Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κρητική Πολιτεία, απόσχιση και «πράσσειν άλογα»

Όφου, σύντεκνε!   
Στην αρχή το ζήτημα ξεκίνησε σαν ανοησία ορισμένων γραφικών στην Κρήτη που μαζί με τα χρωμιωμένα λογότυπα στα αγροτικά τους αρέσκονταν και στο αυτοκολλητάκι με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Η οποία, βραχύβια ημιαυτόνομη οντότητα, κράτησε μόλις 15 χρόνια και ήταν το αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 επαναστάσεων από το 1841 ως το 1898.

Στις 20 Μαρτίου του 1897 οι Μεγάλες Δυνάμεις χώρισαν το νησί σε διεθνείς τομείς, ενώ τα Χανιά και η γύρω περιοχή της πρωτεύουσας έγιναν πολυεθνικός τομέας. Οι Άγγλοι διοικούσαν το νομό Ηρακλείου οι Ρώσοι το νόμο Ρεθύμνου, οι Γάλλοι το νομό Λασιθίου και οι Ιταλοί τους νομούς Χανίων και Σφακίων. Το αστέρι όμως που είχε η σημαία της Κρητικής Πολιτείας σήμαινε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στην Κρήτη. Ο δε Ελευθέριος Βενιζέλος δεν έπαψε στιγμή να αντιμάχεται το "έκτρωμα" της Κρητικής Πολιτείας δηλώνοντας ότι οι Κρητικοί θέλουν την ένωση με την Ελλάδα και ότι δεν νοείτο ελληνικό έδαφος να αποτελεί "προτεκτοράτο" των Μεγάλων Δυνάμεων.

Οι επιδιώξεις του Βενιζέλου έγιναν πράξη με την επανάσταση του Θερίσου του 1905 και μετά από συνέλευση που

κήρυξε "την πολιτικήν ένωσιν της Κρήτης μετά της Ελλάδος εις εν μόνον ελεύθερον συνταγματικόν κράτος ". Το 1908, ύστερα από νέα επανάσταση υπεστάλη η σημαία της Κρητικής Πολιτείας και αντικαταστάθηκε με την Ελληνική. Το 1913 η Κρήτη ενώθηκε επίσημα με την Ελλάδα με τη Συνθήκη του Λονδίνου. Τότε, έφυγαν και οι τελευταίοι Τούρκοι που υπήρχαν στο νησί.
- Απόκρυψη αναφερόμενου κειμένου -


Το κρατίδιο - έκτρωμα λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σαν μια απολύτως μεταβατική φάση μέχρι η πολύπαθη Μεγαλόνησος να ενωθεί με τη Μητέρα Πατρίδα. Η μόνη σημασία που έχει πια η Κρητική Πολιτεία  είναι ότι τα νομίσματα που κόπηκαν τότε και τα «κρατικά» έγγραφά της έχουν συλλεκτική αξία.

Πέραν λοιπόν των ολίγων ανοήτων που δεν ξέρουν καν τι είναι το σημαιάκι που κολλούσαν στα αγροτικά τους, το όλον ζήτημα της σημαίας της Κρητικής Πολιτείας ουδέποτε είχε σοβαρότητα ανάμεσα στους Κρήτες. Το μόνο που λέγανε, θυμάμαι, σε παρέες ήτανε "η Κρήτη δε θα πεινάσει ποτέ γιατί έχει απ' όλα". Μέχρις εκεί. Ανεξαρτησία στα ζαρζαβατικά, τα κηπευτικά και τα αμνοερίφια. Άντε και ανεξαρτησία στις ωραίες κοπέλες. Αλλά μέχρι εκεί.

Παραδόξως όμως, που και που η σημαία της Κρητικής Πολιτείας έκανε την επανεμφάνισή της. Πότε σε μια μικρή Κρητική αεροπορική εταιρεία η οποία κατόπιν την απέσυρε, πότε στο διαδίκτυο σε φόρουμ κάποιων που δήθεν "επιθυμούσαν απόσχιση από την Ελλάδα" και που "η Ένωση είχε ημερομηνία λήξης το 2013", και άλλα τέτοια φαιδρά.

Πριν λίγες μέρες όμως. κι εκεί που καιρό είχε να φανεί το σημαιάκι,  εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε στο σποτάκι της 2 σημαιάκια με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας και δίπλα των νήσων Μάρσαλ, τα οποία αν και υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, προσεταιρίστηκαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σαν είδος "χαλαρής" συνομοσπονδίας. Μετά τον "καταιγισμό" αντιδράσεων, τα σημαιάκια μπήκαν στο Photoshop και απαλείφθηκαν για να μην πέσουν μερικές εκατοντάδες αγωγές και σταλεί η εταιρεία από εκεί που ήλθε.

Υπάρχουν σκότια συμφέροντα που αναδαυλίζουν το ζήτημα της Κρητικής Πολιτείας; Υπολογίζουν σε κάτι; Αποσταθεροποίηση και προπαγάνδα είναι άραγε οι στόχοι τους; Στις συνωμοσίες ποτέ δεν ήμουν καλός και προτιμώ την λύση της ανοησίας από τους Ιλλουμινάτους και τους Ροδόσταυρους.

Είτε πρόκειται για ανόητα "αστεία" ή για κάτι σοβαρότερο πάντως, οι Κρητικοί είναι βέβαιο ότι νιώθουν τουλάχιστον τόσο Έλληνες όσο και οι υπόλοιποι. Άλλωστε η Γραμμική Β' του Μινωϊκού και Μυκηναϊκού πολιτισμού πιστοποιεί την αρχαιότητα των Ελληνικών φύλων στη γη της Ελλάδας.

Και βέβαια, ουδείς λογικός Κρητικός θα πρέπει να ανεχτεί να του φέρνουν ξανά "καπέλο" το Σουλτάνο. Τον οποίο Σουλτάνο κατήργησε η ίδια η Τουρκία, παρεμπιπτόντως.....

πηγή:ellispoint

Γράμμα απ’ τον πρωθυπουργό για εσένα...

Γεια σου.
Είμαι ο πρωθυπουργός σου.
(Είναι και γαμώ τα επαγγέλματα, θα πρότεινα κάποια στιγμή να το δοκιμάσεις κι εσύ. Αλλά ρε ξέχασα, σε αυτή τη χώρα “η δουλειά” πάει από πατέρα σε γιο… Οπότε ξέχνα το. Sorry)Τέλος πάντων. Ήδη γνωρίζεις πως έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που εκλέχτηκα στη θέση του πρωθυπουργού.Ας μη κρυβόμαστε, από τότε που έγινε αυτό, σχεδόν από την πρώτη μέρα, σου έχω αλλάξει τα φώτα.Το Μάη έκοψα επιδόματα και δώρα από όσους δουλεύουν στο δημόσιο τομέα.
Τον Ιούλη έφτιαξα ένα …ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει στο παιδί σου σύνταξη 300 ευρώ.
Τον Οκτώβρη αύξησα τις τιμές της ΔΕΗ για όσους καταναλώνουν λίγο ρεύμα, δηλαδή για τα νοικοκυριά, αλλά όχι για τις επιχειρήσεις.
Το Νοέμβρη, στον ιδιωτικό τομέα, επέτρεψα σε κάθε επιχείρηση να απολύει ευκολότερα και να φτιάχνει συμβάσεις με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.
Τώρα, Γενάρη-Φλεβάρη, αλλάζω τις… δημόσιες συγκοινωνίες και τις κάνω λιγότερες και ακριβότερες, κλείνω νοσοκομεία, κολυμβητήρια και“συγχωνεύω” σχολεία.
(Άσχετο: Δεν “πονάνε” πιο πολύ, τώρα που στα γράφω μαζεμένα Και σκέψου ότι δεν είναι ούτε τα μισά!)
Επιστρέφω. Το θέμα είναι ότι θέλω να σου ομολογήσω κάτι:Ότι έχω ξαφνιαστεί με το πόσο καρτερικά τα υπομένεις όλα αυτά… Έχω ξαφνιαστεί με το πόσο καρτερικά κάθεσαι και -χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση- υπομένεις ολόκληρο αυτόν το βιασμό της αξιοπρέπειάς σου.Να σου κόβω το μισθό και να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, άντε, πες ότι το καταλαβαίνω. Αλλά να σου κλείνω το σχολείο του παιδιού σου;Να σου κόβω την σύνταξη της μάνας σου; Τα φάρμακα του πατέρα σου; Πραγματικά, πιστεύεις ότι “έφαγες” τόσα πολλά και την αξίζεις αυτή την“τιμωρία”;[Αστειεύομαι. Δεν σε περνάω για ηλίθιο. Ειλικρινά σου μιλάω. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα τα πάρεις στο κρανίο και θα προσπαθήσεις να με διώξεις από τη θέση μου.Σιγά λοιπόν μη κάτσω κι εγώ με σταυρωμένα τα χέρια. Την πάρτη μου θα κοιτάξω και θα με υπερασπιστώ βεβαίως βεβαίως]

Μέχρι τώρα πάντως, η επίσημη δικαιολογία, ότι δηλαδή όλες αυτές είναι αποφάσεις που παίρνονται από άλλους και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι μια δικαιολογία που φαίνεται να δουλεύει καλά. ΚAI βοηθάω στο να σε βιάζουν ανηλεώς, KAI εσύ νομίζειςότι εγώ θα διώξω τους βιαστές σου.

[Έχω όμως και ανθρώπους που με βοηθούν, δεν είμαι μόνος μου. Έχω και συνδικαλιστές που σου λένε ότι με εικοσιτέσσερις ώρες απεργία θα με τρομάξεις :-Ρ. Έχω και υπουργούς που δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να κόψουν το μισθό του βλάκα που τους ψήφισε. Έχω και δημοσιογράφους που ΔΕΝ παρουσιάζουν για ποιο λόγο διαμαρτύρονται όσοι διαμαρτύρονται, αλλά μόνο το τι είδους προβλήματα δημιουργούν οι διαμαρτυρίες σε άλλους πολίτες. Και φυσικά, έχω και αστυνομικούς που μπορεί και να σκοτώσουν όποιον πολυδιαμαρτύρεται]
Το αγαπημένο μου φυσικά “εργαλείο” είναι οι ξένοι. Έχει πλάκα: Κόβεις μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, τα πάντα βρε παιδί μου, και μετά ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους. Ή για την ακρίβεια, βάζεις άλλους να το ρίξουν το φταίξιμο.
Αν είναι και σκουρόχρωμοι οι ”φταίχτες” ακόμα καλύτερα. Το φταίξιμο λοιπόν, ας πέσει σε όποιους έρχονται στη χώρα σου γιατί εκεί που μεγάλωσαν, ή γίνονται τα ίδια εδώ και καιρό ή γίνεται κανένας πόλεμος. Σαν τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, που αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου κατά 300% και οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθονται και τσακώνονται για το ποιος έχει το καλύτερο σέντερ-φορ. ΕΓΩ λάου-λάου βοηθάω να κοπούν οι δουλειές, ΑΥΤΟΙ διαφημίζω ότι “τις παίρνουν”! Δεν είμαι ωραίος τύπος; Φυσικά και είμαι, αφού έχω βρει και τρόπο, αυτό το εργαλείο (τους “ξένους”) να το έχω στη διάθεσή μου συνέχεια!
Ο τρόπος αυτός, δεν είναι άλλος από τη συνθήκη “ΔουβλίνοΙΙ” της ΕΕ. Αυτή είναι μία συνθήκη που υπογράφηκε το 2003 και προβλέπει πώς όποτε συλλαμβάνεται “παράνομος” μετανάστης σε κάποια χώρα της Ευρώπης, αυτός επιστρέφεται στη χώρα από την οποία μπήκε στην Ευρώπη. Η οποία, στο 90% των περιπτώσεων είναι, σωστά μάντεψες, η Ελλάδα.
[Και μη ψαρώνεις όταν με ακούς να το παίζω “μεταναστόφιλος”: Τη συνθήκη “Δουβλίνο ΙΙ”, εγώ την υπέγραψα – ήμουν υπουργός εξωτερικών εκείνο το καιρό...]Με απλά λόγια, από τη μία έχω υπογράψει ένα χαρτί που λέει πώς όποιος μετανάστης συλλαμβάνεται στην Ευρώπη θα επιστρέφει στην Ελλάδα, από την άλλη δεν δίνω σε κανέναν άσυλο για να μείνει εδώ. Παίζω με τις ζωές τους βρε αδερφάκι μου, πώς αλλιώς να σου το πω; [Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, κρατάω και στρατό στις χώρες από τις οποίες έρχονται αυτοί οι άνθρωποι,συντηρώντας έναν πόλεμο που θα συνεχίζει να φέρνει κι άλλους, κι άλλους, κι άλλους μετανάστες στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα]Εμένα φυσικά δεν με χαλάει καθόλου όλο αυτό: ίσα ίσα που με βολεύει. ΚΑΙ τους κρατάω συνέχεια στη χώρα, ΚΑΙ τους έχω χωρίς δικαιώματα και άσυλο, χωρίς δηλαδή δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μοίρα του “φουκαρά”.


Είπαμε, εμένα με νοιάζει να έχω:

α) συνέχεια κάποιους για να τους ρίχνω το φταίξιμοβ) εσένα να πολεμάς όσους γίνεται περισσότερους από τους συνανθρώπους σου.Είπαμε. Το θέμα είναι να ξεχνάς ποιοι φταίνε για το βιασμό της αξιοπρέπειάς σου.Γεια σου.

Είμαι ο βιαστής σου.
Υ.Γ.: Α ναι. Σχετικά με την απεργία πείνας των 300. Μου έκατσε καλά η φάση! “Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”, που λέει κι ένας λαός με τον οποίο δεν έχω καμία επαφή. Πρώτον,ακούστηκαν -δυνατότερα από κάθε άλλη φορά- οι απόψεις που λένε ότι “για την κατάντια μας φταίνε οι ξένοι” (και εννοούν ότι φταίνε οι φτωχοί ξένοι). Απόψεις που ποτέ εγώ δεν τις εκφράζω, όμως με βολεύουν τόσο πολύ όταν ακούγονται! Δεύτερον, βρήκα και μια ωραία αφορμή να επιτεθώ και στο άσυλο.
Γιατί, εντάξει, ας μην κρυβόμαστε μωρέ: όταν θα έρθεις να με διώξεις απ’ την εξουσία, εγώ δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θα σε κυνηγήσω μέχρι να ματώσεις.
Και άσυλο δεν θέλω να έχεις πουθενά.
[Κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία αλληλεγγύης προς τους 300 απεργούς την Πέμπτη 3/2 στην Ξάνθη]

Χάρρυ Κλυνν: Κρεμάλα σας αξίζει καθάρματα


Σερβάς Ντερούζ (ΤΡΟΪΚΑ):
«H Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει έσοδα 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015»

Η κυβέρνηση έσπευσε να αντιδράσει και να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας…
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας προκαλούσαν πανικό και αντιδράσεις στην κυβέρνηση με το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας που πρότειναν, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή έδινε στη δημοσιότητα το «επικαιροποιήμενο μνημόνιο», όπως αυτό προέκυψε από τις συζητήσεις και τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου λοιπόν αναφέρεται ότι στο «επικαιροποιήμενο μνημόνιο» προβλέπονται έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ την περίοδο 2011- 2015, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ έως το 2012.Επιπλέον από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις.
Τελικά μπορεί να θεωρείτε εμάς, αλλά εσείς είστε οι ΜΑΛΑΚΕΣ!!!Τα σκουλήκια, οι «ξεπουλητάδες», οι εθνοπροδότες, οι Νενέκοι, οι Εφιάλτες, τα «τσόκαρα» της πολιτικής…
Ακούστε κι εσείς κότες 156άρηδες του «ναι σε όλα».Τα ίδια σκατά είστε κι εσείς, ίδιοι κι όμοιοι με τον αρχιηλίθιο υπάλληλο του αιματοβαμμένου διεθνούς κεφαλαίου…

  • Ρε τσογλάνια του κερατά, ξεπουλάτε την Πατρίδα μας γιατί έτσι σας γουστάρει;
  • Ρε βρομερά πολιτικά ψοφίμια, στην Ευρώπη στήνουν δημοψηφίσματα για τα «τζαμιά» και τις «μπούρκες» κι εσείς «στη ζούλα» πάτε να ξεπουλήσετε την Ελλάδα;
  • Τα ποτάμια του αίματος που έχυσαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας;
ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ… ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ…
Χάρρυ Κλυνν

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

 


πηγή: ελληνικό καφενείο

Το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά. Ολη η μελέτη

 



Μόλις ανακοίνωσε η Τρόικα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση με ιερή αγανάκτηση διερύγνυε τα ιματιά της ότι δεν ήξερε τίποτα. Όμως από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για  πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων

Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η  Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........».

Διάβασε εδώ όλη την μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ
 
πηγή: kafeneio

Τα Golden Boys του ΟΠΑΠ θα διοργανώνουν και … σκυλοδρομίες!

 
 
Από τον Μάιο του 2010 προσπαθεί ο Βουλευτής της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλος να μάθει ποιές είναι οι αμοιβές των στελεχών του ΟΠΑΠ και συναντά την άρνηση του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου άρνησή του να αποκαλύψει τους μισθούς στον ΟΠΑΠ.
Με νέα ερώτησή του ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί για τους «χρυσούς μισθούς» στο κανάλι του τζόγου (OΠΑΠ Τ.V) που άρχισε να λειτουργεί πριν ...
λίγες ημέρες και θα μεταδίδει και … κυνοδρομίες.
Διαβάστε τη νέα  ερώτηση του βουλευτή κάνοντας κλικ στην εικόνα
Τις προηγούμενες ερωτήσεις του βουλευτή και τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών για αμοιβές των στελεχών του ΟΠΑΠ θα τις βρείτε εδώ
 
πηγή :greki

Ο Καραμανλής ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ !!! Επιτέλους...

Ήταν αναμφίβολα, η είδηση του Σαββατοκύριακου.

Θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που –όπως δήλωσε ο ίδιος- δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας (!!!), ούτε επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (!!!) (ΣΣ …άγνωστο ποιος του πρότεινε τα 2 παραπάνω…) αλλά θα «εκτεθεί» στην κρίση του λαού (!!!)

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ...προβοκάτορα που δε σηκώνουν …διάψευση, η φωτο αριστερά θα κοσμεί την κεντρική του αφίσα, ενώ το σύνθημα θα είναι «ΞΑΝΑ-ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ. Στόχος μου, να συνεχίσω το ΕΡΓΟ ΜΟΥ. Να αποτελειώσω, ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ» (!!!)

Δεν αποκλείονται όμως κι άλλα συνθήματα, όπως το «…από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα…» ή το «…εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ… χτενίζεται…»
(...εξαρτάται δηλαδή, τι θα πει και ο επικοινωνιολόγος του Θ. Ρουσόπουλος)
Μείνετε ...συντονισμένοι...


 πηγή: προβοκάτορας

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απηύθυνε πριν λίγο μήνυμα στον ελληνικό λαό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου:

"Βαλεντελληνίδες και Βελεντέλληνες, χρόνια σας πολλά.

Ξενόφερτη η σημερινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά την υποδεχόμαστε με αγάπη, φιλία, ειρήνη και διάβημα προς την Τρόικα. Αυτό ήταν άλλωστε και το βαθύτερο νόημα της ανακοίνωσής  μας τα ξημερώματα προχθές. Ένα μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή των ερωτευμένων ήταν. Και οι ερωτευμένοι έχουν εκτός από φοβερό και τρομερό και δυνατό και ανεπανάληπτο έρωτα και τα καβγαδάκια τους.

Και αυτό το διάβημά μας ήταν ένα μικροκαβγαδάκι στην...
μελιστάλαχτη σχέση μας με τους τρεις παιδαράδες που έκαναν τις ανακοινώσεις . Και φυσικά αμέσως μελώσαμε. Μου έστειλε μάλιστα  μια επιστολή με κόκκινες καρδούλες ο κ. Στρος Κάν, που με αυτόν κι αν έχούμε  έρωτα. ΔυΝαΤό έρωτα. Ξεροί πέφτουμε στην αγκαλιά ο ένας του άλλου,  όταν συναντιόμαστε και παραδινόμαστε στα νούμερα του προϋπολογισμού.

Κατηγορούν πολλοί τον Βαλεντίνο σαν ξενόφερτο. Μα , εμείς τι είμαστε; Δείτε το "1821" , τι είμαστε; Ξενόφερτοι και Τουρκόφερτοι. Κι εγώ τι είμαι; Καναδόφερτος δεν είμαι; Τα προϊόντα μας τι είναι; Δεν είναι ξενόφερτα, από τα αυτοκίνητα, μέχρι τα σκόρδα; Παρεπιμπτόντως τα σκόρδα δεν είναι αυτά που όταν τα καθαρίζουμε κλαίνε τα μάτια μας;

Βαλεντελληνίδες και Βελεντέλληνες, ο Βαλεντίνος είναι ο Άγιός μας. Αν παρατηρήσουμε  το όνομά του καλά , αποτελείται από δύο συνθετικά. Το "Βάλε" και το "Δίνω". Και αυτά τα δύο , τα ξέρετε πολύ καλά, Βαλεντελληνίδες και Βελεντέλληνες.

Χρόνια μας πολλά και βαθιά."

πηγή:ελλάς πάμε λουκέτο

Φάμπρικα σεμιναρίων και πιστοποιήσεων


Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων
Του Βασίλη Τσάκου
Η αντικατάσταση της προϋπηρεσίας -της εργασίας δηλαδή που, έτσι κι αλλιώς, τείνει προς εξαφάνιση- με προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης που θα μπορούν να προσφέρουν τα ΚΕΚ, τα ΙΕΚ και οι ειδικές σχολές που μπορούν ακόμα και να  δημιουργηθούν, δείχνει να είναι ο μεγάλος «νικητής» των αλλαγών (ίσως και έναντι της ποιότητας των εγκαταστάσεων) που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των16 τεχνικών επαγγελμάτων (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κ.λπ.), αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Με βάση το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή περί τα τέλη Φεβρουαρίου, η επαγγελματική εμπειρία θα μπορεί να αντικαθίσταται με την παρακολούθηση ειδικής κατάρτισης από σχολές, με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Κατά συνέπεια, οι απόφοιτοι των εν λόγω σχολών δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν προϋπηρεσία που, έτσι κι αλλιώς, μειώνεται κατακόρυφα, για την απόκτηση της άδειάς τους.
Επί της οριζόντιας αυτής διάταξης -θα αφορά, δηλαδή, όλα τα τεχνικά επαγγέλματα- υπήρξε παρέμβαση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζήτησε η αναφορά για την αντικατάσταση της προϋπηρεσίας να είναι ρητή και το «δύναται», που είχε διατυπωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου, να μετατραπεί «σε κάθε περίπτωση».
Διαχρονική διάταξη
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκε σε διαβούλευση με δύο μήνες καθυστέρηση (Δεκέμβριος 2010), προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στον νεοϊδρυθέντα Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσώπων του υπουργείου Παιδείας και τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν εκπαίδευση. Από τις διατάξεις του νόμου δεν προκύπτουν ιδιαίτερες απλοποιήσεις, πλην ίσως, της δυνατότητας χορήγησης άδειας από διαπιστευμένους φορείς, κατόπιν εξετάσεων. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συνέχεια του νόμου που επεδίωξε να προωθήσει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τον Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει, τον Ιούνιο του ίδιου έτους και το ΤΕΕ, επαναφέροντάς την τώρα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των μηχανικών.
Αδειοδοτήσιμος…
Και μπορεί πρόθεση του νομοθέτη, στην εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου, να είναι ο μεγάλος περιορισμός των αδειών των επαγγελμάτων, κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα προκύψει στην πορεία. Πολύ καλά πληροφορημένοι άνθρωποι της αγοράς σημείωναν με νόημα ότι υπάρχει «κενό σημείο» σε σχέση με το αν οι άδειες περιοριστούν μόνο στις υφιστάμενες. «Στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά. Ως εκ τούτου, μπορεί να ανοίξει η όρεξη ιδιοκτητών ΙΕΚ, και με βάση τα επαγγέλματα που βγάζουν από τις σχολές τους να μεριμνήσουν ώστε κάθε τεχνική δραστηριότητα να είναι αδειοδοτήσιμη και να μην την ασκεί κανείς, αν δεν είναι αδειοδοτημένος». Όπως μας τόνισαν, ανάλογες πιέσεις ασκούνταν στο παρελθόν και προς τον ΟΕΕΚ.
Ποιότητα(;) των εγκαταστάσεων
Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται, τα επαγγέλματα θα έχουν τρεις βαθμίδες αδειών (τεχνίτης, αρχιτεχνίτης και εργοδηγός –η ονομασία ζητήθηκε από τη ΓΣΕΕ), με συνολική χρονική διαβάθμιση τα 5 έτη, για την απόκτηση της μεγαλύτερης άδειας.
Η ευκολότερη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα επαγγέλματα και η μείωση των προϋπηρεσιών αποτέλεσε τη βασική φιλοσοφία των αλλαγών από την πλευρά του υπουργείου. «Πολλοί επαγγελματίες, πολλές προσφορές και άρα μείωση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών», μας τόνισε χαρακτηριστικά υπηρεσιακός παράγοντας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον, με μία άδεια, θα μπορεί κανείς να ασκεί περισσότερες παρεμφερείς δραστηριότητες. Το ερώτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι αν η άδεια, χωρίς εμπειρία, ακόμα και στην περίπτωση που οι εξετάσεις για την απόκτησή της αναβαθμιστούν, αρκεί για την παροχή σωστών υπηρεσιών. «Είναι σαν να λες σε έναν απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής: και τώρα κάνε εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς», μας ανέφεραν επαγγελματίες του χώρου, που πίσω από το όλο εγχείρημα βλέπουν να δημιουργούνται προβλήματα στις εγκαταστάσεις και τους καταναλωτές. «Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα χρόνια, και με μια προϋπηρεσία που μπορεί να αποκτηθεί και στα χαρτιά, να προκύπτουν επαγγελματίες χωρίς εμπειρία», πρόσθεσαν.
Διπλωματούχοι μηχανικοί με τους οποίους συνομιλήσαμε, διατύπωσαν αντιρρήσεις για την έλλειψη βασικών ορισμών από το σχέδιο νόμου, σε σχέση με τη μελέτη των εγκαταστάσεων. «Η απουσία του ορισμού της μελέτης, της εκτέλεσης και της συντήρησης είναι πολύ σοβαρά θέματα για να παραπέμπονται σε διατάγματα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κάθε μελλοντικό υπουργό να αυτοσχεδιάζει, κάτω από την πίεση συλλόγων. Το όλο ζήτημα μπορεί να προκαλέσει διενέξεις μεταξύ μηχανολόγων και χημικών ή αποφοίτων ΤΕΙ για παράδειγμα, και πρέπει να λυθεί στο νόμο», μας είπαν. Και πρόσθεσαν: «Υπήρχε ένα σύστημα που ήταν δουλεμένο, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του, αλλά λειτουργούσε. Και ερχόμαστε τώρα, σ’ ένα πολύ απλοποιημένο σύστημα, που δεν ξέρουμε ποιο θα είναι και πώς θα λειτουργήσει».
Αποτελέσματα διαβούλευσης
Κατά δήλωση αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου, η οκταήμερη διαβούλευση του σχεδίου νόμου στο opengov έδωσε θετικά στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η βελτίωσή του σε ορισμένα σημεία.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συμμετοχή εκπροσώπου του επαγγελματικού σωματείου στην εξεταστική επιτροπή (σημειώνουμε ότι αυτό ίσχυε και με το προηγούμενο καθεστώς), καθώς και η καθιέρωση ελέγχου της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη συνδρομή των αντίστοιχων επαγγελματικών οργανώσεων, σε καταγγελίες πολιτών. Θα προβλέπονται, μάλιστα, και κυρώσεις.

πηγή:ΔΡΟΜΟΣ

Πώς θα αναγνωρίζεται η θητεία : Η εγκύκλιος για την εξαγορά πλασµατικών ετών από τη στράτευση

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για την εξαγορά πλασµατικών ετών από τη στράτευση


Εκπτωση 30% έως 50% στο ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας, ανάλογα µε τον χρόνο θεµελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώµατος, έχουν οι ασφαλισµένοι στο ΙΚΑ. Σε σχετική εγκύκλιό του το ΙΚΑ παρέχει οδηγίες για τη διαδικασία εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας ως συντάξιµου, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόµου. Ειδικότερα, µε τις νέες ρυθµίσεις προβλέπεται ότι για τους ασφαλισµένους που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2011 µέχρι 31/12/2014, µε βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται µειωµένο κατά 30%, ενώ για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2015 και εφεξής το σχετικό ποσό καταβάλλεται µειωµένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του, δηλαδή εφάπαξ ή σε δόσεις ή µε παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.

Σε καµία όµως περίπτωση το τελικά καταβαλλόµενο ποσό δεν µπορεί να είναι κατώτερο του 25πλάσιου του Ηµεροµισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Είναι ευνόητο ότι στο ποσό της εξαγοράς που θα προκύψει µπορεί να γίνει στη συνέχεια και η έκπτωση του 15% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑ 1. Ασφαλισµένος θεµελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωµα το έτος 2011, µε αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι αποδοχές του τελευταίου µήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.500,006 ευρώ, το ποσό εξαγοράς στρατιωτικής υπηρεσίας θα ανέλθει σε 10,006 ανά ηµέρα (1.500,006: 30 x 20% = 10,006) και µετά τη µείωση του 30% σε 7,006 ανά ηµέρα. Ετσι, για την αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας το ποσό είναι 2.520,006 (7,006 x 360 =2.520,006).

ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑ 2. Ασφαλισµένος θεµελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωµα το έτος 2011, µε αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι αποδοχές του τελευταίου µήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.050,006, το ποσό της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας θα ανέλθει σε 7 ευρώ ανά ηµέρα:

(1.050,006: 30 ηµέρες x 20% =7,006)
και µετά τη µείωσή του 30% σε 4,906 ανά ηµέρα: (7,006 x 30% = 2,106 και 7,006 - 2,106 = 4,906).

Ετσι για την αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίαςτο ποσό είναι 1.764,006: (4,906 x360 = 1.764,006). Οµως, επειδή το ανωτέρω ποσό (1.764,006 ) υπολείπεται του ποσού των 1.980,006, ποσό που προκύπτει αν ο υπολογισµός γίνει επί του 25πλάσιου του Ηµεροµισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη δηλαδή (33,04 ΗΑΕ x 25: 30 ηµέρες x 20% = 5,506 ανά ηµέρα και 5,506 x 360=1.980,006 το έτος), θα πρέπει, σύµφωνα µε τις κοινοποιούµενες διατάξεις, να καταβληθεί το µεγαλύτερο ποσό, δηλαδή το ποσό των 1.980,006, για ένα έτος αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας ή 5,506 για κάθε ηµέρα αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρµογή και για την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας στο ΕΤΕΑΜ.
To ποσοστό των εισφορών για την εν λόγω αναγνώριση είναι 6% (3% του εργοδότη και 3% του ασφαλισµένου).
Εκπτώσεις για όσους θεµελιώνουν δικαίωµα έως τις 31/12/2014

ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ
Προκειµένου να εξετάσουν οι αρµόδιες υπηρεσίες εσόδων το αίτηµα της αναγνώρισης πλασµατικών ετών από τη στρατιωτική υπηρεσία θα πρέπει οι υπηρεσίες απονοµής συντάξεων να αποστέλλουν υπηρεσιακό σηµείωµα στο οποίο θα προσδιορίζεται η ηµεροµηνία θεµελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώµατος. ο εν λόγω προσδιορισµός είναι κρίσιµος, δεδοµένου ότι για όσους θεµελίωσαν δικαίωµα µέχρι 31/12/2010 δεν ισχύουν οι κοινοποιούµενες διατάξεις, ενώ σε αυτούς που θεµελιώνουν από 1/1/2011 έως 31/12/2014 παρέχεται έκπτωση 30% και σε όσους θεµελιώσουν από 1/1/2015 και µετά παρέχεται έκπτωση 50%. Σηµειώνεται ότι οι εργαζόµενοι στο ΊΚΆ µπορούν εκτός από πλασµατικά έτη στρατιωτικής θητείας να αναγνωρίσουν χρόνο σπουδών, χρόνο κύησης ή λοχείας, χρόνο ανεργίας, ασθενείας καθώς και µαθητείας σε προγράµµατα απόκτησης εργασιακής εµπειρίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

πηγή: τα νεα

Ακύλα και Πρίσκιλλα

    Χθες, 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τίμησε η ορθόδοξη εκκλησία τους δικούς της αποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλλα, που θεωρούνται ή ορθόδοξη απάντηση στον καθολικό Βαλεντίνο. Ένα αγαπημένο ζευγάρι Ιουδαίων που  μαρτύρησαν την εποχή του Νέρωνα και η μνήμη τους γιορτάζεται στις 13 Φεβρουάριου
   Όταν εκδιώχθηκαν από την Ρώμη  όλοι οι  Ιουδαίοι, λόγω των αναταραχών που γινόντουσαν μεταξύ τους στις συναγωγές για τον Ιησού, ο Ακύλας, που ήταν σκηνοποιός στο επάγγελμα και η γυναίκα του Πρίσκιλλα αναγκάστηκαν και αυτοί να φύγουν για την Κόρινθο. Το κανονικό όνομα της Πρίσκιλλας ήταν Πρίσκα που στα λατινικά θα πει Εκλεκτή (priscus = εκλεκτός). 
    Στην Κόρινθο τους συναντάει ο Απόστολος Παύλος και  όπως αναφέρεται στις Πράξεις ΙΗ:  "... Αχώρησε από την Αθήνα και ήρθε στην Κόρινθο. Και βρήκε κάποιον Ιουδαίο με το όνομα Ακύλας, Πόντιος στο γένος, που είχε έρθει πρόσφατα από την Ιταλία, και την Πρίσκιλλα τη γυναίκα του, γιατί είχε διατάξει ο Κλαύδιος να αναχωρήσουν όλοι οι Ιουδαίοι από τη Ρώμη, και προσήλθε σ αυτούς. Και επειδή ήταν ομότεχνος, έμενε κοντά τους και εργαζόταν, γιατί ήταν σκηνοποιοί στην τέχνη ...»

  Ο Απόστολος Παύλος μένει τους για 16 μήνες και τους διδάσκει Τον λόγο Του Ιησού. Στη συνέχεια τον ακολουθούν στην Έφεσο της Μικράς Ασίας όπου ο Ακύλας και η Πρίσκιλλα αγαπημένοι και ευσεβείς, διαδίδουν τον Χριστιανισμό. Από εκεί επιστρέφουν στη Ρώμη για να συνεχίσουν να διδάσκουν τον λόγο του θεού, μέχρι τον μαρτυρικό τους θάνατο .

  Ο Ακύλας και η Πρίσκιλα έμειναν ενωμένοι και αγαπημένοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αφού σύμφωνα με την Ακολουθία του Όρθρου: «Τμηθέν γύναιον Ακύλας φησί βλέπων, Ούκ ανδριουμαι προς τομήν ανήρ κάρας;», δηλαδή όταν ο Ακύλας είδε την γυναίκα του να αποκεφαλίζεται και να μαρτυρεί είπε : "Μπορώ να μην φανώ άνδρας εγώ, ανάλογα προς την γυναίκα μου ανδρείος και πρόθυμος για αποκεφαλισμό για την Πίστη του Χριστού;" και την ακολούθησε στον θάνατο!

Διασπορά πρακτόρων...

Φυτεύουν πράκτορες της Πρεσβείας στις εφημερίδες.

  • Για το άρθρο του τίτλου, ο γνωστός άριστος δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ απολύθηκε από την εφημερίδα που αρθρογραφούσε. Βλέπετε, όταν καλεί η "φωνή του κυρίου", τότε οι μαριονέτες δεν έχουν καμία επιλογή...

Η εκστρατεία του ελέγχου των ΜΜΕ από την αμερικανική πρεσβεία και τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα δύο τελευταία της κρούσματα αφορά στις εξελίξεις στην Καθημερινή και στους εξαναγκασμούς σε παραίτηση των δημοσιογράφων Α. Μπουγάτσου και του Γ. Δελαστίκ.

Η πρώτη, καταγγέλλοντας τη συστηματική προσπάθεια φίμωσής της στην εφημερίδα, έγραψε σχετικά: «Η ιδιοκτησία έγινε πλέον επιρρεπής στην κολακεία της εξουσίας, δεκτική στην παρέμβαση πολιτικών και επιχειρηματιών, και για δικούς της λόγους αποφάσισε τη μετεξέλιξη του φύλλου σε light έκδοση ως προς όλα τα θέματα αιχμής», ενώ για τους λόγους της εκδίωξής της σημείωσε: «Και αυτό ήταν πρωτοφανές αλλά και η μανία φίμωσής μου, προφανώς επειδή είμαι και μάρτυρας σε δύο σημαντικές ποινικές υποθέσεις (υπερτιμημένα συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης, εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote) που κάποιοι τις σπρώχνουν στη λήθη».

Ο διευθυντής Α. Καρκαγιάννης ζήτησε φορτικά από τον Γ. Δελαστίκ να «παραιτηθεί», διότι την τελευταία εβδομάδα, στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, όπου ο τελευταίος είναι διευθυντής, υπήρχε σχόλιο που κατήγγελλε την άλωση των ΜΜΕ που επιχειρεί η αμερικανική πρεσβεία, μέσα από την τοποθέτηση συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών σε υψηλά πόστα εφημερίδων και καναλιών.

Ένας κύκλος 500 –το πολύ!– ατόμων μεσιτεύουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του οικοπέδου, της αποικίας που λέγεται Ελλάδα. Σημειωτέον, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πρώην και νυν «αριστεροί», π.χ. ο Α. Καρκαγιάννης και ο Alexis στην Καθημερινή. Και βέβαια, γνωρίζουν καλά αγγλικά, οπότε αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθυνόταν ο «Αλέκος» όταν καλούσε τους αριστερούς να μάθουν επιτέλους «ξένες γλώσσες», και να μην είναι εθνοκεντρικοί. Αυτό μάρανε τις ελίτ της εξουσίας, πρώην και νυν «Αριστερούς»...

Αναδιατάσσουν τους πράκτορές τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις-κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.
Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.

Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις».

πηγή: blognews

Φωτιά παίρνουν τα Βαλκάνια!

 Το ναυτικό των ΗΠΑ κινείται προς την Θεσσαλονίκη - Επείγουσα επικοινωνία Μέρκελ - Ομπάμα


Τεράστια προσβολή προς τις ΗΠΑ από Βαλκανικό κράτος.
Πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος Ομπάμα;
Θα δώσει σήμα επίθεσης προς τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Αίγυπτο, να κινηθούν και να αποβιβασθούν στην Θεσσαλονίκη;
Τί θα κάνει η Αγκέλα Μέρκελ, που πληροφορίες την φέρουν να επικοινώνησε με τον αμερικανό πρόεδρο και μιλώντας του επιθετικά, του είπε "είναι δικό μου, πρόβλημα, δική μου προσβολή και δεν θέλω να ανακατευτείς στις υποθέσεις μου"...
Τα Βαλκάνια βρίσκονται σε σημείο βρασμού. Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία τι θα συμβεί...
Τί συνέβη όμως και μαλώνουν ΗΠΑ και Αμερική και σε ποιόν απευθύνουν τις απειλές τους;

Σε περίπτωση που κάνετε μια επίσκεψη στην google earth και “κλικάρετε” - Hellenic Parliament – θα δείτε τη πιο πάνω εικόνα. Πριν λίγα λεπτά στο τηλεοπτικό σταθμό Alter, στο δελτίο ειδήσεων, μίλησαν για “χτύπημα” σκοπιανού χάκερ.
Να δούμε αν και πότε το διορθώσουν. Οι συμπτώσεις και τα λάθη είναι… επαναλαμβανόμενα. Μετά τη Θράκη και το Καστελόριζο να ανήκουν στη Τουρκία, τώρα το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει στο προαύλιο… σκοπιανές σημαίες.

Η τελευταία αυτή πρόκληση από τα Σκόπια, ένα κρατίδιο που υπάρχει με "δανεικό αέρα" (κυρίως από τις ΗΠΑ), ξεχείλισε το ποτήρι. Θεωρείται αδύνατο, ανήκουστο και πέρα από κάθε φαντασία, να διεκδικεί Ελληνικά εδάφη ο Γκρούεφσκι, τη στιγμή που αυτά έχουν κατοχυρωθεί και διαμοιρασθεί μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ. Όμως, ο πονηρός Γκρούεφσκι "χτύπησε" στην καρδιά, στο σημείο εκείνο που κανένας δεν είχε τολμήσει ευθέως να διεκδικήσει και να αμφισβητήσει έτσι την αμερικανική και την γερμανική επικυριαρχία!!! Το Ελληνικό Κοινοβούλιο με σημαίες των Σκοπίων, είναι κάτι που θα έχει συνέχεια και φυσικά συνέπειες προς τα Σκόπια τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Γερμανία...
Βέβαια, κάποιοι που αναρωτιούνται τι έκανε ο ανθύπατος πρωθυπουργεύων Γιώργος Παπανδρέου, πρέπει να τους ενημερώσουμε πως κακώς αναρωτήθηκαν. Τόσο οι Ελληνικές υπηρεσίες, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερωθούν αύριο, επειδή η προκλητική παρέμβαση στην αισθητική της εισόδου του Ελληνικού Κοινοβουλίου έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, που ως γνωστόν το Ελληνικό κράτος δεν εργάζεται (βέβαια δεν εργάζεται και τις άλλες ημέρες, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση...)
Από σήμερα Δευτέρα, περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αν και πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχει βαρύ πρόγραμμα στο γυμναστήριο καθώς και κολύμβηση, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να δεχτεί τον μπατζανάκη του, με τον οποίο θα πάει για ποδηλασία μετά το μεσημεριανό φαγητό... οπότε μάλλον δεν θα γίνουν δηλώσεις. Αφήστε που ενδέχεται να μην τον ενημερώσουν τηλεφωνικά γιατί εκκρεμεί κι ένας απλήρωτος λογαριασμός στον ΟΤΕ από το Μαξίμου (δεν πληρώνεται για να μην τραβήξει τα φλέμματα των δημοσιογράφων...), επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει να πληρωθεί τον μισθό του για να κανονίσει μετά όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Και για να μην σας πηγαίνει ο νους σας στο κακό, σας πληροφορούμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει τα πάντα μέσω της πιστωτικής του κάρτας και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που σχετίζεται με τράπεζες, ταμεία και τραπεζίτες (με τους φρονιμίτες τελείωσε το καλοκαίρι, όταν εμφανίστηκε και ο τελευταίος και ολοκληρώθηκε σαν άντρας!!!)

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Ε, όχι και να αμφισβητείται από τον Νικολάκη η επικυριαρχία Γερμανίας και ΗΠΑ στο Ellada!!! Πάει πολύ

Φτιάχνουν εταιρεία για τα «ασηµικά»


Ο χώρος που είχε δηµιουργηθεί για το εργοτάξιο (αριστερά κάτω στη φωτογραφία) για την  κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου είναι από τα πρώτα ακίνητα που θα αξιοποιηθούν, καθώς  υπάρχουν ενδιαφερόµενοι οι οποίοι θέλουν να φτιάξουν µαρίνα και ξενοδοχεία
Σε ένα χρηµατοοικονοµικό όχηµα, µε µορφή εταιρείας, θα ενταχθούν τα «ασηµικά» του Δηµοσίου, δηλαδή τα ακίνηταφιλέτα, προκειµένου να αξιοποιηθούν στη συνέχεια µε διάφορους τρόπους, σύµφωνα µε τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης.

Πηγές του υπουργείου Οικονοµικών αναφέρουν ότι αφού δηµιουργηθεί η εν λόγω εταιρεία είτε θα µετοχοποιηθεί είτε θα χρησιµοποιηθούν τα περιουσιακά της στοιχεία ως εγγύηση για να δανειστεί το ελληνικό Δηµόσιο. Ο δανεισµός αυτός θα χρησιµοποιηθεί στη συνέχεια για την επαναγορά οµολόγων του ελληνικού Δηµοσίου σε µειωµένη τιµή και τη διαγραφή έτσι αντίστοιχου χρέους.

Τα ακίνητα του Δηµοσίου είναι µια σηµαντική πηγή άντλησης εσόδων, από την οποία θα προέλθει µεγάλο µέρος των 50 δισ. ευρώ που έθεσε ως στόχο η κυβέρνηση και η τρόικα για τα επόµενα πέντε χρόνια. Πάντως, ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε χθες πως τα σχέδια της κυβέρνησης για αξιοποίηση δεν ισοδυναµούν µε εκποίηση δηµόσιας γης.

ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΆΜΜΆ. Στη διαδικασία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας η κυβέρνηση έχει βάλει τρία ορόσηµα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονοµικών: ώς το τέλος Μαρτίου θα διαµορφωθεί το σχέδιο µε βάση το οποίο θα γίνει η αξιοποίηση, ώς το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί µια πρώτη καταγραφή ακινήτων προς αξιοποίηση και ώς το τέλος Δεκεµβρίου θα γίνει µια δεύτερη καταγραφή ακινήτων. Παράλληλα, θα δηµιουργηθεί µια γενική γραµµατεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας στο υπουργείο Οικονοµικών, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τον Δεκέµβριο. Στη Διυπουργική εκείνη είχε επιλεγεί και ένας πρώτος κατάλογος 13 µεγάλων ακινήτων µε τα οποία θα ξεκινήσει άµεσα το πρόγραµµα, µε κυριότερο το αεροδρόµιο του Ελληνικού.

Κάι ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ. Εκτός από τα ακίνητα, εξάλλου, θα προχωρήσουν και άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Σε πρώτη φάση, για φέτος αναµένεται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ (παροχή υγραερίου), για την οποία έχει ήδη προσληφθεί ο σύµβουλος, η επέκταση της σύµβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιµένα Αθηνών και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία. Από τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εισπράξει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο του 1 δισ. ευρώ που είχε τεθεί τον περασµένο µήνα. Σε σύγκριση, βέβαια, µε τους νέους στόχους για 15 δισ. στη διετία και 50 δισ. ευρώ στην πενταετία, το νούµερο αυτό είναι µικρό.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, για την οποία δηµιούργησαν θέµα οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ, η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονοµικών διευκρίνιζε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αντίθετα, γιαΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα υπάρξει «αξιοποίηση της συµµετοχής του Δηµοσίου».

ΓΙΆΤΙ 50 Δισ. Ευρω. Παρά τον θόρυβο που δηµιουργήθηκε γύρω από το θέµα των αποκρατικοποιήσεων, µετά τις δηλώσεις της τρόικας, η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, τόνιζαν χθες πηγές του υπουργείου Οικονοµικών. Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση επιµένει σε ένα ευρύ πρό γραµµα αποκρατικοποιήσεων είναι η τροµακτική πίεση που υφίσταται η χώρα να αποδείξει ότι το δηµόσιο χρέος της είναι διαχειρίσιµο και έτσι να επιστρέψει στις αγορές.

Για να ΠΕΙΣΟΥΜΕ. Οπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, η Ευρωπαϊκή Ενωση αναµένεται να κάνει αυτό που πρέπει για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεφύγει από την κρίση, προχωρώντας σε επιµήκυνση του δανείου της, µείωση του επιτοκίου της και ενίσχυση του µηχανισµού βοήθειας (EFSF) έτσι ώστε να µπορεί να επαναγοράσει ένα µέρος του χρέους της σε µειωµένη τιµή. Περιµένει, όµως, να κάνει και η Ελλάδα από την πλευρά της µια κίνηση ώστε να πειστεί και η κοινή γνώµη των εταίρων της για να βοηθήσουν. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί το πακέτο των 50 δισ. ευρώ.

Οπως λένε, αυτό το πακέτο, µαζί µε την επαναγορά οµολόγων, µπορεί να οδηγήσει σε µείωση του χρέους µας κατά 20% του ΑΕΠ, κάτι που καθησυχάζει τις αγορές για τη δυνατότητα εξυπηρέτησής του µετά το 2013.
Πρώτο το Ελληνικό, ακολουθούν ΔΕΠΑ, «Ελευθέριος Βενιζέλος» και λαχεία

πηγή: τα νεα

"έρως ανίκατε μάχαν"

Στη… μάπα το καρπούζι!



Χρειάζεται πάντα προσοχή όταν παίζουμε με όπλα, όσο παλιά κι αν είναι αυτά, ακόμη κι αν τα βλήματα είναι …καρπούζια!
πηγή:perierga

Το σεξ ωφελεί την υγεία

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες όταν γίνεται με ασφαλή και συνετό τρόπο. Σε αντίθεση με την αποχή, η υγιής σεξουαλική ζωή προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά πλεονεκτήματα. Μείωση του αριθμού θανάτων, μείωση του κινδύνου για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ οδηγεί σε:
  • Αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης και στα δυο φύλα
  • Απώλεια βάρους και βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος
  • Μείωση του κινδύνου κατάθλιψης
  • Βελτίωση της οσμής και όλων των άλλων αισθήσεων
  • Ανακούφιση από τον πόνο περιόδου την δυσμηνόρροια
  • Μείωση του κινδύνου για γρίπη και κρυολόγημα με την επερχόμενη αύξηση της αντισωματικής άμυνας του οργανισμού
  • Καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες και σύσφιξη των κολπικών τοιχωμάτων.
Σε σεξουαλική δραστηριότητα, το σεξ αυξάνει την παραγωγή της τεστοστερόνης από τους όρχεις των ανδρών και από τα επινεφρίδια των γυναικών. Μετά από το σεξ αυξάνεται στο αίμα η ορμόνη προλακτίνη. Η ορμόνη αυτή επιδρά στο στέλεχος του εγκεφάλου. Στο στέλεχος του εγκεφάλου βρίσκεται το κέντρο της οσμής και η προλακτίνη βοηθά στην ανάπτυξη νευρώνων του κέντρου αυτού. Μόλις πριν από τον οργασμό, αυξάνεται κατά 5 φορές από τα φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα η ορμόνη οξυτοκίνη. Η αύξηση αυτή προκαλεί την έκκριση από τον εγκέφαλο στο αίμα των ενδορφινών. Οι ενδορφίνες, ουσίες ανάλογες της μορφίνης οι οποίες παράγονται ενδογενώς από τον εγκέφαλο, ανακουφίζουν από πολλές μορφές πόνου όπως πονοκέφαλους, ημικρανία και πόνους από αρθρίτιδα.
Στις γυναίκες το σεξ συμβάλλει σε αυξημένη σύνθεση οιστρογόνων που μειώνουν τον πόνο που παρατηρείται κατά την περίοδο. Τα άτομα που κάνουν σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον, έχουν σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, αυξημένα επίπεδα στο αίμα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία είναι μια βασική συνιστώσα του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Προστατεύει τον οργανισμό τοπικά, στα σημεία εισόδου όπου εισέρχονται αρχικά διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το γεγονός αυτό μειώνει τον κίνδυνο για γρίπη και κρυολόγημα. Η σύσφιξη των μυών του πατώματος της λεκάνης, είναι αναπόσπαστο μέρος των μυϊκών δραστηριοτήτων κατά το σεξ. Η ίδια μυϊκή δραστηριότητα είναι απαραίτητη για το σωστό έλεγχο της διούρησης και της ουροδόχου κύστης.
Το σεξ εξασκεί τους μυς αυτούς και έτσι συμβάλλει στη βελτίωση του ελέγχου της κύστης. Πρόσφατες κλινικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της συχνότητας εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη. Ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη μειώνεται με την αύξηση της συχνότητα εκσπερμάτωσης. Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι με την εκσπερμάτωση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό. Ο προστάτης για να κατασκευάσει το προστατικό υγρό, συγκεντρώνει σε πολύ ψηλό βαθμό πολλές ουσίες από το αίμα. Για ορισμένες ουσίες όπως ο ψευδάργυρος, το κιτρικό οξύ και το κάλιο, η συγκέντρωση αυξάνεται στο προστατικό υγρό μέχρι 600 φορές σε σύγκριση με τη συγκέντρωση στο αίμα.
Σε έρευνες που έγιναν σε γυναίκες των οποίων οι σεξουαλικοί σύντροφοι δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, βρέθηκε ότι αυτές είχαν λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από κατάθλιψη σε σύγκριση με τις γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.
Μια πιθανή εξήγηση για το φαινόμενο αυτό είναι ότι η ορμόνη προσταγλανδίνη που περιέχεται μέσα στο σπέρμα, απορροφάται από το γυναικείο γεννητικό σύστημα, τροποποιεί ορμονικούς μηχανισμούς και μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.
Φυσικά εδώ θα επαναλάβουμε τις προϋποθέσεις για ασφαλές σεξ και την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού σε πολλές περιπτώσεις.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η υγιής και συνετή σεξουαλική ζωή, χωρίς πολλούς ερωτικούς συντρόφους, με μονογαμική σχέση μπορεί να συμβάλλει θετικά στη υγεία. Εναπόκειται σε μας πλέον να χρησιμοποιούμε ορθά το ευεργέτημα αυτό που μας δίνει η ζωή.
 

Δέκα συμβουλές για καλό σεξ

  • Ερωτική επιθυμία

  • Το σεξ είναι μια προσωπική υπόθεση

  • Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας

  • Δώστε βάση στα προκαταρτικά

  • Δώστε σημασία στη φάση μετά το σεξ

  • Το σεξ δεν είναι καταναγκαστικό

  • Σεξ σημαίνει αγαπώ το σώμα μου

  • Σεξ σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου

  • Το σεξ θέλει αμοιβαιότητα

  • Το σεξ δεν είναι επίδοση



Το σεξ είναι ζωή και ο έρωτας δικαίωμα
Θάνος Ε. Ασκητής

Ας μιλήσουμε ερωτικά μεταξύ μας

Προβολή

Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν οι συνήθειες, αλλάζει και ο έρωτας. Η ερωτική ομιλία περιορίζεται και το πιο ανησυχητικό, ίσως, πλέον είναι το ότι 'ψεύδεται'. Τα ερωτικά λόγια χάνονται ακόμα και από το σπίτι και το παιδί δεν ακούει εύκολα ερωτόλογα στο οικογενειακό περιβάλλον του. Οι γονείς δεν μιλούν μεταξύ τους ερωτικά και φυσικά, ούτε στα παιδιά τους.


Σήμερα ο ερωτικός λόγος χαρακτηρίζεται από μεγάλη μοναξιά, όπου τον μιλούν μεν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά δεν τον στηρίζει κανείς. Τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως οι 'περιρρέουσες' γλώσσες, οι οποίες ή τον αγνοούν ή τον υποτιμούν ή τον χλευάζουν. Ετσι, ο λόγος αυτός βρίσκεται αποκομμένος, όχι μόνο από την εξουσία, αλλά και από τους μηχανισμούς της, όπως είναι οι επιστήμες, οι γνώσεις και οι τέχνες.

Ενας ερωτικός λόγος που εκτροχιάζεται από την ανθρώπινη επικοινωνία του βάθους, η οποία όλο και περιορίζεται στη συρρίκνωση και την ασάφεια.

Τα πιο πάνω υποστηρίζει ο Ρολάν Μπαρτ στο βιβλίο του 'Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου'.

Συνεχίζοντας την προσέγγιση που κάνουμε για τον ερωτικό λόγο, θα 'μιλήσουμε μεταξύ μας ερωτικά'. Μια τόσο γενική και απρόσωπη φράση, που όμως είναι τόσο σημαντική και αναγκαία για τον καθένα μας χωριστά, αλλά και για τη σχέση μας.

Η ερωτική ομιλία, όπως έχουμε ήδη τονίσει αρκετά, χάνεται, περιορίζεται και το πιο ανησυχητικό, ίσως, είναι το ότι «ψεύδεται». Δηλαδή, ακολουθεί και αυτή την τεχνοκρατική εξέλιξη, μπαίνοντας μέσα σε λέξεις κωδικές, χωρίς να νιώθουμε και να πιστεύουμε αυτά που λέμε μεταξύ μας. Χάνονται η αγνότητα και ο αυθορμητισμός των συναισθημάτων μας, που γίνονται λέξεις, φράσεις, δείχνοντας πάθος, πόθο, έρωτα, στοργή, αγάπη. Σιγά σιγά όλα αυτά σήμερα ακολουθούν τη μόδα, τα πρότυπα και το στιλ που επιβάλλουν την ερωτική μας έκφραση.

Το παιδί δεν ακούει εύκολα ερωτικά λόγια στο οικογενειακό περιβάλλον του, οι γονείς δεν μιλούν ερωτικά μεταξύ τους και φυσικά, ούτε στα παιδιά τους.

Εχω την εντύπωση ότι σε όλους θα άρεσε ο αληθινός ερωτικός λόγος, όλοι μας θα θέλαμε να μιλούσαμε ερωτικά μεταξύ μας. Γιατί δεν είναι μόνο μιας ερωτικής σχέσης ή της κρεβατοκάμαρας προνόμιο να μιλάμε ερωτικά μεταξύ μας. Είναι η καθημερινή ζωή στο γραφείο, το δρόμο, την εμπορική συναλλαγή όπου το χαμόγελο, η ευγένεια, τα όμορφα λόγια και η καλή διάθεση μεταξύ των αγνώστων είναι ακριβώς μια ερωτική έκφραση που σίγουρα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Αλλά ας πάμε πιο μέσα στη σχέση των δύο συντρόφων, των οποίων η ερωτική ομιλία έχει πολλά πρόσωπα και πολλές αποχρώσεις. Και πρώτα απ' όλα: 'είμαι ερωτευμένος μαζί σου', 'αγαπώ τον έρωτά σου', 'θέλω το σώμα σου', 'είμαι μαζί σου', 'όλα είναι όμορφα κοντά σου'. Και φυσικά, ο ερωτευμένος είναι μέσα στην 'ερωτική χαύνωση'. Κυριαρχείται από όλες τις 'ηδονές της γης', ενώ έχει μια λογοδιάρροια γεμάτη ένταση και πάθος. Ξεγυμνώνεται πίσω από τη δραματοποίηση και υπερβολή, εξιδανικεύοντας το 'υποκείμενό' του.

Αυτός είναι ο όμορφος άνθρωπος, ο άνθρωπος που εάν δεν περάσει απ' αυτή τη φάση, δεν έχει το βίωμα και την αναγνώριση του υπάρχω του. Η ερωτική τρέλα τον κάνει να αισθάνεται ότι: 'χάνομαι... υποκύπτω', ενώ η λογική του έχει υποχωρήσει μπροστά στο παραλήρημα και ξεχείλισμα των αισθήσεών του, 'ο τυφλός έρωτας με οδηγεί, το πάθος με κρατάει...'.

Και όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Λακάν, 'το ερωτικό υποκείμενο ζει κάθε συνάντηση με το αγαπημένο πλάσμα σαν μια γιορτή'.

Αλλά και ο Βέρθερος εκφράζει σαν μέρες ξεχωριστές αυτό που συμβαίνει μεταξύ δύο ερωτευμένων:

'Εζησα μαζί σου τόσο ευτυχισμένες μέρες όσο αυτές που ο Θεός επιφυλάσσει στους εκλεκτούς του. Ο,τι κι αν απογίνω, δεν θα μπορώ να πω ότι δεν γεύτηκα καθόλου τις χαρές, τις πιο καθαρές χαρές της ζωής'.

Ο ερωτευμένος εραστής, λοιπόν, που ανοίγει τα έσω της ψυχής του, παθιάζεται και μιλάει ερωτικά στη σύντροφό του, είναι μια μεθυστική εικόνα, περιβεβλημένη με τον πόθο και την ηδονή του μυαλού και του σώματος.

Ο ερωτικός μας λόγος μπλέκεται μέσα στο μεθύσι των αισθήσεων, ενώ λέξεις, εικόνες, επαφές γίνονται ένα σημαντικό στοιχείο ταύτισης των δύο ερωτευμένων. Μιλάμε μεταξύ μας χωρίς όρια, χωρίς ντροπές, χωρίς προσποίηση λέμε αυτό που 'εγώ νιώθω για σένα', 'αυτό που εσύ νιώθεις για μένα'.

Η ερωτική μας έκφραση γεμίζει από τα λόγια, γεμίζει από τον τρόπο που οι λέξεις έρχονται στα αυτιά μας, από τους ήχους που φτιάχνουν τα κορμιά μας. Είμαστε μαζί, ερωτευμένοι, τολμηροί, ελεύθεροι, χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού, στη δική μας αναζήτηση, για όσο εμείς νιώθουμε έτσι, λειτουργούμε ο ένας μέσα από τον άλλον, ανταλλάσσοντας την αγνότητα και την πίστη αυτής της μοναδικότητας που ζούμε...

Και μιλάμε ερωτικά σ' αυτούς τους ρυθμούς του πάθους και της τρέλας που σαν ερωτευμένοι αισθανόμαστε.

Οταν όμως περάσει το πάθος, όταν ο πόθος σβήνει, όταν η σχέση μπει μέσα στο χρόνο, πού σβήνει ο έρωτας, πού βρίσκεται η εικόνα της σεξουαλικής έντασης και της σωματικής λατρείας;

Νομίζω ότι έρχεται μια πραγματική αλήθεια στη σχέση που, μετά τη θύελλα του πάθους, ζει και υπάρχει ανοίγοντας την πόρτα της αγάπης. Το σ' αγαπώ που κυριαρχεί στα χείλη των ερωτευμένων, στο χρώμα της έντασης, γίνεται πιο αληθινό, είναι πιο γεμάτο σ' αυτούς που το λένε μεταξύ τους.

Τι σημαίνει όμως 'σ' αγαπώ!'. Πόσο εύκολα το λέμε χωρίς να το νιώθουμε; Αλλά και πόσο ανθρώπινο και αναγκαίο είναι στην γκρίζα εποχή μας.


                                                                         Ασκητής Θάνος, Νευρολόγος – Ψυχίατρος

πηγή : iatrosnet

Οι ομορφότεροι δρόμοι στον κόσμο!


Υπέροχες φωτογραφίες από κάποιους από τους ομορφότερους δρόμους του πλανήτη. Ποιός άραγε δεν θα ήθελε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε τέτοιους δρόμους; Δρόμοι σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτοι χρώματα.
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!