Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνδυνοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτιΣε όλους μας έχει τύχει να πάθουμε ένα ατύχημα μικρό ή μεγάλο, μέσα στο χώρο που νιώθουμε τη μεγαλύτερη ασφάλεια: το σπίτι μας Από κάποιο μικρό τραυματισμό με ένα κουζινομάχαιρο, μέχρι το...γλίστρημα στο μπάνιο ή στο βρεγμένο πάτωμα, καθημερινά αντιμετωπίζουμε διάφορους κινδύνους.

Υπάρχουν όμως και αόρατοι κίνδυνοι τους οποίους εμείς οι ίδιοι βάζουμε μέσα στο χώρο μας!

Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στο σπίτι και κλείνοντας την πόρτα πίσω μας, αφήνουμε έξω τους κινδύνους και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Όμως, πολλές οργανώσεις υγείας παγκοσμίως προειδοποιούν πως σε πολλές περιπτώσεις ο αέρας που αναπνέουμε μέσα στο σπίτι είναι περισσότερο μολυσμένος από χημικά απ ότι στους δρόμους μιας επιβαρυμένης μεγαλούπολης.

Ας δούμε λοιπόν, μερικές από τις επικίνδυνες για την υγεία ουσίες.

* Αρωματικά χώρου και καθαριστικά.

Αρωματίζουν ευχάριστα και καθαρίζουν το χώρο μας. Όμως, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η χρήση τους σε μικρούς, μη εξαεριζόμενους χώρους, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία μας. Συνήθως, περιέχουν ένα τοξικό χημικό, τον αιθέρα και τερπένια, τα οποία δεν είναι τοξικά αλλά όταν ενωθούν με το όζον στον αέρα, σχηματίζουν τοξικές ενώσεις.


Ιδιαίτερα τα αρωματικά χώρου περιέχουν πτητικές ουσίες, όπως το διοξείδιο του αζώτου, το οποίο συνδέεται με σοβαρές ασθένειες.

Για τον αρωματισμό του σπιτιού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε αρωματικά κεριά ή να βράσουμε για λίγη ώρα μέσα σε μπρίκι με νερό μπαστουνάκια βανίλιας ή κανέλας.

* Παρασιτοκτόνα.

Αυτός ο όρος περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα όπως ποντικοφάρμακα, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα, απολυμαντικά κ.α. Περιέχουν δηλητήρια, γι αυτό βεβαιωθείτε για τον καλό εξαερισμό του χώρου μετά τη χρήση.

* Ανεσχετικά φωτιάς.

Είναι αυτές που βρίσκονται στα στρώματα, τις ταπετσαρίες επίπλων, τα καλύμματα τηλεοράσεων, υπολογιστών και άλλων ηλεκτρικών ή ηλεκτρολογικών συσκευών. Χωρίς αμφιβολία, προστατεύουν από την πιθανότητα μιας φωτιάς. Υπάρχει όμως και μια σκοτεινότερη πλευρά αυτού του ζητήματος. Περιέχουν ένα είδος τοξικού αιθέρα τον οποίο προσλαμβάνουμε από τον αέρα και τρώγοντας κρέας από ζώα μολυσμένα με τέτοιες τοξίνες.
Σε πειράματα που έγιναν σε ζώα, οι ειδικοί συσχετίζουν τα χημικά αυτά με προβλήματα μάθησης και μνήμης, κακή λειτουργία του θυρεοειδούς και πιθανή εμφάνιση καρκίνου.

Τέλος, ας μη ξεχνάμε πως πρέπει να ελέγχουμε τα συστατικά των βαφών για το σπίτι επειδή πολλές περιέχουν μόλυβδο επικίνδυνο για την υγεία μας.

* Προϊόντα από πεπιεσμένο ξύλο.

Αποτελούνται από μικρά κομματάκια ξύλου και λόγω της χαμηλής τιμής τους, χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή διαχωριστικών και μονωτικών.

Η κόλλα όμως που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των διάφορων υλικών μεταξύ τους, μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα φορμαλδεϋδης της οποίας η εισπνοή μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα ή κρίσεις άσθματος, κάψιμο στο λαιμό και τσούξιμο των ματιών.

Έρευνες στα ζώα δείχνουν και εμφάνιση καρκίνων. Το καλό είναι πως με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ποσότητα φορμαλδεϋδης.

* Ναφθαλίνη.

Η χαρακτηριστική μυρωδιά της ναφθαλίνης απομακρύνει το σκόρο που καταστρέφει τα ρούχα μας. Καθώς, όπως τα ενεργά συστατικά της ναφθαλίνης απελευθερώνονται στο περιβάλλον μας, τα εισπνέουμαι. Από έρευνες φαίνεται πως προκαλούν καρκίνο στα ζώα, αναπνευστικά προβλήματα στους ανθρώπους καθώς και βλάβη ή καταστροφή των ερυθρών μας κυττάρων.

Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα που βασίζονται σε φυτικές εντομοαπωθητικές ουσίες. Αν επιμένετε στη χρήση της ναφθαλίνης, φροντίστε να κλείνετε καλά μέσα σε πλαστικές σακούλες τα ρούχα, καθώς και να τα πλένετε πριν τα χρησιμοποιήσετε, γιατί οι ατμοί της απορροφώνται από τις ίνες των υφασμάτων.

i-diadromi.com

9 τρικ για να κρατήσετε μακριά... τους κλέφτες!Οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες, τις μέρες που διανύουμε, ο κόσμος έχει «αγριέψει» και όπως φροντίζουν να μας ενημερώνουν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων, η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία, με νέες μορφές κακοποιών να απειλούν τα σπίτια μας αλλά και εμάς τους ίδιους.

Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε; Η απάντηση είναι ναι και σε αυτό βοηθούν τα 9 έξυπνα τρικ, που ακολουθούν και μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια των επίδοξων ληστών.

Αλλαγή κρυψώνας

Το γνωστό «έξυπνο» κόλπο να κρύβουμε μετρητά στα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας πλέον δεν…πιάνει. Αλλαγή πλεύσης λοιπόν και κυρίως σκέψης. Βρείτε νέες κρυψώνες για τα χρήματά σας και κυρίως προσπαθήστε να αποφύγετε την κρεβατοκάμαρα καθώς είναι το πρώτο μέρος που σύμφωνα με στατιστικές ψάχνουν οι εισβολείς.

Σε απόσταση αναπνοής


Τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι καλό να τα έχετε δίπλα στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαράς σας. Έτσι σε περίπτωση που ακούσετε κάποιον ύποπτο θόρυβο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό του αυτοκινήτου σας και να τρομάξετε τον επίδοξο εισβολέα. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι παρκαρισμένο κάπου κοντά στο σπίτι.

Κλειδαράς…ασφαλείας

Η επιλογή του κατάλληλου αλλά κυρίως έμπιστου κλειδαρά είναι σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας. Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιον, ο οποίος εκτός από την επίσημη άδεια, φυσικά, διαθέτει και ...εχέμυθο χαρακτήρα. Ρωτήστε τους γείτονές σας εάν έχουν κάποιον υπόψη τους γιατί δυστυχώς υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι εκεί έξω.

Προσοχή…

Σε περίπτωση που ένα σύστημα ασφαλείας είναι ακριβό για την τσέπη σας, μπορείτε τουλάχιστον να αγοράστε μία …πινακίδα ασφαλείας. Ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το σπίτι διαθέτει συναγερμό μπορεί να μην αποτρέψει τους πιο επαγγελματίες του είδους αλλά αρκετοί επίδοξοι ληστές είναι αυτοί που δεν θα μπουν καν στον κόπο να πλησιάσουν το σπίτι σας.

Ρόδο μου κόκκινο

Εάν είστε από τους τυχερούς που μένετε σε σπίτι με κήπο τότε πρέπει να ασφαλίσετε έξυπνα τον χώρο και ειδικά τις περιοχές γύρω από τα παράθυρα. Ένα έξυπνο και πρακτικό τρικ είναι να φυτέψετε τριανταφυλλιές, οι οποίες προσφέρουν αγκάθια...ασφαλείας, εκτός από ομορφιά και άρωμα.

Μέθοδος…πόρτα πόρτα


Έχει παρατηρηθεί ότι μία μέθοδος «ανίχνευσης» που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να ελέγξουν αν κάποιο σπίτι κατοικείται είναι τα διαφημιστικά φυλλάδια. Με απλά λόγια αφήνουν φυλλάδια φαγητού συνήθως και εάν αυτά συνεχίσουν να στοιβάζονται στην πόρτα, είναι ένα καλό σημάδι ότι το σπίτι είναι …ελεύθερο. Επειδή δεν μπορείτε φυσικά να ελέγξτε τα διαφημιστικά που θα αφήσουν στην πόρτα σας, όσο εσείς θα λείπετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου έμπιστου γείτονα να τσεκάρει το σπίτι σας που και που.

Φύγαμε

Ωστόσο πριν ξεκινήστε για τις διακοπές σας θυμηθείτε να μην φορτώσετε το αυτοκίνητό σας το βράδυ, εάν φεύγετε νωρίς το πρωί. Είναι καλύτερο να το κάνετε λίγο πριν αναχωρήσετε έτσι ώστε να αποφύγετε να στείλετε «προειδοποιητικά σινιάλα» σε κάποιους που ενδεχομένως καραδοκούν.

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμα σας

Ένας έξυπνος τρόπος να προσποιηθείτε ότι είστε σπίτι ενώ εσείς απολαμβάνετε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο είναι να χαμηλώσετε τον ήχου του σταθερού σας τηλεφώνου, ειδικά σε περίπτωση που έχετε τηλεφωνητή. Οι ανεπιθύμητοι «περαστικοί» θα δυσκολευτούν να αντιληφθούν την απουσία σας.

Δεν παίζουμε με τη φωτιά


Όσοι από σας έχετε την τύχη να διαθέτετε και τζάκι στο σπίτι σας θυμηθείτε ότι τα στοιβαγμένα ξύλα έξω από το παράθυρό σας μπορεί να σας …κάψουν, καθώς είναι ένα βολικό πάτημα για τους κλέφτες. Πιο σοφό είναι να τα φυλάσσετε σε κάποιο μέρος μακριά από τις εισόδους του σπιτιού.

clickatlife.gr

Τα ακριβότερα yachts!Θεωρούνται τα διαμάντια της παγκόσμιας ναυπηγικής!
Υπερπολυτελή και πελώρια yachts έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιήσουν τα ακριβά γούστα των πάμπλουτων προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο.  Βρίσκονται μέσα στην απόλυτη χλιδή, είναι εφοδιασμένα με πισίνες, ελικοδρόμια, με βοηθητικό προσωπικό και ότι άλλο μπορείται να φανταστείτε. Όσο για τις τιμές τους είναι απλά απρόσιτες για τους περισσότερους, έτσι μπορούν να τα χαίρονται μόνο οι μεγιστάνες!
Ας δούμε όμως μια λίστα με τα 5 πιο ακριβά yachts στον κόσμο!
Eclipse
Eίναι το πιο ακριβό yacht στον κόσμο, αφού η τιμή του ανέρχεται στα 475 εκατομμύρια δολάρια. Όπως καταλαβαίνετε είναι εκτός συναγωνισμού! To πανάκριβο αυτό yacht ανήκει Roman Abramovich. Έχει τη δυνατότητα φιλοξενείας 62 ατόμων, 50 άτομα προσωπικό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως διαθέτει αμυντικά συστήματα που θα ζήλευαν ακόμα και στρατιωτικές βάσεις. Το υπερπολυτελή αυτό σκάφος είναι 6.000 τ.μ. και διαθέτει 2 ελικοδρόμια, αλεξίσφαιρα τζάμια, θωράκιση και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης πυραύλων!
Dubai
Eίναι το δεύτερο πιο ακριβό yacht στον κόσμο, αφού η τιμή του ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια! Ο τυχερός που το χαίρεται είναι ο σεϊχης Mohammed bin Rashid al Maktoum. Είναι πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι σχεδιασμένοι από τον Philippe Starck. Διαθέτοι 115 χώρους φιλοξενίας, 6 απλές και 5 VIP σουίτες, μαι τεράστια πισίνα, ένα γήπεδο σκουός και επιπλέον, ένα ελικοδρόμιο και τέλος ένα μικρό αεροσκάφος εντός του σκάφους...Αν δεν είναι αυτό πολυτέλεια τότε τι είναι;
Lady Moura

Βρίσκεται στην τρίτη θέση στην λίστα με τα πιο ακριβα yacht στον κόσμο. Η τιμή του ανέρχεται στα 210 εκατομμύρια δολάρια. Ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Nasser al-Rashid. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός απαιτεί 60 άτομα προσωπικό για να τη φέρουν βόλτα, ενώ διαθέτει πισίνα με ανασυρόμενη οροφή, καθώς και δική της παραλία με αληθινή άμμο!
Rising Sun
Ανήκει στους  Larry Ellison, διευθύνων σύμβουλος της Oracle, και  στον παραγωγός David Geffen. Κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα έχει και δική του fan page στο ιντερνετ. Διαθέτει 5 καταστρώματα που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 82 άτομα. 
Octopus
Aνήκει στον   Paul Allen της Microsoft και κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια. Απαιτεί 40 άτομα για να δαμαστεί, κάποιοι εξ αυτών πρώην μέλη του Πολεμικού Ναυτικού. Το σκάφος φιλοξενεί 7 μικρότερα σκάφη, δύο ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο χωρητικότητας 10 ατόμων, ενώ ένα ακόμη ρομποτικό υποβρυχιάκι προηγείται του σκάφους σαρώνοντας τους ωκεανούς...
whos.gr

Μανίλα: Βιβλία για όλους στο σπίτι ενός 60χρονουΟ Χερνάντο Γκουανλάο μόλις μπήκε στην έβδομη δεκαετία της ζωής του και δεν έχει άλλα πάθη, μόνο ένα και καλό: τα βιβλία. Ο 60χρονος από τις Φιλιππίνες διαθέτει μια τεράστια συλλογή βιβλίων. Κι επειδή δεν θέλει να τα κρατάει για τον εαυτό του, πήρε...
μία μεγάλη και ασυνήθιστη απόφαση: μετέτρεψε το σπίτι του σε ανοικτή, δωρεάν, δημόσια βιβλιοθήκη.

Η ιδέα είναι απλή: όποιος θέλει, πάει σπίτι του Γκουανλάο, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μανίλα, δανείζεται ένα οποιοδήποτε βιβλίο (ή πολλά μαζί) και μπορεί να το/τα φέρει πίσω όποτε θελήσει - ή ακόμη και… καθόλου, καθότι, όπως λεει ο ίδιος ο συλλέκτης «ο μόνος κανόνας στη βιβλιοθήκη μου είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες!».

Διόλου άσχημο, αν αναλογιστούμε πως το όλο σχέδιο ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια σαν… «τάμα» απέναντι στους γονείς του που είχαν πεθάνει εκείνο τον καιρό. «Ηθελα με κάποιο τρόπο να τιμήσω τη μνήμη τους και μου ήρθε η ιδέα να κρατήσω την ανάμνησή τους ζωντανή μαζεύοντας βιβλία», λέει ο Χερνάντο ή «Νάνι», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του.

Η συλλογή του ξεκίνησε με λιγότερα από 100 βιβλία, όμως στη πορεία γιγαντώθηκε και πλέον ο Νάνι μετράει περί τους 3.000 τίτλους στα ράφια του, δηλώνοντας με περηφάνια -και χιούμορ- πως: «Δεν έχω ιδέα πώς πολλαπλασιάζονται τα βιβλία μέσα στον μήνα, μάλλον επειδή τα βιβλία μού "μιλάνε", λέγοντάς μου πως θέλουν απεγνωσμένα να διαβαστούν και από κάποιον άλλον, εκτός από μένα».

Τώρα τελευταία, η ιδιότυπη αυτή «δημοτική» βιβλιοθήκη δεν είναι σταθερή, αλλά απέκτησε και μεταφορικό μέσο: ένα ποδήλατο. Πολλές φορές, ο Νάνι το καβαλάει έχοντας φορτώσει πάνω του κάμποσα βιβλία που τα πηγαίνει ο ίδιος σε άλλες συνοικίες της Μανίλα, δωρίζοντάς τα σε απλούς περαστικούς ή παιδιά.

«Δεν συμπεριφέρεσαι δίκαια απέναντι σε ένα βιβλίο, αν το φυλάς σε ένα ράφι», ισχυρίζεται ο βιβλιοφάγος Φιλιππινέζος. «Ενα βιβλίο πρέπει να διαβάζεται ξανά και ξανά γιατί περιέχει ένα μήνυμα» επισημαίνει και καταλήγει: «Μόνο όταν σύστησα αυτή τη βιβλιοθήκη κι έγινα βιβλιοθηκάριος, ένιωσα ολοκληρωμένος ως άνθρωπος».

tovima.gr

Ανακαλύψτε τις συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο!


Οι συντομεύσεις είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να δουλεύετε: και οι περιττές κινήσεις θα περιοριστούν και τα χέρια σας θα το εκτιμήσουν δεόντως…

Windows Shortcuts

Εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Όταν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές, για να μεταβαίνουμε γρήγορα από τη μία στην άλλη, κρατάμε πατημένο το Alt και πατάμε επανειλημμένα το Tab μέχρι να βρούμε το ανοιχτό παράθυρο που ψάχνουμε∙ αφήνουμε τότε και τα δύο πλήκτρα. Παρατηρήστε ότι ένα γρήγορο Alt-Tab σας πηγαίνει στην αμέσως προηγούμενη εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε. Μάλιστα, ο συνδυασμός Alt-Shift-Tab σας μετακινεί ανάμεσα στα ανοιχτά παράθυρα με την αντίθετη φορά του Alt-Tab.

Επιστροφή στο desktop. Πρέπει να δείτε στα γρήγορα την επιφάνεια εργασίας σας; Κρατώντας το Πλήκτρο Windows πατημένο, πατήστε D. Μαγικό; Όταν ξαναπατήσετε το Windows Κey-D, θα ξαναγυρίσετε στο παράθυρο που βρισκόσασταν αρχικά. Επιπλέον, ο συνδυασμός Windows Κey-E σας εκτοξεύει κατευθείαν στο «My Computer».

Ξορκίστε το Context Menu. Για να δείτε τον πίνακα περιεχομένων ενός αρχείου (εγγράφου ή αντικειμένου) τι κάνετε; Πατάτε δεξί κλικ στο mouse. Ε, τo ίδιο κάνει και το Shift-F10.

Application Shortcuts


Λειτουργούν στις περισσότερες εφαρμογές του Microsoft Office αλλά και σε πολλά Windows applications.Άνοιξε, σώσε, κλείσε. Ενώ δουλεύετε σε μια εφαρμογή, για να μεταβείτε ακαριαία στο Open πατήστε Ctrl-O. Με την ίδια συντόμευση μπορείτε να ανοίξετε ένα καινούριο web page στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. 

Όχι πάντως στον δικό μου browser! Χρησιμοποιήστε το Ctrl-N για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο στην εφαρμογή που δουλεύετε ή μια νέα σελίδα ή session στον browser, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για να κάνετε Save στη δουλειά σας σε ένα έγγραφο, πατήστε Ctrl-S (το χρησιμοποιώ έπειτα από κάθε πρόταση που γράφω!). Το Ctrl-W (ή Ctrl-F4) κλείνει αμέσως το ανοιχτό έγγραφο που βρίσκεστε (χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις), ενώ το Alt-F4 κλείνει το ίδιο βάναυσα το πρόγραμμα που εργάζεστε.

Πάνω, κάτω και… παντού. Κρατώντας πατημένο το Ctrl, πατήστε το πλήκτρο Home. Σωστά, τηλεμεταφερθήκατε στην αρχή του εγγράφου! Το Ctrl-End σας πάει αυτόματα στο τέλος του. Σε κάποιες εκδόσεις του Office βέβαια με τις συντομεύσεις αυτές ανεβοκατεβαίνετε σελίδα-σελίδα. Κάτι είναι κι αυτό… Τα βελάκια ξέρετε ότι σας πλοηγούν πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά κατά μία στιγμή (ή σειρά). Κρατώντας το Ctrl πατημένο πριν από τα βελάκια, ο κέρσορας θα κάνει «πηδηματάκια» μεταξύ λέξεων και παραγράφων στο Word ή κελιών στο Excel. Μεγαλύτερες σαφώς αποστάσεις από έναν χαρακτήρα!

Cut, Copy, Paste. Το αλατοπίπερο των shortcuts! Αντί για δεξί κλικ στο μαρκαρισμένο αντικείμενο ή έγγραφο ώστε να σας εμφανιστεί το menu και να επιλέξετε Cut (κουράστηκα ήδη), πατήστε απλώς τον λατρεμένο συνδυασμό Ctrl-X. Ομοίως, με το Ctrl-C αντιγράφετε στο πρόχειρο το μαρκαρισμένο στοιχείο. Και για να το επικολλήσετε, ένα πανεύκολο Ctrl-V θα κάνει τη δουλειά και θα σας απαλλάξει από τα κοπιαστικά menu! Και μιας και μιλήσαμε για μαρκάρισμα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι, το Shift και τα βελάκια (ή Shift-Ctrl-βελάκια για πιο γρήγορα) θα σας επιτρέψει να μαρκάρετε το επιθυμητό κομμάτι με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσκεψη στο Menu Bar. Πατώντας μία φορά το Alt, θα εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα το ενεργό Menu Bar της εφαρμογής. Είναι ο παράδεισος της συντόμευσης! Πατώντας απλά το πλήκτρο που ενεργοποιεί το πεδίο του menu που σας ενδιαφέρει, μεταβαίνετε στη στιγμή χωρίς τις περιττές κινήσεις του mouse. Και όλη η πλατφόρμα δουλεύει έτσι μόνο με τα πλήκτρα…

Internet Shortcuts
Υπάρχουν αναμφίβολα μικροδιαφορές μεταξύ των browsers και των εκδόσεών τους, αλλά πάνω-κάτω λειτουργούν ικανοποιητικά.

Προσθήκη στα favorites. Ένα ταπεινό Ctrl-D προσθέτει αυτόματα τη συγκεκριμένη web page στη λίστα με τα αγαπημένα σας. Προσέξτε απλώς να είστε στο Home της ιστοσελίδας και όχι σε κάποια κατηγορία της. Το Ctrl-B ανοίγει το menu Organize Favorites.

Πίσω, μπροστά και ξανά. Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη ιστοσελίδα από αυτή που βλέπετε τώρα, κρατήστε πατημένο το Alt και πατήστε το αριστερό βελάκι. Πατώντας συνεχόμενα το βελάκι μετακινείστε όλο και πιο πίσω, φτάνοντας ως το Home Page του browser σας. Το Alt-δεξί βελάκι θα σας πάει και πάλι μπροστά, μέχρι την πιο πρόσφατη ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Με το Ctrl-N ανοίγετε μια καινούρια σελίδα ή session στον browser.

Επιστροφή στο Home. Οποιαδήποτε στιγμή στο σερφάρισμά σας θελήσετε, το Alt-Home θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο Home Page του browser σας.

Refresh. Για να ανανεώσετε την ιστοσελίδα που βρίσκεστε, ένα Ctrl-F5 θα το κάνει στη στιγμή.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget