Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αυτά είναι τα 8 νησιά που επιβάλλεται να επισκεφτείς!

8 νησιά που επιβάλλεται ν

Υπάρχουν 8 μαγευτικά νησιά τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς κατά την διάρκεια της ζωής του.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη λοιπόν ετοίμασε βαλίτσες και βάλτο στο πρόγραμμα οπωσδήποτε.
Φυσικά προς το παρόν άσε τις βαλίτσες κάτω και ταξίδεψε μαζί μας κάθε ένα από αυτά μέσα από αυτό το υπέροχο αφιέρωμα.

01.Μπαλί (Bali)

Το Μπαλί είναι ένα νησί της Ινδονησίας που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο των νήσων LesserSunda και βρίσκεται μεταξύ του Java στα δυτικά και του Lombok προς τα ανατολικά. Είναι μία από τις 33 επαρχίες της Ινδονησίας με πρωτεύουσα το Denpasar. Με πληθυσμό κοντά στα 3,9 εκατομμύρια με στοιχεία του 2010, το νησί κατοικείτε από 89% Μπαλινέζους ενώ υπάρχουν και κάτοικοι της Ιάβας κατά 7%, Μπαλιάγκα κατά 1% και Μαντουρέζοι κατά 1%. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας και είναι γνωστό για τις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τέχνες του, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, γλυπτική, ζωγραφική, δέρμα, μεταλλουργίας, και μουσική. Φυσικά είναι και ένας κατεξοχήν δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του surf ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Μπαλί είναι ένας τουριστικός παράδεισο εδώ και δεκαετίες και ειδικά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των τουριστών αυξάνετε συνεχώς.




02.Σαντορίνη (Santorini)

Η Σαντορίνη ή αλλιώς και Θήρα, είναι ένα νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη, περίπου 200 χλμ. (120 μίλια) νοτιοανατολικά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η Σαντορίνη είναι στην ουσία ότι απέμεινε από την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη στο ηφαιστειογενές νησί Στρογγύλη κατά το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης . Η Σαντορίνη κατετάγη ως το κορυφαίο νησί στον κόσμο για το 2011 στο περιοδικό Travel + Leisure και ονομάστηκε επίσης ως ένα από τα καλύτερα νησιά του κόσμου" από το BBC το 2011.





03.Πουκέτ (Phuket)

Το Πουκέτ, το οποίο είναι περίπου όσο το μέγεθος της Σιγκαπούρης, είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική Ταϊλάνδη με δύο γέφυρες. Βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ταϊλάνδης στη θάλασσα Andaman. Το Πουκέτ παλαιότερα αντλούσε τον πλούτο του από τον κασσίτερο και το καουτσούκ, και έτσι έχει μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία. Το νησί ήταν σε μία από τις κύριες εμπορικές οδούς μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, και γι αυτό συχνά το βλέπουμε να αναφέρεται σε ξένα αρχεία καταγραφής πλοίων διαφόρων εθνικοτήτων όπως πορτογαλικά, γαλλικά, ολλανδικά και αγγλικά. Η περιοχή αντλεί τώρα ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός της από τον τουρισμό. Είτε είναι καταδύσεις στη θάλασσα Andaman, είτε γκολφ σε παγκόσμιου επίπεδου πρωταθλήματα είτε συναρπαστικές περιπέτειες σε τροπικά δάση, το Πουκέτ είναι ένα μέρος για να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Κάντε ένα συναρπαστικό ταξίδι με ταχύπλοο στα γύρω νησιά, ή απολαύστε μια γαλήνια κρουαζιέρα γύρω από το μυστικιστικό κόλπο του Phang Nga.






04.Αγία Λουκία (Saint Lucia)

Η Αγία Λουκία ή Σάντα Λουσία είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής στα σύνορα του Ατλαντικού Ωκεανού. Από το νησί αυτό κατάγοντε δύο γνωστοί νομπελίστες, ο Arthur Lewis και ο Derek Walcott. Είναι η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κατά κεφαλήν τιμώμενα πρόσωπα με αυτό το βραβείο μετά τα Νήσιά Φερόε. Επειδή είναι βρίσκετε συχνά μεταξύ βρετανικού και γαλλικού ελέγχου, η Αγία Λουκία είναι επίσης γνωστή ως η "Ελένη των Δυτικών Ινδιών . Το ηφαιστειογενές νησί της Αγίας Λουκίας είναι πιο ορεινό από πολλά άλλα νησιά της Καραϊβικής, με το υψηλότερο σημείο του να είναι το όρος Gimie, στα 950 μέτρα. Η Αγία Λουκία είναι επίσης ένα από τα λίγα νησιά στον κόσμο που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει drive-in στο ηφαίστειο.





05.Μαλδίβες (Maldives)

Οι Μαλδίβες, ή αλλιώς επίσημα η Δημοκρατία των Μαλδιβών, είναι ένα νησιωτικό έθνος στον Ινδικό Ωκεανό, που σχηματίζεται από μια διπλή αλυσίδα από είκοσι έξι ατόλες , μεταξύ του νησιού Minicoy και του αρχιπελάγους Chagos. Βρίσκεται στην Θάλασσα Laccadive, περίπου 700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Sri Lanka και 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ινδίας. Οι Μαλδίβες είναι σίγουρα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών πολύ γνωστός σε πολλούς παραθεριστές ανά τον κόσμος και μέχρι και σήμερα αντεπεξέρχετε επάξια στον τίτλο που της έχουν δώσει ως " Ο Παράδεισος της Ασίας".





06.Χαβάη (Hawaii)
Η Χαβάη είναι η νεότερη από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ (21 Αυγούστου, 1959), και είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που αποτελείται εξ ολοκλήρου από νησιά. Το απείρου κάλους φυσικό τοπίο της Χαβάης, το ζεστό τροπικό κλίμα, η αφθονία των μαγευτικών παραλιών και τα ενεργά ηφαίστεια την καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες, του surfers, τους βιολόγους αλλά και τους ηφαιστειολόγους. Λόγω της θέση της, η Χαβάη έχει πολλές επιρροές από την Βόρεια Αμερική αλλά και από την Ασία οι οποίες μπλέκονται μαζί με το δικό τής αυτόχθονα πολιτισμό. Η Χαβάη έχει πάνω από ένα εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους, μαζί με πολλούς επισκέπτες αλλά και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Πρωτεύουσά της είναι η Χονολουλού.





07.Φίτζι (Fiji)

Το Φίτζι είναι ένα νησιωτικό έθνος της Μελανησίας στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Η πλειοψηφία των νησιών Φίτζι διαμορφώθηκαν μέσα από την ηφαιστειακή δραστηριότητα που ξεκίνησε περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το Φίτζι ήταν βρετανική αποικία μέχρι το 1970. Η Βρετανική κατοχή κράτησε σχεδόν έναν αιώνα. Λόγω της αφθονίας του δάσους, των ορυκτών, αλλά και των ψαριών, το Φίτζι είναι μία από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες στα νησιά του Ειρηνικού. Ο Πολιτισμός των Φίτζι είναι ένα πλούσιο μωσαϊκό των ιθαγενών της Ινδίας, της Κίνας αλλά και των ευρωπαϊκών παραδόσεων. Θεωρείτε ένας από τους πιο ωραίους τουριστικούς προορισμούς που κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι.




08.Μπόρα Μπόρα (Bora Bora)

Τα Bora Bora είναι ένα νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, και βρίσκετε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το αρχικό όνομα του νησιού στη γλώσσα Tahitian θα μπορούσε να αππδοθεί καλύτερα ως Πόρα πόρα (Pora Pora), που σημαίνει "Πρώτη γέννηση". Τα Bora Bora είναι ένας σημαντικός διεθνής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τα υδάτινα πολυτελή θέρετρα του. Πριν από τριάντα χρόνια, το ξενοδοχείο Bora Bora έχτισε τα πρώτα bungalows σε ξυλοπόδαρα πάνω από το νερό της λιμνοθάλασσας και σήμερα, αυτού του είδους τα bungalows είναι ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό γνώρισμα των περισσότερων θέρετρων. Η ποιότητα αυτών των bungalows κυμαίνεται από συγκριτικά φθηνά και βασικά καταλύματα μέχρι ιδιαίτερα πολυτελή και ακριβά.





hobbystas.gr