Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Συναντήσεις απατεώνων και ολίγιστων...



Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Ο γνωστός, πολύ γνωστός, μα πάρα πολύ γνωστός, μεγαλοαπατεώνας του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, ο άνθρωπος που σχεδίασε και εφάρμοσε την οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας και του ευρώ George Soros, πέρασε το πρωί το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και συζήτησε επί μια ώρα με τον πρωθυπουργό, ενώ αργότερα στην παρέα προστέθηκε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου!
Εάν κάτι παρόμοιο είχε γίνει με οποιονδήποτε άλλο πρωθυπουργό, μόνο ένας Θεός ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σ’ αυτή τη χώρα…

Γιατί ο ανεπαρκέστατος Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον εκπρόσωπο της Νέας Τάξης πραγμάτων, το μετρ της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και σπόνσορα των Σκοπίων Τζ. Σόρος, να τον επισκεφτεί;
Μήπως, για να συνεχίσουν την τρίωρη συνομιλία που είχαν στο Ελ. Βενιζέλος λίγες μέρες προτού αρχίσει ο μειοδότης πρωθυπουργός τις συνομιλίες του (βλ. παράδοση) με την τρόικα της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ;
Το θράσος του ολίγιστου έλληνα πρωθυπουργού ξεπέρασε κάθε όριο!

Το «ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ», επίσημος συνομιλητής του Έλληνα πρωθυπουργού και μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων!!!
Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΟΡΟΣ»:

Δραστηριοποιείται σε 40 χώρες περίπου.
Ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για σκοπούς κάθε άλλο παρά διαφανείς!
Στην Ελλάδα τα βιβλία που προωθεί δια των υποχειρίων του, μας λένε ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, δεν είμαστε αυτόχθονες, δεν υπάρχουν ήρωες!

Στα σχολικά βιβλία της Βουλγαρίας που χρηματοδοτεί, οι Βούλγαροι μετατρέπονται σε αυτόχθονες και απόγονοι των αρχαίων Θρακών και στρέφονται κατά της Ελλάδας.
Αντίστοιχα στην Αλβανία, οι Αλβανοί έγιναν αρχαίοι Ιλλυριοί και αυτόχθονες και στρέφονται κατά όλων των γειτόνων τους.
Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες και μισούν τους κατακτητές Έλληνες.

Οι Τούρκοι έγιναν Ίωνες, αυτόχθονες φυσικά, ο Όμηρος έγινε Ομάρ και φυσικά τα τουρκόπουλα μαθαίνουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ: «Έλληνες δεν υπάρχουν πια».

Πρόσφατα το κάθαρμα που λέγεται Soros ξαναχτύπησε… Πλήρωσε και του έφτιαξαν κατά παραγγελία «έρευνα» που υποτίθεται αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι υποσαχάριας προελεύσεως και οι «Μακεδόνες» αυτόχθονες, άρα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Την υποτιθέμενη έρευνα την πήραν οι Σκοπιανοί και την ανεμίζουν δεξιά κι’ αριστερά λέγοντας «ορίστε, βλέπετε που δεν έχουμε καμία σχέση με τους Έλληνες, άρα είμαστε κάτι τελείως άλλο από αυτούς».

Και σ’ αυτό το ελεεινό και τρισάθλιο κάθαρμα που ονομάζεται Soros, αντί κάποτε να του απαντήσει όπως του αρμόζει η Ελλάδα, ώστε να το βουλώσει και να μην πιάνει στο βρομόστομά του τους Έλληνες και την Ελληνική Ιστορία, όχι μόνο τον ανέχεται να μας υπονομεύει και να μας λοιδορεί, τον επιβραβεύει κι από πάνω, καλώντας τον, δια του πανύβλακα πρωθυπουργού της, να υποδείξει, προφανώς, τους τρόπους και τις μεθόδους που θα περάσουν το λουρί της παγκοσμιοποίησης στο σβέρκο του Ελληνικού λαού…

Καταγέλαστε και επονείδιστε Παπανδρέου, μίσθαρνο όργανο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ανεπιτήδειε και ανάξιε Παπακωνσταντίνου κι εσείς καρεκλολάγνοι επίορκοι βουλευτές του ναι σε όλα:
Ξευτελίσατε κάθε έννοια πατριωτισμού και αξιοπρέπειας…

Οδηγήσατε τη χώρα στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση…
Συναινέσατε στα επαχθή μνημόνια των τοκογλύφων…
Χωρίς ίχνος ανθρώπινης συμπεριφοράς και με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα των πατρώνων σας, περικόψατε μισθούς και συντάξεις…

Ως άθλιοι συνωμότες, εφαρμόζετε, εν αγνοία του κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού, τη μυστική διπλωματία σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μας ζητήματα…
Εν ψυχρώ επιδίδεστε στη βάρβαρη καταστολή κάθε κοινωνικής αντίδρασης…

Ξεδιάντροπα, με συμμάχους τα εμετικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ εφαρμόζετε μια απίστευτη και άνευ προηγουμένου γκεμπελική προπαγάνδα παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, εμφανίζοντας τις εθνικές συμφορές ως διπλωματικούς θριάμβους…

Αναξιοπρεπείς και υπερφίαλοι σέρνεστε σαν τα σκουλήκια επαίτες και υποχείριοι…


ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ , ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…





Πως να κόψετε τη ζάχαρη σε τρεις εβδομάδες

Ο εθισμός στην ζάχαρη είναι επικίνδυνος για το βάρος
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο εθισμός στην ζάχαρη όχι μόνο είναι επικίνδυνος για το βάρος μας, αλλά αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και στερεί τον οργανισμό μας από ενέργεια.
 
Αν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω καραμέλες! Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Από την παιδική ηλικία ό,τι περιέχει ζάχαρη μετατρέπεται σε επιβράβευση και όπως επισημαίνει το αμερικανικό περιοδικό Whole Living, αυτός είναι ο βασικός λόγος που εθιζόμαστε σε αυτή. Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, τόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε.
Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα. . Η σχέση μας με τη ζάχαρη πρέπει να έρθει σε ισορροπία κι αυτό μπορεί να γίνει σε τρεις εβδομάδες, λένε οι ειδικοί και προτείνουν τον σχετικό οδηγό:
·
Πρώτη εβδομάδα: Ανακαλύπτοντας την κρυμμένη ζάχαρηΓια την πρώτη εβδομάδα δεν χρειάζεται να κόψουμε καμία από τις διατροφικές μας συνήθειες, παρά μόνο να διαβάζουμε προσεκτικά τα συστατικά όσων καταναλώνουμε και να ανακαλύψουμε πόση ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες περιέχουν. Η ζαχαρίνη και η φρουκτόζη θεωρούνται επίσης υπεύθυνες για προβλήματα στο συκώτι και αύξηση σε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη.
Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες κρατάμε σχολαστικά διατροφικό ημερολόγιο, δίχως να παραλείπουμε τις φυσικές πηγές ζάχαρης όπως φρούτα, φρέσκα λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, τις αγαπημένες μας καραμέλες και τη ζάχαρη στον καφέ.

·
Δεύτερη εβδομάδα: Προετοιμασία για «αποτοξίνωση» από τη ζάχαρηΣτην διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, οι ειδικοί συστήνουν να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας, μέσω της ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου να αποφύγουμε το σοκ, όταν πια στερηθεί τη ζάχαρη.
Φροντίζουμε να τρώμε ένα γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας κάθε τρεις – τέσσερις ώρες, δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες. Παραλείποντας γεύματα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται κι έτσι οδηγούμαστε παρορμητικά να τσιμπήσουμε κάτι γλυκό.
Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα στα γεύματα και τα σνακ μας, όπως καστανό ρύζι, μαύρο ψωμί, φρέσκα λαχανικά, ολόκληρα φρούτα και όχι χυμούς.

·
Τρίτη εβδομάδα: Στοπ στην ζάχαρηΗ Τρίτη εβδομάδα θα είναι και η δυσκολότερη, διότι βγάζουμε τελείως τις τροφές με πρόσθετη ζάχαρη απ’ την διατροφή μας. Όχι ζάχαρη στον καφέ ή το τσάι, όχι τυποποιημένα τρόφιμα, όχι υποκατάστατα.
Για να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο, αδειάζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια από όλα τα απαγορευμένα και τα γεμίζουμε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τυρί και γιαούρτι. Για τις στιγμές αδυναμίας, οι ειδικοί προτείνουν:
1. Αναβάλουμε την κατανάλωση κάθε τροφής για 15 λεπτά, συνήθως η αίσθηση στέρησης κρατάει 14 λεπτά2. Αν δεν περάσει, πίνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό3. Τέλος, τρώμε ένα υγιεινό σνακ με ξηρούς καρπούς ή ένα γιαούρτι ή ένα κομμάτι τυρί
Το μυστικό για να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την δύσκολη εβδομάδα είναι να κοιμόμαστε καλά, διότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με την επιθυμία για γλυκό.
Εφόσον τα καταφέρουμε, θα είμαστε έτοιμοι να επαναπροσδιορίσουμε και να οριοθετήσουμε την σχέση μας με την ζάχαρη, δίχως μιζέρια και κατάθλιψη.


πηγή:tovima online

Το κράτος που προωθεί την πορνεία, λέγεται μπορντέλο


Το ότι το κράτος αυτό μετατρέπεται σε μπορντέλο, είναι γνωστό. Το ότι βάζει και διαφημίσεις για να βρει φρέσκες πουτάνες, είναι ένας νεωτερισμός που αξίζει να σχολιαστεί. Το ότι οι διαφημίσεις είναι σε δημόσια θέα, δυστυχώς αποτελεί κατάπτωση, που ούτε ο χειρότερος νταβαταζής (που σέβεται τον εαυτό του) δεν θα επέτρεπε να συμβεί... Και όμως...
Πολλοί σήμερα αναρωτιούνται σε τι κράτος ζούμε σήμερα και κατά πόσο η κυβέρνηση μεριμνά πραγματικά για το καλό των πολιτών αυτής της χώρας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.
Όχι, δεν θέλω να ασχοληθώ με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σήμερα θα ήθελα να ασχοληθώ με την εφαρμογή της (αν)ηθικής πολιτικής που εφαρμόζεται και που κατακλύζει την καθημερινότητά μας.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – ΔΝΤ μας έχει κόψει δια νόμου το κάπνισμα, για να μας κάνει υγιέστερους… και στην προσπάθειά της αυτή απαγόρευσε ολοκληρωτικά την διαφήμιση των τσιγάρων, αλλά και το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Και πολύ καλά έκανε, αν πραγματικά νοιάζεται για να ζήσουμε ως πολίτες περισσότερα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στη σύνταξη και να απολαύσουμε τα γεράματά μας με 350 ευρώ το μήνα… (εδώ γελάμε πικρά...)
Κινούμενη στο ίδιο πνεύμα, η πολιτική σκηνή της χώρας, απαγόρευσε τις διαφημιστικές πινακίδες, προκειμένου να αποτρέψει (να μειώσει ή να εξαλείψει το δυνατόν) τα τροχαία ατυχήματα. Και πολύ καλά αποφασίσθηκε, αφού είναι γεγονός πως μία διαφήμιση μπορεί να αποσπάσει ποικιλοτρόπως την προσοχή του οδηγού.
Η ίδια κυβέρνηση, όμως, δείχνει τελείως αδιάφορη για τις τσοντο-διαφημίσεις που έχουν κατακλύσει τις στάσεις των λεωφορείων, τις οποίες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε και που ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργούν ως προτρεπτικές διαφημίσεις καριέρας στους νέους και στις νέες της χώρας.
Τι μήνυμα μεταφέρουν στους νέους άνεργους Έλληνες (κυρίως στις νεαρές Ελληνίδες) οι δημόσιες αυτές διαφημίσεις;
«Γίνε κι εσύ πορνοστάρ! Έτσι θα γίνεις διάσημη και θα αποκτήσεις χρήματα»…
Για να είμαι ειλικρινής, ποσώς με ενοχλεί το επαγγελματικό δαιμόνιο του επιχειρηματία που διαφημίζει την «πραμάτεια» του στους δημόσιους χώρους.
Αυτό που κύρια με ενοχλεί, είναι η μηδενική ηθική της κυβέρνησης αυτών που επαγγέλλονται την ηθική και διαφημίζουν την θέλησή τους για την κάθαρση της χώρας…
Οι ηθικοί κυβερνώντες, δίνουν το ελευθέρας για προτροπή των νέων στην πορνεία!!!
Μήπως υπάρχει κανείς που αμφιβάλει πως με την συγκεκριμένη κρατική «αδειοδότηση», οι κυβερνώντες αυτό το κράτος δείχνουν προθέσεις μετατροπής του σε ένα τεράστιο μπορντέλο;
Αν μη τι άλλο, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχει και ένας νόμος περί προσβολής της δημοσίας αιδούς… Εισαγγελέας να εφαρμόσει το νόμο, γιατί δεν υπάρχει;
Ή μήπως τα αιδοία αντικατέστησαν την αιδώ, ελλείψει διάθεσης των ηθικότατων (δια)κυβερνώντων μας;
Δεν θα σχολιάσω παραπέρα...
Θα υπενθυμίσω όμως τις επισκέψεις της γνωστής Τζούλιας (με την ροζ πόρσε) στο Εθνικό Κοινοβούλιο…
Λέτε να συμβάλλει η Τζούλια στην πολιτική σκέψη των πολιτικών μας; Ποιός ξέρει...;

Κωνσταντίνος
πηγή:blognews

Κρόκος και τζίνσενγκ!

   Εάν επιθυμείτε να τονώσετε την ερωτική ζωή σας, προσθέστε σαφράν (στα ελληνικά, κρόκο) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας. Αυτό συνιστούν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Γκουέλφ στο Οντάριο οι οποίοι προχώρησαν σε επιστημονική ανασκόπηση των φυσικών αφροδισιακών που αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Food Research International».
 Το σαφράν παράγεται από το άνθος του φυτού κρόκος η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Crocus sativus. Σημειώνεται ότι η χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς σαφράν το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή αλλά και στην ινδική κουζίνα. Το τζίνσενγκ είναι μια ρίζα η κατανάλωση της οποίας (κυρίως σε μορφή συμπληρωμάτων) έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της μνήμης και της φυσικής κατάστασης.
Προσοχή σε τοξικές ουσίες
  Οι ερευνητές από το Οντάριο ανακάλυψαν επίσης ότι το κοινό θα έπρεπε να αποφεύγει κάποια επονομαζόμενα «αφροδισιακά» τα οποία μπορούν όμως να γίνουν άκρως τοξικά. Το πρώτο εξ αυτών είναι η ουσία  κανθαριδίνη η οποία παράγεται από την αποξήρανση και επεξεργασία ενός ισπανικού σκαθαριού γνωστό και ως Spanish fly (επιστημονική ονομασία Lytta vesicatoria). Παραδοσιακά η κανθαριδίνη καταναλώνεται από ζώα ως ενισχυτική τροφή για την αναπαραγωγή τους. Στον άνθρωπο όμως μπορεί να συνδεθεί με σοβαρή τοξικότητα.
  Το δεύτερο υποτιθέμενο αφροδισιακό αφορά το δηλητήριο ενός είδους βατράχου (Βufo toad). Πρόκειται για μια ουσία η οποία πωλείται σε κάποια sex shop ως αφροδισιακό αλλά στο εξωτερικό έχει κατηγορηθεί ακόμη και για θανάτους.
  Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της νέας ανασκόπησης καθηγητής Μάσιμο Μαρκόνε «αφροδισιακές ουσίες χρησιμοποιούνται επί χιλιάδες χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο επιστημονικώς πολλοί ισχυρισμοί σχετικά με αυτές δεν ευσταθούν».Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η ανασκόπηση των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τα αφροδισιακά την οποία διεξήγαγε σε συνεργασία με τον μεταπτυχιακό φοιτητή Τζον Μέλνικ, είναι η πιο ενδελεχής που έχει γίνει ως σήμερα.
Ανάγκη για φυσικά προϊόντα
 Ο καθηγητής Μαρκόνε τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα τα οποία θα χαρίζουν καλύτερο σεξ χωρίς να συνδέονται με παρενέργειες. Σήμερα υπάρχουν φάρμακα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία όπως η γνωστή ουσία σιλδεναφίλη (βιάγκρα). «Ωστόσο τα φάρμακα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο, μυικούς πόνους και θόλωση της όρασης ενώ υπάρχει και ο φόβος σοβαρών αλληλεπιδράσεων με άλλες φαρμακευτικές ουσίες. Παράλληλα τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν λύνουν το πρόβλημα της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας».
 Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές εξέτασαν εκατοντάδες μελέτες κοινών αφροδισιακών ουσιών. Είδαν τελικώς ότι το τζίνσενγκ, το σαφράν αλλά και η γιοχιμπίνη, ένα αλκαλοειδές που εξάγεται από τη φλούδα ενός τροπικού δέντρου της κεντρικής Αφρικής (Corynanthe yohimbe), αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση στον άνθρωπο.
Σοκολατένιος μύθος
 Σημειώνεται ότι μεταξύ των δημοφιλών αφροδισιακών συγκαταλέγεται σύμφωνα με πολλούς και η σοκολάτα. Ωστόσο από τη μελέτη προέκυψε ότι η σοκολάτα παρά τη φήμη της, δεν συνδέεται με σεξουαλική διέγερση ή αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. «Ισως ορισμένα συστατικά της σοκολάτας και κυρίως η φενυλεθυλαμίνη έχουν επίδραση σε κάποια άτομα. Και αυτό διότι η φενυλεθυλαμίνη επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφίνης του εγκεφάλου οι οποίες βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Ωστόσο η σοκολάτα δεν προκαλεί σεξουαλική διέγερση» εξήγησε ο καθηγητής Μαρκόνε.
 Σε ό,τι αφορά το αλκοόλ, σύμφωνα με τη μελέτη αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση αλλά μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις.

ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ


· Στρείδια Ο Καζανόβας, ο διάσημος εραστής του 18ου αιώνα ο οποίος έτρωγε 50 στρείδια για πρωινό, επιβεβαιώθηκε για την επιλογή του μέσω μελέτης αμερικανών και ιταλών ειδικών, όπως αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα « Daily Telegraph». Οι ερευνητές ανέλυσαν δίθυρα μαλάκια – μια μεγάλη κατηγορία οστρακοειδών η οποία περιλαμβάνει τα στρείδια – και ανακάλυψαν ότι είναι πλούσια σε αμινοξέα που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής ορμονών του σεξ.
· Σαλάμι
 Το 25% των Ιταλίδων αναφέρει ότι το σαλάμι αποτελεί το καλύτερο αφροδισιακό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007. Άλλες τροφές που αυξάνουν την …ιταλική λίμπιντο, σύμφωνα με έρευνες είναι το τυρί, το ριζότο α λα Μιλανέζε το οποίο περιέχει σαφράν αλλά και πιάτα με λαχανικά ατμού (προφανώς για λίμπιντο …διαίτης).
· Βαλσαμόχορτο (St John’s Wort) Κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν στη Γερμανία έδειξαν ότι το βαλσαμόχορτο που είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμής 111 γυναίκες ηλικίας 45-65 ετών οι οποίες δήλωναν έλλειψη διάθεσης για σεξ έλαβαν εκχύλισμα του φυτού. Στο τέλος της δοκιμής το 60% των εθελοντριών δήλωσε ότι άρχισε και πάλι να κάνει σεξ.
· Ginkgo biloba
 Είναι γνωστό ότι τα φύλλα αυτού του δέντρου που απαντώνται σε Κίνα και Ιαπωνία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα …άκρα του σώματος.
· Τσίλι
 Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν το χημικό καψαϊκίνη το οποίο προκαλεί έκλυση ενδορφινών από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η διάθεση. Η καψαϊκίνη επιταχύνει επίσης τον μεταβολισμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
Πηγή  tovima.gr

Επάγγελμα: Έλληνας πολιτικός

Tου Aπόστολου Δοξιάδη
Συγγραφέα

Η απέχθεια του Ελληνα πολίτη για τους πολιτικούς αυξάνεται τελευταία κατακόρυφα, καθώς η κρίση που μας μαστίζει οξύνεται.

Η αιτία της απέχθειας επικυρώνεται καθημερινά από λόγια και έργα πολιτικών, που δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι απλώς δεν συμβάλλουν στη λύση των προβλημάτων μας, αλλά φέρονται σα να μην έχει καταλάβει καν ότι υπάρχουν. Οι νοήμονες πολίτες απορούν: είναι δυνατόν να μη συνειδητοποιούν οι πολιτικοί το τι συμβαίνει; Δεν βλέπουν τον γκρεμό που οδηγούμαστε; Υστερούν μήπως βιολογικά, είναι διανοητικά καθυστερημένοι; Ή μήπως βλέπουν, αλλά εθελοτυφλούν;Βέβαια, η περιγραφή των χαρακτηριστικών του είδους «σύγχρονος Ελληνας πολιτικός» δεν εμπνέει αισιοδοξία. Είναι άνθρωπος μέσης (και κάτω) νοημοσύνης, αλλά κουτοπόνηρος, αμβλυμένης ηθικής αντίληψης, ημιμαθής (όταν δεν είναι εντελώς αμαθής), πολιτιστικά και πολιτισμικά υπανάπτυκτος. Αν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, μάλλον το πήρε χαριστικά, ως στέλεχος φοιτητικής νεολαίας, ενώ αν δηλώνει κάποιο επάγγελμα, είτε δεν το άσκησε ποτέ, είτε -αν το άσκησε, λιγουλάκι- κινήθηκε στον πάτο του. (Αν, για παράδειγμα, δηλώνει οδοντίατρος, δεν θα του εμπιστευόμασταν σε καμία περίπτωση τα δόντια μας.) Τι τον οδήγησε λοιπόν στο αξίωμά του; Μήπως του χάρισε η Φύση αρχηγικό τάλαντο, πρωτογενή ηγετική ιδιοφυΐα; Μπα, ούτε αυτό. Είναι κοινός τόπος ότι οι περισσότεροι πολιτικοί θα τα θαλάσσωναν στο τιμόνι και μιας μικρής ιδιωτικής επιχείρησης, κι αν κάποιοι θεωρούνται «επιτυχημένοι» επί κεφαλής υπουργείων, αυτό οφείλεται μόνο στην ιδιότυπη πολιτική παραλλαγή του νόμου της άνωσης, που θέλει τα ελαφρότερα στοιχεία στην επιφάνεια, προτιμώντας τους φελλούς από τον χρυσό.Είναι λοιπόν απορίας άξιον. Με τέτοια χάλια, πώς έχουν οι άνθρωποι αυτοί τη διαχείριση των κοινών μας; Δεν είναι παράλογο; Τρελό; Δυστυχώς όχι, είναι λογικότατο. Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν μια σημαντική διαφορά απ' όλους εμάς, μιαν ικανότητα στην οποία μας βάζουν όλους κάτω - και δεν αστειεύομαι. Για να τη βρούμε, αρκεί να αναρωτηθούμε: ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των μελών του Κοινοβουλίου; (Αντε, για να σας βοηθήσω, εξαιρώ τους βουλευτές Επικρατείας.) Μα, φυσικά, ότι έχουν εκλεγεί. Να λοιπόν η λύση του προβλήματος, τόσο απλή: αυτό που διαφοροποιεί τους πολιτικούς από τους υπόλοιπους Ελληνες είναι ότι ξέρουν να εκλέγονται.Α ναι! Γιατί στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μπαίνεις στην τύχη. Πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα: πρώτο, ρουσφέτια, ατομικά και ομαδικά· δεύτερο, χάρες, σε ανθρώπους με γερό πορτοφόλι, που χρηματοδοτούν την προεκλογική σου εκστρατεία· και τρίτο να τάζεις λαγούς με πετραχήλια, εν πλήρει επιγνώσει ότι δεν θα μπορέσεις να τους προσφέρεις - και χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό για την ασυνέπεια. Είναι μια τέχνη να τα κάνεις όλα αυτά καλά. Αυτήν επαγγέλλονται οι πολιτικοί μας για να αποκτούν τα προς το ζην - ή και το ευ ζην, αναλόγως την ικανότητα. Οπως όλες οι τέχνες, βοηθιέται από την έμφυτη κλίση, συχνά γενετικά μεταβιβαζόμενη, και τελειοποιείται με μακρόχρονη μαθητεία.Την τέχνη του εκλέγεσθαι την κατέχουν, λοιπόν, οι πολιτικοί μας άριστα. Το πρόβλημα είναι ότι είναι η μόνη τέχνη που κατέχουν. (Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστες.) Και έτσι σήμερα, στην κρίση, το μόνο που κάνουν οι καημένοι είναι να προσπαθούν κι αυτοί να επιβιώσουν, ασκώντας, αντανακλαστικά σχεδόν, την τέχνη τους: ρουσφέτια, χάρες, υποσχέσεις. Οπότε, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, των περισσότερων υπουργών και ενίοτε του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένων (Ελληνες πολιτικοί είναι κι αυτοί), αντί να εφαρμόζουν τη στρατηγική εξυγίανσης οικονομίας και κράτους που οι ίδιοι έχουν εξαγγείλει, την αντιστρατεύονται παντί τρόπω, με λαϊκίστικες θέσεις και πράξεις. Και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να υπερθεματίζουν στην ίδια στρατηγική, που εκφράζει λίγο - πολύ τις αξίες που έπρεπε από θέση να πρεσβεύουν, λαϊκίζουν κι αυτοί αισχρά, τάζοντας να τα «δώσουν όλα», κι ας ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτε. Κι όσο για τους «επαγγελματίες επαναστάτες» της Αριστεράς, αυτοί πασχίζουν να διακονήσουν όσο καλύτερα μπορούν τον παλαιολιθικό λαϊκισμό του κόμματος, ώστε να μείνουν στο μισθολόγιό του - αριστεροί γαρ, εξαρτούν την προσωπική ευδαιμονία από του ευρύτερου σχηματισμού.Φυσικά, όπως ο έμπορος ναρκωτικών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον χρήστη, έτσι κι ο κακός πολιτικός δεν υπάρχει χωρίς τον κακό πολίτη. Αυτούς τους πολιτικούς τους φτιάξαμε εμείς. Είναι οι ιερείς της θρησκείας του χειρότερου εαυτού μας, του εαυτού που μας οδήγησε στην κρίση. Αυτό αρχίζουμε πια, οι περισσότεροι, να το καταλαβαίνουμε. Αλλά είναι αργά. Οι ιερείς καλόμαθαν, καλόκατσαν, κι αρνούνται να το κουνήσουν, υπερασπίζοντας, ο καθένας με τον τρόπο του, το κοινό τους συμφέρον: να μη χάσουν τη δουλίτσα τους, του επαγγελματία Ελληνα πολιτικού.Πρέπει άρα να μας γίνει συνείδηση ότι το συμφέρον της χώρας και το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών της είναι αυτή τη στιγμή σε διαμετρική αντίθεση. Η λύση όμως δεν είναι να τους πετάμε γιαούρτια. Είναι να πάψουμε να εκχωρούμε τις τύχες μας σε πρόσωπα φύσει ακατάλληλα να τις διαχειριστούν. Ή, με άλλα λόγια, να ωριμάσουμε.
πηγή:blognews

Το δίδυμο της συμφοράς


Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει.

Ό,τι σχεδίασε από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν, εκτροχιάστηκε.

Κάθε πρόβλεψη του, έπεσε έξω.

Κάθε εκτίμησή του διαψεύστηκε, σχετικά σύντομα.

Με το έλλειμμα του 2010 να έχει υπερβεί το 10%, επιβεβαιώνεται ότι αιματηρές θυσίες 18 μηνών πήγαν στον βρόντο.

Ένας πολιτικός, με στοιχειώδη ευθιξία, θα ομολογούσε ό,τι απέτυχε.

Γιατί περί παταγώδους αποτυχίας πρόκειται.

Και θα πήγαινε σπίτι του! Τι άλλο περιμένει;

Δεν είναι ασυνήθιστο να αποτυγχάνει κανείς.

Είναι μέρος του παιχνιδιού. Άλλωστε ουδείς έχει εγγυημένο συμβόλαιο με την επιτυχία!

Το πρόβλημα είναι να μην παραδέχεσαι την αποτυχία του.

Και ακόμα χειρότερο να επιμένεις σε μια λάθος πολιτική, που θα φέρει περισσότερα δεινά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε αδιέξοδο. Και το αδιέξοδο αυτό είναι δημιούργημά του! Η εξουσία του ήταν απεριόριστη. Είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Και την αμέριστη στήριξη του κ. Παπανδρέου. Επομένως, οι ευθύνες του ανήκουν ολοκληρωτικά!

Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής για να μην αντιλαμβάνεται την αποτυχία του.

Ισως και πολύ ματαιόδοξος για να μην θέλει να την παραδεχτεί.

Εκτός και αν συμβαίνει το απευκταίο: Να βρίσκεται, δηλαδή, σε αποστολή…

Ό,τι από τα τρία και να συμβαίνει, δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στη θέση του.

Βεβαίως την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αυτός που τοποθέτησε και διατηρεί ακόμα τον κ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του: Ο κ. Παπανδρέου.

Αποτελούν το δίδυμο της συμφοράς.

Και πολύ φοβούμαι ότι δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα… επειδή τον λένε Γιώργο και... δεν έχει τελειώσει!

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους


«Υπάλληλοι» του ΔΝΤ εν ώρα εργασίας!

Προεδρική φρουρά: είναι νέοι, ωραίοι αλλά μπορεί να αποδειχτούν μοιραίοι...


Είναι νέοι, είναι άφθαρτοι, είναι δυσεύρετοι και ...κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Κυβερνούν τρόπος του λέγειν, γιατί αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα, μάλλον δεν κυβερνούν. Είναι οι “beautiful people” του Γιώργου, που πίστεψε πως «την Ιστορία την γράφουν οι παρέες» και έφερε τη δική του στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν τους μεταφέρει στο πρωθυπουργικό μέγαρο, τους είχε στρατολογήσει στα πιο απίστευτα μέρη και αργότερα, μετά τη σύντομη στάση του στο υπουργείο Εξωτερικών, τους μετέφερε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου στελέχωσαν το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Οι εκλεκτοί του Γιώργου, οι επονομαζόμενοι και beautiful people, λόγω σωματότυπου (γυμνασμένοι, ψηλοί και αμερικανοτραφείς οι περισσότεροι…) είναι ο μαθητευόμνος «τσάρος» της οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο ιχθυοτρόφος, πρώην στέλεχος της Egon και «επικοινωνιολόγος», Παύλος Γερουλάνος, ο νομικός και επονομαζόμενος «κονσιλιέρε» Χάρης Παμπούκης, ο παρολίγον διδάκτωρ Δημήτρης Δρούτσας, και ο οικολόγος Σπύρος Κουβέλης.Οι εκλεκτοί του Γιώργου ήρθαν το 2009, με καθολική αποδοχή και λάμψη (μετά την εγκληματική πολιτική της ΝΔ) για να σώσουν τη χώρα. Τώρα, κινδυνεύουν, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων, να συνυπογράψουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας…Στην (προ)Ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ ήρθε ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα με σύνθημα την ‘αλλαγή’. Έχτισε πάνω στη δίψα του λαού για εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και δημιούργησε την περίφημη ‘μεσαία τάξη’ που είχε όμως μόνο εξαιρετικές πολυτέλειες να ζηλέψει από τους πλουσίους. Αυτή με τη σειρά της γιγαντώθηκε και κυριάρχησε, τουλάχιστον με την ψήφο της, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για πάνω από 20 χρόνια.Μετά, ήρθε η κόπωση της εξουσίας, το βόλεμα των ‘πράσινων’ παιδιών που έθρεψε ένα υπερτροφικό Δημόσιο, ανίκανο να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, καθώς το ζητούμενο πλέον της άρχουσας πια μεσαίας τάξης δεν ήταν η δουλειά, αλλά η αμοιβή χωρίς αυτήν.Ακολούθησαν τα δανεικά, οι μίζες, οι -διαχρονικά και ανεξαρτήτου κυβέρνησης- κακοί χειρισμοί και αίφνης ο Γιώργος Παπανδρέου, στην χειρότερη στιγμή, στο μη παρέκει, να γνωρίζει ότι πρέπει να απαλλαγεί από τα ‘βαρίδια’ που σηματοδοτούσαν αυτό το παρελθόν και να αναζητά νέους και άφθαρτους πολιτικούς. Κατάφερε δύο στα τρία. Νέους και άφθαρτους. Δεν βρήκε όμως πολιτικούς.Αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας τον Οκτώβριο του 2009 (ίσως και λίγο νωρίτερα, όταν κέρδισε στην εσωκομματική μάχη του 2007 τον Ευάγγελο Βενιζέλο) πήρε μπροστά του τις λίστες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ήξερε πως δεν μπορούσε να κυβερνήσει με τον Άκη, τη Βάσω, τον Λαλιώτη, τον Κουλούρη και τον Αρσένη, ούτε καν με τον Γιάννο, τον Χριστοδουλάκη και τον Βερελή. Άλλοι είχαν κουράσει με την συνεχή παρουσία τους σε ηγετικές θέσεις, άλλοι είχαν ‘σκανδαλίσει’ με τις μυθώδεις περιουσίες που είχαν δημιουργήσει χωρίς να μπορούν να τις δικαιολογήσουν από τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις και άλλοι σηματοδοτούσαν ακριβώς αυτό που ήθελε να αλλάξει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και κάπως έτσι, σκέφτηκε να βάλει στην κυβέρνηση τους ανθρώπους του. Μία παρέα ετερόκλητη, με ιδιαιτερότητες και πάντως ‘ουρανοκατέβατη’ στην πολιτική, που κατάφερε όμως να τον κάνει πρωθυπουργό, άσχετο αν η συγκυρία μπορούσε να τα καταφέρει από μόνη της.
Ο Καραμανλής, άλλωστε, είχε κάνει τα πάντα για να φέρει το Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση…

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Τι είπε χθες βράδυ ο Τζορτζ Σόρος στην ελληνική «λέσχη Μπίλντερμπεργκ»

 

Για όλους και για όλα μίλησε χθες, στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο επονομαζόμενος και «μάγος των αγορών», Τζορτζ Σόρος. Ο ουγγροαμερικανός εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπενδυτής, παρουσία του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κατεστημένου της χώρας μίλησε για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις αλυσιδωτές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή…

Η συνάντηση στο πρώην Μέγαρο Σταθάτου ήταν κλειστή στο κοινό, αφού οι συνδαιτυμόνες συγκροτούν κάτι σαν την ελληνική εκδοχή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες, που βλέπουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας να έρχεται ολοένα και πλησιέστερα, αναμένεται να πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, προκειμένου να συγκροτήσουν μία… κανονική λέσχη τύπου «Μπίλντερμπεργκ», όπου ...
θα συντονίζουν τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες τους, αλλά και θα πιέζουν την πολιτική εξουσία προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων…

Ηχηρές παρουσίες

Τη χθεσινοβραδινή συνάντηση διοργάνωσε ο Στέλιος Ζαβός και ήταν όλοι εκεί για να ακούσουν τον γκουρού των διεθνών αγορών. Όλοι οι κορυφαίοι βιομήχανοι (Παπαλεξόπουλος, Στασινόπουλος, Μάνεσις, Μυτιληναίος, Κοβιδάλης), εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών (Καλιτζάτζης, Περιστέρης), αλλά και οι εφοπλιστές Τσάκος (παρίσταντο και ο πατέρας και ο γιος), Κονδύλης, Φραγκίστας και Παππάς. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αλλά και άλλα επίλεκτα μέλη της οικονομικής άρχουσας τάξης (Μαρινόπουλος, Νανόπουλος). Από πολιτικούς, ήταν εκεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Μάνος, αλλά και ο αμερικανός πρεσβευτής, Ντάνιελ Σμιθ. Εις εκ των παρευρισκομένων, μάλιστα, υπογραμμίζει στην iefimerida.gr ότι ο «τσάρος» της οικονομίας ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, πεσμένος και πιεσμένος…

Τι είπε ο Τζορτζ Σόρος

Όπως προαναφέρθηκε, ο Τζορτζ Σόρος μίλησε για όλα. Εκτίμησε ότι «οι ευρωπαίοι συνέρχονται από το χαστούκι της κρίσης» και ανέλυσε τις αιτίες για τις οποίες κλονίζεται συνθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Στην κρίση εισήλθαν γιατί δεν προέβλεψαν εγκαίρως ότι έρχεται η κρίση, διότι έχουν ελλιπείς θεσμούς για την αντιμετώπιση των κρίσεων και έχουν και μέτριους ηγέτες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ευρώπη, με ηγέτες τρίτης κατηγορίας», είπε ο μεγαλοεπενδυτής, αν και εκτίμησε ότι οι ευρωπαίοι «κατάλαβαν πλέον ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αν δεν πάρουν πολύ γρήγορες και συντεταγμένες αποφάσεις, η κατάσταση θα ξεφύγει». Ο Τζορτζ Σόρος εμφανίστηκε λάβρος κατά της Γερμανίας και των πλούσιων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται με μία αλαζονεία, που δείχνει άγνοια της ιστορίας και μη αντίληψη των προβλημάτων». Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ασθενέστερων χωρών, παρότι παραδέχθηκε ότι έχουν κάνει λάθη που τις οδήγησαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. « Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών», κατέληξε.

«Θα σωθεί η Ελλάδα, αν…»

«Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να σωθεί και θα τη σώσουν οι ευρωπαίοι. Αρκεί να δείξει η χώρα ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να σωθεί. Η Ευρώπη θα είναι κοντά στην Ελλάδα, αρκεί να πείσει πραγματικά ότι μπορεί να αλλάξει. Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θέλει να τη σώσει», απεφάνθη ο μεγαλοεπενδυτής, αποκαλύπτοντας, μάλιστα ότι η χώρα μας έχει και έναν απροσδόκητο σύμμαχο: τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…

«Στην Αμερική κυριαρχεί ένα κλίμα πολύ υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Σόρος, επικαλούμενος το πρόσφατο ταξίδι του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής, όπου πίεσε την Άνγκελα Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα την επιμήκυνση, τη μείωση του επιτοκίου, αλλά και τη δυνατότητα στο μηχανισμό να αγοράζει ομόλογα χωρών που δεν μπορούν να βγουν στην αγορά.

«Η Αμερική θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, έχει πολλά χρόνια να στηρίξει τόσο την Ελλάδα, η διοίκηση Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα», είπε ο Τζορζ Σόρος. Μάλιστα, την ώρα που έλεγε τις παραπάνω φράσεις, κοίταξε με νόημα τον αμερικανό πρεσβευτή, ο οποίος μάλλον επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του με έναν διπλωματικό τρόπο: τη σιωπή του…

Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές που έχει, ο κ. Σόρος επικέντρωσε την ανάλυσή του στην Κίνα. «Το πρόβλημα είναι οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται στην Κίνα. Οι Κινέζοι ανεβάζουν τα επιτόκια και αν πέσει η ζήτηση στην Κίνα, αυτό θα είναι βόμβα για την παγκόσμια οικονομία», φέρεται να είπε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της iefimerida.gr.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ντόμινο των «δημοκρατικών επαναστάσεων» στη Μέση Ανατολή, που πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τις χώρες του Μαγκρέμπ. «Θα υπάρξει ένας ευρύτερος κύκλος αποσταθεροποίησης στον αραβικό κόσμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο καθεστώς στον Ιράν», είπε, ενώ κάθε άλλο παρά απέκλεισε μία γενικότερη ανάφλεξη του μουσουλμανικού κόσμου, με τη μορφή γενικευμένων συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Δηλαδή, μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας…
Από iefimerida μέσω γρεκι

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα

Perierga.gr - Αρχαία ελληνικά ανέκδοταΤα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.
Διαβάστε μερικά:
Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».

Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».

Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο  Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».
Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ  δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.

Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ’ άλλα μέρη;

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» στις  τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».

Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι  ακόμα και να με μαστιγώνουν».

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


 
Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γελάει.

Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. 'Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

Μ'αρέσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει οτι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.'Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον Κινέζο.

Μ'αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

Μ'αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι "ευχαριστώ" όσο λίγο και να είναι το pour boire, που θα  τους δώσεις.

Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% οτι δε σε θέλουν για τα λεφτά σου.

Μ'αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολλή δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζούκια.

Μ'αρέσει που ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2% του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

Μ'αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

Μ'αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.
Μ'αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι 'Τι σου λείπει ρε μ....α? Δουλειά, αμαξάκι, γκόμενα έχεις, τι  άλλο θες.
Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστινό να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια.
Μ'αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμίευαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα, που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός', γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.
Μ'αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

Μ'αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

Μ'αρέσει που αν πω ότι δουλεύω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..

Μ'αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο. Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.. 
 
                                                                                                        Δημήτρης Μουδανιά

Ελλας πατρώνα [video

 

Το νεο τραγουδι των Χρηστο Δαντη και Πασχαλη Τερζη - Ελλας πατρώνα [video]

Ενα τραγουδι με καυστικο νοημα για την Ελλαδα και τους ανθρωπους που την διοικουν.