Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Δεν είναι σωστό η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα

Κούνδουρος: "Δεν είναι σωστό η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της..."


  • Κούνδουρος σε μια συνέντευξη στο Βήμα που έκανε πολλούς μεταναστολάγνους να χάσουν τον ύπνο τους…
Πολύ αργά για δάκρυα κύριε. Η ζημιά στην Ελλάδα έγινε. Ρέει το αίμα των χιλιάδων φονευθέντων, ληστευθέντων και βιασθέντων νέων, ηλικιωμένων και παιδιών, Ελλήνων και Ελληνίδων την 20ετία που Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ;

«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα».

Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν, είναι εμφανείς.
- Από εκείνη τη βραδιά τι δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πούστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πούστης” τι το θέλανε; (αυτό μας μάρανε… και όχι αυτό καθ εαυτό το γεγονός και το φυλετικό μίσος κάτά κάθε τι Ελληνικού)
«Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς»
.
Λάθος συμπεράσματα κύριε. Δεν έχουν οι Ελληνες κόμπλεξ κατωτερότητας. Νεο-οθωμανοί Αθύρματα διανοούμενοι καλλιτέχνες υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης και πολιτικοί πολιτικά ορθοί -Μειοψηφίες μέσα στον Ελληνικό λαό- έχουν ΥΛΙΚΑ και “ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ” ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και συμπλέγματα.
- Τι το ιδιαίτερο είχε το περιστατικό και σας κάνει να αισθάνεστε έτσι;

«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Εναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ηταν μίσος. Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».

- Ετυχε να συναντηθείτε με αλλοδαπό μετά το περιστατικό; Και αν ναι,τι έγινε;

«Μετά το επεισόδιο βρέθηκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου δικηγόρου. Ηρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι”. Εγώ, που είχα περάσει αυτά που είχα περάσει, του λέω “δώσ΄ του κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε λοιπόν ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω σαν να ΄μουν 18 χρόνων, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσυρα με μια κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ΄πα “βρες το”. Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσουρνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση που έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας».
«Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μιας αδεξιότητάς μου. Ηταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο χωρίς το καρδιοκτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Οπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη που κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και ο καθένας μπορεί να υποστεί το οτιδήποτε. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα λόγια του, μπορεί να κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα και ακόμη λιγότερα να κυνηγήσει, πόσο μάλλον να καταδικάσει…»

Πόσο θα κρατήσει η αναλαμπή… Και πλέον δεν επαρκεί μια συνέντευξη αναγνώρισης μιας συλλογικής ιδεοληψίας για να ξεπλύνει το αίμα…

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας


Προσοχή όμως στα... κρυφά καπέλα.
Έχει τεράστια πολιτική σημασία στούς καιρούς που ζούμε.

Οι προσπάθειες στρατολόγησης, ακόμα και άτυπης η έμμεσης σε κόμματα μικρά και μεγάλα που όλα υπήρξαν κομμάτια του καθεστώτος της μεταπολίτευσης και συνεπώς πολιτικά συνυπεύθυνα για την κατάρρευση της χώρας και μέρος του προβλήματος, ποτέ δεν σταμάτησαν...

Για να μην βρεθούμε την κρίσιμη ώρα παγιδευμένοι να εκτελούμε εντολές μαξιλαριών του συστήματος..
Είναι η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν αναχώματα.Γι αυτό θα πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά το κάθε τι, πρίν ενεργοποιηθούμε: Αυτοί που ξεκινούν τις πρωτοβουλίες και τα κινήματα και η όποια κομματική τους ιστορία μέχρι και ο πραγματικός τρόπος λειτουργίας και χρηματοδότησής τους.

Για να μην εκμεταλεύονται το θυμό μας και το πάθος μας για δράση και ανατροπή.Για να μην ακυρωθούμε τη δωδέκατη ώρα !

Ας συνταχθούμε με όλη τη δύναμη και το πάθος που έχουμε μέσα μας κατά του συστήματος που διαλύει ραγδαία τις ζωές μας σε πρωτοβουλίες, κινήματα και δράσεις στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού..
Με ξεκάθαρους όμως πολιτικούς όρους και στόχους.
Είναι η ώρα που εμείς οι πολίτες παίρνουμε επιτέλους τη ζωή μας στα χέρια μας.
Για να φέρουμε την ανατροπή...
Γι αυτό πρέπει να θωρακιστούμε.
ΤΩΡΑ!

πηγή:blognews

Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!

  Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσα πράγματα μπορεί να μεταφέρει ένα ποδήλατο! Οι Κινέζοι μεταφορείς που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχουν αναγάγει τη φόρτωση σε επιστήμη. Επιπλέον, εκτός από την πρακτικότητα της ενέργειας πολλές φορές εξαιτίας της μορφής του προϊόντος έχουμε ένα μοναδικό φωτογραφικό αποτέλεσμα.
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
Perierga.gr - Μεταφορές στην Κίνα με τέχνη και στυλ!
πηγή:perierga

Μίκης Θεοδωράκης: "Παράνομη η τρόικα, χρειάζεται ειρηνική επανάσταση"


Κλιμακώνει την επίθεσή του στην τρόικα και το Μνημόνιο ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. Σήμερα, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικέ συνεντεύξεις του, επισήμανε ότι η παρουσία της τρόικας είναι παράνομη, ζήτησε "ειρηνική επανάσταση" και εξέφρασε το παράπονό του γιατί δεν τον προσκαλούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να πει τις απόψεις του.

«Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι η τρόικα είναι παράνομα στην χώρα μας. «Απορώ πώς δεν έχει επέμβει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη», συνέχισε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει εγκριθεί από τα 2/3 της Βουλής, όπως και έπρεπε αν ήταν νόμιμη.
 Έζησα πόλεμο και Χούντα και αντιστάθηκα και στα δύο.
Τουλάχιστον κατά την διάρκεια της κατοχής, ήξερα και έβλεπα τους εχθρούς μου, τους Γερμανούς.

Το ίδιο και κατά την διάρκεια της Χούντας. Οι εχθροί του Έθνους ήταν ορατοί και είχαν καταλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με τη βία.
Ήξερες τι είχες να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς σε αυτό, ακόμα και με κίνδυνο την ζωή σου ή με κίνδυνο την εξορία. Σήμερα;

«Δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο, γιατί οι τόκοι αυξάνονται συνέχεια και δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε», εκτίμησε, ενώ πρόσθεσε πώς ο λαός ...
χάνει συνεχώς. «Χρειάζεται μια επαναστατική κυβέρνηση… Πρέπει να γίνει μια ειρηνική επανάσταση. Μπορεί να μην γίνει σήμερα ή αύριο, αλλά αυτό θα γίνει».

«Καλώ όλο τον κόσμο να ενωθεί σε ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το μέτωπο από την κόπρο του Αυγείου που μας κυβερνάει αυτή την στιγμή».

Οι τροϊκανοί «ξεφτιλίζουν την Ελλάδα διεθνώς λέγοντας ότι είμαστε τεμπέληδες», επανέλαβε, ενώ σε ότι αφορά τους νέους είπε ότι δεν φταίνε που δεν επαναστατούν, απλά δεν έχουν πρότυπα.
Σήμερα ο εχθρός δυστυχώς είναι η εκλεγμένη Κυβέρνηση του περίπου 20% η οποία χρησιμοποιώντας εντελώς αντισυνταγματικούς τρόπους ξεπουλάει το Έθνος μας, το υποδουλώνει και δυστυχώς δεν υπάρχει ο ορατός εχθρός που το έκανε με τη βία. Γι’ αυτό ο κόσμος ακόμα “κοιμάται”. Γι’ αυτό πιάστηκε στον ύπνο.

Επίσης,είπε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι τυπικά εκλεγμένη, αλλά ο λαός διαφωνεί μαζί της. «Πώς μας δεσμεύουν για τα επόμενα 20 χρόνια; Πώς το κάνουν αυτό;», είπε και αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Αριστερά να εγκαταλείψει την Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε ακόμα το παράπονό του, ότι δεν τον καλούν στα κανάλια να μιλήσει εξαιτίας των απόψεων του, ενώ παραδέχτηκε ότι «η σιωπή που έχω γύρω μου είναι ό,τι πιο απεχθές».
-Και συνέχισε: Πού είναι όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του Μνημονίου; Γιατί δεν ενώνονται εναντίον των επιβουλεύσεων; Γιατί δεν εναντιώνονται; Βλέπετε κάποιον από τα έντυπα και τα κανάλια να μιλούν για αυτά; Όταν μίλησα τον Δεκέμβριο επακολούθησαν 350.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Είδατε κάποιο κανάλι ή κάποια εφημερίδα να το αναφέρει;
Δυστυχώς σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην ζω, όμως φοβάμαι ότι αυτό που ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε πρόσφατα, ότι δηλαδή “σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους και θα γίνουν ζητιάνοι ζητώντας ελεημοσύνη”, θα επαληθευτεί.


Τέλος, δήλωσε «Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”», ενώ υπογράμμισε ότι όπως πάει η κατάσταση, προσπαθούν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε μουλάρια που θα σκύβουν το κεφάλι.
Από iefimerida, βίντεο από Newsit ,γρεκι

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ -ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


  Γνωστά βίντεο που μας θυμίζουν τα αίτια της  οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης της  Ελλάδας .                                              

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*
 
Το πεδίο της Αγοράς, της Εκκλησίας του Δήμου είναι το ανώτατο, όχι μόνον ηθικά, πολιτισμικά αλλά ανθρωπολογικά, επίπεδο του ανθρώπου। Είναι το ανώτατο επίπεδο του εξανθρωπισμού, του εξευγενισμού μας। Πρόκειται για ένα σημαντικό, ίσως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Εθνολογίας μας που το καταστήσαμε ανθρωπισμό της Οικουμένης। Ο Δρόμος για την έξοδο από την ηθική, πολιτική και οικονομική παρακμή που οδήγησαν την χώρα αυτοί που κατέχουν σήμερα τους θεσμούς είναι ο δρόμος της Αγοράς, της Εκκλησίας του Δήμου, του Ομίλου που δημιουργήσατε εδώ στο Πανεπιστήμιο για την Ομιλία, την Συνομιλία μας. Ομιλία όχι τοποθέτηση όπως επέβαλε η Επαρχιώτικη βλακεία των νεολαιίστικων μηχανισμών της μεταπολίτευσης. Μηχανισμοί ολοκληρωτικού τύπου παρά νεολαίες. Είναι η Αγορά το πολιτικό ηθικό πεδίο απελευθέρωσης, κριτικής, αυτοκριτικής, αποενοχοποίησης μιας ολόκληρης κοινωνίας η οποία ανέχθηκε και ανταλλάχθηκε, ψήφισε μαζί με την τηλεκρατία την παρακμή. Αρνήθηκε την ιδιότητα του πολίτη και δέχθηκε αυτήν του υπηκόου, του Κρατίτη της Αγέλης.
 
Τον καταστροφικό δρόμο που επέβαλαν τυχοδιωκτικές ανεύθυνες ομάδες που παρουσιάζονται ως ηγεσίες ενός Λαού και ενός Έθνους. Οι χυδαιότεροι ιδιώτες που γνώρισε η ιστορία. Είπαν πρώτα ο εαυτός μας, πρώτα η οικογένεια μας , το σόι μας, η παρέα μας. «Είπαν πρώτα τι θα φάμε» και το ομολογούν πλέον. Τώρα ψελλίζουν υποκριτικά τις λέξεις κοινό καλό, συλλογικό συμφέρον, Πατρίδα, Ελλάδα. Όσοι από εσάς είναι στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης μπορούν να κάνουν μια μελέτη για αυτόν τον τυχοδιωκτικό μεταμορφισμό τους που έλεγε ο Αντώνιο Γκράμσι από την Σαρδηνία. Σε αυτό λοιπόν το ιερό Πολιτικά πεδίο του ομίλου οφείλω να σας πω ότι δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να σας ζητήσω συγνώμη.
 
 Όλος αυτός ο ανεύθυνος ,πολιτικός λεγόμενος, Κόσμος, αντί να πάει στο σπίτι του επιστράτευσε υποκριτικά την συγνώμη για να διατηρηθεί στις καρέκλες. Αν είχατε μνήμη του μεταπολιτευτικού κύκλου θα διαπιστώνατε ότι εσείς, οι γονείς σας, παρά εσείς, οφείλουν να μου ζητήσουν συγνώμη. Η ιστορία λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ μια παρόμοια δικαίωση όχι μόνο των απόψεων αλλά και της πράξης ενός πολιτικού προσώπου. Δεν είναι μόνο το dvd με το συνέδριο του 1996 που είδατε στο διαδίκτυο. Αυτό που με έβγαλε από την εξορία στην οποία με οδήγησαν οι καθεστωτικές νομενκλατούρες της μεταπολίτευσης.
Κύρια του ΚΚΚΑΣΟΡ.
Αυτού του ολοκληρωτικού μορφώματος. Οι ένοχες ιστορικά προηγούμενες γενιές μορφοποιημένες σε κάστες, οι γονείς σας, σας αφήνουν κληρονομιά μια χώρα στις τελευταίες βαθμίδες της παγκόσμιας κατάταξης, όταν η ιστορία λέει ότι έπρεπε, μπορούσε να είναι στις πρώτες. Αν λυθεί το πολιτικό – ηθικό πρόβλημα της χώρας σε λίγα, 5-10 χρόνια, μπορούμε να το πετύχουμε .
 
Εκτός όμως από αυτήν την αρνητική κληρονομιά οι κωμικές και ανεύθυνες αυτές ψευτοελίτ, ψευτοηγεσίες - δεν μιλούν, διαβάζουν – δεν διαβάζουν, συλλαβίζουν – δια πράττουν ένα χειρότερο έγκλημα. Σας αφήνουν ως πολιτική κληρονομιά το ψέμα, την λήθη, μία παραχαραγμένη, κατεστραμμένη πολιτικά μνήμη του μεταπολιτευτικού κύκλου, για να αυτοαθωωθούν, να αυτοσυντηρηθούν στις αντικοινωνικές και αντεθνικές δομές που δημιούργησαν και δημιουργούν σήμερα συστηματικά και ύπουλα. Ποιο είναι το έγκλημα. Ο ηθικός, πνευματικός και πολιτικός ακρωτηριασμός σας. Η απώλεια μιας ακόμη γενιάς όπως οι προηγούμενες. Πρόκειται για την προαναγγελία της αποτυχίας σας στην ζωή. Την ενσωμάτωσής σας στην τερατογονία της μεταπολίτευσης. Όταν εσείς μπορείτε να είστε η γενιά της αναγέννησης και της δημιουργίας. Το δικό σας καθήκον είναι η υπεράσπιση της μνήμης σας, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ – Αλήθεια σημαίνει όχι στην λήθη. Εκεί κρίνεται το μέλλον σας. Στις Μούσες όχι τις Σειρήνες που σας προτείνει ένας αγράμματος και ανεύθυνος πολιτικός λεγόμενος κόσμος.
 
Οι πρωταθλητές της Λογοκλοπής. Ανοίξτε λοιπόν σε όλες τις σχολές, σε όλα τα Πανεπιστήμια έναν διάλογο. Δημιουργήστε Αγορές του ορθού λόγου με θέμα: Η Ερμηνεία, η Επιστημονική Ερμηνεία του κύκλου της μεταπολίτευσης. Χωρίς την Πολιτική Μνήμη δεν υπάρχει σχέδιο για το Μέλλον. Το μέλλον βρίσκεται σε αυτά που έπρεπε να γίνουν στο παρελθόν και δεν έγιναν. Εμπόδισαν να γίνουν οι διορισμένες παρά εκλεγμένες σημερινές νομενκλατούρες. Αν μελετήσετε επιστημονικά την μεταπολίτευση θα δείτε ότι είναι αυτά που πρότεινα. Από την Αγροφιλία, τις Πόλεις, το Νέο Ανατολικό Ζήτημα, το Ασυμβίβαστο κομματικών και Υπουργικών ρόλων. Το πώς Κυβερνάται μια χώρα. Εδώ έχουμε αιωνόβιους ψευτουπουργούς και υπουργούς γλάστρες στην νέα κωμική εκδοχή. Δεν υπάρχει μια παιδεία διακυβέρνησης Εθνικής και Περιφερειακής. Καμία νομενκλατούρα δεν ανοίγει αυτήν την συζήτηση γιατί είναι ένοχη. Αυτό είναι έργο νέων δυνάμεων, ειδικά νέων ανθρώπων, δική σας. Αυτές οι δυνάμεις όπως λέει ο Max Weber πρέπει να είναι ανταγωνιστικές πολεμικές στις ιδέες, όχι στις μολότοφ, με τις παλιές ομάδες της παρακμής. Σας το διδάσκουν αυτό οι καθηγητές σας; Μια Αγορά – όχι φόρουμ είναι λίγο επαρχιώτικο – σε κάθε Πανεπιστήμιο σε κάθε σχολή μπορεί να επαναφέρει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Να απαλλάξει την χώρα από την μολυσμένη, ασφυκτική, μουχλιασμένη χαμαιλεοντική ατμόσφαιρα των ομάδων της παρακμής, από τις κάστες παρά πολιτικές αντιπροσωπεύσεις. Προέκταση αυτής της Αγοράς μπορεί να είναι ένα Παράλληλο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια αυτού του Υπανάπτυκτου, φοβικού, κλειστού, συντεχνιακού, αναξιοκρατικού ,ιδιωτικού, παρά δημόσιου Πανεπιστημίου. Ποια είναι τα δημόσια θέματα που μελετά, που διδάσκει σε εσάς; Ποια είναι η σχέση του με την πραγματικότητα της Κρήτης, της Θράκης, της Αττικής, με την πνευματική κληρονομιά μας, με την επικαιρότητα της σήμερα Παγκοσμίως, με τις προσδοκίες του Έθνους μας , της Ευρώπης, της Μεσογείου; Ο απολογισμός είναι πολύ φτωχός παρακμιακού τύπου. Εδώ και 40 χρόνια εναλλασσόμενοι καριερίστες και αμαθείς υπουργοί αλλά και ανεπαρκείς Πανεπιστημιακές κάστες δεν έλυσαν αυτό που από την δεκαετία του 70’ ονομάσθηκε περιεχόμενο σπουδών. Η φτώχεια αυτή είναι ορατή στην βιβλιογραφία. Η δημιουργία ενός Παράλληλου Πανεπιστημίου μπορεί να συναντηθεί με δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία, την δημιουργική Ελλάδα και να μετασχηματίσει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Η γενιά σας μπορεί να αλλάξει την ιστορία, την χώρα γιατί είναι – πρέπει να είναι - απαλλαγμένη από τα ισμός που ακρωτηρίασαν τις προηγούμενες γενιές. Εκεί που κρίθηκε το παρελθόν και θα κριθεί το μέλλον είναι ο Λόγος, ο αυθεντικός , ο ορθός Λόγος, όχι η ψεύτικη συνείδηση και η προπαγάνδα του ολοκληρωτισμού η οποία επεβλήθη στην χώρα. Μπορείτε ως ομάδες έρευνας να κάνετε μια συγκριτική μελέτη για τις Μορφές του ολοκληρωτισμού, την Δικτατορία και σήμερα. Αυτός είναι ο ρόλος των Πανεπιστημίων και αυτών που ζουν μέσα σε αυτό. Αυτός είναι ο ρόλος των νέων ανθρώπων. Διαφορετικά θα γεράσετε γρήγορα. Θα ζήσετε ένα νέο Παιδομάζωμα από τις ολοκληρωτικού τύπου κάστες.
 
*Μιλώντας στους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ αύριο Τετάρτη 6/4 στις 8 μμ !

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ αύριο Τετάρτη 6/4 στις 8 μμ !

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.

Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση--->>>  
δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του ’70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας και το μοντάζ ο Αρης Τριανταφύλλου ενώ την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes του Κώστα Εφήμερου.

Η δημιουργία του Debtocracy οφείλεται αποκλειστικά στους εκατοντάδες ανώνυμους και επώνυμους «συμπαραγωγούς» μας που κάλυψαν μέσα σε λίγες ημέρες τα έξοδα παραγωγής και συνέχισαν να συνεισφέρουν για τα έξοδα διανομής.


Read more: http://edo-provokatoras.blogspot.com/2011/04/debtocracy-64-8.html#ixzz1IgYBCjA8

Η κυβέρνηση της «Σπηλιάς Νταβέλη»!

Λύση για την σωτηρία μας η διαγραφή του παράνομου και επαχθούς δημόσιου χρέους


Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός μας επέστρεψε, μετά την υπογραφή του συμφώνου ανταγωνιστικότητας για να μας αναγγείλει, με χολυγουντιανά χαμόγελα, την υποδούλωση της χώρας μας στην Ε.Ε. της τρόικας και του ΔΝΤ για τα επόμενα.. 400 χρόνια!
Υπερβολή; Απλή παρατήρηση των καμπυλών των δανειακών μας υποχρεώσεων και των ευνοϊκότερων πρωτογενών πλεονασμάτων που μπορεί να έχουμε με την συνταγή των Μνημονίων και τους επαχθείς όρους τους, που είναι ανασχετικοί της όποιας ανάπτυξης, δείχνει ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε το επαχθές μας χρέος. Οι απέξω το ξέρουνε. Σίγουρη η αναδιάρθρωση του χρέους κατά το Spiegel, ή τον Economist. Προς τα εκεί δείχνουν και οι απανωτές πρόσφατες υποβαθμίσεις της οικονομίας μας από τους οίκους αξιολόγησης Moodyʼs, Fitch, S&P.
Κι εμείς κάποτε πρέπει να μάθουμε αυτή την αλήθεια, μας λένε Αλ.Παπαδόπουλος και Ανδρ.Λοβέρδος..
Με βάση τα παραπάνω η αναδιάρθρωση του χρέους φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Κατόπιν τούτου προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1. Η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει κατόπιν υποδείξεως των τοκογλύφων δανειστών μας ή κατόπιν δικής μας απαιτήσεως;
Οταν ο πρύτανης του δημοσιογραφικού κόσμου κ. Χ. Πασαλάρης μας λέει ότι η υποδούλωση της χώρας στην τρόικα του ΔΝΤ έγινε με «πανούργα χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης» και ότι «δεν υπήρχε λόγος να πουλήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της για 110 δις και τα ακίνητά της για έτερα 50 δις..ώστε ο λαός να μην ξεψυχά αλλά να ξεπληρώνει γονατιστός, εφʼόρου ζωής» (Realnews 26/03/11), υπάρχει Έληνας πολίτης που να πιστεύει σήμερα, ότι η όποια πρόταση για αναδιάρθρωση χρέους προέλθει από τους δανειστές μας, θα είναι για δικό μας όφελος;
Η απάντηση λοιπόν σʼ αυτό το ερώτημα είναι μία: Εμείς πρέπει να ζητήσουμε αυτή την αναδιάρθρωση και επικαλούμενοι τα, διεθνώς αποδεκτά, κριτήρια για επαχθές – παράνομο χρέος του Ρώσου νομικού Αλεξάντερ Ζακς να ζητήσουμε την διαγραφή τουλάχιστον 220 δις από τα 340 δις που χρωστάμε σήμερα.
Τα κριτήρια αυτά λένε ότι για να μην είναι παράνομο ένα δημόσιο χρέος πρέπει να συνάπτεται και να δαπανάται επʼ ωφελεία του λαού και να μην είναι προϊόν συμπαιγνίας εταιριών, κυβερνητικών και κρατικών στελεχών.
Ενδεικτικά: Πόσο και σε τι ωφέλησαν τον λαό μας οι λεόντειες συμβάσεις των υποβρυχίων που γέρνουν, των ηλεκτροκίνητων συρμών του ΟΣΕ χωρίς ηλεκτροκίνηση στη χώρα, των μαγνητικών τομογράφων που σάπισαν στις αποθήκες των Νοσοκομείων, τα πάρτι της Siemens με το άχρηστο C4I και τις κρατικές προμήθειες, οι ζημίες δις που προκλήθηκαν απο τα SWAPS προκειμένου να μπει η χώρα στην ΟΝΕ; Ήδη άρχισαν να περνούν το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών δημόσιοι λειτουργοί που φέρονται να χρηματίστηκαν στις συμβάσεις με τα υποβρύχια όπου οι με μίζες 300 δις το κόστος των περίπου 4 δις αν συγκριθεί με ανάλογο Τουρκικής παραγγελίας μπορεί να κατέβει και στα 2 δις!
Μην ξεχνάμε εξ άλλου τις ομολογίες του Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ ότι η Ε.Ε. ήταν ενήμερη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Ελλάδας και παρʼ όλο που η χώρα μας, με βάση τα κριτήρια του Μάστριχτ, δεν ήταν αξιόχρεη μας έδιναν ανεξέλεγκτα δάνεια, όχι βέβαια για το καλό του λαού μας αλλά για καλό των οικονομιών των βορείων εταίρων μας.
2. Έχει πιθανότητες να πετύχει η απαίτησή μας για διαγραφή τόσο σημαντικού ποσού από το χρέος μας;
Οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί οι οποίοι θεωρώντας παράνομο το χρέος που είχαν συνάψει οι αριστοκράτες της Κούβας με την Ισπανία, όταν το 1898 ενίκησαν τους Ισπανούς και ανέλαβαν αυτοί την Κούβα αρνήθηκαν την πληρωμή αυτού του χρέους. Αργότερα η Συνθήκη των Βερσαλιών απήλλαξε την Πολωνία από το χρέος της προς Γερμανία και Ρωσία, ενώ πιο πρόσφατα ξεφορτώθηκε το επαχθές του χρέος ο Ισημερινός.
3. Πως θα εντοπίσουμε τις άμεσες αποδείξεις της παρανομίας του χρέους μας;
Ήδη έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών επιτροπές για αυτό τον σκοπό. Έχει κατατεθεί πρόταση για εξεταστική επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή η οποία έγινε μεν αποδεκτή από τα άλλα κόμματα αλλά δυστυχώς η αξιοπιστία των εξεταστικών της Βουλής πρέπει να βελτιωθεί με την πίεση που πρέπει να αρχίσουμε να ασκούμε οι πολίτες στους βουλευτές μας σε συναντήσεις μαζί τους, πρίν καταφύγουμε σε αποδοκιμασίες ευεργετικές για την επιδερμίδα τους..(γιαουρτάκια χαμηλών λιπαρών, ντοματούλες κ.λπ.).
Τα συνδικαλιστικά όργανα των ΔΕΚΟ όπου έγιναν οι μεγάλες κομπίνες ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΟΤΕ, Ναυπηγείων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, Ένοπλες Δυνάμεις, που γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο τους, να φέρουν στην επιφάνεια κάθε στοιχείο που μπορεί να ελευθερώσει την χώρα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, από την κατάρα του παράνομου χρέους.
4. Ποιος θα διαπραγματευτεί από πλευράς μας την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους δημόσιου χρέους μας;
Όχι βέβαια αυτή την εθελόδουλη ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απλά τα πράματα: Μπορείς να εμπιστευτείς ως εκπρόσωπό σου κάποιον που σε προηγούμενη δανειακή σύμβαση σε έδωσε έτσι στην ψύχρα χωρίς διαπραγμάτευση; Πολύ περισσότερο δέν μπορείς όταν αυτή η διαπραγμάτευση απαιτεί οι εκπρόσωποί σου να έχουν..γόνατα, που αποδεδειγμένα πια, οι εν λόγω δεν διαθέτουν.
Ας αποφασίσουν οι πατριώτες του κόμματος αυτού να κάνουν στην άκρη τον Γιώργο και την παρέα του για να μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Διότι εμπιστοσύνη στα κόμματα εξουσίας που εξέδιδαν επιταγές στο όνομά μας χωρίς την έγκρισή μας, για να κάνουν πελατειακή πολιτική και προσωπικές περιουσίες, πολλοί εξ αυτών, σήμερα υπάρχει μόνο σε ιδιοτελείς «κεκράκτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφους, κομματικούς εκπροσώπους και απλούς παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας» όπως μας λέει και ο Χρ,. Γιανναράς (Καθημερινή 3 Απρλίου 2011). Α! Να μην ξεχάσω κι ορισμένους χρήστες blog, που προτείνουν, να μετονομάσουμε πλατείες των Αθηνών σε Τρόικας και Μνημονίου, ή να αυτομαστιγωνόμαστε για τα χάλια της πατρίδας μας μέχρις τελικής πτώσεως, ως λύση των προβλημάτων που ανέντιμες και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες δημιούργησαν στον λαό μας.
Αλλιώς, όπως έγραφα και σε προηγούμενο άρθρο μου: Οι εκλογές είναι μονόδρομος!
Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.


Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget