Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Aνέκδοτο



Μια ωραία νεαρή κυρία ήταν στο αεροπλάνο από Ηνωμένες Πολιτείες προς Αθήνα δίπλα σε ένα ιερέα.
- Πάτερ μου να σας ζητήσω μια χάρη; ρωτάει η ξανθιά.
- Φυσικά κόρη μου, τι μπορώ να κάνω; απαντά ο αγαθός ιερέας.
- Να σας πω, αγόρασα ένα πολύ ακριβό δώρο, δηλαδή ένα σούπερ ηλεκτρονικό μπιστολάκι μαλλιών για τα γενέθλια της μητέρας μου που είναι πάνω από το όριο του τελωνίου και φοβάμαι ότι θα μου το κατασχέσουν αν δεν πληρώσω το τέλος. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να το περάσετε από το τελωνείο για μένα; Κάτω από τα ράσα σας μήπως;
- Θα ήθελα να σε βοηθήσω παιδί μου, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω: δεν θα πω ψέμματα.
- Μα πάτερ μου, κανείς δεν θα σας κάνει ερωτήσεις έτσι που έχετε αγαθό πρόσωπο και είστε καλός ιερέας.
Προσγειώνονται λοιπόν, αποβιβάζονται και όταν φτάνουν στο τελωνείο η ξανθιά αφήνει τον ιερέα να περάσει πρώτος.
Εκεί ρωτούν τον ιερέα:
- Πάτερ έχετε τίποτα να δηλώσετε;
- Από το κεφάλι μου μέχρι την μέση μου, δεν έχω τίποτα να δηλώσω, απαντά ο ιερέας.
Ο τελωνειακός φυσικά βρήκε την απάντηση παράξενη και ξαναρωτά:
- Και έχετε τίποτα να δηλώσετε από την μέση σας μέχρι το πάτωμα;
- Ναι, έχω ένα θαυμάσιο εργαλείο σχεδιασμένο για χρήση μιας γυναίκας, αλλά το οποίο είναι έως τώρα αχρησιμοποίητο.
Ξεσπώντας στα γέλια ο τελωνειακός λέει:
- Περάστε πάτερ, ο επόμενος.

Πόσο Δημοσιογραφία είναι η στρατευμένη προπαγάνδα;

Γράφει ο Λυσίας

Επειδή τον λένε Ιορδάνη, έχει μια τάση, να θέλει να μας….. αναβαπτίσει όλους.
Πα-πα-πα. Τι είναι αυτός ο άνθρωπος.
Πιο πράσινος κι από την Ξενογιαννακοπούλου είναι. Με ολίγον green τσαμπουκά, από Καρχιμάκη.
Και καλά. Θα μου πείτε, εάν αυτοί δεν ήταν τόσο πράσινοι, δεν θα είχαν και τις θεσμικές θέσεις που έχουν. Η μια υπουργός και ο άλλος, αφεντικό στο κόμμα. Σωστά.
Άλλωστε και ο εν λόγω Ιορδάνης, εάν δεν ήταν τόσο πράσινος, δεν θα είχε εκπομπή στο MEGA.
Να μας ξυπνάει κάθε Σαββατοκύριακο, με μια στημένη ΤΖΕΦΡΥα ¨πραότητα¨, όπως την διδάχτηκε, για να μπορεί γλυκά, με το….¨βαμβάκι¨, να μας περνάει τις θέσεις του.
Τις θέσεις του; Άκου τις θέσεις του….. Τι ενδιαφέρουν τον τηλεθεατή οι θέσεις του; Και ποια η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ, να χρησιμοποιεί το πανίσχυρο αυτό βήμα, που του εμπιστεύθηκαν, για να μπορεί ανενόχλητος, να περνάει αυτές του τις θέσεις;
Είναι δημοσιογραφία αυτή; Σπούδασε δηλαδή, αυτό........... το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ για να το χρησιμοποιεί, περνώντας από ένα δημόσιο (αφού έρχεται μέσω εθνικών συχνοτήτων ) μέσο, ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ;
Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, φίλτατε;
Εάν οι συνάδελφοι της γενιάς μου ( ελάχιστα πιο μεγάλος από αυτόν είμαι), γνώριζαν πως αποστολή τους θα ήταν, όχι Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ, αλλά το να περνάνε στους αναγνώστες τους και στο κοινό, τα εσώψυχά τους, θα είχαν προτιμήσει όλοι τους, να γίνουν…. καστανάδες.
Για να είχαν το κεφάλι τους ψηλά. Και όχι στηριγμένο σε…. μπανέλες. Σε ¨νάρθηκες¨ που ακούνε στο όνομα Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Ψυχάρης….. Και κάθε άλλος ¨ψυχοπονιάρης¨ της αρπαχτής του.
Δεν έχω κάτι προσωπικό, με τον άνθρωπο. Όμως συνειδησιακά, η τρεισήμισι δεκαετιών τριβή μου, με το δημόσιο γραφικό λειτούργημα, μου επιβάλλει να του πω πως ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Τόσος δογματισμός, σε κάποιες θέσεις, μόνο δημοσιογραφία δεν μπορεί να θεωρηθεί. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
Και ο Αναγνωστάκης, πλάι σου, λεβέντη μου, ΠΑΣΟΚ είναι. ( Με, ή χωρίς νιάου-νιάου). Δες όμως, πόσο πιο αξιοπρεπής και ισορροπημένος είναι στην εκφορά του λόγου του. Πόσο μέτρο διαθέτει ο άνθρωπος…..
Ο δημοσιογράφος ( θεωρώ ) δεν είναι μέλος θιάσου, για να κάνει ο ένας τον…. καλό, ο άλλος τον κακό και ο τρίτος τον….. άσχημο.
Είναι με όλους κακός, με όλους καλός, με όλους άσχημος και όμορφος ταυτόχρονα. Διότι τον διακρίνει η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ που διασφαλίζει και τις ίσες αποστάσεις.
Φθάνει πια αυτή η γλοιώδης τάση ωραιοποίησης, μιας κάθετα αρνητικής, προς τον λαό εικόνας.
Τον άνισα στημένο στον τοίχο λαό, που δεινοπαθεί. Που του αφαιρούν, οι κλέφτες τα πάντα.
Ακόμα και την αξιοπρέπειά του.
Χώστους τα, για να τους κάνεις καλύτερους. ( Αν και για τους συγκεκριμένους, ανέκδοτα λέω ).
Εάν όλοι, τους ορθώσουμε το δάκτυλο, ( όποιο να ναι δεν παίζει ρόλο ) ίσως κάτι να καταφέρουμε.
Υπάρχουν και…… κλέφτες , που μπήκαν στον ορθό δρόμο.
Κράτα λοιπόν την ιδεολογία σου συνάδελφε, για την παρέα σου και το σπιτικό σου. Και όταν ¨μπαίνεις¨ μέσα στα δικά μας ¨σπιτικά¨ , σεβάσου μας.
Και θυμήσου την επαγγελματική σου υποχρέωση. Όπως στην δίδαξε η ζωή και η σπουδή σου στο αντικείμενο.
Εκτός και αν ανήκεις και συ, στην….. Πρετεντέριο Σχολή…..
Φθάνει όμως, γιατί έχεις καρφωθεί σε εκνευριστικό βαθμό.
Θυμίζεις διαφημιστή του Κ.Κ.Ε. της εποχής Ζαχαριάδη. Ενώ και το MEGA σας, πια έχει μετατραπεί σε KOBA της δεκαετίας του ’70. Που εκεί πια να δεις τι ¨μαγειρέματα¨ γινόντουσαν.
Όχι….¨Master Chef¨  και τρίχες.
Για χαλαρώστε λίγο. Γιατί το πολύ το ¨Κυρ Ελέησον¨ το βαριέται και ο παπάς.
Για σύνελθε. Και μην έρχεσαι τώρα, σε περίοδο Στρος Καν και καθολικού ξεπουλήματος των πάντων, με τον δημόσιό σου λόγο, να μας εξαγνίσεις, τα εγκλήματα, της Ηρώδου του Αττικού, όπου στεγάζεται το στρατηγείο του ¨αρχιμάγειρα¨ του Δ.Ν.Τ.
Γιατί θα με αναγκάζεις να σου πω:  « Αϊ παραπέρα, ¨συναδελφούλ稻.  

  πηγή:kafeneio                                                                                                                                          

Ο μεγαλύτερος κρυφός έρωτας της Ευρώπης !!!

Επανεκκίνηση και αντεπίθεση!

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ απεφάσισε τη δυναμική και άμεση επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα όσον αφορά στο κεντρικό επίπεδο της λειτουργίας του συμμαχικού σχήματος ενώ τα μέλη της ΚΠΕ έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου.
Άργησαν να ξυπνήσουν, αλλά νωρίς το θυμήθηκαν,  ακριβώς τη …
στιγμή που βγήκαν τα πωλητήρια … να μην ξεχάσουμε να στείλουμε και αυτούς το λογαριασμό!
 
πηγή:greki

Εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται ο αραβικός κόσμος σε Αφρική και Μέση Ανατολή με την αρχή να έχει γίνει στην Τυνησία όπου και κατέρρευσε η κυβέρνηση του Μπεν Άλι και στη συνέχεια στην Αίγυπτο με την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις στην Αλγερία, στην Υεμένη, στο Ιράν, στο Μπαχρέιν και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν και στη Λιβύη. Το enet.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Αίγυπτος Αίγυπτος Όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας:
Οι τελευταίες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο
14:50: ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου παροτρύνει τους τραπεζικούς υπαλλήλους να σταματήσουν να διαδηλώνουν και να επιστρέψουν στην εργασία τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της εθνικής οικονομίας, ενώ τους κάλεσε να επιλέξουν μία ομάδα 20 εκπροσώπων από κάθε τράπεζα προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους με τη διεύθυνση, παρουσία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, που δημοσιεύτηκε στις κρατικές εφημερίδες.
Οι συναντήσεις αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου και να διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες.
Σε όλη την Αίγυπτο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές εξαιτίας των διαδηλώσεων και των απεργιών των υπαλλήλων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και τις καταχρήσεις.
14:41: ΙΡΑΚ: Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Κουτ στο νότιο Ιράκ, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Οι διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή διεφθαρμένων αξιωματούχων και τη βελτίωση των βασικών υπηρεσιών, ενώ κατέλαβαν δημόσια κτίρια στην πόλη.
"Ο απολογισμός από τις βίαιες ενέργειες κατά τις διαδηλώσεις είναι τρεις διαδηλωτές νεκροί και περίπου 30 τραυματίες, στους οποίους περιλαμβάνονται 15 αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας εγκαταστάσεων", δήλωσε αστυνομική πηγή στην Κουτ.
Υεμένη Υεμένη 14:15: ΙΡΑΝ: Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ότι την Παρασκευή οργανώνει διαδήλωση εναντίον των αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών.
Το Συμβούλιο για το Συντονισμό της Ισλαμικής Προπαγάνδας, το οποίο οργανώνει τις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις του καθεστώτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί "εναντίον των αρχηγών της ανταρσίας", των αντιπολιτευόμενων πολιτικών Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί.
13:45: ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Ο σιίτης ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεΐχης Αλι Σαλμάν ζητά πραγματική συνταγματική μοναρχία με τον πρωθυπουργό να εκλέγεται αντί να διορίζεται από το Βασιλιά
13:39: ΛΙΒΥΗ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούν την κυβέρνηση της Λιβύης να μην εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση ιδεών, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ιράκ Ιράκ 13:27: ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Την Αίγυπτο θα επισκεφθεί στις 22 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον
13:02: ΣΥΡΙΑ: Ακτιβιστής που συνελήφθη στις αρχές του μήνα επειδή απηύθηνε έκκληση για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας, αναφέρουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εννέα τοπικές οργανώσεις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι ο 70χρονος Ghassan al-Najjar απελευθερώθηκε τη Δευτέρα. Ο ακτιβιστής είναι ηγέτης της μικρής ομάδας “Islamic Democratic Current”. Διαδικτυακή καμπάνια που ζητούσε διαδηλώσεις στις 5 Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό αφού κανείς διαδηλωτής δεν εμφανίστηκε στη Δαμασκό. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκφοβίζει το λαό και δεν τον αφήνει να διαδηλώσει.
12:42: ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Οι προτάσεις επιτροπής νομικών για αλλαγές στο αιγυπτιακό Σύνταγμα θα τεθούν σε δημοψήφισμα σε δύο μήνες από σήμερα, δήλωσε ένα από τα μέλη της επιτροπής. Η επιτροπή είχε συνάντηση την Τρίτη με το ανώτατο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων το οποίο της έδωσε προθεσμία δέκα ημερών για την αναθεώρηση του Συντάγματος πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών. "Θα έχουμε τελειώσει τις τροποποιήσεις σε δέκα ημέρες και το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε δύο μήνες", δήλωσε ο Σόμπχι Σάλεχ, μέλος της επιτροπής, δικηγόρος και πρώην βουλευτής των Αδελφών Μουσουλμάνων.
12:40: ΙΡΑΝ: Έκκληση στην ιρανική κυβέρνηση "ν΄ακούσει το λαό" απευθύνουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί με ανακοινώσεις τους. Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό περιορισμό κατ΄οίκον πριν από τις διαδηλώσεις της Δευτέρας.
Ο μεταρρυθμιστής, πρώην πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου, Μεχντί Καρουμπί αναφέρει: "Σάς προειδοποιώ, ανοίξτε τ΄αυτιά σας πριν να είναι πολύ αργά και ακούστε τη φωνή του λαού. Οι βιαιότητες και η εχθρότητα απέναντι στα αιτήματα του λαού δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σημερινής κατάστασης παρά μόνο για ένα ορισμένο διάστημα. Διδαχθείτε από την τύχη των καθεστώτων που απομακρύνθηκαν από το λαό".
Ιράν Ιράν Σε χωριστή επιστολή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, ο Χοσεΐν Μουσαβί επικρίνει τις αρχές και χαιρετίζει τις διαδηλώσεις της Δευτέρας: "Η διαδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου είναι μια μεγάλη επιτυχία για το λαό και το Πράσινο Κίνημα".
11:28: ΥΕΜΕΝΗ: Νέες διαδηλώσεις στην Υεμένη έξω από το πανεπιστήμιο της Σαναά. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με φιλοκυβερνητικούς. Όταν οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν νέα κινητοποίηση ξεκίνησε από μερικές εκατοντάδες φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο. Όμως οι αρχές έκλεισαν τις πόρτες εγκλωβίζοντάς τους μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πετούν πέτρες και ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 4 τραυματίες. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους ενώ αναφέρθηκαν και πυροβολισμοί στον αέρα για εκφοβισμό. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ. "Δεν έχουμε μέλον υπό τις παρούσε συνθήκες" δηλώνουν οι αντιφρονούντες. Από τα 23 εκατομμύρια που ζουν στην Υεμένη, το 40% ζει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα, ενώ όπως αναφέρουν οργανώσεις αρωγής υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.
10:28: ΙΡΑΝ: Συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών στην Τεχεράνη μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν σύμφωνα με το Ρόιτερ. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην κηδεία του φοιτητή Σανί Ζαλέχ, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του, δέχθηκε επίθεση από ομάδες προσκείμενες στο καθεστώς. Ωστόσο απωθήθηκαν από τους αντικυβερνητικούς οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως 'Θάνατος στους υποκριτές". Όσον αφορά στο θάνατο του φοιτητή, η κυβέρνηση αρνείται την οποιαδήποτε ευθύνη, κάτι όμως που δεν αποδέχεται η αντιπολίτευση.
10:00: ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Χιλιάδες σιίτες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν για να τιμήσουν τη μνήμη του δεύτερου διαδηλωτή που σκοτώθηκε χθες σε αντίστοιχη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές προς το παρόν ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού και όχι του βασιλιά της χώρας που έχει και τον τελευταίο λόγο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων. Επίσης ζητούν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, κάτι που έχει ήδη υποσχεθεί να πράξει η κυβέρνηση και τη θέσπιση νέου συντάγματος.
9:55: ΛΙΒΥΗ: Η κυβέρνηση θα απελευθερώσει σήμερα 110 κρατούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απαγορευμένη Λιβυκή Ισλαμική Μαχητική Οργάνωση. Οι κρατούμενοι είναι τα τελευταία μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται στη φυλακή της Τρίπολης Αμπού Σαλίμ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Λιβύης Μοχάμεντ Τερνίς στο πρακτορείο Ρόιτερ.  Εκατοντάδες κρατούμενοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση έχουν απελευθερωθεί, αφού αποκήρυξαν τη βία τον περασμένο χρόνο μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Αίγυπτος Αίγυπτος 9:50: ΛΙΒΥΗ: "Ημέρα της Οργής" οργανώνεται μέσω του Facebook αύριο στη Λιβύη. Με το σύνθημα "Εξέγερση της 17ης Φεβρουαρίου 2011: για να γίνει ημέρα οργής για τη Λιβύη", η ομάδα του Facebook καλεί σε εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι
8:43: ΛΙΒΥΗ: Διαδηλώσεις πραγματοποιούν οπαδοί του Μουαμάρ Καντάφι σε διάφορες πόλεις της Λιβύης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλούμενο πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση της χώρας.
7:20: ΛΙΒΥΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το BBC τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Βεγγάζι της Λιβύης έπειτα και από τη σύλληψη ενός αντικαθεστωτικού δικηγόρου. Αν και ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, ενώ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές χρησιμοποίησαν και κανόνια νερού. Τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν  ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι εκ των οποίων 10 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Al Manara, μέλη οικογενειών κρατουμένων που σκοτώθηκαν το 1996 από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη φυλακή Αμπού Σαλίμ στην Τρίπολη συγκεντρώθηκαν τη νύκτα μπροστά από αστυνομικό τμήμα στη Βεγγάζη για να ζητήσουν την απελευθέρωση του συντονιστή τους, του δικηγόρου Φέτχι Ταρμπέλ. Όπως αναφέρει η  οργάνωση Human Rights Watch, τουλάχιστον 1.200 κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη φυλακή Αμπού Σαλίμ το 1996.
7:00: ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους, μετά το θάνατο δύο διαδηλωτών σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μπαχρέιν και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμέντ Φίλιπο Κρόουλι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δέσμευση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν να διεξάγει έρευνες για τον θάνατο των δύο διαδηλωτών και να λάβει μέτρα κατά της αδικαιολόγητης χρήσης βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μανάμα ζητώντας την αλλαγή του καθεστώτος, μετά τον θάνατο δύο νεαρών σιιτών που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ μπεν Ισα Αλ Χαλίφα εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο των δύο διαδηλωτών και ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής έρευνας.
23:05: ΙΡΑΝ: Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε απόψε ότι οι "εχθροί" που οργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους.
"Είναι σαφές ότι το ιρανικό έθνος έχει εχθρούς δεδομένου ότι είναι μια χώρα που θέλει να λάμψει (...) και να αλλάξει τις σχέσεις στον κόσμο", είπε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση.

"Φυσικά υπάρχει πολύ μίσος, ακόμη και κατά της κυβέρνησης. Αλλά (αυτοί που ενορχήστρωσαν τις διαδηλώσεις) δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους", πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις  διαδηλώσεις την ιρανική πρωτεύουσα.
Χθες χιλιάδες Ιρανοί διαδήλωσαν και πάλι κατά μικρές ομάδες στο κέντρο της Τεχεράνης μετά από έκκληση του ηγέτη της αντιπολίτευσης πρώην πρωθυπουργού Χοσεΐν Μουσαβί και του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τις αρχές.


22:55: ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Εκατοντάδες άνθρωποι, που κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, παραμένουν αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε απόψε μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.     "Υπάρχουν εκατοντάδες κρατούμενοι, αλλά οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους δεν είναι πλήρεις (...) Τους κρατά ο στρατός", δήλωσε ο Γκαμάλ Έιντ, διευθυντής του Αραβικού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι λαμβάνει ακόμη "πληροφορίες που μιλούν για εξαφανίσεις πολλών νέων πολιτών".
Ο Έιντ κάλεσε το στρατό να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη λίστα με τους κρατούμενους και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. Ο στρατός "συντάσσει (έναν κατάλογο) με τους κρατούμενους με βάση την αιτία της σύλληψής τους κι αυτό μπορεί να πάρει χρόνο αλλά δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν ανακοινώνει τα ονόματά τους και το πού κρατούνται", τόνισε.

Η ανεξάρτητη εφημερίδα Αλ Μάσρι Αλ Γιουμ δημοσίευσε μια λίστα με ονόματα ανδρών και γυναικών ηλικίας από 15 έως 48 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κάποια στιγμή από τις 25 Ιανουαρίου -- πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων -- μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες δηλαδή πριν από την παραίτηση του Μουμπάρακ.

21:35:  ΙΡΑΚ: Πολλές μικρές διαδηλώσεις, σε όλη τη χώρα, οργάνωσαν χθες Ιρακινοί διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά και την υψηλή ανεργία στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Ιράκ. Οι Ιρακινοί διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την έλλειψη βασικών υπηρεσιών και τροφίμων αλλά σήμερα έκαναν ευθέως αναφορά στην αναταραχή που σημειώνεται στον αραβικό κόσμο. 
Στη σουνιτική πόλη Φαλούτζα, στο δυτικό Ιράκ, περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο δημαρχείο ζητώντας από τους τοπικούς αξιωματούχους να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και να κάνουν περισσότερα για να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Στο Κιρκούκ, στο βορρά, μια μικρή διαδήλωση από 100 άτομα έγινε κοντά στο κτήριο του επαρχιακού συμβουλίου. Περίπου 200 διαδηλωτές κατέβηκαν επίσης στους δρόμους της Βασόρας, στα νότια.

Μέχρι στιγμής οι διαδηλώσεις στο Ιράκ είναι μικρές. Ωστόσο, οργανώσεις ζητούν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook να οργανωθεί μια συντονισμένη διαδήλωση στις 25 Φεβρουαρίου. Μία ομάδα που αυτοαποκαλείται "Επανάσταση του Ιράκ" και έχει 6000 υποστηρικτές, ζήτησε από τους Ιρακινούς να συντονίσουν μια ογκώδη διαδήλωση. "Είμαστε τμήμα του κόσμου που επηρεάζεται απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η επανάσταση στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για εμάς", έγραψε ένα μέλος της ομάδας στο Facebook.
 
16:05: ΤΥΝΗΣΙΑ: Οι αρχές της Τυνησίας παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στη χώρα, ενώ αίρουν οριστικά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TAP.  Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου πριν την πτώση του πρώην προέδρου της χώρας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου.
 
πηγή:enet

Ψέματα πολίτη για να ανατραπεί ο Σαντάμ ήταν τα περί όπλων μαζικής καταστροφής

 
 
Ο πρώην ηγέτης του Ιρά κ, Σαντάμ Χουσέιν
Ο πρώην ηγέτης του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν
Ο Ιρακινός που αποκάλυψε στις αμερικανικές αρχές ότι η χώρα του είχε μυστικό πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής, δήλωσε πως είπε ψέματα για να πετύχει την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.

«Είχα την ευκαιρία να κατασκευάσω κάτι που θα ανέτρεπε το καθεστώς», τόνισε ο Ράφιντ Αχμεντ Αλουάν αλ-Τζανάμπι στην βρετανική εφημερίδα The Guardian. «Οι γιοι μου και εγώ είμαστε περήφανοι που γίναμε ο λόγος που δόθηκε στο Ιράκ το πλεονέκτημα της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο αλ-Τζανάμπι είχε αποκαλύψει στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες--BND--πως το Ιράκ διέθετε φορτηγά που μετέφεραν βακτηριολογικά όπλα, αλλά και μυστικά εργοστάσια εξοπλισμών. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

«Ίσως να έπραξα το σωστό, ίσως όχι», είπε χαρακτηριστικά ο αλ-Τζανάμπι, στο οποίο είχε δοθεί το κωδικό όνομα «Curveball».

«Πιστέψτε με, δεν υπήρχε άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της ελευθερίας στο Ιράκ. Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές», επισήμανε αλ-Τζανάμπι, χημικός μηχανικός, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του το 1995 και η BND τον πλησίασε το 2000.

Στη συνέχεια οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον αλ-Τζανάμπι όταν του παρουσίασαν έκθεση του πρώην επικεφαλής της επιτροπής εξοπλισμών του Ιράκ Μπασίλ Λατίφ, σύμφωνα με την οποία ούτε φορτηγά, ούτε εργοστάσια με όπλα μαζικής καταστροφής υπήρχαν στη χώρα.

Τότε ο Ιρακινός παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. Όμως, όπως επισήμανε ο ίδιος οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούσαν να τον εμπιστεύονται, αν και το 2002 τους είχε ανακοινώσει πως θα διακόψει κάθε συνεργασία μαζί τους αν δεν φρόντιζαν να φέρουν στην Γερμανία την έγκυο σύζυγό του.

Σύμφωνα με την The Guardian, ο αλ-Τζανάμπι αρνήθηκε πως είπε ψέματα για να του δοθεί πολιτικό άσυλο από την Γερμανία, αλλά γιατί ήθελε να βάλει ένα τέλος στο καθεστώς του Σαντάμ.

Για την υπόθεση αυτή, η εφημερίδα Los Angeles Times είχε αποκαλύψει το 2005 πως οι πληροφορίες του «Curveball» για ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής ήταν ελάχιστα αξιόπιστες, σύμφωνα με την BND.

Πέντε ανώτατοι αξιωματούχοι της γερμανικής υπηρεσίας είχαν δηλώσει την εποχή εκείνη στην εφημερίδα ότι είχαν προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές πως η συγκεκριμένη πηγή, ο «Curveball», δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στην κατασκευή βιολογικών όπλων, ούτε είχε δει κανέναν να τα κατασκευάζει.


πηγή: tovima online

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Αυτοβιογραφούμενος «εντός εαυτού και εκτός ορίων»


Το ενδιαφέρον της σειράς αυτοπαρουσιάσεων, που έχει καθιερώσει η Στοά του Βιβλίου, είναι ότι προκαλεί τους τιμώμενους ομιλητές, μέσα από τις αποκαλύψεις και τις σιωπές τους, να σχεδιάσουν, ενώπιον ζωντανού κοινού, το περίγραμμα της ζωής και του έργου τους, τοποθετούμενοι «μπροστά στις αντικριστές παγίδες της αυτοπροβολής και της ψευδοσεμνοτυφίας», όπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Στην ομιλία του «Από την Ελληνική Τραγωδία στην παγκοσμιοποιημένη δυσφορία», ο ίδιος επέλεξε να βαδίσει αυτοβιογραφούμενος επάνω στη γραμμή που συνδέει την «Ελληνική τραγωδία», το πρώτο του βιβλίο, με το πρόσφατο «Η επινόηση της ετερότητας: “Ταυτότητες” και “διαφορές” στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».

Στην πορεία, αναπόφευκτα, μια ολόκληρη ζωή αναλύθηκε, μεθοδικά, στα συστατικά της. Στα βιβλία («Εξάρτηση και αναπαραγωγή», «Είδωλα πολιτισμού», «Περιπέτειες σημασιών», «Πόλεμος και ειρήνη» κ.ά.), στα πρόσωπα (η φιλότεχνος μητέρα, ο νομικός και ορθολογιστής πατέρας, ο παιδικός φίλος Γιώργος Κριμπάς, ο «αδερφός» Νίκος Πουλαντζάς και ο φίλος Γιώργος Μακρής –οι ιδανικοί αυτόχειρες–, ο μέντορας Νίκος Σβορώνος), στα γεγονότα (οι σπουδές στη Νομική, η προσχώρηση στην οικογένεια της Αριστεράς, η χούντα και η αυτοεξορία στο Παρίσι, η επιστροφή στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση, το πανεπιστήμιο), στις ιδέες (η μαρξιστική αφετηρία, η επίδραση του Φουκώ, η στροφή προς την κοινωνική και πολιτική θεωρία, η πεποίθηση στο τυχαίο, η πίστη ότι πάντα ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και η ιστορία να αρχίσει από την αρχή), στις μεθόδους (τα έκκεντρα διαβάσματα, η διεκδίκηση της πολυτέλειας να παραμένει «ανοιχτός» σε οτιδήποτε τον κεντρίζει, η αέναη στάθμιση ανάμεσα στη σιγουριά του θεμελιωμένου και στη γοητεία του μη τεκμηριώσιμου).

Η συγκίνηση περίσσευε ανάμεσα στους αποδέκτες του βιωματικού λόγου του Τσουκαλά, μεταξύ των οποίων οι παιδικοί φίλοι και παλαιοί συνοδοιπόροι καθηγητές Μίμης Φατούρος, Γιώργος Κριμπάς, Νίκος Μουζέλης, οι νέοι φίλοι Ηλίας Νικολακόπουλος και Τάκης Καφετζής και οι παλιοί φοιτητές, που γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου.

Πίσω από την προσωπική αφήγηση εκτυλίχθηκε ένα οδοιπορικό στην πρόσφατη Ιστορία, που ξεκίνησε από την προδικτατορική Ελλάδα, πέρασε από τη χούντα, τον γαλλικό Μάη του ’68 και τη ζωή της ελληνικής διανόησης στο Παρίσι, έφτασε στη μεταπολιτευτική αισιοδοξία, στο «τέλος της Ιστορίας» και στη νέα αρχή, για να καταλήξει στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη δυσφορία. «Κλείνοντας το μάτι» στις ιστορικές και ιδεολογικές μας βεβαιότητες, ήταν η επαλήθευση της προλογικής θέσης του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γεώργιου Μπαμπινιώτη ότι «η σκέψη του Τσουκαλά μας παρακινεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σκεφτεί διαφορετικά».


 
πηγή:tovima online

Περισσότερες φυτικές ίνες, μακρύτερη ζωή

Τροφές όπως τα δημητριακά μπορούν να αποτελέσουν «όπλο» ενάντια σε πλήθος ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης

ΣΙΚΑΓΟ Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με περισσότερες φυτικές ίνες και πιθανότατα θα εξασφαλίσετε περισσότερα χρόνια ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα της μεγαλύτερης μελέτης που έχει διεξαχθεί ως σήμερα σχετικά με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και τη σύνδεσή τους με τη μείωση του κινδύνου θανάτου. Οπως προέκυψε από τη μελέτη αυτή που διεξήχθη από ειδικούς του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο των ΗΠΑ, οι φυτικές ίνες μειώνουν τη θνησιμότητα που οφείλεται όχι μόνο στις καρδιοπάθειες αλλά και σε μεταδοτικές και αναπνευστικές νόσους. Ενα σημαντικό εύρημα της μελέτης ήταν επίσης ότι το μεγαλύτερο όφελος για τον οργανισμό «κρύβεται» στις φυτικές ίνες των δημητριακών.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί παρακολούθησαν 388.000 ενηλίκους ηλικίας 50-71 ετών επί εννέα έτη. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα 31.000 συμμετέχοντες πέθαναν και οι ερευνητές αναζήτησαν στα εθνικά αρχεία το αίτιο θανάτου τους. Οπως προέκυψε, τα άτομα που κατανάλωναν τις περισσότερες φυτικές ίνες αντιμετώπιζαν μειωμένο κατά 22% κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες φυτικών ινών. Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων οργανισμών στις ΗΠΑ, οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμάρια φυτικών ινών ημερησίως και οι άνδρες 38 γραμμάρια ημερησίως. Για να εννοήσει κάποιος καλύτερα τις ποσότητες, αξίζει να αναφέρουμε ότι μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως περιέχει 2-4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες φάνηκε ότι προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη σε ό,τι αφορά την πρόληψη του θανάτου εξαιτίας διαβήτη και καρδιοπαθειών- μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και σακχάρου του αίματος ενώ «πολεμούν» και τις φλεγμονές. Μια θεωρία επίσης αναφέρει ότι οι φυτικές ίνες προσδένονται στις συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού και με αυτόν τον τρόπο τις απομακρύνουν ταχύτερα από το σώμα. Παράλληλα οι φυτικές ίνες ωφελούν και στη... μάχη με τη ζυγαριά αφού δημιουργούν ισχυρότερο αίσθημα κορεσμού και οδηγούν σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι φυτικές ίνες μπορούν να δράσουν προληπτικά χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους ακόμη και ενάντια σε «δολοφόνους» όπως η γρίπη και η πνευμονία. Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο τα οφέλη τους φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερα για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, πιθανότατα επειδή οι άνδρες πεθαίνουν συχνότερα από μορφές καρκίνου που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο καρκίνος του οισοφάγου.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι φυτικές ίνες περιέχονται σε φρούτα, λαχανικά και σε όσπρια όπως τα φασόλια. Ωστόσο το μεγαλύτερο όφελος για τον οργανισμό έχουν οι φυτικές ίνες των δημητριακών. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που μπορεί να συντελεί στη μείωση του κινδύνου θανάτου. Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, η λήψη αυτών των στοιχείων μέσω συμπληρωμάτων πιθανότατα δεν είναι εξίσου αποτελεσματική με τη λήψη τους μέσω των τροφών.


πηγή: το βήμα online 

Το κόκκινο κρασί ενισχύει τη χημειοθεραπεία

 
ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί ενισχύει και μάλιστα σημαντικά τη δράση της χημειοθεραπείας σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Επιστήμονες του Clevelald Clinic στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κρασί μπορεί να διπλασιάζει την επίδραση της ραπαμυκίνης. Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να καθυστερεί ή να εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων και σε ορισμένες περιπτώσεις να τους συρρικνώνει.

Τα καρκινικά κύτταρα όμως συχνά αναπτύσσουν αντίσταση στη ραπαμυκίνη. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα στα οποία διαπίστωσαν ότι το κοκτέιλ ραπαμυκίνης και ρεσβερατρόλης είχε διπλάσια αποτελεσματικότητα στην εξόντωση των καρκινικών κυττάρων από ό,τι η ραπαμυκίνη μόνη της. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως περιέχουν τις απαραίτητες ποσότητες ρεσβερατρόλης που μπορούν να δράσουν παράλληλα με τη χημειοθεραπεία.


πηγή: το βήμα

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Πακτωλός χρημάτων με άγνωστους παραλήπτες

Πεδίο σπατάλης με άγνωστους παραλήπτες και όργανα κυβερνήσεων για άσκηση εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε χθες το χώρο των περίφημων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν δομηθεί στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συζήτηση είχε ως αφορμή την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των ΜΚΟ, που ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προωθηθεί από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Υποστήριξε ότι στόχος του νομοθετήματος θα είναι να «ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο», καθώς και «οι διαδικασίες χρηματοδότησης».
Να οριοθετηθεί με σαφήνεια η έννοια της ΜΚΟ απαίτησε, στην παρέμβασή της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να νομοθετήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες από την αρχή» και «να δούμε αν τις θέλουμε ή αν δεν τις θέλουμε». Οπως είπε, «δεν ξέρουμε πότε ιδρύεται, πότε διαλύεται, ποια φυσικά πρόσωπα την εκπροσωπούν και ποια όχι, ποιος είναι ο νόμιμος παραλήπτης χρημάτων».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σπατάλη κονδυλίων σε ΜΚΟ, μιλώντας για περιπτώσεις παρασιτικής επιβάρυνσης του Δημοσίου, αλλά και για περιπτώσεις οργανώσεων που ασκούν «ανεπίσημη» εξωτερική πολιτική. «Γιατί χρειάζεται ΜΚΟ ονόματι "Πάτμος" για να χρηματοδοτεί ένα συνέδριο για το περιβάλλον στην καρδιά του Αιγαίου; Η Βουλή έχει κάθε δικαίωμα να πάρει απόφαση να χρηματοδοτήσει πολιτιστικές δράσεις», αναρωτήθηκε ρητορικά η Λ. Κανέλλη, επισημαίνοντας ότι δαπανώνται τεράστια ποσά για τις ΜΚΟ και «εξαιτίας της διαύγειας και του open.gov αυτή την στιγμή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον καταψύκτη του το "Αιγινήτειο"». «Πού έχουν πάει όλα αυτά τα λεφτά; Πού λειτουργούν όλες αυτές οι ΜΚΟ;», σημείωσε, αναφερόμενη στην αδιαφάνεια του νομικού πλαισίου με ευθύνη των κυβερνήσεων.
Παράλληλα, η βουλευτης του ΚΚΕ σημείωσε ότι «πολλές ΜΚΟ ασκούν πολιτική. Είναι όργανα κυβερνήσεων για άσκηση πολιτικής διεθνώς», αφού δραστηριοποιούνται «σε περιοχές που έχουμε συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική δεσμευμένη από την ΕΕ» και «κάνουν βρωμοδουλειά κυβερνήσεων ως προκάλυμμα». Αναφερόμενη συνολικά στο θέμα των ΜΚΟ, επισήμανε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, «από τα χρήματα που πάνε σε ΜΚΟ, το 25% φθάνει ως βοήθεια στον τελικό παραλήπτη και το υπόλοιπο πηγαίνει σε ταξίδια, οργάνωση, πρώτες θέσεις, συνέδρια κ.λπ.». Ετσι - συνέχισε - «αυτοί που υιοθετούν παιδάκια εδώ και παιδάκια εκεί, να ξέρουν ότι ενδιάμεσα υιοθετούν και έναν "μπον βιβέρ", ο οποίος μεσολαβεί για να φάει το παιδάκι στην άλλη άκρη της Γης».
Εισαγγελική έρευνα
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελλάκου, οι αρμόδιοι εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος θα ελέγξουν τα ποσά επιδότησης των ΜΚΟ (φέρονται πάνω από 600 οργανώσεις) από το Δημόσιο και την ΕΕ και τους σκοπούς διάθεσής τους. Επίσης, ζητείται να διερευνηθούν γενικότερα οι δραστηριότητες όλων των ΜΚΟ που δημιουργήθηκαν από το 1997. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας γίνεται μετά από σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και αναφορά ιδιώτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ΜΚΟ εισέπραξαν την περίοδο 2009-2010 περί τα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ την περίοδο 1999-2004 τα χρήματα που εισέπραξαν αγγίζουν τα 68 εκατ. ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Dear mr Papandreou & Papakonstantinou…

 
                                            Αγαπητοί κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου,
 Πήρα το θάρρος να σας γράψω, γιατί συμμερίζομαι το πρόβλημα έκφρασης στην ελληνική γλώσσα, το οποίο αντιμετωπίζετε. Ένα πρόβλημα που τις τελευταίες ημέρες σας κάνει να φαίνεστε ψεύτες και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού -και όχι μόνο- λαού!
 Δεν είναι κακό να μην γνωρίζει κανείς την ακριβή σημασία των λέξεων- και σίγουρα δεν είμαι εγώ εκείνος που την κατέχει στο έπακρο. Όταν αναλαμβάνεις όμως τη διακυβέρνηση μιας χώρας και ενός υπουργείου -και μάλιστα του πιο νευραλγικού υπουργείου- καλό είναι να ανοίγεις και κανένα λεξικό.

 Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο, σας γράφω σήμερα. Για να σας βοηθήσω να καταλάβετε την σημασία της λέξης ΑΞΙΟΠΟΙΩ που τόσο λανθασμένα χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να μας δώσετε να καταλάβουμε τι σκοπεύετε να κάνετε με τη δημόσια περιουσία!

 ΑΞΙΟΠΟΙΩ = εκμεταλλεύομαι όσο καλύτερα μπορώ, πραγματοποιώ επωφελή έργα, μετουσιώνω σε κέρδος, χρησιμοποιώ κάτι για αποκόμιση οφέλους.

 Όταν ΔΕΝ κάνω τίποτε από τα παραπάνω, η πλούσια ελληνική γλώσσα μου παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης, μέσω της σύνθετης λέξης ΕΚΠΟΙΩ (undersell, selling off, που λέτε κι εσείς). Και επειδή είσαστε άνθρωποι που στέκεστε πάντα κοντά στο λαό, μπορείτε να το λέτε και ΞΕΠΟΥΛΑΩ για να συνεννοούμαστε καλύτερα μεταξύ μας.

 Αφήστε λοιπόν την "καραμέλα" της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, γιατί αυτές οι λέξεις που έχουν το ΑΞΙΟΣ, είναι φανερό ότι σας μπερδεύουν. Δεν θέλω να σας ταράξω, αλλά είναι άλλο πράγμα η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και εντελώς άλλο ο ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ, ο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ και ο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

 Yours sincerely

 Kostas Chardavellas

Παμπιερικη συσκεψη για τα ΔΙΟΔΙΑ σημερα στο Επιμελητηριο Κατερινης

 

Oι κλειστοί λογαριασμοί του Κ. Γείτονα και άλλων 40...

 
Έντεκα μήνες κράτησε η εξεταστική επιτροπή για την Siemens υπό την προεδρία του Σ. Βαλυράκη.
 
Δεν βρήκε τίποτε μεν, κατάφερε όμως και κάλυψε διάφορες δυσάρεστες πτυχές. Σημαντικότερη, τις βεβαιωμένες και κατατεθειμένες στη γερμανική Δικαιοσύνη χρηματοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και ενός τρίτου μικρότερου που δεν υπάρχει πια, όπως καταθέτει...Ονομαστικά μάλιστα αναφέρονται οι ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο κ. Κ. Γείτονας για το ΠΑΣΟΚ και ο μακαρίτης πλέον Γ. Βαρθολομαίος για τη Ν.Δ. Μάλιστα, τα καταγεγραμμένα ραντεβού του Κ. Γείτονα με τον Μ. Χριστοφοράκο εμφανίζονται διακεκριμένα ακριβώς πριν από προεκλογικές αναμετρήσεις.Οι μαρτυρίες Χριστοφοράκου είναι σαφής και λεπτομερείς. Εξαφανίζονται όμως μετά, όταν πηγαίνει στο Μόναχο κλιμάκιο της Εξεταστικής. Ω του θαύματος, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής δεν ασχολείται με το θέμα. Αυτός που διέταξε επιλεκτικά το άνοιγμα των λογαριασμών μόνο 10 τέως υπουργών,  παραχαράσσοντας έτσι την απόφαση της Ολομέλειας της επιτροπής που μιλούσε για όλους τους διατελέσαντες υπουργούς από το 1993 σε τέσσερα υπουργεία, δεν ζήτησε ούτε συζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών του ταμία του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Γείτονα. Αντί δηλαδή να ανοίξουν 52 λογαριασμοί υπουργών, υφυπουργών και γεν. γραμματέων. Συμπωματικά, μέσα στους 52 είναι νυν υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Τώρα πώς θα "ματώσει" το ΠΑΣΟΚ από κλειστούς λογαριασμούς, θα....το  μάθουμε στο απώτερο μέλλον.

πηγή:press.gr

ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ..

 
 
Να χαίρεσαι τον έρωτα,
να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου,
να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου,
να ενθουσιάζεσαι με την ζωή,
να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις,
να ξέρεις πως αξίζει να σε αγαπάνε,
να λες κάτι η να σωπαίνεις ανάλογα με το τι κρίνεις για σένα σωστό,
να αποκτάς φήμη για τα επιτεύγματά σου,να αγαπάς και να προσέχεις το κοριτσάκι που έχεις μέσα σου,
να μην εξαρτάσαι απο την.......
επιδοκιμασία των άλλων,
να μην επωμίζεσαι τις ευθύνες άλλων,

να μην κυνηγάς το χειροκρότημα αλλά την δικιά σου ικανοποίηση απο το γεγονός,
να δίνεις γιατί θέλεις, ποτέ γιατί νομίζεις πως είναι υποχρέωση σου,
να δέχεσαι τους περιορισμούς και την αδυναμία σου χωρίς θυμό,
να μην επιβάλλεις τα κριτήρια σου ούτε να επιτρέπεις να σου επιβάλλουν οι άλλοι τα δικά τους,
να λες το ναι μονάχα όταν το θέλεις και να λές όχι χωρίς ενοχές,να δέχεσαι την αλλαγή και να αναθεωρείς τις πεποιθήσεις σου,
να γεμίζεις πρώτα το δικό σου ποτήρι και αμέσως μετά το ποτήρι των άλλων,
να σχεδιάζεις το μέλλον αλλά να ζεις το παρόν,
να εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου,
να χαίρεσαι τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα,
να μην κοιτάς πίσω σου για να δείς ποιος σε ακολουθεί,
να μεγαλώνεις μαθαίνοντας απο τις διαφωνίες και τις αποτυχίες σου,
να επιτρέπεις στον εαυτό σου να λύνεται στα γέλια μες στον δρόμο χωρίς ιδιαίτερο λόγο,
και να μην θεοποιείς κανένα και ακόμη λιγότερο.... εμένα!
 
                                                          Από τον  jorge bucay
Αφιερωμένο στους ενσυνείδητους πατεράδες.

το Καρναβάλι των Πατρώ(ω)ν (9)


…πράσινο υποβρύχιο

Χάρρυ Κλυνν: Δεν κόβετε τους λεονταρισμούς του κώλου;


Γερμανία: «Πουλήστε νησιά για να μειώσετε το χρέος»
Τρόικα: «Πουλήστε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΤ και λιμάνια!»

Σερβάς Ντερούζ «Πουλήστε παραλίες, Ελληνικό, ΔΕΗ»

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Πουλήστε 50 δις για να μειώσετε το χρέος»

Προς πώληση «σπρώχνει» 12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών

Το σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν:

Οι 156άρηδες, πολιτικοί «σκουπιδοφάγοι» του «ναι σε όλα» και oi υπουργοστελεχάρες της «κατραπακιάς» τους στυλ Παπακωνσταντινοδιαμαντορεποκατσελοκαρχιμάκη κλαίνε και οδύρονται για την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας

Λες και μας απέμεινε ίχνος απ’ αυτήν, μετά την ξευτιλότσαρκα του «νεραϊδοχτυπημένου» ζήτουλα πρωθυπουργού του «λεφτά υπάρχουν» και τα ξεφωνητά του περί «διεφθαρμένης χώρας» και δε συμμαζεύεται…

Ρε δε με τραβάτε τα βυζιά να κατεβάσω γάλα…
Εσείς ρε μούσμουλα δεν ψηφίσατε δαγκωτό το μνημόσυνο, μνημόνιο πως το λένε;
Εσείς ρε μυαλόρηχοι δεν κηρύξατε την χώρα υπό κατοχή;
Εσείς ρε αμερικανοτσολιάδες δε δώσατε στα αρπαχτικά του ΔΝΤ και στις τοκογλυφάρες της Ευρώπης το μαχαίρι και το πεπόνι;

Μέχρι και το «καμένο τσιπάκι» ο γελωτοποιός της αυλής των Ευρωτοκογλύφων σήκωσε μαϊμού παντιέρα, «Θα προτείνω νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη»

Σιγά ρε Γιωργάρα, μη βγάλεις κανένα δάχτυλο…
Ρε δεν κόβετε το θέατρο της πείνας λέω εγώ;
Δεν αφήνετε κατά μέρος τους λεονταρισμούς του κώλου που μας το παίζετε άντρες με κατεβασμένα παντελόνια;

πηγή: blognews