Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν: Τι να σου πω αξιοθαύμαστε Α. Σαμαρά;


 





Ήθελα να ήξερα Α. Σαμαρά, εσύ ο μεγάλος οικονομολόγος δεν κατάλαβες ακόμα ότι η πτώχευση είναι παρούσα;

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να παραποιείς τόσο βάναυσα την αλήθεια και να τρομοκρατείς τον Ελληνικό λαό;

Όταν λες, ότι εάν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών αναγκαστικά θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΓΡΙΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ… Και δέκα φορές να πτωχεύσει η Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλη χώρα του Νότου, δεν υπάρχουν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν την αποβολή της από τη ζώνη του ευρώ… Έτσι δεν είναι;

Και δε μου λες «μελλοντικέ πρωθυπουργέ» (μ’ αυτό τι πλευρό να κοιμάσαι) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ;

Έχεις το πολιτικό σθένος να βγεις στα ίσα και να διακηρύξεις κάτι τέτοιο;

Αλλά πως μπορείς να ισχυρισθείς κάτι τέτοιο όταν όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μέσα στον χρόνο θα έχουμε πτωχεύσει και μάλιστα ατάκτως.

Μα για τόσο ηλίθιους μας έχεις όλους εμάς τους πολίτες της τρίτης κατηγορίας;

Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να ισχυρισθείς κάτι τέτοιο, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι έχουμε ήδη πτωχεύσει.

Η επιλογή μας λοιπόν είναι να αποδεχτούμε την κατάσταση της πτώχευσης εντός της ευρωζώνης, μπας και σώσουμε ότι μας έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα, μπας και σώσουμε τους Έλληνες από την απόλυτη εξαθλίωση…
Όλα τα άλλα Α. Σαμαρά, είναι εκ του πονηρού…

Δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για μας που έγκαιρα καταλάβαμε τι καπνό φουμάρεις, έχεις πάρει κατήφορο χωρίς σταματημό και δεν υπάρχει κανείς να σε σταματήσει…

Πριν από δυο χρόνια έθετες θέμα κομματικής πειθαρχίας και έλεγες ότι όποιος ψηφίσει το μνημόνιο θα διαγραφεί.

Η Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ του μνημονίου και την διέγραψες.

Σήμερα μετά από δυο χρόνια θηριώδους κωλοτούμπας, θέτεις και πάλι θέμα κομματικής πειθαρχίας απειλώντας με διαγραφή όποιον βουλευτή δεν ψηφήσει υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης που οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες σε πλήρη εξαθλίωση!

Τι να σου πω αξιοθαύμαστε Α. Σαμαρά…

Η συνέπειά σου είναι παροιμιώδης!!!

Δεν έχεις τίποτα στην ουσία να ζηλέψεις από τον ολετήρα συμμαθητή σου…

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ…

YΓ: Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας εν δυνάμει πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου και το παράδειγμα του Παλληκαρίδη

Η κυβέρνηση Παπαδήμου εγκλώβισε την Ελλάδα στις «πρόνοιες» του Βρετανικού Δικαίου ώστε να λειτουργήσει ως αποικία «δανειστών» και πολιτικών πατρώνων

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου και το παράδειγμα του Παλληκαρίδη
Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης,
μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»
Η Ελλάδα είναι και επίσημα δέσμια των δανειστών της από χθες, με τα ατσάλινα δεσμά του Βρετανικού Δικαίου.

Ενός «Δικαίου» που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επάνω στις αποικίες της.
Τώρα η Βρετανία μπορεί να μην είναι πλέον η κραταιά ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά το δίκαιο αυτό έμεινε ενεργό προς χρήση των νέων κατακτητών των Εθνών.
Ένα πολύτιμο εργαλείο υποδούλωσης, ισχυρότερο από οποιαδήποτε αλυσίδα σκλαβιάς αγκάλιασε με το παγωμένο του άγγιγμα την Ελλάδα του 2012, «αναίμακτα» κοινοβουλευτικά.
Μην αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπάρχει αυτό το δίκαιο εν ισχύι.
Όσο υπάρχει η παγκόσμια αδικία, η τρομοκρατία του ισχυρού στον ανίσχυρο, τόσο θα υπάρχουν και τα «εργαλεία» για να δίνουν την νομική βάση στην εκμετάλλευση, στην ρευστοποίηση των Εθνών, στην κονιορτοποίηση των ανθρώπων για να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παγκόσμιων τοκογλύφων...
Αιώνια η μάχη του Ελληνισμού

Η μάχη του Ελληνισμού με τις ορδές των αποικιοκρατών - τοκογλύφων όμως, δεν είναι σημερινή. Κρατά από τα βάθη των αιώνων, από τότε που ο Ελληνικός πολιτισμός όρθωσε ανάστημα ενάντια στην βαρβαρική κτηνωδία των απολίτιστων εισβολέων. Η Ελλάδα αποτέλεσε τον φάρο της Ελευθερίας, την ασπίδα του αδυνάτου απέναντι στο άδικο του ισχυρού.
Γι' αυτό και η Ελλάδα γνώρισε καλά τον «ανθρωπισμό» του Βρετανικού Δικαίου από τα πρώτα της βήματα μετά την απελευθέρωση.
BRITISH_SOLDIERS
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που υποδούλωσε το νέο ελληνικό κράτος με τα τοκογλυφικά δάνεια μέσα στους αιώνες.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» των ιμπεριαλιστών εξέθεσε την Ελλάδα και την οδήγησε στις λανθασμένες αποφάσεις του αμφιλεγόμενου διοικητή Σμύρνης Νικολάου Στεργιάδη και στις εμμονές για τη συνέχιση της εκστρατείας στην ενδοχώρα της Ανατολίας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το χειμώνα του 1940, για την έναρξη της συμμαχικής αντεπίθεσης από τη χώρα μας με την υποστήριξη της ακμαίας γεωργίας και βιομηχανίας της χώρας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» έπεισε τον βασιλέα Γεώργιο Β’ να μεταφέρει την ακέφαλη κυβέρνηση του 1941 και τον χρυσό της Ελλάδος στην υπό βρετανική επιρροή Αλεξάνδρεια, σκηνοθετώντας την παράδοση της Ελλάδος στους Ναζί.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» κατέστειλε την εθνική ανταρσία υπερήφανων στελεχών του τότε Βασιλικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια το 1943, με δοτά στρατοδικεία και άλλες απρέπειες εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών.
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που ισοπέδωσε τον Πειραιά στα περιβόητα «Πατσιφικά», όταν γυναικόπαιδα πέθαιναν από τα Βρετανικά κανόνια για να πάρει ο φίλος του Ρότσιλντ, Δαϋίδ Πατσίφικο τα «οφειλόμενα».
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 όταν ο συνταγματάρχης Σκόμπυ αντικατέστησε την ελληνική κυβέρνηση και λειτούργησε ως έπαρχος αποικίας, οδηγώντας τη χώρα στον παραλογισμό και την αδελφοκτονία του Εμφυλίου. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν…
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» δεν επέτρεψε τη διαλεύκανση της υποθέσεως δολοφονίας του δημοσιογράφου Πολκ στη Θεσσαλονίκη το 1948.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» οδήγησε την Ελλάδα στις αγκάλες του θείου Σαμ το 1951, στην παράδοση χέρι με χέρι από τον Σκόμπυ στον Πιουριφόϋ και την «πονηρή» εκτέλεση του Μπελογιάννη με έξι συντρόφους του κατόπιν ενεργειών του στρατοδίκη Γεωργίου Παπαδόπουλου…
  • Το Βρετανικό Δίκαιο όμως ήταν και αυτό που οδηγούσε μαθητούδια Ελληνόπουλα της Κύπρου στα βασανιστήρια και την αγχόνη.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα το 1955 και έπεισε τις ηγεσίες των Αθηνών και της Λευκωσίας για τα τετελεσμένα του 1959 στη Ζυρίχη.
Το δράμα του κυπριακού Ελληνισμού
PALIKARIDES_ENG

“Τσέρω ποιός είναι μα ε λαλέω τίποτα”. Αυτές τις… λέξεις τις ξεστόμισε ένα πεντάχρονο παιδί στους πάνοπλους Βρεταννούς ιμπεριαλιστές που έψαχναν έναν συγγενή του, τομεάρχη της ΕΟΚΑ. Άρχισαν τις νουθεσίες, έπειτα πήραν το παιδάκι στα κρατητήρια της Βασίλισσας και το επέστρεψαν στη μάνα του τυφλό από τα βασανιστήρια. Οι κραυγούλες του ακούγονταν όλη νύχτα σε μεγάλη απόσταση και θρυμμάτιζαν τις καρδιές των υπόδουλων – ελεύθερων ανθρώπων. “Ε λάλησα μανούλα” είπε περήφανο στη μάνα του. Τυφλό, κομματιασμένο, μα περήφανο, ΕΛΕΥΘΕΡΟ! Έτσι και ο Βαγορής, ο Ευαγόρας, έγραφε τα τελευταία λόγια στη μάνα του λίγο πριν νιώσει την γλύκα του Βρετανικού δικαίου...
EOKA_LIMASOL
«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»...
...και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Το πολιτικό όνειδος

Σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς Βρετανικού Δικαίου, εθελόδουλα και με υπογραφές. Η δικαιολογία; «Μα γλιτώνουμε την σίγουρη
χρεοκοπία, χωρίς όμως να εγγυηθούμε εάν θα την γλιτώσουμε οριστικά». Όπως ακριβώς το ρητό που λέει ότι οι Ήρωες πεθαίνουν μία φορά, οι προσκύνημένοι πεθαίνουν κάθε μέρα.
GOVERNMENT
Εάν θα δικαιωθούν όσοι υπέγραψαν το Νέο Μνημόνιο, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το παρελθόν όμως είναι αδιάψευστος κριτής και δάσκαλος.
Αυτοί που αγωνίστηκαν και πέτυχαν να ελευθερώσουν πραγματικά την Ελλάδα, είχαν ένα και μόνο ρητό: «Καλύτερα μίας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
Και δικαιώθηκαν από το δίκαιο το ανώτερο. Και από το Βρετανικό και από όποιο ανθρώπινο: τη Θεία Δίκη! Όπου υπογράφει ο Θεός, ο νόμος του ανθρώπου δεν μετρά και... «ο Θεός υπέγραψε για την ελευθερία της πατρίδος και δεν την παίρνει πίσω την υπογραφή του», όπως είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

πηγή:newsbomb


Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ανέκαθεν, η απόλαυση του φαγητού συσχετιζόταν µε αυτήν του έρωτα. Δεν είναι τυχαίο, πως την ηµέρα των ερωτευµένων όλα τα εστιατόρια επιστρατεύουν «αφροδισιακά» µενού, ενώ το καλύτερο δώρο για τον αγαπηµένο µας ή την αγαπηµένη µας είναι ένα κουτί σοκολατάκια σε σχήµα καρδιάς. Ωστόσο, είναι ικανή µια µερίδα στρείδια να απογειώσει την ερωτική µας επιθυµία ή η τελετουργία του δείπνου είναι αυτή που κάνει τη διαφορά;
Λογοτέχνες, ποιητές & σεναριογράφοι υµνούν µέσα από τα έργα τους τις απολαύσεις του φαγητού και του έρωτα, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσµούς και την αµφίδροµη σχέση τους.

Πράγµατι, ο έρωτας έχει …γεύση! Μπορεί να είναι πικρός ή γλυκός. Ενδεικτικό της σχέσης µεταξύ φαγητού και έρωτα, είναι η συχνή χρήση εκφράσεων όπως: µια σχέση για να ευδοκιµήσει «µαγειρεύεται», αν είναι στάσιµη µοιάζει µε «ξαναζεσταµένο φαγητό» και αν δεν µας αντιπροσωπεύει πια, ακολουθεί η γνωστή «χυλόπιτα».

Η προσπάθεια σύγκλισης των δύο αυτών απολαύσεων παρατηρείται από την αρχαιότητα. Από τότε ο άνθρωπος συνέδεε κάποιες τροφές µε την αύξηση της ερωτικής επιθυµίας. Οι αποκαλούµενες «αφροδισιακές» τροφές, το όνοµα των οποίων προέρχεται από την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα και της οµορφιάς, συνιστούν παµπάλαια και µάλιστα παγκόσµια πρακτική.

Κατά διαστήµατα, έχουν αποδοθεί σχεδόν σε όλες τις τροφές «µαγικές» ιδιότητες. Ο Αριστοτέλης θεωρούσε άκρως αφροδισιακές τις φακές µε το σαφράν, οι Αρχαίοι Έλληνες ενίσχυαν το κρασί τους µε σκόρδο και τυρί, ενώ ο θρυλικός εραστής Καζανόβα, πριν από κάθε ερωτική συνεύρεση, έπινε πάντα µια κούπα ζεστή σοκολάτα. Ακόµη και οι πατάτες, όταν πρωτοέφτασαν από την Αµερική στην Ευρώπη, κρίθηκαν θαυµατουργές σε σχέση µε τη σεξουαλική επιθυµία, καθώς είχαν πρωτόγνωρη γεύση.

Οι Ευρωπαίοι, µέχρι και τον 18ο αιώνα, ακολουθούσαν κατά γράµµα τις θεωρίες του Γαληνού, ο οποίος υποστήριζε πως τα περισσότερα φαγητά µπορούν να εντείνουν τη σεξουαλική διάθεση, αν σερβιριστούν ζεστά και προκαλέσουν γρήγορο κορεσµό. Ακόµη και ο Άγιος Θωµάς ο Ακινάτης, µοναχός που έζησε τον 13ο αιώνα, είχε τη δική του θεωρία για το θέµα, καθώς υποστήριζε πως αφροδισιακές είναι οι τροφές που εµπνέουν το ζωηρό πνεύµα και ευνοούν την υγεία. Σ’ αυτές, συµπεριελάµβανε το κρέας και το κρασί.

Ερωτικές τροφές

Είναι φανερό, πως ο άνθρωπος έψαχνε και εξακολουθεί να αναζητά µέσα από τις τροφές τρόπους για να διασφαλίσει γονιµότητα, σεξουαλική ρώµη και, συνεπώς, ερωτική απόλαυση.

Σύµφωνα όµως µε την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο κυρία Αναστασία Δ. Κόκκαλη, η αντίληψη για τις αφροδισιακές ιδιότητες των τροφών αντιµετωπίστηκε µε σκεπτικισµό από την επιστηµονική κοινότητα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αµφισβητούν την επίδρασή τους στην ανθρώπινη λίµπιντο.

Κατά κύριο λόγο, αφροδισιακά θεωρούνται τα τρόφιµα που µας δηµιουργούν ευφορία, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίµατος ή προκαλούν υπεραιµία στις «ευαίσθητες» περιοχές. Συνεπώς, τροφές που περιέχουν βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, πρωτεΐνες, µαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, βιταµίνη C και E µπορούµε να πούµε πως- ως ένα βαθµό- «πυροδοτούν» την βιοχηµική αλυσίδα, που είναι υπεύθυνη για το σεξ. Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν είναι πανάκεια, ούτε υπάρχει ενδεδειγµένη δοσολογία. Η υπερβολική κατανάλωση µάλιστα, αναµένεται να έχει αρνητικές συνέπειες. Αν, για παράδειγµα, τρώµε κάθε µέρα πολλές σοκολάτες, είναι πιθανότερο να αποκτήσουµε σάκχαρο παρά να ανεβάσουµε τη λίµπιντό µας στα ύψη.

Αν πρέπει λοιπόν, να δώσουµε έµφαση σε κάτι διατροφικό σχετικά µε τη σεξουαλική «εγρήγορση», σίγουρα αυτό δεν είναι η περιστασιακή κατανάλωση συγκεκριµένων τροφών. Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και η υιοθέτηση µιας ισορροπηµένης διατροφής, πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, ψάρι και µε βασική λιπαρή ύλη το ελαιόλαδο, είναι το καλύτερο «εισιτήριο» για υγιή σεξουαλική ζωή, σύµφωνα µε την ειδικό, καθώς θα βοηθήσει στην εύρυθµη λειτουργία των αδένων και του αναπαραγωγικού συστήµατος.

Αντίστοιχα, ό,τι επιβαρύνει την υγεία και τα κιλά µας κρίνεται ως «αντισεξουαλικό». Η συχνή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε ζωικό λίπος και αλάτι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και το κάπνισµα, επηρεάζουν αρνητικά, εκτός από την υγεία, και την ερωτική µας διάθεση. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως η υπερλιπιδαιµία (αυξηµένα τριγλυκερίδια – χοληστερόλη) και η αθηρωµάτωση (διαδικασία εναπόθεσης «πλάκας» στο εσωτερικό των αγγείων), αποτελούν παθήσεις που συνδέονται άµεσα µε τη στυτική δυσλειτουργία. Είναι ενδεικτικό ότι, ένα µεγάλο ποσοστό ανδρών από αυτούς που εµφανίζουν στυτική δυσλειτουργία, πάσχει από δυσλιπιδαιµία και παρουσιάζει σηµαντική αθηρωµάτωση, αναφέρει η διαιτολόγος. Οι καρδιολόγοι συµφωνούν ότι η εµφάνιση σοβαρής στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σηµάδι καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αφροδισιακός… συµβολισµός

Αν όµως το «κλειδί» για τη βελτίωση της σεξουαλικής µας επιθυµίας είναι η σωστή διατροφή, το «αντικλείδι» είναι σίγουρα η ψυχική µας διάθεση. Και είναι γνωστό ότι το φαγητό, όπως και το τελετουργικό του, συµβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της λίµπιντο.

Σοκολάτα που ρέει, τυρί που λιώνει, µαρµελάδα που κυλά αργά και ενσωµατώνεται µε µια λαχταριστή βάση για τάρτα… Ο συµβολισµός του φαγητού, της ερωτικής κουζίνας, των γεύσεων, της εικόνας και της µυρωδιάς παίζει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική επιθυµία. Πολλές φορές, η προετοιµασία ενός γεύµατος είναι από µόνη της µια άκρως ερωτική διαδικασία, ενώ η γεύση µιας καινούργιας συνταγής είναι ικανή να διεγείρει τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο µας.

Πιο σηµαντικό όµως, είναι το τελετουργικό που συνοδεύει ένα δείπνο. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα διαπιστώσουµε πως εκτός από τις λεγόµενες «αφροδισιακές» τροφές, ιδιαίτερη έµφαση δινόταν στο δείπνο αυτό καθαυτό. Στην αρχαία Ελλάδα, σε κάθε γεύµα- πολλώ µάλλον στα συµπόσια- τα φαγητά καταναλώνονταν αργά και σερβίρονταν µε συγκεκριµένη, µελετηµένη σειρά. Στο τέλος, η όλη διαδικασία δηµιουργούσε µια άκρως ευφορική ατµόσφαιρα. Οι συνδαιτυµόνες, έτρωγαν µάλιστα µε τα χέρια, προκειµένου να διεγείρεται, µέσω του αγγίγµατος, η ερωτική διάθεση.

Αλλά και σήµερα, ένα δείπνο µε ένα ποιοτικό φαγητό και καλό κρασί, ασφαλώς και µπορεί να λειτουργήσει αφροδισιακά, επισηµαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθώς βοηθά τον στρεσαρισµένο και εργασιοµανή άνθρωπο να άρει τις αναστολές του, µε αποτέλεσµα να αρχίσει να επικοινωνεί, να φλερτάρει, να παίζει, να φαντασιώνεται, να απελευθερώνεται και να αποκτά σεξουαλική επιθυµία.

Συνεπώς, ένα καλό τραπέζι είναι µια ευφορική διαδικασία, τόσο σε συµβολικό όσο και σε βιοχηµικό επίπεδο. Οι γεύσεις, οι µυρωδιές, το αλκοόλ, και η χαλαρή ατµόσφαιρα, ακόµη και οι συνειρµοί στη διάρκεια ενός δείπνου, µάς απεγκλωβίζουν από το δεσποτικό Εγώ µας και µάς χαλαρώνουν από το «συντηρητισµό» που µας επιβάλλει ο κοινωνικός µας ρόλος. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οργανισµός αντιδρά συνθέτοντας ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση της ερωτικής µας διάθεσης. Η δύναµη του νου είναι τόσο ισχυρή, που µία τροφή µπορεί και να λειτουργήσει ακόµη και ως placebo (ψευδοφάρµακο). Μπορεί, δηλαδή, να θεωρήσουµε πως συµβάλλει στην αύξηση της σεξουαλικότητά µας, χωρίς ουσιαστικά να ευθύνεται αυτή, άλλο το µυαλό µας.

Αν ένας φίλος µας πει πως έφαγε µύδια µε µια υπέροχη σάλτσα και έκανε πέντε φορές έρωτα, θα το δοκιµάσουµε. Ίσως, µάλιστα, να καταφέρουµε να σπάσουµε και το… ρεκόρ του. Σύµφωνα µε τον κ. Κωνσταντινίδη, «πολλές φορές αυτό που ακούµε, το πιστεύουµε πολύ περισσότερο από αυτό που διαβάζουµε, καθώς επικαλούµαστε την εµπειρία του άλλου».
Μήπως λοιπόν η πίστη µας σε κάτι, σε συνδυασµό µε τη σωστή διατροφή και την καλή ψυχική υγεία είναι τελικά τα καλύτερα «αφροδισιακά»;

7 + 1 Συµβουλές για το ιδανικό δείπνο
  • Οι γεύσεις που θα επιλέξετε θα πρέπει να ικανοποιούν και τους δύο.
  • Εκτός από τα κυρίως πιάτα, καλό θα είναι να υπάρχει ποικιλία από σαλάτες.
  • Επιλέξτε το επιδόρπιο να έχει ως βάση τη ζεστή σοκολάτα
  • Απαραίτητο συστατικό του δείπνου, πρέπει να είναι ένα ένα καλό, κόκκινο κρασί.
  • Τα πιάτα πρέπει να σερβιριστούν ζεστά, ώστε να αναδειχθούν τα αρώµατά τους.
  • Η διακόσµηση του πιάτου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φροντισµένη για να τέρπει την όραση.
  • Η δηµιουργία µιας χαλαρής ατµόσφαιρας, θα ενισχύσει την καλή ερωτική διάθεση.
  • Περισσότερο και από µία αφροδισιακή αστακοµακαρονάδα, απαραίτητα συστατικά για ένα επιτυχηµένο δείπνο είναι η ηρεµία, η επιθυµία και η συναισθηµατική επικοινωνία µεταξύ του ζευγαριού.
Οι τροφές της Αφροδίτης
  • Στρείδια: Θρυλική αφροδισιακή τροφή, µε µεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και ασπαρτικό οξύ, που επιδρά στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην απελευθέρωση κάποιων ορµονών και συµβάλλοντας στην αύξηση της λίµπιντο.
  • Σπαράγγια: Περιέχουν φυτοοιστρογόνα, κι αυτό µπορεί να δράσει ως …ορµονική θεραπεία, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Λέγεται ότι µε σωστές συνθήκες, τα σπαράγγια µπορούν να µεγαλώσουν 22 εκατοστά σε ένα 24ωρο. Ίσως σε αυτό να οφείλεται η φήµη τους.
  • Ξηροί καρποί: Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίµατος και είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο. Το άρωµά τους δρα ερεθιστικά στις γυναίκες.
  • Σέλινο: Πλούσιο σε βιταµίνη Α, C, µέταλλα και ιχνοστοιχεία, θεωρείται αφροδισιακή τροφή από την αρχαιότητα.
  • Τζίνσενγκ: Η αφροδισιακή του δράση αποδίδεται στην οµοιότητα της ρίζας µε το ανθρώπινο σώµα.
  • Τσίλι: Η καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται «τονωτικό» της σεξουαλικότητας. Γενικά, οι καυτερές τροφές ανεβάζουν την θερµοκρασία του σώµατος και οδηγούν σε υπεραιµία.
  • Σοκολάτα: Ίσως η πιο γνωστή αφροδισιακή τροφή παγκοσµίως. Διαθέτει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσια σε φαινυλαιθυλαµίνη. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την θεωρούν υποκατάστατο του σεξ, αφού κατά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν αίσθηµα χαράς και ικανοποίησης.
  • Κρασί: Σε µικρές ποσότητες, το αλκοόλ µειώνει τις αναστολές µας. Ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί είναι άριστη πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίµατος.
  • Αρωµατικά Φυτά: Αφροδισιακές ιδιότητες έχουν αποδοθεί σε διάφορα αρωµατικά φυτά, όπως ο βασιλικός, ο µάραθος, το πράσο και ο γλυκάνισος. Όλα τα παραπάνω, περιέχουν πολλές βιταµίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, που δίνουν στον οργανισµό την αίσθηση της σωµατικής και ψυχικής ευεξίας, ενώ παράλληλα συντελούν στην καλή κυκλοφορία του αίµατος.
Της Νάντιας Γιαννούλη
πηγή:life positive

Ξεπουλημέν​οι και δοτοί …ηγέτες!

 

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Οι δύο παλιοί συμμαθητές (Παπανδρέου και Σαμαράς) που “εκπαιδεύτηκαν” (από παλιά σε πανεπιστήμιο που φτιάχνει ξεπουλημένους ηγέτες για κράτη μπανανίες) τις τελευταίες ημέρες έβγαλαν το απεχθές προσωπείο τους.
Τρομοκράτησαν λεκτικά τον λαό συνεπικουρούμενοι από τον “Καραγκιόζη” ...που διόρισαν για πρωθυπουργός αλλά και τον εφευρέτη των συγκαλύψεων των βουλευτικών ανομιών (με τους περίφημους νόμους της ασυλίας και της παραγραφής) κ. Βενιζέλο.
Κρυμμένοι μέσα στο “χαμαιτυπείο” της Βουλής μαζί με τους νενέκους που τους...
 χειροκροτούν και τους λένε πάντα “Ναι σε όλα” νομοθέτησαν εις βάρος του λαού υπακούοντας στις προσταγές των αφεντικών τους, ενώ απέξω το πραγματικό τους "αφεντικό" ο Ελληνικός λαός δάρθηκε (για άλλη μία φορά) από τα “λοβοτομημένα” ΜΑνΤρόσκυλα τους.
Ο μυαλοχυμένος (κατά το Χάρρυ Κλυνν) κ. Παπανδρέου θεωρεί τον εαυτό του ήρωα γιατί έσωσε λέει την Ελλάδα από την χρεωκοπία!... ενώ ο άλλος εταίρος ο κ. Σαμαράς μας λέει το απίθανο ότι δεν κυβερνά, αλλά απλά "συνυπέγραψε" και επέβαλλε και κομματική πειθαρχία για θετική ψήφο των βουλευτών του στο 2ο μνημόνιο που θα φέρει την εξαθλίωση όλων μας.
Οι μάσκες έπεσαν!... όλα αυτά τα πολιτικά "ανδρείκελα" θα πρέπει πλέον να αντιμετωπισθούν με όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους ως οι χειρότεροι εχθροί του έθνους μας!

Αυτοί είναι τρομοκράτες ...με γραβάτες! Η αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο…

Αυτοί είναι τρομοκράτες ...με γραβάτες! Η αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο…

Αναισθησία…
Με λίγη μπάλα χαλαρώνουν...
Η αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο. Την ώρα που το μέλλον του ελληνικού λαού παίζεται κορώνα γράμματα και όλη η Αθήνα είναι παραδομένη στις φλόγες οι εθνοπατέρες αραχτοί και ατάραχοι παρακολουθούν την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού- Ξάνθης στο...
εντευκτήριο της Βουλής.

Τα λόγια είναι περιττά όταν η εικόνα μιλάει από μόνη της. H συγκεκριμένη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρω του διαδικύου και αναρτήθηκε στο facebook από τον Β.Β. έχει προκαλέσει οργή.

Ακυβέρνητη χώρα

Από τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Να 'μαστε καλά, κατεβάσαμε πάλι τα βρακάκια μας στον Σόιμπλε και την παρέα του.

Ακυβέρνητη χώρα
Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία. Ίσως να άρχισε να μας αρέσει κιόλας. Αλλά αυτό το περιμέναμε όλοι λίγο πολύ. Εκείνο ίσως που δεν περιμέναμε σήμερα είναι να νιώθουμε ότι ζούμε σε μία ακυβέρνητη χώρα μετά την αξιοθρήνητη εμφάνιση χθες πολιτικών ηγετών και απλών βουλευτών στη Βουλή.
Την ώρα που 100 κουκουλοφόροι εντελώς ανενόχλητοι έκαιγαν το κέντρο της Αθήνας κι ο Παπουτσής – ο αρμόδιος υπουργός για την Προστασία του Πολίτης τρομάρα του- βρισκόταν στη Βουλή άφωνος, άβουλος και ενδιαφερόμενος μόνο αν θα περάσει ο νόμος για το νέο Μνημόνιο. Τους είδαμε όλοι χθες και θέλαμε να σπάσουμε την τηλεόρασή μας. Έναν πρωθυπουργό που μιλούσε σαν τον τελευταίο τμηματάρχη της τράπεζας που μόνο κομπιουτεράκι δεν κρατούσε στα χέρια του για να μας πείσει τι πρέπει να γίνει για να σωθούν τα μεγάλα αφεντικά. Οι τράπεζες.
Ένας Παπανδρέου να θρηνολογεί πάνω από το πτώμα του ΠΑΣΟΚ. Ένας Σαμαράς να βγάζει την πρώτη προεκλογική του ομιλία μέσα στο γενικό χαμό. Κι ένας Καρατζαφέρηςνα μας αναλύει γιατί τον αδικεί ο χαρακτηρισμός του κωλοτούμπα.
Καμαρώσαμε αυτούς τους πολιτικούς ηγέτες σε ένα διαλυμένο πολιτικό σύστημα, σπασμένο στα δέκα κομμάτια, με βουλευτές να γράφουν εκεί που δεν πιάνει πράσινο μελάνι τους αρχηγούς τους και με ένα Βενιζέλο να τα έχει πάρει όλα παραμάζωμα σαν κανονική μπουλντόζα – για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο Έβερτ.
Μόνο που μια χώρα δεν κυβερνιέται ούτε με κομπιουτεράκια ούτε με μπουλντόζες. Και σήμερα αυτή η χώρα είναι μία ακυβέρνητη πολιτεία.
Μόνο οι εκλογές εδώ και τώρα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την τραγωδία.