Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σε φάρμακο για την οστεοπόρωση το μυστικό της μακροζωίας


















Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν, κατά λάθος, το φάρμακο της μακροζωίας. Μάλιστα, πρόκειται για φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης που, κατά τους ερευνητές, επιμήκυνε τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια τη ζωή των ληπτών.






«Το αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνάς μας είναι, ότι οι χρήστες των φαρμάκων ζουν περισσότερο από τα άτομα που δεν το χρησιμοποιούν» δηλώνει ο καθηγητής, Τζον Έιζμαν, από το Garvan Institute of Medical Research του Σίδνεϊ.






«Αρχικά υποθέσαμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνα ήταν πιο υγιείς από τους άλλους και γι' αυτό καταγράψαμε αυτά τα αποτελέσματα. Η υπόθεση αυτή, όμως, δεν επιβεβαιωνόταν από την πολύπλευρη εξέταση των αποτελεσμάτων. Υποτίθεται, ότι η κατάσταση των ληπτών του φαρμάκου θα χειροτέρευε, όμως η κατάστασή τους εξομοιώθηκε με την κατάσταση του ευρύτερου πληθυσμού ή βελτιώθηκε», προσθέτει ο καθηγητής Έιζμαν.






Στα πλαίσια της έρευνας, γνωστή ως «Dubbo Osteoporosis Epidemiology Study», εξετάσθηκε δείγμα 2.000 ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων οι 121, έπαιρναν επί τρία χρόνια φάρμακο από την ομάδα bisphosphonates.






Οι ερευνητές, ανακάλυψαν, ότι το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε από τους ασθενείς, αποτρέπει την απώλεια οστέινης μάζας. Μάλιστα, η διαδικασία φυσικής ανανέωσης των οστών, ήταν πιο ταχύρυθμη στους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση.






Σύμφωνα με τον καθηγητή Έιζμαν, το αποτέλεσμα της έρευνας ενδέχεται να σχετίζεται με τοξικά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, που συσσωρεύονται στον ανθρώπινο σκελετό με την πάροδο του χρόνου.






«Με την πάροδο της ηλικίας οι ηλικιωμένοι χάνουν οστέϊνη μάζα και όταν συμβαίνει αυτό, τα τοξικά μέταλλα αποδεσμεύονται στον οργανισμό και επιδρούν, ενδεχομένως, αρνητικά στην ανθρώπινη υγεία. Αποτρέποντας την απώλεια οστέϊνης μάζας, τα φάρμακα bisphosphonates, αποτρέπουν την αποδέσμευση τοξικών μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό» εξηγεί ο καθηγητής Έιζμαν.






πηγή:zoug







H ΔΕΛΤΑ εναντίον της Greenpeace



Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΛΤΑ εναντίον της Greenpeace. Αν η ΔΕΛΤΑ πετύχει το στόχο της, ο Οδηγός Καταναλωτών ενδέχεται να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική μας σελίδα και να αποτελεί σύντομα συλλεκτική έκδοση!
Για να μπορέσεις να προστατεύσεις λοιπόν αυτόν τον Οδηγό Καταναλωτών από...εξαφάνιση, προώθησέ το αρχείο όπου μπορείς και ανέβασέ το ακόμη και σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs, γιατί τη Δευτέρα μπορεί να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα μας! Περισσότερα εδώ...
Προώθησέ το: στο Facebook | στο Twitter
Aποθήκευσε και προώθησε τον οδηγό καταναλωτών.

Αποτοξινωθείτε με σαλάτα










Νιώθετε ότι το έχετε παρακάνει με τα πολύ λιπαρά φαγητά και τα κρέατα; Καιρός για αποτοξίνωση… Μην ανησυχείτε, δε θα πίνετε μόνο χυμούς και νερό, αλλά μία γευστική και πλούσια σαλάτα με ποικίλα υλικά.






Υλικά για 1 άτομο






50 γραμμ. πικραλίδες, 50 γραμμ. αγγούρι, 50 γραμμ. φινόκιο, 50 γραμμ. σέλινο, 50 γραμμ. ξηρά φασόλια σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, ελάχιστο αλάτι






Προετοιμασία






Σιγόβρασε τα φασόλια σόγιας προσθέτοντας μόνο λίγο αλάτι προς το τέλος της βράσης για να μη σκληρύνουν. Έπειτα στράγγιξέ τα. Πλύνε καλά τις πικραλίδες και στέγνωσέ τες με προσοχή. Ξεφλούδισε το αγγούρι και κόψ’ το σε ροδέλες. Πλύνε το φινόκιο και κόψ’ το σε μικρά κομμάτια. Πλύνε το σέλινο και ψιλόκοψέ το. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τα φασόλια σόγιας και περίχυσε με λάδι και μια πρέζα αλάτι – όσο λιγότερο χρησιμοποιείς τόσο πιο αποτοξινωτική γίνεται η σαλάτα!






Φινόκιο






Είναι το πιο light λαχανικό (μόλις 4,5 θερμίδες τα 50 γραμμ.). Τα βασικά έλαια που περιέχει το καθιστούν ιδιαίτερα διουρητικό και χωνευτικό. Επίσης, καταπολεμά τα γαστρεντερικά αέρια.






Πικραλίδες






Φημίζονται για τη διουρητική τους επίδραση. Οι ρίζες, από την άλλη, περιέχουν πικρές ουσίες που λειτουργούν ως φυσικά καθαριστικά για το συκώτι.






Σέλινο






Αυτό το λαχανικό θεωρείται ευεργετικό για το στομάχι. Έχει επίσης αναγνωρισμένες αποτοξινωτικές ιδιότητες. Τέλος, είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό, κατάλληλο για την κατακράτηση υγρών.






Αγγούρι






Πλούσιο σε νερό (σχεδόν το 96,5% του βάρους του), διευκολύνει την εξάλειψη του ουρικού οξέος. Τα ένζυμά του βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου.






Φασόλια σόγιας






Οι πρωτεΐνες της σόγιας (36 γραμμ. στα 100 γραμμ.) είναι παρόμοιες με αυτές του κρέατος.






Διατροφικά στοιχεία της σαλάτας:






22 γραμμ. πρωτεΐνες






20 γραμμ. λιπαρά






16 γραμμ. υδατάνθρακες






332 θερμίδες






πηγή:newsbomb

Διαγράψτε αποκαλυπτικά προσωπικά στοιχεία από το Facebook











Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε άλλη μια φορά η αφνίδια αλλαγή της πολιτικής του Facebook σχετικά με τη διάθεση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο κάθε μέλους σε app- το δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βήμα πίσω - προσωρινά.










Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, το Facebook συμπεριέλαβε στο πλήθος πληροφοριών που μπορεί κανείς να μοιραστεί με άλλους δικτυακούς τόπους και εφαρμογές το τηλέφωνο και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου κάθε μέλους. Με αυτή την αλλαγή, κάθε μέλος μπορούσε εύκολα να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες που διατηρεί στο Facebook και να επιταχύνει, για παράδειγμα, τη διαδικασία ολοκλήρωσης παραγγελιών σε ένα διαδικτυακό κατάστημα ή για να εγγραφεί σε ειδοποιήσεις για εκπτώσεις απευθείας στο κινητό του τηλέφωνο.










Κάθε μέλος ακολουθεί μια διαδικασία απόδοσης αδειών, πριν επιτρέψει τελικά σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο ή εφαρμογή να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες και φυσικά, δεν μπορεί να μοιραστεί κανείς τη διεύθυνση και το κινητό ενός φίλου του στο Facebook. Κάθε χρήστης μπορεί να ελέγξει ποιά στοιχεία και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν από συνδεδεμένους δικτυακούς τόπους και εφαρμογές από το νέο application dashboard.






Η δυνατότητα να μοιραστεί κανείς διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο πρακτικά με οποιονδήποτε έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί αλλά το Facebook επιμένει: θα επιστρέψει ανανεωμένο ώστε «να διασφαλίζει ότι κάθε μέλος που τα μοιράζεται, είχε πραγματικά την πρόθεση να το κάνει».






Πάντως, οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν αφορούσαν στο γεγονός ότι εάν μια εφαρμογή απαιτεί ευαίσθητες πληροφορίες για να λειτουργήσει ικανοποιητικά και ο χρήστης δεν θέλει να τις μοιραστεί, δεν υπάρχουν επιλογές: πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Από την άλλη, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται δεδομένα με τον κίνδυνο να πουληθούν από τους διαχειριστές των δήθεν εφαρμογών.






Μέχρι να υλοποιηθεί η νέα ιδέα του Facebook για την προστασία των δεδομένων σας, δείτε πως μπορείτε να διαγράψετε τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας από το προφίλ σας:




















 πηγή:in.gr

Ανακάλυψαν αρχαία με τη βοήθεια του Google Earth!




Ένας καθηγητής αρχαιολογίας ανακάλυψε αρχαίους τάφους με τη βοήθεια του Google Earth. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Earth για να δουν πως φαίνεται το σπίτι τους από τον ουρανό ή το χρησιμοποιούν καθαρά από περιέργεια για να μπορέσουν να δουν άγνωστους τόπους.






Μερικοί χρήστες όμως φαίνεται οτι χρησιμοποιούν την δημοφιλή υπηρεσία της Google για πιο σοβαρούς λόγους.






Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής αρχαιολογίας David Kennedy του Πανεπιστημίου Western Australia που χρησιμοποίησε το Google Earth για να σαρώσει μια περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου και τελικά να ανακαλύψει περίπου 2000 τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν ανασκαφές.










Έτσι λοιπόν μετά από πολλές έρευνες μέσα από το Google Εarth, ο καθηγητής ανακάλυψε στις περιοχές αυτές, 1082 αρχαίους πέτρινους τάφους και για να το επιβεβαιώσει, ζήτησε από ένα φίλο του στη Σαουδική Αραβία να πάει στις περιοχές και να τις φωτογραφίσει.






Στη συνέχει έκανε μία σύγκριση των φωτογραφιών αυτών με κατασκευές που είχε δει στην Ιορδανία και υπολόγισε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι μέχρι 9000 ετών αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να γίνει έλεγχος του εδάφους μιας και όπως δήλωσε, είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει από το Google Earth πόσο παλιά είναι μια κατασκευή.






Τέλος με το Google Earth φαίνεται πως πλέον ο καθηγητής γλιτώνει αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα αφού μπορεί και βρίσκει πλέον τους τόπους ανασκαφής και το μόνο που έχει να κάνει είναι να πηγαίνει ο ίδιος στον τόπο για την επιβεβαίωση των ευρημάτων και την ακριβή χρονολόγησή τους.






newsit.gr


Πρόωρη εκσπερμάτιση: Υπάρχει λύση;




Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα λεπτό θέμα που δύσκολα κανείς συζητά, σύμφωνα όμως με τους ψυχολόγους είναι ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες.


Τα βασικότερα αίτια είναι:


-Το άγχος γενικότερα είναι η σημαντικότερη αιτία του προβλήματος.


-Συνήθως εμφανίζεται στις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες του άντρα -στο ξεκίνημα της σεξουαλικής του ζωής- ως αποτέλεσμα άγχους.


-Οι περισσότεροι με την πάροδο του χρόνου και με τις σεξουαλικές εμπειρίες που αποκτούν μαθαίνουν να ελέγχουν και να καθυστερούν την κορύφωσή τους. Ωστόσο, άτομα που διατηρούν το άγχος τους για το σεξ είναι πιθανό να συνεχίσουν να κορυφώνουν γρήγορα.


-Σημαντικό ρόλο παίζει και η σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από το σεξ μπορεί να είναι η αιτία για έναν άντρα να εκσπερματώσει γρήγορα.


Ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Η πρόωρη εκσπερμάτιση αντιμετωπίζεται μέσα από σεξοθεραπεία, όπου το ζευγάρι μέσα από ασκήσεις και τεχνικές που θα τους υποδείξει ο ειδικός θα βελτιώσει την ποιότητα της σεξουαλικής του ζωής και κατ' επέκταση της σχέσης.newsbomb


πηγή:eisodos17

Κ. Σκανδαλίδης: Η γεωργία μπορεί να αποτελέσει κλειδί για έξοδο από την κρίση








Κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει η γεωργία και για αυτό θα στηριχθεί, όπως τόνισε, από την Πέλλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, εισερχόμενος σε ημερίδα στη Σκύδρα και ακολούθως σε συνάντηση διαλόγου με αγρότες της περιοχής.










Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που θα διαχειριστεί κεφάλαια αρχικού ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να παίξει προνομιακό ρόλο στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, ως κέντρο έρευνας, καινοτομίας και διαμετακόμισης αγροτικών προϊόντων προς την Ευρώπη.










Ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε ακόμη τους αγρότες της Πέλλας για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για τους συνεταιρισμούς (το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα) και τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων και ενώσεων του αγροτικού κόσμου για τη διεπαγγελματική οργάνωση του κλάδου, την καλύτερη διακίνηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών.










Υπογράμμισε δε, στην ομιλία του, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης εντείνεται στην επίλυση τριών θεμάτων, που αφορούν τον εφοδιασμό των ζωοτρόφων, την αστάθεια των τιμών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Την Τρίτη το Πανεπιστήμιο Αθηνών βραβεύει τον συντάκτη του Μνημονίου








Εν μέσω μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, καταλήψεων Υπουργείων και παλλαϊκού ξεσηκωμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης μαζί με το καθηγητικό κατεστημένο επικροτεί το Μνημόνιο. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική Σχολή ο Πρύτανης και οι μεγαλοκαθηγητάδες του....










Πανεπιστημίου, την Τρίτη 8/2/2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα (Θόλου 5), προχωρούν στην αναγόρευση του Προέδρου του Eurogroup Jean-Claude Juncker ως Επίτιμου Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (βλ ανακοίνωση εδώ).






- Την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται και επιδόματα καταργούνται ο πρωτομάστορας του Μνημονίου λαμβάνει τη μέγιστη Ακαδημαϊκή τιμή.


- Την ώρα που για κάθε πέντε εργαζόμενους που θα αποχωρούν θα προσλαμβάνεται μόνο ένας, ο ιθύνων νους των άδικων και αντιλαϊκών αυτών μέτρων βραβεύεται για την προσφορά του στη Χώρα!


- Την ώρα που οι απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, οι πνευματικοί ταγοί του τόπου οργανώνουν φιέστες για τους δήμιους.


- Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πεινάνε, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθήνας με τους χορτασμένους καρεκλοκενταύρους καθηγητάδες, αποκομμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι, βαυκαλίζονται με τα μεγαλεία αυτών που οδηγούν τους Έλληνες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.


πηγή:TreloKouneli

Γ. Α. Παπανδρέου: από θαυματοποιός ειρηνοποιός...







Είναι πλέον εμφανές ότι η χώρα από φρενοκομείο με σύνορα, έχει μεταβληθεί σε φρενοκομείο δίχως σύνορα. Δεν πουλάμε απλώς τρέλα διεθνώς, αλλά μοιάζει να την έχουμε ψωνίσει εθνικώς. Δεν μπορεί να είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Ο πρωθυπουργός της εμφανιζόμενης σήμερα ως πλέον προβληματικής χώρας στην ΕΕ και του... συμβάλλει στην λύση ενός άλλου. Προφανώς η προπαγάνδα θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Παπανδρέου θα πάψει να αποτελεί την προσωποποίηση του προβλήματος «Ελλάς», που σε σημαντικό βαθμό φρόντισε ο ίδιος να δημιουργηθεί.










σημαντικότερου προβλήματος στην ευρωζώνη, να αποφασίζει αυτοβούλως να μεταβεί στο Κάιρο για να συμβάλλει δήθεν στην λύση της κρίσης στην Αίγυπτο και η ημεδαπή προπαγάνδα να τον εμφανίζει ως ειρηνοποιό στην Μεσόγειο. Ίσως να γνωρίζετε ότι η δημοσιοσχεσίτικη προσέγγιση των διεθνών σχέσεων ποτέ δεν έλυσε προβλήματα, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησε ορισμένα. Σήμερα ένα διεθνές πρόβλημα ισχυρίζεται ότι μπορεί να


Έτσι ο κ. Παπανδρέου μετατρέπεται εικονικά από θαυματοποιό που δήθεν θα αντιμετώπιζε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας με το μαγικό του ραβδί, σε ειρηνοποιό που με το ίδιο ραβδί θα συνετίσει τον μέχρι χθες σύντροφό του Μουμπάρακ, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στην Αίγυπτο!


Προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν ήρθε απλώς να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στην Ελλάδα στέλνοντας την χώρα στο ΔΝΤ και βάζοντας την κοινωνία σε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά να «ταρακουνήσει» την διεθνή πολιτική ακολουθώντας αντισυμβατικές πρακτικές. Όπως αποφάσισε να σώσει τους Έλληνες δίχως να του το ζητήσει κανείς, έτσι τώρα εμφανίζεται αποφασισμένος να σώσει την Αίγυπτο χωρίς επίσης να του το ζητήσει κανείς. Ο πρωθυπουργός μας είναι μέσα σ’ όλα. Όπου υπάρχει απειλή τρέχει για να σώσει την κατάσταση. Από το περιβάλλον και την διεθνή οικονομία μέχρι την κοινωνική ειρήνη στον κόσμο. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος ενός σύγχρονου σοσιαλιστή που οραματίζεται τον τέταρτο δρόμο!


Αυτός, όμως, δυστυχώς είναι ο ορισμός της έλλειψης σοβαρότητας. Και ακόμη δυστυχέστερα, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται αποκλειστικά στην συμπεριφορά του πρωθυπουργού, αλλά γενικότερα στην συμπεριφορά του έντονα ανασφαλούς πλέον καθεστώτος στην χώρα μας. Το τραγικό μάλιστα είναι ότι ουδείς φαίνεται να αντιλαμβάνεται πού οδηγεί αυτή η σχιζοφρενής δημοσιοσχεσίτικη συμπεριφορά την Έλλάδα. Κανείς δεν βλέπει για να προβληματιστεί, πώς χειρίζονται την κρίση άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, ή ακόμη και η Ουγγαρία και η Ισλανδία σε ότι αφορά στην οικονομία, ή πώς το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία αντιμετωπίζουν την κρίση στην Αίγυπτο. Κανείς δεν εκτίθεται. Όλοι προσπαθούν, έστω και κατόπιν εορτής, να αναπτύξουν κάποιο είδος στρατηγικής. Όλοι οι ηγέτες φροντίζουν να λένε λίγα on camera και να κινούνται δραστήρια σε πολιτικό και ενδεχομένως διπλωματικό επίπεδο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πράττει τα ακριβώς αντίθετα, ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα άκριτα και αφάνταστα επιπόλαια, παιδαριωδώς υπερθεματίζει.


«Αποφάσισα να μεταβώ στο Κάιρο για να μεταφέρω αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, έχοντας προφανώς βεβαιωθεί ότι δεν έχει πλέον ρόλο στην συζήτηση για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ένωση και αναζητεί ρόλο σε άλλα πεδία πολιτικής. Και μια και δεν του αναθέτει τέτοιο ρόλο κανείς, τον αναλαμβάνει μόνος του.


Μεγάλος αριθμός ευρωπαίων ηγετών, όπως και οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας, ανησυχώντας σοβαρά για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ήρθαν σε συνεννόηση μεταξύ τους για να συντονιστούν και να παρέμβουν, δίχως ο καθένας να κάνει το δικό του παιχνίδι ερήμην των άλλων. Τον κ. Παπανδρέου δυστυχώς τον αγνόησαν κι έτσι κινήθηκε πάλι με δική του πρωτοβουλία, στο επίπεδο των υπουργών εξωτερικών. Όπως δήλωσε έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ , τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον νομπελίστα Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι και τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν. Μάλιστα σε ερώτηση περί του αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης κυρία Άστον. Εξήγησε επιπλέον ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόθεσή του να μεταβεί στην Αίγυπτο και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την κυρία Άστον. Προδήλως αφού οι ηγέτες της ΕΕ δεν αποφάσισαν να παρέμβουν σε αυτήν την φάση στέλνοντας τον Πρόεδρο της ΕΕ ή την κα Άστον στην Αίγυπτο, αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου να «θυσιαστεί» αυτός και εκπροσωπώντας μάλλον την κα Άστον, να μεταβεί εκεί για να μεταπείσει τον διαγραμμένο σύντροφό του Μουμπάρακ να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία.


Από το σημείο αυτό κι έπειτα μάλλον το χιούμορ δεν έχει θέση. Δίχως μία σοβαρή προετοιμασία και δίχως συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και δίχως διεθνή εξουσιοδότηση, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμιά δουλειά να πάει στην Αίγυπτο για να συναντήσει τον άνθρωπο στον οποίο οι πάντες (Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία, κ α) έχουν γυρίσει την πλάτη, παρότι μέχρι χθες αποτελούσε τον πιο στενό τους σύμμαχο στην περιοχή. Θα έπρεπε να είναι ευνόητο ότι αυτή η επίσκεψη μόνο παρεξηγήσεις και προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει για την χώρα μας και αποτελεί φαιδρότητα εάν πιστεύει κανείς ότι μέσω αυτής θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μιας αιφνίδιας μεταναστευτικής πίεσης προς την Ελλάδα. Το τελευταίο ζήτημα θα έπρεπε να το συζητήσει διεξοδικά με τους εταίρους μας και να λάβουν έστω και με μία μη ανακοινώσιμη συμφωνία, μέτρα για να αποτραπεί. Τον κ. Παπανδρέου δεν τον ζήτησε κανείς στην Αίγυπτο για να παίξει τον ρόλο του ειρηνοποιού. Και είναι βέβαιο ότι οι Μουσουλμανική Αδελφότητα, που παίζει κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις, διεκδικώντας την υπέρβαση του πολιτικού αποκλεισμού της, θα δει με μεγάλη καχυποψία αυτήν την παρέμβαση. Ας τα εξετάσουμε όλα αυτά επιτέλους με στοιχειώδη σοβαρότητα και ας προσπαθήσουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού να μετριάσουν το ηγετικό (βλέπε δημοσιοσχεσίτικο) ταμπεραμέντο του. Αρκετή ζημιά έγινε εξαιτίας αυτού.


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (press-gr)




Απίστευτο


 Κυβερνητικοί προσχώρησαν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω»!

(κλίκ για μεγέθυνση)
Κυβερνητικοί προσχώρησαν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» θεωρώντας ότι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβλήθηκαν από την τρόικα με την εφαρμογή του μνημονίου και για να αποφύγουν τις ...
αναμενόμενες αντιδράσεις   που θα προκληθούν από τον αγανακτισμένο λαό (για να σώσουν το τομάρι τους) προσχώρησαν οικειοθελώς στο νέο κίνημα.
 
πηγή greki

Ελλάδα: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη...



Τουρκικές τράπεζες στα νησιά, αλυσίδες φαρμακείων από Ισραήλ και εβδομήντα "φιλέτα" και "ασημικά" του δημοσίου σε ξένους επενδυτές!











"Επενδυτές από το εξωτερικό μας έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα. Περίπου 70 πολύ μεγάλα ακίνητα είναι στη διαδικασία να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με εξωτερικούς επενδυτές. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε εικόνα των "επιλεγμένων ακινήτων".






Αυτό δήλωσε ο κ. Μαρζάβας, κατά την έγκριση του διορισμού του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε) και στη θέση του προέδρου της εταιρίας, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, με τις.... θετικές ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαρζάβας, στην καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τονίζοντας χαρακτηριστικά:






"Η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να κάνει το κράτος για να την εντοπίσει, να την κατηγοριοποιήσει, να την αξιοποιήσει και να έχει έσοδα".






Ο κ. Μαρζάβας χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των εσόδων του από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και ότι "αύριο το πρωί βάζεις λεφτά στο ταμείο σου".


"Η αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων θέλει βάθος χρόνου, η απόδοσή τους θα φανεί μετά από 2-3 χρόνια. Μόνο από ενοίκια μπορείς να τα έχεις άμεσα", τόνισε και πρόσθεσε: "Φέτος είναι η χρονιά που θα μας ανοίξει τα μάτια και θα βάλει το νερό στο αυλάκι".


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ ΑΕ, μέχρι τέλος του έτους θα βγουν στην αγορά 13 "επιλεγμένα ακίνητα" και για άλλα 20 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.


Ο κ. Μαρζάβας μίλησε για σοβαρές αδυναμίες που είχαν διαπιστωθεί στη λειτουργία της ΚΕΔ τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί σε μια εταιρία με 75.000 ακίνητα στο μητρώο της να μην είναι διαπιστωμένη η αξιοποίηση τους. Ήταν ένας κουβάς γης που ο καθένας έβαζε το χέρι του και έπαιρνε".


Ο κ. Μαρζάβας έκανε λόγο "για αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των διευθύνσεων αλλά και «στεγανά» που υπήρχαν", και τόνισε: "Μηδαμινή η καταγραφή που παραλάβαμε. Ήταν μόνο στο 1% και ταυτόχρονα τεράστιες παραχωρήσεις σε διάφορους φορείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι δεν πάτησαν ποτέ στο κτίριο ενώ ένας μάλιστα μας "φέσωσε" και τα κοινόχρηστα. Ψάχναμε να βρούμε αν πράγματι λειτουργούν τα κτίρια».


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ συμπλήρωσε στο σημείο αυτό, ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο έλεγχος σε ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί ενώ ταυτόχρονα, προανήγγειλε και την ανάκληση ορισμένων από αυτά, λέγοντας χαρακτηριστικά:






"Στις παραχωρήσεις δεν γινόταν έλεγχος. Δεν τηρείτο καμία διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικές οι παρατηρήσεις του δημόσιου ελεγκτή που διαπίστωσε "παραχωρήσεις μη επιτρεπτές". Με εντολή μου από τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε την διαδικασία ελέγχου, οργανωμένα. Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι σε ένα καταπληκτικό διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί σε δημόσιο φορέα, δεν κατοικήθηκε ποτέ ενώ έναν άλλο φορέα, επί δύο μήνες τον ψάχναμε και τον εντοπίσαμε μόνο στη κοπή της πίττας".






Και ο κ Μαρζάβας συμπλήρωσε: "Δεν αποκλείεται, και είναι πολύ πιθανόν, να υπάρχουν και ακίνητα που έχουν μισθωθεί αλλά να έχουν λήξει τα μισθώματα και να συνεχίζεται η χρήση. Γίνεται λοιπόν μια επαναξιολόγηση της παραχώρησης και θα προχωρήσουμε και σε ανακλήσεις όπου γίνονται τέτοιες διαπιστώσεις".


Επίσης, έκανε γνωστό ότι πολλά ακίνητα της ΚΕΔ θα παραχωρηθούν σε δημόσιους φορείς όπως, Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπουργεία, πυροσβεστική και αστυνομία και πρόσθεσε ότι «ήδη παραδίδεται τις επόμενες μέρες το κτίριο Κεράνης» όπου θα εγκατασταθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ ο εργολάβος έχει δεσμευτεί να το συντηρεί μέχρι 31/12/2011».


Τέλος ο κ. Μαρζάβας, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στην Βουλή το κατάλογο με τις 22 ΜΚΟ στις οποίες έχουν παραχωρηθεί από την ΚΕΔ δημόσια κτίρια...




πηγή:blognews

Παΐσιος: “Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε… Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…”










Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα. Αν με τόσο κυνηγητό, με τόσες περικοπές, τόσα μέτρα για είσπραξη από παντού και τα έσοδα παρουσιάζουν μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ, τότε τι θα γίνει όταν ο κόσμος θα φτάσει στο αμήν;






Αν υποθέσουμε ότι οι πολίτες είχαν χρήματα και τα έδωσαν σε περαιώσεις, ημιυπαίθριους, ΦΠΑ, πρόστιμα, άλλες εκκρεμότητες με την εφορία. Παρ’ όλα αυτά τα έσοδα του Ιανουαρίου ανήλθαν σε 5.5 αντί στόχου 5,6 δις.






Σε λίγους μήνες που δεν θα υπάρχει σάλιο, θα έχουν στερέψει οι κάνουλες, τα σεντούκια θα έχουν αδειάσει, από ποιον θα πάρουν χρήματα; Από ποιον ονειρεύονται να εισπράξουν 12,7 δις ευρώ επιπλέον με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μόλις καταλήξει η ευρωπαϊκή συμφωνία;






Δε βλέπουν ότι υπάρχει αδιέξοδο; Αν μέχρι σήμερα κούτσα – κούτσα συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, δε βλέπουν ότι δεν αντέχει άλλο ο κόσμος; Προσπάθησαν να αναζητήσουν αλλού έσοδα; Όπως για παράδειγμα να κυνηγήσουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες κι όχι τους μισθωτούς που φορολογείται για το τελευταίο λεπτό;






Και το βασικότερο: Δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς ανάπτυξη σύντομα θα έλθουν και οι στάσεις πληρωμών; Ο κόσμος θα πει «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» όχι γιατί ανήκει σε κάποιο γραφικό κίνημα αλλά γιατί δεν έχει να πληρώσει.






Τι μένει; Να γεμίσουν οι φυλακές με οικονομικούς…. εγκληματίες. Ο Παπακωνσταντίνου είναι άτεγκτος.






Ο στόχος των εσόδων για το σύνολο του έτους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 59,4 δισ. ευρώ, ενώ η σημαντική απόκλιση που εμφανίζεται σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αποδίδεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και μέσα στον Ιανουάριο είχαν πληρωθεί περίπου 400 εκ. ευρώ μόνο από τη συγκεκριμένη πηγή εσόδων.














Όταν λοιπόν εκλείψουν οι παρατάσεις, οι νομιμοποιήσεις ημιυπαιθρίων, οι έκτακτες εισφορές κ.λπ. που θα βρουν χρήματα να καλύψουν τις μαύρες τρύπες; Δυστυχώς για εμάς και για αυτούς δεν έχουν απάντηση, παρά μόνο μέτρα.


πηγή:blognews







Ασπίδα με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής

Με υγιεινή διατροφή, γυμναστική και λιγότερο αλκοόλ μπορεί να αποφευχθεί το ένα τρίτο όλων των καρκίνων σε ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα



















Με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής -υγιεινή διατροφή, γυμναστική και χαμηλότερη κατανάλωση αλκοόλ- μπορεί να αποφευχθεί το ένα τρίτο όλων των καρκίνων σε ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.










Περίπου το 40% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού μπορούν να αποφευχθούν σε Βρετανία και ΗΠΑ, καθώς και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου και του προστάτη, σύμφωνα με τη μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ερευνα του Καρκίνου και του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (WCRF).






«Είναι στενάχωρο ότι ακόμα και το 2011 οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από καρκίνους που μπορούν να αποφευχθούν αν διατηρούμε σωστό βάρος, κάνουμε υγιεινή διατροφή, έχουμε σωματική δραστηριότητα και από άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής», ανέφερε ο Μάρτιν Γουάιζμαν, γιατρός του WCRF. Τα κρούσματα καρκίνου που μπορούν να προλάβουν οι Κινέζοι ανέρχονται σε 27%, οι Αμερικανοί σε 35% και οι Βρετανοί σε 37%.






Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η περιορισμένη σωματική δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία πρόκλησης του 21% έως 35% των καρκίνων του μαστού και του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, με 12,7 εκατομμύρια κρούσματα και 7,6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα πεθαίνουν κάθε χρόνο 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι από καρκίνο.






                                                                                                                         ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
πηγή :εθνος