρωμή του χρέους, αλλά και να δημιουργήσουμε μία πρωτοφανή ευμάρεια σε όλο τον Ελληνικό πληθυσμό.

Η αυτοδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου ξεκινά από την ΑΟΖ και τελειώνει στην αποφασιστικότητα που θα πρέπει να επιδείξει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός στις κάλπες, όποτε και εάν αυτές στηθούν.



ΥΓ: Να σημειωθεί πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις άμεσα ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν κάποιο Ελληνικό ομόλογο (στηριζόμενο από Ισραηλινή τράπεζα) ύψους 3 (ή και περισσότερων) τρισ. ευρώ, με αντάλλαγμα την -φυσικά υπό συγκεκριμένους όρους- εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας. Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα, θα κινηθούν άμεσα να καλύψουν την έκδοση ενός τέτοιου ομολόγου. Ίσως, μάλιστα, και κάποιοι από τους "δανειστές" μας να ενδιαφερθούν να μειώσουν σημαντικά το χρέος της Ελλάδας απέναντί τους, εάν μπορέσουν να μπούνε στο συγκεκριμένο ομόλογο...
Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν, εάν όλοι εμείς -οι Έλληνες- αποφασίσουμε να αφήσουμε τα βραχυπρόθεσμα -και ίσως ανύπαρκτα- μικροσυμφέροντά μας και εργαστούμε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτή της επανάκτησης της χώρας μας, αλλά και της δημιουργίας ενός κράτους που δεν θα λειτουργεί παρασιτικά, που δεν θα αποτελεί πυλώνα της διαφθοράς, αλλά θα ακολουθεί απαρέγκλιτα στρατηγικές πολιτικές, ενώ θα σέβεται και θα προστατεύει τους πολίτες του. Είναι δεδομένο πως η στάση αρκετών που σήμερα μας πιέζουν, θα αλλάζει άρδην εάν διαπιστώσουν πως οι Έλληνες πολίτες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην δεχτούν την καταστροφή τους προκειμένου να κερδίσουν τα διεθνή λαμόγια...

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Αμυνθείτε... Παρακαλώ!

 

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Η καθημερινή πραγματικότητα της ζωής μας μέσα στα πολύβουα, πολυπρόσωπα και συνάμα απρόσωπα αστικοβιομηχανικά μας κέντρα και μαζί οι αμέτρητες χαρές, πίκρες...
συγκρούσεις, απογοητεύσεις και πιέσεις ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικοοικονομικής φύσεως ασκούν πάνω μας συνεχές και ανελέητο στρες. Και, όμως, παρά το έντονο στρες που δεχόμαστε, οι περισσότεροι φαίνεται ότι « ...τα φέρνουμε βόλτα» επώδυνα μεν αλλά αποτελεσματικά και συνεχίζουμε τη ζωή μας ανταποκρινόμενοι στις υποκειμενικές και αντικειμενικές υπαρξιακές και κοινωνικές απαιτήσεις.

Στο ψυχολογικό μας οπλοστάσιο συγκαταλέγονται οι αποκαλούμενοι μηχανισμοί άμυνας του ΕΓΩ που λειτουργούν σε υποσυνείδητο επίπεδο και στοχεύουν στη διατήρηση της ισορροπίας και ακεραιότητας του συστήματος προσωπικότητάς μας. Στο μέτρο που οι διάφοροι μηχανισμοί άμυνας λειτουργούν αποτελεσματικά το άτομο διαπιστώνει υποκειμενικά, και οι τρίτοι επιβεβαιώνουν αντικειμενικά, ότι βρίσκεται σε κατάσταση ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας αποκλείοντας νευρωσικά ή ακόμη και πιό σοβαρά ψυχολογικά επεισόδια.

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε μερικούς μηχανισμούς άμυνας του ΕΓΩ.
H «απώθηση» ή «καταπίεση» είναι ο πρώτος αμυντικός μηχανισμός που επιστρατεύουμε για την προστασία μας από ανεπιθύμητες σκέψεις, επιθυμίες και συγκρούσεις που υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας και δεν τα συνειδητοποιούμε καθώς κάτι τέτοιο θα μας απειλούσε με ψυχική διαταραχή. Ψυχοδυναμικά, ξεκινόντας από τον πατέρα της ψυχανάλυσης Δρα Σίγκμουντ Φρόϋδ, ο μηχανισμός της απώθησης θεωρείται ότι λειτουργεί και υπάρχει σε κάθε περίπτωση ψυχικής διαταραχής. Η θεώρηση του μηχανισμού απαιτεί να δούμε το καταπιεσμένο, το απωθημένο, ψυχοσυναισθηματικό υλικό ως υπάρχον δυναμικά στο υποσυνείδητό μας από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει και συχνά το πετυχαίνει ακολουθόντας ένα άλλο δρόμο έκφρασης από τον αρχικό που οδήγησε στην καταπίεσή του, στην απώθησή του στο υποσυνείδητο.

Σε μία περιγραφική αναλογία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μηχανισμός άμυνας της "απώθησης" λειτουργεί όπως ο μηχανισμός άμυνας απέναντι σε μιά ανοιχτή φωτιά. Αποφεύγουμε δηλαδή να ακουμπήσουμε μιά καυτή επιφάνεια γιατί γνωρίζουμε ότι θα μας προξενήσει πόνο και πληγές.Με την ίδια λόγική αποφεύγουμε μιά συγκεκριμένη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση απωθώντας την στο υποσυνείδητό μας.

Υπάρχει στην ψυχοδυναμική θεωρία η άποψη ότι ο μηχανισμός της απώθησης είναι ένας από τους λιγότερο ολοκληρωμένους μηχανισμούς προσαρμογής στην πραγματικότητα και διατήρησης της ψυχικής μας ισορροπίας. Αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι ο μηχανισμός δεν επιλύει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά βοηθά να κρατηθεί "καταπιεσμένο" κάποιο ανεπιθύμητο υλικό το οποίο όμως θα συνεχίσει, όπως είπαμε παραπάνω, να επιδιώκει έκφραση έστω και με άλλη μορφή. Συχνά μάλιστα βλέπουμε άτομα τα οποία εξ αιτίας της απώθησης κάποιου υλικού βρίσκονται σε χειρότερη ψυχική κατάσταση καθώς διογκώνεται το απωθημένο υλικό.

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες παραλλαγές της συχνότητας στη χρήση του μηχανισμού απώθησης από άτομο σε άτομο και από ερευνητικές προσπάθειες συμπεραίνουμε ότι οι διαφορές ξεκινούν από την παιδική ηλικία στην οποία το άτομο μαθαίνει να συμβιβάζεται απωθώντας στο υποσυνείδητό του ανεπιθύμητες καταστάσεις και συναισθήματα.

Η «μετατόπιση» μεταθέτει την πραγματική υποσυνείδητη σύγκρουσή μας, την πηγή του άγχους μας, σε κάποια άλλη αιτία την οποία μπορεί πιό εύκολα να δεχθεί το ΕΓΩ μας.

Η «παλινδρόμηση» ή και επιστροφή μας πάει πίσω σε προγενέστερες "ευτυχισμένες" και ανέμελες ίσως εποχές της εξελικτικής μας πορείας. Με ελάχιστη προσπάθεια μπορούμε θυμηθούμε εύκολα πόσες φορές όταν η τρέχουσα πραγματικότητα μας πίκρανε επιλέξαμε να επιστρέψουμε σε κάποια συμπεριφορά, συνήθειες και χούγια του παρελθόντος ικανοποιόντας μέσα από μιά παλινδρόμηση τις ψυχοσυναισθηματικές μας ανάγκες.

Η «προβολή» είναι ο μηχανισμός που βοηθά να αρνηθούμε την υποκειμενική πηγή του άγχους ή του στρες της ζωής μας και μεταθέτουμε τα προβλήματά μας σε εξωγενείς αιτίες, πρόσωπα ή καταστάσεις. Οσα δηλαδή συμβαίνουν μέσα στον δικό μας ψυχοσυναισθηματικό κόσμο εμείς τα "προβάλλουμε" προς τα έξω και δικαιολογούμεθα ότι από εκεί προέρχεται ο προβληματισμός μας.

Η «άρνηση της πραγματικότητας» βοηθά να πιστέψουμε ότι κάποια απειλή ή ένα ψυχικό πρόβλημα απλούστατα...δεν υπάρχει! Πρόκειται, όπως το θέλει ο λαός μας, για στρουθοκαμηλισμό, όπου το εξωτικό πουλί αντιμετωπίζοντας έναν εμφανή κίνδυνο βυθίζει το κεφαλι του στην άμμο και πιστεύει ότι αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει πιά αφού δεν είναι...ορατός!.

Ο «σχηματισμός αντίδρασης» βοηθάει το άτομο το άτομο να αποσοβήσει τον ψυχοσυναισθηματικό κίνδυνο που του προξενεί κάποιο ισχυρό υποσυνείδητο πρόβλημα δραστηριοποιόντας το στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση συμπεριφοράς. Εδώ χρειάζεται να ειπωθεί ότι ο μηχανισμός διακρίνει εκείνα τα άτομα που δείχνουν «υπέρμετρο ζήλο» ή ακόμη γίνονται «φανατικοί» ενάντια σε μιά κατάσταση την οποία, στο υποσυνείδητό τους θα ήθελαν να έχουν αλλά τους σταματούν οι ψυχολογικές τους αναστολές (π.χ. υπάρχουν άτομα που κάνουν φανατικό πόλεμο κατά των πορνό ενώ, υποσυνείδητα τα εγκρίνουν και ίσως τα απολαμβάνουν στα....κρυφά.]
Η αποζημίωση ή και "αντιστάθμιση ή αντιρρόπηση" στοχεύει στο να εξαλείψει από το συνειδητό του ατόμου τις καταλυτικές και διαλυτικές επιπτώσεις κάποιου συγκεκριμένου μειονεκτήματός μας καθώς το ωθεί με ορμή και ζήλο στην ανάπτυξη ακριβώς αντίθετων δραστηριοτήτων . Ετσι, π.χ το άτομο με εμφανή την έλλειψη αθλητικών, μυοσκελετικών ικανοτήτων, ωθείται συχνά να γίνει αθλητικογράφος ή διανοούμενος. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα τα άτομα που είναι διανοούμενοι ή αθλητικογράφοι αλλά εμηνεύει πράγματα που φαίνονται σε μιά πρώτη επιπόλαια ματιά. ανεξήγητα.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που εθίζονται, για πολλούς και διάφορους λόγους, στην υπερβολική χρήση μερικών μόνο συγκεκριμένων μηχανισμών μείωσης του άγχους και στρες της καθημερινής μας ζωής με αποτέλεσμα σε κάποια δεδομένη στιγμή να υφίστανται μιά ψυχοσυναισθηματική υπερκόπωση καθώς μεταφορικά «καίνε τις αντιστάσεις τους...»