Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί πιέζουν την Ελλάδα

    προς την αποσταθεροποίηση, αφού γνωρίζουν πως αυτό είναι επικίνδυνο για την Ευρώπη;

Στη Μεσόγειο το ένα μετά το άλλο καθεστώτα δεκαετιών καταρρέουν. Δικτάτορες και «ηγέτες» που θεωρούνταν περίπου ισόβιοι, κλονίζονται και πέφτουν.
Ο Μπεν Αλί της Τυνησίας πριν λίγες εβδομάδες.
Και τώρα ο Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου…
Ο πρώτος είχε κλείσει 23 χρόνια στην εξουσία. Ο δεύτερος 29! Και οι δύο μέλη της… «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» – αν είναι δυνατόν!
Και οι δύο ανατράπηκαν από ειρηνικές εξεγέρσεις που θύμιζαν τις γνωστές «πολύχρωμες επαναστάσεις». Σαν κι αυτές που είχαν συγκλονίσει τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Αλλά με μια σοβαρή διαφορά αυτή τη φορά:
Οι προηγούμενες είχαν υποκινηθεί (ομολογημένα πλέον) από τη Δύση. Κι έφεραν στην εξουσία δυνάμεις φιλικές προς τις ΗΠΑ…
Αντίθετα, οι δύο τελευταίες σε Τυνησία και Αίγυπτο είχαν από πίσω ισλαμιστές. «Ήπιους» ή λιγότερο ήπιους…
Πάντως οι δυνάμεις που ήλθαν στο προσκήνιο δεν ήταν φιλοδυτικές!
Αυτή τη φορά φιλοδυτικοί ήταν οι δικτάτορες που ανατράπηκαν…
Το που θα καταλήξει το πράγμα δεν είναι σαφές ακόμα.
Αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι η Νοτιοανατολική Μεσόγειος βράζει.
Σε τέτοιο γεωπολιτικό περιβάλλον η Ελλάδα οφείλει να θωρακιστεί!
Κι αντί να τη θωρακίσουν, κάνουν ό,τι μπορούν να την αποσταθεροποιήσουν! Και οι εταίροι μας. Και οι δανειστές μας…
Και οι κυβερνώντες (τρομάρα τους)!
Μέχρι προχθές στον ισολογισμό της κρίσης έμπαιναν μόνο τραπεζικοί υπολογισμοί. Τόσα χρωστάμε. Τόσους τόκους πληρώνουμε. Τόσο «κούρεμα» χρειαζόμαστε. Τόση μείωση επιτοκίου μας είναι απαραίτητη. Και τόση επιμήκυνση αποπληρωμής. Αλλιώς, χρεοκοπία…
Τώρα αυτοί οι υπολογισμοί είναι πια ξεπερασμένοι. Το ίδιο και ο κίνδυνος χρεοκοπίας…
Τώρα αναδεικνύεται μια άλλη διάσταση. Γεωπολιτική αυτή τη φορά. Και πολύ πιο σοβαρή…
Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται πιο κοντά στην κοχλάζουσα Μέση Ανατολή. Αν αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα, τότε το πρόβλημα δεν θα είναι δίπλα στην Ευρώπη, θα είναι μέσα στην Ευρώπη!
Κι επειδή η κρίση από την Ελλάδα πολύ εύκολα θα μεταδοθεί στα γειτονικά και πάντα εύθραυστα Βαλκάνια, θα φτάσει ένα βήμα από την καρδιά της Ευρώπης. Όπου υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι:
Και στη Γερμανία, και στην Αυστρία, και στη Γαλλία, και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία και στην Ιταλία…
Ακόμα κι αν η ελληνική κοινωνία ήταν σταθερή, θα κινδύνευε να σαρωθεί από νέο κύμα λαθρομεταναστών.
Όμως, από την στιγμή που η ίδια η Ελλάδα είναι ήδη αποσταθεροποιημένη από την πολιτική του Μνημονίου, η προοπτική ενός νέου κύματος λαθρομεταναστών από τον γειτονικό μουσουλμανικού κόσμο, καθιστά ένα ανησυχητικό ενδεχόμενο δύο φορές πιο εφιαλτικό (και πιο πιθανό).
Συμπέρασμα: Η αντίθεση προς το Μνημόνιο κερδίζει τώρα κι ένα ακόμα επιχείρημα. Γεωπολιτικό! Και πολύ πιο πειστικό:
Μην αποσταθεροποιείτε άλλο την Ελλάδα!
Αν επιβάλλετε κι άλλα μέτρα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν θα οδηγήσετε σε μικρότερα ελλείμματα, θα πυροδοτήσετε κοινωνική έκρηξη, στην πιο εύφλεκτη περιοχή.
Και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν είναι ούτε τόσο μακριά ούτε τόσο «θωρακισμένες» οι ίδιες, από την εξάπλωση του «ιού»…
Τώρα η «πρώτη ύλη» της πυρκαγιάς υπάρχει παντού. Και στις δικές σας κοινωνίες. Η απελπισία στα λαϊκά στρώματα και η προδιάθεση για εξέγερση ανάμεσα στους μετανάστες που μαζεύατε τόσα χρόνια, γίνονται εκρηκτικό μείγμα! Και στις δικές σας κοινωνίες…
Η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην κρίση. Αλλά η Ελλάδα θα είναι μόνον η αρχή για ό,τι ακολουθήσει…
Αλλάξτε οικονομική «συνταγή»! Έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει. Έτσι κι αλλιώς αποσταθεροποιεί τα πάντα. Τώρα σκορπά βενζίνη, ενώ γύρω πλησιάζει η πυρκαγιά…
Κι αν δεν σας πείθουν τα μαθηματικά, κι αν δεν σας πείθουν τα οικονομικά, δέστε το γεωπολιτικό επιχείρημα:
– Τις τελευταίες δεκαετίες σαρώθηκαν οι διεφθαρμένοι κομμουνιστές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.
– Τώρα σαρώνονται οι διεφθαρμένοι «σοσιαλιστές» του Αραβικού κόσμου.
– Αύριο θα έλθει η σειρά των αμετανόητων νεοφιλελεύθερων της δυτικής Ευρώπης.
Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί οι δικοί μας «σοσιαλιστές» έχουν ήδη προσχωρήσει στο νεοφιλελευθερισμό και θα τους πάρει η μπάλα έτσι κι αλλιώς…
Η μεγαλύτερη στρατηγική αρετή είναι να μετατρέπεις την αδυναμία σου σε πλεονέκτημα. Αυτό είναι ώρα να κάνουμε κι εμείς:
Μέγιστη αδυναμία μας σήμερα είναι η γειτνίαση με τη Μέση Ανατολή. Κι αυτό είναι πια το πιο πειστικό επιχείρημα για να αποφύγουμε το Μνημόνιο–ΙΙ που μας ετοιμάζουν. Και να αποτινάξουμε και το Μνημόνιο-Ι που μας επέβαλαν.
Η καλύτερη «ασπίδα» κατά των «Μνημόνιων» (παντός είδους) είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η πτώση Μουμπάρακ.
Άρχισαν ήδη να φοβούνται πολλοί…
Κι ο φόβος – ο δικός τους πια – είναι το καλύτερο όπλο μας.
Γιατί ο φόβος είναι, πράγματι, το πιο πειστικό «επιχείρημα».
Τη φωτιά με τη φωτιά την πολεμάς.
Και τον φόβο με τον – αντίστροφο – φόβο…
Με το φόβο πήγαν να μας καθυποτάξουν. Και τώρα μπορούμε να το αντιστρέψουμε:
Με το φόβο (το δικό τους, για την πυρκαγιά που πλησιάζει) μπορούμε να αποτινάξουμε την υποταγή που μας επιβάλλουν και την ασφυξία στην οποία μας καταδικάζουν.

N.Z.
 πηγή:blognews

Τί θα έλεγε η Μαλβίνα σε αυτόν τον άθλιο θίασο;


Όξω τσογλάνια από την παράγκα ή όξω που@@@@ια από την παράγκα; Ιδού η απορία!



Δηλαδή:
  • Όξω τραβεστί της πολιτικής που βαφτίζετε σοσιαλισμό τον χειρότερο οικονομικό φασισμό.
  • Όξω τραβεστί πατριώτες που βαφτίζετε πατριωτισμό το εθνικό ξεπούλημα και την υποδούλωση της πατρίδας.
  • Όξω τρελλά αγόρια που νομίζετε ότι μπορείτε να μας δουλέψετε λες και είσαστε σε drag queen show, με δονητή το μνημόνιο και φτερά το “ανένδοτο”.
  • Όξω αδελφότητα της απάτης, της αλλαξοκωλιάς και των υμετέρων, που διεθνιστικά είχατε στήσει το έργο με ότι αδελφή ψυχή κυκλοφορούσε στον πλανήτη, για να σοδομίσετε τους ιθαγενείς στην Ελλάδα και σε κάθε πατρίδα.
  • Όξω πουτανάκια της Χόχτιφ και της Θύσενκρουπ που ουρλιάζατε για τον βασικό μέτοχο και τώρα χαρίζετε πρόστιμα σε Τέμπη, δίνετε Κερατέες, μαζί και δύο “θηλασμούς” σε κάθε εργολάβο – ευρωεργοδότη.

…και αν επαληθευτεί το πιο “πούστικο” σενάριο,

Ξέρετε, αυτό που λέει ότι η ανακοίνωση της Τρόικας ήταν ένα μεγάλο θέατρο για να “σοκαριστείτε”, να αντιδράσετε και να το παίξετε Βελουχιώτηδες,

…ώστε να τσαμπουκαλευτείτε και να χαθεί η επόμενη δόση,

…για να βρείτε αφορμή να ρίξετε την χώρα στο χάος με παύση πληρωμών (μισθών και συντάξεων εννοείται, οι νταβάδες θα πληρώνονται κανονικά),

…ώστε να κάνετε εκλογές με λίστα και να φτιάξετε συγκυβέρνηση,

…για να ξεπουλήσετε την πατρίδα ευκολότερα χωρίς ενοχλητικούς, υπό την απειλή της πείνας,

Τότε απλά θα δεν θα γευτείτε Έλληνα Πούτιν, αλλά Έλληνα Λένιν.

…ώστε να ζήσετε μία στιγμή ηδονής, πριν τον ανασκολοπισμό, στα χρυσοπληρωμένα σίδερα του Κωλοτράβα.


πηγή:φωτοσύνθεση greki,blognews

Δηλητηριώδης φορμαλδεΰδη σε παιδικά φλυτζάνια

 

Την ανάκληση της κυκλοφορίας και απόσυρσης από την αγορά συγκεκριμένων παιδικών φλιτζανιών, από τα οποία υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης, πάνω από το όριο, ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για κούπες από μελαμίνη για παιδιά, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, με την εμπορική επωνυμία «Sigikid κούπα γαλάζιο λαγουδάκι», με κωδικό προϊόντος 23497 και «Sigikid κούπα ροζ προβατάκι», με κωδικό προϊόντος 23494, που διακινήθηκαν από την εταιρεία «ΤΣΙΡΩΝΗΣ A.E.».
Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρεία «Sigikid, H. Scharrer & Koch GmbH & Co. KG». Οι εκπρόσωποι του ΕΦΕΤ καλούν τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιούν.

 

Ένα από τα πιο όμορφα πάρκα του κόσμου!

Βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ και προσφέρει στους κατοίκους της πόλης μια ευχάριστη διαφυγή από την καθημερινότητά τους.
Στο συγκεκριμένο πάρκο μπορεί κανείς να απολαύσει τη βόλτα του ανάμεσα σε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά, φτιαγμένα από γρασίδι και ξύλο. Τα γλυπτά αυτά έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος και συνήθως απεικονίζουν διάφορα ζώα, ενώ δε λείπουν και οι ανθρώπινες φιγούρες. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι διακοσμημένα με έντονα χρώματα και πραγματικά τραβάνε τα βλέμματα των επισκεπτών.
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο
perierga.gr - Όμορφο πάρκο

πηγή:perierga

Ελένη Τσαλδάρη

Από τον πρώτο ελεύθερο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1945. Κορίτσια του Λυκείου μπροστά στη Βουλή. Ιστορικό Αρχείο Λυκείου Ελληνίδων (ΙΑΛΕ), Αρχείο Τύπου

Μιλά για το παρελθόν και το μέλλον του Λυκείου των Ελληνίδων

 

«Στα μαθήματά μας χορεύει η γιαγιά με τη μαμά και την εγγονή…»
Το 1910 η, 50χρονη πλέον, Καλλιρόη Παρρέν είχε ήδη διανύσει μια διαδρομή που επέτρεπε στον Γρηγόριο Ξενόπουλο να την αποκαλεί «αρχηγό και απόστολο του σεμνού ελληνικού φεμινισμού». ΄Ηταν η στιγμή που η πολυσχιδής μορφή του λεγόμενου πρώτου κύματος της ελληνικής γυναικείας αμφισβήτησης αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδρυτική πράξη του Λυκείου των Ελληνίδων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα η τι είχε στο νου της όταν δοκίμαζε να δοκιμάσει τις δυνατότητες της γυναικείας συσσωμάτωσης στο πρότυπο των ευρωπαϊκών Λυκείων Λεσχών. Είναι, ωστόσο, πιθανό να ήθελε να υλοποίησει τα σχέδιά της για να χειραφετηθούν οι γυναίκες της εποχής της μέσα από τη συλλογικότητα.
«Την 2α Δεκεμβρίου του 1911 (1910) η Καλλιρόη Παρρέν προσεκάλεσεν εις την οικίαν της...» για την ιδρυτική πράξη του Λυκείου των Ελληνίδων. ΄Ενας μικρός πυρήνας ανήσυχων γυναικών της αστικής αθηναϊκής κοινωνίας αγκάλιασε το όραμά της που προσέβλεπε στη βελτίωση των όρων ζωής της γυναίκας της εποχής και στηρίχθηκε στην ελληνική παράδοση. Ακολούθησε ένας αιώνας ζωής γεμάτος αλλαγές και περιπέτειες. Από τότε μέχρι σήμερα η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει δικαιώνοντας τις προσδοκίες της Καλλιρόης Παρέν. Το Λύκειον των Ελληνίδων, ωστόσο, συνεχίζει την πορεία του που έχει διευρυνθεί ιδιαίτερα. Σήμερα διαθέτει γύρω στα 20.000 μέλη σ' όλη την Ελλάδα, 50, παραρτήματα και 17 γραφεία στο εξωτερικό. Και είναι αυτά τα εκατόχρονα νιάτα του Λυκείου των Ελληνίδων», σύμφωνα με τη σημερινή Πρόεδρό του, Ελένη Τσαλδάρη, που έδωσαν το έναυσμα της έκδοσης ενός τόμου με τίτλο «Το Λύκειον των Ελληνίδων 100 χρόνια» ο οποίος να «κλείνει» αυτόν τον ένα αιώνα λειτουργίας και δράσης του.
«Το Λύκειον των Ελληνίδων είναι γνωστό στους περισσότερους για την προώθηση των ελληνικών χορών και κοστουμιών», λέει στο «Βήμα» η Ελένη Τσαλδάρη. Αυτός, όμως, στην ουσία είναι μόνο ο «κράχτης". Το Λύκειον και η Καλλιρόη Παρρέν προσπάθησε να προωθήσει τη γυναίκα σε μια εποχή που το ασθενές φύλο ήταν πραγματικά ασθενές, δεν είχε λόγο σε τίποτα, κι αυτό το έκανε μέσα από την ανάδειξη των ελληνικών ηθών και εθίμων.Εκατό χρόνια μετά, το Λύκειον συνεχίζει αυτό το έργο αλλά με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από τη διάδοση των ελληνικών χορών, τη διάσωση των ελληνικών φορεσιών και της ελληνικής παράδοσης, συνεχίζει να μεριμνά για συγκεκριμένες γυναίκες που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Για παράδειγμα παραδίδοντας μαθήματα ελληνικών και ιστορίας σε οικονομικές μετανάστριες. Το τι κάνει το Λύκειον όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστό αλλά ίσως όχι όσο θα έπρεπε», εξηγεί η κυρία Τσαλδάρη. Εξ' ου και η αναλυτική παρουσίαση της πορείας του δεν έχει μόνο ιστορική σημασία.
«Το Λύκειον των Ελληνίδων 100 χρόνια» σε επιστημονική επιμέλεια ΄Εφης Αβδελά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και περιλαμβάνει 15 μελέτες που καλύπτουν όλες τις χρονικές φάσεις της ζωής του Λυκείου. ΄Εμφαση δίνεται στο έργο και στις ιδεολογικές κατευθύνσεις των πρώτων δεκαετιών, καθώς επίσης στη συμβολή της Καλλιρόης Παρρέν και της διαδόχου της, ΄Αννας Τριανταφυλλίδου, δύο ισχυρές προσωπικότητες που καθόρισαν την πορεία του συλλόγου και έθεσαν _ η καθεμιά από τη δική της ιδεολογική θέση _ το πλαίσιο λειτουργίας του Λυκείου. Οι μελέτες καλύπτουν ποικίλες θεματικές: το ιστορικό του Λυκείου, τις ιδεολογικές του θέσεις στο πλαίσιο του διεθνούς γυναικείου κινήματος, τη συγκρότηση της Ιματιοθήκης, την ανάδειξη των ελληνικών χορών, τη διενέργεια του Α΄Εθνικού Γυναικείου Συνεδρίου στα 1921, την πρόσληψη της έννοιας της μητρότητας, τις επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες που υιοθέτησε. ΄Ενα πλουσιότατο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, το Χρονολόγιο και τα βιογραφικά των Προέδρων του Λυκείου εμπλουτίζουν το συλλογικό αυτό έργο.
Πως θα χαρακτήριζε η κυρία Τσαλδάρη το γεγονός ότι το Λύκειον των Ελληνίδων αποτελεί το μοναδική ελληνική γυναικεία Λέσχη που μετρά 100 χρόνια ζωής; «Είμαστε ένα ... φαινόμενο», λέει γελώντας η ίδια. «Αυτό, ωστόσο, που είναι εντυπωσιακό στην πραγματικότητα είναι ότι σήμερα στο Λύκειον συνυπάρχουμε 3 διαφορετικές γενιές. Σ' ένα μάθημα παραδοσιακών ελληνικών χορών κανείς μπορεί να δει τη γιαγιά, τη μαμά και την εγγονή να χορεύουν. Ατα μαθήματα χορού, ρυθμικής, ζωγραφικής, στη χορωδία μας, κι αλλού, κάνουμε δεκτές εκπροσώπους του γυναικείου φύλου από 7 έως 107 χρονών. Και σημειωτέον: είμαστε όλες εθελόντριες...»

πηγή:tovima online

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Αίγυπτο



Από την Διεθνή Αμνηστία

Σας υπενθυμίζουμε πως στις 12 Φεβρουαρίου 2011 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική της Διεθνούς Αμνηστίας για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή αυτή.
 Μην ξεχάσετε αύριο να αλλάξετε τη φωτογραφία του προφίλ σας στο Facebook με τη συνημμένη φωτογραφία και να γράψετε στο τοίχο σας:
"Αίγυπτος 2011: Είμαι στο πλευρό των ακτιβιστών http://www.amnesty.org.gr/egypt-take-action-for-protesters-at-risk-of-abuse". Προωθήστε απαραιτήτως τη δράση και το link της έκκλησης και τουλάχιστον σε  φίλους και γνωστούς σας.
 Όσοι/ες δεν έχετε Facebook, μπορείτε εναλλακτικά να βγάλετε μια φωτογραφία μόνος/η ή μαζί με τους φίλους σας, κρατώντας ένα πλακάτ με το μήνυμα:
"I stand in solidarity with the people of Egypt"
Στο πλακάτ πρέπει οπωσδήποτε να γράφετε το ονομά σας και τη χώρα σας.
 Στείλτε τις φωτογραφίες σας...
 σήμερα ή αύριο  στο who05filled+public@photos.flickr.com και θα εμφανιστούν σε οθόνη στην κεντρική εκδήλωση συμπαράστασης στο Λονδίνο. Παρακαλούμε να στέλνετε την κάθε φωτογραφία χωριστά, και απαραιτήτως να γράφετε στον τίτλο του email το όνομά σας και τη χώρα σας, ενώ στο σώμα του κειμένου να γράφετε τη φράση: I stand in solidarity with the people of Egypt. Παρακαλούμε να κοινοποιείτε το email σας και στο activism@amnesty.org.gr.
 Και επειδή ακόμη δεν μπορούμε να περιμένουμε και θέλουμε να ξέρουμε από τώρα :) πείτε μας σε αυτό το email: activism@amnesty.org.gr αν θα συμμετάσχετε στη δράση συμπαράστασης στο Facebook.
 12 Φεβρουαρίου 2011: Είμαστε στο πλευρό των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Απούσες καλημέρες....


 Από τον Γιώργο Κανλή

Έχω ένα πορτοφόλι,
χρόνια τώρα δίχως σέντς,
άνθρωπος δε με ζυγώνει,
κόπηκαν οι επαφές.
#
Παρελθόν οι καλημέρες,
παρελθόν οι Κυριακές,
οι παλιές μου οι αγάπες
δήλωσαν απών κι αυτές.
#
Στο τηλέφωνο μου παίρνω
κάποιο φίλο αδελφικό,
κλείσε μου ΄πε θα σε πάρω
με το...
 πρώτο μου ρεπό.
#
Το Λενάκι απ΄τη Τούμπα
χρόνια χάθηκε κι αυτό,
αν η τσέπη δεν βροντάει
μοιάζεις με μηδενικό.
#
Όλοι δήλωσαν απόντες,
δεν με σκέφτηκε κανείς,
τις απούσες καλημέρες,
άιντε ψάξε να τις βρεις...
 
πηγή:press-gr

Το δίλημμα: Δουλειά ή Δουλεία...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.
( Από άρθρο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία 9.2.11)Σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι πλησίασαν τις εφτακόσιες χιλιάδες. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο και δεν μιλάμε φυσικά για τα ανεπίσημα στοιχεία, ούτε για τους ωρομίσθιους και εποχιακούς εργάτες. Ακόμη και στη Γερμανία, την ατμομηχανή της Ευρώπης, με τα ρεκόρ σε εξαγωγές και ρυθμούς ανάπτυξης τα πράγματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά για τους νέους. Σύμφωνα με έρευνα το 54% των νέων κάτω των 25 εργάζεται ήδη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ στους κάτω των 35, ο δανεισμός εργαζομένων είναι ο πιο συνήθης τρόπος απασχόλησης. Οι δανεισμένοι εργαζόμενοι στη Γερμανία ξεπέρασαν τις 900 000 και σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό «Der Spiegel» «οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν το 50% εκείνων των μισθωτών που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην ίδια θέση εργασίας. Ηδη, δεκάδες χιλιάδες δανεισμένοι-εργαζόμενοι στη Γερμανία, δεν...
 τα βγάζουν πέρα και καταφεύγουν σε επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας.
Για όλους εμάς που σπουδάσαμε οικονομικά πριν τη δεκαετία του 80 και μεγαλώσαμε με συνθήματα διασήμων οικονομολόγων(Σάμουελσον, Γκαλμπραίηθ, κ.α.), που μιλούσαν για «την επερχόμενη κοινωνία της αφθονίας και της ευμάρειας», «για τον λαϊκό καπιταλισμό όπου θα δουλεύουμε μόνο μερικές ημέρες και ώρες της εβδομάδας αφού μέσα σε δυο δεκαετίες η παραγωγικότητα θα εκτοξευθεί στα ύψη», αυτά που βιώνουμε είναι απίστευτα. Διαπιστώνουμε με έκπληξη πως «Σκοπός της οικονομίας δεν είναι πλέον η ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της», όπως εσφαλμένα πιστεύαμε, «αλλά η ευημερία των λίγων σε βάρος των πολλών».
Το γελοίο είναι, πως δεν ισχύει πλέον ούτε αυτή η αρχή του ιδρυτή της κυρίαρχης σήμερα ιδεολογίας του φιλελεύθερου μονεταριστή Μίλτον Φρίντμαν, που έλεγε πως «η κοινωνική ευθύνη της οικονομίας είναι μία: η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων». Αυτή η συγκεκριμένη κρίση ξεκίνησε σαν κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτοκαταστράφηκε-αυτοκτόνησε, όχι γιατί παραβίασε τον κατ’ εξοχήν καπιταλιστικό νόμο για περισσότερα κέρδη αλλά γιατί τον τήρησε με απόλυτη ευλάβεια, κάνοντας πράξη την αρχή του φιλελευθερισμού. Η απληστία των τραπεζών για ολοένα και περισσότερα κέρδη ήταν εκείνη που οδήγησε στην κρίση. «Οι τράπεζες αλληλοπνίχτηκαν μόνες τους, μέσα σε μια θάλασσα χρήματος». Σήμερα φτάσαμε στο σημείο, να απαιτούν οι τράπεζες κοινωνικοποίηση των ζημιών τους και απόλυτη ιδιωτικοποίηση των κερδών τους. Από τη μια, συνταξιούχοι μέχρι και καθαρίστριες των τραπεζών να χρηματοδοτούν τις τράπεζες και εκείνες να μοιράζουν πλουσιοπάροχα μερίσματα στους μετόχους τους και μπόνους στα στελέχη τους.
Το περίεργο είναι, πως σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, «εν μέσω κρίσης, το 2009, οι δισεκατομμυριούχου ξεπέρασαν τους χίλιους και τα κέρδη τους ξεπέρασαν όλα τα ρεκόρ προηγούμενων ετών». Ηδη σήμερα το 5% των ανθρώπων κατέχει το 76% του παγκόσμιου πλούτου, ή οι 200 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν περισσότερο πλούτο από το μισό πληθυσμό της γης και η αυξανόμενη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων θα συνεχισθεί αμείωτη, αυξάνοντας τον εφιάλτη της φτώχειας στους πολλούς. Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες, αλλά τώρα ζητούν και τα ρέστα. Αφού, κάτω απ’ το φόβο του κομμουνιστικού κινδύνου, έδωσαν για μερικές δεκαετίες κάποια δικαιώματα και μέρος του πλούτου στους πραγματικούς δημιουργούς του, τους εργαζόμενους, τώρα, όχι μόνο τα παίρνουν όλα πίσω, αλλά θέλουν να μας στείλουν στην προ-δουλείας εποχή της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας. Αφού συσσώρευσαν τεράστιο πλούτο σε χρήμα, που το στέρησαν από την αγορά, θέτουν σαν όρο επενδύσεων στην πραγματική οικονομία τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση του εργατικού κόστους.
Η πολυδιαφημιζόμενη ανταγωνιστικότητα είναι το άλλοθι για κινεζοποίηση των μισθών των εργαζομένων. Η καθιέρωση ευέλικτων μορφών εργασίας και η προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν είναι αίτημα μόνο του «κακού» ΔΝΤ, όπως νομίζουν πολλοί. Ηδη στη Σύνοδο Κορυφής της Λισσαβόνας τον Μάρτιο του 2000, οι «αριστεροί» πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, Τ. Μπλέρ και Μ. Ντ΄Αλέμα, πρότειναν μία σειρά μέτρων στηριζόμενοι σε μία έκθεση των επιστημόνων, των Τ. Μποέρι, Ρ.Λεγιάρντ και Σ. Νίκελ. Στην έκθεση αυτή με τίτλο:Welfare to work and the Fight against long-term Unemployment, ανάμεσα σε άλλα πρωτοποριακά-καινοτομικά μέτρα, προτάθηκε και η λεγόμενη αποκέντρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δηλαδή η κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, που μοιραία θα οδηγήσει στις περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις σε εθελοντική βάση, οι οποίες στο τέλος θα καταργηθούν.
Τελικώς, αποδείχτηκε σήμερα, ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μείωσαν μεν το μισθολογικό κόστος, αλλά όχι και την ανεργία κι αυτό το γνώριζαν πολύ καλά οι σχεδιαστές τους. Το ψέμα έγινε η μόνη αξιόπιστη πράξη τους. Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή του U. Beck «πολλοί επιχειρηματίες έχουν ανακαλύψει τη συνταγή του πλούτου. Η μαγική συνταγή είναι μία: Καπιταλισμός χωρίς εργασία». Η ανεργία είναι το όπλο των σύγχρονων νοσταλγών της δουλείας. Ακόμα και το σύνθημα των ευρωπαϊκών συνδικάτων(τα οποία καμώνονται πως είναι κατά του δανεισμού εργαζομένων), πως «ο δανεισμός εργατών ισοδυναμεί με τη δουλεία», είναι παραπλανητικό. Ο δανεισμός εργατών θα αποδειχτεί χειρότερος και από τη δουλεία. Ο αλληλοδανεισμός είναι μια πανάρχαια συνήθεια κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι δανειζόταν αντικείμενα ή χρήματα και σε κάποιες κοινωνίες όπως τη δουλοκτητική ακόμη και σκλάβους, όχι όμως ανθρώπους γιατί οι σκλάβοι δεν εθεωρούντο άνθρωποι.
Το 1840 οι εργαζόμενοι του Τσάρλσταουν, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, δήλωναν: «είμαστε νοικιασμένοι άνθρωποι και οι νοικιασμένοι άνθρωποι, όπως τα νοικιασμένα άλογα, δεν έχουν ψυχή. Όταν αρρωσταίνουμε και πεθαίνουμε, η απώλεια είναι δική μας και όχι των εργοδοτών. Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να πάρουν τη θέση μας». Στη δουλοκτητική κοινωνία ο θάνατος του σκλάβου ήταν απώλεια και για το αφεντικό, αφού ο εργάτης-σκλάβος ήταν ιδιοκτησία του, άρα το αφεντικό είχε κάθε λόγο να επιθυμεί να παραμένει υγιής και εν ζωή ο σκλάβος του. Εκτός λίγων εξαιρέσεων, τον φρόντιζε και νοιαζόταν γι’ αυτόν. Για τον δανεισμένο εργάτη, που έχει καταστεί όχι απλώς ανίκανος και άρρωστος αλλά λιγότερο παραγωγικός από τους νεότερους που περιμένουν ουρά έξω από την πόρτα του εργοστασίου, το «αφεντικό» δε δίνει δεκάρα. Απώτερη επιθυμία τους είναι να μας φέρουν σε σημείο να αρχίσουμε να νοσταλγούμε τη σιγουριά και τη «θαλπωρή» του αφεντικού που είχε ο δούλος. Εντωμεταξύ, με τη βοήθεια της προπαγάνδας των ΜΜΕ που ελέγχουν, προσπαθούν να περάσουν στους εργαζόμενους την ψυχολογία της αγέλης, που μπροστά στον κίνδυνο αντιδρά με βάση τον κανόνα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν ακόμα και στους υποτιθέμενα μορφωμένους ανθρώπους της λεγόμενης πνευματικής εργασίας. Όπως γράφει ο U. Beck: «ακόμα και οι φοιτητές μου πιστεύουν ότι εκείνοι θα αποτελέσουν μια εξαίρεση του κανόνα και θα ξεχωρίσουν από τις μάζες των υπολοίπων. Πιστεύουν, πως εκείνοι, κόντρα στο ρεύμα, θα τα καταφέρουν» και αυτή είναι η πλάνη της ψευδαίσθησης. Τα εκατομμύρια πάλι των νέων που δεν έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου, αρνούνται τους συλλογικούς αγώνες, πιστεύοντας πως θα τα καταφέρουν να γίνουν σταρ του θεάματος ή των σπορ. Όταν συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και συμφιλιωθούν μαζί της, είναι συνήθως αργά για αγώνες.
«Το ζήτημα λοιπόν», όπως επισημαίνει η γαλλίδα δημοσιογράφος Vivian Forestier, «δεν είναι να αναστενάζουμε για κάτι που δεν υπάρχει πια, να αρνούμαστε επίμονα το παρόν…. Το ζήτημα είναι να ζήσουμε γνωρίζοντας αυτό που μας συμβαίνει, να μη δεχόμαστε ασυζητητί τις οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις που παρακάμπτουν τα προβλήματα, που τα αναφέρουν μόνο σαν απειλές. Και αυτές υποτίθεται ότι επιβάλλουν τη λήψη απάνθρωπων μέτρων, που θα χρειαστεί να γίνουν χειρότερα, αν δεχτούμε να τα υποστούμε δουλικά». Το δίλημμα λοιπόν δεν είναι η επιλογή ανάμεσα στη συμφορά και στην καταστροφή, ούτε ανάμεσα στη δουλειά και στη δουλεία αλλά αν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το υπάρχον πολιτικοοικονομικό σύστημα που συνθλίβει τους πολλούς για να ζήσουν πλουσιοπάροχα εκείνοι που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.
πηγή: press-gr

Πωλείται χώρα: Πληροφορίες ΔΝΤ & ΓΑΠ !

 

 
 
πηγή:greki

Τα... μακαρόνια γίνονται “φάρμακο” κατά της παράλυσης!

 
Ίσως να ακούγεται παράλογο ή ακόμη και υπερβολή όμως φαίνεται πως τα μακαρόνια είναι η λύση που έψαχναν οι ερευνητές για την παράλυση.


Λαμβάνοντας έμπνευση από τα μακαρόνια που έχουν αρκετά μεγάλη τρύπα στο κέντρο τους (bucatini, όπως τα αποκαλούν στην Ιταλία), ιταλοί επιστήμονες ανέπτυξαν εμφυτεύματα τα οποία βοηθούν στην «αναγέννηση» του νωτιαίου μυελού έπειτα από τραυματισμούς.
 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπικόκα στο Μιλάνο δημιούργησαν ουσιαστικώς βιοδιασπώμενα εκμαγεία τα οποία «γεφυρώνουν» το χάσμα που δημιουργείται στον νωτιαίο μυελό έπειτα από τραυματισμό. Είδαν ότι μετά την τοποθέτησή τους στη σπονδυλική στήλη αρουραίων ο νωτιαίος μυελός «αναγεννήθηκε» με αποτέλεσμα τα ζώα να επανακτήσουν την κινητικότητα των πίσω ποδιών τους. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτού του είδους η προσέγγιση θα μπορέσει κάποια ημέρα να βοηθήσει και τα παραπληγικά άτομα.
 
Το «bucatini project», όπως ονομάστηκε, είναι ένα από τα διαφορετικά προγράμματα που αναπτύσσονται σε ερευνητικά εργαστήρια παγκοσμίως για την αποκατάσταση των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού μέσω βιοδιασπώμενων «καλουπιών». Υστερα από έναν τραυματισμό στον νωτιαίο μυελό εμφανίζονται διαφορετικά εμπόδια σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του προβλήματος: εκτός του ότι δημιουργείται ουλώδης ιστός στην περιοχή, αναπτύσσονται και κύστεις γεμάτες υγρό. Η φιλοσοφία λοιπόν πίσω από τα νέα εμφυτεύματα είναι να δημιουργηθούν μικροσκοπικά «κανάλια» που θα προσφέρουν χώρο για τον σχηματισμό νέων νευρικών ινών ή αξόνων όπως ονομάζονται μέσα στις κύστεις αλλά και ανάμεσά τους.
 
Οι ερευνητές από το Μιλάνο δημιούργησαν σωληνίσκους με μήκος 2-3 χιλιοστών και διάμετρο 0,5 χιλιοστών από δύο βιοδιασπώμενα πλαστικά: πολυκαπρολακτόνη και ΡLGΑ. Προκειμένου να κάνουν την επιφάνεια των σωληνίσκων πιο κολλώδη, τοποθέτησαν μικρά χημικά άγκιστρα τα οποία βοηθούσαν τα κύτταρα να προσκολλώνται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των «μακαρονιών». Παράλληλα γέμισαν τους σωληνίσκους με ένα τζελ που περιείχε παράγοντες ανάπτυξης οι οποίοι ενεργοποιούν την αποκατάσταση των νεύρων. Οι σωληνίσκοι εμφυτεύθηκαν μέσα στις κύστεις που είχαν σχηματιστεί εντός του νωτιαίου μυελού μετά τον τραυματισμό του.
 
Οπως φάνηκε έξι μήνες αργότερα, νέες νευρικές ίνες αναπτύχθηκαν μέσα στα μικροσκοπικά κανάλια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ανάμεσά τους. Αναπτύχθηκαν επίσης νέα αιμοφόρα αγγεία, απαραίτητα για την αιμάτωση του νέου νωτιαίου μυελού, όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «ΑCS Νano».
 
Τα ζώα που έλαβαν τα εμφυτεύματα απέκτησαν μερική κινητικότητα των πίσω άκρων, ενώ η ανάλυση κάποιων χημικών δεικτών έδειξε ότι η διαδικασία της αποκατάστασης του τραυματισμού δεν είχε σταματήσει. Οι ερευνητές σκοπεύουν τώρα να συνεχίσουν τα πειράματά τους προκειμένου να ανακαλύψουν αν οι νευρικές ίνες που δημιουργήθηκαν ήταν εντελώς νέες ή οι ήδη υπάρχουσες που αναγεννήθηκαν.
 
πηγή:newsit


 

 

Μας θέλουν άβουλα πρόβατα


Ζήσαμε μέρες κατοχής των Ες-Ες.
Κατασχέσαν τα τρακτέρ μας και εμάς μας τραβούσε ο "κύρ..." ταξίαρχος δεμένους πισθάγκωνα (κατόπιν ρητής εντολής του), αφού με μεγάλη ευχαρίστηση μας "κάρφωσε" κυριολεκτικά τις χειροπέδες.
Το θέμα είναι ότι
πρώτον πήρε απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των συλλήψεων αφού προκατέβαλε το τι θα κάνουμε, και
δεύτερον ότι όποιος συνδικαλιστής σηκώνει το ανάστημά του θα σύρεται σιδηροδέσμιος.
Οδηγούμαστε σε μια προβατοποίηση του λαού των Ελλήνων και τότε αυτοί οι λύκοι θα μπορούνε να μας καταβροχθίζουν ανενόχλητοι.
Σταλιόπουλος Βασίλης
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά
(ένας εκ των 7)

Τί κρύβει ο "καυγάς" της κυβέρνησης με τους υπαλλήλους της τρόικας;


Παιχνίδι προπαγάνδας η δήθεν κόντρα κυβέρνησης Τρόϊκας

Η μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας, σε ότι αφορά την εκποίηση ή την απλή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και οι σκληρές υποδείξεις του κλιμακίου της τροϊκας, εμείς εκτιμούμε ότι είναι προπαγανδιστικό τέχνασμα. Η εκτίμησή μας αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα παπαγαλάκια του καθεστώτος στα ΜΜΕ στράφηκαν με δήθεν οξύτητα εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας.

Δεν γνωρίζουμε γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να μας γεμίσει με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, ότι δήθεν δεν παίρνει εντολές από τρίτους αλλά μόνο από το λαό και άλλες πομφόλυγες. Αν ήθελε η κυβέρνηση να παίρνει εντολές από το λαό, αφενός δεν θα συνέχιζε, ελλείψει αντιπάλου, να κυβερνά χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και αφετέρου θα προσέφευγε σε κάποιο δημοψήφισμα. Για ποιο λαό λοιπόν μιλάει η κυβέρνηση. Εδώ ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ΕΕ μας είπε χθες στη συνέντευξη ότι “Η κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου έχει συμπληρώσει μια λίστα από ακίνητα και μέσα με εμπορική αξία”. Μήπως τελικά αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση; Ότι την αποκάλυψαν;

Πάντως αυτή η «ξαφνική» ενέργεια της κυβέρνησης μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι σημαντικό…. θα συμβεί. Δεν μπορούμε ακόμα να εντοπίσουμε τι θα είναι αυτό. Είτε θα είναι μια σκληρή επέμβαση σε μισθούς του Δημοσίου ή απολύσεις δήθεν για να γλιτώσει η δημόσια περιουσία, είτε θα είναι πράγματι εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, σε συνδυασμό με αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου περί βασικής εθνικής κυριαρχίας, είτε θα είναι εκλογές με προπαγανδιστικές ενέσεις εθνικής υπερηφάνειας.

Πολύ σύντομα θα το δούμε.

πηγή :blognews

Ρϊχνουν λάσπη στον Χαρδαβέλα, λέγοντας πως "πάσχει από μαλάκυνση του εγκεφάλου"!!!


Σοφία Παπαϊωάννου: "Ο Χαρδαβέλας έχει μαλάκυνση εγκεφάλου που μιλά για πετρέλαια"

Οι φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά (Μέλους της αμαρτωλής λέσχης builderberg) και συγκεκριμένα η συνεργάτης του
Σοφία Παπαϊωάννου ταξίδεψε για τις ανάγκες της εκπομπής στο περίφημο Καστελόριζο.
Σε συζήτηση που η ίδια είχε με δημότες του νησιού όταν ερωτήθηκε για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Καστελόριζο. Η ίδια απάντησε: "Λένε ότι υπάρχουν αλλά μάλλον δεν υπάρχουν." Δημότης του νησιού αντιπαρήλθε την άποψής της λέγοντας ότι υπάρχουν στοιχεία για κοιτάσματα και τα έχουμε δει από αξιόλογους επιστήμονες. H ίδια με υποψία απάντησε: "Που το είδες αυτό στον αθέατο Κόσμο;"
Ο Δημότης απάντησε "Ναι φυσικά". Ποια ήταν η απάντησή της; " Ο Χαρδαβέλας έχει μαλάκυνση εγκεφάλου".
Η αποστολή της Σοφίας Παπαϊωάννου δεν σταματάει εδώ, συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον η προσπάθεια συγκάλυψης και άλλων πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντί-Νέα Τάξη πραγμάτων η ίδια συνέχισε την αποστολή της παίρνοντας συνέντευξη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Καστελόριζου, για τις ανάγκες τις εκπομπής "Νέοι Φάκελοι". Τις στιγμές που ο πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνέντευξης έκανε νύξεις για κοιτάσματα πετρελαίου, για την συνεκμετάλλευση του αιγαίου που ετοιμάζουν και για την περίφημη ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη) που είναι ανάγκη να ορίσουμε, εκείνη διέκοπτε συνεχώς και του έκανε συστάσεις να μην αναφέρεται στα πετρέλαια και στην ΑΟΖ. Με άλλα λόγια έκοψε και έραψε την συνέντευξη στα μέτρα της, λογοκρίνοντας αυτά που δεν άρεσαν στην πολιτική ελίτ του τόπου, λειτουργώντας σαν ανεπίσημη εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το κανάλι Σκάϊ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή του κυβερνητικού έργου ως αναγκαίο για την διασώση της χώρας, προβάλλοντας τις απεργίες ως ακραίες, στρέφοντας ένα μέρος της κοινωνίας με το άλλο. Κατηγορεί ανελλιπώς τον δημόσιο τομέα για σπατάλες και τεράστιους μισθούς μέσο της πρωινής εκπομπής Λυριτζή Οικονόμου, όταν την ίδια στιγμή οι δύο παραπάνω λάμβαναν 300.000 ευρώ ετησίως από την κρατική ΝΕΤ, που οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωναν.

Ο Σκάϊ είναι το κανάλι το οποίο κρατά χτυπάει την ιστορία μας μέσω της σειράς που αφορά το 1821, χτυπάει την πατρίδα μας προβάλλοντας ως ρατσιστές αυτούς που ανησυχούν για τα εθνικά θέματα και τέλος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με το mega στην χειραγώγηση και αποβλάκωση του ελληνικού λαού.
Οφείλουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες να καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές, όχι μόνο με λόγια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και με έννομες διαδικασίες ώστε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του Ελληνικού λαού πίσω από τις πλάτες μας.
πηγή :blognews

Υπογραφές για να αποκατασταθεί η Καρχηδόνα!



Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μπεν – Άλι στην Τυνησία, επανήλθε δυναμικά το αίτημα των αρχαιολόγων για τη διάσωση και ανάδειξη της αρχαίας Καρχηδόνας. Πόλη ιστορική, πατρίδα του Αννίβα, η Καρχηδόνα έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων το 146 π.Χ. και αναδείχτηκε σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της εποχής.
 Λόγω της μεγάλης αρχαιολογικής αξίας της, ανακηρύχτηκε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αυτό δεν εμπόδισε τους εργολάβους και τους αρχαιοκάπηλους του καθεστώτος Μπεν – Άλι, να την καταπατήσουν και να χτίσουν –ως συνήθως- κατοικίες. Τις ονόμασαν μάλιστα προκλητικά «Οικίες της Καρχηδόνας» και τις πουλούσαν πανάκριβα επειδή ήταν κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
 Ο διάσημος αρχαιολόγος Abdelmajid Ennabli που αγωνίζεται πολλά χρόνια για την Καρχηδόνα, προσπαθεί τώρα να κινητοποιήσει πολιτιστικούς φορείς από όλον τον κόσμο για να κατεδαφιστούν τα σπίτια, να αποκατασταθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να αναδειχτεί.
 Για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει υπογραφές και ζητά να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν έναν από τους πιο ιστορικούς  τόπους της Β.Δ Αφρικής (Magreb).

 Για τα παραπάνω συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές εδώ.

πηγή :pyles.tv

Έρχονται τα «έξυπνα υφάσματα»


Τα πρώτα «έξυπνα υφάσματα» θα παραχθούν και θα διατεθούν στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, «τα έξυπνα υφάσματα» θα τροφοδοτούν με ενέργεια νοικοκυριά και καταναλωτές, μέσα από ρούχα, τσάντες, τέντες, ώστε να προσφέρουν αυτονομία σε κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, που θα μεταφέρουν πάνω τους αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευές μέσα στο σπίτι.
Επιπλέον, τα «έξυπνα υφάσματα» θα έχουν ενσωματωμένα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά, που μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας θα παράγουν ενέργεια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα τα ρούχα θα μετατραπούν σε ενεργειακούς δέκτες, που θα παρέχουν αυτονομία σε κινητά τηλέφωνα, ipod, γκάτζετ μουσικής, laptop, σε holder καρδιοπαθών και άλλες φορητές μικροσυσκευές.
Ήδη, τέσσερις γνωστές ελληνικές βιομηχανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο «Υφατρόνικ», την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπό την επίβλεψη του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περί τα 800.000 ευρώ, είναι ένα από τα δύο που προωθεί το τμήμα για τη συνεργασία ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων, με στόχο την παραγωγή «έξυπνων προϊόντων», με τη χρήση οργανικών φωτοβολταϊκών στοιχείων.
Το δεύτερο έργο ονομάζεται «Νανοργάνικ» και έχει στόχο την ανάπτυξη εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών νέας γενιάς, με αποδοτικότερα υλικά, που θα παράγουν μεγαλύτερη ενεργειακή τάση.
Παράλληλα σχεδιάζονται εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, σε αισθητήρες φωτός, θερμοκρασίας, πίεσης κ.ά.
Για το econews
Newslink
πηγή:alfavita.gr

Χυμός από κεράσι για ταχεία μυϊκή αποκατάσταση


ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός του κερασιού είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό και βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από σωματική άσκηση. Ειδικοί του Αθλητικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του Πανεπιστημίου South Βank στο Λονδίνο πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία πήραν μέρος αθλητές που έπιναν έναν χυμό κερασιού σε συμπυκνωμένη μορφή πριν και μετά τη διάρκεια της προπόνησης. Πάντοτε οι αθλητές λόγω της έντασης της προπόνησης που κάνουν αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα μυϊκά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ως μέσο θεραπείας των μυϊκών προβλημάτων χρησιμοποιούνται διάφορα είδη χυμών, αφού η αντιοξειδωτική δράση των φρούτων βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στους μυς. Οι αθλητές οι οποίοι πήραν μέρος στην έρευνα έπρεπε να ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα κατανάλωσης των χυμών του κερασιού για διάστημα μιας εβδομάδας. Οπως διαπιστώθηκε ο χρόνος αποκατάστασης των μυϊκών βλαβών ήταν ταχύτερος με την κατανάλωση του χυμού από κεράσι από τα υπόλοιπα είδη χυμών που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. Οι αθλητές που αντιμετώπιζαν μυϊκά προβλήματα και έπιναν τον χυμό είχαν αποκατάσταση του προβλήματος σε ποσοστό 90% μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το μυστικό βρίσκεται στις ανθοκυανίνες, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών που περιέχονται στα κεράσια και τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κεράσια διαθέτουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, που ξεκινούν από την προστασία της καρδιάς και καταλήγουν στη θεραπεία από την αϋπνία.


πηγή:alfavita

Ο βασιλικός και οι θεραπευτικές του ιδιότητες


Της Βασιλικής Κουτσοκώστα
Ο βασιλικός είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Ως τόπος καταγωγής του θεωρείται η τροπική και η υποτροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας, με πρώτο κέντρο εξάπλωσης την Ινδία. Οι χριστιανοί τον θεωρούν ευλογημένο φυτό, καθώς η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι' αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο. Σήμερα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό στη Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μαδαγασκάρη, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαρόκο, Ισραήλ, Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.
Λαϊκή ιατρική
Ο Διοσκουρίδης συνιστούσε τη χρήση του βασιλικού για την αντιμετώπιση της δυσουρίας. Τα πολτοποιημένα φύλλα του βασιλικού χρησιμοποιούνταν κατά παράδοση για τη θεραπεία των δηγμάτων από έντομα και φίδια. Το τσάι από βασιλικό βοηθάει στην πέψη και καταπραΰνει το έντερο. Το εκχύλισμα βασιλικού δρα ευεργετικά στις περιπτώσεις στοματίτιδας και επιχείλιου έρπητα. Συνιστάται επίσης στις ημικρανίες, τους πονοκεφάλους, την απλή ναυτία και τη ναυτία της εγκυμοσύνης.
Μετά τη γέννηση του βρέφους λέγανε ότι 'οι γυναίκες μασάνε φύλλα βασιλικού για να αυξήσουν την παραγωγή του μητρικού γάλατος'. Ο βασιλικός χρησιμοποιούνταν επίσης και στην αρωματοθεραπεία.

Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού.

Τo αιθέριο έλαιο του βασιλικού εξάγεται από ολόκληρο το φυτό, είναι σχεδόν διαφανές και έχει μυρωδιά που είναι γλυκιά και πικάντικη. Επηρεάζει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού μας. Τονώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμάει το στρες, το άγχος, την πνευματική κόπωση και βοηθά στη συγκέντρωση. Επιπλέον ανακουφίζει από το βήχα, τη γρίπη και το κρύωμα, την κατάθλιψη και την ατονία και καταπραΰνει τα τσιμπήματα από τα έντομα και τα φίδια.
Η χρήση του
Ο βασιλικός γενικά χρησιμοποιείται στην κηπουρική, την αρωματοποιία, τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και σαν θεραπευτικό υλικό.
Πιο συγκεκριμένα, η ποικιλία του πλατύφυλλου βασιλικού (sweet basil) αναφέρεται ως λαχανικό, λόγω της ευρείας χρήσης του σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και ιδίως στη σάλτσα pesto, μία ιταλική σάλτσα για σπαγγέτι, όπου τα συστατικά της είναι: φρέσκα φύλλα βασιλικού, κουκουναρόσποροι, σκόρδο και παρμεζάνα.

Είναι στενός συγγενής και άλλων γνωστών αρωματικών φυτών, όπως το δεντρολίβανο, η ρίγανη, η μαντζουράνα, ο άνηθος, η μέντα και η φασκομηλιά. Για τη μαγειρική, τα φύλλα μπορούν να διατηρηθούν ξερά, κλεισμένα ερμητικά σε γυάλινα βάζα, ή σε καταψύκτη.
Επίσης ως αρτυματικό – λαχανικό φυτό χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα σε πολλά φαγητά. Στην ποτοποιία χρησιμοποιείται στο ποτό Σαρτρέζ καθώς και στην κονσερβοποιία (π.χ. σε κονσέρβες τομάτας και σαλτσών).
Τέλος, το αιθέριο έλαιο των διαφόρων ποικιλιών βασιλικού χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, και ως απωθητικό εντόμων. Βρίσκει επίσης πολλές χρήσεις ως φαρμακευτικό-θεραπευτικό φυτό στην παραδοσιακή ιατρική (πονοκεφάλους, διάρροιες, βήχα, δυσλειτουργία νεφρών κ.λπ.), ενώ αναφέρεται ότι έχει και καρδιοτονωτική δράση.
Πολλές ποικιλίες, ιδίως ο λεπτόφυλλος (Greek basil), χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό φυτό.


Πηγές: www.nutrimed.gr

Το παιχνίδι της αυτοεκτίμησης

Παρόλο που τη λέξη αυτοεκτίμηση τη συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο πολύ συχνά, αν ρωτήσουμε τι είναι αυτοεκτίμηση πολλοί λίγοι θα είναι εκείνοι που θα μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση.
Η λέξη αυτοεκτίμηση έχει τη ρίζα της στο λατινικό ρήμα estimare δηλαδή αποτιμώ, που έχει διπλή έννοια, δηλαδή προσδιορίζω την αξία ενός πράγματος και έχω συγκεκριμένη τιμή για κάτι.
Με την ψυχολογική έννοια του όρου και με απλά λόγια είναι ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου και, φυσικά, αν αυτό που βλέπουμε εμείς για μας, μας ικανοποιεί ή όχι. Η κριτική αυτή ματιά έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ψυχική μας ισορροπία. Όταν είναι θετική μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργούμε αποδοτικά, να νιώθουμε καλά και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες χωρίς να πανικοβαλλόμαστε ή να τα παρατάμε. Αν είναι αρνητική μας γεμίζει πόνο, απογοήτευση, θλίψη και γενικά μας δυσκολεύει στην καθημερινή μας ζωή. Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορεί να κοιτάξει κανείς μέσα του και να δει τι αυτοεκτίμηση έχει, θετική ή αρνητική.
Το ερώτημα που φυσικά γεννάται είναι πώς ξέρω αν έχω καλή ή κακή αυτοεκτίμηση;
Το θέμα της αυτοεκτίμησης είναι πολύπλοκο και βαθύ. Στόχος αυτού του μικρού άρθρου είναι μας δείξει δύο πράγματα: Πρώτον πώς γεννάται η αυτοεκτίμηση και δεύτερον από ποιές παραμέτρους εξαρτάται.
Πώς γεννάται η αυτοεκτίμηση;
Η αυτοεκτίμηση, καθώς και πολλά άλλα ψυχολογικά μας χαρακτηριστικά διαμορφώνονται από τότε που ήμασταν μωρά, ακόμα κι από την κοιλιά της μητέρας μας. Όταν ένα μωρό το περιμένουν οι γονείς του με χαρά θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Όταν ο γονιός το αγαπά, είναι χαμογελαστός και το φροντίζει, θέτει τις βάσεις για να έχει το παιδί αυτό ικανοποιητική αυτοεκτίμηση.
Πολλές φορές ακούμε τους θεραπευόμενούς μας να μας λένε πως όταν ήταν μικροί δεν είχαν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν μια γερή αυτοεκτίμηση.
Μία θεραπευόμενή μου, πολυτάλαντη σε πολλούς τομείς της τέχνης, συχνά αναφέρει ότι δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή της σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, παρόλο που έχει κάνει πολλά πράγματα σε ‘όλους’ τους τομείς που έχει ασχοληθεί. Η κοπέλα αυτή είχε μεγαλώσει σε μια οικογένεια που οι γονείς ήταν αδιάφοροι για αυτήν και την αδελφή της. Μεγαλώνοντας, και αφού η μάνα έμεινε χήρα, από την αδιαφορία πέρασε στο να απαιτεί από τα κορίτσια της να την ενισχύουν ψυχικά και πρακτικά παρά να τα ενισχύει, ενώ συγχρόνως τα υποτιμούσε.
Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε για ανθρώπους που έρχονται να ζητήσουν τη βοήθειά μας γιατί δεν τα καταφέρνουν στη ζωή τους. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, από πίσω υπάρχουν ανύπαρκτοι ή απορριπτικοί γονείς. Σε όλα τα στάδια εξέλιξης του παιδιού, από το στοματικό στάδιο μέχρι και την εφηβεία αλλά και σε όλη την ενήλικη ζωή του, πρέπει να είμαστε ως γονείς επιτρεπτικοί στα παιδιά μας, χωρίς να χάνουμε τα όρια, υποστηρικτικοί και να τους δείχνουμε σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση. Έτσι κι αυτά θα μπορέσουν να δομήσουν έναν εαυτό που θα συμπεριλαμβάνει τις τρείς παραμέτρους που μας κάνουν να έχουμε μια ισορροπημένη αυτοεκτίμηση.
Από ποιές παραμέτρους εξαρτάται η αυτοεκτίμησή μας;
Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από τρεις παραμέτρους.
Την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας και την εικόνα που έχουμε γι’ αυτόν.
Αγαπώ τον εαυτό μου ανεξάρτητα από τα ελαττώματά μου, τις αποτυχίες, τις αντιξοότητες. Τον αγαπώ γιατί μια μικρή φωνή εσωτερική μου λέει ότι αξίζω αγάπη και αυτοσεβασμό. Αυτή η αγάπη είναι ανεξάρτητη από τις επιδόσεις μας. Υποδηλώνει πως είμαστε ικανοί ν’ αντισταθούμε στις εξωτερικές αντιπαλότητες και να αρχίζουμε πάλι την προσπάθεια μετά από κάποια αποτυχία. Η αγάπη προς τον εαυτό μας, μας προφυλάσσει από την απόγνωση.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την αγάπη που δεχτήκαμε από τους γονείς μας όταν ήμασταν παιδιά, από τη συναισθηματική τροφή που έχουμε λάβει ως τώρα. Είναι δύσκολο να αναπληρώσει κάποιος την έλλειψη αυτοεκτίμησης που βίωσε στην παιδική ηλικία. Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι το βαθύτερο και το πιο ουσιαστικό συστατικό της αυτοεκτίμησης.
Η εικόνα που έχω για τον εαυτό μου έχει σχέση με την υποκειμενική στάση μας απέναντι στον εαυτό μας. Δεν έχει σημασία αν είναι αληθινές ή όχι οι αρετές και τα ελαττώματά μας, αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές μας πεποιθήσεις για τα ελαττώματα και τις αρετές μας. Για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς μας.
Γι αυτό ένα άτομο που μπορεί να έχει πολλά συμπλέγματα, επομένως χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν δίνει στους άλλους να καταλάβουν τι είναι αυτό που τον κάνει να υποφέρει. Η πρώτη εικόνα του εαυτού μας διαμορφώνεται μέσα από την οικογένεια, τα όνειρα και τα σχέδια που κάνουν οι γονείς για μας και όχι από αυτά που θέλουμε εμείς για τον εαυτό μας.
Όταν λέμε έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου σημαίνει ότι το άτομο νιώθει άξιο να ενεργήσει σωστά και αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση, δηλαδή νιώθει ικανό ν’ αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του, στις κοινωνικές και προσωπικές του υποχρεώσεις έτσι ώστε να νιώθει ότι το εκτιμούν και το αγαπούν.
Πώς οικοδομείται η εμπιστοσύνη στον εαυτό;
Από την παιδεία που παίρνουμε μέσα από την οικογένεια και το σχολείο. Προετοιμάζουμε από νωρίς το παιδί ότι ίσως να αποτύχει σε κάποιες περιπτώσεις και ότι θα πρέπει να μην απογοητεύεται και να ξαναπροσπαθεί. Το μαθαίνουμε να διδάσκεται από τις δυσκολίες και τις αποτυχίες. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μεταφέρεται μέσα από τα λόγια μας, αλλά περισσότερο από το δικό μας παράδειγμα.
Οι τρεις αυτές βασικές αρχές συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου έχεις αυτοσεβασμό και ακολουθείς τις βαθύτερες παρορμήσεις και ανάγκες σου, οικοδομείς έτσι μια θετική εικόνα για τον εαυτό σου και έτσι τον εμπιστεύεσαι περισσότερο και ενεργείς χωρίς να φοβάσαι την αρνητική κριτική ή την αποτυχία. Οι τρεις παράμετροι είναι δύσκολο να συνυπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Μπορεί για παράδειγμα να έχει κάποιος εμπιστοσύνη σε κάποιο τομέα π.χ. στη δουλειά του, αλλά στην προσωπική ή κοινωνική του ζωή να μην αισθάνεται ασφαλής.
Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αυτοεκτίμηση δεν διαχωρίζεται σε επίπεδα. Όταν είναι ικανοποιητική σε κάποιο τομέα θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους. Η αυτοεκτίμηση ισοδυναμεί με τη συνολική εικόνα του εαυτού μας. Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας θετικά τολμάμε και έτσι μπορούμε να διορθώσουμε ή να αποδυναμώσουμε τα ελαττώματά μας και να ισχυροποιήσουμε τα δυνατά μας σημεία.
Ποιός είναι ο ρόλος της ψυχοθεραπείας σε θέματα αυτοεκτίμησης;
Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας- και επομένως του ψυχοθεραπευτή- είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν μια ισορροπημένη αυτοεκτίμηση, δηλαδή ούτε πολύ υψηλή (αλαζονική) αλλά ούτε και πολύ χαμηλή. Η μέση οδός είναι πάντα η πιο σωστή. Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι να αισθάνομαι καλά με μένα αλλά και με το περιβάλλον των ανθρώπων που συναναστρέφομαι και κάθε φορά να μπορώ να αντεπεξέρχομαι στα μικρά και μεγάλα θέματα ζωής, επιστρατεύοντας εκεί που χρειάζεται- και όσο χρειάζεται -τη θετική μου αυτοεκτίμηση.

πηγή : iatrosnet