Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ξεχάστηκε ο Παπανδρέου λόγω αρχομανίας...
Φαντάζομαι ότι ο μόνος που τρίβει τα χέρια του αυτόν τον καιρό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ελέω διαφόρων αδιάλλακτων αρχομανών, που καταφθάνουν στο προεδρικό μέγαρο μοιράζοντας χαμόγελα αυταρέσκειας και αλαζονείας και επιδεικνύοντας πρωτοφανή άγνοια κινδύνου, όχι για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο τους τον σαρκίο – αφού είναι βέβαιο ότι μετά την καταστροφή όχι μόνο δεν θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τη νίκη τους, αλλά θα οδηγηθούν στο Γουδί – ο Παπανδρέου έχει περάσει σε...
δεύτερη μοίρα.
Μπροστά στους νέους αρχομανείς, ωχριά πλέον και ο Παπανδρέου που εκβίασε με εκλογές το 2009 και μετά περιφερόταν λέγοντας πως του… έλαχε να σώσει τη χώρα.
Χάρη σ’ αυτούς τους νέους φωστήρες, που υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν και τη δανειακή σύμβαση να καταγγείλουμε (προφανώς μην αναγνωρίζοντας και το τελευταίο δάνειο) και να παραμείνουμε στο ευρώ (ενώ η νέα δανειακή σύμβαση προέρχεται ακριβώς από έναν μηχανισμό στήριξης του ευρώ), τον ξεχάσαμε τον Παπανδρέου, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο.
Ούτε ένας από αυτούς τους κυρίους δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος της, αλλά το θηριώδες έλλειμμά της – προϊόν διόγκωσης και παραποίησης των στοιχείων.
Ούτε ένας τους είναι σε θέση να αντιληφθεί πως τα σκληρά μέτρα, οι περικοπές και η βαθιά ύφεση προκλήθηκαν από το έλλειμμα, που εμφανίσθηκε σκόπιμα φουσκωμένο, ώστε να δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Και όμως. Σε έκθεσή της η τρόικα το έχει πει ξεκάθαρα: Πράγματι υπήρξε βίαιη προσαρμογή, αλλά αυτή ήταν αναγκαία λόγω του υπερβολικά υψηλού ελλείμματος.
Επομένως, αν το έλλειμμα δεν εμφανιζόταν (ελέω Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου) τόσο υψηλό, δεν θα χρειαζόταν αυτή η βίαιη προσαρμογή, που οδήγησε στην φτωχοποίηση της χώρας και στην ψήφο οργής – με τις γνωστές συνέπειες ακυβερνησίας.
Επίσης, όλοι αυτοί οι (άκαπνοι) υπερπατριώτες δεν αντιλαμβάνονται το στοιχειώδες: Ότι για να κηρύξεις ΑΟΖ, να βγάλεις τα πετρέλαια και να διεκδικήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις, απαιτείται ενότητα, κυβέρνηση και παραμονή της χώρας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα.
Δεν αντιλαμβάνονται τίποτε, διότι ούτε θέλουν ούτε είναι σε θέση να αντιληφθούν.
Γι’ αυτό και υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν η χρεοκοπημένη και εκτός Ευρώπης Ελλάς θα μπορούσε να κηρύξει ΑΟΖ χωρίς να υπάρξει εξ Ανατολών αντίδραση.
Δυστυχώς, η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και είναι προφανές ότι θα περιλάβει και το επεισόδιο του Γουδίου… 

(Κρυπτο)ανθέλληνεςτου Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ παλιοί έφυγαν, οι καινούριοι αδημονούν για την ορκωμοσία κι εμείς περιμένουμε. Θα μας βγουν καλύτεροι οι αναμάρτητοι(;).
Θα ξεκινήσουν το ξήλωμα των προνομίων για καλό δείγμα γραφής, τόλμης και προθέσεων ή θ’ αράξουν ίδια στα βουλευτικά έδρανα με το άλλοθι των αχόρταγων του παρελθόντος;

ΤΙ άλλο περιμένουμε; Τους εκλεγμένους να τα βρουν και τα κόμματα να συμπράξουν. Κάτι ακούσαμε για ξένους ανθέλληνες και για έλληνες πατριώτες. Και, βέβαια, πέρασαν δυο αιώνες απ’ το θαύμα της επανάστασης των ενωμένων ελλήνων και κάποιες δεκαετίες απ’ το τελευταίο του «ΟΧΙ» με τους έλληνες μονιασμένους, «με το χαμόγελο στα χείλη». Ύστερα ξέσπασε ο καπιταλισμός κι έβγαλε τα λυσσακά του. Το «υπέρ βωμών και εστιών» έγινε υπόθεση…οικογενειακή, με τους «αγώνες» τυλιγμένους στη χρυσόσκονη του πλούτου.

ΨΑΞΑΜΕ, λοιπόν, για ανθέλληνες και τους βρήκαμε «έξω». Στους κοντινούς εταίρους και στους μακρινούς (υπερπόντιους) «φίλους και συμμάχους». Μας πίκραναν, μας δάγκωσαν κι ήταν φυσικό, επόμενο και αναμενόμενο. Τους μετρήσαμε, τους καταγράψαμε κι ύστερα στραφήκαμε προς τα «φίλια τμήματα» της ημετέρας πατρίδας.

ΚΙ από πού και πώς ν’ αρχίσεις; Από ψηλά, με τους «μικρούς και νάνους» να πουλάνε και τη μάνα τους για χρήμα και «δόξα».Τους δώσαμε τη δύναμη να βάλουν σε τάξη τα κοινά και να μας κυβερνήσουν. Σταθήκαμε απέναντι παρατηρώντας τις συσπάσεις του προσώπου τους για την Ελλάδα που πεθαίνει και βγάλαμε τη μεζούρα για να μετρήσουμε τον πατριωτισμό τους. Δεν είδαμε…συσπάσεις και μόνο αγριεμένες φάτσες είδαμε μη τους φάνε την πρωτιά κι ούτε η μεζούρα χρειάστηκε για να μετρήσουμε τον πατριωτισμό τους. Ξέχασαν την Ελλάδα και τα πάθη της και μόνο στη θέα της καρέκλας το μάτι τους γυαλίζει.

ΚΑΙ δεν είναι της πλάκας οι καυγάδες και για την τιμή των όπλων (τους). Βαθιά διχασμένοι οι ντόπιοι ανθέλληνες ξεσπαθώνουν μη τους κλέψει ο διπλανός απ’ το παχνί, μη τους φάει στο ζύγι.

ΔΕΝ δεσμεύονται, δεν συναινούν και δεν μονιάζουν. Σε απόσταση ασφαλείας απ’ την καρέκλα του αποφασίζοντος και της ευθύνης, για να’ χει συνέχεια ο «αγώνας». Εύκολος, μαζικός, εντυπωσιακός. Στα πεζοδρόμια και σε χώρους δουλειάς. Με μπλόκα και τρικλοποδιές μη στηριχτεί στα πόδια της η Ελλάδα.

ΕΝΑΣ - ένας τους έχουν δίκαιο κι όλοι μαζί έχουν άδικο-μετράει το αποτέλεσμα. Ανάμεσά τους (κρυπτο)ανθέλληνες με εξασφαλισμένα τα πλούτη και το μέλλον των παιδιών τους. Αυτοί θα κολυμπάνε στο πέλαγος της δραχμής με το σωσίβιο (των ευρώ) κι εμείς στη δυστυχία μας. 

Εκτρέφουν μεταξοσκώληκες και βγάζουν πολλά χρήματα!Αγρότες, και όχι μόνο, εκτρέφουν μεταξοσκώληκες και βγάζουν πολλά χρήματα. Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης έχει η εκτροφή μεταξοσκώληκα, η οποία... αποδίδει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό εισόδημα. Η εκτροφή 20 κουτιών σπόρου μπορεί να αποφέρει στον σηροτρόφο εισόδημα 15.000 ευρώ. Στη χώρα μας η ζήτηση μεταξιού είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή. Την ίδια ώρα το ελληνικό μετάξι είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσει κάποιος μία μικρή μονάδα σηροτροφίας, είναι να διαθέτει μουριές που είναι και η βασική τροφή του μεταξοσκώληκα και έναν χώρο με καλό εξαερισμό, όπου θα τοποθετηθούν τα νεογέννητα σκουλήκια και θα αρχίσουν για περίπου 40 μέρες να τρώνε διαρκώς φύλλα μουριάς.

katoci.com

Εστιατόριο πάνω στα δέντρα (φωτο)Αυτή κι αν είναι γαστρονομική εμπειρία!

Εστιατόριο πάνω στα δέντρα (φωτο)
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με πυκνή βλάστηση το Sovena Kiri Resort στην Ταϊλάνδη, σερβίρει τους πελάτες του σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους πάνω στα δέντρα, προσφέροντας τους μια μοναδική εμπειρία με θέα το απέραντο γαλάζιο.
Δείτε τις φωτογραφίες…
es1
es3
es4
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget