Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινή γρίπη: 6 tips για να την αποφύγετε


Φθινοπωρινή γρίπη: 6 tips για να την αποφύγετε
Για να περάσετε ένα υγιές φθινόπωρο...
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, αν και καθυστέρησε λιγάκι, και ο καλοκαιρινός ήλιος έδωσε τη θέση του στα πρωτοβρόχια και τα πρώτα κρύα. Μαζί με το φθινόπωρο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, κάνουν την εμφάνισή τους και οι εποχιακές γρίπες, οι οποίες πριν καλά καλά το καταλάβουμε μας έχουν ρίξει στο κρεβάτι αναγκάζοντάς μας να κάνουμε παρέα με χαρτομάντηλα, κουβέρτες και σούπες. Επειδή λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αίσθηση αδυναμίας που συνοδεύει τη γρίπη, σας έχουμε παρακάτω 6 απλούς τρόπους για να μπορέσετε να την αποφύγετε...
1. Πλύντε καλά τα χέρια σας: Όχι μόνο πριν το φαγητό αλλά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα μικρόβια τα οποία υπάρχουν στην επιφάνειά τους, μπορεί να προέρχονται από οτιδήποτε, πληκτρολόγια, χρήματα, το γραφείο σας ακόμα και τα ΜΜΜ. Γι' αυτό μην ξεχνάτε τη συχνή τους πλύση.
2. Πλύντε καλά τα τρόφιμά σας: Aκόμα και αυτά των οποίων το εξωτερικό περίβλημα δεν τρώγεται, όπως κάποια φρούτα, είναι απαραίτητο να πλυθούν καλά, γιατί ακόμα κι εκεί μπορεί να υπάρχουν μικρόβια τα οποία θα μας ρίξουν στο κρεβάτι.
3. Ύπνος: Από τα πιο σημαντικά. Ο ύπνος δίνει ενέργεια και ξεκούραση με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι πιο ανθεκτικός σε μικρόβια και ιούς.
4. Γυμναστείτε: Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, ειδικά τώρα το φθινόπωρο, ξεκλέψτε λίγο χρόνο και κάντε γυμναστική. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και θα σας δώσει ενέργεια.
5. Mειώστε το αλκοόλ: Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μειώνει την καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, που καταπολεμούν τους ιούς, αλλά και τις αντοχές μας.
6. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, μούρα και ρόδια. Τα αντιοξειδωτικά μάχονται τις ελύεθερες ρίζες, που επιβραδύνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Γλώσσα του σώματος: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδιαΣτην παιδική ηλικία όλοι οι άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα του σώματος άπταιστα. Γιατί όσο μεγαλώνουμε όμως χανόμαστε στη...μετάφραση;

Γλώσσα του σώματος: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια

Το να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει τα σημάδια, που στέλνει κάποιος άλλος άνθρωπος, χωρίς να χρειάζεται να «αρθρώσει» λέξη, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Επειδή βέβαια η παρερμηνεία των μη λεκτικών σινιάλων είναι σύνηθες φαινόμενο, ας μάθουμε να διαβάζουμε το...αλφαβητάρι της γλώσσας του σώματος.
Πόσο κοντά στέκεται;
Η απόσταση, που στέκεστε απέναντι σε κάποιον άλλον είναι το νούμερο ένα στη γλώσσα του σώματος. Όσο πιο μικρή η απόσταση, τόσο πιο «ζεστές» είναι οι σκέψεις που κάνετε ο ένας για τον άλλον. Αντίθετα, αν κάποιος στέκεται μακριά, αυτό σημαίνει ότι δεν τον αφορά ούτε ο συνομιλητής ούτε η κατάσταση που βιώνει.
Εάν βέβαια κινηθείτε ελαφρώς προς το μέρος του και αυτός μετακινηθεί πιο μακριά, αυτό σημαίνει ότι δε θέλει η σχέση σας να είναι κάτι παραπάνω από ότι ήταν μέχρι τώρα, ενώ αν δεν κινηθεί, τότε τα αισθήματα είναι αμοιβαία (και δεν μιλάμε μόνο σε αισθηματικό επίπεδο αλλά για κάθε είδους σχέση).
Στην περίπτωση δε, που ο συνομιλητής σας, σας πλησιάσει ακόμα περισσότερο, τότε είστε σε καλό δρόμο, καθώς αυτό είναι ένα σινιάλο ότι του αρέσει πολύ η παρέα σας και νιώθει αρκετά άνετα μαζί σας. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι ο προσωπικός χώρος του καθενός ποικίλει ανάλογα με το κοινωνικό και πολιτισμό του υπόβαθρο.
Προσοχή στο κεφάλι
Όταν κάποιος γέρνει υπερβολικά το κεφάλι του ή χαμογελά ενώ γέρνει, αυτό είναι ένδειξη συμπάθειας ακόμα και φλερτ. Εάν όμως έχει χαμηλωμένο το κεφάλι, τότε σημαίνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Δώστε σημασία σε αυτό καθώς υπάρχουν και...υποκατηγορίες. Μπορεί κάποιος να είναι ντροπαλός, να έχει θιχτεί, να μην σας εμπιστεύεται ή πολύ απλά να έχει μία διαφορετική άποψη και με την κίνηση αυτή να προστατεύει τον εαυτό του. Σε περίπτωση δε, που έχει χαμηλώσει το κεφάλι έπειτα από μια διευκρίνιση, ίσως να έχει δεύτερες σκέψεις για το αν αυτό που είπε είναι σωστό. Βέβαια σε μερικές κουλτούρες, όταν κάποιος χαμηλώνει το κεφάλι του είναι απλά ένδειξη σεβασμού.
Εάν ωστόσο η κλίση του κεφαλιού συνοδεύεται από χαμόγελο, αυτό σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα είναι πιο παιχνιδιάρικη και ο συνομιλητής σας σκέφτεται τα καλύτερα για σας.
Κοιτάξτε τον κατάματα
Οι άνθρωποι που αποφεύγουν να σας κοιτάξουν κατάματα είτε είναι νευρικοί, είτε λένε ψέματα ή δεν σας προσέχουν, όταν τους μιλάτε, ενδεχομένως επειδή δεν τον πείθετε ή δεν τον ενδιαφέρουν αυτά που λέτε.
Ωστόσο αν κάποιος επιμένει να κοιτάει το...πάτωμα, ενδεχομένως να μην πρόκειται για κάποιον αγενή, αλλά απλά για κάποιον ντροπαλό και συνεσταλμένο.
Οι άνθρωποι επίσης έχουν την τάση να κοιτούν κάτω όταν είναι ενοχλημένοι ή θέλουν να κρύψουν κάτι, που αφορά σε συναισθηματική κυρίως κατάσταση. Όταν κοιτούν στο πάτωμα, αυτό σημαίνει ότι σκέφτονται τι να πουν ή απλά αισθάνονται άσχημα για κάτι που προφανώς εσείς αγνοείτε.
Στον τομέα των πολιτισμικών διαφορών βέβαια, όταν κάποιος από άλλη χώρα δεν σας κοιτά στα μάτια είναι ένδειξη επίσης σεβασμού καθώς το να κοιτά κάποιον, που ανήκει στο στενό του οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, κατάματα ίσως είναι δείγμα προσβολής.
Όταν κοιτάξετε τον άλλον κατάματα και δείτε τις κόρες του να διαστέλλονται, αυτό είναι καθαρό σημάδι ότι το άτομο αυτό ενδιαφέρεται για σας. Έχετε κατά νου βέβαια ότι αυτό ισχύει μόνο αν το άτομο αυτό είναι...νηφάλιο, καθώς οι κόρες των ματιών διαστέλλονται μετά από χρήση αλκοόλ και ουσιών.
Ελέγξτε τα χέρια
Τα σταυρωμένα χέρια στη γλώσσα του σώματος σημαίνουν ότι τα άτομα που το κάνουν είναι ιδιαίτερα εσωστρεφή, χωρίς πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Αν και σε πολλούς αυτή η κίνηση είναι απλή συνήθεια, η οποία ωστόσο δείχνει ότι το άτομο αυτό είναι ελαφρώς συντηρητικό ή νιώθει άβολα με την εμφάνισή του.
Σε περίπτωση όμως που τα χέρια είναι σταυρωμένα και τα πόδια ανοιχτά, αυτό είναι ένδειξη σκληρότητας ή επίδειξης εξουσίας.
Αν κάποιος τρίβει τα χέρια του ή με κάποιον τρόπο ακουμπά τον εαυτό του, τότε αυτό σημαίνει ότι νιώθει άβολα και ανυπομονεί να τελειώσει η συνομιλία μαζί σας. Αν βέβαια κάποιος έχει ελεύθερα τα χέρια του και χαλαρά πίσω από το κεφάλι, αυτό δείχνει έναν άνθρωπο ανοιχτό στη συζήτηση ενώ αν ακουμπά τα χέρια του στους μηρούς του, τότε μάλλον είναι ανυπόμονος και περιμένει κάτι από εσάς.
Σε περίπτωση όμως που δείτε τον συνομιλητή σας να έχει τα χέρια του κλειστά ή σφιγμένα, αυτό είναι σίγουρο σινιάλο ότι κάτι που είπατε τον εκνεύρισε.
Προσοχή στις νευρικές κινήσεις
Αν δείτε τον συνομιλητή σας να χτενίζει τα μαλλιά του προς τα πίσω με τα χέρια του, αυτό είναι δείγμα ότι του αρέσετε. Αν αυτό συμπληρώνεται από ένα ελαφρύ σήκωμα του φρυδιού όμως, είναι σινιάλο ότι δεν συμφωνεί καθόλου μαζί σας.
Στην περίπτωση δε, που ο συνομιλητής σας φοράει γυαλιά και συνεχώς τα πιέζει προς τη μύτη του σαν να τα τοποθετεί ξανά και ξανά στη θέση τους, κάνοντας παράλληλα και ένα ελαφρύ συνοφρύωμα, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πλέον ότι η άποψή του απέχει έτη φωτός μακριά από τη δική σας.
Τα χαμηλωμένα φρύδια βέβαια και μια ελαφριά γκριμάτσα (αυτή που κάνει το μέτωπο να ρυτιδώσει ελαφρά) σημαίνει ότι ο συνομιλητής σας σκέφτεται σοβαρά αυτό που του είπατε ενώ αν το βλέμμα του είναι χαμένο στο διάστημα, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε σκέφτεται με ιδιαίτερη προσήλωση κάτι από το παρελθόν ή πολύ απλά, σκέφτεται εσάς.
Και η σειρά των ποδιών
Ένα γρήγορο κτύπημα, η μετατόπιση του βάρους, ένα γελάκι ή μια κίνηση του ποδιού, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι το άτομο που έχετε απέναντί σας είναι ανυπόμονο, συγκινημένο, νευρικό ή φοβισμένο.
Βέβαια το ελαφρύ χτύπημα του ποδιού εξαρτάται από το σύνολο της συνομιλίας ή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται κάποιος.
Αν μιλάτε με κάποιον και επιμένετε να χτυπάτε το πόδι σας είναι ένδειξη ότι απλά θέλετε να φύγετε και μάλιστα για κάπου συγκεκριμένα. Αν αλλάζετε σταυροπόδι, τότε πολύ απλά βαριέστε, ενώ αν κατά τη διάρκεια του φλερτ τα πόδια σας αγγίζονται κατά λάθος αυτό είναι ένδειξη νευρικότητας και ενθουσιασμού. Αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς σε τέτοιες καταστάσεις οι περισσότεροι νιώθουν άβολα.
Στην περίπτωση που ο συνομιλητής κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα στους αστραγάλους, αυτό είναι σαφής ένδειξη απόλυτης άνεσης ενώ αν είναι όρθιος με τα πόδια του μονίμως (σχεδόν) κολλημένα ή σταυρωμένα, πιθανόν αυτό να σημαίνει ότι προσπαθεί να είναι καθώς πρέπει, κατά μία έννοια.
Μερικοί άνθρωποι μάλιστα συνηθίζουν να τοποθετούν τα πόδια τους δείχνοντας την κατεύθυνση που θέλουν να πάνε ή εκεί που είναι το σημείο του ενδιαφέροντός τους. Αν δείχνει προς σας εσάς έχετε το νου σας ότι του αρέσετε και εάν βέβαια- δήθεν τυχαία- τα πόδια του ακουμπήσουν (συνήθως όχι μία φορά) τα δικά σας, δε χρειάζεται να σας πούμε ότι αυτό είναι φλερτ.
Last minute...tips:
1. Μη κρίνετε κάποιον αποκλειστικά από τη γλώσσα του σώματος. Είναι άδικο και μισή πληροφορία.
2. Μην αφιερώνετε όλον σας το χρόνο προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσετε τα «σινιάλα» του άλλου. Χάνετε την ουσία της λεκτικής επικοινωνίας.
3. Μη ξεχνάτε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη γλώσσα του σώματος είναι το πολιτισμικό υπόβαθρο και οι πεποιθήσεις του συνομιλητή σας.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Τα πιο τρελά μουστάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο


Κι όμως υπάρχουν...

koukouva.gr

Θερμαινόμενοι ποδηλατόδρομοι με γεωθερμία στην ΟλλανδίαΈναν έξυπνο τρόπο για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο τους κρύους χειμερινούς μήνες, μειώνοντας παράλληλα τους τραυματισμούς στους ποδηλατοδρόμους, σκέφτηκαν... Ολλανδοί ερευνητές.

Η λύση βρίσκεται στους θερμαινόμενους ποδηλατοδρόμους.

«Η ιδέα είναι να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα κάτω από τους ποδηλατοδρόμους για να εμποδίσουμε τον σχηματισμό πάγου τον χειμώνα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο μηχανικός Marcel Boerefijn από τη συμβουλευτική εταιρεία Tauw.

Ήδη πολλοί δήμοι στην Ολλανδία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σύστημα, που χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια η οποία αντλείται από βάθος 30 με 50 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Αν και το κόστος υπολογίζεται στα 20.000 με 40.000 ευρώ ανά χιλιόμετρο ποδηλατοδρόμου, οι Ολλανδοί επιστήμονες προτιμούν να σκέφτονται τα πλεονεκτήματα. Σημειώνεται ότι η Ολλανδία διαθέτει ποδηλατοδρόμους 35.000 χιλιομέτρων.

«Η εξοικονόμηση θα είναι μεγάλη: λιγότερο αλάτι για να λιώσουμε τον πάγο, λιγότερα ιατρικά έξοδα λόγω της μείωσης των ατυχημάτων και λιγότερα έξοδα για τη χρήση αυτοκινήτου αφού όλο και περισσότεροι θα προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους», δήλωσε ο κ. Boerefijn προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο στους ποδηλατοδρόμους καταγράφονται περίπου 7.000 ατυχήματα.
Η Ολλανδία έχει πληθυσμό 16,5 εκατομμύ

Καταχρηστική εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παρακολούθηση των e-mailΚαταχρηστική εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών κινήσεων και μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες καταγγέλλουν... πέντε ευρωβουλευτές.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι πέντε ευρωβουλευτές οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το στίγμα των χρηστών του ίντερνετ, αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τους παρόχους για διάστημα έξι έως 24 μηνών. Ποιος καλεί ποιον, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και την προέλευση και τον προορισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ.
Αυγό γίνεται βάσει Οδηγίας της ΕΕ, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν καταχρηστική εφαρμογή της εν λόγω οδηγίας και ζητούν εξηγήσεις από την αρμόδια Επίτροπο, Σεσίλια Μάλστρομ.


Απαντώντας, η σουηδέζα επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων σημείωσε ότι η καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων είναι απαραίτητη «για να προστατευθεί ο κόσμος» προσθέτοντας ότι οι αστυνομικές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των κρατών μελών έχουν «κατ' επανάληψη τονίσει την ανάγκη να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά», συμπληρώνοντας ότι φυλάσσονται υπό αυστηρούς όρους και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πάντως τώρα υπό την πίεση των ευρωβουλευτών ότι θα πρέπει να αναμορφωθεί η Οδηγία για τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, η κ. Μάλστρομ δέχθηκε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία, στα οποία η οδηγία επιδέχεται βελτιώσεων, όπως:

η μείωση και εναρμόνιση του διαστήματος αποθήκευσης
η αποσαφήνιση του ποια δεδομένα παρακρατούνται και αποθηκεύονται
η θέσπιση κοινών ελάχιστων κριτηρίων για την πρόσβαση στα στοιχεία και τη χρήση τους
η ενίσχυση της προστασίας των αποθηκευμένων δεδομένων
η βελτίωση των τρόπων αποζημίωσης των παρόχων για το κόστος της αποθήκευσης.

patrastimes.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget