Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΣ ΠΕΠΡΩΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΗ!!


Γράφει  ο Χάρρυ Κλυνν


Διότι πριν από μας, δεν υπήρχε ιατρική επιστήμη, μόνο γιατροσόφια και μάγοι.


Πριν από μας, δεν υπήρχαν κέντρα υγείας, ασκληπιεία κι ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους.



Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάφοι ούτε αποτέφρωση και οι πιο πολλοί έτρωγαν τους νεκρούς συγγενείς τους.

Πριν από μας, δεν είχαν οργανωμένα σχολειά και τη γνώση, όση είχαν,
την είχαν μόνο οι ιερείς για να εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες των λαών. Πριν από μας, δεν υπήρχαν δάσκαλοι, ούτε διδακτέα υλη. Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάξεις προώθησης γνώσης στα σχολεία. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ρήτορες. Πριν από μας, δεν υπήρχαν βουλευτήρια και βουλευτές αλλά δούλοι και βασιλιάδες.



Πριν από μας, δεν υπήρχαν αθλητές κι αθλήματα, αλλά μόνο άνθρωποι του μόχθου.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν στάδια, ιππόδρομοι και παλαίστρες, αλλά μόνο οι αυλές των βασιλιάδων όπου τα θηρία κατασπάραζαν τους αδύνατους. Πριν από μας, ρε Έλληνες, δεν υπήρχαν αθλητικοί αγώνες, ούτε ευγενής άμιλλα αλλά μόνο υποταγή στο βασιλιά.


Πριν από μας, δεν υπήρχαν λουτρά κι η βρώμα έφερνε αρρώστιες την μια μετά την άλλη.
Πριν από μας, δεν υπήρχε προσωπική υγιεινή με μπάνιο στο κάθε σπίτι με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ζουν σαν τα ζώα με τα ζώα. Και μετά τον μεσαίωνα με τα γουρούνια ζούσαν οι βασιλιάδες στη Δύση.


Πριν από μας, δεν υπήρχαν βιβλιοθήκες κι η γνώση δεν μπορούσε να είναι κοινή και ανοιχτή για όλους. Πριν από μας, δεν υπήρχαν επιστημονικές σχολές και οι μάγοι δίναν και πέρανε.


Πριν από μας, δεν υπήρχαν μαθηματικά και αστρονομία και οι μονόφθαλμοι φάνταζαν μεταξύ των τυφλών μεγάλοι μάγοι.

Πριν από μας, δεν υπήρχε αρχιτεκτονική επιστήμη, γι αυτό οι Αιγύπτιοι ιερείς δεν γνώριζαν την έννοια του εμβαδού και του όγκου.


Όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, πήγε ο Σόλων και τους ρώτησε:
"Πόσο είναι το εμβαδόν τις πυραμίδας;"
Και αποκρίθηκαν: "Τι είναι το εμβαδόν;" Δεν ήξεραν καν τι είναι εμβαδό!!!!
Πριν από μας, δεν υπήρχε ποίηση.
Πριν από μας, δεν υπήρχε θέατρο.
Πριν από μας, δεν υπήρχε γλυπτική.


Πριν από μας, δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση γι αυτό λιγοστοί έλληνες κατατρόπωναν τις μυριάδες των βαρβάρων. Πριν από μας, δεν υπήρχαν στρατηγικές, γι αυτό εμείς διαλύαμε τους βαρβαρικούς στρατούς. Πριν από μας, δεν υπήρχαν γεωγράφοι - εξερευνητές επειδή δεν είχαν το σαράκι της περιέργειας. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ιστορικοί επειδή δεν υπήρχε ελεύθερο κριτικό πνεύμα.


Πριν από μας, δεν είχαν λεβεντιά, γιατί ήταν όλοι δούλοι. Πριν από μας, δεν υπήρχε, ρε Έλληνες, ανθρωπιά, επειδή η λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ ακόμα και σήμερα σε κανένα λεξικό δεν υπάρχει και δεν μεταφράζεται!!!

Στην Αθήνα ο δολοφόνος ναζί εγκληματίας πολέμου & αντιπρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς…


 

Ο τρομοκράτης, σημερινός αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής" Διεθνούς, υπουργός πολέμου του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, ξεθάβει με τα ίδια του τα χέρια και σέρνει έξω από τον τάφο τη σωρό της Dalal Al-Moghrabi

Ένας ακόμη δολοφόνος επισκέπτεται την Ελλάδα του ΔΝΤ και της Goldman Sachs…
Στις 10 Γενάρη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6 το απόγευμα, για την επίσκεψη του εγκληματία Ehud Barak, από...
μαζικές οργανώσεις που δεν υποταχθεί στους σιωνιστές ναζί, τους χωροφύλακες των ΗΠΑ.
Αξίζει να θυμηθούμε πως «αντιμετωπίζει» ακόμη και τους νεκρούς ένας σιωνιστής ναζί, με τον θάνατο της ηρωίδας Dalal Al-Moghrabi, που ανήκε στην οργάνωση Αλ Φατάχ
 
πηγή:sibilla

Μοναδική του αποστολή είναι να σώσει «βαρυποινίτες» τραπεζίτες ...τον Γεωργίου της Στατιστικής Υπηρεσίας και τον Χριστοδούλου του ΟΔΔΧ...


 

H μόνη διέξοδος για τον κ. Λουκά Παπαδήμο και τους 50 αιθεροβάμονες υπουργούς του
Από την Ιόλη Πιερίδη
«Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της…», έγραφε το βράδυ της Πέμπτης το πρωθυπουργικό τwitter.
Σας υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ονομάζεται Λουκάς Παπαδήμος.
Ένας καλός Σαμαρείτης ο οποίος στα 64 του χρόνια, μετά από μακρά θητεία σε πιστωτικά ιδρύματα ανά τον πλανήτη αποφάσισε να σώσει τη χώρα του από τον...
οικονομικό όλεθρο.
Την ίδια μέρα η ΔΕΗ προχωρούσε σε αύξηση 15% του ρεύματος ενώ στη δημοσιογραφική πιάτσα η μπόχα από την πώληση των 4 Airbus, με λεφτά της Proton Bank, ερχόταν να αναμιχθεί με τις αναθυμιάσεις της πίσω πόρτας του κ. Ψυχάρη.
Οι συμπολίτες του κου Παπαδήμου κατέθεταν κατά χιλιάδες τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και ο εκπρόσωπος της Τρόικας ανακοίνωνε ότι η δόση του Δεκεμβρίου του 2011 θα δοθεί τον Μάρτιο του 2012, με πολλές προυποθέσεις.
Αυτό από μόνο του αρκεί για να σκεφθεί κάποιος , ότι κάτι πολύ μεγάλο και πολύ βρώμικο βρίσκεται, εδώ και δύο χρόνια, σε πλήρη εξέλιξη. Κανείς δεν ξεχνά τους χυδαίους εκβιασμούς που έχουν προηγηθεί για να πάρουμε «έγκαιρα» τις δόσεις.
 
Ο υπουργός Κουτρουμάνης μετά τις επικουρικές συντάξεις ικανοποιούσε την καταπιεσμένη βουκολική λίμπιντό του με το πάθος για τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ ανάμεσα στα κρίσιμα πρωθυπουργικά ραντεβού ξεχώριζε εκείνο με την Επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η οποία εμφανώς ανανεωμένη και με ευρωπαικό αέρα στα μαλλιά της θα μπορούσε να είναι ιδανικό εξώφυλλο για το «Celebrity» του Φεβρουαρίου.
Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εκλεκτοί κύριοι όπως οι Ρέππας-Βορίδης διαφώνησαν, παρόντος του εθνοσωτήρος, για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων.
Λίγο πιο κει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι θα εγκατέλειπε αιφνιδιαστικά τη Ρώμη για τις Βρυξέλλες, ενώ θα έβλεπε τη Μέρκελ την προσεχή Τετάρτη, δύο μέρες μετά τη συνάντησή της τελευταίας με τον Σαρκοζί.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η μοναδική, από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την Ελλάδα Ευρωπαίους ηγέτες, που δεν παρακολουθεί ο Λουκάς στο twitter. Ενδιαφέρον!
Ο κ. Παπαδήμος παρότι τραπεζίτης, δεν έχει άποψη για τα σκατά του τραπεζικού υποκόσμου που βγαίνουν καθημερινά στον αφρό.
Ο πρώην τραπεζίτης που θέλει να σώσει την Ελλάδα αδιαφορεί για τη διαφθορά στον κυριότερο οικονομικό γρανάζι, τις τράπεζες της χώρας του.
Εκτός κι αν η μοναδική του αποστολή είναι να σώσει «βαρυποινίτες» τραπεζίτες και τις τράπεζές τους παρέα με τον Γεωργίου της Στατιστικής Υπηρεσίας και τον Χριστοδούλου του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους.
Εκτός κι αν ο απώτερος στόχος του είναι να μοιρασθούν «σωστά» τα πετρέλαια και ο ορυκτός πλούτος της χώρας, εξαιτίας του οποίου μεθοδεύθηκε δεκαετίες τώρα η διόγκωση του χρέους μας.
Μόνο που ο κος Παπαδήμος άργησε δύο χρόνια.
Τώρα πια κανείς από μας δεν πρόκειται να χάψει το παραμύθι της σωτηρίας.
Ο Παπαδήμος και οι 50 αιθεροβάμονες υπουργοί του όταν συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στη κορυφή των Δίδυμων Πύργων και η μόνη τους διαφυγή είναι η «οδός» που διάλεξε ο άνδρας της φωτογραφίας θα είναι πολύ αργά για τους ίδιους…
 

H πρώτη νίκη των δημοτών του Ωρωπού ενάντια στο χαράτσι!

 



Από το "Τα νέα του Ωρωπού"

Δεκτή έκανε στις 04-01-2012, το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου την ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που
κατέθεσαν πέντε (5) κάτοικοι από τον Αυλώνα, Βαρνάβα και Καπανδρίτι για τη μη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ.
Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Καπανδριτίου απαγορεύεται η διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ μέχρι την εκδίκαση της αίτησης στις 08-03-2012.
Οι 5 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο...Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου επικαλούμενοι αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για το χαράτσι της ΔΕΗ και αδυναμία πληρωμής καθώς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άνεργοι επί το πλείστον και άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Είναι η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνος που κάνει δεκτή ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της περιοχής.
Τους κατοίκους που προσέφυγαν εκπροσώπησε ο δικηγόρος του Κινήματος κος Παναγιώτης Χασιώτης από τον Αυλώνα.
Με αυξανόμενους ρυθμούς οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Ωρωπού για μη πληρωμή του «χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».
Η Επιτροπή έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές δεκάδες λογαριασμούς της ΔΕΗ όπου οι συντοπίτες μας τους έχουν πληρώσει μέσω ΑΤΜ τραπεζών χωρίς να καταβάλλουν το χαράτσι.
Η νομική σύμβουλος του Κινήματος κα Μαρία Σταθάκη έχει στείλει στην ΔΕΗ εξώδικο με τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι.
Η Επιτροπή εξακολουθεί να συγκεντρώνει λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμής τους χωρίς την καταβολή του χαρατσιού ώστε να αποσταλούν και επόμενα εξώδικα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ





Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Μπορεί η διαφήμιση που παίζεται παντού, να είναι ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ μου, αλλά η αυτή που υπάρχει σε εφημερίδες, περιοδικά , σαιτς , είναι όλα τα λεφτά και μιλάει για αγορά χρυσού. Είναι η διαφήμιση που λέει. Έχεις χρυσό; Τον ανταλλάσσουμε μετρητά και άμεσα. Μάλιστα προχωράνε παραπέρα και σου λένε ερχόμαστε και στο σπίτι! Έχουν καταλάβει, ότι ο ΈΛΛΗΝΑΣ ξεπουλάει τα πάντα για να επιβιώσει και όρμησαν με την ανάγκη του μετρητού που έχει να του πάρουν τα ΌΛΑ.

Αλλά καλά αυτοί είναι έμποροι και κοιτάνε να κονομήσουν, διότι αν θες πας, αν δεν θες δεν πας. Το δημόσιο τι είναι; Έμπορας; Τοκογλύφος; Τι είναι τελικά;
Το δημόσιο λοιπόν επειδή, έχει σχεδόν εξαντλήσει όλους τους τρόπους εισπράξεις εσόδων, με την ασήκωτη φορολόγηση των πάντων, τις μειώσεις αποδοχών, εφεδρείας – απολύσεις, συντάξεων , νέα τεκμήρια, χαράτσια αλλά επειδή πάλι δεν τους βγαίνει το έργο, διότι τον στέγνωσαν τον ΕΛΛΗΝΑ, σκέφτηκαν αλλά τρόπο τα γατόνια του οικονομικού επιτελείου να εισπράξουν τα χρέη προς το δημόσιο. Την ανταλλαγή. Παλιά έδινες ένα κιλό φασόλια έπαιρνες ένα κιλό φακές. Έδινες ένα σακάκι έπαιρνες ένα σώβρακο και πάει λέγοντας.
 
Θα πηγαίνεις τώρα στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Λέει η εφορία; 5000 κύριε. Λέει ο φορολογούμενος; Έχω ένα μερσεντές του 2005 το παίρνεις και κλείνουμε το χρέος. . Αν πάλι το χρέος είναι μεγάλο, τότε γίνεται με ανταλλαγή διαμέρισμα , κανένα ποτιστικό χωράφι, μετοχές, ομόλογα πριν κουρευτεί και ότι ‘άλλο σκεφτούν…..
 
Γι αυτό ξεκίνησα με τις αγγελίες χρυσού. Φαίνεται το ελληνικό δημόσιο ζήλεψε την δόξα αυτών των εμπόρων-τοκογλύφων και ακολουθούν το παράδειγμα τους.
Ψάχνει να βρει λεφτά απεγνωσμένα να πληρώσει τους δανειστές αλλά από την άλλη ετοιμάζουν νέα εγκλήματα εις βάρος του λαού με τα PSI και PSI +. .
Αλλά πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται και κάτι άλλο. Μετά την λεηλασία των καταθέσεων, με το πρόσχημα πληρωμής χρέους, πέρασαν στην κατάσχεση της περιούσιας των Ελλήνων. Αρκεί να θυμηθείς την συνέντευξη κάποιου ΜΟΣΙΑΛΟΥ που είπε. Ο Έλληνας έχει περιουσία αλλά ο Γερμανός που δεν έχει τον δανείζει. Είναι σωστό; Έτσι είχε πει. Ήξερε άραγε κάτι; Μάλλον, διότι όταν σε καλεί η εφορία να προχωρήσεις σε τέτοιους διακανονισμούς, πρέπει και αυτό να ήταν σχεδιασμένο.
 
Εφαρμόζοντας μεθόδους στυγνών τοκογλύφων κάνουν την τελική επίθεση που έχει πλέον σκοπό να σου πάρουν ένα σπιτάκι που χρεώθηκες μέχρι τον λαιμό να το αποκτήσεις ή οι δόλιοι γονείς σου μάτωσαν να αποκτήσουν αλλά τώρα οι νοσηροί εγκέφαλοι σχεδιάζουν με πρόσχημα το χρέος να στο αρπάξουν!
 
Δυστυχώς από το κοινωνικό κράτος φθάσαμε στο τοκογλυφικό για να είμαστε λέει στο ισχυρό ευρώ. Ναι, στο ευρώ της ΜΕΡΚΕΛ και σαν αντάλλαγμα να ξεβρακωθούμε τελείως.
Αλλά μην έχεις παράπονο έχεις ευρώ και όχι δραχμή.
Υ.Γ. Το παλιό τραγούδι έλεγε. Και εμείς οι δυο στον καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. Πόσο επίκαιρο είναι;
 
πηγή:olympia.gr

Οι οχτώ καλύτερες τροφές για μακροζωία...

 



Τις οχτώ τροφές που συνδέονται με την μακροζωία δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό Forbes.
Οι τροφές περιλαμβάνουν, μεταξύ … άλλων, ψάρια, καρότο και πράσινο τσάι και καταναλώνοντάς τες αυξάνονται οι πιθανότητες να...
συμπληρώσετε… έναν αιώνα ζωής!
Ψάρι
Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέες μελέτες συνδέουν την κατανάλωση του ψαριού και των συγκεκριμένων λιπαρών με την υγεία της καρδιάς: θεωρείται ότι με την κατανάλωση 3 γευμάτων με ψάρι την εβδομάδα ή 30 γραμμ. ψάρι καθημερινά, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.
Σκόρδο
Ως ισχυρό «φυτικό αντιβιοτικό», είναι αναντικατάστατο για την πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Πλέον έχει αποδειχτεί και η προληπτική του δράση εναντίων κάποιων μορφών του καρκίνου, όπως του στομάχου και του εντέρου. Σημαντικός είναι και ο ρόλος του σκόρδου στην πρόληψη καρδιακών νοσημάτων, καθώς περιέχει ουσίες που «καθαρίζουν» τα τοιχώματα των αρτηριών και προλαμβάνουν τις θρομβώσεις.
Φράουλα
Πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνη C από την πιο γνωστή πηγή της, τα εσπεριδοειδή, αποτελεί ακόμα «βόμβα σιδήρου» ενώ μερικές από τις χρωστικές που υπάρχουν στη σύσταση της, εμποδίζουν τον σχηματισμό στον οργανισμό μιας κατηγορίας ενζύμων τα οποία ενοχοποιούνται για το ότι εντατικοποιούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
Καρότο
Η βήτα-καροτίνη, που υπάρχει στη σύσταση του, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων προκαλώντας σοβαρές διαταραχές όπως η καρκινογέννηση. Την ίδια στιγμή έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και στην όραση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πολύτιμη αυτή ουσία αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τα λιπαρά, γι΄ αυτό πρέπει πάντα να προσθέτετε επαρκείς ποσότητες λαδιού ή άλλη πηγή λιπαρών στις σαλάτες ή τα φαγητά που περιέχουν καρότο.
Μπανάνα
Περιέχει ουσίες που εμποδίζουν την γρήγορη κατανομή της ζάχαρης στο αίμα. Επίσης, η μπανάνα περιέχει εκτός των άλλων και μαγγάνιο– ουσία καθοριστικής σημασίας για πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού (συμμετέχει στον σχηματισμό του συνδετικού και νευρικού ιστών, τη σύνθεση της χοληστερόλης, το μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, παίρνει μέρος στην πήξη του αίματος και τη δράση της ινσουλίνης. κ.ά).
Πράσινο τσάι
Οι ευεργετικές ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και προλαμβάνουν μερικές μορφές καρκίνου.
Σόγια
Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων μια που αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση της σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Η σόγια και ειδικά τα φύτρα της, παρέχει στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και λεκιθίνης, συστατικών με θετική δράση στις εγκεφαλικές λειτουργίες και το νευρικό σύστημα.
Γάλα
Πηγή πολύτιμων πρωτεϊνών, λιπιδίων που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό και φυσικά ασβεστίου. Εκτός του ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, διαπιστώθηκε μια αξιόλογη προληπτική του δράση στην ανάπτυξη καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Πηγή: omorfamistika.gr

ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ






  • ...και μετά (αν ακόμα πιστεύεις ότι το μπορείς) άρχισε να φτιάχνεις τον κόσμο γύρω σου
Όποιος είναι στραμμένος στους άλλους πιστεύει ότι ο κόσμος/η κοινωνία είναι προβληματική, γι’ αυτό κι εκείνος ζει χάλια. Περιμένει πρώτα να φτιάξει ο κόσμος (να διεκδικήσει το δίκιο του, να νοιάζεται για τον διπλανό του, να μην εκμεταλλεύεται, να σέβεται, να είναι δίκαιος κλπ), και μετά θα μπορέσει κι εκείνος να γίνει σωστός άνθρωπος (Σημείωση: για όλους τους υπόλοιπους, ο κόσμος είσαι εσύ που δεν φτιάχνεις γιατί τους περιμένεις).
Είναι πανεύκολο να λύσω το πρόβλημα ενός ξένου, πανδύσκολο να λύσω ένα δικό μου. Γιατί.. το πρόβλημα του ξένου δεν με πονάει. Επειδή δεν με αφορά, δεν με βάλλει το πρόβλημά του, βλέπω ξεκάθαρα τι φταίει, βλέπω ξεκάθαρα και τη λύση, και του λέω εύκολα «κάνε αυτό». Και η λύση πάντα είναι πολύ απλή, αν δεν είσαι εσύ αυτός που πρέπει να το πράξει.

Το ζήτημα είναι ότι αυτός που έχει το πρόβλημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ!! Δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει γιατί βάλλεται. Βάλλεται σημαίνει πονά. Ο πόνος τον κάνει να μην μπορεί, να μην αντέχει.
Παράδοξο (φαινομενικά) είναι ότι αυτός που προτείνει τις λύσεις, αυτός που θέλει να σώσει τους λοιπούς, τα δικά του τα προσωπικά διλλήματα τα βρίσκει αδιέξοδα, δεν μπορεί να τα υπερβεί.
Φαινομενικά είναι παράδοξο, στην πραγματικότητα είναι ανθρώπινο. Είναι ανθρώπινο γιατί: Οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε κάνουν να νιώθεις ανίσχυρος. Ενώ βλέπεις ολοκάθαρα αυτό που πρέπει να κάνεις, δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Ανθρώπινο (λογικό) είναι να σκεφτείς ότι πρέπει πρώτα να γίνεις ισχυρός και μετά να το υπερπηδήσεις. Οπότε στρέφεσαι στο ν’ αλλάξεις αυτό που σε κάνει ανίσχυρο, δηλαδή στις συνθήκες. Οι συνθήκες είναι ο κόσμος, θες ν’ αλλάξουν αυτοί που σου έβαλαν τη δοκιμασία, για να εξαφανιστεί το εμπόδιο (πρόβλημα), για να μην αναγκαστείς να το λύσεις. Μα σκέψου.. ο εαυτός σου είναι ολοκληρωτικά του χεριού σου κι όμως δεν μπορείς να του πεις «κάνε αυτό». Αν δεν μπορείς να πεις στον εαυτό σου «κάνε αυτό», πώς μπορείς να διατάξεις τον περίγυρο; Πώς μπορείς να διατάξεις τις συνθήκες σου ν’ αλλάξουν, στις οποίες δεν έχεις κανέναν έλεγχο;

Διέταξε τον εαυτό σου να πηδήξει το εμπόδιο. Κάνε αυτό που δεν μπορείς. Πέρνα το όταν είσαι ανίσχυρος, την ώρα που πονάς.
(Στην αντίπερα όχθη τα πράγματα είναι εντελώς αλλιώς. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει περίγυρος, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο η υπέρβαση. Η υπέρβαση σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τα πράγματα…).

Στεφανία Λυγερού

Υ.Γ.
• Το όποιο πρόβλημα μπορεί να εξυψώσει αλλά μόνον αυτόν που το περνάει (όσο στέκεις απέναντί του τόσο λιγοστεύεις).
• Δεν μπορεί κανένας να μάθει κανέναν το σωστό. Έχουμε τη ζωή γι' αυτή τη δουλειά. Η ζωή είναι ο μεγαλύτερος, σοφότερος, σπουδαιότερος Δάσκαλος.

Υ.Γ.2 Το 2012 θα είναι μία αξέχαστη χρονιά. Το κατά πόσο θα είναι θετική ή αρνητική θα εξαρτηθεί από τα μάτια τους καθενός. Ανάλογα με τα μάτια που θα την δεις έτσι και θα την κρίνεις.

πηγή:kostasxan