Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Έχει μέλλον ο καπνός;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


* ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΑΣ, ΑΘ.ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

* Π.ΚΙΑΦΑΣ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.


Υπάρχει μέλλον για τον καπνό στην Πιερία; Υπάρχει μέλλον για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους καπνοπαραγωγούς του νομού; Πώς μπορούν οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας να εξασφαλίσουν χρήματα που χάνουν εξαιτίας του καθεστώτος που επικρατεί; Τι μπορεί να διαπραγματευτεί η Ελλάδα στην Ε.Ε. ώστε ...ο αγροτικός κόσμος να μπορεί να ελπίζει;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα τέθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε η ΕΑΣ Πιερίας σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου στο δημαρχείο του τ. δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα.

Η εκδήλωση

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διευθυντής της ΕΑΣ, Αθανάσιος Γκουντάρας, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτισαν οι αντιδήμαρχοι Μαρία Τσιμήτρη και Πέτρος Κιάφας, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύσης Φόλιος. Ακόμη, δηλώσεις, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, παραχώρησε και ο τ. νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών και πολλοί αγρότες, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχε η συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας

Στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα αντιδήμαρχος, Πέτρος Κιάφας, συνεχάρη την ΕΑΣ Πιερίας αλλά τον διευθυντή κ. Γκουντάρα για τη συνάντηση και την υπεύθυνη ενημέρωση που η Ένωση πραγματοποιεί προς όφελος των καπνοπαραγωγών.
Τόνισε δε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η υπόθεση της καπνοκαλλιέργειας παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ώστε το προϊόν αυτό να συνεχίσει να συντηρεί τους κατοίκους της περιοχής.
Τέλος, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά στο μέλλον και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτοί οι κύριοι που αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας, να σκεφθούν και να πάρουν σοβαρά υπόψιν» τις ανησυχίες των καπνοπαραγωγών λαμβάνοντας ορθές αποφάσεις για την προοπτική αυτού του προϊόντος.
Η αντιδήμαρχος κ. Τσιμήτρη, που συντόνιζε τη συζήτηση, στον δικό της χαιρετισμό είπε μεταξύ άλλων ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες, όπως έκανε και ο πρώην δήμος Δίου. Και συμπλήρωσε ότι η στήριξη αυτή θα γίνει με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα δε με έργα που ήδη έχουν προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα που πρόκειται να συζητηθεί και ψηφιστεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Φόλιος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκουντάρα για την παρουσία του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν ενώ σημείωσε ότι στη συνέχεια έγιναν και προσπάθειες από την πλευρά της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση απωλειών από το εισόδημα των καπνοπαραγωγών.

Ο κ. Γκουντάρας

Ο διευθυντής της ΕΑΣ κ. Γκουντάρας μιλώντας σε απλή γλώσσα για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας δεν παρέλειψε, αρχικά, να αναφερθεί και στο παρελθόν και να κάνει λόγο για λάθη που έγιναν το 2003, όταν η Ελλάδα είχε και το προνόμιο να είναι προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μίλησε όμως και για λάθη που έγιναν στη συνέχεια, δηλαδή το 2004, με αποτέλεσμα να την «πληρώνουν» σήμερα οι καπνοπαραγωγοί. Αντίθετα, εξήρε τις θετικές, όπως είπε, και προς τη σωστή κατεύθυνση προσπάθειες που είχε κάνει ο τ. υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός.
Όπως είπε, εάν τη διετία 2003 και 2004 είχαν γίνει ενημερωτικές συναντήσεις στην Ελλάδα και εάν είχε γίνει οργανωμένη προσπάθεια της χώρας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εξελίξεις στον καπνό θα ήταν διαφορετικές από αυτές που σημειώνονται σήμερα.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η καπνοκαλλιέργεια πρέπει να παραμείνει ως βασική καλλιέργεια στην Πιερία. Και πρόσθεσε ότι θα ήταν έγκλημα η εγκατάλειψή της σε έναν νομό που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και που για κάμποσες τουλάχιστον περιοχές, όπως οι ορεινές, ο καπνός αποτελεί μοναδική λύση.
Ολοκληρώνοντας δε την άποψή του για παραμονή της καπνοκαλλιέργειας στην Πιερία υπογράμμισε ότι ο καπνός πρέπει να παραμείνει ο βασικός πυλώνας αγροτικής ανάπτυξης στον νομό καθώς επίσης και βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στις οικονομικές απώλειες των καπνοπαραγωγών της χώρας αναφέρθηκε σ’ ένα ποσό της τάξης των 568.000.000 ευρώ, είπε ότι τα χρήματα αυτά είναι των παραγωγών καπνού και συμπλήρωσε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να διοχετευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάλι στους καπνοπαραγωγούς.
Ακολούθως αναφέρθηκε σε κάποιες λύσεις που μπορούν να δοθούν, κατέθεσε κάποιες προτάσεις και μίλησε επίσης για διαπραγματεύσεις που είναι ανάγκη να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υποστήριξε ότι οι αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών είναι μεν καλές ως προτάσεις αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν παντού και σημείωσε ότι πρέπει να μελετηθούν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις για συμπληρωματικό εισόδημα των αγροτών. Επιπλέον μίλησε και για αλλαγές στον τρόπο καλλιέργειας, για οργανωμένες πλέον καλλιέργειες καθώς και για άλλους τρόπους προώθησης – διάθεσης προϊόντων.

Προβληματισμός καπνοπαραγωγών

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Γκουντάρας έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν και δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους αγρότες ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος και για άλλες ενημερωτικές συναντήσεις.
Επίσης, δήλωσε ότι έχει και την καλή διάθεση να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο που τον επισκέπτεται στο γραφείο του στην ΕΑΣ, με στόχο να επιλυθούν βασικά ή επιμέρους προβλήματα και θέματα, ώστε οι αγρότες να επιλέξουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Γκουντάρα, σε δηλώσεις τους κάποιοι καπνοπαραγωγοί μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν προβληματισμένοι από κάποιες εξελίξεις σχετικά με την καπνοκαλλιέργεια.
Εξέφρασαν πάντως την ικανοποίησή τους, επειδή, όπως ανέφεραν, ο διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας ήταν αναλυτικός ως προς τα θέματα που τους απασχολούν γύρω από τον καπνό ενώ χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι ο κ. Γκουντάρας τούς πρότεινε και κάποιες λύσεις.
Επίσης, οι καπνοπαραγωγοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο στην ΕΑΣ όσο και στον δήμο Δίου-Ολύμπου, στον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα, για τη συνεργασία τους με την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους συναντήσεις και ενημερώσεις βοηθούν τον αγροτικό κόσμο να πάρει τις σωστές αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, ιδιαίτερα στον τομέα του καπνού. 
A.Γαλανος
πηγή: η αλεπού του ολύμπου

Ο Τσάρος φρόντισε ως "Καίσαρας", να μετακομίσει στα Βόρεια Προάστια...

...κατά το "εκτός τίμιας και ωραίας" (γιατί όχι και σε "άνετης και πλουσίας" ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό Βουλγαράκη: "το νόμιμον είναι και ηθικόν"

Αυτή είναι “σοσιαλιστική” διαβίωση…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ εφημερίδας "Δημοκρατία" Αυτά να βλέπουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός… για να μαθαίνουν πως μπορεί να σωθεί ο τόπος από τους νεοφιλελεύθερους κυβερνήτες!

Εκτός αν αυξήθηκε ο τζίρος δουλειάς της συζύγου… πέρυσι δήλωσε ετήσιο εισόδημα 5.447 ευρώ… κι επειδή πάει καλά η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, ίσως… λέμε ίσως… κατόρθωσε με τον ιδρώτα της (έτσι μας έλεγε και ο Βουλγαράκης) να...

φτιάξει 1, 2 και 3 εταιρίες, που να δικαιολογούν τα έσοδα και την καλυτέρευση της διαβίωσης του νεοφιλελεύθερου «τεχνοκράτη», ο οποίος σώζει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία!
πηγή:σίβυλλα

"Να που πήγαν τα λεφτά κύριε Παπανδρέου"

Στη δημοσιότητα μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας έφερε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, τους καταλόγους με όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου μοίρασε 68.971.978 ευρώ ακόμη και στις πιο απίθανες Μ.Κ.Ο.

Σύμφωνα με τα έγραφα που αφορούν την περίοδο 1999 – 2003, η "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” έλαβε συνολικά 2.357. 486 ευρώ και το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", έλαβε 5.941.063 ευρώ.

Στα έγγραφα δεν παρουσιάζεται μόνο η συνολική χρηματοδότηση αλλά και τα ποσά που σπαταλήθηκαν ανά έτος σε ΜΚΟ των οποίων η πλειονότητα, σύμφωνα ...
με τον βουλευτή, δεν υπάρχουν καν.

Έτσι, το 1999 ο Παπανδρέου μοίρασε συνολικά 4.404.713 ευρώ σε διάφορες Μ.Κ.Ο και ερευνητικά προγράμματα. Ξεκίνησε, από το "Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου" με 58.693 ευρώ και συνέχισε με το "Ίδρυμα Αγά Χάν " ( 17.942 ευρώ). Παράλληλα ο "Κύκλος της Πάτμου" πήρε 376.228 ευρώ και η " Πλατφόρμα ΜΚΟ" με επιχορήγηση 258.840 ευρώ ” .

Το 2000, το σύνολο των επιχορηγήσεων να φτάνει στα 11.358.840 ευρώ. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα “το ΚΕΣΣΑ Δήμητρα που έλαβε 1.217.726 ευρώ , το " Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης" που έλαβε 893.198 ευρώ, το Ινστιτούτο Κυβέλη που επιχορηγήθηκε με 208.412 ευρώ και οι " Πολίτες της Αθήνας " με 210.392 ευρώ .

Το 2001 τα ποσά που μοιράστηκαν σε Μ.Κ.Ο έφτασαν τα 13.012.310 ευρώ. Το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” επιχορηγήθηκε με 1.185.619 ευρώ, το "Ινστιτούτο αειφορικής ανάπτυξης" με 410.858 ευρώ, η οργάνωση "Ανθρώπινη Άμυνα” με 70.432 ευρώ, ο "Νέος Περίπλους" με 117.388 και η "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα με 839.759 ευρώ.

Το 2002, τα κονδύλια στις Μ.Κ.Ο ανήλθαν στα 16.076.332 ευρώ. Έτσι η " Ανθρωπιστική Άμυνα " εισέπραξε 172.697 ευρώ , οι "Πολίτες σε Δράση" 125.000 ευρώ , ο "Νόμος και η Φύση" 57.500 ευρώ, η "Χάρτα του Ρήγα" 21.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, το 2002 “εξακουλουθεί η επιχορήγηση του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου ( 155.000 ευρώ) και άλλων Μ.Κ.Ο που αποτελούσαν τους διαχρονικούς προνομιούχους των κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου”.

Τέλος, το 2003 η χρηματοδότηση άγγιξε τα 24.120.083 ευρώ. Αυτή την χρονιά, το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης επιχορηγήθηκε σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση έφτασε τα 2.784.597 ευρώ και η δεύτερη δόση τα 1.660.620 ευρώ.
 
πηγή: newpost

Οι Ελληνες κάνουν κουμάντο στη βιομηχανία του Χόλιγουντ

Ενας Πελοποννήσιος κι ένας Ηπειρώτης‏...


Πάλι μας γλωσσοτρώνε  και θα μας βασκάνουν, είπε ο πρόεδρος της  20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος, καθώς οι Έλληνες και οι φιλέλληνες  παραγωγοί διακρίνονται στο Χόλιγουντ. Και αυτό, γιατί ενώ  η Ελλάδα υποφέρει οικονομικά, δύο Έλληνες και δύο φιλέλληνες κυριαρχούν στην ευημερούσα  βιομηχανία της 7ης Τέχνης  και κρατούν τα νήματα των Όσκαρ, που η  απονομή τους θα γίνει σε δύο εβδομάδες.
 Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της Ακαδημίας Κινηματογράφου Τζιμ Γιαννόπουλο, Σιντ Γκάνις (με καταγωγή ο ένας από την Πελοπόνησο και ο άλλος από την Ήπειρο) και τον πολυβραβευμένο με Όσκαρ  Τομ Χανκς που έχει παντρευτεί Ελληνίδα, έχει βαπτιστεί Ορθόδοξος και περνάει τα καλοκαίρια στη Σαντορίνη. Όσο για τον σημερινό πρόεδρο της Α.Κ. Τομ Σίρακ θαυμάστε τον χαμογελαστό ανάμεσα στον Γκάνις και τον Χανκς, ισχυρούς άνδρες του Χόλιγουντ. 
Sid Ganis, Tom Sherak & Tom_Hanks οι ισχυροί των Όσκαρ
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σιντ Γκάνις, εγγονός μετανάστη από τα Γιάννενα, είπε:
Άρχισα κλητήρας σε γραφείο δημοσίων σχέσεων ηθοποιών στο Χόλιγουντ, εργάστηκα στη Warner Bros, μπήκα στη παραγωγή και έφτασα να γίνω αντιπρόεδρος της 20th Century Fox, της Sony και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που....

 διοργανώνει τον θεσμό των Όσκαρ.  Ξεκίνησα στη βιομηχανία της 7ης Τέχνης από το κατώτερο  σκαλοπάτι  και έφτασα στη κορυφή, αλλά απεχώρησα από την προεδρία των Όσκαρ μετά τέσσερις θητείες γιατί ο θεσμός απαγορεύει πέμπτη υποψηφιότητα. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου  και όταν  συναντάω πατριώτη λύνεται η γλώσσα μου. Ο Τομ Χανκς  με πειράζει ότι  μιλάει τα ελληνικά καλύτερα από μένα...  
πηγή :press.gr

Ο βουλευτής...


Ξέρεις τι δύσκολο είναι να περπατάς στους δρόμους και να σε φωνάζουν κλέφτη;
Ξέρεις τι αγωνία έχεις μη σου επιτεθούν και σε δείρουν , ταπεινώσουν με υβριστικά συνθήματα για την οικογένεια σου, τη ζωή σου, τη θρησκεία σου;
Ξέρεις τι ταπεινωτικό είναι να μη μπορείς να πας στο θέατρο γιατί θα σε γιουχάρουν;
Ξέρεις τι ατιμωτικό είναι να έχεις μόνο ένα στενό κύκλο ανθρώπων που σε αναγνωρίζει ενώ η πλειοψηφία σε απορρίπτει;
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ...είσαι υπάκουος στον αρχηγό και να λες ναι σε όλα χωρίς ένσταση διότι θα διαγραφείς από τη  παρέα ( σύντροφοι, παρατρεχάμενοι, ΜΜΕ) που σε στήριξε για να ταπεινώνεις καθημερινά αυτούς που δήθεν εκπροσωπείς στη βουλή;
Ξέρεις τι δύσκολο είναι να είσαι βουλευτής;
Διονύσης Στ.
πηγή: press.gr

Δεν πάει άλλο !


 

H μαριχουάνα προκαλεί ψυχώσεις και σχιζοφρένεια


Νέα αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Αυστραλοί ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Μάλιστα, τις ψυχώσεις αυτές τις εκδηλώνουν, σύμφωνα με τη μελέτη, δυόμισι χρόνια νωρίτερα από τα άτομα που δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμη» είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: Οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα. Όπως τόνισε ο ερευνητής, τα πορίσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά γιατί, έστω και παροδικά, το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου.
 
πηγή:real.gr

Ποιά οικονομική κρίση ρε λαμόγια;

  Ο σοφός λαός λέει "τώρα που βρήκαμε παππά, να θάψουμε πέντε-έξι" και τα διάφορα λαμόγια του επιχειρηματικού κόσμου σπεύδουν να το κάνουν πράξη!

 Με άλλοθι την οικονομική κρίση, εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, απολύουν, καταπατούν δικαιώματα, κάνουν περικοπές, με έναν και μόνο στόχο: να μην χάσει ο ιδιοκτήτης τους ούτε μισό ευρώ από την προσωπική του περιουσία!

 Για να μην παρεξηγηθώ: Είναι εξόφθαλμο ότι η οικονομική κρίση έχει "λυγίσει" τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους, τις οικογενειακές βιοτεχνίες και κατ' επέκταση τους μισθωτούς των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων! Είναι επίσης σαφές, ότι έχει "αγγίξει" τους μεγαλοεπιχειρηματίες που βλέπουν ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ να μειώνονται μέρα με τη μέρα.

 Είναι όμως εξωφρενικό να μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι και με την καραμέλα "της οικονομικής κρίσης" να ζητούν να αρπάξουν από τους εργαζόμενους κεκτημένα δεκαετιών! Είναι άλλο πράγμα "είχα μία επιχείρηση και δεν τα κατάφερα να επιβιώσω στην λαίλαπα που ξέσπασε", άλλο "είμαι μεγαλοκαρχαρίας, λαμόγιο, φοροφυγάς, και βρίσκω ευκαιρία να ξεφορτωθώ εργαζόμενους, να τους φάω τα δεδουλευμένα τους, να τους πάρω σκλάβους για ένα κομμάτι ψωμί!".

 Επιχειρήσεις που μέχρι χθες εμφάνιζαν κέρδη και λάμβαναν τεράστια αναπτυξιακά δάνεια από τράπεζες και επιδοτήσεις από κρατικά κονδύλια ως "υγιείς", μεταλλάχτηκαν μέσα σε ένα 24ωρο σε "προβληματικές" που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης! Και τα λαμόγια, οι ιδιοκτήτες τους, βγήκαν παγανιά και με τις ευλογίες της κυβέρνησης -που φοβάται και δεν τολμά να ξεχωρίσει την ήρα από το στάχυ- πίνουν το αίμα των εργαζομένων!

 Δεν είναι δύσκολο να βρεις ποιός επιχειρηματίας "πνίγηκε" πραγματικά από την κρίση και ποιός έχει μεταβιβάσει σε γυναίκες, παιδιά και off shore την περιουσία του, έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τις καταθέσεις του, έχει παράλληλα 10 εταιρείες που λειτουργούν με διάφορα ονόματα και δηλώνει "αδυναμία πληρωμών και ανάγκη να γίνουν περικοπές και απολύσεις!".

 Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική ανδρεία και τόλμη! Αλλά βλέπεις η κυβέρνηση εξαντλεί την αποφασιστικότητά της όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων που χάνουν λεφτά από τα διόδια! Τότε, ως δια μαγείας βρίσκει εν μία νυκτί τρόπους να αντιμετωπίσει "το πρόβλημα"! Και έτσι οι κλέφτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να οδηγούν ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

 Μόνο που ξεχνούν όλοι τους -πολιτικοί και λαμογιοεπιχειρηματίες- ότι κανένα ζώο δεν είναι πιο άγριο από τον άνθρωπο που του έχουν αρπάξει τα πάντα...
                                                                Κώστας Χαρδαβέλλας
πηγή:pyles.tv

Κάθε μέρα θα σας δείχνουμε τους κλέφτες


Με αποκλειστικό άρθρο στο newsbomb ο Κώστας
Χαρδαβέλας ξεκίνησε από χθες να αποκαλύπτει τους
πραγματικούς κλέφτες του Δημοσίου Χρήματος που
μένουν ατιμώρητοι μέχρι σήμερα.Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και θα ανακοινώνουμε και εμείς τις αποκαλύψεις.

Ρήμαξαν αυτή τη χώρα, μας φτώχυναν όλους, και τώρα αυτοί που τα φάγανε κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον… φόνο.
Αλλά επειδή εμείς εδώ στο newsbomb.gr, όπως όλη η Ελλάδα, ζητάμε κάποιος να μπει φυλακή από σήμερα και κάθε μέρα θα σας αποκαλύπτουμε ένα σκάνδαλο γι' αυτούς που πραγματικά τα φάγανε…

Και ξεκινάμε από το μεγάλο φαγοπότι στον ΕΟΤ. Σε έκθεση από επιθεώρηση που έγινε στη Διεύθυνση Διαφήμισης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τον αρ. 571/Α/2010, η οποία παραδόθηκε στον εισαγγελέα τον Ιούλιο του 2010, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής εξωφρενικά!
Για τα περίπτερα του ΕΟΤ σε διεθνείς εκθέσεις την τριετία 2007-8-9 ξοδεύτηκαν 19.860.548 ευρώ!

Και εδώ αρχίζει η μεγάλη «κομπίνα» όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα των ελεγκτών από τον έλεγχο στον ΕΟΤ.
«Για την αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή των περιπτέρων του ΕΟΤ στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, συγκροτήθηκε Έκτακτη Ειδική Επιτροπή, αποτελούμενη στην πλειοψηφία της από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα για τα οποία δεν προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής.
Επίσης κατά πάγια πρακτική του φορέα, πρόσωπα που ορίζονταν ως μέλη ως μέλη των επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών, πρόχειρων ή ανοικτών, ορίζονταν ως μέλη και των επιτροπών παραλαβής, ενώ παράλληλα προϊσταντο και των οργανικών μονάδων που αφορούσαν οι διαγωνισμοί και επομένως ήταν αυτοί που εισηγούνταν τη διεξαγωγή τους, καθόριζαν τους όρους και προδιαγραφές τους και εισηγούνταν για την κατακύρωση ή μη των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών, κατά παράβαση της αρχής της αμεροληψίας, αφού στα ίδια πρόσωπα συνέπτιταν πλέον της μιας ιδιότητας».
Δηλαδή έστηναν επιτροπές με ανθρώπους που δεν δούλευαν στον ΕΟΤ, οι οποίοι έδιναν τις δουλειές όπου ήθελαν, τις εγκρίνανε, οι ίδιοι και τα προωθούσαν για πληρωμή, δηλαδή «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» και τα λεφτά τα πληρώναμε εμείς.
 


πηγή :newsbomb

Μπρεζίνσκι: Οδεύουμε προς Παγκόσμια Επανάσταση ή Παγκόσμιο Πόλεμο


  • Η δήλωση του Μπρεζίνσκι στην αρχή είναι ανατριχιαστική και επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους όσων πιστεύουν ότι ένας Παγκόσμιος Πόλεμος που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση τον πληθυσμό της Γης και έλεγχο του πλανήτη από μια ολιγαρχική ομάδα υπερπλουσίων (τους globocrats κατά Economist) αναμένεται να συμβεί μέσα στην δεκαετία που διανύουμε.

Μεταφράζω την δήλωση Μπρεζίνσκι στους New York Times:
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανθρώπου σχεδόν όλη η ανθρωπότητα είναι πολιτικά ενεργή, συνειδητοποιημένη και αλληλεπιδρά σε παγκόσμιο επίπεδο… Ο προκύπτων παγκόσμιος πολιτικός ακτιβισμός παράγει ένα κύμα αναζήτησης προσωπικής αξιοπρέπειας, πολιτιστικού σεβασμού και οικονομικών ευκαιριών σε ένα κόσμο σημαδεμένο από μνήμες αιώνων ξένης αποικιακής ή αυτοκρατορικής κυριαρχίας. Η παγκόσμια δίψα για ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι η εγγενής κεντρική πρόκληση στο φαινόμενο της παγκόσμιας πολιτικής αφύπνισης.. Αυτή η αφύπνιση, είναι κοινωνικά μαζική και πολιτικά ριζοσπαστικοποιητική…. Η σχεδόν παγκόσμια πρόσβαση στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και σε αυξανόμενο ρυθμό στο Διαδίκτυο, δημιουργεί μια κοινότητα κοινών αντιλήψεων και φθόνου η οποία μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα και να ποδηγετηθεί από δημαγωγικά πολιτικά ή θρησκευτικά πάθη. Αυτές οι ενέργειες διαπερνούν τα σύνορα των κυρίαρχων κρατών και συνιστούν πρόκληση τόσο για τα υπάρχοντα κράτη όσο και για την υφιστάμενη παγκόσμια ιεραρχία, επί του θρόνου της οποίας ακόμα κουρνιάζει η Αμερική.
Η νεολαία του Τρίτου Κόσμου είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και μνησίκακη. Η δημογραφική επανάσταση που αντιπροσωπεύουν συνιστά λοιπόν επίσης μια πολιτική ωρολογιακή βόμβα… Η πιθανή επαναστατική αιχμή του δόρατος είναι πιθανό να αναδυθεί ανάμεσα στις τάξεις των εκατομμυρίων φοιτητών που συγκεντρώνονται στο συχνά αμφίβολο ακαδημαϊκά «τριτοβάθμιο» επίπεδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των αναπτυσσόμενων χωρών. Ανάλογα με τον ορισμό του τριτοβάθμιου επίπεδου εκπαίδευσης, υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως από 80-130 εκατομμύρια φοιτητές «κολλεγίων» (ΣτΜ Πανεπιστημίων). Προερχόμενοι συνήθως από την κοινωνικά ανασφαλή κατώτερη μεσαία τάξη και παθιασμένοι πολιτικά από μια αίσθηση κοινωνικής οργής, αυτοί οι εκατομμύρια φοιτητές, είναι επαναστάτες εν αναμονή, ήδη ημι-κινητοποιημένοι σε μεγάλες κοινότητες, συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο και προδιατεθειμένοι για μια επανάληψη σε μεγάλη κλίμακα αυτού που έλαβε χώρα στην Πόλη του Μεξικό ή στην Πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου. Η φυσική τους ενέργεια και η συναισθηματική τους απογοήτευση απλώς περιμένουν να ενεργοποιηθούν από ένα στόχο, ή μια πίστη, ή ένα μίσος…
Οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, νέες και παλιές, επίσης αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα: Ενώ η φονικότητα της στρατιωτικής τους ισχύος είναι μεγαλύτερη από ποτέ, η ικανότητά τους να επιβάλλουν τον έλεγχο πάνω στις πολιτικά αφυπνισμένες μάζες του κόσμου είναι σε ιστορικό χαμηλό. Για το να θέσουμε ωμά: Σε παλιότερες εποχές, ήταν ευκολότερο να ελέγχεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους παρά να τους σκοτώσεις; τώρα είναι απείρως ευκολότερο να σκοτώσεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους παρά να τους ελέγξεις.
πηγή: blognews

Achtung, Achtung! Die Bewegung der Griechischen


Προσοχή, προσοχή!
Απαγορεύεται η κυκλοφορία των Ελλήνων


Achtung, Achtung!
Η Ανωτάτη Διοίκησις προβαίνει εις την λήψιν των κάτωθι μέτρων δια την διαφύλαξιν της τάξεως και της ομαλής λειτουργίας του κράτους επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου των συνετών, φιλεργατικών και νομοταγών πολιτών.

  1. Απαγορεύεται η συνάθροισις πολιτών άνω των πέντε ατόμων (τα κατοικίδια δεν εξαιρούνται). Μετά από δεύτερη σκέψη, ο φον GAP ανακοίνωσε (διορθωτικά) πως στο πνεύμα της δημοκρατικότητας που τον διέπει, απαγορεύει την συνάθροιση άνω των τριών πολιτών.
  2. Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά το πέρας της δεκάτης βραδυνής ἠ μη μόνον δια τα μέλη των Τ.Ο της Ανωτάτης Διοικήσεως.
  3. Απαγορεύεται η συγγραφή σχολίων εις ανατρεπτικά ιστολόγια.
  4. Απαγορεύεται η δημιουργία και λειτουργία ιστολογίων τα οποία εναντιώνονται εις το πνεύμα της Νέας Διοικήσεως.
  5. Επιβάλλεται η υποχρεωτική παρακολούθησις από όλους τους πολίτας του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ ή εναλλακτικώς της ΕΡΤ.
  6. Επιβάλλεται Ειδικόν Τέλος Σχολίου δια κάθε αναρτώμενο σχόλιον σε ιστολόγια με ανώτατον αριθμόν τα τρία ημερησίως.
  7. Επιβάλλεται Ειδικόν Τέλος Αναρτήσεως διακάθε ανάρτησην σε ιστολόγια με ανώτατον αριθμόν τις πέντε ημερησίως.
Οι παραβάται θα τιμωρούνται αυστηρώς, ως προβλέπει ο Νέος Ποινικός Κώδιξ, συνταχθείς εν Βερολίνον και επικυρωθείς από την εν Αθήναις Ανώτατην Διοίκησην Ελληνικού Ομόσπονδου Κρατιδίου.

Η απαγόρευση θα γίνει όταν αυξηθούν η φτώχεια και οι αντιδράσεις. Φυσικά θα ισχύει μόνο για τους Έλληνες. Οι λαθρο-έλληνες (κάθε τύπου) θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα...
Εκτός από ισχυρό χτύπημα κατά του ρατσισμού, η νέα ταινία της Τζούλιας αποτελεί και αντιστασιακή πράξη. Συναθροίζεται και συναγελάζεται ελευθέρως παρά την σχετική σοσιαλιστική απαγόρευση. Και μάλιστα, συναθροίζεται αντιρατσιστικά!
Άντε και βουλευτίνα για να στηρίξει και το σύνθημα: "Κάνε τη Τζούλια υπουργό, να χορτάσουμε ευρώ", αφού στο μεταξύ θα έχουμε χορτάσει... αποκλεισμό!

πηγή:blognews

Φεστιβάλ ιδιορρυθμίας στην έρημο


Ένα πραγματικά αλλόκοτο φεστιβάλ λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα στην έρημο Black Rock στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το φεστιβάλ γιορτάζεται από το 1986 και έχει τον τίτλο «Burning Man», δηλαδή «Καιόμενος άνθρωπος», καθώς με τη λήξη του παραδίδεται στις φλόγες ένα τεράστιο ξύλινο ανδρείκελο.
Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε ακροβώς το λόγο ύπαρξης του φεστιβάλ καθώς οι ίδιοι οι διοργανωτές το περιγράφουν σαν μία εμπειρία που μόνο να τη ζήσει μπορεί κάποιος. Παραθέτουμε βέβαια πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται, αν μη τι άλλο, η ιδιορρυθμία των συμμετεχόντων.
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival
Perierga.gr - Man Festival


πηγή: perierga
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget