Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μας κυβερνούν με πρωτοφανή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα... του τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου



Για πρωτοφανή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που συμβαίνουν επί πρωθυπουργίας του τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου μιλάει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης.
Επίσης, τα όσα μας περιγράφει ότι θα...
ακολουθήσουν μετά την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας είναι εφιαλτικά.
Και έχει τη σημασία του ότι αυτά τα λέει ένας αστός επιστήμονας –υπεύθυνος του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου επί Αντρέα Παπανδρέου-.
Παράλληλα, ο Γ. Κασιμάτης, χλευάζει όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό που ψήφισε την δανειακή σύμβαση και το ελάχιστο που μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα λεγόμενα του είναι ότι όλοι τους κινούνται στον ...αστερισμό Χρυσοχοίδη. Δηλαδή ψηφίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει τι ψηφίζουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει αυτά ο συγκεκριμένος επιστήμονας. Θυμηθείτε μια ένα σχετικά παλιό βίντεο του.

Κομμένη η πλάκα! Κανείς δεν ψήφισε "κατά συνείδηση"!


"Κομμένη η πλάκα.."! Κανένας "Τζίμας" δεν καταψήφισε το νέο Μνημόνιο επειδή συμπόνεσε τελευταία τους Έλληνες και συμπολίτες του... Ούτε επειδή, όπως είπαν κάποιοι πραγματικά "πανέξυπνοι" πολιτικοί αναλυτές του καμπινέ της τοπικής επικαιρότητας, πως σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχεία στη Δράμα...
Πρώτον, κατά παράφραση του γνωστού, αναρχικού χώρου, ρητού "Η αγάπη σου για το χρήμα, σε κάνει Μαργαρίτη Τζίμα".. ("..η αγάπη για το χρήμα, σε κάνει Παύλο Τσίμα..")... η "ανιδιοτέλεια" λείπει από το λεξιλόγιο και τη σκέψη πολλών βουλευτών... και δεύτερον, όσοι γνωρίζουν τον συγκεκριμένο πολιτικό ξέρουν καλά ότι "...από Δήμαρχος, Κλητήρας δεν γίνεται.." ! Από "υπουργός" μόνον "πρωθυπουργός" θα δεχόταν ο συγκεκριμένος πολιτικός να γίνει... και τούτο επειδή, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, "συμπονά και συμπάσχει" με τον Δραμινό πολίτη και τον Ελληνικό Λαό. Ποιος;;; Ο άνθρωπος που δήλωσε δημόσια, σε χρόνο ανύποπτο, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως η βουλευτική αποζημίωση δεν του επαρκεί ούτε για τις πρώτες δέκα (10) ημέρες του μήνα, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και όσους ζούνε με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα! Κι έτσι, σύσσωμη η Δράμα ετοιμάζεται να κάμει τώρα "έρανο" για τον φέρελπι πολιτικό προκειμένου να ζει αξιοπρεπώς και να μπορεί να συντηρηθεί καθ όλη τη διάρκεια του μήνα για να "πολεμά" (για) τα συμφέροντα του νομού και της χώρας.. !


Βέβαια, η αλήθεια για την πολιτική αυτή στάση και πράξη του Δραμινού βουλευτή απέχει πολύ από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέχρι σήμερα και, οι δικές μας πηγές και πληροφορίες μιλούν ανοιχτά (από μήνες τώρα) για αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή. Η κίνηση καταψήφισης του νέου Μνημονίου δεν είναι ορφανή αλλά, εντάσσεται στα πλαίσια της επιστροφής (return) του νέου μας "Εθνοσωτήρα" Κωστάκη Καραμανλή... Τώρα, ποια "συγκολλητική" ουσία ενώνει 21 βουλευτές της ΝΔ σε μια τέτοια κίνηση;; Εδώ αρχίζει το πράγμα να μπερδεύεται αρκετά με γεγονότα που έχουν αποκορύφωμα τους την τελευταία επίσκεψη του Σαμαρά στον Πούτιν, με τη συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών και διάφορα άλλα ευφάνταστα όσο και ευτράπελα για τον απλό πολίτη, μα πραγματικά και απολύτως φυσιολογικά για τους πολιτικούς μας.

http://antartisgr.blogspot.com

Πειθαρχία, κόμματα και φάλαγγα

 



Έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί η αρχαία οπλιτική φάλαγγα, αν και αποτελείτο από λίγες εκατοντάδες ανθρώπους, μπορούσε να νικά πολλές χιλιάδες; Ποιό ήταν το μυστικό της Ρωμαϊκής Λεγεώνας βάσει της οποίας... κατέκτησε τον Κόσμο και έφτιαξε την μεγαλύτερη Αυτοκρατορία της Γης; Είναι μία αξία που σήμερα έχει καταφέρει η παρακμιακή εποχή μας να εξαφανίση, ονομάζεται Πειθαρχία! Η πειθαρχία διαφέρει ως προς την τυφλή υπακοή των βαρβάρων από μία σημαντική διαφορά. Η υπακοή είναι άνευ κρίσεως και σκοπού υποταγή, με σκοπό το προσωπικό συμφέρον και είναι ίδιον των κολάκων προς έναν μονάρχη π.χ. Η πειθαρχία είναι η επιλογή ελευθέρων ανθρώπων, να προσφέρουν το ατομικό στο συλλογικό καλό.

….οι Θερμοπύλες είναι και ο ιερώτερος στην ιστορία χώρος που ανέδειξε την αξία της Πειθαρχίας, αφού σε αυτήν στηριζόταν η Σπαρτιατική Φάλαγξ, πρότυπο και των υπολοίπων Ελληνικών, αλλά και της Ρωμαϊκής Λεγεώνος. Αυτήν την αξία προσπάθησε να απαθανατίση εκεί στο επίγραμμά του ο Σιμωνίδης
“Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοι ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…Ω ξένε να λες στους Λακεδαιμονίους, ότι είμαστε θαμμένοι εδώ, πειθαρχόντας στις εντολές τους….“
Τα κόμματα για να έχουν επιτυχία δεν μπορούν να διαφέρουν πολύ από την φάλαγγα
. Η πειθαρχία των κομματικών στελεχών είναι το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήση αυτόν τον απλό κανόνα και προτάσει τις ατομικές του επιλογές, στις συλλογικές αποφάσεις,
ακόμη και αν θα είχε εκείνος δίκιο σε μία απόφασί του και οι υπόλοιποι άδικο και πάλι δεν έχει θέσι σε ένα κόμμα.
Οι προσωπικές επιλογές ενός εκάστου ατόμου είναι σεβαστές, αλλά όταν λαμβάνεις την απόφασι να ενταχθής σε ένα κόμμα, υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεσαι ότι οι προσωπικές σου επιλογές πια, τίθενται υπό τον αυτοπεριορισμό των συλλογικών αποφάσεων
….όσοι θέλουν να ασκούν προσωπική πολιτική, πολύ ευχαρίστως μπορούν να το κάνουν, εκτός κόμματος….
Ξέρω ότι αυτά …. ακούγονται ακατανόητα στην ατομοκεντρική εποχή μας, που τα έχει κάνει όλα μπάχαλο και θεοποιεί τις ατομικές από τις συλλογικές επιλογές, αλλά …. διαβεβαιώ
δεν υπήρξε πολιτισμός που να συνειδητοποίησε την αξία της Πειθαρχίας πάνω από τον ελληνικό.
Θα κλείσω λοιπόν με μία ιστορία από την Ρωμαϊκή Ιστορία. Κάποτε πολεμούσε, στις αρχές της πορείας τους που τελικά τους οδήγησε στην δόξα, οι Ρωμαίοι με τους Σαββίνους. Οι δυό στρατοί ευρισκόμενοι απέναντι δεν ελάμβαναν την απόφασι να πολεμήσουν και ο Ρωμαίος Στρατηγός απεφάσισε να πάη στην Ρώμη, για να λάβη οδηγίες από την Σύγκλητο. Φεύγοντας έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του, να μήν κάνουν καμμία κίνησι όσο εκείνος θα έλειπε. Ο Αρχηγός των Σαββίνων όμως, μαθαίνοντας ότι έχει φύγει ο Στρατηγός τους, άρχισε να προκαλή τους Ρωμαίους και να τους λέη ότι φοβούνται να τον αντιμετωπίσουν και ότι είναι δειλοί. Και μάλιστα πρότεινε εάν κάποιος τολμούσε να τον πολεμήση, να μονομαχήσουν και αν κερδίση και σκοτώση ο Ρωμαίος τον Σαββίνο να υποχωρήσουν οι Σαββίνοι, αλλιώς το αντίθετο.

Μέσα στο Ρωμαϊκό Στρατόπεδο βρισκόταν και ο υιός του Στρατηγού, νέος Ρωμαίος Αριστοκράτης, υπερήφανος και γενναίος, δεν άντεξε την πρόκλησι και βγήκε να πολεμήση. Πολέμησε σκληρά και γενναία, νίκησε και σκότωσε τον Σαββίνο Αρχηγό και οι Σαββίνοι υπεχώρησαν και υπετάχθησαν στους Ρωμαίους.

Τρεις ημέρες μετά ο Στρατηγός επέστρεψε από την Ρώμη, αντί όμως να βρη το Στρατόπεδό του ακίνητο, όπως το είχε αφήσει, βρήκε τους Ρωμαίους να έχουν επικρατήση και να εορτάζουν την νίκη τους. Μπαίνει στην σκηνή του και ρωτά να μάθη τί είχε συμβεί. Οι Αξιωματικοί του όλο χαρά του παρουσίασαν τον ήρωα γιό του, ο οποίος και τους είχε δώσει την νίκη τόσο ανέλπιστα εκθειάζοντάς τον και μακαρίζοντάς τον για την τύχη του, να έχη έναν τόσο σπουδαίο υιό…

Ο Ρωμαίος Στρατηγός πενθώντας ήδη, διέταξε να συλλάβουν τον γιό του για ανυπακοή και μάλιστα τον κατεδίκασε στον πιο ατιμωτικό θάνατο για Ρωμαίο, στην Σταύρωσι…ο υιός είχε κερδίσει πράγματι μία μάχη, αλλά εάν η πράξις του έμενε ατιμώρητη και μάλιστα γινόταν παράδειγμα και για άλλους, η πειθαρχία του Ρωμαϊκού Στρατού θα πήγαινε περίπατο….Ο Στρατηγός έχασε έναν γιό, η Ρώμη κέρδισε μία Αυτοκρατορία…

Και ο νοών νοείτο…

Τα πιο περίεργα ευρήματα από την Google Earth

 
Οι αναζητήσεις στο Google κρύβουν πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις! Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι αναζητήσεις στο Google Earth! Ψάξαμε και βρήκαμε τα 10 πιο περίεργα ευρήματα από την Google Earth, απίστευτα μέρη και εικόνες που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν!
10. Iraq’s Bloody Lake

Μια αιματοβαμένη λίμνη που βρίσκεται στο Ιράκ! Φήμες λένε πως η λίμνη έχει προκληθεί από ένα κοντινό σφαγείο! Δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση για το πως ακριβώς δημιουργήθηκε η αιματοβαμενη λίμνη, αλλά σκεπτικιστές θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι η αιτία των λυμάτων στο νερό, που έχει δώσει σε αυτή την λίμνη, αυτό το μολυσμένο χρώμα
9.Face in the Clay

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αλμπέρτα στο Καναδά. Είναι το πρόσωπο ερυθρόδερμων ή Ινδιάνων. Το πρόσωπο έχει από τότε το παρατσούκλι "Badlands Guardian". Το πρόσωπο είναι κατασκευασμένο από διαβρωμένο πηλό σε μια κοιλάδα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι μοιάζει με ένα κεφάλι που φοράει ακουστικά.Αυτό το θέαμα είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε μια πηγή πετρελαίου.
8.Heart-Shaped Island

Ένα νησί σε σχήμα καρδιάς που βρίσκεται στην Αδριατική στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας και είναι σήμερα ακατοίκητο. Ονομάζεται Galesnjak και έχει μέγεθος 130.000 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το νησί γίνετε ανάρπαστο, αφού χιλιάδες ζευγάρια θέλουν να το ενοικιάσουν για να περάσουν την ημέρα τους εκεί!
7.Lost Ship At Sea

Είναι το μεγαλύτερο ναυάγιο που είναι ορατό από το Google Earth. Το S.S. Jassim ήταν Βολιβιανό φορτηγό πλοίο που προσάραξε και βυθίστηκε στον ύφαλο Wingate στα ανοικτά των ακτών του Σουδάν το 2003.
6.Swastika

Πρόκειται για μια ναυτική βάση στο Σαν Ντιέγκο, η οποία χτίστηκε το 1967.Ο αρχιτέκτονας και οι κατασκευαστές είδαν από μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε από το Google Earth το 2007, δείχνει ότι τα τέσσερα άσχετα κτίρια σχηματίζουν την σβάστικα. Σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη, το Ναυτικό ξόδεψε 600.000 δολάρια για να κρύψει και να αλλάξει το σχήμα.
5.Oprah Maze

Ένας θαυμαστής της αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην Oprah Winfrey σχεδιάζοντας τη δική του προσωπική λαβύρινθο σε χωράφι καλαμποκιού το 2004. Πολύ συγκινητικό και πολύ χρονοβόρο επίσης!Ακόμα και έτσι, τουλάχιστον η προσπάθειά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και το έχει κάνει να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της Google Earth.
4.Firefox Crop Circle

Η ομάδα Linux Users το 2006 σχεδίασε αυτό το γιγαντιαίο κυκλικό λογότυπο του Firefox σε ένα χωράφι με καλαμπόκια στο Όρεγκον. Η έκταση του φτάνει τα 450.000 τετραγωνικά. Δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 50εκατομυριοστών χρηστών παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης στο Web.
3. Atlantis

Το πλέγμα βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής και οι σημάνσεις πιστεύεται ότι είναι δρόμοι.Οι τεχνικοί της Google Earth προσπάθησαν να μειώσουν την δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα, με την αναγγελία ότι το πλέγμα ήταν στην πραγματικότητα ένα ψηφιακό δημιούργημα από τις βάρκες με σόναρ που κάνουν συλλογή δεδομένων για χαρτογράφηση, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν άλλα …
2.Santa

Μια πραγματικά εντυπωσιακή και περίεργη εικόνα! Αυτός ο γιγάντιος Άγιος Βασίληςμε το όνομα "ear1grey", καλύπτει μια έκταση 36 μιλίων και βρίσκεται στην Φινλανδία!
1. Fighter Jet in Car Park

Τι δουλειά έχει ένα μαχητικό σταθμευμένο σε μια κατοικημένη περιοχή στο Παρίσι; Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι πρόκειται για ένα πλήρες μοντέλο μινιατούρα, ενός Mirage 2000,φτιαγμένο από μια κοινότητα του Πανεπιστημίου του Παρισιού, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι είναι ένα παλιό Mirage που στηρίζεται σε ένα παλιό γραφείο Dassault Système.
google earth  μέσω whos.gr

Τσικνοπέμπτη και η ιστορία της.

  Η τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου και για την φετινή Αποκριά, την γιορτάζουμε σήμερα. Οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την συγκεκριμένη Πέμπτη καταναλώνουν ελεύθερα μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Ο λόγος που έχει καθιερωθεί να γίνεται αυτό ημέρα Πέμπτη είναι πως η ορθόδοξη πίστη θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής, οπότε έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας.

Το όνομα "Τσικνοπέμπτη" προέκυψε γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα, το οποίο πρέπει να έχει πάντα λίγο λίπος ώστε κατά το ψήσιμο να βγάλει την απαραίτητη "τσίκνα". Ακόμα και οι πιο φτωχοί άνθρωποι κάθε περιοχής, πρέπει να ψήσουν κρέας ώστε να μυρίσει το σπίτι τους και όλοι να ξέρουν ότι γιορτάζουν!

Παλιότερα στην ελληνική επαρχία οι άνθρωποι μοίραζαν πιατέλες με το τσικνισμένο κρέας σε όλη την γειτονιά για να στείλουν την μυρωδιά του ψητού σε κάθε άκρη του χωριού. Μαζί με την Τσικνοπέμπτη έχει καθιερωθεί πλέον και η ειδωλολατρική παράδοση του μασκαρέματος που υποτίθεται ότι διώχνει τα κακά πνεύματα του χειμώνα και βοηθάει έτσι στην εξασφάλιση μιας επιτυχημένης σοδειάς.
Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας!
Πέρα από το παραδοσιακό "κάψιμο" του κρέατος, κάθε περιοχή της χώρας μας έχει τα δικά της έθιμα για την Τσικνοπέμπτη:

Κομοτηνή Την Τσικνοπέμπτη τα ζευγάρια που είναι έτοιμα για γάμο, ανταλλάσσουν μεταξύ τους φαγώσιμα δώρα. Ο άντρας πρέπει να στείλει στην σύντροφό του μια κότα και εκείνη ανταποδίδει με μπακλαβά .

Κέρκυρα Στην Κέρκυρα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης γίνονται τα "Πετεγολέτσια" ή "Κουτσομπολιά". Οι γυναίκες της παλιάς πόλης, βγαίνουν στα παράθυρα των καντουνιών και κουτσομπολεύουν μιλώντας την παραδοσιακή κερκυραϊκή διάλεκτο.

Πάτρα
Εδώ κάθε χρόνο αναβιώνει η "Κουλουρού" . Σύμφωνα με το έθιμο η "Γιαννούλα η Κουλουρού" νομίζει ότι ο Ναύαρχος Ουίλσoν είναι ερωτευμένος μαζί της και θα της κάνει πρόταση γάμου. Έτσι ντύνεται νύφη και πηγαίνει στο λιμάνι να προϋπαντήσει τον καλό της, σκορπώντας το γέλιο στους Πατρινούς.

Σέρρες Στις Σέρρες ψήνουν το κρέας στους δρόμους και στη συνέχεια ανάβουν μεγάλες φωτιές και πηδούν από πάνω τους. Αμέσως μετά ακολουθεί "το προξενιό" μεταξύ των ελεύθερων της κάθε γειτονιάς .


πηγή:pylestv

Φιλαράκι, μια μπουγάτσα με τυρί με δίνεις;;;






Η διαφήμιση με τους Θεσσαλονικείς και τους Αθηναίους που τα σπάει! Δείτε την...




Η «άλλη» ιστορία της Ακρόπολης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Την άγνωστη «βιογραφία» ενός διάσημου μνημείου της ανθρωπότητας, της Ακρόπολης, θα αφηγηθούν μέσω των ομιλιών τους καθηγητές...και συγγραφείς στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ιδρυμα Ωνάση. Αρχίζοντας από το ερώτημα, πόσο καλά γνωρίζουμε τις περιπέτειες και την πορεία της Ακρόπολης μέσα στους αιώνες οι ομιλητές αναπτύσσοντας έναν διάλογο με το κοινό θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τις λιγότερο καλά φωτισμένες πλευρές της ιστορίας του μνημείου και τα ίχνη μεγάλων γεγονότων και αλλαγών, των οποίων υπήρξε «θύμα» ή σιωπηλός μάρτυρας.

Γιατί η Ακρόπολη, μπορεί να παραπέμπει σήμερα αυτομάτως στην εποχή που χτίστηκε ο Παρθενώνας είτε στην εποχή που άρχισε το μνημείο να υμνείται ως σύμβολο του σύγχρονου πολιτισμού, όμως στο διάστημα των είκοσι χρόνων που μεσολάβησαν γνώρισε ποικίλους κατακτητές, μικρές και μεγάλες περιπέτειες, κινδύνους αφανισμού και δύσκολες διασώσεις. Μια άλλη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.

Σε αυτά θα αναφερθούν οι ομιλητές, Δημήτρης Πλάντζος επ. καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Χαμηλάκης καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας, και Χρήστος Χρυσόπουλος συγγραφέας και δοκιμιογράφος με συντονιστή τον Αναστάσιο - Ιωάννη Μεταξά ομ. καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Η αφήγηση της Ιστορίας και η διδασκαλία της ως ιστορικά φαινόμενα» που φιλοδοξεί να αναδείξει επίκαιρα, κρίσιμα ζητήματα.

Που και Πότε

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μικρή Σκηνή (Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, τηλ. : 213 0 178000). Λέξεις και Σκέψεις: «Η βιογραφία της Ακρόπολης. Το εμβληματικό μνημείο της Αθήνας». 29 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου αρχίζει μία ώρα πριν την εκδήλωση.
erroso.blogspot.com

Η θετική σκέψη μακραίνει τη ζωή





Εάν δηλώνετε ότι είστε καλά, τότε έχετε σημαντικές πιθανότητες να είστε πράγματι καλά για πολύ, πολύ καιρό. Μια νέα μελέτη ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης έδειξε ότι όσοι εθελοντές ανέφεραν ότι ήταν πολύ καλά στην υγεία τους, αντιμετώπιζαν μακροπρόθεσμα πολύ μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Επουλωτική η θετική σκέψη

Τα αποτελέσματα αυτά φάνηκε μάλιστα να ισχύουν ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες που επιδρούν στη μακροζωία, όπως το κάπνισμα, οι χρόνιες ασθένειες και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν εκείνα προηγούμενων μελετών σύμφωνα με τα οποία η θετική σκέψη δρα «επουλωτικά» για τον οργανισμό.

Η μελέτη των ειδικών από τη Ζυρίχη ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 σε περισσότερους από 8.000 εθελοντές. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν οι ίδιοι το επίπεδο της υγείας τους ενώ τους υπέβαλαν και σε ιατρικές εξετάσεις.

Τρεις δεκαετίες αργότερα η εξέταση επαναλήφθηκε και οι ερευνητές είδαν ότι οι εθελοντές που είχαν δώσει εξαρχής θετικές απαντήσεις σχετικά με την υγεία τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζουν σε σύγκριση με εκείνους που είχαν δώσει αρνητικές απαντήσεις.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της μελέτης Ντέιβιντ Φέε από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης «τα αποτελέσματά μας μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η υγεία τους είναι πολύ καλή πιθανότατα διαθέτουν χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να διατηρούν σε καλό επίπεδο την υγεία τους ή και να τη βελτιώνουν. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν τη θετική στάση για τη ζωή, την αισιόδοξη ματιά στα πράγματα και ένα θεμελιώδες επίπεδο ικανοποίησης με τη ζωή».

Αυξημένος κίνδυνος θανάτου και στα δύο φύλα

Από τη μελέτη προέκυψε συγκεκριμένα ότι οι άνδρες που περιέγραφαν την υγεία τους ως «πολύ κακή» είχαν 3,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν πεθάνει στο διάστημα των τριών δεκαετιών σε σύγκριση με όσους περιέγραφαν την υγεία τους ως «πολύ καλή».

Στις γυναίκες οι πιθανότητες θανάτου ήταν 1,9 φορές μεγαλύτερες σε όσες ανέφεραν ότι δεν ένιωθαν καλά σε σύγκριση με εκείνες που ανέφεραν ότι ένιωθαν θαυμάσια.

Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη μακροπρόθεσμη μελέτη που αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ της αξιολόγησης που κάνει το ίδιο το άτομο σχετικά με την υγεία του και τον κίνδυνο θνησιμότητας που διατρέχει.

Οι συγγραφείς της τονίζουν ότι τα ευρήματά τους ενισχύουν τον ευρύ ορισμό που δίνει στην έννοια της υγείας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τον οποίον η υγεία δεν αφορά μόνο την απουσία ασθένειας, αλλά αποτελεί έναν συνδυασμό κοινωνικής, ψυχικής και φυσικής ευημερίας.

planitikos.com

Τάγματα θανάτου Κοσοβάρων δρούνε στην Ελλάδα κατά του Ελληνισμού!..



Η υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου ή αλλιώς Κοσόβου (Kosovo Pole: ο Κάμπος του Κοτσυφιού!) δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλή!

Ίσα-ίσα συνδέεται με όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέχρι και τώρα την ανελέητη επίθεση του διεθνούς σιωνισμού κατά της Ελλάδας. Θα έλεγε μάλιστα κάποιος, αν δει πιο προσεκτικά πράγματα και καταστάσεις, καθώς και την ροή των εξελίξεων, ότι η διάλυση της κάποτε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας θαρρείς και έγινε για έναν και μόνο σκοπό: για να δημιουργηθούν στο κέντρο των Βαλκανίων και ακριβώς δίπλα στις Ορθόδοξες Ελλάδα και Σερβία δύο κρατικά μορφώματα ή καρκινώματα, δύο ανύπαρκτων εθνών! Και αυτά είναι το κράτος των Γυφτοσκοπιανών που τολμάει και καπηλεύεται το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ και την ελληνική ιστορία και το κράτος των Κοσοβάρων μογγόλων της Ασίας, που έχουν μια πάρα, μα πάρα πολύ «ενδιαφέρουσα» ιστορική πορεία...

Αν τους δει κανείς μορφολογικά, σαν εξωτερική εμφάνιση, σαν ψυχικό και πνευματικό κόσμο κτλ., θα διαπιστώσει αμέσως πως οι Κοσοβάροι είναι οι χειρότεροι Αλβανοί! Είναι αναμφισβήτητο βέβαια ότι ανήκουν στην ίδια αυτή παλιοράτσα, αφού ήρθανε από τα ίδια μέρη της Ασίας, το παλιό βασίλειο των Χαζάρων (δηλ. την σημερινή Γεωργία) και, θα έλεγα, ότι δεν είναι και τόσο «σύμπτωση» το γεγονός πως στην Ελλάδα αυτή η μία ουσιαστικά φυλή – Αλβανοί, Κοσοβάροι, Γεωργιανοί, όλοι... ίδιοι στο αίμα και στην ψυχή! – είναι οι πιο σκληροί εκτελεστές Συμπατριωτών ΜΑΣ, οι πιο αδίστακτοι κλέφτες και βιαστές, τους οποίους κυριολεκτικά τους χαροποιεί το γεγονός να σφάζουν και να εξοντώνουν Έλληνες!... Και όμως συνεχίζουν να δρούνε ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ, αφού τα ΜΑΤ προτιμούνε να χτυπάνε στο ψαχνό και να ματώνουν τους Έλληνες Εθνικιστές και όχι δυστυχώς τους ξένους εγκληματίες...

Εξοργίζει πραγματικά την κάθε αγνή Ελληνική ψυχή αυτή η τακτική των «πραιτωριανών» του Παπουτσωμένου Γάτου, οι οποίοι ποτέ μα ποτέ δεν έχουν σπάσει στο ξύλο ένα έστω αλλοδαπό καθίκι, έναν από αυτούς που μας κουβαλήθηκαν στην χώρα ΜΑΣ για να μας ποτίζουν φαρμάκι, ναρκωτικά, να μας σκοτώνουν και να μας βιάζουν, διαπράττοντας τα πιο στυγερά εγκλήματα, που ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν θα μπορούσε να κάνει! Με πιο πρόσφατη την εξιχνίαση της δολοφονίας πριν από κανά δυο εβδομάδες του 89χρονου Ομοεθνή ΜΑΣ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (έγραψα εδώ σχετικά), που διαπράχτηκε φυσικά από Γεωργιανό (είχε δέσει και φιμώσει τον ηλικιωμένο Έλληνα, σκοτώνοντάς τον βασανιστικά μέσα στο σπίτι του, ο οποίος Έλληνας ήταν μάλιστα και ήρωας πολέμου!...).

Τα επίλεκτα ΜΑΤ του Συστήματος βαράνε στο ψαχνό και δέρνουν, τυφλώνοντας με χημικά κτλ., ΜΟΝΟ Έλληνες Εθνικιστές, όπως έκαναν πέρσι στον Άγιο Παντελεήμονα κτλ. Μάλιστα το Σύστημα διέταξε τους ΜΑΤατζήδες να... χτυπάνε επιλεκτικά στις μεγάλες διαδηλώσεις εκείνους που κρατάνε την Ελληνική σημαία, το Ιερό ΜΑΣ Σύμβολο!!! Ζούμε όντως στον κόσμο του παραλόγου στην Ελλάδα, με ένα ανθελληνικό και ξενόδουλο καθεστώς που κάνει τα πάντα για να ξεκάνει τους καθαρούς Έλληνες και να μετατρέψει την Πατρίδα ΜΑΣ σε τριτοκοσμικό – και μάλιστα εδαφικά ακρωτηριασμένο και συρρικνωμένο – κρατίδιο... Χωρίς Έλληνες! Γι’ αυτό και κάθε γνήσιος Έλληνας δεν μπορεί να είναι φλώρος αστός και να υπηρετεί αυτό το σατανικό μισελληνικό Σύστημα της Νέας Τάξης, αλλά ΜΟΝΟ Έλληνας Εθνικιστής και με επαναστατική διάθεση κατά των απάτριδων και αδιάφορων αστών!

Και έρχομαι και πάλι στο θέμα αυτών των άθλιων Κοσοβάρων. Ενός λαού ή μάλλον μιας φάρας Ασιατών, οι οποίοι ξεκίνησαν μετά τον μεσαίωνα για να μετοικίσουν στην περιοχή μας, καταλαμβάνοντας σιγά-σιγά ελληνικά και σερβικά εδάφη και σκορπώντας τον τρόμο και την βία στα Βαλκάνια (την άλλοτε Ελληνική χερσόνησο, όπως την αποκαλούσαν οι γεωγράφοι και που πάλι θα ξαναγίνει Ελληνική!). Αυτοί λοιπόν οι υπάνθρωποι, που δεν πρόσφεραν τίποτα στον ανθρώπινο πολιτισμό και που μόνο πόνο και δάκρυα σκόρπισαν στους άλλους (και συνεχίζουν να σκορπίζουν τον τρόμο στους Έλληνες, χύνοντας αίμα Ελληνικό μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ!), κατέλαβαν ύπουλα και λίγο-λίγο το Κοσσυφοπέδιο – μία 100% σερβική επαρχία – και, με τις γυναίκες τους να γεννοβολάνε σαν τα κουνέλια (δεν ξέρουν και τίποτ’ άλλο!) έφτασαν να γίνουν εκεί πλειοψηφία...

Και, τελικά, να διεκδικήσουν το Κόσοβο απο το μηδέν και να το ανακηρύξουν και σε ανεξάρτητο κράτος, με την διεθνή κοινότητα να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτό το πολιτικό έγκλημα! Βλέπετε, Κοσοβάροι είναι αυτοί, «λουλούδια» της στέπας, δεν είναι π.χ. Παλαιστίνιοι ή Κούρδοι, όπου κρατάνε οι Εβραίοι κυρίαρχοι των διάφορων ΟΗΕδων «άλλα σταθμά» (το Ισραήλ να μην θίξουμε, την Τουρκία!...)... Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο ενώ εμείς οι Έλληνες να μπορούσαμε – και επιβαλλόταν να το κάνουμε! – να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, να μην το κάνουμε, ενώ οι Αλβανοί που δεν είχαν κανένα δίκιο στο Κοσσυφοπέδιο το έκαναν τελικά δικό τους! Είναι άραγε πιο «μάγκες» από εμάς και τα καταφέρνουν έτσι;... Δεν το νομίζω, απλά την Ελλάδα ΜΑΣ δεν την κυβερνάνε Έλληνες, αλλά... μισέλληνες!

Μέσα λοιπόν στην Ελλάδα ΜΑΣ διαπράττουν οι άθλιοι αυτοί Κοσοβάροι, με τις χαρακτηριστικές φάτσες και σωματότυπο του... πιθήκου (!), τα πιο αισχρά και στυγνά ανθελληνικά εγκλήματα! Και μην με πούνε «ρατσίστρια» και άλλες τέτοιες μαλ....(όχι ότι με πειράζει και ιδιαίτερα αυτός ο χαρακτηρισμός...), αφού κανένας και ποτέ δεν θα μπορέσει να μου δείξει εμένα ένα έστω πολιτιστικό επίτευγμα, ένα έστω ανθρωπιστικό κατόρθωμα των Κοσοβάρων!... Είναι λοιπόν δυνατόν αυτοί να συγκριθούν ποτέ με εμάς τους Έλληνες; Γιατί τότε να μην έχω εγώ περηφάνεια μεγάλη που ανήκω στο Ελληνικό Έθνος; Τι πάει να πει αυτό; Κόμπλεξ... κατωτερότητας; Φυσικά και είμαι περήφανη που γεννήθηκα Ελληνίδα! Μπορεί άραγε να πει το ίδιο και μια Κοσοβάρα; Όχι, βέβαια! Όσο για τους άνδρες και τις γυναίκες τους, τι να πω; «Ομορφόπαιδα» είναι! Αλλά μόνο ως σκυλόφατσες!...

Ένα τεράστιο έγκλημα που έκαναν αποδεδειγμένα οι Κοσοβάροι στην Ελλάδα ήταν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο (και αλλού) το 2007, όταν και κατακάηκε η μισή Ελλάδα! Τότε ακούστηκε σε όλη την Πατρίδα ΜΑΣ βαθύς ο οδυρμός και ο θρήνος – με πάνω από 80 Συμπατριώτες ΜΑΣ καμμένους ζωντανούς... – και πέσαμε οι Έλληνες σε Εθνικό πένθος που δεν έχει λόγια... Αλλά τις φωτιές αυτές τις έβαλαν, όπως και δημοσιεύτηκε τότε, οι Κοσοβάροι δολιοφθορείς, με επικεφαλής το επικίνδυνο ανθελληνικό φίδι Ντανίλο, αυτόν τον βρωμοπράκτορα που στάζει δηλητήριο κατά της Ελλάδας!

Ο Ντανίλο είναι πραγματικά ορκισμένος στον υποχθόνιο «θεό» του με τα κέρατα να εξοντώσει όσο πιο πολλούς Έλληνες μπορεί!... Και κάτι άλλο, ερώτηση: γιατί οι Κοσοβάροι ονομάζουν τους «ήρωές» τους («ήρωας» είναι γι’ αυτούς ο δολοφόνος Ελλήνων, Σέρβων κτλ.) με την προσωνυμία «Το Φίδι»; Είναι γνωστό ότι έτσι ονομάσαν τον σημερινό πρωθυπουργό του παράνομου κράτους τους, τον Θάτσι, αυτόν τον αποδεδειγμένο τρομοκράτη και έμπορο ναρκωτικών και όπλων... Γιατί λοιπόν «φίδια»; Ποια η σχέση των βάρβαρων αυτών με τα ύπουλα ερπετά που σέρνονται καταγής;...

Τάγματα θανάτου λοιπόν των κοσοβάρικων ανθελληνικών φιδιών δρούνε μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ! Και βρίσκονται πίσω από πολλές παράνομες δραστηριότητες, από τον τζόγο, τα στοιχήματα, την τοκογλυφία, το εμπόριο λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών, εκβιασμούς, δολοφονίες, ληστείες και τόσα άλλα... Αλλά και πίσω από σατανικά σχέδια, όπως π.χ. ήταν οι μεγάλες φωτιές του 2007, για τις οποίες ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είχε γράψει ότι θαρρείς και τις χαράζει στρατηγικά κάποιος «εγκέφαλος» πάνω στον χάρτη...
Πάνε λοιπόν να μας καταστρέψουν την Πατρίδα ΜΑΣ οι Εβραίοι Σιωνιστές της Νέας Τάξης με όργανα τους μέχρι τρέλας φανατικούς ανθέλληνες Κοσοβάρους! Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει επιτέλους να την πούμε!... Αλλά, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, ορκισμένοι στην γαλανόλευκη, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Πατρίδα ΜΑΣ και να σκοτώσουν το Έθνος ΜΑΣ! Και επειδή είναι φίδια, θα τα αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει σ’ αυτά τα ερπετοειδή: πατώντας τους το κεφάλι και λιώνοντάς το!... Και φωνάζοντας: Στα τσακίδια, κοσοβάρικα φίδια!
Σόνια Μαυρίδου