Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αθήνα:θα την αγαπήσετε μέσα από αυτό το βίντεο

Ένα βίντεο που θα σας κάνει να (ξανα)αγαπήσετε την Αθήνα    
 
Ένα βίντεο που θα σας κάνει να (ξανα)αγαπήσετε την Αθήνα
Πρόκειται για ένα πανέμορφο βίντεο που μας θύμισε τους λόγους για τους οποίους αγαπήσαμε κάποτε την Αθήνα...
Αρκετά αρνητικά ακούμε τον τελευταίο καιρό για την ελληνική πρωτεύουσα και το συγκεκριμένο βίντεο μας δείχνει το καλύτερο και δυστυχώς ξεχασμένο πρόσωπό της...
Πρόκειται για ένα βίντεο φτιαγμένο από τον snolly, με την τεχνική time-lapse, αποκλειστικά δηλαδή από φωτογραφίες ενωμένες.
Για κάθε λεπτό του HDR (high dynamic range imaging) βίντεο χρειάζονται μάλιστα 4,500 φωτογραφίες, μια δύσκολη και χρονοβόρα τεχνική.
Τα υψηλής όμως ανάλυσης αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε 3,40 λεπτά από το χρόνο σας:mediagate.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εmail για την επιστροφή φόρου αδειάζει λογαριασμούς (pic)


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εmail για την επιστροφή φόρου αδειάζει λογαριασμούς (pic)
Μια καλοστημένη απάτη μέσω email έχουν στήσει επιτήδειοι.
Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Το e-mail ενημερώνει τον παραλήπτη ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του σε μία ηλεκτρονική φόρμα.
Για να είναι πιο πειστική η απάτη στη φόρμα υπάρχει και το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών.
Και κάπου εκεί αρχίζει το μαρτύριο του φορολογούμενου, καθώς στη φόρμα πρέπει να γράψει προσωπικά δεδομένα του όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, αλλά και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη - userid και συνθηματικό - password) και φυσικά τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
Σκοπός των επιτήδειων είναι να ξεγελάσουν φορολογούμενους, οι οποίοι θα πιστέψουν πως θα πάρουν πίσω χρήματα, όμως αντ' αυτού θα δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει.
Δείτε την φόρμα που αποστέλλουν:
forma-email-apati-470
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook

Η Νάνα Μούσχουρη εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Γερμανίας!

Οργή και απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Νάνας Μούσχουρη εναντίον της χώρας μας και χώρα της.

Η Νάνα Μούσχουρη εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Γερμανίας!
Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», η ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζηδάκη, έδειξε να κατανοεί απόλυτα τους… Γερμανούς και να τάσσεται υπέρ τους στην διαμάχη με το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου σε απρεπή στάση!
«Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχωμάθειναεργάζομαιέντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ», είπε, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η ίδια έχει εργαστεί στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει την κουλτούρα τους.
Στην συνέχεια της συνέντευξης της είπε ότι είναι και η ίδια εκνευρισμένη με τους Έλληνες, κυρίως τους πολιτικούς, και πώς οι πολίτες ζουν εδώ και 30 χρόνια σε ένα ψέμα.
Η κ. Μούσχουρη δεν δίστασε να υποστηρίξει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πώς έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Ευρώπη, από ότι έχει η Ευρώπη εκείνη, ενώ είπε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή…
Η κα Μούσχουρη δίνει συναυλίες αυτή την εποχή στην Γερμανία και προφανώς θέλει να προσελκύσει το κοινό εκεί, ώστε να πάει να την ακούσει. Στην προσπάθεια της αυτή μάλλον έχει ξεχάσει τη σημασία των στίχων του Νίκου Γκάτσου που τραγούδησε στο ξεκίνημα της καριέρας της και την έκαναν διάσημη: «Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου και αν τον κόσμο γύρισα, κοντά σου ξαναγύρισα…».
Πηγή: Gossip-tv.gr

Μόνο στην Ελλάδα οι αποτυχημένοι παραμένουν υπουργοί

 
Πότε θα βγούμε στις αγορές;
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μας έλεγε ότι αυτό θα γίνει το 2011! Κατόπιν το ανέβασε και το τοποθετούσε στις αρχές του... 2012!
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ . Σαχινίδης δήλωνε τον Ιανουάριο του 2011 ότι εντός του έτους υπολόγιζε ότι θα βγαίναμε στις αγορές…
Ο σημερινός υπουργός Ε. Βενιζέλος το ανέβαζε ακόμα λίγο και -μόλις πριν λίγους μήνες- δήλωνε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2014!
Έρχεται λοιπόν χθες το ΔΝΤ και τονίζει ότι είναι αβέβαιο το πότε θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα καταφέρει να έχει τρία συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης και ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος που θα βρίσκεται σίγουρα κάτω από το 120% του ΑΕΠ.
Εκτιμάται ότι για αυτό θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Και όμως οι ανωτέρω κύριοι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος παραμένουν υπουργοί. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , οι ανωτέρω κύριοι θα είχαν αποχωρήσει από τα κοινά.
Ο Ε. Βενιζέλος μάλιστα επιθυμεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στους… μελλοντικούς σωτήρες μας, διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αν κρίνω από την ανικανότητά του στις προβλέψεις (υπάρχει βλέπετε και το βατερλό του Ζαππείου, στη διαδοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ) μάλλον… δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί…
πηγή:kostasxan

Πλάκα μας κάνετε κ. Βενιζέλο;

 


"Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον... Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος (του Μνημονίου) δεν επιβεβαιώθηκαν"!

Αυτά ανέφερε πομπωδώς χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών, ομολογώντας απροκάλυπτα την αποτυχία του προς τους εξοντωμένους από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες.

Δεν σας χρωστάμε κάποια χάρη κ.Βενιζέλο.


Αν είστε εσείς εξουθενωμένος τι θα πρέπει να αισθάνονται όλοι οι υπόλοιποι που δεν είχαν την τύχη(;) να έχουν τη δική σας οικονομική επιφάνεια...
Αναλάβατε μια υποχρέωση και δεν είμασταν εμείς οι Ελληνες πολίτες σας επιλέξαμε ή σας προτείναμε να την αναλάβετε.
Θα έπρεπε να αντιληφθείτε εξ αρχής πως
ένας συνταγματολόγος,όσο έμπειρος κι αν είναι,δεν έχει καμία θέση σε ένα υπουργείο οικονομικών την κρισιμότερη ώρα.
Δεν μιλούσατε τη "γλώσσα" των ομολόγων σας,
δεν γνωρίζατε τι σημαίνει διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα,δεν είχατε εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων και εντούτοις αποδεχθήκατε τη θέση...
Δεν σας φταίνε οι 'Ελληνες.

Αντ' αυτού επιλέξατε να μπλοφάρετε θεωρώντας πως έχετε να κάνετε με τους κλασσικούς... κουτόφραγκους, αναγκάζοντας την Τρόικα να αποχωρήσει απ΄τις συζητήσεις μαζί σας το Σεπτέμβριο.

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο λόγω της μπλόφας αυτής καθώς επί δύο μήνες ζούσαμε το "θρίλερ της έκτης δόσης".
Θρίλερ που πήρε άλλες διαστάσεις μετά την βλακωδέστατη (επιεικώς..) έμπνευση του κ.Παπανδρέου περί δημοψήφισμα με την οποία και άνοιξε ο επικίνδυνος δρόμος της συζήτησης περί εξόδου μας απ΄το ευρώ...
Επιβάλλατε το περίφημο "χαράτσι της ΔΕΗ" (ή χαράτσι Βενιζέλου) πανικόβλητος μετά από σκέψεις και συσκέψεις μισής ώρας στο φουαγιέ του Μακεδονία Παλλάς στη διάρκεια της ΔΕΘ και θα αναγκάσετε τους Έλληνες να το υποστούν στο εξής και να σας μνημονεύουν για πάντα καθώς πλέον θα καταστεί μόνιμος -και όχι έκτακτος- φόρος...

Το να συνδεθεί ένας φόρος με το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας είναι κάτι που δεν το είχε σκεφτεί ή επιβάλλει μέχρι σήμερα ούτε η σκληρότερη χούντα του κόσμου...
Όχι δεν σας χρωστάμε καμία υποχρέωση και καλά θα κάνετε να αποχωρήσετε μια ώρα νωρίτερα εφόσον αισθάνεστε "εξουθενωμένος"...

Αν και εκτός από εξουθενωμένος θα έπρεπε να ασθάνεστε ταπεινωμένος,χαμερπής και αποτυχημένος.
Ώρα καλή...

Πάρτε το μνημόνιο και δρόμο από ‘δω…
Τελικά, πέρασε πολύς καιρός, καταστράφηκε η Ελληνική Οικονομία, ισοπεδώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, η ανεργία βρίσκεται σε ένα άνοδο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οι νεκροί από αυτοκτονίες αυξάνονται όπως συμβαίνει όπου πηγαίνει το ΔΝΤ, η Παιδεία, η Υγεία, το Κοινωνικό κράτος… όλα έχουν καταστραφεί προκειμένου να εφαρμοστεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αν και με στοιχειώδεις γνώσεις απλής αριθμητικής φαινόταν από την αρχή πως αυτό το «σχέδιο» το μόνο που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ήταν το να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από την καταστροφή.
Πέρασε πολύς καιρός, έγιναν (και συνεχίζουν να γίνονται) αίσχη κατά του Συντάγματος και κατά πάσης φύσεως πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να κατανοήσουν οι «μεγάλοι» (όχι το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, το οποίο ασκεί καθήκοντα κλητήρα) πως το «σχέδιο διάσωσης» έχει λάθη και πως αυτά τα λάθη κατέστρεψαν και δεν οικοδόμησαν την χώρα.
Δεν θα αναρωτηθούμε καν εάν απέτυχε το σχέδιο, εφόσον εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως το σχέδιό τους ήταν ακριβώς αυτό που ζούμε σήμερα και τα πολύ χειρότερα που έρχονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν θα αναρωτηθούμε για το ποιος είναι ο πραγματικά υπεύθυνος για τα συσσίτια, για την εξαθλίωση και το τοπίο της καταστροφής.
Δεν θα αναρωτηθούμε για το ποιοι είναι οι λόγοι που συμβαίνουν όλα αυτά στην πατρίδα μας.

Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει το σχέδιο, τον ρόλο και τον σκοπό της επίθεσης που βιώνουμε ως χώρα.
Έχουμε κατ’ επανάληψη καταδείξει τους πραγματικούς υπεύθυνους της καταστροφής της Οικονομίας, της ισοπέδωσης των θεσμών, της κατάργησης του Συντάγματος και της παράδοσης της χώρας σε ξένες δυνάμεις.

Η λύση δεν βρίσκεται σε όσα μας προτείνουν αυτοί που σκοπεύουν στην υποθήκευση και στην υφαρπαγή του πλούτου της Ελλάδας.Οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν ή να εφαρμοστούν από εκείνους που επί δεκαετίες συνήργησαν (και συνεχίζουν να συνεργούν) στην παράδοση της χώρας μας σε τραπεζίτες και σε τοκογλύφους.Η λύση στο τεχνητό αδιέξοδο δεν πρόκειται να δοθεί από τους κερδοσκόπους, ούτε από τους σύγχρονους εφιάλτες.
Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από ανθρώπους που νιώθουν αυτή τη χώρα πατρίδα και από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την Δημοκρατία ως πολίτευμα και όχι ως τρόπο εκτόνωσης των πολιτών.

Η λύση θα δοθεί από Έλληνες που μπορούν χωρίς ενοχές να αντιμετωπίσουν το σήμερα και να οραματιστούν και να χτίσουν ένα πολύ καλύτερο αύριο για όλους.
Σύνδεσμος

Η Νέα Ελλάδα, προτείνει τόσο στους συνεργούς, όσο και στους εκπροσώπους της τρόικας, να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, να πάρουν το αποτυχημένο τους μνημόνιο και να το χρησιμοποιήσουν καταλλήλως για να καθαρίσουν τις δικές τους ακαθαρσίες και ανομίες εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Το περιβόητο μνημόνιο αποτελεί ένα σχέδιο που αποβλέπει στην υποταγή των πολιτών, στην καταστροφή της πατρίδας μας και στην εξυγίανση των τραπεζών που στις ημέρες μας ασκούν διεθνή οικονομική τρομοκρατία, μεταχειριζόμενες την Ελλάδα ως παράδειγμα εκφοβισμού.
Η Νέα Ελλάδα δεν ξεχνά τον ρόλο συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτικών, αλλά και τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων που εργάζονται στον πέριξ της πολιτικής χώρο. Οι ευθύνες ενός σημαντικού αριθμού ανθρώπων που όφειλαν να προστατεύσουν την χώρα και τους Έλληνες πολίτες, έχουν καταγραφεί και στην κατάλληλη στιγμή θα αποδοθούν στο μέτρο που αρμόζει στον καθένα από αυτούς, ξεχωριστά.
Η Νέα Ελλάδα εντείνει το κάλεσμά της προς τους πολίτες της χώρας, να πυκνώσουν τις τάξεις της και να διατρανώσουν τα δίκαια πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα αιτήματά τους. Οι επερχόμενες εξελίξεις απαιτούν την συσπείρωση και την συντονισμένη και οργανωμένη αντιμετώπιση εκείνων που σκοπεύουν να πλουτίσουν από την φτώχεια και την πείνα που αποφάσισαν να επιβάλουν στην Ελλάδα. Ενωμένοι οι Έλληνες μόνο μπορούμε να αντισταθούμε στην οργανωμένη και καλοσχεδιασμένη καταλήστευση και την επικείμενη απόλυτη εξαθλίωσή μας.
Η Νέα Ελλάδα
δεν αναγνωρίζει κανένα Μνημόνιο, καμία απόφαση και κανέναν νόμο που υπηρετεί συμφέροντα ξένα και όχι Ελληνικά. Η κατάργηση όλων αυτών των αισχρών και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων που έγιναν για να στηρίξουν τον βιασμό μίας χώρας, θα παυθούν με ένα νομοσχέδιο. Και με το ίδιο νομοσχέδιο οι υποστηρικτές του Μνημονίου και όλων όσων ακολούθησαν μετά από αυτό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, με το Σύνταγμα το οποίο κατάργησαν…
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει το κρυφό Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ
Προαναγγελία νέας θύελλας για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, ακίνητη περιουσία, επιχειρήσεις και ιδιωτική κατανάλωση αποτελούν οι επισημάνσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση αξιολόγησης που συνέταξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και το οποίο συνοδεύει την επικύρωση του 6ου Μνημονίου.
Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα από τις 31-10-2011 πρόσθετα επώδυνα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αποτυχία των προηγούμενων Μνημονίων και να αντισταθμιστεί η «μαύρη τρύπα» των 5,5 δισ. ευρώ στο έλλειμμα του 2011 που θα κληροδοτηθεί στον Προϋπολογισμό του 2012.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάζονται οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στα τέλη Οκτωβρίου 2011 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
* να προχωρήσει εντός του 2012 σε καταργήσεις απαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και στον ΦΠΑ, σε κατάργηση αφορολόγητου ορίου και σε αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα,
* να επιβάλει μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους δικαστές και τους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς,
* να περικόψει εκ νέου συντάξεις, εφάπαξ, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, καθώς και παροχές Υγείας.
Το ΔΝΤ αποκαλύπτει επίσης ότι ενδέχεται να επανεξεταστεί και το επίπεδο του κατώτατου μισθού, το οποίο, όπως αναφέρει, έχει αυξηθεί και είναι σχετικά υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες.
Το Ταμείο επισημαίνει σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν, όπως είναι η αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, η εγκατάσταση ελεγκτών στα υπουργεία για τον έλεγχο της δημοσιονομικής διαχείρισης, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εφαρμογή του θεσμού των επιχειρησιακών συμβάσεων και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση:
* Οι έλεγχοι των φορολογουμένων με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη περιουσία έχουν μείνει πίσω και δεν ακολουθούν το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.
* Οι δεσμεύσεις που αφορούν στη βελτίωση της δημοσιονομικής διοίκησης υλοποιούνται αργά. Η δημιουργία νέων Διευθύνσεων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ο διορισμός μόνιμων ελεγκτών διαχείρισης στα αρμόδια υπουργεία έχουν βυθιστεί σε σημαντικές διοικητικές καθυστερήσεις.
* Τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων προχωρούν, αλλά οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου γίνονται με αργό ρυθμό. Τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ανήλθαν σε 390 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, σημαντικά χαμηλότερα από τα αναμενόμενα των 1,7 δισ. ευρώ. Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχει αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες στις αγορές, με τις τιμές αρκετών δημόσιων επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων να έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την έναρξη του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Ο στόχος των 50 δισ. έχει διατηρηθεί, αν και πλέον προβλέπεται να επιτευχθεί δύο χρόνια αργότερα, έως το 2017. Για να επιτευχθούν οι στόχοι, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να προσθέσει στοιχεία ενεργητικού εάν χρειαστεί (μεταξύ των οποίων και επιπλέον μετοχές εισηγμένων εταιριών του Δημοσίου), αναφέρεται σχετικά.
* Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι η νομοθέτηση των σχετικών ρυθμίσεων δεν ακολουθείται και από την εφαρμογή τους, δηλαδή επειδή πολλές ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται! Δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δεν έχουν αποδώσει ουσιαστικά αποτελέσματα
Το ΔΝΤ κάνει, επίσης, λόγο για ένα σημαντικό λάθος στη συνταγή δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε: το γεγονός ότι η μείωση των μισθών ήταν μεγαλύτερη της απαιτούμενης!
Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο αν δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Συμπληρώνει επίσης ότι ο δημόσιος τομέας παραμένει υπερβολικά μεγάλος. Το ΔΝΤ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:
* Η ανεργία θα φτάσει το 19% το 2012 και το 19,5% το 2013.
* Η ύφεση θα είναι βαθύτερη από αυτήν που προβλέπει η κυβέρνηση καθώς θα φθάσει το 6% φέτος και το 3% το 2012.
* Το κενό ανταγωνιστικότητας της χώρας θα χρειαστεί περισσότερο από 10 χρόνια για να καλυφθεί. Κι αυτό διότι η όποια βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της χώρας έχει προέλθει από τη μείωση των μισθών και όχι από την απαιτούμενη βελτίωση της αποδοτικότητας.
* Τα έσοδα του Προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης του 2011 θα έχουν απόκλιση 3 δισ. ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 87,9 δισ. αντί για 91,9 δισ. της αρχικής πρόβλεψης. Ταυτόχρονα τα έξοδα θα κινηθούν στα 98,8 δισ. ευρώ.
* Οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι μειώσεις μισθών αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του κονδυλίου μισθοδοσίας από τα 27,2 δισ. ευρώ το 2012 στα 19,2 δισ. ευρώ το 2014 και στα 20,6 δισ. ευρώ το 2015. Το ΔΝΤ κάνει λόγο για σχεδιαζόμενη μείωση των υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000 έως το 2015 (το 22% του προσωπικού).
* Τα κοινωνικά επιδόματα θα υποστούν επίσης μεγάλες περικοπές. Αναμένεται να διατίθενται γι’ αυτά 43,4 δισ. ευρώ το 2015 αντί για 48,8 δισ. ευρώ το 2009.

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΣ,ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΒΙΑΣΜΟΥΣ

Βάζουν για δόλωμα ένα παιδάκι στο δρόμο που κλαίει και στο χέρι του κρατά ένα χαρτί με μια διεύθυνση.

Το παιδάκι σας λέει ότι έχει χαθεί και σας ζητά να το πάτε εκεί που λέει η διεύθυνση. Μην το πιστέψετε.

Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί για απαγωγές, ληστείες και βιασμούς.

Συνήθως στέλνουν τα παιδάκια σε πλατείες, έξω από κινηματογράφους ακόμη και έξω από πανεπιστήμια ή κολέγια.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε να πατε το παιδί στη διεύθυνση που γράφει το χαρτί. Πηγαίντε το στην αστυνομία ή καλέστε στο "Xαμόγελο του παιδιού" στο 1056. Eάν το παιδί πραγματικά χρειάζεται βοήθεια οι αστυνομικοί και οι συνεργάτες του Xαμόγελου θα το βοηθήσουν. Διαφορετικά θα βοηθήσετε στο να φτάσουν στους απατεώνες οι αρχές.

Όποιος νοσηρός νους εμπνεύστηκε αυτό το σχέδιο που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει αθώα παιδάκια ως δολώματα είναι σίγουρα πολύ επικίνδυνος.

Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω e-mail προκειμένου να ενημερωθουν όσοι το δυνανατόν περισσότεροι άνθρωποι για να μην την πατήσουν.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget