Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο πόλεμος του οπίου στο Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου στον κόσμο, με την παραγωγή να μεγαλώνει συνεχώς!  Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, το όπιο του Αφγανιστάν σκοτώνει μέχρι 100 χιλιάδες άτομα το χρόνο, περισσότερα από κάθε άλλο ναρκωτικό.
Σε πολλές επαρχίες η καλλιέργεια παπαρούνας και η συγκομιδή οπίου είναι η βασικότερη ενασχόληδη για τους ντόπιους. Στο χωριό Sar Ab στο βόρειο-ανατολικό Αφγανιστάν, πολλοί άνθρωποι – ενήλικες, παιδιά και ηλικιωμένοι – είναι εξαρτημένοι από το όπιο. Η φτώχεια και η απομακρυσμένη τοποθεσία καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και το όπιο, το οποίο περιέχει μορφίνη, είναι η πιο διαδεδομένη θεραπεία του πόνου.Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Ο εθισμός στο όπιο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στο Sar Ab. «Όλη η οικογένεια μου είναι εθισμένη στο όπιο», δηλώνει κάτοικος της περιοχής, ενώ μια μητέρα παραδέχεται ότι χορηγεί όπιο στο νεογέννητο βρέφος της για ηρεμέι και να μην την απασχολεί από τη δουλειά!!!
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Παρά το γεγονός ότι η καλλιέργεια παπαρούνας είναι παράνομη, είναι πιο επικερδής για τους Αφγανούς αγρότες, από την καλλιέργεια των περισσότερων άλλων ειδών. Μητέρα (με  το κόκκινο μαντίλι), και τα παιδιά της έκλαιγαν, ενώ η αφγανική αστυνομία κατέστρεφε τη φυτεία παπαρούνας που κετείχε, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο βόρειο-ανατολικό Αφγανιστάν. Ο σύζυγος της γυναίκας σκοτώθηκε από τους αντάρτες και το όπιο είναι η μοναδική πηγή εσόδων της.
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
Perierga.gr - Όπιο στο Αφγσνιστάν
πηγή:perierga

Τροφές για μεγαλύτερη απόλαυση του σεξ

 

Η δραστήρια ερωτική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στην μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα και – όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο – μπορείτε να τονώσετε την δική σας πίνοντας καφέ και τρώγοντας φιστίκια!

Η καλή ερωτική ζωή όχι μόνον σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Younger (Sexier) You» (θα μπορούσε να μεταφραστεί «Πιο νέοι και πιο σέξι») και το υπογράφει ο δρ Έρικ Μπρέιβερμαν, ειδικός σε θέματα αντιγήρανσης από τις ΗΠΑ.
Ο δρ Μπρέιβερμαν, που είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών, παρατείνοντας έτσι την νιότη. Επιπλέον, διεγείρει τον μεταβολισμό, την εγκεφαλική λειτουργία, την καρδιολογική υγεία και την ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και αν η ερωτική σας ζωή βρίσκεται σε… λανθάνουσα κατάσταση, δεν συντρέχει λόγος απελπισίας, διαβεβαιώνει. Είτε είστε 30 είτε 100, ο συνδυασμός προσεγμένης διατροφής, συμπληρωμάτων και ορισμένων «φυσικών» ορμονών μπορεί να αποκαταστήσει τη λίμπιντό σας και να ωφελήσει την υγεία σας.
Ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή.
Η κατανάλωση καφέ, λ.χ., μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση. Το καφέ ρύζι εξάλλου μπορεί να μετατρέψει σε… ηφαίστειο μια ψυχρή γυναίκα, ενώ τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κανείς ικανοποίηση από το σεξ.

Τα οφέλη στην υγεία

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σεξ στην υγεία; Μεταξύ αυτών που παραθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν συμπεριλαμβάνονται πιο γεροί μυς και οστά – ως φαίνεται, η υγιής ερωτική επιθυμία βοηθεί το δέρμα να παράγει περισσότερη βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο, και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την μυοσκελετική υγεία.
Το σεξ διεγείρει επίσης την παραγωγή της «ορμόνης της αγάπης», της οξυτοκίνης, η οποία βοηθεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλά και διατηρεί την μνήμη-ξυράφι.
Ο δρ Μπρέιβερμαν παραθέτει επίσης μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κουήνς, στο Μπέλφαστ, και έδειξε ότι το σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στους άντρες.
Οι οργασμοί, εξάλλου, πιστεύεται ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς αυξάνουν έως 20% τον αριθμό των κυττάρων που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το τακτικό σεξ αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενός αντισώματος απαραίτητου για την προστασία από τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος.
Επιπλέον, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες που έχουν οι άνδρες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.
Όλ’ αυτά όμως μπορεί να ηχούν πολύ βαρετά σε όσους δεν έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή. Συνήθως αυτό αποδίδεται στο ότι τους κούρασε η μόνιμη σχέση τους ή στο ότι έχουν τα «ψυχολογικά» τους. Ο δρ Μπρέιβερμαν, όμως, υποστηρίζει ότι το αληθινό τους πρόβλημα είναι η βιολογική γήρανση.
Η γήρανση αυτή εν μέρει οφείλεται στην ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων, που είναι πολύ συνηθισμένη μετά τα 40. Τα καρδιολογικά και τα νεφρολογικά προβλήματα λ.χ. μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, ενώ ο διαβήτης μπορεί να ελαττώσει την ερωτική επιθυμία και διέγερση επειδή πλήττει ευαίσθητα νεύρα του σώματος.
Η λήψη φαρμάκων, από αντικαταθλιπτικά έως φάρμακα για την πίεση, επίσης μπορεί να ασκήσει κάποια αρνητική επίδραση.
Και μετά είναι η κλιμακτήριος, ένας από τους «μεγαλύτερους εχθρούς της υγιούς ερωτικής ζωής», κατά τον δρα Μπρέιβερμαν. Είτε αφορά τη γυναίκα, είτε τον άντρα, η κλιμακτήριος συνοδεύεται από μείωση των επιπέδων των ορμονών του φύλου, με συνέπεια να πλήττεται η ερωτική επιθυμία και λειτουργία.
Ο εγκέφαλος

«Η υγιής σεξουαλική λειτουργία, όμως, εξαρτάται και από το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα μηνύματα που δέχεται από το σώμα», προσθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν.
Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί τέλεια, οι χημικές ουσίες του παράγονται και διανέμονται με ιδανικό τρόπο. Η μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να αποτελεί την πρώτη ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με μία από τις τέσσερις βασικές χημικές ουσίες του.
Οι ουσίες αυτές είναι η ντοπαμίνη, η ακετυλοχολίνη, η GABA και η σεροτονίνη. Η ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές, δημιουργεί συγκεκριμένο σεξουαλικό πρόβλημα.
Η ανεπάρκεια αυτή μπορεί να οφείλεται σε νόσο ή απλώς στο γήρας, εξηγεί ο δρ Μπρέιβερμαν. Και προσθέτει πως αναλόγως με το πρόβλημα και την ουσία από την οποία πηγάζει, υπάρχουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στη διατροφή, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν – το ίδιο και κάποια διατροφικά συμπληρώματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να πάρετε πριν συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, ιδίως εάν πάσχετε από κάποιο νόσημα.
Να λοιπόν τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε…

Μειωμένη ερωτική επιθυμία

Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ντοπαμίνης. Τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή της είναι τα πρωτεϊνούχα, δηλαδή το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και το φύτρο του σταριού. Θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας.
Την παραγωγή της μπορεί επίσης να τονώσουν ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, οι καυτερές πιπεριές, το μάραθο, το σκόρδο, η πιπερόριζα, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το σουσάμι, ο καφές και το τσάι.Όσον αφορά τα συμπληρώματα, αυτά που μπορεί να βοηθήσουν είναι το φολικό οξύ, το ginseng, η θειαμίνη και ο ψευδάργυρος.

Μειωμένη ερωτική διέγερση

Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ακετυλοχολίνης. Συκώτι, αυγά, φύτρο σταριού, αράπικα φιστίκια, αμύγδαλα, μπρόκολο, λάχανο, βασιλικός, κύμινο, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι και κουρκούμη μπορεί να βοηθήσουν. Το ίδιο και τα συμπληρώματα χολίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Άγχος για το σεξ

Η μειωμένη παραγωγή της ουσίας GABA αυξάνει το άγχος και ο πάσχων δεν μπορεί να χαλαρώσει για να απολαύσει το σεξ. Μπορεί να σας βοηθήσουν τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα (καφέ ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες), το μπρόκολο, το σπανάκι, οι φακές, οι μπανάνες, τα εσπεριδοειδή, το αγριοκύμινο, το κάρδαμο, η κανέλα, το γαρίφαλο, ο κόλιαντρος, η λουϊζα, η ρίγανη, η πάπρικα, οι σπόροι παπαρούνας, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το ρόφημα λεμονιού και ένα-δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα.Από τα συμπληρώματα, χρήσιμα μπορεί να είναι το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6.
Κακή ψυχική διάθεση

Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει αίσθημα δυστυχίας και μελαγχολίας, καθιστώντας έτσι το σεξ απαγορευτικό. Μπορεί να βοηθήσουν το χοιρινό, το αβοκάντο, το κόττατζ τσηζ, η πάπια, τα αυγά, το φύτρο του σταριού, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, η σοκολάτα, ο άνηθος, η ματζουράνα, το μοσχοκάρυδο, η μέντα, το φυτό κρόκος, ο δυόσμος και το κουρκούμη.Μαγνήσιο και βιταμίνη D επίσης μπορεί να σας ωφελήσουν.

Τα καλύτερα αφροδισιακά
* Σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή
* Μπανάνες. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Είναι επίσης καλή πηγή καλίου και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), που αυξάνουν την ενεργητικότητα.
* Λάχανο. Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
* Σέλερι. Περιέχει ανδοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που πιστεύεται ότι διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.
* Άγρια γλυκοπατάτα. Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.
* Σύκα. Αυξάνουν την λίμπιντο και βελτιώνουν την σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα – τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες στον εγκέφαλο για την παραγωγή της χημικής ουσίας ντοπαμίνη.
* Στρείδια. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.
* Φύκια. Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο, που πιστεύεται ότι τονώνουν την ερωτική επιθυμία


Πηγή: Τα Νέα

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑ (12)...




Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑ (12)Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αν και πολλά έθνη χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της αλφαβήτου για να παραστήσουν αριθμητικές ιδέες.

Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες, Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου, τους Πλανήτες με τα Αστέρια, τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.

Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους, σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον αριθμό Δώδεκα (12).

Αυτός ο αριθμός  αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα τέλειο και σημαντικό χαρακτήρα που ήταν από τους πιο αξιοσημείωτους στους αρχαίους πολιτισμούς, έχοντας μία άμεση και εξαρτημένη σχέση με το ζωδιακό καθώς και με τους μήνες στους περισσότερους πολιτισμούς είτε χρησιμοποιούσαν σεληνιακό είτε ηλιακό ημερολόγιο .

Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα, που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.

Η δωδεκάδα, ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος αρίθμησης.

Το 12 αντιπροσωπεύει τις 12 Ιεραρχίες των αρχαίων γραφών  που καθόριζαν με τη σειρά τους τους 12 αστερισμούς της ουράνιας ζωδιακής ζώνης.

Oι Σουμέριοι ιερείς-αστρονόμοι...
διαίρεσαν το έτος σε μικρότερες μονάδες. Έτσι όπως το σεληνιακό έτος τους είχε δώδεκα μήνες των 30 περίπου ημερών και το ημερονύκτιό τους είχε δώδεκα ντάννα. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός 12 αποτελούσε μία τεχνική για τη διαίρεση της ροής του χρόνου αλλά κι όπως γνωρίζουμε οι δωδεκάδες σχετίζονται είτε φανερά είτε με έναν κρυμμένο τρόπο με τα Σημεία του Ζωδιακού, μέρη του μεγάλου κύκλου του ουρανού. Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών, ήδη από το 2.400 π.Χ χρησιμοποιούσαν το ηλιακό έτος των 360 ημερών που διαιρούνταν σε 12 μήνες των 30 ημερών.

Αυτό  φαίνεται και στο Βαβυλωνιακό ημερολόγιο, αλλά μόνο στην εποχή του βασιλιά Χαμουραμπί (1955-1913 π.Χ) επιβλήθηκε ομοιομορφία στο ημερολόγιο και δόθηκαν στους μήνες ονόματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σήμερα παραφθαρμένα στο εβραϊκό,στο συριακό και στο λιβανέζικο ημερολόγιο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διαίρεσαν τη μέρα σε 12  ώρες (χαρού) και 12 τη νύχτα. Οι 12 ημερήσιες ώρες προσωποποιούνταν με θεές, που έφερναν επί της κεφαλής τους τον δίσκο του Ήλιου, ενώ οι 12 νυχτερινές προσωποποιούνταν με θεές που έφερναν επί της κεφαλής τους ένα αστέρι.

Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα ο Ζωδιακός Κύκλος αντιπροσωπεύεται από δώδεκα ζώα που το καθένα ασκεί επίδραση για ένα χρόνο.
Υδροχόος = Τίγρης        Ιχθύες =  Λαγός                        Κριός = Δράκοντας        Δίδυμοι = Ίππος
Καρκίνος = Πρόβατο     Λέων = Πίθηκος                        Παρθένος = Κόκορας    Ζυγός =Σκύλος
Σκορπιός = Αγριόχοιρος                        Τοξότης = Αρουραίος     Αιγόκερως = Βόδι

Αλλά και οι 12 πρώτες ημέρες του έτους ήταν πολύ σπουδαίες από θρησκευτική άποψη, διότι ήταν αφιερωμένες σε ειδικές ιεροτελεστίες. Μ' αυτές τις 12 ημέρες συνδέθηκε η γιορτή της μεγάλης νύχτας όταν οι Κινέζοι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν τη φαινομενική κίνηση του Ήλιου και τη δίοδό του από τα ηλιοστάσια.

Επίσης οι Κινέζοι πιστεύουν ότι υγεία εκφράζεται με το «τσι», τη ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα με μια σειρά από μεσημβρινούς,αόρατα κανάλια που κυλούν κάτω από το δέρμα μας. Υπάρχουν 12 κύρια ζεύγη μεσημβρινών για κάθε πλευρά του σώματος. Σ' αυτά τα 12 κύρια ζεύγη βασίζεται και ο βελονισμός.

Στην Εβραϊκή παράδοση και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ιερό βιβλίο  Ταλμούδ οι πρώτοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν ημερολόγιο με δώδεκα σεληνιακούς μήνες κι όπως επίσης και ο συμβολισμός των 12 Φυλών του Ισραήλ που είναι καθαρά Ζωδιακός.

Η παράδοση επίσης αναφέρει ότι η βασίλισσα του Σαββά επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ στην πατρίδα της συνοδευόταν από 12.000 Εβραίους, από τις 12 Φυλές του Ισραήλ με 12 κριτές επικεφαλής.

Μετά τον Πυθαγόρα, ο Φίλωνας ο Ιουδαίος, θεωρούσε τον αριθμό 12 σαν πολύ ιερό. «Το δωδεκάεδρο είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ αριθμός». Αυτός βρίσκεται και στα σημεία του Ζωδιακού, προσθέτει ο Φίλωνας, που ο ήλιος επισκέπτεται σε δώδεκα μήνες και προς τιμήν αυτού του ψηφίου ο Μωυσής διαίρεσε το έθνος του σε δώδεκα φυλές, εγκαθίδρυσε τους δώδεκα άρτους της προθέσεως και τοποθέτησε δώδεκα πολύτιμους λίθους γύρω στο εφόδ των ποντίφικων.

Δώδεκα ήταν οι πολύτιμοι λίθοι στο περιστήθιο του Αρχιερέα με τα εξής ονόματα:
Σάρδιος, Τοπάζιο, Σμάραγδος, Άνθραξ, Σάπφειρος, Αδάμας, Λιγύριο, Αχάτης, Αμέθυστος, Βηρύλλιο, Όνυξ, Ίασπις (Εξ. ΚΗ΄)

Δωδεκακώδων ονομαζόταν ο χιτώνας του μεγάλου αρχιερέα, δώδεκα ήταν οι υπουργοί και δώδεκα οι οικονόμοι του Σολομώντα. Επίσης σε δωδεκάδες χωρίζονταν τα ιερά σκεύη στον ναό του: «Τρυβλία αργυρά δώδεκα, φιάλαι αργυραί δώδεκα, θυϊσκαι χρυσαί δώδεκα».

Δώδεκα και οι φυλές σε σχέση με το ζωδιακό:
Κριός-Βενιαμίν, Ταύρος-Ρουβίμ, Δίδυμοι-Συμεών, Καρκίνος-Λεβύ, Λέων-Ιούδας, Παρθένος-Ζαβουλών, Ζυγός-Ισαάχαρ, Σκορπιός-Δαν, Τοξότης-Γαδ, Αιγόκερως-Ασήρ, Υδροχόος-Νεφθαλίμ, Ιχθείς-Ιωσήφ.

Δώδεκα ήταν και οι μικροί προφήτες: Ωσηέ, Αμώς, Μιχαίας, Ιωήλ, Οβδιού, Ιωνάς, Ναούμ, Αββακούμ, Σοφονίας, Αγγαίος, Ζαχαρίας, Μαλαχίας και δωδεκαπρόφητο καλείται περιληπτικά το σύνολο των βιβλίων τους. 

Επίσης οι Καββαλιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις δώδεκα μεταθέσεις του Τετραγράμματου, (το απρόφερτο όνομα του Ιεχωβά): IHVH, VHIH, HIHV, HVHI, IHHV, IVHH, HVIH, VIHH,HHVI, HHIV, HIVH, VHHI.

Ακόμη σύμφωνα με αποκρυφιστικά βιβλία οι δώδεκα μήνες έχουν έναν προστάτη άγγελο, καθώς και οι δώδεκα ώρες της ημέρας και οι δώδεκα ώρες της νύχτας εκτός από τον αγαθό άγγελο κυριαρχεί και ένας υπηρέτης δαίμονας πονηρός.
ΜήνεςΆγγελοιΏρεςΆγγελοιΔαίμονες
ΙανουάριοςΓαβριήλ1η π.μ /   1η μ.μΑγαθοήλ/ΑσπραήλΓουλιών/Στραγιτόν
ΦεβρουάριοςΒαρχιήλ2η π.μ /   2ημ.μΝιδουήλ/ΘυκιήλΒιζική/Στανθυρός
ΜάρτιοςΜαχιδιήλ3η π.μ /   3η μ.μΕμφινοήλ/ΓλικυδώλΖορζορί/Πιζιτώρ
ΑπρίλιοςΑσμοδέλ4η π.μ /   4η μ.μΚανιανέλ/ΧαλκιδώνΦαριώθ/Άπραξ
ΜάιοςΑμβριήλ5η π.μ /   5η μ.μΝεσελιήλ/ΨαλκετιόςΕρμάγερ/Νυφών
ΙούνιοςΜυριήλ6η π.μ /   6η μ.μΚαριφέλ/ΣτουφουήλΚακλούδαλος/Οτριχός
ΙούλιοςΒερχιήλ7η π.μ /   7η μ.μΚανιέλ/ΔεανκόνΤανταλής/Χιμέρ
ΑύγουστοςΧαμαλιήλ8η π.μ /   8η μ.μΜουρκιήλ/ΑσφροδιέλΘαπνύξ/Μολί
ΣεπτέμβριοςΟυριήλ9η π.μ /   9η μ.μΤορατσήλ/ΤετιλώτΕλιασέλ/Καπνιθέλ
ΟκτώβριοςΒαρβιήλ10η π.μ / 10η μ.μΚυρτοήλ/ΓοργιέλΑμήχ/Ταχμάν
ΝοέμβριοςΑδραχιήλ11η π.μ / 11η μ.μΑρμοήλ/ΒετανιήλΓαλγιδών/Ουκισέμ
ΔεκέμβριοςΧαναήλ12η π.μ / 12η μ.μΑραήλ/ΠολιώνΕφρύξ/Κνιφώρ

Η Ελληνική Μυθολογία είναι πλούσια στην σχέση του αριθμού δώδεκα και των συνδέσεών του: 

Οι Ολύμπιοι Θεοί ήταν δώδεκα και παρακάτω βλέπουμε μια σχέση του δωδεκάθεου μεταξύ Πουλιών, Ζώων και Ανθέων
ΑΘΗΝΑΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΚΑΤΣΙΚΑΕΛΙΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗΠΕΡΙΣΤΕΡΙΤΡΑΓΟΣΜΥΡΤΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΠΕΤΕΙΝΟΣΤΑΥΡΟΣΔΑΦΝΗ
ΕΡΜΗΣΊΒΙΣΣΚΥΛΟΣΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΖΕΥΣΑΕΤΟΣΕΛΑΦΙΑΓΡΙΟΚΑΣΤΑΝΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΣΠΟΥΡΓΙΤΙΓΟΥΡΟΥΝΑΜΗΛΙΑ
ΗΦΑΙΣΤΟΣΧΗΝΑΌΝΟΣΠΥΞΑΡΙΑ
ΆΡΗΣΚΙΣΣΑΛΥΚΟΣΚΡΑΝΙΑ
ΆΡΤΕΜΗΚΑΡΓΙΑΕΛΑΦΙΝΑΦΟΙΝΙΚΙΑ
ΕΣΤΙΑΕΡΩΔΙΟΣΛΙΟΝΤΑΡΙΠΕΥΚΟ
ΉΡΑΠΑΓΩΝΙΠΡΟΒΑΤΟΑΓΚΑΘΙ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣΚΥΚΝΟΣΆΛΟΓΟΦΤΕΛΙΑ

Οι Τιτάνες σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν 12, τέκνα του Ουρανού και της Γαίας.
Έξι άρρενες: Ωκεανός, Κάος, Κοίος, Υπερίων, Ιαπετός, Κρόνος και
Έξι θήλεις: Θυία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Τηθύς, Φοίβη.

Την επόμενη σχέση τη βρίσκουμε στους 12 άθλους του Ηρακλή που όπως φαίνεται είναι εμβλήματα του ήλιου στο πέρασμά του από τα 12 ζώδια.

Δεν θα αναλύσουμε στη συγκεκριμένη εργασία τις ερμηνείες των άθλων αλλά απλά αναφέρουμε την αστρονομική-αστρολογική έννοια  που δείχνει την αντιστοιχία του ήλιου με τους ζωδιακούς οίκους και αστερισμούς σε σχέση με τα κατορθώματα των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας.

Λέων : Το λιοντάρι της Νεμέας                           Καρκίνος : Η Λερναία Ύδρα
Αιγόκερος : Η Κερυνίτης Έλαφος                        Παρθένος: Ο Ερυμάνθειος Κάπρος
Τοξότης : Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες                      Ζυγός : Οι Σταύλοι του Αυγεία
Σκορπιός : Τα άλογα του Διομήδη                      Ταύρος : Ο Ταύρος της Κρήτης
Κριός : Η Ζώνη της Ιππολύτης                            Δίδυμοι : Τα βόδια του Γηρυόνη
Ιχθείς : Τα μήλα των Εσπερίδων                         Υδροχόος : Ο Κέρβερος του Άδη

Δώδεκα ήταν και οι γιοι του Ιπποκόοντα, του σφετεριστή του βασιλικού θρόνου της Σπάρτης.

Η Λητώ σε 12 ημέρες έφτασε στη Δήλο για να γεννήσει τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.

Η Θεανώ, η κόρη του Κισσέως και σύζυγος του Αντήνορο, ιέρεια της Αθηνάς στην Τροία «δυοκαίδεκα βους» θα θυσίαζε στη θεά Αθηνά αν στέφονταν εναντίον του Διομήδη και συμπονούσε την πόλη των Τρώων, τις συζύγους τους και τα μωρά παιδιά τους...

Ο Αχιλλέας 12 Τρώες θυσίασε προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου.

Τη δωδέκατη ημέρα της επιστροφής του από τη Λήμνο ο θεός έριξε τον Λυκάονα, γιο του Πριάμου, στα χέρια του Αχιλλέα, που ήταν γραφτό να τον στείλει στον Άδη.

Με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας. Επίσης δώδεκα ζωδιακές περιπέτειες πρέπει να ξεπεράσει και ο Οδυσσέας προτού φθάσει στην Ιθάκη.
Υδροχόος :Στο νησί της Νύμφης Καλυψώς          Ιχθείς : Η χώρα των Λωτοφάγων
Κριός : Στη χώρα των Κικώνων                          Ταύρος : Στη χώρα των Λωτοφάγων
Δίδυμοι : Ο κύκλωπας Πολύφημος                     Καρκίνος : Στο νησί του Αιόλου
Λέων : Στη γη των Λαιστρυγόνων                       Παρθένος : Στο νησί της μάγισσας Κίρκης
Ζυγός : Στη χώρα των Κιμμερίων                        Σκορπιός : Στο νησί των Σειρήνων
Τοξότης : Η Σκύλα και η Χάρυβδη                      Αιγόκερως : Στο νησί του Ήλιου

Δώδεκα ήταν οι βασιλείς που αποτελούσαν το συμβουλευτικό σώμα του Αλκίνοου στο νησί των Φαιάκων.

Φθάνοντας στην Ιθάκη αφού πέρασε τις 12 δοκιμασίες έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες στο παραδοσιακό αγώνισμα του Τόξου όπου ετοιμάζονται 12 πελέκυς στην σειρά  και ο υποψήφιος πρέπει να περάσει το βέλος απ' την οπή και των 12 πελέκων που ήταν στημένοι στη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον.

Κάτι ανάλογο συναντούμε και στο μύθο του Περσέα όπου η αφετηρία του μύθου ξεκινά από το ζώδιο των Ιχθύων για να διανύσει ο Περσέας τη ζωδιακή του πορεία
Ιχθείς: Ο ψαράς Δίκτυς σώζει τον Περσέα βρίσκοντάς τον στη σε μια κιβωτό στη θάλασσα.
Δίδυμοι: Λαμβάνει τα «θεία» δώρα από τον Ερμή
Καρκίνος: Η σφαγή της Μέδουσας
Λέων: Ο Κήπος των Εσπερίδων
Παρθένος: Ο Περσέας στην Αιθιοπία και η απελευθέρωση της Ανδρομέδας
Ζυγός: Η μάχη με τον Φινέα
Σκορπιός: Η εξολόθρευση των σκορπιών
Τοξότης: Η εκθρόνιση του Πολυδέκτη
Αιγόκερως: Ο θάνατος του Ακρίσιου
Υδροχόος: Η μάχη με τις «γυναίκες της θάλασσας»
Δεν έχουν σωθεί τα στοιχεία των ζωδίων του Κριού και του Ταύρου που αντιστοιχούν μάλλον με κάποια ανάλογα κατορθώματα.

Επίσης ο Βελλεροφόντης παρουσιάζει στοιχεία με τη ζωδιακή δομή.
Ιχθείς: Γεννήθηκε ξεπηδώντας από τη θάλασσα σαν ένας άνθρωπος-ψάρι.
Κριός: Ο θάνατος του αδελφού του Βέλλερου.
Ταύρος:Η άρνηση του ήρωα στο πάθος της Σθενόβοιας σύζυγος του βασιλιά Προίτου
Δίδυμοι: Ο Ιοβάτης στέλνει τον ήρωα να σκοτώσει την Χίμαιρα.
Καρκίνος: Το δάμασμα του Πήγασου.
Λέων: Ο θάνατος της Χίμαιρας.
Παρθένος: Η αποκάλυψη της πλεκτάνης από τη Χρυσαύγεια.
Ζυγός: Η μάχη με τους Σολύμους.
Σκορπιός: Η μάχη με τις Αμαζόνες.
Τοξότης: Η μάχη με το στρατό του Ιοβάτη και ο γάμος με τη Χρυσαύγεια.
Αιγόκερως: Η πτώση του από τον Πήγασο.
Υδροχόος: Το πέρασμά του στο βασίλειο του Άδη.

Ο Θησέας
Τοξότης: Το τράβηγμα του σπαθιού από την πέτρα.
Κριός: Το ταξίδι για την Αθήνα.
Δίδυμοι: Οι νίκες του Θησέα κατά των γιγάντων αδελφών Περιφήτη και Πευκοκάμπτη Σίνη.
Καρκίνος: Ο θάνατος του αγριόχοιρου της Φαίας,του κακούργου Σκείρωνα και της σαρκοβόρας χελώνας.
Σκορπιός: Η μάχη με τον Κερκύωνα.
Ζυγός: Η μάχη με τον Προκρούστη.
Παρθένος: Η συνάντηση με τον Αιγέα και τη Μήδεια.
Λέων: Η αποκάλυψη του κήρυκα του Πάλλα Λέως για την συνομωσία κατά του ήρωα
Ταύρος: Ο Ταύρος του Μαραθώνα.
Ιχθείς: Ο Θησέας στην Κρήτη και η συνάντηση με τον Μίνωα.
Αιγόκερως: Η μάχη με το Μινώταυρο.
Υδροχόος: Η επιστροφή του Θησέα και ο θάνατος του Αιγέα.

Ιάσων
Κριός: Οι ετοιμασίες για την αργοναυτική εκστρατεία.
Ταύρος: Στο νησί της Λήμνου.
Δίδυμοι: Η περιπέτεια στη χερσόνησο Κύζικο.
Καρκίνος: Η άφιξη στη Μυσία.
Λέων: Στις ακτές της Βιθυνίας, η μάχη με τους Βεβρύκους.
Παρθένος: Η συνάντηση με το γέρο μάντη Φινέα.
Ζυγός: Ο μάντης Φινέας αποκαλύπτει στον Ιάσονα τους μελλοντικούς κινδύνους.
Σκορπιός: Η μάχη με τις Άρπυιες.
Τοξότης: Το πέρασμα από τις Συμπληγάδες πέτρες.
Αιγόκερως: Η συνάντηση με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.
Υδροxόος: Ο Ιάσων φθάνει στην Κολχίδα και μετά από τη μάχη με το δράκο της σπηλιάς παίρνει το Χρυσόμαλλο Δέρας.
Ιχθείς: Ο διαμελισμός του Άψυρτου

Στο περίφημο ορθογώνιο τρίγωνο του Πυθαγόρα με κάθετες πλευρές 3, 4 και υποτείνουσα 5, το άθροισμα όλων των πλευρών δίνει τον ιερό αριθμό δώδεκα.

Δώδεκα ήταν κατά τους Αλεξανδρινούς συγγραφείς οι Ώρες (εποχές) του έτους, θυγατέρες του Χρόνου και της Γαίας.

Στους Ρωμαίους δώδεκα θεοί αποτελούσαν το δωδεκάθεό τους και Δωδεκάδελτος ονομαζόταν η αρχαία κωδικοποίηση του ρωμαϊκού δικαίου γραμμένη σε 12 χάλκινες πινακίδες (Leges duodecim tabularum).

(Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πιο μπροστά δωδεκάθεο είχαν οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Ασσύριοι, οι Χαλδαίοι, οι Ελαμίτες, οι Χιττίτες, οι Ετρούσκοι)

Ο Ιανός είναι ο θεός των 12 μηνών και απεικονίζεται με 12 βωμούς κάτω από τα πόδια του.

Δώδεκα ήταν και οι Αρουραίοι αδελφοί (Frates Arvales), γιοι της θεάς Άκκας Λαρεντίας και 12 ιερείς αποτελούσαν τον σύλλογο των Αρουραίων αδελφών που ιδρύθηκε προς τιμήν τους.
Επίσης 12 ραβδούχοι προπορεύονταν του Υπάτου.
Δώδεκα ήταν οι προφητικές λόγχες (Hastae martiae) που φυλάσσονταν σε μια αίθουσα στη Ρετζία, το μυθικό ανάκτορο του Νουμά στους πρόποδες του Παλατινού λόφου.
Δώδεκα ήταν οι ιερές προφητικές ασπίδες που τις φύλαγαν οι Σάλιοι, οι ιερείς του θεού Άρη στην Curiam Saliorum, στην κορυφή του Παλατίνου λόφου της Ρώμης και δώδεκα ήταν οι flamines minores, οι δευτερεύοντες ιερείς των θεών.

Περνώντας μετά στο Χριστιανισμό βλέπουμε ότι 12 ήταν και οι μαθητές του Χριστού: Σίμων ο Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος και Ιωάννης γιοι του Ζεβεδαίου, Φίλιππος, Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Ιούδας ο ονομαζόμενος Λεβαίος και Θαδδαίος, Σίμων ο Χαναναίος και Ιούδας ο Ισκαριώτης.

Υπάρχουν 12 καταγραμμένες εμφανίσεις του Χριστού μετά τον θάνατό του:
Στη Μαρία τη Μαγδαληνή, στις γυναίκες της Γαλιλαίας, σε δύο μαθητές, στον Πέτρο, στους δέκα Αποστόλους, σε έντεκα Αποστόλους, σε επτά Αποστόλους, και άλλους ψαράδες, σε 500 αδελφούς ταυτόχρονα, στον Ιάκωβο το νεώτερο, στο Στέφανο τη στιγμή του μαρτυρίου του, στον Παύλο τη στιγμή της μεταστροφής του και στον Απόστολο Ιωάννη.

Επίσης 12 δώδεκα είναι οι ευαγγελικές περικοπές που διαβάζουν οι ιερείς στον Εσπερινό την Μεγάλη Πέμπτη γνωστές ως 12 Ευαγγέλια.
Δωδεκαήμερο αναφέρεται η εορταστική περίοδος από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Θεοφανίων .
Δώδεκα είναι τα άρθρα του Συμβόλου της πίστεως.
Δώδεκα άρτοι της προθέσεως, βωμοί εκ 12 λίθων, 12 πύλες της ουράνιας Ιερουσαλήμ, 12 κόφινοι πλήρεις περισσευμάτων από τη διατροφή των 5.000, και 12Χ12.000 = 144.000 οι «σεσωμένοι» στην Αποκάλυψη.

Κάτι ανάλογο φαίνεται και στη σχέση που υπάρχει στο μύθο του Αρθούρου ( ο βασιλιάς Άρκτος ) με τους 12 ιππότες της στρογγυλής τραπέζης καθώς και με το γιγαντιαίο Ζώδιο που σχηματίζεται στην τοποθεσία του Γκλαστόνμπερυ.

Τοξότης: Είναι ο Αρθούρος
Λέων: Ο Σερ Λάνσελοτ
Κριός: Ο Σερ Γκάγουεν, ο πρώτος ιππότης που μπήκε στο τάγμα των ιπποτών
Ταύρος: Ο Σερ Έκτορ
Δίδυμοι: Ο Σερ Κέϋ  με τον Λόχοτ ή ο Γκάλαχαν που παίρνει τη θέση του Λόχοτ
Υδροχόος:  Ο Πάρσιφαλ
Ζυγός: Το περιστέρι
Παρθένος: Η Γκουήνιβερ
Σκορπιός: Ο Μόρντρεντ
Καρκίνος: Το πλοιάριο που βρίσκεται μέσα του ένα παιδί / Το πλοίο του Σολομώντα
Αιγόκερως: Ο Μάγος Μέρλιν
Ιχθείς: Ο Ιωσήφ της Αριμαθέας, ο γενάρχης του Αρθουριανού κύκλου.

Ο Αρθούρος συγκέντρωσε γύρω του τους πιο εκλεκτούς Ιππότες, δηλαδή συγκέντρωσε τις δυνάμεις και τις ικανότητες που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και που μέχρι τότε φθείρονταν σε άσκοπες διαμάχες. Έτσι δημιουργήθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα. Αυτός ο κύκλος των 12 συνδέεται με τα 12 ζώδια και αντιστοιχεί στην προσωπικότητα. Γύρω της συγκεντρώνονται οι 12 πιο εκλεκτές όψεις της προσωπικότητας.  Και οι Ιππότες είναι οι 12 τύποι της προσωπικότητας που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις εμπειρίες που προσφέρει η γέννηση κάτω από κάποιο ζώδιο. 

Επηρεασμένοι σε αρκετά σημεία από το Χριστιανισμό οι Μουσουλμάνοι και ειδικότερα οι Σιίτες πιστεύουν επιπλέον (κι αυτή είναι η διαφορά τους με τους Σουνίτες ) α) Στους 12 δώδεκα Ιμάμηδες και β) Στη δικαιοσύνη και την ειρήνη που θα έλθει στον κόσμο από τον δωδέκατο Ιμάμη (ενώ τον Ιησού Χριστό [Ισά] τον θεωρούν ως προφήτη, πρόδρομο του Μωάμεθ, ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος προφήτης του Θεού). Μετά το θάνατο του προφήτη  η καθοδήγηση των Μουσουλμάνων γίνεται με τους δώδεκα Ιμάμηδες, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα έλθει ξανά, φέρνοντας ειρήνη και δικαιοσύνη στον κόσμο.

Τον αριθμό 12 τον συναντούμε και στα χαρτοπαίγνια και κυρίως σε μια συνηθισμένη τράπουλα όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν 12 φιγούρες.

Αλλά και μέσα στο Ταρό όπου υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές μεταξύ τους βλέπουμε τον αριθμό 12 μαζί με τους υπόλοιπους να εκφράζουν μια «μαγική σκέψη», η οποία είναι μακριά από την αυστηρή λογική ή την καθαρά επιστημονική σκέψη. Είναι μια γνώση αρκάνα (μυστικής κλείδας) που λειτουργεί με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από την αιτιοκρατική λογική. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή ανάλυση του 12 που είναι ένα από τα 22 Μεγάλα Αρκάνα στο γνωστό Ταρό της Μασσαλίας.

Το Μεγάλο Αρκάνα, αριθμός 12: Ο Κρεμασμένος

Αυτό το Αρκάνο συνδέεται με τους θυσιασμένους θεούς όπως ο Οντίν (είχε 12 ονόματα, δηλαδή προσωποποιημένες ιδιότητες), ο Όσιρις και ο Χριστός. Είναι ένα σύμβολο σωτηρίας και απολύτρωσης. Είναι ένα χαρτί εξιλέωσης είτε αναγκαστικής είτε κατόπιν επιλογής, παραίτησης, αποπληρωμής χρεών και λησμονιάς του εαυτού μας.

Στην ψυχική Αλχημεία θεωρείται ότι η κάθαρση του «Εγώ» επιτυγχανόταν μέσω 12 φάσεων : Πύρωση, Συμπύκνωση, Στερέωση, Διάλυση, Πέψη, Απόσταξη, Εξάχνωση,Διαχώριση, Αποτέφρωση, Σήψη, Πολλαπλασιασμός και Προβολή.
B.M.
πηγή:αλεπου του ολύμπου

Φανταστικά γλυπτά από μολύβια!

Ο Βραζιλιάνος Dalton Ghetti δημιουργεί καταπληκτικά γλυπτά στις άκρες μολυβιών. Αυτά τα μικροσκοπικά αριστουργήματα είναι η δευτερεύουσα εργασία του επαγγελματία ξυλουργού, ο οποίος έχει τελειοποιήσει αυτήν την τέχνη για τα τελευταία 25 έτη. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι μια λεπίδα ξυραφιών, μια βελόνα ραψίματος και ένα μαχαίρι. Με τη βοήθεια του σταθερού χεριού του, χαράσει τον γραφίτη με υπομονή που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
Perierga.gr - Γλυπτά από μολύβια
πηγή:perierga

Κυβέρνηση προς βουλευτές: Την Δευτέρα όλοι στην Αθήνα


Πάρα πολλά τηλεφωνήματα γίνονται απόψε το βράδυ (Κυριακή 10/4/2011) προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Και αυτά τα νυχτερινά τηλφωνήματα μας βάζουν σε υποψίες… Υποψίες που έρχονται να προστεθούν στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο κλίμα των τελευταίων ημερών...
Οι βουλευτές καλούνται να είναι όλοι αύριο το πρωί στην Αθήνα! Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θα γίνουν αύριο στη Βουλή πολλά ΚΤΕ. Μήπως όμως εκτός από ΚΤΕ γίνει και τίποτα άλλο;
  • Γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια κινητοποίηση από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος;
  • Τί φοβάται η ηγεσία της κυβέρνησης πως μπορεί να συμβεί αύριο;
  • Μήπως η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών έχει διαρραγεί οριστικά και αμετάκλητα;
  • Μήπως οι εποφθαλμιούντες την αρχηγία είδαν πως έχουν μία μοναδική ευκαιρία να τελειώνουν με τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν προλάβει ο Ελληνικός λαός να τελειώσει τους ίδιους (ποικιλοτρόπως και οριστικά και αμετάκλητα;)
Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ίσως πρόκειται για "πυροτέχνημα" και καλοστημένο σκηνικό αποπροσανατολισμού, προκειμένου να μην υπάρχει εστίαση σε μείζονος σημασίας θέματα που πρόκειται από αύριο να μπούνε σε διάφορα τραπέζια συζητήσεων...

 
Παρ' όλα αυτά, κάποιοι περισσότερο "παραδοσιακοί" σκέφτονται πως αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις στην κυβέρνηση και αναφέρονται σε αυτές με μία πολύ γνωστή φράση της πολιτικής σκηνής: Ο ανασχηματισμός δεν είναι πολιτική εξέλιξη;

Δυστυχώς, απαντώντας στο "ρητορικό" ερώτημα, θα πρέπει να τονίσουμε πως η χώρα δεν χρειάζεται προσχηματικές πολιτικές κινήσεις, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η επικοινωνιακή πολιτική, με καθρεφτάκια και χάντρες, έχει περάσει στο παρελθόν και η σημερινή (αλλά και η αυριανή) κυβέρνηση οφείλουν να επιδείξουν έμπρακτα την δέουσα σοβαρότητα. Μπορεί η παροιμία να λέει πως "με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια", αλλά στην περίπτωση της χώρας μας τα καταγώγια που έχουν χτιστεί έχουν καταφέρει να γκρεμίσουν και όχι να δημιουργήσουν...
Και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αποδεικνύουν των γραφομένων το αληθές...
Κωνσταντίνος
πηγή:kostasxan

Ανάλγητη η κυβέρνηση Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία μετά την καταγγελλία του


Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί

να υπερασπισθεί τη Βόρεια Ελλάδα!!!


Ο Απόστολος Κακλαμάνης κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου πως δεν έχει την πυγμή και τα γενικότερα προσόντα να υπερασπισθεί εθνικούς γεωγραφικούς χώρους και συγκεκριμένα -όπως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε- την Μακεδονία και την Θράκη!!!


Αυτή η δήλωση αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο για να αναγκαστεί ο ίδιος ο κύριος Κακλαμάνης να αιτιολογήσει και να γνωστοποιήσει αναλυτικά όλες εκείνες τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του, οι οποίες τον οδήγησαν να προχωρήσει στην συγκεκριμένη -ύψιστου εθνικού ενδιαφέροντος- καταγγελία. Είναι υποχρεωμένος ο λαλίστατος κύριος Κακλαμάνης, να αφήσει στην άκρη τον γενικόλογο καταγγελτικό του λόγο και υπεύθυνα να αναφέρει όλους τους λόγους που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη δήλωση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι σε κάποια συζήτηση καφενείου…
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι υποχρεωμένη να τοποθετηθεί σε αυτή την δήλωση του κυρίου Κακλαμάνη. Και μάλιστα, την τοποθέτηση – απάντηση οφείλουν να την κάνουν ο κύριος Δρούτσας (ως υπουργός Εξωτερικών), ο κύριος Ραγκούσης (ως υπουργός Εσωτερικών), ο κύριος Βενιζέλος (ως υπουργός Άμυνας), αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι κύριοι αυτοί απαιτείται να τοποθετηθούν δημοσίως στην τοποθέτηση του κυρίου Κακλαμάνη, πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί την Μακεδονία και την Θράκη. Είναι υποχρεωμένη η σημερινή κυβέρνηση τόσο απέναντι στον ρόλο που έχει επωμισθεί (υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας) την ημέρα της ορκομωσίας της. Είναι υποχρεωμένος ιδιαίτερα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να γνωστοποιήσει στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς σημαίνει η καταγγελία του κυρίου Κακλαμάνη.
Δεν είναι δυνατόν μία καταγγελτική τοποθέτηση να μπαίνει στο «συρτάρι», τη στιγμή που αφορά απώλεια εδαφών της Ελλάδας!!!
Ίσως να θεωρείται αφέλεια η απαίτηση ειλικρινούς τοποθέτησης από την πλευρά της κυβέρνησης σε ένα μείζονος και φλέγοντος σημασίας θέμα που αφορά την διατήρηση της Ελληνικότητας δύο γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας. Όμως, πως μπορεί να χαρακτηρίσει ο απλός πολίτης την σιωπή που ακολούθησε από την πλευρά της αντιπολίτευσης; Γιατί δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση από τους αρχηγούς των αντιπολιτευτικών κομμάτων, προκειμένου να απαιτηθούν άμεσες διασαφηνίσεις εκ μέρους του κυρίου Απόστολου Κακλαμάνη; Γιατί αυτή η σιωπή, που δείχνει έντονα στοιχεία συνενοχής και επιβολής της γνωστής πολιτικής ομερτά; Δεν είναι άραγε απορίας άξιο το ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής για να ζητήσει εξηγήσεις από τον κύριο Κακλαμάνη; Δεν απορούν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές (όλων των κομμάτων) που δεν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να απαντήσει στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον της το εξέχων στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Κακλαμάνης;

Εάν τολμήσουμε να παραγνωρίσουμε την σημαντικότητα της καταγγελίας περί σοβαρού και ορατού εθνικού κινδύνου απώλειας εδαφών, δεν μπορούμε –όσο και να το θα θέλαμε- παρά να εστιάσουμε στην ίδια την καταγγελία, από την πολιτική (και όχι την εθνική) της όψη. Τί είπε δηλαδή ο κύριος Κακλαμάνης; Κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου ως ανίκανη να διαχειρισθεί πολιτικά, ως μη έχουσα την κυριαρχία (ή την βούληση) να υπερασπισθεί επαρκώς και με κάθε μέσο την ίδια την χώρα και τους πολίτες της. Ο κύριος Κακλαμάνης, με λίγα λόγια κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου ως κυβέρνηση μειωμένων αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων, ως κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτεί η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή, συγκεκριμένη η καταγγελία του κυρίου Κακλαμάνη, έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο να συνεχίσει να διατηρείται στην εξουσία,
όντας ανίκανη να ανταποκριθεί στην βασικότατη αρχή που επιτάσσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας: στην υπεράσπιση της χώρας και την μη απώλεια κυριαρχίας εθνικής, γεωγραφικής ή οποιασδήποτε άλλης.
Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να συνεχίζει να υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση, μετά από μία τόσο σοβαρή καταγγελία; Και, αφού ο κύριος Κακλαμάνης έκανε αυτή την τοποθέτηση – καταγγελία και δεν εισέπραξε (δημοσίως) καμία απάντηση, γιατί δεν έχει παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή και από το ίδιο το βουλευτικό αξίωμα; Δεν γνωρίζει πως η συνέχιση της παραμονής του στον βουλευτικό θώκο τον κατατάσσει ως συνένοχο εκείνων που καταγγέλλει; Εκτός και εάν η όλη καταγγελία αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» που «ρίχτηκε» τώρα, για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον… Βλέπετε, ο κύριος Κακλαμάνης έχει ήδη γευτεί ένα μικρό μέρος της οργής των πολιτών, οπότε… Μόνο που επειδή το «παιχνίδι» έχει «χοντρύνει» πάρα πολύ, μετά και την συγκεκριμένη καταγγελία, θα πρέπει όλοι (τόσο ο κύριος Κακλαμάνης, όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση Παπανδρέου και η αντιπολίτευση) να γνωρίζουν πως ο Ελληνικός λαός θα εφαρμόσει λύσεις οριζόντιες αλλά και κάθετες, απέναντι σε εκείνους που προτιμούν να αποδέχονται μία μειωμένη Ελλάδα, παρά να αγωνίζονται με ειλικρίνεια για την διατήρηση της αξιοπρέπειας και της αυτοκυριαρχίας της χώρας.
Κωνσταντίνος

ΥΓ: Επειδή όμως εμείς δεν θέλουμε να ξεχνάμε εύκολα, θυμίζουμε μία παλιότερη τοποθέτηση του κυρίου Απόστολου Κακλαμάνη, στην οποία απαιτούσε από τους (χριστιανούς) Έλληνες της Θράκης να αλλάξουν, για να... σωθεί η Θράκη! Αξίζει να παρακολουθήσουμε από τούδε και στο εξής το πως αλλάζουν οι... πολιτικοί!
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Η περίπτωση Rafael Correa (το χρέος είναι ανήθικο)


Μια περίπτωση πολιτικού ηγέτη που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι αυτή του προέδρου του Ecuador (Ισημερινού), Rafael Correa, που ανέλαβε την εξουσία το 2007, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες για τη χώρα του συνθήκες.
Ο 48χρονος Correa, τονίζοντας το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά παραδοσιακός πολιτικός είναι, προσπάθησε πάνω απ όλα να ανασκευάσει το όλο πολιτικό σύστημα της χώρας του, και να τονώσει τις δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, ακύρωσε τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές, και συγκρούσθηκε με τη Ουάσιγκτον. Εκτός των άλλων, έχει αποκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο George Bush «ηλίθιο», και έχει κατηγορήσει τα ΜΜΕ της χώρας του ότι συμπεριφέρονται σαν «άγρια θηρία». Ενώ στη διάρκεια αναταραχών στη πρωτεύουσα Quito, στάθηκε μόνος του ενώπιον του πλήθους, ανοίγοντας το πουκάμισό του και φωνάζοντας: «Αν θέλετε να με σκοτώσετε, ορίστε. Εδώ είμαι. Σκοτώστε τον πρόεδρο σας αν είσαστε δυσαρεστημένοι, αν είσαστε τόσο γενναίοι…».
Ο Correa, που έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, θεωρεί πως το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας του είναι η εξάρτησή της στους ξένους δανειστές. Αναλαμβάνοντας τη προεδρία, χαρακτήρισε το χρέος του κράτους ως παράνομο, με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα καθεστώτα που δανείστηκαν τα ποσά αυτά ήταν διεφθαρμένα. Ορκίστηκε να πολεμήσει τους δανειστές στα διεθνή δικαστήρια, και να μειώσει τα χρέη.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Marc Chernick του Georgetown University, «ο πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία, πιστεύοντας πραγματικά πως η χώρα του εξουσιάζεται χρόνια από μια διεφθαρμένη πολιτική τάξη, την οποία δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.


Η κυβέρνησή του στάθηκε όρθια απέναντι στο ΔΝΤ και τη Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορώντας τους για τις οικονομικές δυσκολίες του Ecuador. Προχώρησε μάλιστα στην άμεση διακοπή των πληρωμών των δόσεων των «παράνομων» δανείων, προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα μέσω επαναδιαπραγμάτευσης των κρατικών συμβολαίων με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του. Το Ecuador, που ανήκει στον Opec, εξαρτάται οικονομικά κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου, και από τα πάμπολλα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων του που εργάζονται στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισπανία).
Τον Ιούλιο του 2010, έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγεται, θα ανήκει στο κράτος, το οποίο και θα εισπράττει το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος από τις πωλήσεις. Λίγο πριν, είχε απειλήσει πως αν δεν συμφωνήσουν οι ξένες εταιρίες, θα προχωρήσει στη κρατικοποίησή τους.

Το 2007, ο Correa προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους της χώρας του ύψους $10.2 δισ. (25% του ΑΕΠ), ακολουθώντας το παράδειγμα του Αργεντινού Nestor Kirchner. Αρνήθηκε μάλιστα την επιτήρηση από πλευράς ΔΝΤ. Όπως δήλωσε τότε ο υπουργός Οικονομικών Ricardo Patiño: «Αρνούμαστε αυτό που δέχτηκαν άλλες κυβερνήσεις, να μας υπαγορεύει δηλαδή το ΔΝΤ την οικονομική μας πολιτική. Το θεωρούμε απαράδεκτο». Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2007, ο Correa διέταξε την απέλαση του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Ισημερινό!
Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Correa ανακοίνωσε πως δεν θα πληρωθεί η τρέχουσα δόση (τόκων) του δανείου, και κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση. «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις συνέπειες», είπε. Όπως δήλωσε, το χρέος είναι ανήθικο, και βασίστηκε σε διαφθορά και μίζες από πλευράς των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Θα το παλέψουμε στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τους ξένους δανειστές της χώρας του «τέρατα, που θέλουν να την ισοπεδώσουν». Καθιέρωσε μάλιστα και ως σύνθημα τη φράση «ζωή πριν από το χρέος», με αποτέλεσμα να γίνει ίνδαλμα για τη πλειοψηφία του λαού του, εξαιτίας αυτής του της στάσης απέναντι στους ξένους κεφαλαιοκράτες.

Μια άλλη σημαντική απόφαση που πήρε ο Correa, ήταν η άρνησή του να ανανεώσει τη συμφωνία παραμονής των αμερικανικών αεροπορικών βάσεων, που χρησιμοποιούνται για τη καταπολέμηση του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών. Το 2009 απελάθηκαν δυο Αμερικανοί διπλωμάτες, με τη κατηγορία ότι αναμίχθηκαν στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας. Πιο πρόσφατα, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο την πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Heather Hodges, και της ζήτησε να αποχωρήσει από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την αποκάλυψη των διπλωματικών τηλεγραφημάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω του Wikileaks, στα οποία η κα Hodges εμφανίζεται να συζητά για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας της χώρας.

Έχοντας κάνει τόσα και τόσα, επόμενο είναι να έχει και πολλούς αντιπάλους, οι οποίοι τον κατηγορούν πως προσπαθεί να υπερκεράσει τους θεσμούς και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Παράλληλα, τον κατηγορούν ως «τσιράκι» του Hugo Chavez, αν και ο ίδιος συνεχώς επιμένει για την ανεξαρτησία της σκέψης και της πολιτικής του.
Μεταξύ αυτών που τον πολεμούν είναι και τα ΜΜΕ της χώρας του, τα οποία έχει χαρακτηρίσει ως τον «μεγαλύτερο εχθρό του», και ως εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Ο Correa, που διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά, αυτοχαρακτηρίζεται ως Χριστιανός αριστερός, και όχι μαρξιστής.



πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Εικόνες που δεν βλέπεις και κάθε μέρα

 

1.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com
2.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


3.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

4.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

5.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com



6.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


7.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com



8.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

9.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

10.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

11.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

12.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

13.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

14.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


15.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


16.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

17.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

18.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

19.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

20.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


21.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

22.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

23.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


24.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

25.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

26.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

27.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

28.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

29.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com



30.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

31.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com



32.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

33.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

آ

34.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


35.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

36.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


37.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com




38.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


39.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com

40.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


41.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com



42.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com


43.1967202844@web28204.mail.ukl.yahoo.com